Lediga jobb som Brandmän i Borlänge

Se lediga jobb som Brandmän i Borlänge. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Borlänge som finns hos arbetsgivaren.

Insatsledare

Räddningstjänsten Dala Mitt (RDM) söker nu en insatsledare till enheten för insatsledning. Omfattning: Heltid Anställningsform: Tills vidare Arbetstidsförläggning: Skifttjänstgöring Placeringsort: Borlänge Lön: Individuell lönesättning Tillträde: Enligt överenskommelse Om Räddningstjänsten Dala Mitt (RDM) Räddningstjänsten Dala Mitt är ett kommunalförbund som ansvarar för räddningstjänsten i Ludvika, Gagnef, Säter, Borlänge och Falu kommun. Vi finns f.n. f... Visa mer
Räddningstjänsten Dala Mitt (RDM) söker nu en insatsledare till enheten för insatsledning.
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tills vidare
Arbetstidsförläggning: Skifttjänstgöring
Placeringsort: Borlänge
Lön: Individuell lönesättning
Tillträde: Enligt överenskommelse
Om Räddningstjänsten Dala Mitt (RDM)
Räddningstjänsten Dala Mitt är ett kommunalförbund som ansvarar för räddningstjänsten i Ludvika, Gagnef, Säter, Borlänge och Falu kommun. Vi finns f.n. fördelade på tre heltidsstationer, 16 deltidsstationer/värn samt Bysjöns utbildningscenter där vi arbetar både skadeavhjälpande och förebyggande. Inom förbundets medlemskommuner har vi flera större industrier, transportleder, världsarv, en flygplats och flera skidanläggningar. Vi har kommuner med stora skogsområden samt älvar och större sjöar. Här planeras flera stora evenemang inom sport och kultur.
Räddningstjänsten Dala Mitt ingår i räddningsledningssystemet Räddning i Samverkan (RiS).
Om tjänsten
Enheten för insatsledning utgörs av sex insatsledare samt en enhetschef. Som insatsledare är du operativ i förbundets fem kommuner och utgår från Borlänge heltidsstation.
Utöver operativ ledning som bl a räddningsledare, insatschef och storsektorchef sker mycket av ditt arbete före och efter insats. Arbetsuppgifterna innefattar bland annat intern och extern samverkan för att förebygga och förbereda för räddningsinsats, övning och utbildning, kommunikation och stöd till media och medborgare samt utvärdering och rapportering efter genomförda insatser.
I enheten för insatsledning arbetar vi också med övergripande verksamhetsfrågor som t ex lärande av insatser, olycksundersökning, sakkunnigutlåtanden, befälsövning, insatsplanering, insatsmateriel, operativt ledningsstöd och tillsyn av farlig verksamhet. I din roll kommer du, parallellt med din operativa tjänstgöring, primärt att arbeta med planering och utveckling av övningsverksamheten för våra insatsledare.
Vi söker dig som
har befälsutbildning Insatsledare eller Räddningsledning B alternativt RUB.
har flerårig erfarenhet som operativt befäl i räddningstjänst
kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
har grundläggande kunskap i vanliga datorsystem för t ex kommunikation, ordbehandling, statistik och presentation
har B-körkort

Vi anser det som meriterande om du har
ansvarat för eller varit delaktig i utveckling av medarbetares förmåga
arbetslivserfarenhet i rollen som insatsledare i räddningstjänst
utbildning i Tillsyn A och/eller B
utbildning i olycksutredning

Personliga egenskaper
För att trivas och lyckas hos oss behöver du vara en lagspelare med ett ödmjukt och tydligt sätt att kommunicera samt värdesätta samverkan och dialog i ditt arbetssätt. Det är viktigt att du är självgående och får saker gjorda, är stabil och trygg i dig själv samt har goda ledaregenskaper.
Vi vill att du är lösningsorienterad och strävar efter att utveckla, motivera och stärka både dig själv och dina kollegor. Du har en pedagogisk förmåga och är generös med dina kunskaper.
Du ska kunna bidra till RDMs gemensamma uppdrag och värdegrund genom att agera som förebild, ha ett strategiskt tankesätt samt insikt i övergripande utmaningar och förutsättningar som kan påverka ditt arbete.
Som insatsledare behöver du kunna hantera direkt stress, vara flexibel, ha förmågan att se helheten och att ta snabba beslut utefter hjälpbehov och uppsatta mål. Du bör också samtidigt ha en god administrativ förmåga med känsla för när det är viktigt med struktur, ordning och reda.
Stor vikt läggs på dina personliga egenskaper.
Övrigt
En anställning i kommunalförbundet Räddningstjänsten Dala Mitt innebär att du blir krigsplacerad.
Arbetspsykologiska tester kommer att användas i denna rekrytering
Pensionsvillkor enligt för tjänsten aktuella centrala avtal. (Tjänsten omfattas inte av rätt till SAP-R).
För att ansöka om tjänsten skall du senast den 17/3 ha lämnat en ansökan till [email protected].
Ansökan skall innehålla CV samt personligt brev. Märk ansökan med ”Insatsledare”.
Frågor besvaras av enhetschef Mikaela Warberg mail: [email protected] eller telefon:
023-48 88 13.
Fackliga företrädare
Vision, Anna Nyström – Nås via Räddningstjänsten Dala Mitts växel: 023-48 88 00
Sveriges Ingenjörer, Emil Berggren – Nås via Räddningstjänsten Dala Mitts växel: 023-48 88 00
Kommunal, Jonathan Falk – 073-020 46 04
Ledarna, Jesper Gullstrand – 070-146 76 91 Visa mindre

