Lediga jobb som Arbetsmiljöingenjör i Borlänge

Se lediga jobb som Arbetsmiljöingenjör i Borlänge. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Borlänge som finns hos arbetsgivaren.

Arbetsmiljökonsult (HSE, BAS-P/U)

Ansök    Mar 13    AFRY AB    Arbetsmiljöingenjör
Företagsbeskrivning AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi är hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer. Tillsammans accelererar vi omställningen mot ett hållbart samhälle. Jobbeskrivning För att möta den ökande efterfrågan på våra tjänster söker vi dig som vill arbeta som konsult inom varierande samhälls... Visa mer
Företagsbeskrivning


AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning.
Vi är hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer. Tillsammans accelererar vi omställningen mot ett hållbart samhälle.


Jobbeskrivning


För att möta den ökande efterfrågan på våra tjänster söker vi dig som vill arbeta som konsult inom varierande samhällssektorer och branscher genom infrastruktur, samhällsplanering och/eller industriprojekt.
Som konsult inom HSE och/eller BAS-P/U hos oss skapar du en säker arbetsmiljö för våra kunder och du bidrar till ett säkrare samhälle genom ditt arbete för minska risker på arbetsplatser och i samhället. Vidare kommer du att bidra med din tekniska kompetens till våra kunder för att hjälpa dem med att identifiera deras behov och hantera potentiella risker. Våra tjänsteområden består av:
BAS-P/U
Olika typer av HSE/OHS-samordning och support
Riskhantering och riskanalyser (tekniska, organisatoriska och sociala)
Kemiska arbetsmiljörisker
Löpande arbetsmiljöstöd för att upprätthålla lagkrav samt ledningssystem för risk & arbetsmiljö, säkerhetskultur etc.

Våra kunder finns inom flera branscher, men främst inom industri och anläggningsföretag och många gånger med fokus på byggskedet. Du kommer att jobba med en blandning av korta och långa uppdrag. Beroende på tidigare erfarenheter och intresse kan du hamna i projekt inom olika samhällssektorer. Vidare kommer du ha flera kontaktytor såväl internt som externt.
Inom Safety på AFRY är vi idag ca 70 kompetenta, drivna och engagerade medarbetare på 25 orter i Sverige. Vi har vuxit mycket under de senaste åren och vill fortsätta växa, både i antal och kompetensmässigt. Vi är Ett Team – hos oss ska du känna att du kan jobba geografiskt där du vill!
I din roll som risk- och/eller arbetsmiljökonsult hos oss kan det förekomma resor runt om i och utanför Sverige då vårt verksamhetsområde är internationellt. Just nu söker vi flertalet nya medarbetare inom detta område men främst behov finns i Göteborg och Malmö.


Kravspecifikation


Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av att arbeta inom ovan nämnda tjänsteområden och vi ser mycket gärna att du har erfarenhet från BAS-P och/eller BAS-U för att vara delaktig i utvecklingen av vår affär. Vi ser gärna att du har en akademisk examen som civilingenjör eller förvärvat din kunskap enligt motsvarande.
I rollen som konsult behöver du bygga personliga nätverk såväl hos kundföretagen som internt hos AFRY. Har du ett uppbyggt nätverk, ser vi det som en stor fördel. Vidare är du duktig på att bibehålla och förvalta dina befintliga relationer och du triggas av att hitta nya affärsmöjligheter. Du behöver också ha förmågan att hantera en budget och leverera med korta deadlines samt själv planera och organisera ditt arbete. Gillar du även att vara uppdragsledare och vägleda dina kollegor ser vi det som ett plus. Om du å andra sidan tycker det är roligare att specialisera dig och ha möjlighet att specialisera dig inom ett visst område, är det en annan egenskap som det också ses positivt på.
För att jobba med arbetsmiljö och risk ställs höga krav på förmågan att kommunicera. Därför kommer det ställas krav på att du behärskar det svenska språket flytande samt är väl förtrogen med engelska. Ett stort plus är om du tycker om att utbilda och föreläsa. Det finns ett stort behov av att hålla utbildningar inom BAS-P/U, HSE och systematiskt arbetsmiljöarbete inom främst byggprojekt.


Vi värdesätter personlig integritet, noggrannhet och att du har ett genuint intresse för ditt arbete.
Ytterligare information


Nu har vi beskrivit vad vi erbjuder och vem vi söker. Tycker du att detta låter spännande och vill veta mer? Då är du varmt välkommen att kontakta oss för att höra mer om tjänsten samt om du har några frågor.
Sista ansökningsdag är den 30 april. Vi arbetar löpande med urval, så vänta inte för länge med din ansökan.
Kontaktuppgifter för frågor:
Jennie Ossmark Torstensson, Rekryterande Chef Syd
[email protected]
Sohrab Nassiri, Rekryterande Chef Väst
[email protected]
Nike Schweitzer, Rekryterande Chef Norr
[email protected]
AFRY is committed to creating an inclusive & diverse environment and we are actively looking for qualified candidates irrespective of gender, gender identity, sexual orientation, ethnicity, religion, disability, or age. You will be part of a global and diverse company where our differences are our strengths. Join us to accelerate the transition towards a sustainable society. Visa mindre

SSAB - Semestervikariat som Arbetsmiljöingenjör

Ansök    Jan 30    SSAB Emea AB    Arbetsmiljöingenjör
Vi söker dig som studerar till arbetsmiljöingenjör eller är nyutexaminerad. Ta chansen att prova på ett arbete där du kommer att utvecklas och få nya erfarenheter. Placeringsort Borlänge. SSABs övergripande mål är att ingen ska utsättas för olycksfall eller ohälsa, varken som medarbetare, entreprenör eller besökare. Vi arbetar systematiskt med arbetsmiljö- och säkerhetsfrågor genom att undersöka och följa upp verksamheten. Du kommer att delta i det dagliga... Visa mer
Vi söker dig som studerar till arbetsmiljöingenjör eller är nyutexaminerad. Ta chansen att prova på ett arbete där du kommer att utvecklas och få nya erfarenheter. Placeringsort Borlänge.
SSABs övergripande mål är att ingen ska utsättas för olycksfall eller ohälsa, varken som medarbetare, entreprenör eller besökare. Vi arbetar systematiskt med arbetsmiljö- och säkerhetsfrågor genom att undersöka och följa upp verksamheten.
Du kommer att delta i det dagliga arbetsmiljöarbetet och kommer att tillsammans med arbetsmiljöingenjörer, arbetsmiljötekniker och ergonom att arbeta i nära samarbete med chefer och skyddsorganisationen.
Vi erbjuder
Vi erbjuder dig ett lärorikt och spännande sommarjobb tillsammans med andra arbetsmiljöingenjörer där du får möjlighet att prova på och utvecklas i rollen som arbetsmiljöingenjör.
Du kommer att få en god inblick i vilka varierande och intressanta arbetsuppgifter rollen som arbetsmiljöingenjör kan erbjuda på SSAB.
Dina kvalifikationer
• Pågående studier till Arbetsmiljöingenjör eller nyutexaminerad.
• Behärskar svenska i tal och skrift.
• God datorvana.
Sista ansökningsdag
28 februari 2023
Vid frågor om tjänsten kontakta gärna
Lotta Wallbom chef avsnitt Arbetsmiljö & Hälsa, tfn 0243-714 54.
Facklig information lämnas av Akademikerföreningen, Unionen och Ledarna som nås via vår växel på tfn 0243-700 00.
Bakgrundskontroll kan komma att genomföras som en del i rekryteringsprocessen.
Vi undanber oss kontakter från rekryteringsföretag, annonssäljare och liknande beträffande denna annonsering.
?SSAB är ett Norden- och USA-baserat stålföretag. SSAB erbjuder mervärdesprodukter och tjänster som har utvecklats i nära samarbete med företagets kunder för att skapa en starkare, lättare och mer hållbar värld. SSAB har anställda i över 50 länder. Idag har SSAB produktionsanläggningar i Sverige, Finland och USA. SSAB är börsnoterat på Nasdaq Stockholm och sekundärnoterat på Nasdaq Helsingfors. www.ssab.com. Följ med oss även i sociala medier: Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter och YouTube. Visa mindre

