Lediga jobb Räddningstjänsten Dala Mitt i Borlänge

Se alla lediga jobb från Räddningstjänsten Dala Mitt i Borlänge. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Borlänge som finns inom det yrket.

Brandman sommarvikarier

Ansök    Feb 29    Räddningstjänsten Dala Mitt    Brandman
Vill du arbeta på Dalarnas största räddningstjänst? Räddningstjänsten Dala Mitt har som mål att öka mångfalden. Vi värdesätter därför den kompetens som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför. Brandmannayrket har historiskt betraktats som ett yrke för män. Idag ser det annorlunda ut och allt fler kvinnor arbetar som brandmän. Vårt mål är en jämställd och inkluderande arbetsplats. Vi välkomnar därför kvinnliga sökande. ... Visa mer
Vill du arbeta på Dalarnas största räddningstjänst?
Räddningstjänsten Dala Mitt har som mål att öka mångfalden. Vi värdesätter därför den kompetens som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför.
Brandmannayrket har historiskt betraktats som ett yrke för män. Idag ser det annorlunda ut och allt fler kvinnor arbetar som brandmän. Vårt mål är en jämställd och inkluderande arbetsplats. Vi välkomnar därför kvinnliga sökande.
Arbetsuppgifter
Alla våra brandmän arbetar aktivt med att förebygga olyckor när de inte åker på larm. Det innebär att du kan släcka en lägenhetsbrand eller ta hand om skadade i en trafikolycka på förmiddagen och utbilda skolbarn i brandkunskap eller kontrollera ett företags brandskydd på eftermiddagen.
När det händer en olycka är vi snabbt på plats för att ta hand om de som drabbats. Den bästa olyckan är dock den som aldrig inträffar. Därför satsar Räddningstjänsten Dala Mitt på förebyggande arbete som information, rådgivning och utbildning på den tid som vi inte rycker ut. Vår övertygelse är att med rätt kunskap så är våra kommuninvånare, unga som gamla, de som bäst kan förhindra att olyckorna inträffar.
Kvalifikationer
· Pågående SMO-utbildning med minst godkänd termin tre senast vårterminen 2024, alternativt godkänd kurs Räddningsinsats eller avslutad GRIB 2
· Intyg på godkänt rullbandstest, enligt AFS 2019:3
· Simkunnig
· Körkort med lägst behörighet B
· Fullt frisk i enlighet med Arbetsmiljöverkets krav
Meriterande är
· God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska
· Flerspråkig
· C-körkort
Personliga egenskaper
För att lyckas och trivas som brandman i Dala Mitt behöver du ha initiativförmåga, pedagogisk förmåga, ha lätt för att lära samt kunna agera som ledare vid behov.
Vi vill också att du är lugn, trygg och stabil. Du tycker om att ta ett stort eget ansvar men även att arbeta i grupp. En vilja att växa och utvecklas är också något som vi värdesätter.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet,
Rekryteringsprocessen
· Arbetspsykologiska tester online kommer användas i denna rekrytering.
· Anställningsintervjuer och fysiska tester genomförs 11 april. Vill du läsa mer om de fysiska testerna kan du göra det här: Fysiska tester
· Läkarundersökning.
Placering för tjänsterna är Borlänge, Falun eller Ludvika.
Tillträde enligt överenskommelse.
Varmt välkommen med din ansökan som består av personligt brev, CV samt intyg på godkänt rullbandstest. Sista ansökningsdag är 2024-03-17. Ansökan skickas till [email protected]
Frågor besvaras gärna av: Områdescheferna Per-Anders Berthlin 0243-48 89 22 och Kent Sjöberg 023-48 88 21 eller Personalsamordnare Erica Myhr 0243-48 89 26.
Fackliga företrädare:
Jonathan Falk Kommunal 073-020 46 04
Erik Dahlbom Kommunal 070-321 87 03 Visa mindre

