Lediga jobb som Bibliotekarie i Borlänge

Se lediga jobb som Bibliotekarie i Borlänge. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Borlänge som finns hos arbetsgivaren.

Serviceinriktad bibliotekarie med intresse för samhällsutveckling

Ansök    Jan 25    Trafikverket    Bibliotekarie
Vill du jobba i en verksamhet som bidrar till att bygga förtroende, skapar intresse och förståelse för Trafikverkets verksamhet samtidigt som du bidrar till samhällsutvecklingen? Då passar rollen som bibliotekarie dig! Serviceinriktad bibliotekarie med intresse för samhällsutveckling Arbetsuppgifter Vårt bibliotek på huvudkontoret i Borlänge är ett specialbibliotek som i första hand ger service åt Trafikverkets anställda men också är öppet för allm... Visa mer
Vill du jobba i en verksamhet som bidrar till att bygga förtroende, skapar intresse och förståelse för Trafikverkets verksamhet samtidigt som du bidrar till samhällsutvecklingen? Då passar rollen som bibliotekarie dig!


Serviceinriktad bibliotekarie med intresse för samhällsutveckling

Arbetsuppgifter

Vårt bibliotek på huvudkontoret i Borlänge är ett specialbibliotek som i första hand ger service åt Trafikverkets anställda men också är öppet för allmänheten. Vår uppgift är att söka, organisera och ge tillgång till information genom att tillhandahålla och administrera böcker och tidskrifter och e-tjänster inom områden som standarder, bygg- och anläggning och juridik. I samarbete med andra verksamheter arbetar vi även med systematisk omvärldsbevakning inom transportområdet.
Som bibliotekarie hos oss arbetar du med alla våra tjänster vilket är en blandning av enkla och komplexa arbetsuppgifter - allt från att svara på kundfrågor och traditionella bibliotekarieuppgifter till att delta i större samarbeten med andra delar av organisationen. I arbetet ingår även att administrera och publicera Trafikverkets rapportserie i DiVA och stödja Trafikverkets FoI-verksamhet. Vi är anslutna till Libris och Bibsam och använder Open Source systemet Koha för vår bibliotekskatalog. Tillsammans med dina två kollegor utvecklar ni biblioteket och genomför löpande förbättringar för att ge användarna den bästa möjliga servicen och bidra till samhällsutvecklingen.
När du blivit varm i rollen finns det möjlighet att specialisera dig och ta ansvar för ett visst system eller tjänsteområde - beroende på var ditt intresse ligger.
Sedan årsskiftet tillhör vi den nyetablerade avdelningen Identitet och kultur inom Trafikverkets centrala funktion Kommunikation. Vi utgår från vår fina bibliotekslokal med boksamling i Borlänge men mycket av vårt arbete sker digitalt. 
" Jag som blir din chef heter Sofia Lundgren. Jag har stor tillit till mina medarbetares förmåga och för mig är det viktigt att vi tillsammans jobbar mot ett öppet och positivt arbetsklimat. Jag försöker vara tydlig med mina förväntningar och samtidigt erbjuda mina medarbetare stöttning vid behov."

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer sker initialt via Skype och planeras till v. 9-10.
Du är varmt välkommen att höra av dig till rekryterande chef, Sofia Lundgren ([email protected]), om du har frågor om tjänsten, verksamheten etc.
Placeringsort för tjänsten är Borlänge. Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten finns det möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.
Vi använder främst mail (från mejladress: [email protected]) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Kvalifikationer

Vem är du?
För att lyckas och trivas i rollen ser vi att du är ansvarstagande, är van av att arbeta självständigt och har ett strukturerat arbetssätt. Du har en hög servicekänsla och har lätt för att knyta nya kontakter och skapar goda relationer inom organisationen. Vidare trivs du i ett mindre team och samarbetar väl med andra.
Vi söker dig som
har en examen i biblioteks- och informationsvetenskap alternativt annan motsvarande utbildning i kombination med erfarenhet som av oss bedöms likvärdig
har arbetslivserfarenhet av biblioteksarbete
har goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du
har grundläggande kunskap om informationssökningsprocesser och erfarenhet av att tillhandahålla och administrera e-tjänster
har erfarenhet av katalogisering, omvärldsbevakning och/eller vetenskaplig publicering
har ett intresse för infrastruktur- och/eller samhällsbyggnadsfrågor
har erfarenhet av att arbeta i bibliotekssystem


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.
Det vi på Trafikverket gör har betydelse för människor och företag - varje dag, varje minut. Behovet av en aktiv, öppen, tydlig och lyhörd kommunikation, både externt och internt är stort. Vi har ansvar för hela kommunikationsprocessen, från de stora strategiska frågorna till den operativa vardagskommunikationen.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. Visa mindre

Utvecklingsbenägen bibliotekarie

Ansök    Jul 2    Borlänge kommun    Bibliotekarie
Biblioteket i Borlänge består av ett huvudbibliotek samt två filialer. Biblioteket är en central resurs i kommunens arbete för att bidra till bildning, fri åsiktsbildning, ökad läskompetens, digital delaktighet och integration. Här trivs de som söker kunskap, vill byta några ord eller slå sig ner med vänner. Vi tillhör det öppna demokratiska samhället och strävar efter att vara en naturlig aktiv del av staden. Vi är drygt 25 anställda på biblioteket. Här ... Visa mer
Biblioteket i Borlänge består av ett huvudbibliotek samt två filialer. Biblioteket är en central resurs i kommunens arbete för att bidra till bildning, fri åsiktsbildning, ökad läskompetens, digital delaktighet och integration. Här trivs de som söker kunskap, vill byta några ord eller slå sig ner med vänner. Vi tillhör det öppna demokratiska samhället och strävar efter att vara en naturlig aktiv del av staden.

Vi är drygt 25 anställda på biblioteket. Här arbetar bibliotekarier, assistenter, vaktmästare och förskollärare sida vid sida för att möta Borlängebornas behov och krav. Hos oss framhåller vi samarbete och vi välkomnar allas unika kompetenser och erfarenheter. I dagsläget är öppettiderna på biblioteket 8-18 vardagar och 11-15 på lördagar.

Biblioteket står nu inför en spännande utmaning att förändra och utveckla sin verksamhet för att kunna möte våra besökares behov och få fler besökare att få tillgång till alla tjänster vi erbjuder.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Brinner du för att utveckla läsintresse?
Har du högskoleutbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap och förmågan att konkretisera problem och finna lösningar på dessa?