Driven säkerhetsstrateg inom byggherrens arbetsmiljöansvar

Ansök    Mar 17    Trafikverket    Arbetsmiljöingenjör
Häng med på resan att utveckla Underhållet inom Trafikverket! Som strateg kommer du att vara en nyckelperson när det kommer till att utveckla verksamheten och där är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur. Vår enhet består av 8 kunniga medarbetare och nu behöver vi bli fler! Jag som blir din chef heter Roger Nordin och "min huvuduppgift som chef är at... Visa mer
Häng med på resan att utveckla Underhållet inom Trafikverket! Som strateg kommer du att vara en nyckelperson när det kommer till att utveckla verksamheten och där är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.
Vår enhet består av 8 kunniga medarbetare och nu behöver vi bli fler! Jag som blir din chef heter Roger Nordin och "min huvuduppgift som chef är att skapa förutsättningar för bra prestationer. Jag vill att mina medarbetare är självgående, vågar prova och ska veta att man alltid kan bolla idéer med mig och andra på enheten"
Driven säkerhetsstrateg inom byggherrens arbetsmiljöansvar

Arbetsuppgifter

Som strateg inom byggarbetsmiljö kommer du att samordna, följa, analysera, rapportera och driva på utvecklingen av intern styrning och kontroll inom underhåll. Du har till uppgift att arbeta med området byggarbetsmiljö både utifrån ett projektnära perspektiv i våra underhållsprojekt men även ur ett Trafikverksperspektiv.
Rollen innebär att du utifrån ett strategiskt perspektiv driver utvecklingen av byggherrens arbetsmiljöarbete på kort och lång sikt, samtidigt som du även kommer att stödja arbetet operativt med arbetsmiljöfrågorna i projektverksamheten. Arbetet innefattar även till viss del arbete inom andra säkerhetsområden som t ex el- och trafiksäkerhet för väg och järnväg. Det innebär bland annat att du tillsammans med våra strateger och specialister inom aktuella områden kommer analysera behov, utveckla eller ta fram nya arbetssätt samt stödja verksamheten med din kunskap och erfarenhet. Ditt uppdrag är att jobba med att utveckla säkerhetskulturen inom verksamheten för att skapa säkra och trygga arbetsplatser och byggarbetsplatser.
Genom kontakter och samarbeten där du är delaktig i att ta fram effektiva processer säkerställer du att vi följer lagstiftning, myndighetskrav och myndighetens egna mål och standarder. Här förväntas du samverkan internt inom organisationen där du Informerar, utbildar och coachar ledare och medarbetare inom arbetsmiljöområdet.
I dina arbetsuppgifter ingår t ex att:
Initiera förändring och utveckla det strategiska byggarbetsmiljöarbetet inom verksamhetsområdet
Initiera och utveckla nationella arbetssätt i samverkan med verksamheten
Initiera, delta och driva utvecklingsarbete inom säkerhetsområdet
Vägleda i frågor om arbetssätt och verktyg
Leda och medverka i riskanalyser och utredningar inom arbetsmiljöområdet
Stödja ledning med analyser och beslutsunderlag
Stödja vid rapportering och hantering av olyckor, tillbud och avvikelser
Delta arbetet i förvaltningsorganisationen gällande byggarbetsmiljö
Delta i remissarbete inom ämnesområdet
Agera kravställare och rådgivare inom myndigheten inom byggarbetsmiljö
Hålla interna utbildningar och workshops inom området
Bevaka och tolka ändringar i regelverk, samt ha kontakt med myndigheter inom arbetsmiljö.


Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.
#LI-Hybrid
Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

Kvalifikationer

Som person drivs du av att vilja förbättra säkerhets- och byggarbetsmiljöarbetet. Du tar initiativ och ser både utmaningar och lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du har förmåga att bygga förtroendefulla relationer och hantera olika intressen och perspektiv. Det innebär till exempel att du är kommunikativ, lyhörd samt har god samarbetsförmåga. Du kommer att arbeta mot flera olika projekt och verksamheter inom Trafikverket och är därför flexibel i ditt förhållningssätt och kan anpassa dig till rådande situationer och omständigheter. Vi som jobbar inom enheten finns på olika ställen i landet, så förmåga att vara självgående, d.v.s. kunna planera, prioritera, genomföra och slutföra uppdrag är nödvändigt.
Vi söker dig som har:
flerårig erfarenhet av att i närtid arbeta med byggarbetsmiljö i projektverksamhet
god kunskap om svensk lagstiftning inom arbetsmiljöområdet och dess tillämpning
erfarenhet av att arbeta strategiskt med att ta fram styrning och stöd kopplat till arbetsmiljö/byggarbetsmiljö
en akademisk utbildning alternativt annan utbildning inom byggarbetsmiljö kombinerat med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
goda kunskaper i att uttrycka dig både muntligt och skriftligt på svenska

Det är önskvärt (och som ett plus i kanten) om du har erfarenhet av:
en strategisk roll inom området byggarbetsmiljö i en större organisation
att arbeta med implementering och införande av nya eller gemensamma arbetssätt
att arbeta med kompetensnivå, utbildningar och behörigheter inom området
att arbeta i bygg -och anläggningsbranschen.