Insatsledare

Räddningstjänsten Dala Mitt (RDM) söker nu en insatsledare till enheten för insatsledning. Omfattning: Heltid Anställningsform: Tills vidare Arbetstidsförläggning: Skifttjänstgöring Placeringsort: Borlänge Lön: Individuell lönesättning Tillträde: Enligt överenskommelse Om Räddningstjänsten Dala Mitt (RDM) Räddningstjänsten Dala Mitt är ett kommunalförbund som ansvarar för räddningstjänsten i Ludvika, Gagnef, Säter, Borlänge och Falu kommun. Vi finns f.n. f... Visa mer
Räddningstjänsten Dala Mitt (RDM) söker nu en insatsledare till enheten för insatsledning.
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tills vidare
Arbetstidsförläggning: Skifttjänstgöring
Placeringsort: Borlänge
Lön: Individuell lönesättning
Tillträde: Enligt överenskommelse
Om Räddningstjänsten Dala Mitt (RDM)
Räddningstjänsten Dala Mitt är ett kommunalförbund som ansvarar för räddningstjänsten i Ludvika, Gagnef, Säter, Borlänge och Falu kommun. Vi finns f.n. fördelade på tre heltidsstationer, 16 deltidsstationer/värn samt Bysjöns utbildningscenter där vi arbetar både skadeavhjälpande och förebyggande. Inom förbundets medlemskommuner har vi flera större industrier, transportleder, världsarv, en flygplats och flera skidanläggningar. Vi har kommuner med stora skogsområden samt älvar och större sjöar. Här planeras flera stora evenemang inom sport och kultur.
Räddningstjänsten Dala Mitt ingår i räddningsledningssystemet Räddning i Samverkan (RiS).
Om tjänsten
Enheten för insatsledning utgörs av sex insatsledare samt en enhetschef. Som insatsledare är du operativ i förbundets fem kommuner och utgår från Borlänge heltidsstation.
Utöver operativ ledning som bl a räddningsledare, insatschef och storsektorchef sker mycket av ditt arbete före och efter insats. Arbetsuppgifterna innefattar bland annat intern och extern samverkan för att förebygga och förbereda för räddningsinsats, övning och utbildning, kommunikation och stöd till media och medborgare samt utvärdering och rapportering efter genomförda insatser.
I enheten för insatsledning arbetar vi också med övergripande verksamhetsfrågor som t ex lärande av insatser, olycksundersökning, sakkunnigutlåtanden, befälsövning, insatsplanering, insatsmateriel, operativt ledningsstöd och tillsyn av farlig verksamhet. I din roll kommer du, parallellt med din operativa tjänstgöring, primärt att arbeta med planering och utveckling av övningsverksamheten för våra insatsledare.
Vi söker dig som
har befälsutbildning Insatsledare eller Räddningsledning B alternativt RUB.
har flerårig erfarenhet som operativt befäl i räddningstjänst
kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
har grundläggande kunskap i vanliga datorsystem för t ex kommunikation, ordbehandling, statistik och presentation
har B-körkort

Vi anser det som meriterande om du har
ansvarat för eller varit delaktig i utveckling av medarbetares förmåga
arbetslivserfarenhet i rollen som insatsledare i räddningstjänst
utbildning i Tillsyn A och/eller B
utbildning i olycksutredning