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer till en början att vara att ta hand om våra besökare både på huvudbiblioteket. I detta ingå det sedvanliga bibliotekarieuppgifter i tjänsten, vilket bland annat innebär tjänstgöring i våra informationsdiskar, och detta innebär ofta kvällstjänstgöring och återkommande helgtjänstgöring på schema. Uppsättning av böcker och packa boklådor samt andra kontorsgöromål tillhör också tjänsten.

KVALIFIKATIONER
Du har högskoleexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande.

Du uppskattar relationsbyggande interaktion med andra. Det är också ett krav på att du har mycket bra kunskaper i svenska, både i skrift och tal då vi har många äldre besökare som inte kan andra språk.

Meriterande är även ifall du har utbildning eller erfarenhet inom ungdoms- eller ledarskapsutbildningar. Det är också meriterande om du har jobbat tidigare med att utbilda andra, jobba med grupper eller ungdomar eller jobba mot föreningslivet samt andra språk än svenska då vi har en del besökare som inte kan svenska.

Då vi hanterar böcker och varor utanför biblioteket så är även körkort meriterande då det kan hända att det finns ett behov av leverans eller hämtning vid arbetsanhopning. Meriterande är goda litteratur- och IT-kunskaper samt viss nyfikenhet på ny teknologi. Du har ett nyfiket och öppet förhållningssätt till din omgivning och har intresse för att kommunicera via sociala medier. Det kan medföra tunga/repetitiva lyft då boklådor packas.

De personliga egenskaper du besitter är troligen att du är benägen till förändring och ser utveckling som en nödvändighet. Du har lätt att anpassa dig efter situationer och kan snabbt justera utefter den nya situationen samt har en god stresshantering. Ta initiativ och bygga relationer för att uppnå gott samarbete med både interna och externa aktörer är självklarheter för dig och du jobbar aktivt med att kommunicera med omgivningen och lyssnar för att förstå. Du hanterar frågor och problem omgående och tar ansvar för dina handlingar, arbetsuppgifter och beteenden och anpassar detta efter rådande sammanhang för att få ett gynnsamt arbetsklimat.

Vi ser fram emot att läsa din ansökan och hoppas få välkomna dig som vår nya kollega!

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT MEN BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Vikarierande bibliotekarie till Sveriges modernaste campus!

Ansök    Maj 22    Högskolan Dalarna    Bibliotekarie
Hösten 2024 flyttar Högskolan Dalarna in i nya Campus Borlänge – Sveriges modernaste campus. En mötesplats att lyckas på för såväl studenter som medarbetare, invånare och besökare i Borlänge och Dalarna.  Nu har du möjligheten att få vara en del av vårt helt nya och moderna högskolebibliotek som bjuder in till aktivt lärande för såväl studenter på campus som på distans.  Din arbetsdag som bibliotekarie Högskolans bibliotek finns på två campus, i Falun o... Visa mer
Hösten 2024 flyttar Högskolan Dalarna in i nya Campus Borlänge – Sveriges modernaste campus. En mötesplats att lyckas på för såväl studenter som medarbetare, invånare och besökare i Borlänge och Dalarna. 

Nu har du möjligheten att få vara en del av vårt helt nya och moderna högskolebibliotek som bjuder in till aktivt lärande för såväl studenter på campus som på distans. 

Din arbetsdag som bibliotekarie
Högskolans bibliotek finns på två campus, i Falun och i Borlänge och totalt arbetar 15 personer med att leverera kvalitativa tjänster och informationsresurser för högre utbildning och forskning. Vi söker nu en vikarierande bibliotekarie för att tillsammans med övriga medarbetare utveckla verksamheten. 

I uppdraget ingår det att jobba utåtriktat med användarmötet, att utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt ge stöd och service vilket även inkluderar undervisning och handledning i informationssökning och förmedling av talböcker. Att svara på frågor och informera om högskolebibliotekets tjänster i våra olika kontaktkanaler: informationsdisk, telefon och ärendehanteringsystem. Du kommer även att hantera fjärrlån, post och andra på biblioteket förekommande arbetsuppgifter. Det finns möjlighet att ingå i arbetsgrupper och delta i utvecklingsprojekt. 

Är du personen vi söker?
För att trivas hos oss och att leverera väl i uppdraget ska du som bibliotekare vara serviceinriktad och sätta användaren i fokus. Du ska ha god samarbetsförmåga och bidra till att skapa ett förtroendefullt och gott utvecklingsinriktat arbetsklimat samt vara självgående och flexibel. Du ska kunna kommunicera väl på svenska och engelska såväl i tal som i skrift. 

Krav för tjänsten är även

- examen i biblioteks- och informationsvetenskap

Meriterande för uppdraget är arbetslivserfarenhet från rollen och om denna erfarenhet kommer från högskolevärlden ses det som särskilt meriterande. 

Anställningen
Anställningen är ett vikariat, med tillträde hösten 2024 till och med sommaren 2026. Tjänstgöringsgrad är 80 % fördelat på 4 dagar/vecka. Möjlighet till att teckna distansavtal finns. Högskolan Dalarna är ett lärosäte som verkar på två orter. Placeringsort för denna anställning är Borlänge och visst arbete förekommer även i Falun.

Tjänsten kan komma att tillsättas av övertalighet inom Högskolan Dalarna. 

Övrigt
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Högskolan kommer i denna rekrytering att beakta den som efter en kvalitativ helhetsbedömning bedöms ha de bästa förutsättningarna för att fullgöra uppgifterna i anställningen.

Välkommen med din ansökan!
Du ansöker via vår webbplats senast 2024-06-09. Din ansökan ska innehålla CV samt betygshandlingar.

Vill du veta mer om hur det är att jobba vid Högskolan Dalarna så besök vår hemsida www.du.se/sv/om-oss/jobba-hos-oss/

Vi undanber oss all kontakt med försäljare av annonser. Vi har gjort våra strategiska val för denna rekrytering.