Brandman sommarvikarier

Ansök    Feb 29    Räddningstjänsten Dala Mitt    Brandman
Vill du arbeta på Dalarnas största räddningstjänst? Räddningstjänsten Dala Mitt har som mål att öka mångfalden. Vi värdesätter därför den kompetens som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför. Brandmannayrket har historiskt betraktats som ett yrke för män. Idag ser det annorlunda ut och allt fler kvinnor arbetar som brandmän. Vårt mål är en jämställd och inkluderande arbetsplats. Vi välkomnar därför kvinnliga sökande. ... Visa mer
Vill du arbeta på Dalarnas största räddningstjänst?
Räddningstjänsten Dala Mitt har som mål att öka mångfalden. Vi värdesätter därför den kompetens som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför.
Brandmannayrket har historiskt betraktats som ett yrke för män. Idag ser det annorlunda ut och allt fler kvinnor arbetar som brandmän. Vårt mål är en jämställd och inkluderande arbetsplats. Vi välkomnar därför kvinnliga sökande.
Arbetsuppgifter
Alla våra brandmän arbetar aktivt med att förebygga olyckor när de inte åker på larm. Det innebär att du kan släcka en lägenhetsbrand eller ta hand om skadade i en trafikolycka på förmiddagen och utbilda skolbarn i brandkunskap eller kontrollera ett företags brandskydd på eftermiddagen.
När det händer en olycka är vi snabbt på plats för att ta hand om de som drabbats. Den bästa olyckan är dock den som aldrig inträffar. Därför satsar Räddningstjänsten Dala Mitt på förebyggande arbete som information, rådgivning och utbildning på den tid som vi inte rycker ut. Vår övertygelse är att med rätt kunskap så är våra kommuninvånare, unga som gamla, de som bäst kan förhindra att olyckorna inträffar.
Kvalifikationer
· Pågående SMO-utbildning med minst godkänd termin tre senast vårterminen 2024, alternativt godkänd kurs Räddningsinsats eller avslutad GRIB 2
· Intyg på godkänt rullbandstest, enligt AFS 2019:3
· Simkunnig
· Körkort med lägst behörighet B
· Fullt frisk i enlighet med Arbetsmiljöverkets krav
Meriterande är
· God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska
· Flerspråkig
· C-körkort
Personliga egenskaper
För att lyckas och trivas som brandman i Dala Mitt behöver du ha initiativförmåga, pedagogisk förmåga, ha lätt för att lära samt kunna agera som ledare vid behov.
Vi vill också att du är lugn, trygg och stabil. Du tycker om att ta ett stort eget ansvar men även att arbeta i grupp. En vilja att växa och utvecklas är också något som vi värdesätter.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet,
Rekryteringsprocessen
· Arbetspsykologiska tester online kommer användas i denna rekrytering.
· Anställningsintervjuer och fysiska tester genomförs 11 april. Vill du läsa mer om de fysiska testerna kan du göra det här: Fysiska tester
· Läkarundersökning.
Placering för tjänsterna är Borlänge, Falun eller Ludvika.
Tillträde enligt överenskommelse.
Varmt välkommen med din ansökan som består av personligt brev, CV samt intyg på godkänt rullbandstest. Sista ansökningsdag är 2024-03-17. Ansökan skickas till [email protected]
Frågor besvaras gärna av: Områdescheferna Per-Anders Berthlin 0243-48 89 22 och Kent Sjöberg 023-48 88 21 eller Personalsamordnare Erica Myhr 0243-48 89 26.
Fackliga företrädare:
Jonathan Falk Kommunal 073-020 46 04
Erik Dahlbom Kommunal 070-321 87 03 Visa mindre