Personliga egenskaper
För att trivas och lyckas hos oss behöver du vara en lagspelare med ett ödmjukt och tydligt sätt att kommunicera samt värdesätta samverkan och dialog i ditt arbetssätt. Det är viktigt att du är självgående och får saker gjorda, är stabil och trygg i dig själv samt har goda ledaregenskaper.
Vi vill att du är lösningsorienterad och strävar efter att utveckla, motivera och stärka både dig själv och dina kollegor. Du har en pedagogisk förmåga och är generös med dina kunskaper.
Du ska kunna bidra till RDMs gemensamma uppdrag och värdegrund genom att agera som förebild, ha ett strategiskt tankesätt samt insikt i övergripande utmaningar och förutsättningar som kan påverka ditt arbete.
Som insatsledare behöver du kunna hantera direkt stress, vara flexibel, ha förmågan att se helheten och att ta snabba beslut utefter hjälpbehov och uppsatta mål. Du bör också samtidigt ha en god administrativ förmåga med känsla för när det är viktigt med struktur, ordning och reda.
Stor vikt läggs på dina personliga egenskaper.
Övrigt
En anställning i kommunalförbundet Räddningstjänsten Dala Mitt innebär att du blir krigsplacerad.
Arbetspsykologiska tester kommer att användas i denna rekrytering
Pensionsvillkor enligt för tjänsten aktuella centrala avtal. (Tjänsten omfattas inte av rätt till SAP-R).
För att ansöka om tjänsten skall du senast den 17/3 ha lämnat en ansökan till [email protected].
Ansökan skall innehålla CV samt personligt brev. Märk ansökan med ”Insatsledare”.
Frågor besvaras av enhetschef Mikaela Warberg mail: [email protected] eller telefon:
023-48 88 13.
Fackliga företrädare
Vision, Anna Nyström – Nås via Räddningstjänsten Dala Mitts växel: 023-48 88 00
Sveriges Ingenjörer, Emil Berggren – Nås via Räddningstjänsten Dala Mitts växel: 023-48 88 00
Kommunal, Jonathan Falk – 073-020 46 04
Ledarna, Jesper Gullstrand – 070-146 76 91 Visa mindre

Automatlarmssamordnare

Vi söker nu en automatlarmssamordnare till Räddningstjänsten Dala Mitt. Räddningstjänsten Dala Mitt svarar för räddningstjänsten i Borlänge, Falun, Gagnef, Ludvika och Säter kommuner. Vår verksamhet är både att hantera olyckor och arbeta olycksförebyggande. Vi undersöker olyckor, kartlägger och följer upp risker. Allt detta som en del i vår strävan mot huvudmålen som är att: Färre olyckor ska inträffa Färre ska omkomma vid olyckor Färre ska s... Visa mer
Vi söker nu en automatlarmssamordnare till Räddningstjänsten Dala Mitt.
Räddningstjänsten Dala Mitt svarar för räddningstjänsten i Borlänge, Falun, Gagnef, Ludvika och Säter kommuner. Vår verksamhet är både att hantera olyckor och arbeta olycksförebyggande. Vi undersöker olyckor, kartlägger och följer upp risker. Allt detta som en del i vår strävan mot huvudmålen som är att:
Färre olyckor ska inträffa
Färre ska omkomma vid olyckor
Färre ska skadas och mindre ska förstöras vid olyckor.