På Högskolan Dalarna är du med och skapar framtiden. Vårt uppdrag är att utbilda och forska kring aktuella frågor. I nära samarbete med näringsliv och omgivande samhället skapar vi spännande möjligheter och erfarenheter för både studenter och medarbetare. Vi är en akademisk miljö som bygger på öppenhet, mod och ansvar och för oss är våra medarbetares kompetens och kreativitet viktig. Högskolan Dalarna är en högskola med två campus som lockar studenter och forskare från hela världen. Hos oss studerar 14 000 studenter och vi är mer än 800 anställda. Visa mindre

Bibliotekarie med IT-kompetens till Borlänge kommun

Ansök    Maj 2    Borlänge kommun    Bibliotekarie
• Har du djup förståelse för IT och bemästrar datorer? • Brinner du för att utveckla läsintresse? • Har du högskoleutbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap och förmågan att konkretisera problem och finna lösningar på dessa? Då kan det vara dig vi söker! Borlänge bibliotek består av huvudbiblioteket mitt i centrum och filialerna i Torsång och Kvarnsveden. Biblioteket är en central resurs i kommunens arbete för att bidra till bildning, fri ås... Visa mer
• Har du djup förståelse för IT och bemästrar datorer?
• Brinner du för att utveckla läsintresse?
• Har du högskoleutbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap och förmågan att konkretisera problem och finna lösningar på dessa?

Då kan det vara dig vi söker!

Borlänge bibliotek består av huvudbiblioteket mitt i centrum och filialerna i Torsång och Kvarnsveden. Biblioteket är en central resurs i kommunens arbete för att bidra till bildning, fri åsiktsbildning, ökad läskompetens, digital delaktighet och integration. Här trivs de som söker kunskap, vill byta några ord eller slå sig ner med vänner. Vi tillhör det öppna demokratiska samhället och strävar efter att vara en naturlig aktiv del av staden.

Vi är drygt 25 anställda på biblioteket. Här arbetar bibliotekarier, assistenter, vaktmästare och förskollärare sida vid sida för att möta Borlängebornas behov och krav. Hos oss framhåller vi samarbete och vi välkomnar allas unika kompetenser och erfarenheter.

ARBETSUPPGIFTER
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer till en början att vara att ta hand om våra besökare både på huvudbiblioteket och på filialer. I detta ingå det sedvanliga bibliotekarieuppgifter i tjänsten, vilket bland annat innebär tjänstgöring i våra informationsdiskar, och detta innebär ofta kvällstjänstgöring och återkommande helgtjänstgöring. Våra öppettider för nuvarande är 10-18 på vardagar i de flesta fall och 11-15 på lördagar och kommer vara huvudsakliga arbetstiderna. Vi erbjuder även möjligheter till flex i viss mån. Uppsättning av böcker och packa boklådor är också förekommande samt andra kontorsgöromål. En del av jobbet kommer även att vara med fokus på våra låntagare som saknar eller har begränsad IT kompetens som behöver assistans av varierat slag.

KVALIFIKATIONER
Du är en öppen, förändringsbenägen och nyfiken person som vill lösa problem och tar initiativ med positiv anda. Knyta kontakt med människor är något du gillar och har kunskap i hur du ska ställa frågor för att förstå behoven och är en duktig aktiv lyssnare. Du har högskoleexamen i biblioteks- och informationsvetenskap. Hantera inköp och fjärrlån kan komma att ingå i arbetsuppgifterna och vi ser gärna att du har erfarenhet av detta.

Du har förmågan att planera och anpassa dessa efter förändrade förutsättningar. Vi ser gärna att du har goda litteratur- och IT-kunskaper samt intresse av ny teknologi. Du har ett nyfiket och öppet förhållningssätt till din omgivning och har intresse för att kommunicera via sociala medier. Det kan medföra tunga/repetitiva lyft då boklådor packas dagligen. Har du körkort är det meriterande då vi har både filialer och kör boklådor till låntagare runt om i kommunen. Det är även meriterande om du tidigare har arbetat på bibliotek, erfarenhet av att arbeta med barn och unga samt ytterligare studier inom litteratur. Du måste ha mycket goda kunskaper inom svenska och god kunskap inom engelska då vi har många besökare som inte kan svenska.

Att arbeta i enlighet med Borlänge kommuns värdegrund känns som för dig, liksom för oss, som en självklarhet:
• Jag finns här för Borlängebon
• Jag gillar utmaningar
• Jag möter varje människa med öppenhet

Vi ser fram emot att läsa din ansökan och hoppas få välkomna dig som vår nya kollega!

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT MEN BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Pedagogisk och inspirerande barn- och ungdomsbibliotekarie

Ansök    Jun 30    Borlänge kommun    Bibliotekarie
• Brinner du för att utveckla barn och ungdomars läsintresse? • Har du högskoleutbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap? Då kan det vara dig vi söker! Borlänge bibliotek består av huvudbiblioteket mitt i centrum och filialerna i Torsång och Kvarnsveden. Biblioteket är en central resurs i kommunens arbete för att bidra till bildning, fri åsiktsbildning, ökad läskompetens, digital delaktighet och integration. Här trivs de som söker kunskap, vi... Visa mer
• Brinner du för att utveckla barn och ungdomars läsintresse?
• Har du högskoleutbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap?

Då kan det vara dig vi söker!

Borlänge bibliotek består av huvudbiblioteket mitt i centrum och filialerna i Torsång och Kvarnsveden. Biblioteket är en central resurs i kommunens arbete för att bidra till bildning, fri åsiktsbildning, ökad läskompetens, digital delaktighet och integration. Här trivs de som söker kunskap, vill byta några ord eller slå sig ner med vänner. Vi tillhör det öppna demokratiska samhället och strävar efter att vara en naturlig aktiv del av staden.

Vi är drygt 25 anställda på biblioteket. Här arbetar bibliotekarier, assistenter, vaktmästare och förskollärare sida vid sida för att möta Borlängebornas behov och krav. Hos oss framhåller vi samarbete och vi välkomnar allas unika kompetenser och erfarenheter.

Borlänge kommun värnar om alla Borlängebor vi möter i vår arbetsvardag samt våra anställda. Vi ser gärna att du som söker arbete hos oss är vaccinerad mot covid-19.

Att arbeta i enlighet med Borlänge kommuns värdegrund känns som för dig, liksom för oss, som en självklarhet:
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Som barn- och ungdomsbibliotekarie hos oss blir ditt huvudfokus att arbeta med läsfrämjande aktiviteter, främst för barn i grundskoleåldern . Vi är nyfikna på hur du vill jobba med detta och vill att du redan i din ansökan beskriver hur du vill jobba vilken är din vision av en god biblioteksverksamhet för barn- och ungdomar?