SSAB - Brandskyddsledare

Är du utbildad inom brand och säkerhet med erfarenhet av att leda och stötta verksamheter i brandskydds- och säkerhetsfrågor? Kanske har du erfarenhet av verksamhetsutveckling inom området? Har du god förståelse för tekniska system samt kunskaper om släck-, larm- och detektionssystem? Är du intresserad av att arbeta nära och tillsammans med kollegor för att skapa ett säkrare SSAB Borlänge inom kategorin brandskydd och riskhantering? Är du självgående, lyhö... Visa mer
Är du utbildad inom brand och säkerhet med erfarenhet av att leda och stötta verksamheter i brandskydds- och säkerhetsfrågor? Kanske har du erfarenhet av verksamhetsutveckling inom området? Har du god förståelse för tekniska system samt kunskaper om släck-, larm- och detektionssystem? Är du intresserad av att arbeta nära och tillsammans med kollegor för att skapa ett säkrare SSAB Borlänge inom kategorin brandskydd och riskhantering? Är du självgående, lyhörd, lösningsorienterad och trivs med samarbete såväl inom teamet men även gränsöverskridande? Då kan du vara vår nya brandskyddsledare. Välkommen med din ansökan redan idag! Placeringsort Borlänge.
Som brandskyddsledare är du en viktig del i ett intressant och utvecklande arbete där du förväntas bidra till upprätthållandet av fungerande arbetssätt och vid behov driva utformandet av nya. I rollen har du stora möjligheter att påverka SSAB Borlänges brandskyddsarbete och att ständigt hitta sätt till utveckling.
Arbetet vid avdelning Hållbara anläggningar, avsnitt Brandskydd & Risk Management består huvudsakligen i att bibehålla och förbättra produktionsortens organisatoriska och byggnadstekniska brandskydd såväl som förbättringsarbete av ett väl uppbyggt system av detektions- och släckanläggningar.
I rollen är du en del av ett team som arbetar med stödfunktioner och tillhandahåller behovsanpassad rådgivning, stöd och ledning av riskhanteringen inom hela produktionsorten. Teamet ansvarar även för underhåll och utveckling av skyddsanläggningar mot brand och till viss del gas. Samverkan med andra avsnitt inom SSAB Borlänge är avgörande för teamets möjligheter att möta sin uppdragsbeskrivning.
Dina kvalifikationer
Dokumenterad eftergymnasial utbildning inom brandskydd och systematiskt säkerhetsarbete samt flerårig arbetslivserfarenhet inom området är ett krav för tjänsten och du bör ha en god förståelse för tekniska system samt kunskaper om släck-, larm- och detektionssystem.
Vi söker dig som har en god kommunikativ förmåga och flexibilitet då tjänsten innebär rådgivning till en mängd olika verksamheter med varierande förutsättningar. I tjänsten samarbetar du med kollegor över hela produktionsorten för att tillsammans hitta lösningar på lokala utmaningar inom brandskydd.
Arbetet utförs till stor del i teammiljö, stor vikt läggs vid personliga egenskaper som samarbetsförmåga, lyhördhet, öppenhet, initiativförmåga och kreativitet. Du skall ha en god förmåga att leda dig själv och andra i arbetet.
För att trivas som brandskyddsledare bör du besitta en god intuitiv förmåga, vara trygg i dig själv och i att ta egna beslut.
Du förväntas att inom ramen för ditt ansvarsområde samverka med berörda delar av verksamheten med hela produktionsortens övergripande intresse i åtanke och att vid behov själv driva brandskyddsfrågor.
I arbetet behöver du behärska flytande svenska i tal och skrift.I arbetet behöver du behärska flytande svenska i tal och skrift. Körkort är ett krav för tjänsten.
Vi erbjuder
En ansvarsfull och betydelsefull roll med omväxlande arbetsuppgifter och möjligheter till personlig utveckling. Mångfald, inkludering och säkerhet är viktiga frågor för oss på SSAB och vi hoppas att du skall trivas.
Sista ansökningsdag
15 januari 2022
Vid frågor om tjänsten kontakta gärna
Peter Lind, Avsnittschef Brandskydd & Riskmanagement, tfn 0243-716 42
Facklig information lämnas av Akademikerföreningen, Unionen och Ledarna som nås via vår växel på tfn 0243-700 00.
Vi undanber oss kontakter från rekryteringsföretag, annonssäljare och liknande beträffande denna annonsering.
SSAB är ett Norden- och USA-baserat stålföretag. SSAB erbjuder mervärdesprodukter och tjänster som har utvecklats i nära samarbete med företagets kunder för att skapa en starkare, lättare och mer hållbar värld. SSAB har anställda i över 50 länder. Idag har SSAB produktionsanläggningar i Sverige, Finland och USA. SSAB är börsnoterat på Nasdaq Stockholm och sekundärnoterat på Nasdaq Helsingfors. www.ssab.com. Följ med oss även i sociala medier: Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter och YouTube. Visa mindre