I Räddningstjänsten Dala Mitt är vi cirka 400 anställda och denna funktion som automatlarmssamordnare hanterar cirka 600 automatlarm.
Vi söker Dig som har en profil med flera av nedanstående erfarenheter och kunskaper:
· Erfarenhet av administrativt arbete.
· God vana att arbeta i Microsoft Office miljö.
· Erfarenhet av projektarbete.
· Erfarenhet av arbete i det administrativa IT-stödet Daedalos.
· Räddningsledning A eller högre.
· Erfarenhet av utryckningstjänst.
· Utbildning i Svenska Brandskyddsföreningens regler för brandlarm SBF 110:8.
· Erfarenhet av budgetarbete.
Din roll
Ditt uppdrag är att leda och utveckla hanteringen av automatiska brandlarm. Du kommer att arbeta tillsammans med representanter från respektive heltidsstation.
Som samordnare ansvarar du för kundkontakter, nyinkoppling av nya automatiska brandlarm, regelfrågor, budget, uppföljning av onödiga larm, automatlarmsutbildning av intern personal samt vara stöd till utryckande styrkor i automatlarmsrelaterade frågor mm.
För rollen krävs B körkort.
Du kommer även att ha ett nära samarbete med andra avdelningar inom Räddningstjänsten Dala Mitt och kommer att ha avdelningschefen på Räddningstjänstavdelningen som närmaste chef.
Andra personliga egenskaper som vi värdesätter
Då samordningstjänsten är en administrativ tjänst ser vi att du är en strukturerad person med känsla för ordning och reda. Du har förmågan att planera och självständig utföra dina uppgifter på ett professionellt sätt. Då kundkontakter är en stor del av tjänsten så ser vi även att du har en god kommunikativ förmåga. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Som medarbetare inom Räddningstjänsten Dala Mitt är du en företrädare för räddningstjänsten och ska därför agera på ett sätt som inger räddningstjänstens förtroende hos allmänheten.
Räddningstjänsten Dala Mitt arbetar för ökad jämställdhet och likabehandling. Därför är det viktigt att du förstår vikten av att alltid arbeta med utgångspunkt från förbundets värdegrund.
Placeringsort kommer att vara vid någon av våra heltidsstationer i Ludvika, Borlänge eller Falun.
Individuell lönesättning tillämpas och tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%. Provanställning kan komma att tillämpas. Visa mindre

Enhetschef Utbildningsavdelningen

Vi söker nu en enhetschef till Utbildningsavdelningen Formella krav · Erfarenhet av planering, genomförande och utvärdering av utbildningsinsatser · Körkort B Meriterande för tjänsten · Erfarenhet av räddningstjänst · Erfarenhet av pedagogiskt utbildningsarbete · HLR och Barn-HLR-instruktör · Räddningsledning A · Tillsyn A eller motsvarande · Erfarenhet av arbete med/utveckling av räddningstjänstverksamhet Din ro... Visa mer
Vi söker nu en enhetschef till Utbildningsavdelningen
Formella krav
· Erfarenhet av planering, genomförande och utvärdering av utbildningsinsatser
· Körkort B


Meriterande för tjänsten
· Erfarenhet av räddningstjänst
· Erfarenhet av pedagogiskt utbildningsarbete
· HLR och Barn-HLR-instruktör
· Räddningsledning A
· Tillsyn A eller motsvarande
· Erfarenhet av arbete med/utveckling av räddningstjänstverksamhet


Din roll
Ditt uppdrag är att leda och utveckla arbetet inom enheten samt verka för att uppnå goda utbildnings- och övningsförutsättningar. Du leder och coachar medarbetarna så att enheten når sina mål, såväl sett till verksamhetsresultat och miljökrav som till att skapa arbetsglädje och en god arbetsmiljö.


Som enhetschef ansvarar du för verksamhet, medarbetare, budget, arbetsmiljö och miljökrav. Du har ett direkt personalansvar för personalen inom enheten och rapporterar direkt till avdelningschefen samt ingår själv i dennes ledningsgrupp.


Andra personliga egenskaper som vi värdesätter
Som person är du strukturerad, operativ och trygg. Du har förmåga att planera och prioritera och har ett inkluderande och engagerande ledarskap. Du har lätt att se till helhet och syfte, är driven och professionell samtidigt som du är ödmjuk och lyhörd. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Som medarbetare inom räddningstjänsten Dala Mitt är du en företrädare för räddningstjänsten och ska därför agera på ett sätt som inger räddningstjänstens förtroende hos allmänheten.


Räddningstjänsten Dala Mitt arbetar för ökad jämställdhet och likabehandling. Därför är det viktigt att du förstår vikten av att alltid aktivt arbeta med utgångspunkt från förbundets värdegrund.


Placeringen är på Bysjöns utbildningscenter, Borlänge
Individuell lönsättning och tillträde enligt överenskommelse.


Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%. Provanställning kan förekomma.
Dagtid samt i viss mån kvällsarbete förkommer. Visa mindre