Du kommer att ha ett nära samarbete med bibliotekets förskollärare vars uppgift är att stimulera läsandet hos kommunens förskolebarn.

Utöver huvuduppdraget ingår även sedvanliga bibliotekarieuppgifter i tjänsten, vilket bland annat innebär tjänstgöring i våra informationsdiskar, och detta innebär ofta kvällstjänstgöring och återkommande helgtjänstgöring.

KVALIFIKATIONER
Du brinner för att få barn och unga att upptäcka läsandet! Du är kreativ och kan nå ut till barn och unga på ett pedagogiskt sätt. Du har högskoleexamen i biblioteks- och informationsvetenskap.

Att prata inför grupp är något du är van vid och trivs med. Givetvis har du goda litteratur- och IT-kunskaper. Du har ett nyfiket och öppet förhållningssätt till din omgivning och har intresse för att kommunicera via sociala medier.

Om du tidigare jobbat med barn och unga är det meriterande.

Vi ser fram emot att läsa din ansökan och hoppas få välkomna dig som vår nya kollega!

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT MEN BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Biblioteksvikarie till Borlänge kommun

Ansök    Mar 2    Borlänge kommun    Bibliotekarie
• Brinner du för att utveckla läsintresse? • Har du högskoleutbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap och förmågan att konkretisera problem och finna lösningar på dessa? Då kan det vara dig vi söker! Borlänge bibliotek består av huvudbiblioteket mitt i centrum och filialerna i Torsång och Kvarnsveden. Biblioteket är en central resurs i kommunens arbete för att bidra till bildning, fri åsiktsbildning, ökad läskompetens, digital delaktighet och... Visa mer
• Brinner du för att utveckla läsintresse?
• Har du högskoleutbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap och förmågan att konkretisera problem och finna lösningar på dessa?

Då kan det vara dig vi söker!

Borlänge bibliotek består av huvudbiblioteket mitt i centrum och filialerna i Torsång och Kvarnsveden. Biblioteket är en central resurs i kommunens arbete för att bidra till bildning, fri åsiktsbildning, ökad läskompetens, digital delaktighet och integration. Här trivs de som söker kunskap, vill byta några ord eller slå sig ner med vänner. Vi tillhör det öppna demokratiska samhället och strävar efter att vara en naturlig aktiv del av staden.

Vi är drygt 25 anställda på biblioteket. Här arbetar bibliotekarier, assistenter, vaktmästare och förskollärare sida vid sida för att möta Borlängebornas behov och krav. Hos oss framhåller vi samarbete och vi välkomnar allas unika kompetenser och erfarenheter.

Borlänge kommun värnar om alla Borlängebor vi möter i vår arbetsvardag samt våra anställda. Vi ser gärna att du som söker arbete hos oss är vaccinerad mot covid-19.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer till en början att vara att ta hand om våra besökare både på huvudbiblioteket och på filialer. I detta ingå det sedvanliga bibliotekarieuppgifter i tjänsten, vilket bland annat innebär tjänstgöring i våra informationsdiskar, och detta innebär ofta kvällstjänstgöring och återkommande helgtjänstgöring. Uppsättning av böcker och packa boklådor kan också bli förekommande samt andra kontorsgöromål.

KVALIFIKATIONER
Du har högskoleexamen i biblioteks- och informationsvetenskap.
Mycket goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav, både i tal och skrift.

Meriterande:
- högskolestudier i barn- och ungdomslitteratur
- studier i pedagogik
- arbetat på bibliotek med barn och unga
- van IT-hanterare
- sköta inköp är en del av jobbet och vi ser gärna att du har erfarenheter från detta
- körkort

Det kan medföra tunga/repetitiva lyft då boklådor packas.

Att prata inför grupp är något du är trivs med. Givetvis har du goda litteratur- och IT-kunskaper samt viss nyfikenhet på ny teknologi. Du har ett nyfiket och öppet förhållningssätt till din omgivning och har intresse för att kommunicera via sociala medier.

Du är en öppen och nyfiken person som vill lösa problem och tar initiativ. Knyta kontakt med människor är något du gillar och har kunskap i hur du ska ställa frågor för att förstå behoven och är en duktig aktiv lyssnare.
Du är positiv och anpassningsbar till nya omständigheter.

Vi ser fram emot att läsa din ansökan och hoppas få välkomna dig som vår nya kollega!

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT MEN BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Pedagogisk barn- och ungdomsbibliotekarie till Borlänge bibliotek

Ansök    Nov 26    Borlänge kommun    Bibliotekarie
• Brinner du för att utveckla barn och ungdomars läsintresse? • Har du högskoleutbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap? Då kan det vara dig vi söker! Borlänge bibliotek består av huvudbiblioteket mitt i centrum och filialerna i Torsång och Kvarnsveden. Biblioteket är en central resurs i kommunens arbete för att bidra till bildning, fri åsiktsbildning, ökad läskompetens, digital delaktighet och integration. Här trivs de som söker kunskap, vi... Visa mer
• Brinner du för att utveckla barn och ungdomars läsintresse?
• Har du högskoleutbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap?

Då kan det vara dig vi söker!

Borlänge bibliotek består av huvudbiblioteket mitt i centrum och filialerna i Torsång och Kvarnsveden. Biblioteket är en central resurs i kommunens arbete för att bidra till bildning, fri åsiktsbildning, ökad läskompetens, digital delaktighet och integration. Här trivs de som söker kunskap, vill byta några ord eller slå sig ner med vänner. Vi tillhör det öppna demokratiska samhället och strävar efter att vara en naturlig aktiv del av staden.

Vi är drygt 25 anställda på biblioteket. Här arbetar bibliotekarier, assistenter, vaktmästare och förskollärare sida vid sida för att möta Borlängebornas behov och krav. Hos oss framhåller vi samarbete och vi välkomnar allas unika kompetenser och erfarenheter.

ARBETSUPPGIFTER
Som barn- och ungdomsbibliotekarie hos oss blir ditt huvudfokus att arbeta med läsfrämjande aktiviteter, främst för barn i grundskoleåldern . Vi är nyfikna på hur du vill jobba med detta och vill att du redan i din ansökan beskriver hur du vill jobba vilken är din vision av en god biblioteksverksamhet för barn- och ungdomar?