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Vi använder främst mail (från mejladress: [email protected]) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss! Visa mindre

SSAB - Arbetsmiljöingenjör

Ansök    Feb 9    SSAB Emea AB    Arbetsmiljöingenjör
Vi söker en arbetsmiljöingenjör som vill vara med på SSAB:s resa mot ett fossilfritt stålbolag. Som arbetsmiljöingenjör kommer du att vara en av våra expertresurser inom arbetsmiljöområdet genom att undersöka, följa upp, stötta och utbilda linjeorganisationen. Befattningen innebär att du är en oberoende expertresurs vid handläggning av arbetsmiljöfrågor inom SSAB. Placeringsort Borlänge. Koncernens övergripande mål är att ingen ska utsättas för olycksfall ... Visa mer
Vi söker en arbetsmiljöingenjör som vill vara med på SSAB:s resa mot ett fossilfritt stålbolag. Som arbetsmiljöingenjör kommer du att vara en av våra expertresurser inom arbetsmiljöområdet genom att undersöka, följa upp, stötta och utbilda linjeorganisationen. Befattningen innebär att du är en oberoende expertresurs vid handläggning av arbetsmiljöfrågor inom SSAB. Placeringsort Borlänge.
Koncernens övergripande mål är att ingen ska utsättas för olycksfall eller ohälsa, varken som medarbetare, entreprenör eller besökare. Vi arbetar systematiskt med arbetsmiljö- och säkerhetsfrågor genom att undersöka och följa upp verksamheten. Våra medarbetare ska må bra och trivas på jobbet och en förutsättning för detta är att olycksfall och arbetsskador förebyggs.
När nu en av våra kollegor går vidare till andra uppgifter söker SSABs avsnitt Arbetsmiljö och Hälsa i Borlänge en arbetsmiljöingenjör som brinner för arbetsmiljöfrågor och hälsa.
Du kommer bland annat att:
•vara ett expertstöd vid frågor som gäller arbetsmiljölagen, arbetsmiljöförordningen samt gällande föreskrifter
•vara stöd till organisationen vid utförande av utredningar, kontroller och riskanalyser
•genomföra kartläggningar, mätningar samt interna revisioner
•ta fram informationsmaterial, rutiner och riktlinjer samt ta fram och genomföra utbildningar
•vara kontaktperson gentemot myndigheter, i huvudsak Arbetsmiljöverket.
Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning inom arbetsmiljö eller har motsvarande arbetslivserfarenhet med god kännedom om arbetsmiljölagen, arbetsmiljöförordningen samt gällande föreskrifter.
Du har ett aktivt, rådgivande och pedagogiskt arbetssätt. För att lyckas i arbetet behöver du vara initiativrik och drivande med en god samarbetsförmåga. Att kunna kommunicera väl, såväl muntligt som skriftligt, är en förutsättning i det här jobbet.
Vi erbjuder
Ett spännande, omväxlande och ansvarstagande arbete i en miljö som präglas av kreativitet och nytänkande.
Sista ansökningsdag
2 mars 2022
Vid frågor om tjänsten kontakta gärna
Lotta Wallbom, chef avsnitt Arbetsmiljö & Hälsa, tfn +46 243-714 54
Facklig information lämnas av Akademikerföreningen, Unionen och Ledarna som nås via vår växel på tfn 0243-700 00.
Vi undanber oss kontakter från rekryteringsföretag, annonssäljare och liknande beträffande denna annonsering.
SSAB är ett Norden- och USA-baserat stålföretag. SSAB erbjuder mervärdesprodukter och tjänster som har utvecklats i nära samarbete med företagets kunder för att skapa en starkare, lättare och mer hållbar värld. SSAB har anställda i över 50 länder. Idag har SSAB produktionsanläggningar i Sverige, Finland och USA. SSAB är börsnoterat på Nasdaq Stockholm och sekundärnoterat på Nasdaq Helsingfors. www.ssab.com. Följ med oss även i sociala medier: Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter och YouTube. Visa mindre

KMA - Ansvarig till Norex

KMA Ansvarig till Norex Service Norex är en familjeägd koncern som med stora inköpsvolymer från stålverk med sekunda stål möjliggör en global försäljning till kunder i mer än 50 länder. Därtill utför Norex service inne på stålverk i Borlänge, Sandviken, Hofors, Smedjebacken och Oxelösund i Sverige och i Torneå och Brahestad i Finland. Norex service Sweden AB bedriver skrot och slaggrelaterade service åt stålverken inne på stålverken, med egen personal, for... Visa mer
KMA Ansvarig till Norex Service
Norex är en familjeägd koncern som med stora inköpsvolymer från stålverk med sekunda stål möjliggör en global försäljning till kunder i mer än 50 länder. Därtill utför Norex service inne på stålverk i Borlänge, Sandviken, Hofors, Smedjebacken och Oxelösund i Sverige och i Torneå och Brahestad i Finland.
Norex service Sweden AB bedriver skrot och slaggrelaterade service åt stålverken inne på stålverken, med egen personal, fordon och processutrustning. Målet är att höja värdet på materialet så att en maximal effekt och hållbar process kan nås för stålverken. Totalt är Norex koncernen 170 anställda, 140 av dessa jobbar inom Norex Service.
I rollen som KMA-ansvarig på Norex Service AB ansvarar du för att driva och utveckla ett systematiskt arbete inom områdena Kvalité, Miljö, Arbetsmiljö och säkerhet i Norex service Sverige och Finland.
Du blir huvudansvarig för KMA frågor såväl internt som externt och jobbar primärt som stödfunktion för platscheferna och i nära samråd med Sverigechef, HR och underhållsansvarig. Vidare kommer du att vara ett stöd för verksamheten genom att bland annat arbeta med kvalitetssäkring, utföra och delta i revisioner, stötta verksamheten med internutbildning och utföra skyddsronder samt utredningar.
Arbetsuppgifter
· Ansvara för att driva och stödja verksamheten i arbetet med att operationalisera strategier för ISO revision (9001, 14001, 45001)
· Skapa enhetliga processer och rutiner inom kvalité, miljö, arbetsmiljö och säkerhet samt skapa årshjul för respektive site
· Planera, genomföra och följa upp interna revisioner
· Implementera systematiskt arbete med riskanalyser, skyddsronder och andra undersökningar inom arbetsmiljö
· Säkerställa att regelverk för arbetsmiljö följs
· Arbeta systematiskt med att förbättra och utveckla kvalitetssäkring, rutiner, produktionskontroller och effektivitet
· Driva förbättringsarbete i samarbete med övriga medarbetare på företaget eller inom organisationen
· Rapportera företagets hållbarhetsarbete
Vi söker dig som har god erfarenhet av att strukturerat arbeta med implementering av systematiskt kvalitéts-, miljö-, arbetsmiljö och säkerhetsarbete, att driva projekt från start till slut. Du har dessutom erfarenhet av att arbeta med ISO-system och systematiskt förbättringsarbete, gärna i ledarroll.
Du har lätt för att bygga relationer, är lösningsorienterad och har en stark egen drivkraft.
Kvalifikationer:
Eftergymnasial utbildning – universitet, högskola eller yrkeshögskola. 5 års erfarenhet inom relevant område och bransch (industri, bygg, verkstad eller transport). Goda IT kunskaper (Excel, Office-paketet). Svenska och engelska. B-körkort. Meriterande om du kan finska.
Detta är en rekrytering och du blir direkt anställd av Norex service Sweden AB. Skicka din ansökan till [email protected] eller ring 0709838465 om du har några frågor. Geografiskt bor du med fördel i Mellansverige.
Genom att skicka in dina handlingar till oss på Prowork – så godkänner du vår Integritetspolicy som finns att läsa på www.prowork.se Visa mindre

SSAB - Specialist arbetsmiljö/Arbetsmiljöingenjör

Ansök    Apr 1    SSAB Emea AB    Arbetsmiljöingenjör
Brinner du för arbetsmiljöfrågor och vill vara med på SSABs resa mot att bli världens säkraste stålföretag och världens första fossilfria stålbolag? Du kommer att vara en av våra expertresurser inom arbetsmiljöområdet genom att undersöka, följa upp, stötta och utbilda linjeorganisationen. Befattningen innebär att du är en oberoende expertresurs vid handläggning av arbetsmiljöfrågor inom SSAB. Placeringsort Borlänge. Koncernens övergripande mål är att ingen... Visa mer
Brinner du för arbetsmiljöfrågor och vill vara med på SSABs resa mot att bli världens säkraste stålföretag och världens första fossilfria stålbolag? Du kommer att vara en av våra expertresurser inom arbetsmiljöområdet genom att undersöka, följa upp, stötta och utbilda linjeorganisationen. Befattningen innebär att du är en oberoende expertresurs vid handläggning av arbetsmiljöfrågor inom SSAB. Placeringsort Borlänge.
Koncernens övergripande mål är att ingen ska utsättas för olycksfall eller ohälsa, varken som medarbetare, entreprenör eller besökare. Vi arbetar systematiskt med arbetsmiljö- och säkerhetsfrågor genom att undersöka och följa upp verksamheten.
Detta är ett omväxlande arbete där du får vara med och påverka arbetsmiljön för medarbetare och chefer. Du bör trivas i en roll där du har många kontaktytor och där du agerar stöd åt verksamheten. Du kommer att arbeta tillsammans med arbetsmiljöingenjörer, arbetsmiljötekniker och ergonom och arbeta i nära samarbete med chefer och skyddsorganisationen.
Du kommer bland annat att:
Vara ett expertstöd vid frågor som gäller arbetsmiljölagen, arbetsmiljöförordningen samt gällande föreskrifter.
Vara stöd till organisationen vid utförande av utredningar, kontroller och riskanalyser.
Genomföra kartläggningar, mätningar samt interna revisioner.
Ta fram informationsmaterial, rutiner och riktlinjer samt ta fram och genomföra utbildningar.
Vara kontaktperson gentemot myndigheter, i huvudsak Arbetsmiljöverket.

Dina kvalifikationer
För att lyckas i rollen söker vi dig som har högskoleutbildning med inriktning inom arbetsmiljö eller har motsvarande arbetslivserfarenhet med god kännedom om arbetsmiljölagen, arbetsmiljöförordningen samt gällande föreskrifter.
Du är förtroendegivande, pedagogisk, rådgivande, lösningsfokuserad och trivs med många kontaktytor och parallella uppdrag. För att lyckas i arbetet behöver du vara initiativrik och drivande med en god samarbetsförmåga. Att kunna kommunicera väl, såväl muntligt som skriftligt, är en förutsättning i det här jobbet.
Vi erbjuder
Ett spännande, omväxlande och ansvarstagande arbete i en miljö som präglas av kreativitet och nytänkande i samarbete med andra arbetsmiljöingenjörer.
I samband med den här rekryteringen har vi möjlighet att erbjuda medflyttarservice till dig och din familj om ni flyttar till Dalarna. Läs mer på Medflyttarservice - Rekryteringslots Dalarna
https://rekryteringslots.se/medflyttarservice
Sista ansökningsdag
3 maj 2022
Vid frågor om tjänsten kontakta gärna
Lotta Wallbom, Chef avsnitt Arbetsmiljö & Hälsa, tfn 0243-714 54
Facklig information lämnas av Akademikerföreningen, Unionen och Ledarna som nås via vår växel på tfn 0243-700 00.
Bakgrundskontroll kan komma att genomföras som en del i rekryteringsprocessen.
Vi undanber oss kontakter från rekryteringsföretag, annonssäljare och liknande beträffande denna annonsering.
SSAB är ett Norden- och USA-baserat stålföretag. SSAB erbjuder mervärdesprodukter och tjänster som har utvecklats i nära samarbete med företagets kunder för att skapa en starkare, lättare och mer hållbar värld. SSAB har anställda i över 50 länder. Idag har SSAB produktionsanläggningar i Sverige, Finland och USA. SSAB är börsnoterat på Nasdaq Stockholm och sekundärnoterat på Nasdaq Helsingfors. www.ssab.com. Följ med oss även i sociala medier: Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter och YouTube. Visa mindre

Arbetsmiljöingenjör

ByggPartner i Dalarna Holding AB är ett expansivt börsnoterat byggbolag med rötterna i Dalarna. Idag har vi kontor i Borlänge, Stockholm, Uppsala, Västerås och Gävle. Koncernen omfattar flera bolag, ByggPartner i Dalarna AB som bedriver alla typer av nybyggnation, och ROT-entreprenader, ByggPartner i Dalarna Service AB som driver byggservice. Samt JUF Byggnadsställningar, specialister på ställning. Tillsammans är vi runt 470 anställda och har en omsättning... Visa mer
ByggPartner i Dalarna Holding AB är ett expansivt börsnoterat byggbolag med rötterna i Dalarna. Idag har vi kontor i Borlänge, Stockholm, Uppsala, Västerås och Gävle. Koncernen omfattar flera bolag, ByggPartner i Dalarna AB som bedriver alla typer av nybyggnation, och ROT-entreprenader, ByggPartner i Dalarna Service AB som driver byggservice. Samt JUF Byggnadsställningar, specialister på ställning. Tillsammans är vi runt 470 anställda och har en omsättning på 1,9 miljarder kronor. ByggPartner är det stora byggbolaget med det lilla företagets smidighet och korta beslutsvägar. Sunt förnuft präglar allt vi gör. Det handlar om att vara okomplicerade och pålitliga, lätta att ha att göra med helt enkelt. Sunt förnuft handlar också om balans och långsiktig hållbarhet för både våra kunder och oss själva, samt för ekonomin och miljön. Vi arbetar hårt för att våra medarbetare ska trivas och utvecklas hos oss, och vi tror att både struktur och frihet är viktiga redskap för att åstadkomma det.

ByggPartner söker Arbetsmiljöingenjör med sunt förnuft

Vi behöver ersätta vår klippa som nu lämnar oss för lediga dagar

Vi söker dig som brinner för att stötta verksamheten i arbetsmiljöfrågor. Hos oss arbetar du operativt i nära samverkan med våra platsorganisationer, likväl som du är ett sakkunnigt stöd i det strategiska arbetet tillsammans med lokala ledningsgrupper och koncernledning.

Du har ett självständigt arbete men du är också del av ett team inom HR och verksamhetsstöd där ni tillsammans arbetar för att möta verksamhetens behov av stöd. Du rapporterar till HR-chef och din placering blir Borlänge med ett arbetsområde som omfattar hela vårt verksamhetsområde.

Arbetsuppgifter
Som Arbetsmiljöingenjör blir ditt arbetsområde brett, men med fokus på att vara nära vår kärnverksamhet och agera rådgivare och bollplank till våra verksamheter, projekt, plastledningar och skyddsombud.

Du besitter en spetskompetens i företaget med ett övergripande ansvar som koncernens specialist inom arbetsmiljö med huvuduppgift att informera, utbilda, stödja den operativa verksamheten samt följa upp efterlevnaden av arbetsmiljölagstiftningen och ISO 45001.

Dina arbetsdagar ser olika ut, här följer några av de uppgifter du har:

• Besöka våra byggarbetsplatser och bygga relation med alla i ByggPartner
• Arbeta i nära samverkan med vår säkerhetskultur.
• Svara för rådgivning och support i arbetsmiljöfrågor.
• Proaktivt arbetsmiljöarbete med målet att minimera ohälsa och olycksfall.
• Arbeta aktivt med att utbilda och stötta medarbetare.
• Bevaka lagstiftning och regelverk inom arbetsmiljöområdet och informera verksamheten om viktiga förändringar.
• Ansvara för att löpande uppdatera kunskaper inom arbetsmiljö-lagstiftningen.
• Delaktig i utformning av policys, rutiner och arbetssätt inom arbetsmiljö.
• Vara kontaktperson gentemot myndigheter i arbetsmiljöfrågor.
• Bevaka och rapportera trender och enskilda uppmärksammande händelser vad gäller observationer/tillbud/olycksfallsrapportering.
• Lyfta fram och sprida goda exempel i syfte att höja kvalitén och säkerheten med ständiga förbättringar.
• Vara föredragande vid stormöten, konferenser, utbildningar m.m.

Vi på ByggPartner arbetar med ständig utveckling av arbetsmiljöfrågor, här har du en viktig roll i att utbilda, coacha och stödja i syfte att stärka medarbetare och chefer i säkerhetsarbetet.

Den vi söker
Vi söker dig som har flera års erfarenhet av likande arbetsuppgifter. Du har relevant utbildning och erfarenhet med mycket goda kunskaper i regelverket för en god arbetsmiljö. Du har förmågan att uttrycka och förklara lagstiftning så att alla förstår och kan omsätta kunskapen till konkreta handlingar och åtgärder. Vi ser gärna att du tidigare jobbat med arbetsmiljöfrågor inom byggindustrin eller annan producerande verksamhet. Du kan också ha arbetat inom arbetsmiljöverket, företagshälsovården eller annan konsultverksamhet där du kommit i kontakt med produktion.

Du trivs med att arbeta självständigt och har ett eget driv. Du är trygg i din person, inger förtroende och har ett professionellt förhållningsätt. Som person kan du beskriva dig som prestigelös, lyhörd och med ett positivt tankesätt. Vidare har du lätt för att kommunicera och skapa goda relationer. Du kommunicerar obehindrat på svenska i tal och skrift och har goda kunskaper i Office-paketet. Körkort är ett krav då det förekommer resor i tjänsten.

Vi lägger stor vikt vid att du som person passar i vår organisation och att du lever upp till våra värderingar som en sund ByggPartner

Vi erbjuder stimulerande och intressanta arbetsuppgifter i en spännande bransch under förändring. ByggPartner är en arbetsplats med engagerade och lösningsfokuserade medarbetare, med medarbetarnas utveckling och prestation växer företaget.

Skicka in din ansökan snarast då urval och intervjuer sker löpande.

Intresserad att veta mer?

Kontakta HR-chef Ann-Louise Holmbom för mer information, telefon 0243-55 95 06

Välkommen med din ansökan senast 2021-05-10 Visa mindre

Säkerhetsspecialist byggarbetsmiljö

Ansök    Okt 29    Trafikverket    Arbetsmiljöingenjör
Som Säkerhetsspecialist byggarbetsmiljö på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur. Säkerhetsspecialist byggarbetsmiljö Arbetsuppgifter Drivs du av att vilja förbättra och utveckla byggarbetsmiljöarbetet? Har du erfarenhet från arbete med byggarbetsmiljö men vill ta nästa steg?  I tjänsten som Säkerhetsspecialist byggarbetsmiljö... Visa mer
Som Säkerhetsspecialist byggarbetsmiljö på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.


Säkerhetsspecialist byggarbetsmiljö

Arbetsuppgifter

Drivs du av att vilja förbättra och utveckla byggarbetsmiljöarbetet? Har du erfarenhet från arbete med byggarbetsmiljö men vill ta nästa steg? 
I tjänsten som Säkerhetsspecialist byggarbetsmiljö stödjer, utvecklar samt följer du upp arbetet inom byggarbetsmiljö. Du agerar stöd till organisationen i byggarbetsmiljöfrågor kopplat till projektverksamhet, samt ledningen inom enhetens ämnesområde.
Du tillhör enheten Säkerhet och kvalitet inom avdelningen Verksamhetsstyrning.
Som säkerhetsspecialist arbetar du främst inom området byggarbetsmiljö, men arbetet kommer även innefatta frågor inom andra säkerhetsområden t ex el- och trafiksäkerhet för väg och järnväg. Det innebär att du arbetar med att stödja projektledningen med allt från projektplanering till genomförande och uppföljning där erfarenhetsåterföring i det strategiska arbetet inom ovan nämnda områden blir en viktig del. Du kommer även stödja distriktsledningen med uppföljning, sammanställning och analys. 
I dina arbetsuppgifter ingår t ex att:
stödja projekt i frågor om arbetssätt och verktyg inom bland annat byggarbetsmiljö
delta vid möten för planering och genomförande av investeringsprojekt. Exempelvis överlämningsmöten mellan BAS-P och BAS-U, uppstartsmöten och byggmöten
ta fram förfrågningsunderlag för upphandling av konsultuppdrag och entreprenörer
genomföra mottagningskontroll av leveranser från konsultuppdrag och entreprenörer
följa upp leverantörernas arbetsmiljöarbete, både genom granskning av dokument och arbetssätt men även ute på plats i entreprenader
stödja vid rapportering och hantering av olyckor, tillbud och avvikelser 

Då vi är en nationell organisation så förekommer det resor i Sverige och en stor del av arbetet sker via Skype.
Hos oss har du bra möjligheter att utvecklas, både genom ökat ansvar i form av olika komplexa projekt, men även i din yrkesroll. Vi delar hela tiden erfarenheter, förbättrar våra arbetssätt och tänker nytt.

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer är inplanerade att ske via Skype 2-3 december.

Kvalifikationer

Vem är du?
Som person drivs du av att vilja förbättra säkerhets -och byggarbetsmiljöarbetet. Du tar initiativ och ser lösningar ur ett helhetsperspektiv. Vi som jobbar inom enheten finns på olika ställen i landet, så det är viktigt att du är både självgående och strukturerad, d.v.s. att du kan planera, prioritera, genomföra och slutföra uppdrag. Du är skicklig på att bygga förtroendefulla relationer och hantera olika intressen. Det innebär till exempel att du är kommunikativ, lyhörd samt har god samarbetsförmåga. Du kommer att arbeta i många olika investeringsprojekt och är därför flexibel i ditt förhållningssätt och kan anpassa dig till rådande situationer och omständigheter.
Vi söker dig som
har utbildning inom bygg- och anläggning och/eller inom byggarbetsmiljöområdet eller har annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
har några års arbetslivserfarenhet som byggarbetsmiljöspecialist i närtid
kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du
har erfarenhet av att ha arbetat som BAS-P eller BAS-U gällande byggarbetsmiljöfrågor i olika skeden i större investeringsprojekt
har erfarenhet av arbete med el-/trafiksäkerhetsfrågor


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 
Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.
Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.
Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. Visa mindre

SSAB - Arbetsmiljötekniker

Ansök    Sep 1    SSAB Emea AB    Arbetsmiljöingenjör
Vill du ha ett spännande, omväxlande och ansvarstagande arbete? Som arbetsmiljötekniker kommer du att vara en expertresurs inom området personlig skyddsutrustning. Du kommer att fungera som ett stöd för våra chefer och skyddsombud. Placeringsort Borlänge. Koncernens övergripande mål är att ingen ska utsättas för olycksfall eller ohälsa, varken som medarbetare, entreprenör eller besökare. Vi arbetar systematiskt med arbetsmiljö- och säkerhetsfrågor genom at... Visa mer
Vill du ha ett spännande, omväxlande och ansvarstagande arbete? Som arbetsmiljötekniker kommer du att vara en expertresurs inom området personlig skyddsutrustning. Du kommer att fungera som ett stöd för våra chefer och skyddsombud. Placeringsort Borlänge.
Koncernens övergripande mål är att ingen ska utsättas för olycksfall eller ohälsa, varken som medarbetare, entreprenör eller besökare. Vi arbetar systematiskt med arbetsmiljö- och säkerhetsfrågor genom att undersöka och följa upp verksamheten. Våra medarbetare ska må bra och trivas på jobbet och en förutsättning för detta är att olycksfall och arbetsskador förebyggs.
Avsnittet Arbetsmiljö och Hälsa söker nu en arbetsmiljötekniker som brinner för frågor kring personlig skyddsutrustning och arbetsmiljö.
Befattningen innebär att du är en oberoende expertresurs vid handläggning av personlig skyddsutrustning inom SSAB. Du kommer att vara ett stöd till våra arbetsmiljöingenjörer i det dagliga arbetet.
Du kommer bland annat att:
Vara rådgivare och expertstöd i frågor kring personlig skyddsutrustning
Ansvara för omvärldsbevakning av skyddsutrustning
Vara stöd till organisationen vid utförande av utredningar, kontroller och riskanalyser
Ta fram informationsmaterial, riktlinjer och instruktioner samt ta fram och genomföra utbildningar
Vara kontaktperson gentemot myndigheter, i huvudsak ArbetsmiljöverketDina kvalifikationer
Vi söker dig som har en lång arbetslivserfarenhet att arbeta med arbetsmiljöfrågor, gärna inom industrin. Meriterande om du har erfarenhet inom maskinsäkerhet, men inget krav. Du har en relevant utbildning och god kännedom om arbetsmiljölagen, arbetsmiljöförordningen samt gällande föreskrifter.
Du har erfarenhet att arbeta med arbetsmiljölagstiftningen.
Du har ett coachande, rådgivande och pedagogiskt arbetssätt. För att lyckas i arbetet behöver du vara initiativrik och drivande med god samarbetsförmåga. Att kunna kommunicera väl, såväl muntligt som skriftligt, är en förutsättning för tjänsten.
Vi erbjuder
Ett spännande, omväxlande och ansvarstagande arbete i en mycket kompetent arbetsgrupp med höga ambitioner kring arbetsmiljö.
Sista ansökningsdag
23 september 2021
Vid frågor om tjänsten kontakta gärna
Lotta Wallbom, Chef avsnitt Arbetsmiljö & Hälsa, tfn 0243-714 54
Facklig information lämnas av Akademikerföreningen, Unionen och Ledarna som nås via vår växel på tfn 0243-700 00.
Vi undanber oss kontakter från rekryteringsföretag, annonssäljare och liknande beträffande denna annonsering.
SSAB är ett Norden- och USA-baserat stålföretag. SSAB erbjuder mervärdesprodukter och tjänster som har utvecklats i nära samarbete med företagets kunder för att skapa en starkare, lättare och mer hållbar värld. SSAB har anställda i över 50 länder. Idag har SSAB produktionsanläggningar i Sverige, Finland och USA. SSAB är börsnoterat på Nasdaq Stockholm och sekundärnoterat på Nasdaq Helsingfors. www.ssab.com. Följ med oss även i sociala medier: Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter och YouTube. Visa mindre

SSAB - Arbetsmiljöingenjör med inriktning hälsa

Ansök    Jan 13    SSAB Emea AB    Arbetsmiljöingenjör
Som arbetsmiljöingenjör kommer du att vara en av våra expertresurser inom arbetsmiljöområdet genom att undersöka, följa upp, stötta och utbilda linjeorganisationen. Befattningen innebär att du är en oberoende expertresurs vid handläggning av arbetsmiljöfrågor inom SSAB. Placeringsort Borlänge. Om tjänsten Koncernens övergripande mål är att ingen ska utsättas för olycksfall eller ohälsa, varken som medarbetare, entreprenör eller besökare. Vi arbetar systema... Visa mer
Som arbetsmiljöingenjör kommer du att vara en av våra expertresurser inom arbetsmiljöområdet genom att undersöka, följa upp, stötta och utbilda linjeorganisationen. Befattningen innebär att du är en oberoende expertresurs vid handläggning av arbetsmiljöfrågor inom SSAB. Placeringsort Borlänge.
Om tjänsten
Koncernens övergripande mål är att ingen ska utsättas för olycksfall eller ohälsa, varken som medarbetare, entreprenör eller besökare. Vi arbetar systematiskt med arbetsmiljö- och säkerhetsfrågor genom att undersöka och följa upp verksamheten. Våra medarbetare ska må bra och trivas på jobbet och en förutsättning för detta är att olycksfall och arbetsskador förebyggs.
När nu en av våra kollegor går vidare till andra uppgifter söker SSABs avsnitt Arbetsmiljö och Hälsa i Borlänge en arbetsmiljöingenjör som brinner för arbetsmiljöfrågor och hälsa. Vi ser vikten av att arbeta proaktivt med hälsa då vi kopplar ihop hälsa med säkerhet.
Du kommer bland annat att:
Vara stöd till organisationen vid utförande av utredningar, kontroller och riskanalyser.
Genomföra kartläggningar, mätningar samt interna revisioner.
Ta fram informationsmaterial, rutiner och riktlinjer samt ta fram och genomföra utbildningar.
Vara kontaktperson gentemot myndigheter, i huvudsak Arbetsmiljöverket.
Arbeta proaktivt med aktiviteter som främjar hälsa genom bl.a. information, utbildningar, friskvårdssatsningar och motionskampanjer.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning inom arbetsmiljö eller har motsvarande arbetslivserfarenhet med god kännedom om arbetsmiljölagen, arbetsmiljöförordningen samt gällande föreskrifter. Du har stort intresse och kunnande inom hälsa och friskvård.
Du har ett aktivt, rådgivande och pedagogiskt arbetssätt. För att lyckas i arbetet behöver du vara initiativrik och drivande med en god samarbetsförmåga. Att kunna kommunicera väl, såväl muntligt som skriftligt, är en förutsättning i det här jobbet.
Vi erbjuder
Ett spännande, omväxlande och ansvarstagande arbete i en miljö som präglas av kreativitet och nytänkande.
Sista ansökningsdag
4 februari 2021
Vid frågor om tjänsten kontakta gärna
Lotta Wallbom, Chef sektion Arbetsmiljö & Hälsa, tfn 0243-714 54
Facklig information lämnas av Akademikerföreningen, Unionen och Ledarna som nås via vår växel på tfn 0243-700 00.
Vi undanber oss kontakter från rekryteringsföretag, annonssäljare och liknande beträffande denna annonsering. Visa mindre

Arbetsmiljösamordnare Region Nord

Ansök    Feb 11    PEAB Sverige AB    Arbetsmiljöingenjör
Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 15 000 anställda och en omsättning på 57 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm. Vi på Peab värnar om vår arbetsmiljö och arbetar ständigt aktivt med att utveckla den. Vill du bli en del av en inspirerande och stöttande orga... Visa mer
Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 15 000 anställda och en omsättning på 57 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.

Vi på Peab värnar om vår arbetsmiljö och arbetar ständigt aktivt med att utveckla den. Vill du bli en del av en inspirerande och stöttande organisation där arbetsmiljöfrågor är centralt?
Vi jobbar med att bygga Nordens framtida samhälle och det gör vi med ett fokus på närproducerat byggande. 
Välkommen till en arbetsplats där kärnvärdena jordnära, utvecklande, personlig och pålitlig genomsyrar hela organisationen!

Just nu satsar vi enormt mycket på säker arbetsmiljö och söker därför en ansvarig för funktionen arbetsmiljö i region nord som vill vara med och bidra med utveckling.
Region Nords geografi omfattar Gävleborg, Dalarna, Västernorrland, Jämtland, Västerbotten och Norrbotten.

Tjänsten innebär att kunna ha fokus på både regionsfrågor samt projektfrågor. Det kan t.ex. handla om att:

Utveckla och driva arbetet med vår säkerhetskultur och arbetsmiljöarbete
Ta fram underlag samt föredra för regionledning inom ramen för arbetsmiljöområdet
Ansvara och samordna Regionens tvärgrupp för arbetsmiljö
Stöd i det systematiska arbetsmiljöarbetet i syfte att skapa en säker och hälsosam arbetsmiljö på våra avdelningar ex. att agera stöd vid riskanalyser, avvikelserapportering osv.
Förbättra, utveckla och underhålla vårt ledningssystem för arbetsmiljö (ISO 45001)
Tolka och förmedla nyheter och information inom området från affärsområdet
Bistå som specialist och stöd i projekt vid inspektioner från myndigheter, genomföra projektronder och internrevisioner
Bistå och leda utredningar av tillbud och arbetsolyckor
Din roll

Ditt huvudsakliga ansvarsområde kommer att innefattas av systematiskt förbättringsarbete av vårt arbetsmiljöarbete.
I regionen kommer du att ansvara för ett litet team med specialister där vi samordnar arbetsmiljöfrågor mellan de olika AC-grupperna inom regionen. Så ditt intresse för miljö-, kvalitets- och HR frågor och dess samverkan med arbetsmiljö är viktigt. 

Du förväntas också vid förfrågan kunna föredra ärenden för regionens ledningsgrupp. Du kommer att företräda regionen i koncern-/affärsområdet gällande frågor inom arbetsmiljö samt delta och driva utvecklingsprojekt i nära samarbete med HR, kvalitet- och miljöfunktioner. 
I rollen ingår vidare att bidra med kunskap om arbetsmiljölagstiftningen och lösa arbetsmiljöproblem genom att föreslå adekvata lösningar samt bistå vid externa kontakter med kunder, myndigheter, branschorganisationer, leverantörer, studiebesök.

Du blir placerad på något av våra lokalkontor och har region Nord som arbetsområde. Körkort B ett krav då resor i tjänsten kommer att ingå.

Vi söker dig...

...som har flera års erfarenhet av systematiskt och operativt arbetsmiljöarbete, det är meriterande om det varit inom infrastruktur-/byggbranschen. Du behöver ha några års erfarenhet för att känna dig bekväm i rollen då du kommer behöver ta diskussioner, såväl internt som externt, gällande lagstiftning och Peabs policys inom området.
Vidare har du kunskap/erfarenhet om MTO samt om ledningssystem inom kvalitet och arbetsmiljö.

Urval och intervjuer sker löpande och tillsättning kan ske före sista ansökningsdag.
Vi har valt rekryteringkanaler varför vi vänligt men bestämt tackar nej från rekryterings- och annonsföretag vilka erbjuder sina tjänster.

Vi erbjuder Visa mindre

Säkerhetsspecialist byggarbetsmiljö

Ansök    Jun 3    Trafikverket    Arbetsmiljöingenjör
Drivs du av att vilja förbättra säkerhet- och byggarbetsmiljöarbetet? Och vill göra det i många olika komplexa investeringsprojekt? Trafikverket Investering söker nu dig för en spännande tjänst där du har stora möjligheter att utvecklas! Säkerhetsspecialist byggarbetsmiljö Arbetsuppgifter Som säkerhetsspecialist inom Investering på Trafikverket kommer du få möjligheten att arbeta med ett flertal spännande investeringsprojekt. Sektionen söker nu en ... Visa mer
Drivs du av att vilja förbättra säkerhet- och byggarbetsmiljöarbetet? Och vill göra det i många olika komplexa investeringsprojekt? Trafikverket Investering söker nu dig för en spännande tjänst där du har stora möjligheter att utvecklas!


Säkerhetsspecialist byggarbetsmiljö

Arbetsuppgifter

Som säkerhetsspecialist inom Investering på Trafikverket kommer du få möjligheten att arbeta med ett flertal spännande investeringsprojekt. Sektionen söker nu en specialist med främst fokus på området byggarbetsmiljö, men arbetet kommer även innefatta frågor inom andra säkerhetsområden t ex el- och trafiksäkerhet för väg och järnväg.

Som specialist innebär det att du kommer stödja de olika projekten med allt från projektplanering till genomförande och uppföljning. I rollen ansvarar du för de arbetsuppgifter, frågeställningar och samordning som behövs inom dina områden. Du kommer även stödja projekten med uppföljning, sammanställning och analys.

I dina arbetsuppgifter ingår t ex att:


stödja de olika investeringsprojekten i frågor om arbetssätt och verktyg inom bland annat byggarbetsmiljö

delta vid möten för planering och genomförande av olika investeringsprojekt; exempelvis överlämningsmöten mellan BAS-P och BAS-U, uppstartsmöten och byggmöten

ta fram förfrågningsunderlag för upphandling av konsultuppdrag och entreprenörer

mottaga och kontrollera leveranser från upphandlad konsultuppdrag och entreprenörer

följa upp leverantörernas arbetsmiljöarbete, både genom granskning av dokument och arbetssätt men även ute på plats i entreprenader

stödja vid rapportering och hantering av olyckor, tillbud och avvikelserHos oss på Investering har du bra möjligheter att utvecklas, både genom ökat ansvar i form av olika komplexa projekt, men även i din yrkesroll. Vi delar hela tiden erfarenheter, förbättrar våra arbetssätt och tänker nytt.

Då vi är en nationell organisation så förekommer det resor i Sverige och en stor del av arbetet sker via Skype.

Övrig information

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Tester kommer vara som en del i denna rekryteringsprocess.

Intervjuer är planerade att hållas den 1-2 juli via Skype.

Möjliga placeringsorter för tjänsten är: Borlänge, Gävle, Luleå och Umeå. (Om interna kandidater söker finns det möjlighet till att öppna upp för andra placeringsorter.)

Kvalifikationer

Vem är du?

Som person drivs du av att vilja förbättra säkerhets- och byggarbetsmiljöarbetet. Du tar initiativ och ser lösningar ur ett helhetsperspektiv. Vi som jobbar inom enheten finns på olika ställen i landet, så förmåga att vara självgående, d.v.s. kunna planera, prioritera, genomföra och slutföra uppdrag är nödvändigt. Du är skicklig på att bygga förtroendefulla relationer och hantera olika intressen. Det innebär till exempel att du är kommunikativ, lyhörd samt har god samarbetsförmåga. Du kommer att arbeta i många olika investeringsprojekt och är därför flexibel i ditt förhållningssätt och kan anpassa dig till rådande situationer och omständigheter.

Vi söker dig som:


har utbildning inom bygg- och anläggning och/eller inom byggarbetsmiljöområdet eller har annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig

har erfarenhet som byggarbetsmiljöspecialist i närtidDet är meriterande om du har aktuell erfarenhet av:


arbete med KMA-frågor (kvalitet, miljö, arbetsmiljö) eller liknande

att ha arbetat som BAS P eller BAS-U dvs med byggarbetsmiljöfrågor i olika skeden i större investeringsprojekt

att ha arbetat i bygg- och anläggningsbranschen

arbete med el-/trafiksäkerhetsfrågorAnsökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. Visa mindre

Arbetsmiljöingenjör - Civil Uppsala/Gävle/Dala

Ansök    Dec 11    NCC    Arbetsmiljöingenjör
Affärsområde NCC Infrastructure, är ett nordiskt affärsområde inom NCC, specialiserad på hållbara lösningar inom infrastruktur och anläggning. Till Region Civil Uppsala/Gävle/Dala söker vi en arbetsmiljöingenjör. Regionen består av ca 270 medarbetare och är inriktade på projekt inom anläggning och infrastruktur så som exempelvis mark-, väg-, bro-, industri och vindparksprojekt. Inom NCC pågår det oavbrutet arbete i att förbättra säkerheten på våra arbet... Visa mer
Affärsområde NCC Infrastructure, är ett nordiskt affärsområde inom NCC, specialiserad på hållbara lösningar inom infrastruktur och anläggning. Till Region Civil Uppsala/Gävle/Dala söker vi en arbetsmiljöingenjör. Regionen består av ca 270 medarbetare och är inriktade på projekt inom anläggning och infrastruktur så som exempelvis mark-, väg-, bro-, industri och vindparksprojekt.

Inom NCC pågår det oavbrutet arbete i att förbättra säkerheten på våra arbetsplatser där vi lägger mycket stor vikt vid ett proaktivt och systematiskt arbetsmiljöarbete. Vi har en kultur som präglas av säkerhet och omtanke där vi anser att agera är att bry sig om.

Mer om tjänsten
Affärsområde Infrastructures svenska verksamheter stöttas av ett team bestående av sex arbetsmiljöingenjörer regionvis runt om i landet, med gemensam arbetsmiljöchef. Arbetet är självständigt inom tilldelat geografiskt område, samtidigt som du arbetar nära dina arbetsmiljökollegor inom gruppen i utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte. Totalt är vi ett 30-tal personer som arbetar inom arbetsmiljöområdet på NCC i Norden, vilket medför möjlighet till samarbete även över affärsområdena i andra nätverk och konstellationer

Här är dina nya utmaningar
Som arbetsmiljöingenjör arbetar du nära verksamheten, våra projekt, chefer och medarbetare. Du stöttar i det operativa arbetsmiljöarbetet från riskbedömning till uppföljning och en stor del av din arbetstid arbetar du ute i våra projekt runt om i din region. Tillsammans med dina arbetsmiljökollegor ansvarar du även för att utbilda inom området för att öka NCC:s medarbetares kompetens inom hälsa och säkerhet.

Du medverkar också i utvecklingen av vårt systematiska arbetsmiljöarbete, genomför kontroller och arbetsmiljörevisioner för att förankra och säkerställa att vårt arbetssätt efterlevs. Ansvaret för utredning vid allvarliga incidenter hanteras av våra arbetsmiljöingenjörer. NCC eftersträvar noll olyckor samt att skapa förutsättningar för att alla ska må bra och utvecklas.

De här erfarenheterna och egenskaperna vill vi att du har
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom arbetsmiljö eller likvärdigt, samt några års erfarenhet av kvalificerat arbetsmiljöarbete. Du har ett starkt engagemang för arbetsmiljöfrågor och en förmåga att inspirera andra inom området och vana från att kommunicera med olika mottagare i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Som person vill du bidra till vår vision om att skapa hälsosamma och säkra arbetsplatser utan olyckor och trivs med att arbeta med stor bredd av frågor nära verksamheten. Du behöver vara en person som trivs med att självständigt styra, prioritera och planera din arbetsdag med hänsyn till behoven från verksamheten och vara del av ett företag som bidrar till utvecklingen inom arbetsmiljöområdet. 

Ytterligare information
Placeringsort för tjänsten är vid något av våra kontor inom regionen - Borlänge, Gävle eller Uppsala. Arbetet kräver en hel del resor då du stödjer projekt och chefer inom regionen, varvid B-körkort är ett krav.

Kom och väx!
Här på NCC erbjuds du en plats i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas. Vi anser att arbetsmiljö inte bara är regler och föreskrifter, utan för oss handlar det om att vara en god förebild och en ambassadör för säkra arbetsplatser. Säkerhetskulturen har en stor inverkan på hur vi arbetar och hur arbetsmiljön ser ut på våra arbetsplatser. Vi är stolta över att kunna erbjuda våra medarbetare stora utvecklingsmöjligheter i en spännande arbetsmiljö. Hos oss är det du som påverkar din utveckling.

Välkommen med din ansökan
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta arbetsmiljöchef Cecilia Lundgren på telefon 070 227 67 10 eller HR-Specialist Rekrytering Matilda Jönsson på telefon 070 088 78 52. Din ansökan vill vi ha senast den 19 januari, intervjuer påbörjas efter sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan
NCC är ett av de ledande nordiska bygg- och fastighetsutvecklingsföretagen med en omsättning på närmare 57 Mdr SEK och 16 500 medarbetare (2018). NCC skapar framtidens miljöer för boende, arbete och kommunikation med ett ansvarsfullt byggande som ger hållbart samspel mellan människa och miljö. Vårt arbete genomsyras av våra värderingar; ärlighet, tillit, respekt och framåtanda. Visa mindre