Du kommer att ha ett nära samarbete med bibliotekets två förskollärare vars uppgift är att stimulera läsandet hos kommunens förskolebarn.

Utöver huvuduppdraget ingår även sedvanliga bibliotekarieuppgifter i tjänsten, vilket exempelvis innebär tjänstgöring i våra informationsdiskar samt kvälls- och helgtjänstgöring.

KVALIFIKATIONER
Du har högskoleexamen i biblioteks- och informationsvetenskap. Det är meriterande om du har högskolestudier i barn och ungdomslitteratur liksom studier i pedagogik. Du måste ha vana vid digital hantering tex. Hemsidor samt kunna ge digitalt stöd till våra besökare.
Du har ett nyfiket och öppet förhållningssätt till din omgivning och har intresse för att kommunicera via sociala medier. Givetvis har du goda litteratur- och IT-kunskaper.
Om du tidigare jobbat med barn och unga på bibliotek är det meriterande.

Du deltar i förändringsarbete och bidrar med egna erfarenheter och kunskaper. Du är en kreativ person med initiativförmåga som intresserar dig för andra människor och har en god förmåga att ge ett gott bemötande. Du kan jobba självständigt utifrån de mål och riktlinjer som satts upp.

Du brinner för att få barn och unga att upptäcka läsandet! Du är kreativ och kan nå ut till barn och unga på ett pedagogiskt sätt. Att prata inför grupp är något du är van vid och trivs med.

Att arbeta i enlighet med Borlänge kommuns värdegrund känns för dig, liksom för oss, som en självklarhet:
• Jag finns här för Borlängebon
• Jag gillar utmaningar
• Jag möter varje människa med öppenhet

Vi ser fram emot att läsa din ansökan och hoppas få välkomna dig som vår nya kollega!

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT MEN BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Bibliotekarie med inriktning tillgänglighet

Ansök    Nov 26    Borlänge kommun    Bibliotekarie
Borlänge bibliotek består av huvudbiblioteket mitt i centrum och filialerna i Torsång och Kvarnsveden. Biblioteket är en central resurs i kommunens arbete för att bidra till bildning, fri åsiktsbildning, ökad läskompetens, digital delaktighet och integration. Här trivs de som söker kunskap, vill byta några ord eller slå sig ner med vänner. Vi tillhör det öppna demokratiska samhället och strävar efter att vara en naturlig aktiv del av staden. Vi är drygt 2... Visa mer
Borlänge bibliotek består av huvudbiblioteket mitt i centrum och filialerna i Torsång och Kvarnsveden. Biblioteket är en central resurs i kommunens arbete för att bidra till bildning, fri åsiktsbildning, ökad läskompetens, digital delaktighet och integration. Här trivs de som söker kunskap, vill byta några ord eller slå sig ner med vänner. Vi tillhör det öppna demokratiska samhället och strävar efter att vara en naturlig aktiv del av staden.

Vi är drygt 25 anställda på biblioteket. Här arbetar bibliotekarier, assistenter, vaktmästare och förskollärare sida vid sida för att möta Borlängebornas behov och krav. Hos oss framhåller vi samarbete och vi välkomnar allas unika kompetenser och erfarenheter.
Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Utveckla bibliotekets arbete inom tillgänglighet.
Arbeta med att tillgängliggöra bibliotekets innehåll, förmedla läslust och utveckla samarbeten i olika former med fokus på prioriterade målgrupper, särskilt äldre och funktionshindrade men också de med annan språklig bakgrund. Att ge så många Borlängebor som möjligt tillgång till bibliotekets tjänster. Service till personer som inte själva kan komma till biblioteket. Inköp av medier riktade mot låntagare med funktionsvariationer samt annan språklig bakgrund.

KVALIFIKATIONER
Examen i biblioteks och informationsvetenskap. Erfarenhet av att arbeta på bibliotek och biblioteksdatasystem särskilt med tillgänglighetsfrågor är meriterande.
Du behöver ha mycket goda kunskaper i svenska språket både muntligt och skriftligt då du i tjänsten kommer hantera detaljerad information som kräver goda språkkunskaper.
Du måste ha vana vid digital hantering tex. Hemsidor samt kunna ge digitalt stöd till våra besökare.

Du arbetar bra tillsammans med andra, är tillmötesgående och lyhörd i ditt bemötande. Du anpassar dig till förändrade omständigheter och ser möjligheter i i förändring. Du tar egna initiativ och kommer ofta med nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT MEN BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Bibliotekarie

Ansök    Mar 17    Borlänge kommun    Bibliotekarie
Borlänge bibliotek består av huvudbiblioteket mitt i centrum och filialerna i Torsång och Kvarnsveden. Biblioteket är en central resurs i kommunens arbete för att bidra till bildning, fri åsiktsbildning, ökad läskompetens, digital delaktighet och integration. Här trivs de som söker kunskap, vill byta några ord eller slå sig ner med vänner. Vi tillhör det öppna demokratiska samhället och strävar efter att vara en naturlig aktiv del av staden. Vi är drygt 2... Visa mer
Borlänge bibliotek består av huvudbiblioteket mitt i centrum och filialerna i Torsång och Kvarnsveden. Biblioteket är en central resurs i kommunens arbete för att bidra till bildning, fri åsiktsbildning, ökad läskompetens, digital delaktighet och integration. Här trivs de som söker kunskap, vill byta några ord eller slå sig ner med vänner. Vi tillhör det öppna demokratiska samhället och strävar efter att vara en naturlig aktiv del av staden.

Vi är drygt 25 anställda på biblioteket. Här arbetar bibliotekarier, assistenter, vaktmästare och förskollärare sida vid sida för att möta Borlängebornas behov och krav. Hos oss framhåller vi samarbete och vi välkomnar allas unika kompetenser och erfarenheter.
Borlänge kommun värnar om alla Borlängebor vi möter i vår arbetsvardag samt våra anställda. Vi ser gärna att du som söker arbete hos oss är vaccinerad mot covid-19.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi dig, bibliotekarie med inriktning tillgänglighet, som är intresserad av att utveckla bibliotekets arbete inom just tillgänglighet.

Du brinner för att göra bibliotekets innehåll tillgängligt, förmedla läslust och utveckla samarbeten i olika former med fokus på prioriterade målgrupper personer med funktionsvariationer, äldre och personer med annan språklig bakgrund än svenska. Detta i syfte att ge så många Borlängebor som möjligt tillgång till bibliotekets tjänster.

I rollen ingår arbetsuppgifter som att ge service till personer som inte själva kan komma till biblioteket samt inköp av medier riktade mot dessa prioriterade målgrupper. Du är van med digital teknik och kan ta till vara på de möjligheter som digitala verktyg kan erbjuda.

Det ingår även sedvanliga bibliotekarieuppgifter samt yttre tjänst i bibliotekets informationsdiskar. Tjänstgöring även kvällar och helger.

KVALIFIKATIONER
Examen i biblioteks och informationsvetenskap. Erfarenhet av att arbeta på bibliotek och biblioteksdatasystem särskilt med tillgänglighetsfrågor är meriterande.
Du behöver ha mycket goda kunskaper i svenska språket både muntligt och skriftligt då du i tjänsten kommer hantera detaljerad information som kräver goda språkkunskaper.
Du måste ha vana vid digital hantering tex. Hemsidor samt kunna ge digitalt stöd till våra besökare.

Du arbetar bra tillsammans med andra, är tillmötesgående och lyhörd i ditt bemötande. Du anpassar dig till förändrade omständigheter och ser möjligheter i i förändring. Du tar egna initiativ och kommer ofta med nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor.

Körkort är meriterande.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT MEN BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Biblioteksguide

Ansök    Mar 9    Borlänge kommun    Bibliotekarie
Borlänge bibliotek består av huvudbiblioteket mitt i centrum och filialerna i Torsång och Kvarnsveden. Biblioteket är en central resurs i kommunens arbete för att bidra till bildning, fri åsiktsbildning, ökad läskompetens, digital delaktighet och integration. Här trivs de som söker kunskap, vill byta några ord eller slå sig ner med vänner. Vi tillhör det öppna demokratiska samhället och strävar efter att vara en naturlig aktiv del av staden. Vi är drygt 2... Visa mer
Borlänge bibliotek består av huvudbiblioteket mitt i centrum och filialerna i Torsång och Kvarnsveden. Biblioteket är en central resurs i kommunens arbete för att bidra till bildning, fri åsiktsbildning, ökad läskompetens, digital delaktighet och integration. Här trivs de som söker kunskap, vill byta några ord eller slå sig ner med vänner. Vi tillhör det öppna demokratiska samhället och strävar efter att vara en naturlig aktiv del av staden.

Vi är drygt 25 anställda på biblioteket. Här arbetar bibliotekarier, assistenter, vaktmästare och förskollärare sida vid sida för att möta Borlängebornas behov och krav. Hos oss framhåller vi samarbete och vi välkomnar allas unika kompetenser och erfarenheter.

Vi arbetar aktivt utifrån Borlänges tre värdegrundspelare:
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Vill du arbeta med inkludering och läsfrämjande? För att nå ut till somalisktalande personer önskar vi nu anställa dig som behärskar det somaliska språket och som kan vara en guide för besökare i biblioteket, hjälpa i mediesökning, handleda i IT-frågor och arbeta utåtriktat med organisationer, föreningar och andra somalisktalande nätverk. Andra förekommande biblioteksuppgifter kommer också att ingå i tjänsten.

Du kommer att anordna och hålla i bland annat läsfrämjande aktiviteter som bokcirkel och sagoläsning samt arbeta uppsökande mot andra verksamheter för att informera om biblioteket.

Du kommer att vara en ambassadör för Borlänge bibliotek helt enkelt!

KVALIFIKATIONER
Vi söker en person med goda språkkunskaper i svenska och somaliska i tal och skrift samt du som har ett stort intresse för läsning och språkinlärning. Du har minst gymnasieutbildning och det är meriterande om du även har genomfört någon högskoleutbildning. Goda IT-kunskaper är också en förutsättning för att lyckas i arbetet samt att du är delaktig i Borlänges föreningsliv. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet från serviceinriktat arbete och erfarenhet av undervisning.

Som person är du serviceinriktad vilket innebär lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har en god pedagogisk förmåga och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. I tjänsten har du kontakt med många människor vilket kräver att du är samarbetsvillig och trivs med att jobba tillsammans med andra. Du är kreativ och påhittig och får saker och ting att hända, men kan även anpassa dig till riktlinjer och begränsningar.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT MEN BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Högskolan Dalarna söker bibliotekarie

Ansök    Jan 18    Högskolan Dalarna    Bibliotekarie
Vill du vara med och utveckla bibliotekets verksamhet? Då ska du söka jobbet som bibliotekarie hos oss! Bibliotekets uppdrag är att vara ett stöd för utbildning och forskning vid Högskolan Dalarna. Biblioteket tillhandahåller och tillgängliggör media och informationsresurser, erbjuder undervisning och handledning i informationssökning, samt ger forskarstöd i frågor om öppen vetenskap, publicering, systematiska litteratursökningar och bibliometri. Bibliot... Visa mer
Vill du vara med och utveckla bibliotekets verksamhet? Då ska du söka jobbet som bibliotekarie hos oss!


Bibliotekets uppdrag är att vara ett stöd för utbildning och forskning vid Högskolan Dalarna. Biblioteket tillhandahåller och tillgängliggör media och informationsresurser, erbjuder undervisning och handledning i informationssökning, samt ger forskarstöd i frågor om öppen vetenskap, publicering, systematiska litteratursökningar och bibliometri. Biblioteket har 18 medarbetare och finns på två orter, Falun och Borlänge. Campus Borlänge ska inom ett par år flytta till Borlänge centrum och ett spännande arbete pågår med planeringen av det nya campuset och biblioteket. 

Anställningen är en tillsvidareanställning, tjänstgöringsgrad 100% med tillträde efter överenskommelse. Provanställning tillämpas. Placeringsort för denna anställning är Borlänge men tjänstgöring kan förekomma även i Falun.


Din arbetsdag 
Du kommer att arbeta med bibliotekets olika system och e-resurser. I arbetsuppgifterna ingår till exempel aktivering, importer och felsökning. Det handlar om att stödja anställda och studenter i deras arbete både på plats och nätbaserat. Du kommer ingå i olika arbetsgrupper bland annat infrastruktur. Utöver detta ingår löpande arbete i bibliotekets informationsdisk. Beroende på din kompetens kan andra arbetsuppgifter också bli aktuella.

Har vi det du söker och är du personen vi söker?
Bibliotekets stöd till studenter, lärare och forskare behöver hela tiden utvecklas för att möta nya och förändrade behov. Du kommer att ha en viktig roll i bibliotekets utvecklingsarbete.

För att lyckas med detta tror vi att du har en utpräglad känsla för service och en mycket god förmåga att samarbeta och att kommunicera. Att du har en helhetssyn, god förmåga till egna initiativ samt en vilja att utveckla nya arbetssätt tillsammans med kollegor ser vi som en självklarhet. Du behöver också vara analytisk och ha förmåga att lösa problem.

Du ska ha magister- eller kandidatexamen i biblioteks- och informationsve­tenskap, eller motsvarande. Du har också goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. Särskilt meriterande är tidigare erfarenhet av att ha arbetat som bibliotekarie och gärna inom högskola/universitet. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med system och IT.

Känner du igen dig? Då ser vi fram emot din ansökan.

Övrigt
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Högskolan kommer i denna rekrytering att beakta den som efter en kvalitativ helhetsbedömning bedöms ha de bästa förutsättningarna för att fullgöra uppgifterna i anställningen. Vi fäster stor vikt vid dina personliga kompetenser.


Välkommen med din ansökan! 
Du ansöker via vår webbplats senast 2021-02-15

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev, betygshandlingar och examensbevis samt uppgift om referenser, varav minst en chefsreferens.

Vill du veta mer om hur det är att jobba vid Högskolan Dalarna så besök vår hemsida www.du.se/sv/om-oss/jobba-hos-oss/

Vi undanber oss all kontakt med försäljare av annonser. Vi har gjort våra strategiska val för denna rekrytering.

 
 

På Högskolan Dalarna är du med och skapar möjligheter för alla människor att delta i högre utbildning. Tillsammans skapar vi öppna vägar till kunskap för ett gott samhälle - i vår egen region och i ett globalt perspektiv. Våra utbildningar är aktuella och håller hög kvalitet och forskningen sker i nära samverkan med samhället. Cirka 800 anställda, 15 000 studenter och en stor mängd samarbetspartners gör detta möjligt. Vi vill förändra världen - vill du förändra den med oss? Visa mindre

Högskolan Dalarna söker bibliotekarie

Ansök    Jan 25    Högskolan Dalarna    Bibliotekarie
Vill du vara med och utveckla bibliotekets verksamhet? Då ska du söka jobbet som bibliotekarie hos oss! Bibliotekets uppdrag är att vara ett stöd för utbildning och forskning vid Högskolan Dalarna. Biblioteket tillhandahåller och tillgängliggör media och informationsresurser, erbjuder undervisning och handledning i informationssökning, samt ger forskarstöd i frågor om öppen vetenskap, publicering, systematiska litteratursökningar och bibliometri. Bibliot... Visa mer
Vill du vara med och utveckla bibliotekets verksamhet? Då ska du söka jobbet som bibliotekarie hos oss!


Bibliotekets uppdrag är att vara ett stöd för utbildning och forskning vid Högskolan Dalarna. Biblioteket tillhandahåller och tillgängliggör media och informationsresurser, erbjuder undervisning och handledning i informationssökning, samt ger forskarstöd i frågor om öppen vetenskap, publicering, systematiska litteratursökningar och bibliometri. Biblioteket har 18 medarbetare och finns på två orter, Falun och Borlänge. Campus Borlänge ska inom ett par år flytta till Borlänge centrum och ett spännande arbete pågår med planeringen av det nya campuset och biblioteket. 

Anställningen är en tillsvidareanställning, tjänstgöringsgrad 100% med tillträde efter överenskommelse. Provanställning tillämpas. Placeringsort för denna anställning är Borlänge men tjänstgöring kan förekomma även i Falun.


Din arbetsdag 
Du kommer att arbeta med bibliotekets olika system och e-resurser. I arbetsuppgifterna ingår till exempel aktivering, importer och felsökning. Det handlar om att stödja anställda och studenter i deras arbete både på plats och nätbaserat. Du kommer ingå i olika arbetsgrupper bland annat infrastruktur. Utöver detta ingår löpande arbete i bibliotekets informationsdisk. Beroende på din kompetens kan andra arbetsuppgifter också bli aktuella.

Har vi det du söker och är du personen vi söker?
Bibliotekets stöd till studenter, lärare och forskare behöver hela tiden utvecklas för att möta nya och förändrade behov. Du kommer att ha en viktig roll i bibliotekets utvecklingsarbete.

För att lyckas med detta tror vi att du har en utpräglad känsla för service och en mycket god förmåga att samarbeta och att kommunicera. Att du har en helhetssyn, god förmåga till egna initiativ samt en vilja att utveckla nya arbetssätt tillsammans med kollegor ser vi som en självklarhet. Du behöver också vara analytisk och ha förmåga att lösa problem.

Du ska ha magister- eller kandidatexamen i biblioteks- och informationsve­tenskap, eller motsvarande. Du har också goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. Särskilt meriterande är tidigare erfarenhet av att ha arbetat som bibliotekarie och gärna inom högskola/universitet. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med system och IT.

Känner du igen dig? Då ser vi fram emot din ansökan.

Övrigt
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Högskolan kommer i denna rekrytering att beakta den som efter en kvalitativ helhetsbedömning bedöms ha de bästa förutsättningarna för att fullgöra uppgifterna i anställningen. Vi fäster stor vikt vid dina personliga kompetenser.


Välkommen med din ansökan! 
Du ansöker via vår webbplats senast 2021-02-15

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev, betygshandlingar och examensbevis samt uppgift om referenser, varav minst en chefsreferens.

Vill du veta mer om hur det är att jobba vid Högskolan Dalarna så besök vår hemsida www.du.se/sv/om-oss/jobba-hos-oss/

Vi undanber oss all kontakt med försäljare av annonser. Vi har gjort våra strategiska val för denna rekrytering.

 
 

På Högskolan Dalarna är du med och skapar möjligheter för alla människor att delta i högre utbildning. Tillsammans skapar vi öppna vägar till kunskap för ett gott samhälle - i vår egen region och i ett globalt perspektiv. Våra utbildningar är aktuella och håller hög kvalitet och forskningen sker i nära samverkan med samhället. Cirka 800 anställda, 15 000 studenter och en stor mängd samarbetspartners gör detta möjligt. Vi vill förändra världen - vill du förändra den med oss? Visa mindre

Vi söker en bibliotekarie till inköpsavdelningen

Borlänge bibliotek består av huvudbiblioteket mitt i centrum och filialerna i Torsång och Kvarnsveden. Bibliotekets roll är att serva Borlängeborna med fri tillgång till litteratur, kultur och information. Vi tillhör det öppna demokratiska samhället och strävar efter att vara en naturlig aktiv del av staden. I Dalarna ligger de 15 kommunerna i startgroparna för ett stort samarbete: Dalabiblioteken. 15 bibliotek ska bli en enda stor familj och framtiden se... Visa mer
Borlänge bibliotek består av huvudbiblioteket mitt i centrum och filialerna i Torsång och Kvarnsveden. Bibliotekets roll är att serva Borlängeborna med fri tillgång till litteratur, kultur och information. Vi tillhör det öppna demokratiska samhället och strävar efter att vara en naturlig aktiv del av staden.

I Dalarna ligger de 15 kommunerna i startgroparna för ett stort samarbete: Dalabiblioteken. 15 bibliotek ska bli en enda stor familj och framtiden ser onekligen spännande ut!

Vi är drygt 25 anställda på biblioteket. Här arbetar bibliotekarier, assistenter, vaktmästare och förskollärare sida vid sida för att möta Borlängebornas behov och krav. Hos oss framhåller vi samarbete och vi välkomnar allas unika kompetenser och erfarenheter.

Vi arbetar aktivt utifrån Borlänges tre värdegrundspelare:
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en bibliotekarie med placering på inköpsavdelningen. I arbetet ingår, förutom sedvanliga arbetsuppgifter på bibliotekets inköpsavdelning, att vara ansvarig för lokalsamling och tidskriftshantering. Tjänsten innehåller även andra på bibliotek förekommande arbetsuppgifter, inklusive yttre tjänst i bibliotekets informationsdiskar (barn, vuxen, reception).
Regelbunden kvälls- och helgtjänstgöring förekommer också.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskole- eller universitetsutbildning i biblioteks- & informationsvetenskap eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer lämplig. Du behöver ha mycket goda kunskaper i det svenska språket både muntligt och skriftligt eftersom du i tjänsten kommer hantera detaljerad information som kräver god språkkunskap. Det är önskvärt om du har goda IT-kunskaper samt även har B-körkort då visst arbete kan förekomma på våra filialbibliotek. Det är även meriterande om du har tidigare erfarenhet av såväl bibliotekssystem som tidigare erfarenhet av biblioteksarbete. Det är önskvärt om du har kunskaper i andra språk som vi bedömer lämpliga för arbetet.

Gällande dina personliga egenskaper söker vi dig som är serviceinriktad och pedagogiskt sinnad där du kan tillgodose Borlängebons behov. Att arbeta med inköp kommer kräva att du är detaljorienterad och har ett noggrant arbetssätt. I arbetet kan det stundtals krävas att du är stresstålig och kan hantera press från olika håll.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT MEN BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Biblioteksguide till Borlänge bibliotek

Borlänge bibliotek består av huvudbiblioteket mitt i centrum och filialerna i Torsång och Kvarnsveden. Biblioteket är en central resurs i kommunens arbete för att bidra till bildning, fri åsiktsbildning, ökad läskompetens, digital delaktighet och integration. Här trivs de som söker kunskap, vill byta några ord eller slå sig ner med vänner. Vi tillhör det öppna demokratiska samhället och strävar efter att vara en naturlig aktiv del av staden. Vi är drygt 2... Visa mer
Borlänge bibliotek består av huvudbiblioteket mitt i centrum och filialerna i Torsång och Kvarnsveden. Biblioteket är en central resurs i kommunens arbete för att bidra till bildning, fri åsiktsbildning, ökad läskompetens, digital delaktighet och integration. Här trivs de som söker kunskap, vill byta några ord eller slå sig ner med vänner. Vi tillhör det öppna demokratiska samhället och strävar efter att vara en naturlig aktiv del av staden.

Vi är drygt 25 anställda på biblioteket. Här arbetar bibliotekarier, assistenter, vaktmästare och förskollärare sida vid sida för att möta Borlängebornas behov och krav. Hos oss framhåller vi samarbete och vi välkomnar allas unika kompetenser och erfarenheter.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Vi på Borlänge bibliotek har fått medel genom projektet Stärkta bibliotek att anställa en biblioteksguide under ett år. Huvudarbetsuppgifterna är att arbeta med inkludering och läsfrämjande i Borlänge kommun där fokusområdet är västra Borlänge. För att nå ut till somalisktalande personer önskar vi nu anställa dig som behärskar språket och som kan vara en guide för besökare i biblioteket, hjälpa i mediesökning, handleda i IT-frågor och arbeta utåtriktat med organisationer, föreningar och andra somalisktalande nätverk. Du kommer även som biblioteksguide att anordna och hålla i bland annat läsfrämjande aktiviteter som bokcirkel och sagoläsning. Du kommer att samarbeta med föreningar och kontakta personer som skulle vilja delta i aktiviteterna.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har avklarad gymnasieutbildning och det är meriterande om du har högskoleexamen. Vi ser att du är aktiv i Borlänges föreningsliv eftersom du behöver ha ett brett kontaktnät och kommer ha ett nära samarbete med olika typer av föreningar. Ett krav för tjänsten är att du har tidigare erfarenhet av serviceinriktat eller pedagogiskt arbete samt har goda IT-kunskaper för att lyckas i arbetet och på bästa sätt kunna hjälpa Borlängebor. Du har mycket goda språkkunskaper i svenska och somaliska både i tal och skrift för att kunna handleda, informera och vara en ambassadör för Borlänge bibliotek. Har du andra språkkunskaper ser vi det som meriterande. Det är önskvärt att du har ett intresse för läsning och språkinlärning. Det är även önskvärt att du har B-körkort eftersom resor i tjänsten kan förekomma.

Som person är du serviceinriktad och social vilket innebär att du trivs med att ha kontakt med människor och du strävar efter att ge Borlängebor bra service. Du är drivande och kan föra ditt eget arbete framåt. I tjänsten har du kontakt med många människor vilket kräver att du är samarbetsvillig och trivs med att jobba tillsammans med andra. Du är kreativ och påhittig och får saker och ting att hända, men kan även anpassa dig till riktlinjer och begränsningar.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT MEN BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre