Lediga jobb som Studie- och yrkesvägledare i Borlänge

Se lediga jobb som Studie- och yrkesvägledare i Borlänge. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Borlänge som finns hos arbetsgivaren.

Studie- yrkesvägledare

Välkommen till Hushagsgymnasiet! Hushagsgymnasiet är en gymnasieskola med yrkesprogrammen: Bygg- och anläggning-, Restaurang- och livsmedel-, Industri-, Fordons- och transport, El- och energi samt VVS- och fastighetsprogrammen. Vi har ca 600 elever och tillsammans är vi drygt 65 anställda. I skolorna finns utrustning i anpassade lokaler som liknar de framtida arbetsplatserna. Vår gymnasieskola har hög kvalité, där vi arbetar för att alla känner arbetsgl... Visa mer
Välkommen till Hushagsgymnasiet!

Hushagsgymnasiet är en gymnasieskola med yrkesprogrammen: Bygg- och anläggning-, Restaurang- och livsmedel-, Industri-, Fordons- och transport, El- och energi samt VVS- och fastighetsprogrammen.

Vi har ca 600 elever och tillsammans är vi drygt 65 anställda.

I skolorna finns utrustning i anpassade lokaler som liknar de framtida arbetsplatserna. Vår gymnasieskola har hög kvalité, där vi arbetar för att alla känner arbetsglädje, ansvar och delaktighet. Vi lägger stor vikt vid samarbete och elevdemokrati, med flexibla arbetssätt. Vår värdegrund är viktig för oss och vi bedriver ett aktivt arbete utifrån den

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
En viktig del i ditt arbete är att delta och hjälpa till att kvalitetssäkra skolans pågående arbete kopplat till skolans poängplaner och elevernas studieplaner, särskilt med anledning av den kommande gymnasiereformen.

Som en del av vårt team kommer du även ha ansvar för att vägleda våra elever mot deras framtida studie- och yrkesvägar. Du förväntas även arrangera olika informationsaktiviteter och andra stödjande evenemang som är utformade för att hjälpa eleverna att göra välgrundade beslut om sin framtid. En viktig del av din roll kommer också att vara att marknadsföra vår skola för potentiella elever och deras vårdnadshavare. Dessutom kommer du att arbeta nära skolans elevhälsoteam för att säkerställa att elevernas individuella behov tas om hand på bästa möjliga sätt.

KVALIFIKATIONER
Vi söker en engagerad studie- och yrkesvägledare med ett starkt fokus på elevernas utveckling varför vikt läggs på förmåga att skapa goda relationer. Tjänsten förutsätter goda kunskaper i det svenska språket och meriterande är även om du arbetat i de olika system vi har på skolan såsom Edlevo, Skola24 och Unikum. Tidigare erfarenhet inom vägledning, gärna genom motiverande samtal, är meriterande. Vi anser det meriterande om du har erfarenhet av arbete inom elevhälsoteam. Som person är du trygg i din roll och trivs med att samarbeta med andra. Du tar gärna initiativ och har förmågan att självständigt strukturera och driva ditt arbete framåt. Tjänsten kräver flexibilitet och en förmåga att anpassa sig till de olika behov och situationer som kan uppstå på ett yrkesgymnasium.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT! Visa mindre

Studie och yrkesvägledare anpassad grundskola/Jakobsgårdskolan

På Jakobsgårdskolan i Borlänge går idag omkring 110 elever i årskurs 1 till 9 i anpassad grundskola. Personalen på skolan har stor kompetens för att möta elever i behov av särskilt stöd. Vi behöver komplettera personalgruppen med en studie- och yrkesvägledare med kunskap och förhållningssätt som möter upp våra elevers behov av vägledning mot vuxenlivet. Jakobsgårdskolan ligger i en stadsdel med närhet till natur och goda kommunikationer till kultur och s... Visa mer
På Jakobsgårdskolan i Borlänge går idag omkring 110 elever i årskurs 1 till 9 i anpassad grundskola. Personalen på skolan har stor kompetens för att möta elever i behov av särskilt stöd. Vi behöver komplettera personalgruppen med en studie- och yrkesvägledare med kunskap och förhållningssätt som möter upp våra elevers behov av vägledning mot vuxenlivet.

Jakobsgårdskolan ligger i en stadsdel med närhet till natur och goda kommunikationer till kultur och sportanläggningar.

Del av tjänsten kommer att innefatta den anpassade grundskolan men tjänsten innebär även arbete som studie- och yrkesvägledare inom Borlänge kommuns övriga grundskolor.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som studie- och yrkesvägledare kommer du att arbeta med långsiktig vägledning och stöd mot framför allt mot våra elever i åk 7-9 i deras programval inför den anpassade gymnasieskolan.

Studie- och yrkesvägledarens uppdrag är att i samverkan med skolledning, elevhälsopersonal samt övrig skolpersonal utifrån sin kompetens, skapa bästa möjliga förutsättningar för elevernas lärande, utveckling och hälsa, till att bli aktiva framtida samhällsmedborgare.
Vi söker dig som är van att hantera flexibla situationer och samverka med näringsliv, den anpassade gymnasieskolan, grundskolan, gymnasieskolan och andra kommunala verksamheter och har god kunskap om utbildningssystemet. Du kommer att ingå i elevhälsoteamet vid Jakobsgårdskolan och vara med och bidra till utveckling och uppföljning av det främjande och hälsoförebyggande elevhälsoarbetet.

Studie- och yrkesvägledaren ska enligt läroplanen informera och vägleda eleverna inför den fortsatta utbildningen och yrkesinriktningen och särskilt uppmärksamma möjligheterna för elever med funktionsvariationer och vara till stöd för den övriga personalens studie- och yrkesorienterande insatser.

Arbetsuppgifter består vidare av enskilda samtal, gruppvägledning i olika former samt gruppinformation för elever och vårdnadshavare.

KVALIFIKATIONER
Vi som arbetar i Borlänge bidrar till att upprätthålla kommunens värdegrund. För att trivas på arbetsplatsen är det viktigt att du som ansöker om tjänsten delar vår gemensamma värdegrund.

Jag finns här för Borlängebon
- Det innebär att jag har fokus på mitt uppdrag.
- Jag är professionell i mitt bemötande.

Jag gillar utmaningar
-Det innebär att jag vågar tänka nytt och bidra till förändring.
-Jag vill utvecklas och växa, samt är stolt över mitt arbete.

Jag möter varje människa med öppenhet
-Det innebär att jag visar respekt för alla jag möter.
-Jag har tilltro till människor och ser allas lika värde.

Vi söker dig som har studie- och yrkesvägledarexamen och har erfarenhet av uppdraget. Det är meriterande om du har erfarenhet och förståelse för barn med funktionsvariationer.
Körkort B är ett krav.

Du har ett lösningsfokuserat arbetssätt där du ser möjligheter och kan ta egna initiativ. Det är viktigt att du har förmåga att själv planera, organisera och prioritera ditt arbete.
Du har en god samarbetsförmåga som bidrar till ett gott samarbetsklimat. Du behöver vara kommunikativ och inspirerande i möten med elever och har förmågan att skapa förtroendefulla relationer med dem och deras vårdnadshavare.

Det är viktigt att du har ett stort hjärta för vår målgrupp.

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare till Gylle skola 7-9

Som studie- och yrkesvägledare hos oss kommer du att ingå i ett utav våra fyra arbetslag där du samarbetar och utvecklar ditt arbete tillsammans med lärare och övrig personal från elevhälsan. Vår elevhälsa har en bred kompetens och tillsammans med skolledning och lärare arbetar vi målmedvetet för att eleverna ska nå sin fulla potential och sina mål. På Gylle skola strävar vi efter att alla våra elever ska bli sedda, hörda och inspirerade till lärande och... Visa mer
Som studie- och yrkesvägledare hos oss kommer du att ingå i ett utav våra fyra arbetslag där du samarbetar och utvecklar ditt arbete tillsammans med lärare och övrig personal från elevhälsan. Vår elevhälsa har en bred kompetens och tillsammans med skolledning och lärare arbetar vi målmedvetet för att eleverna ska nå sin fulla potential och sina mål.

På Gylle skola strävar vi efter att alla våra elever ska bli sedda, hörda och inspirerade till lärande och utveckling. Vi vill ge elever och personal en trivsam arbetsmiljö där alla ska känna sig trygga och visa respekt för varandra och människors olikheter, ett arbete som ständigt pågår tillsammans med elever och personal. Vår vision är; “Att alla elever ska ges möjlighet att nå så långt som möjligt i sin utveckling för att kunna välja sin framtid”.

På Gylle skola lägger vi även ett extra stort fokus på elevers mående där vi har psykisk hälsa på schemat samt ett samarbete med RF SISU Dalarna för att eleverna ska få en aktiv och rörelserik skoldag som främjar den fysiska hälsan. Utöver det så driver våra förstelärare ett utvecklingsarbete med fokus på ökad måluppfyllelse och skolnärvaro samt trygghet och studiero. Vi söker dig som vill vara med och fortsätta vårt spännande utvecklingsarbete i att göra skillnad för varje enskild elev!

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Du ansvarar för studie- och yrkesvägledning som det beskrivs enligt skollagen och andra styrdokument. Du har ett nära samarbete med skolans olika arbetslag i synnerhet i Syv-relaterat arbete. Du kommer att arbeta med skolans elever både enskilt och i grupp för att utveckla elevernas valkompetens. God kontakt med vårdnadshavare är en viktig del av ditt arbete.

SYV ingår i elevhälsateamet för att där tillsammans se över elevens hela studiesituation i ett elevhälsaperspektiv.

Till ditt stöd finns även övriga studie- och yrkesvägledare i Borlänge kommuns grund- och gymnasieskolor.

Som SYV på Gylle skola kommer du att göra skillnad för elevernas studie- och yrkesval.

Det pågår ett utvecklingsarbete kopplat till studie- och yrkesvägledning mellan grundskolan och gymnasiet i Borlänge kommun varför tjänsten i framtiden kan innebära arbete även kommunövergripande.

KVALIFIKATIONER
Du är genomgått utbildning för studie- och yrkesvägledare. Du har vana och erfarenhet av att planera, genomföra, utvärdera, dokumentera och följa upp studie- och yrkesvägledning i grundskolan. Du är väl insatt i LGR22 och andra centrala styrdokument.
Mycket goda kunskaper, skriftliga och muntliga, i svenska är ett krav och i engelska meriterande.

Kollegialt samarbete och ett stort engagemang för elevernas utveckling och behov är av stor betydelse.
Vi söker dig som drivs av, att i samarbete med andra, maximera förutsättningarna för våra elever att lyckas nå sina mål. Du behöver vara strukturerad, flexibel, lösningsinriktad, självgående och ha ett positivt förhållningssätt samt en god förmåga att bygga relationer med elever och vårdnadshavare.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Häckklippning hos privatperson

Ansök    Maj 4    Veterankraft AB    Underhållsarbetare
Om företaget Veterankraft är en jobbplattform för ålders- eller avtalspensionärer som vill fortsätta att arbeta efter pensionen. Våra veteraner är vår styrka och vi hyr ut veteraner till privatpersoner, företag, föreningar och offentlig sektor. Med vår stora bank av veteraner med livserfarenhet och olika kompetenser täcker vi i stort sett allt inom tjänstesektorn, oavsett omfattning och innehåll. Om oss En Veteran inom Veterankraft AB har en viktig uppgif... Visa mer
Om företaget
Veterankraft är en jobbplattform för ålders- eller avtalspensionärer som vill fortsätta att arbeta efter pensionen. Våra veteraner är vår styrka och vi hyr ut veteraner till privatpersoner, företag, föreningar och offentlig sektor. Med vår stora bank av veteraner med livserfarenhet och olika kompetenser täcker vi i stort sett allt inom tjänstesektorn, oavsett omfattning och innehåll.

Om oss
En Veteran inom Veterankraft AB har en viktig uppgift och egenskap: att vara centrum för positiv energi. Den positiva energin återspeglas i ett stort engagemang och ett professionellt uppträdande med en underliggande glädje och kamratskap. Det skall vara roligt att jobba för oss och det skall vara roligt att vara kund hos oss.

Om tjänsten
Klippa en häck hos en privatkund i Borlänge. Skall uföras efter midsommar

Dina arbetsuppgifter
Klippa häck ca 75 m lång och ca 1.80 hög. Kunden har en batteridriven häcksax som håller nån timme. Stege finns.

Vem är du?
Du är en aktiv veteran som gillar att ta i om det behövs. Du uppskattar att få vara ute i naturen och friska luften.

Ansökan
Välkommen in med din ansökan! Visa mindre

Vi söker studie -och yrkesvägledare till Hushagsgymnasiet

Välkommen till Hushagsgymnasiet! Hushagsgymnasiet är en gymnasieskola med yrkesprogrammen: Bygg- och anläggning-, Restaurang- och livsmedel-, Industri-, Fordons- och transport, El- och energi samt VVS- och fastighetsprogrammen. Vi har ca 600 elever och tillsammans är vi drygt 80 anställda. I skolorna finns utrustning i anpassade lokaler som liknar de framtida arbetsplatserna. Vår gymnasieskola har hög kvalité, där vi arbetar för att alla känner arbetsgl... Visa mer
Välkommen till Hushagsgymnasiet!

Hushagsgymnasiet är en gymnasieskola med yrkesprogrammen: Bygg- och anläggning-, Restaurang- och livsmedel-, Industri-, Fordons- och transport, El- och energi samt VVS- och fastighetsprogrammen.

Vi har ca 600 elever och tillsammans är vi drygt 80 anställda.

I skolorna finns utrustning i anpassade lokaler som liknar de framtida arbetsplatserna. Vår gymnasieskola har hög kvalité, där vi arbetar för att alla känner arbetsglädje, ansvar och delaktighet. Vi lägger stor vikt vid samarbete och elevdemokrati, med flexibla arbetssätt. Vår värdegrund är viktig för oss och vi bedriver ett aktivt arbete utifrån den.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Som studie- och yrkesvägledare kommer du att stötta, informera och vidga elevers perspektiv för att bidra till välgrundade val i utbildningen. Du förväntas planera, genomföra och utvärdera studie- och yrkesvägledning på såväl grupp- som individnivå. Det ingår även att vara en del av elevhälsoteamet.

Tjänsten är ett vikariat under höstterminen 2023 med tillträde 7/8.

KVALIFIKATIONER
Vi söker i första hand dig som har högskoleexamen inom studie- och yrkesvägledning, alternativt en annan pedagogisk utbildning eller erfarenhet av arbete med gymnasieungdomar. Vi ser att du har goda kunskaper både i svenska och engelska i tal och skrift. För att lyckas i arbetet behöver du ha god förståelse för processen kring elevens väg igenom gymnasiet.

Utöver detta behöver du även ha IT-kunskaper för administrativt arbete samt vara van att hålla dig uppdaterad kring arbetsmarknad och kompetensförsörjningsbehov. Som person är du ordningsam, tydlig och säkerställer att dina budskap når fram på rätt sätt. Du har en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Vidare är du bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer.

Jobbet passar dig som är pedagogisk och har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Sist men inte minst är du en serviceinriktad person som är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT MEN BESTÄMT! Visa mindre

Vi söker en vikarierande studie -och yrkesvägledare till Hushagsgymnasiet

Välkommen till Hushagsgymnasiet! Hushagsgymnasiet är en gymnasieskola med yrkesprogrammen: Bygg- och anläggning-, Restaurang- och livsmedel-, Industri-, Fordons- och transport, El- och energi samt VVS- och fastighetsprogrammen. Vi har ca 600 elever och tillsammans är vi drygt 80 anställda. I skolorna finns utrustning i anpassade lokaler som liknar de framtida arbetsplatserna. Vår gymnasieskola har hög kvalité, där vi arbetar för att alla känner arbetsg... Visa mer
Välkommen till Hushagsgymnasiet!

Hushagsgymnasiet är en gymnasieskola med yrkesprogrammen: Bygg- och anläggning-, Restaurang- och livsmedel-, Industri-, Fordons- och transport, El- och energi samt VVS- och fastighetsprogrammen.

Vi har ca 600 elever och tillsammans är vi drygt 80 anställda.

I skolorna finns utrustning i anpassade lokaler som liknar de framtida arbetsplatserna. Vår gymnasieskola har hög kvalité, där vi arbetar för att alla känner arbetsglädje, ansvar och delaktighet. Vi lägger stor vikt vid samarbete och elevdemokrati, med flexibla arbetssätt. Vår värdegrund är viktig för oss och vi bedriver ett aktivt arbete utifrån den.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Som studie- och yrkesvägledare kommer du att stötta, informera och vidga elevers perspektiv för att bidra till välgrundade val i utbildningen. Du förväntas planera, genomföra och utvärdera studie- och yrkesvägledning på såväl grupp- som individnivå. Det ingår även att vara en del av elevhälsoteamet.
Tjänsten är ett vikariat under höstterminen 2023 med tillträde 7/8.

KVALIFIKATIONER
Vi söker i första hand dig som har högskoleexamen inom studie- och yrkesvägledning, alternativt en annan pedagogisk utbildning eller erfarenhet av arbete med gymnasieungdomar. Vi ser att du har goda kunskaper både i svenska och engelska i tal och skrift. För att lyckas i arbetet behöver du ha god förståelse för processen kring elevens väg igenom gymnasiet.

Utöver detta behöver du även ha IT-kunskaper för administrativt arbete samt vara van att hålla dig uppdaterad kring arbetsmarknad och kompetensförsörjningsbehov. Som person är du ordningsam, tydlig och säkerställer att dina budskap når fram på rätt sätt. Du har en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Vidare är du bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer.

Jobbet passar dig som är pedagogisk och har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Sist men inte minst är du en serviceinriktad person som är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT MEN BESTÄMT! Visa mindre

Få värdefull erfarenhet inom underhåll - Sök sommarjobb på NKT!

Om oss Hej! Det är vi som är Clockwork. Enligt Bolagsverket tillhör vi bemanningsbranschen men vi ser det inte som att vi arbetar med bemanning (inte bekvinning heller, för den delen) – vi jobbar med människor! Visst, vi rekryterar chefer och specialister, vi kompetensförsörjer industrier, teknikbolag, handelsföretag och andra, vi hjälper skolor att höja sin kompetens och vi matchar talanger och förmågor mot arbetsmarknadens behov. Men vårt erbjudande hand... Visa mer
Om oss
Hej! Det är vi som är Clockwork. Enligt Bolagsverket tillhör vi bemanningsbranschen men vi ser det inte som att vi arbetar med bemanning (inte bekvinning heller, för den delen) – vi jobbar med människor! Visst, vi rekryterar chefer och specialister, vi kompetensförsörjer industrier, teknikbolag, handelsföretag och andra, vi hjälper skolor att höja sin kompetens och vi matchar talanger och förmågor mot arbetsmarknadens behov. Men vårt erbjudande handlar egentligen om en enda sak: kraften att gå framåt. Därför säger vi hellre att vi är i ”bättre-framtids-branschen”. Med hög kompetens, personligt engagemang och ett prestigelöst arbetssätt är det vår ambition att varje dag vara en laddstation för människor och företag som vill utvecklas. Du kan hämta kraft hos oss i över tjugo städer från Stockholm i söder till Luleå i norr. Läs gärna mer på www.clockworkpeople.se

Om företaget
På NKT, är vi alla Connectors. Genom framgångsrikt samarbete utvecklar vi världsledande teknik som möjliggör övergången till förnybar energi – och vi bygger starka relationer och samarbete för att utvecklas som individer.? NKT förbinder en grönare värld med högkvalitativ kraftkabelteknik. Vi designar, tillverkar och installerar låg-, mellan- och högspänningskabellösningar och tillbehör som möjliggör den gröna omställningen. NKT har sitt huvudkontor i Danmark, sysselsätter 4 500 personer i mer än 15 länder och omsatte 2,1 miljarder EUR 2022. We connect a greener world. www.NKT.com.

Dina arbetsuppgifter
I sommar kan du arbeta på NKT’s underhållsavdelning i Falun där vi söker dig som är intresserad av att arbeta som elektriker eller mekaniker och vill samla värdefull arbetslivserfarenhet inför framtiden.

Underhållsavdelningen har en viktig roll att stödja produktionen och dess medarbetare. Som mekaniker eller elektriker innebär det att arbeta med förebyggande och akuta underhåll kopplat till NKT’s produktion. Arbetet med underhåll innebär till stor del att arbeta med felsökning där problemlösning är en stor del av vardagen. Du utför reparationsarbeten som både kan innebära finmekaniskt och grovmekaniskt arbete. Som sommarjobbare tillhör du underhållsgruppen och kommer att utföra arbetet tillsammans med en erfaren handledare för att du ska få lära dig arbetet på bästa sätt.

Arbetsformen är 2-skift vilket du behöver vara öppen för. Perioden för sommarjobbet kan variera.

Din profil
Sommarjobbet inom underhåll är ett steg i rätt riktning för dig som ser en framtid inom industrin och vill få möjlighet att knyta värdefulla kontakter hos NKT. Vi söker dig som fyllt 18 år som går eller nyligen slutfört en gymnasieutbildning med inriktning industri, mekanik, verkstadsteknik, automation, el eller annan likvärdig utbildning. Alternativt har du studerat liknande områden genom en YH-utbildning. Om du har heta arbeten, truck eller traverskort är det meriterande. Vi ser även positivt på om du har gått en HLR eller ELSA utbildning. Vi tror att du är en nyfiken person med ett stort intresse för teknik som vill få erfarenhet inom industrin. För att lyckas i rollen är du en lyhörd lagspelare som sätter säkerheten först i arbetet.

Som sommarjobbare på NKT arbetar du på ett framåtsträvande företag med en spännande produktion av kraftkablar. Genom sommarjobbet samlar du arbetslivserfarenheter för din fortsatta karriär och ges möjlighet att knyta värdefulla kontakter. I många fall kan sommarjobbet leda till fortsatt arbete efter perioden och NKT värdesätter ett långsiktigt samarbete.

Ansökan
Låter arbetet på NKT spännande och låter sommarjobbet som något för dig? Då tar vi gärna emot din ansökan redan idag, då urval sker löpande under ansökningstiden och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag då behovet av sommarjobbare finns tidigt. Skicka in din ansökan på www.clockworkpersonal.se senast 2023-04-02. För mer information är du varmt välkommen att kontakta konsultchef Emma Gällstedt på 0708-21 53 44 eller [email protected]. Visa mindre

Mentor till Realgymnasiet i Borlänge

Vi vet att det personliga intresset är den allra starkaste drivkraften för ett roligt, utvecklande och meningsfullt lärande. Därför har vi skapat en skola där intresse och kunskap går hand i hand. Genom aktivt lärande för våra elever och en pedagogisk grund som genomsyrar vårt arbete skapar vi likvärdighet i alla våra verksamheter. Vi samarbetar tätt med bransch och engagerar oss i elevernas personliga och kunskapsmässiga utveckling. Vi vill vi ge så många... Visa mer
Vi vet att det personliga intresset är den allra starkaste drivkraften för ett roligt, utvecklande och meningsfullt lärande. Därför har vi skapat en skola där intresse och kunskap går hand i hand. Genom aktivt lärande för våra elever och en pedagogisk grund som genomsyrar vårt arbete skapar vi likvärdighet i alla våra verksamheter. Vi samarbetar tätt med bransch och engagerar oss i elevernas personliga och kunskapsmässiga utveckling. Vi vill vi ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att utvecklas och lyckas – under skoltiden och i framtiden.Arbetsbeskrivning - Uppdraget som Mentor 
Som mentor på Realgymnasiet i Borlänge kommer du att arbeta med att stötta och följa elevernas utveckling och lärande.

Du är en del av elevhälsan och har ett nära samarbete med lärare och elevhälsans kompetenser för att bidra till att våra elever får de bästa förutsättningarna för lärande. Du kommer främst arbeta med elevernas personliga och kunskapsmässiga utveckling. På våra yrkesprogram blir deras anställningsbarhet efter utbildning en viktig del av uppdraget och för elever på högskoleförberedande program deras lust och möjlighet till vidare studier. 

Som mentor kommer dina arbetsuppgifter delvis vara att avlasta undervisande personal med arbetsuppgifter kopplade till mentorskapet för eleverna. Du kommer arbeta med att coacha våra elever, med motiverande insatser, målbilder och framtidsplanering. Du kommer stötta elever genom hjälp med studieplanering och studieteknik. En viktig del i tjänsten är att se till att elevernas studieplaner är uppdaterade och stämmer överens med programmets poängplan. Tjänsten innehåller även andra arbetsuppgifter av mer administrativ karaktär.? 

Du samarbetar med personalen på skolan och driver mentorarbetet, i det breda perspektivet, utifrån aktuellt utbildningsutbud på skolan. Du kommer delta i elevvårdsarbete, ha kontakt med vårdnadshavare, planera och delta i mentorstid, utvecklingssamtal, föräldramöten och liknande. Du stöttar eleverna under skoldagen och i kontakten med lärare. Vidare arbetar du kontinuerligt och löpande, tillsammans med våra lärare, med att kommunicera måluppfyllelsen till eleven. Som mentor har du ett helhetsperspektiv med eleven i fokus. 

Du kommer att möta ungdomar från naturbruksprogrammets årskurser 1-3. Till hösten går det totalt ca 140 elever på skolan och du kommer, tillsammans med ytterligare en mentor, att ansvara för dessa. Hos oss är man aldrig ensam och du kommer på daglig basis att ha ett nära samarbete med såväl lärare, elevhälsans samtliga kompetenser samt rektorer. Det är tillsammans som vi skapar de bästa förutsättningarna för eleverna att känna sig trygga och utvecklas och lära! 

Kvalifikationer 
Vi söker dig med pedagogisk eftergymnasial utbildning, det är meriterande om du har examen från Studie- och yrkesvägledarprogrammet. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete inom gymnasiet. 

I din roll som mentor ska du ha förmågan att engagera och utmana våra elever. Du ska även ha goda kunskaper om skolans uppdrag och vara väl bekant med aktuell läroplan och övriga styrdokument. Utifrån det ska du ha förmågan att anpassa din roll i samarbetet med kollegor, för att stödja elevers lärande i riktning mot utbildningens och de personliga målen.

Du är självgående och driver dig själv i ditt arbete och du har en mycket god samarbetsförmåga. Hos oss på Realgymnasiet arbetar vi i team där alla är viktiga pusselbitar för att helheten ska bli så bra som möjligt för eleverna. 

Vi ser att du strukturerar och driver dina uppgifter framåt och har förmågan att arbeta mot uppsatta mål. Du är även flexibel och tar dig gärna an nya utmaningar. Arbetar väl med andra människor och säkerställer att budskap och förväntningar är tydliga för alla berörda parter. Som person är du trygg, stabil och har en god självinsikt och förhåller dig på ett sätt som är anpassat efter person och situation.  

Du använder gärna digitala resurser som bidrar till att ge en ökad förståelse för utvecklingen inom de branscher våra elever har sina intressen. Du brinner för att stödja elevernas lärprocess och personliga utveckling. Du tycker om att möjliggöra för elever att nå så långt som möjligt utifrån sina personliga förutsättningar och potential.? 

Om du blir anställd erbjuder vi introduktion och kompetensutveckling för att du ska känna dig trygg i vårt koncept för skola. 

 

Varmt välkommen med din ansökan!
https://www.larande.se/

Läs mer om våra gymnasier och yrkeshögskola på:
https://www.realgymnasiet.se/
https://consensum.se/

Inom Lärande är vi certifierade enligt Great Place to Work® internationella standard. Läs mer https://www.greatplacetowork.se/.

Om Lärande i Sverige AB

Vi leder gymnasieskolor och yrkeshögskola inom Lärandegruppen i Sverige AB som är en av Sveriges största friskolekoncerner. Inom Lärandegruppen finns även förskolor, grundskolor och en resursskola. Våra gymnasieutbildningar bygger på idén om att det personliga intresset är den bästa drivkraften för ett utvecklande och meningsfullt lärande för livet. På Lärandes hemsida kan du läsa mer om våra verksamheter, om hur vi tänker och jobbar mot vår gemensamma mission att ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att utvecklas och lyckas – under skoltiden och i framtiden.Våra fyra kärnvärden är centrala i våra verksamheter. Trygghet är basen där all Utveckling tar sin början med strävan om att uppleva mer. Vi arbetar i Team där vi delar kunskap och erfarenheter som leder till Framgång. Visa mindre

Underhållsutvecklare/Underhållsingenjör

Ansök    Jan 5    AFRY AB    Underhållsarbetare
Företagsbeskrivning AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle. Vi är 19 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer. Making Future. Jobbeskrivning Vill du arbeta med Underhållsfrågor och Driftsäkerhet? Vi i Operational Excellence Middle utökar vår grupp och s... Visa mer
Företagsbeskrivning
AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle.
Vi är 19 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer.
Making Future.


Jobbeskrivning
Vill du arbeta med Underhållsfrågor och Driftsäkerhet? Vi i Operational Excellence Middle utökar vår grupp och söker nu flera underhållsutvecklare att förstärka vårt team.
Som Underhållsutvecklare eller Underhållsingenjör arbetar du med att utveckla Sveriges ledande företag med olika tekniska stöd. Du kommer att arbeta med spännande uppdrag, både internt och externt, där du har möjlighet att bredda din erfarenhet och kunskap gällande såväl tekniska lösningar som arbetsprocesser och metoder med stöd av digitala verktyg.
Vi arbetar med allt från kartläggning och analyser av befintlig underhållsverksamheter, till arbetsmetodutveckling, beredning och planering, förebyggande underhåll, grundorsaksanalys och problem eliminering, reservdelshantering och dokumentation.
I många delar handlar det om att lösa kundernas problem och önskemål med hjälp av flera olika metoder och tekniska lösningar såväl beprövade som innovativa.
Vi ser resor som en naturlig del av vårt arbete för att kunna leverera tjänster till våra kunder. Primärt fokus är kunderna inom Region Middle. Genom att våra kunder är geografiskt utspridda kan det vid behov även erbjudas möjligheter att arbeta hos kunder och uppdrag i andra delar av landet, eller i andra länder.
Placeringsort Borlänge.


Kravspecifikation
Vi söker både juniora och seniora medarbetare som har ett intresse för underhåll, underhållsfrågor och utveckling av arbetsmetoder. Vi ser gärna att du har en akademisk examen och/eller relevant arbetslivserfarenhet som underhållsingenjör, driftsäkerhetsingenjör eller någon annan likvärdig befattning från industrin.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper för att du ska trivas hos oss på AFRY. Som person är du positiv, självgående, med god ansvarskänsla, tar initiativ och du kan identifiera dig med våra kärnvärden modig, hängiven och lagspelare. Du gillar utmaningar i en resultatorienterad miljö samt att samarbeta med andra för att uppnå önskade mål.
Då resor förekommer bör du ha B-körkort.
Erfarenhet och utbildning som är meriterande;
Eftergymnasial-, högskole- eller civilingenjörsutbildning i botten
Praktisk erfarenhet och/eller god kännedom om process- och produktionsteknik
Goda kunskaper gällande arbetssätt och processer inom underhåll
Erfarenhet av arbete i olika typer av underhållssystem (CMMS)
Goda kunskaper i svenska och engelska, både tal och skrift
Certifiering inom underhåll (EFNMS eller motsvarande)
Metoder som kritikalitetsklassning, RCM, PMO, FMECA, etc.Ytterligare information
AFRY är rankat som en av Sveriges mest populära arbetsgivare bland ingenjörer. Vill du vara en del av AFRYs framgångssaga kan vi erbjuda karriärmöjligheter med omväxlande arbetsuppgifter där du får möjlighet att utvecklas inom dina intresseområden. För att hjälpa dig att utvecklas satsar vi mycket på variation i uppdragen tillsammans med kompetensutveckling i form av utbildning och hoppas på detta sätt kunna bidra till din personliga utveckling.
Vi har en inkluderande kultur med ledare som stöttar din utveckling och som vågar tänka stort. Ledare som är modiga, hängivna och gör det de tror på, och som stöttar dig i att göra detsamma. Vårt fokus på ledarskap ger goda förutsättningar att utvecklas och växa i din roll.
Hos AFRY får du utvecklas och samtidigt vara med och bidra till någonting meningsfullt. Du är med och gör skillnad genom att utveckla hållbara lösningar med ett långsiktigt perspektiv. Vi har ett stort fokus på hållbarhet – det är en central del i vår vision och affärsstrategi.
Tillsammans skapar vi hållbara lösningar för framtida generationer.
Vi kommer att gå igenom urvalet löpande. Tveka inte, utan hör av dig om det är något som du undrar över!
Vi ser fram emot din ansökan!
Sista ansökan är 2023-01-31
Kontaktperson
Magnus Stål
Sektionschef, Operational Excellence Middle
072-209 27 11
[email protected]
AFRY is committed to creating an inclusive & diverse environment and we are actively looking for qualified candidates irrespective of gender, gender identity, sexual orientation, ethnicity, religion, disability, or age. You will be part of a global and diverse company where our differences are our strengths. Join us to accelerate the transition towards a sustainable society. Visa mindre

Vikarierande studie -och yrkesvägledare till Hushags-Erikslundsgymnasiet

Välkommen till Hushags-Erikslundsgymnasiet! Hushags-Erikslundsgymnasiet är en gymnasieskola med yrkesprogrammen: Bygg- och anläggning-, Restaurang- och livsmedel-, Industri-, Fordons- och transport, El- och energi samt VVS- och fastighetsprogrammen. Vi har ca 600 elever och tillsammans är vi drygt 80 anställda. I skolorna finns utrustning i anpassade lokaler som liknar de framtida arbetsplatserna. Vår gymnasieskola har hög kvalité, där vi arbetar för a... Visa mer
Välkommen till Hushags-Erikslundsgymnasiet!

Hushags-Erikslundsgymnasiet är en gymnasieskola med yrkesprogrammen: Bygg- och anläggning-, Restaurang- och livsmedel-, Industri-, Fordons- och transport, El- och energi samt VVS- och fastighetsprogrammen.

Vi har ca 600 elever och tillsammans är vi drygt 80 anställda.

I skolorna finns utrustning i anpassade lokaler som liknar de framtida arbetsplatserna. Vår gymnasieskola har hög kvalité, där vi arbetar för att alla känner arbetsglädje, ansvar och delaktighet. Vi lägger stor vikt vid samarbete och elevdemokrati, med flexibla arbetssätt. Vår värdegrund är viktig för oss och vi bedriver ett aktivt arbete utifrån den.

Borlänge kommun värnar om alla Borlängebor vi möter i vår arbetsvardag samt våra anställda. Vi ser gärna att du som söker arbete hos oss är vaccinerad mot covid-19.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Som studie- och yrkesvägledare kommer du att stötta, informera och vidga elevers perspektiv för att bidra till välgrundade val i utbildningen. Du förväntas planera, genomföra och utvärdera studie- och yrkesvägledning på såväl grupp- som individnivå. Det ingår även att vara en del av elevhälsoteamet. Tjänsten är ett vikariat på ett år med tillträde 1 mars 2023.

KVALIFIKATIONER
Vi söker i första hand dig som har högskoleexamen inom studie- och yrkesvägledning, alternativt en annan pedagogisk utbildning eller erfarenhet av arbete med gymnasieungdomar. Vi ser att du har goda kunskaper både i svenska och engelska i tal och skrift. För att lyckas i arbetet behöver du ha god förståelse för processen kring elevens väg igenom gymnasiet.

Utöver detta behöver du även ha IT-kunskaper för administrativt arbete samt vara van att hålla dig uppdaterad kring arbetsmarknad och kompetensförsörjningsbehov. Som person är du ordningsam, tydlig och säkerställer att dina budskap når fram på rätt sätt. Du har en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Vidare är du bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer.

Jobbet passar dig som är pedagogisk och har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Sist men inte minst är du en serviceinriktad person som är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT MEN BESTÄMT! Visa mindre

Studie och yrkesvägledare till Ornäs skola

Ornäs skola är en allstadieskola F-9 med ca 450 elever. Skolan togs i bruk hösten 2007. Vi arbetar framtidsinriktat med fokus på arbetslag och en flexibel syn på schema och förutsättningar för elevernas lärande samt en pedagogisk mångfald med eleven i centrum. På Ornäs skola har vi målsättningen att alla elever ska känna sig sedda eftersom vi tror att elever som blir sedda känner sig trygga och att trygga elever lättare tar till sig kunskaperna vi förmed... Visa mer
Ornäs skola är en allstadieskola F-9 med ca 450 elever. Skolan togs i bruk hösten 2007. Vi arbetar framtidsinriktat med fokus på arbetslag och en flexibel syn på schema och förutsättningar för elevernas lärande samt en pedagogisk mångfald med eleven i centrum.

På Ornäs skola har vi målsättningen att alla elever ska känna sig sedda eftersom vi tror att elever som blir sedda känner sig trygga och att trygga elever lättare tar till sig kunskaperna vi förmedlar.

Borlänge kommun värnar om alla Borlängebor vi möter i vår arbetsvardag samt våra anställda. Vi ser gärna att du som söker arbete hos oss är vaccinerad mot covid-19.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Sedvanliga studie- och yrkesvägledaruppgifter.

Arbeta med åk 8:s prao.
Vägledande samtal med åk 9 elever inför omvalsperioden samt genomföra omvalet.
Samarbete kring överlämningar till nationella program och IM.

KVALIFIKATIONER
Examen från Studie- och yrkesvägledarprogrammet.
Mycket god svenska i tal och skrift är ett krav.

Personliga egenskaper:
Socialt kompetent i mötet med elever, föräldrar, arbetsplatser och kollegor.
God samarbetsförmåga.
Planerar och driver arbetet på egen hand.

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Servicehallsmedarbetare till Borlänge & Falun

Ansök    Dec 16    Keolis Sverige AB    Underhållsarbetare
Till Keolis depåer i Falun och Borlänge söker vi nu servicehallsmedarbetare på timanställning. Med dig i vår servicehall får vi rena och fina bussar så att våra resenärer trivs och känner sig välkomna! Vi erbjuder dig möjlighet att arbeta i ett företag där vi tar ansvar för och respekterar våra resenärer, varandra som kollegor och miljön. Vår omtänksamhet, kompetens och mångfald gör oss framgångsrika och uppskattade både som internationellt kollektivtrafik... Visa mer
Till Keolis depåer i Falun och Borlänge söker vi nu servicehallsmedarbetare på timanställning. Med dig i vår servicehall får vi rena och fina bussar så att våra resenärer trivs och känner sig välkomna!
Vi erbjuder dig möjlighet att arbeta i ett företag där vi tar ansvar för och respekterar våra resenärer, varandra som kollegor och miljön. Vår omtänksamhet, kompetens och mångfald gör oss framgångsrika och uppskattade både som internationellt kollektivtrafikföretag och som arbetsplats. Vare sig du är medarbetare eller resenär känner du dig alltid välkommen till Keolis.  

Om tjänsten
Tillsammans med övriga servicehallsmedarbetare ansvarar du för ordning och reda i servicehallen och andra gemensamma utrymmen. Du utför daglig service såsom tankning, städning, påfyllning av vätskor och funktionskontroller på Keolis fordon. Du utför även rekonditionering, klottersanering och enklare reparationer på bussar

Det här behöver du ha
B-körkort  
Tekniskt intresse och handlag.  
God fysik då arbetet är mycket rörligt och ibland tungt.  
Goda kunskaper i svenska i tal och skrift.  
Du är noggrann och kan arbeta i ett högt tempo. 
Det är meriterande om du har D-körkort och tidigare erfarenhet från liknande arbete eller från det tekniska området. För att trivas bör du vara serviceinriktad, flexibel, strukturerad och kunna arbeta bra tillsammans med andra människor. Du är kommunikativ, driftig och självgående. Du ser det som positivt att få arbeta med våra olika busstyper och är intresserad av fordon, teknik och människor. Tjänsten är på behov. 

Det här får du av oss  
Hos Keolis får du en introduktion till dina arbetsuppgifter. På depån finns din underhållsledare som stöttar dig i din vardag som servicehallsmedarbetare.  
Vi vill att du ska trivas och må bra, och erbjuder dig därför friskvårdsbidrag.  Inom Keolis finns goda utvecklingsmöjligheter.  Keolis är en arbetsplats för dig som trivs i en miljö präglad av etnisk och kulturell mångfald, där klimatet är öppet och där vi respekterar varandras likheter och olikheter.

Så här söker du  
Är det här något för dig är du varmt välkommen att registrera din ansökan i form av cv och personligt brev. 
Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut så vänta inte med din ansökan!

Har du frågor?
Underhållsledare och rekryterande chef Anders Eriksson: 076-143 29 18
Rekryteringsassistent Malin Wiskari: [email protected] Visa mindre

Studie- och Yrkesvägledare till Karriärvägledning

Om jobbet Om oss Eyes4work startades med målsättningen att tillsammans med lokalt förankrad personal och samarbetspartners skapa effektiva kedjor där utbildning, matchning och rekrytering är delar i den process som leder individen framåt, mot ett nytt jobb eller vidare mot nästa mål. Om tjänsten Hos oss arbetar du tillsammans med dina kollegor i våra olika uppdrag inom matchning och rekrytering. Som studie och yrkesvägledare inom arbetsmarknadsprojekte... Visa mer
Om jobbet

Om oss
Eyes4work startades med målsättningen att tillsammans med lokalt förankrad personal och samarbetspartners skapa effektiva kedjor där utbildning, matchning och rekrytering är delar i den process som leder individen framåt, mot ett nytt jobb eller vidare mot nästa mål.

Om tjänsten
Hos oss arbetar du tillsammans med dina kollegor i våra olika uppdrag inom matchning och rekrytering.

Som studie och yrkesvägledare inom arbetsmarknadsprojekten, arbetar du med fokus på samtalet och hela vägledningsprocessen från start till slut för deltagaren. Du skall tycka om att arbeta med människor med olika bakgrund. Du arbetar med viss dokumentation både i interna och externa system.

Din profil
Vi söker dig som är självgående, driven och engagerad i andra människor, en relationsskapare med erfarenhet av studie- och yrkesvägledning. Du drivs av att jobba med människor med olika bakgrunder och behov och ser lösningar för individer.

Krav
Du skall vara examinerad Studie- och yrkesvägledare. Examensbevis krävs.

Meriterande
Flerårig arbetslivserfarenhet motsvarande heltid inom något av följande områden under de senaste fem åren:

• arbetsledning med personalansvar
• rekrytering
• omställningsarbete för arbetssökande
• studie- och yrkesvägledning
• arbete med arbetslivs- och arbetsmarknadsfrågor
• arbete med social- och gruppsykologi
• karriärvägledning

Vi lägger stor vikt vid din personlighet i denna rekrytering. Visa mindre

Bli en av två studie- och yrkesvägledare på Hagagymnasiet i Borlänge

Hagagymnasiet i Borlänge är en skola, mitt i Borlänge stad, med ca 600 elever. Vid skolan finns de nationella programmen Barn- och fritidsprogrammet, Ekonomiprogrammet, Försäljnings- och serviceprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet samt Vård- och omsorgsprogrammet. 2024 kommer även programmet IB, International baccalaureate, att starta. 2025 flyttar skolan till nyrenoverade och moderna lokaler i nuvarande Högskolan Dalarnas byggnad i Borlänge. I denna o... Visa mer
Hagagymnasiet i Borlänge är en skola, mitt i Borlänge stad, med ca 600 elever. Vid skolan finns de nationella programmen Barn- och fritidsprogrammet, Ekonomiprogrammet, Försäljnings- och serviceprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet samt Vård- och omsorgsprogrammet. 2024 kommer även programmet IB, International baccalaureate, att starta. 2025 flyttar skolan till nyrenoverade och moderna lokaler i nuvarande Högskolan Dalarnas byggnad i Borlänge. I denna omställning av verksamheten söker vi nu två nya studie- och yrkesvägledare som är en del i skolans utveckling.

Borlänge kommun värnar om alla Borlängebor vi möter i vår arbetsvardag samt våra anställda. Vi ser gärna att du som söker arbete hos oss är vaccinerad mot covid-19.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
I tjänsten som studie- och yrkesvägledare vägleder du elever samt informerar och kommunicerar olika vägval som eleven möter. Arbetet inkluderar administration och registrering av förändringar som härrör till elevens individuella studieplan. Du organiserar och strukturerar olika aktiviteter knutna till vägledningsuppdraget som till exempel besök, antagning, individuellt val, inriktningsval, vägvalsevenemang etc. För externa elever som vill börja på skolan är du vägen in. Du kommer att, tillsammans med din SYV-kollega, arbeta nära elever men också utgöra ett stöd till personal och skolledning. Som studie- och yrkesvägledare på Hagagymnasiet arbetar du när skolledningen och ges möjligheten att vara proaktiv och strategisk i ditt arbete.

KVALIFIKATIONER
Vi vill att du har en studie- och yrkesvägledarexamen samt har kunskap om gymnasieskolans nationella program. Det är också meriterande om du har goda kunskaper i Office 365, har erfarenhet av elevregistreringssystem, Teams och någon lärplattform. Har du en generell digital kompetens är detta också en fördel.

Vi söker dig som vill jobba framåt i en organisation i utveckling. Vi ser gärna att du är målinriktad, strukturerad och noggrann i ditt arbete. Du kommunicerar med tydlighet. Du har framförhållning, har en inre drivkraft och planerar löpande ditt arbete. I ditt arbete har du ett relationsskapande förhållningssätt och du samarbetar gärna med andra. Att arbeta med ungdomar är något du ser fram emot.

Låter det spännande? Välkommen att söka en tjänst vid Hagagymnasiet- Vägen till gränslöst och livslångt lärande!

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT MEN BESTÄMT! Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare till Domnarvets och Ornäs skola

Domnarvets och Ornäs skolor är båda F-9 skolor i Borlänge med cykelavstånd mellan sig. Vi arbetar framtidsinriktat med fokus på arbetslag med ansvar för årskursen och en flexibel syn på schema och förutsättningar för elevernas lärande. Pedagogisk mångfald med elevens eget lärande sätts i centrum. Domnarvets skola är en skola med cirka 700 elever varav 250 av dem i årskurs 7-9. Ornäs skola är något mindre med drygt 400 elever varav cirka 180 i årskurs 7-... Visa mer
Domnarvets och Ornäs skolor är båda F-9 skolor i Borlänge med cykelavstånd mellan sig. Vi arbetar framtidsinriktat med fokus på arbetslag med ansvar för årskursen och en flexibel syn på schema och förutsättningar för elevernas lärande. Pedagogisk mångfald med elevens eget lärande sätts i centrum.

Domnarvets skola är en skola med cirka 700 elever varav 250 av dem i årskurs 7-9. Ornäs skola är något mindre med drygt 400 elever varav cirka 180 i årskurs 7-9.
Vi arbetar framtidsinriktat med fokus på arbetslag med ansvar för årskursen och en flexibel syn på schema och förutsättningar för elevernas lärande. Team-tanken är central, där man är en del av en helhet och står tillsammans för lärande och utveckling. Pedagogisk mångfald med elevens eget lärande sätts i centrum.

Vi behöver nu hitta en SYV som skulle trivas i en miljö tillsammans med andra behöriga kollegor där man arbetar tillsammans för att skapa bästa möjliga förutsättningar för eleverna. Team-tanken bör ligga dig varmt om hjärtat, där du både kan ta och ge i relation till kollegor för att bidra till fortsatt utveckling av vår verksamhet.
Vi har på båda skolorna hög behörighet och stabila arbetslag och ämneslag med mångårig kompetens där pedagogerna ständigt hittar nya vägar fram.
Känner du att du också vill vara en del i detta och arbeta tillsammans med nytänkande och kreativitet? I så fall är detta tjänsten för dig!
Med gemensamma kunskaper och erfarenheter skapar vi sammanhang, kontinuitet och progression i elevens utveckling och lärande och de bästa förutsättningarna för våra elevers vidare studier och utveckling.

Borlänge kommun värnar om alla Borlängebor vi möter i vår arbetsvardag samt våra anställda. Vi ser gärna att du som söker arbete hos oss är vaccinerad mot covid-19.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Du ansvarar för studie- och yrkesvägledning som det beskrivs enligt skollagen och andra styrdokument. Du har ett nära samarbete med skolans arbetslag i synnerhet i Syv-relaterat arbete men även i övrigt pedagogiskt arbete.

SYV ingår på båda skolorna i resursteamet med övriga stödfunktioner som speciallärare, specialpedagoger, socialpedagoger, kurator och skolsköterska.
Du är en viktig del i ditt arbetslag där du tillsammans med dina kollegor arbetar med fokus på gemensamma elevhälsafrågor.
Till ditt stöd finns även övriga studie- och yrkesvägledare i Borlänge kommuns grund- och gymnasieskolor.

KVALIFIKATIONER
Föreskriven utbildning enligt skollagens direktiv. Kollegialt samarbete och ett stort engagemang för elevernas utveckling och behov är av stor betydelse.
Erfarenhet av arbete med barn från andra kulturer beaktas. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet där kreativitet och flexibilitet är nyckelord.
För att du ska kunna vara den person vi söker så krävs att du har en positiv, flexibel och lösningsfokuserad grundsyn. Du är trygg i dig själv med god självinsikt, är strukturerad med god samarbetsförmåga, men har också förmåga att arbeta självständigt när uppdraget så kräver.

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Vägled Borlängebor som Studie- och yrkesvägledare vid Vägledningscentrum

Borlänge kommun är i en expansiv fas där Vägledningcentrum och Vuxenutbildningen kommer att spela en betydande roll. Vill du vara en del av detta? Vägledningscentrum är enheten som ansvarar för antagning till Vuxenutbildningen i Borlänge kommun och erbjuder studie- och yrkesvägledning till vuxna Borlängebor inom hela utbildningsväsendet. Viktiga uppdrag som utförs på Vägledningscentrum är att bl a vägleda, informera och motivera Borlängebon till studier s... Visa mer
Borlänge kommun är i en expansiv fas där Vägledningcentrum och Vuxenutbildningen kommer att spela en betydande roll. Vill du vara en del av detta?

Vägledningscentrum är enheten som ansvarar för antagning till Vuxenutbildningen i Borlänge kommun och erbjuder studie- och yrkesvägledning till vuxna Borlängebor inom hela utbildningsväsendet. Viktiga uppdrag som utförs på Vägledningscentrum är att bl a vägleda, informera och motivera Borlängebon till studier samt ge information om ansökan och antagning.
Vägledningscentrum arbetar mycket med utveckling och kvalitetsarbete i samarbete med externa och interna aktörer/utbildningsanordnare. Detta sker i projektform och regelbundet inom verksamheten.
En del av tjänstgöringen kan komma att ske på plats hos utbildningsanordnare.

Vi som arbetar på Vägledningscentrum är ett öppet och positivt gäng som verkligen vill skapa de bästa förutsättningarna för Borlängebons fortsatta studier och yrkesval. På Vägledningscentrum arbetar elva medarbetare: kvalificerade handläggare, studievägledare, administratörer och en enhetschef.
Vi arbetar flexibelt mellan yrkesrollerna och har ett professionellt förhållningssätt mellan varandra och gentemot Borlängebon.
Vi är stolta över att ha både en värdegrundsambassadör och en friskvårdsinspiratör, vilket gör att vi aktivt arbetar med personalvård och vår arbetsmiljö.

Borlänge kommun värnar om alla Borlängebor vi möter i vår arbetsvardag samt våra anställda. Vi ser gärna att du som söker arbete hos oss är vaccinerad mot covid-19.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Som studie- och yrkesvägledare hos oss arbetar du med att hjälpa Borlängebor att utvecklas och nå sin fulla potential. Detta sker via bokade besök, e-post, telefon och videosamtal. Ditt huvuduppdrag är att utveckla, vägleda och coacha personer, enskilt och i grupp. Vägledningen sker inför kommande studier och under pågående studier hos utbildningsanordnare där dokumentationen sker i vårt digitala elevadministrativa system. Du kommer ha ett nära samarbete med andra studie- och yrkesvägledare samt en nära dialog med vuxenutbildningens olika utbildningsanordnare. Du kommer också vara ute på plats hos utbildningsanordnare för samtal och gruppinformationer.

Som studie- och yrkesvägledare inom Vuxenutbildningen i Borlänge arbetar du med att hjälpa Borlängebor vidare i karriären. Studie- och yrkesvägledning sker inför studier och under pågående studier hos utbildningsanordnare.

Tjänsten är placerad på Vägledningscentrum där ett brett samarbete sker med våra andra studie- och yrkesvägledare. Här sker ett kollegialt lärande. I tjänsten möter du en mångfald av Borlängebor som på egen hand tar kontakt för att få stöd av en studie- och yrkesvägledare. Vägen in för Borlängeborna sker genom kommunens Servicecenter. Som studie- och yrkesvägledare deltar du i uppsökande verksamhet samt medverkar i uppföljning av avbrott i studier.

Vi söker dig som brinner för arbetet med studie- och yrkesvägledning, enskilt och i grupp, att möta sökande och elever i undervisning och vara en coachande studie- och yrkesvägledare som möter en mångfald av utbildningsbehov. Du tror på individens egna idéer och ansvar för att nå tydliga mål.

Det finns också möjlighet att till viss del arbeta på distans.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en studie- och yrkesvägledarexamen och det är meriterande om du även har dokumenterad erfarenhet inom yrket. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av digitala hjälpmedel så som Excel, Powerpoint, Word, OneNote, Office365 och Teams. Du har mycket goda kunskaper muntligt och skriftligt i svenska samt bra kunskaper muntligt och skriftligt i engelska.

Vi söker dig som ser möjligheter i förändring och du som har förmåga att snabbt ställa om när förutsättningarna ändras. Du är en fena på att samarbeta och du värdesätter olikheter och har en förståelse för att bakgrund, kultur och grupptillhörighet har betydelse. Du är lugn och tillmötesgående och är duktig på att kommunicera på ett tydligt sätt oavsett vem du möter. Vidare ser vi att du är noggrann och kvalitetsmedveten och att du självklart har ett genuint engagemang och intresse för att stödja och vägleda våra Borlängebor.

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT! Visa mindre

Mentor/Studie- och yrkesvägledare till Realgymnasiet i Borlänge

Om Lärande i Sverige AB Vi leder gymnasieskolor och yrkeshögskola inom Lärandegruppen i Sverige AB som är en av Sveriges största friskolekoncerner. Inom Lärandegruppen finns även förskolor, grundskolor och en resursskola. Våra gymnasieutbildningar bygger på idén om att det personliga intresset är den bästa drivkraften för ett utvecklande och meningsfullt lärande för livet. På Lärandes hemsida kan du läsa mer om våra verksamheter, om hur vi tänker och jobb... Visa mer
Om Lärande i Sverige AB

Vi leder gymnasieskolor och yrkeshögskola inom Lärandegruppen i Sverige AB som är en av Sveriges största friskolekoncerner. Inom Lärandegruppen finns även förskolor, grundskolor och en resursskola. Våra gymnasieutbildningar bygger på idén om att det personliga intresset är den bästa drivkraften för ett utvecklande och meningsfullt lärande för livet. På Lärandes hemsida kan du läsa mer om våra verksamheter, om hur vi tänker och jobbar mot vår gemensamma mission att ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att utvecklas och lyckas – under skoltiden och i framtiden.

Om Realgymnasiet Borlänge

Läs mer om vår skola på https://www.realgymnasiet.se/skolor/borlange.Arbetsbeskrivning - Uppdraget som Mentor
Som mentor på Realgymnasiet i Borlänge kommer du att arbeta med stöd till ca 90 elever i årskurs 1 och 2.

Du arbetar som en del av elevhälsan och i nära samarbete med lärare och elevhälsoteamet för att bidra till att våra elever får de bästa förutsättningarna för lärande. Du kommer främst arbeta med elevens studiemässiga utveckling och sociala situation på skolan.

Som mentor kommer dina arbetsuppgifter delvis vara att avlasta undervisande personal med arbetsuppgifter kopplade till mentorskapet för eleverna. Det innebär att delta i elevvårdsarbete, ha föräldrakontakter, planera och delta i mentorstid, utvecklingssamtal, föräldramöten och liknande. Mentor ansvarar för en trygghet i skolan, såväl under lektionstid som raster. Du stöttar eleverna under skoldagen och i kontakten med bedömande lärare. Vidare arbetar du kontinuerligt, tillsammans med lärare, med att bedöma måluppfyllelsen samt kommunicera denna med eleven.

Andra uppgifter som du kommer att arbeta med är;

- Uppföljning av närvaro/frånvaro.
- Uppmuntra, coacha och arbeta med motiverande insatser, målbilder och framtidsplanering.
- Stötta eleven genom hjälp med studieplanering och studieteknik.
- Övergripande arbete och implementering/uppföljning av handlingsplaner, ordningsregler, rutiner, värdegrund och sociala aktiviteter.
- För omyndiga elever är mentor kontakten mellan vårdnadshavare och skola.

Du samarbetar med samtlig personal på skolan och driver mentorarbetet tillsammans med övriga mentorer inom den större organisationen. 

 

Kvalifikationer
Vi söker i första hand dig med examen från Studie- och yrkesvägledarprogrammet. Du har även tidigare erfarenhet av det uppdraget som mentor inom gymnasieskola eller annan utbildningsform med yrkesförberedande utbildningar. För att kunna skapa en helhetssyn på eleven, både utifrån elevens studiesituation och socialt, är också erfarenhet av elevhälsoarbete meriterande.

Vi söker dig som känner dig trygg i rollen som mentor och har den kunskap och de praktiska färdigheter som krävs för tjänsten. I din roll som mentor ska du ha förmågan att engagera och utmana våra elever. Du ska även ha goda kunskaper om skolans uppdrag och vara väl bekant med aktuell läroplan och övriga styrdokument.

Utifrån det ska du ha förmågan att anpassa din roll i samarbetet med kollegor, för att stödja elevens måluppfyllelse. Du har ett stort intresse av människor och tycker om att möjliggöra för personer att nå sin fulla potential.

För att lyckas med uppdraget behöver du vara självgående och relationsskapande. Du behöver ha förmågan att stötta eleverna att lösa svåra situationer och dilemman som uppstår i vardagen, men också kunna lyfta blicken och coacha/vägleda framåt. Du bör ha förmågan att inspirera och motivera samtidigt som du har båda fötterna på jorden och står för en trygghet och tydlighet i mötet med eleverna. 

Du använder gärna digitala resurser som bidrar till att ge en ökad förståelse för utvecklingen inom de branscher våra elever har sina intressen. Du brinner för att stödja elevernas lärprocess och personliga utveckling. Du är flexibel och tar dig gärna an nya utmaningar.

Om du blir anställd erbjuder vi en gedigen introduktion och kompetensutveckling för att du ska känna dig trygg i vårt koncept för skola.

Våra fyra kärnvärden är centrala i våra verksamheter. Trygghet är basen där all Utveckling tar sin början med strävan om att uppleva mer. Vi arbetar i Team där vi delar kunskap och erfarenheter som leder till Framgång.Varmt välkommen med din ansökan!larande.seLäs mer om våra gymnasier och yrkeshögskola på:

realgymnasiet.se

consensum.se Visa mindre

Studie- och Yrkesvägledare

Om oss Eyes4work startades med målsättningen att tillsammans med lokalt förankrad personal och samarbetspartners skapa effektiva kedjor där utbildning, matchning och rekrytering är delar i den process som leder individen framåt, mot ett nytt jobb eller vidare mot nästa mål. Om tjänsten Hos oss arbetar du tillsammans med dina kollegor i våra olika uppdrag inom matchning och rekrytering. Som studie och yrkesvägledare handleder och genomför du vägledningss... Visa mer
Om oss
Eyes4work startades med målsättningen att tillsammans med lokalt förankrad personal och samarbetspartners skapa effektiva kedjor där utbildning, matchning och rekrytering är delar i den process som leder individen framåt, mot ett nytt jobb eller vidare mot nästa mål.

Om tjänsten
Hos oss arbetar du tillsammans med dina kollegor i våra olika uppdrag inom matchning och rekrytering.

Som studie och yrkesvägledare handleder och genomför du vägledningssamtal i arbetsmarknadstjänsten karriärvägledning med våra arbetssökande, kandidater med fokus mot jobb eller vidare mot studier.

Din profil
Vi söker dig som är självgående, driven och engagerad i andra människor, en relationsskapare med erfarenhet av studie- och yrkesvägledning. Du drivs av att jobba med människor med olika bakgrunder och behov och ser lösningar för individer.

Krav
Du skall vara examinerad Studie- och yrkesvägledare. Examensbevis krävs .

Meriterande
Flerårig arbetslivserfarenhet motsvarande heltid inom något av följande områden under de senaste fem åren:

• arbetsledning med personalansvar
• rekrytering
• omställningsarbete för arbetssökande
• studie- och yrkesvägledning
• arbete med arbetslivs- och arbetsmarknadsfrågor
• arbete med social- och gruppsykologi
• karriärvägledning

Vi lägger stor vikt på personlig lämplighet till denna tjänsten

Övrigt:

Vänligen bifoga , betyg och examensbevis i ansökan. Vi använder oss av löpande rekrytering så skicka in din ansökan idag, tack! Visa mindre

Vikarierande studie -och yrkesvägledare till Hushagen-Erikslund

Välkommen till Hushags-Erikslundsgymnasiet! Hushags-Erikslundsgymnasiet är en gymnasieskola med yrkesprogrammen: bygg- och anläggning-, restaurang- och livsmedel-, industri-, fordons- och transport, el- och energi samt VVS- och fastighetsprogrammen. Vi har ca 600 elever och tillsammans är vi drygt 80 anställda. I skolorna finns utrustning i anpassade lokaler som liknar de framtida arbetsplatserna. Vår gymnasieskola har hög kvalité, där vi arbetar för a... Visa mer
Välkommen till Hushags-Erikslundsgymnasiet!

Hushags-Erikslundsgymnasiet är en gymnasieskola med yrkesprogrammen: bygg- och anläggning-, restaurang- och livsmedel-, industri-, fordons- och transport, el- och energi samt VVS- och fastighetsprogrammen.

Vi har ca 600 elever och tillsammans är vi drygt 80 anställda.

I skolorna finns utrustning i anpassade lokaler som liknar de framtida arbetsplatserna. Vår gymnasieskola har hög kvalité, där vi arbetar för att alla känner arbetsglädje, ansvar och delaktighet. Vi lägger stor vikt vid samarbete och elevdemokrati, med flexibla arbetssätt. Vår värdegrund är viktig för oss och vi bedriver ett aktivt arbete utifrån den.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Som studie- och yrkesvägledare kommer du att stötta, informera och vidga elevers perspektiv för att bidra till välgrundade val i utbildningen. Du förväntas planera, genomföra och utvärdera studie- och yrkesvägledning på såväl grupp- som individnivå. Det ingår även att vara en del av elevhälsoteamet.
Tjänsten är en visstidsanställning.

KVALIFIKATIONER
Vi söker i första hand dig som har högskoleexamen inom studie- och yrkesvägledning, alternativt en annan pedagogisk utbildning eller erfarenhet av arbete med gymnasieungdomar. Vi ser att du har goda kunskaper både i svenska och engelska i tal och skrift. För att lyckas i arbetet behöver du ha god förståelse för processen kring elevens väg igenom gymnasiet.

Utöver detta behöver du även ha IT-kunskaper för administrativt arbete samt vara van att hålla dig uppdaterad kring arbetsmarknad och kompetensförsörjningsbehov. Som person är du ordningsam, tydlig och säkerställer att dina budskap når fram på rätt sätt. Du har en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Vidare är du bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer.

Jobbet passar dig som är pedagogisk och har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Sist men inte minst är du en serviceinriktad person som är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT MEN BESTÄMT! Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare i Borlänge!

Ansök    Feb 28    Aredu AB    Studie- och yrkesvägledare
Det var 2007 som vi lade grunden till dagens Aredu. Idag levererar våra erfarna och engagerade medarbetare arbetsmarknadsinsatser åt Arbetsförmedlingen på över 40 orter i Sverige. Vill Du vara med oss och hjälpa människor ut i arbete samt studier? Just nu söker vi examinerade studie- och yrkesvägledare på flera orter. Har Du driv, brinner för utveckling och uppskattar att arbeta i föränderlig miljö? Då kan detta vara rätt jobb för dig! Tjänstens innehål... Visa mer
Det var 2007 som vi lade grunden till dagens Aredu. Idag levererar våra erfarna och engagerade medarbetare arbetsmarknadsinsatser åt Arbetsförmedlingen på över 40 orter i Sverige. Vill Du vara med oss och hjälpa människor ut i arbete samt studier? Just nu söker vi examinerade studie- och yrkesvägledare på flera orter. Har Du driv, brinner för utveckling och uppskattar att arbeta i föränderlig miljö?

Då kan detta vara rätt jobb för dig!

Tjänstens innehåll i huvudsak

Vi söker en examinerad studie- och yrkesvägledaren (SYV). I tjänsten arbetar du huvudsakligen som en stöttande och godkännande resurs i avtalet Yrkes- och Studieförberedande Moduler (YSM). Arbetsuppgifterna som du bland annat kommer arbeta med är att granska och godkänna deltagarunderlag, uppföljningar samt återrapportera till vår kund Arbetsförmedlingen. Arbetet sker främst på distans vilket gör att du måste ha god vana vid att arbeta självständigt och strukturerat.

Formell kompetens

Observera att nedanstående är krav från vår uppdragsgivare.

- Du måste inneha examen som Studie- och Yrkesvägledare

Examen måste kunna styrkas med bevis/intyg.

Annan formell kompetens

- Data/dokumentationsvana eftersom dator är ett arbetsverktyg i tjänsten.
- Goda kunskaper i att arbeta på distans.
- Goda kunskaper i svenska och engelska

Meriterande

- Ytterligare språkkunskaper meriterande (dock ej något krav)
- Insyn i/arbetat med Arbetsförmedlingstjänster meriterande
- Erfarenheter av Arbetsförmedlingens webbstöd väl meriterande
- Tidigare erfarenheter av Workbuster väl meriterande

Personlig kompetens

För oss är det viktigt att du har rätt personlighet förutsatt att de formella kompetenskraven uppfylls. Som person är du målinriktad och lösningsfokuserad. Du trivs att arbeta i en ständigt föränderlig miljö. Du har också en stark tilltro till människors förmåga att utvecklas och ta eget ansvar. Du är ödmjuk och har en förmåga att lyssna.

Övrigt

B-körkort och bil då resor i tjänsten kan förekomma.

Din ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vår hemsida www.aredu.se under rubriken lediga tjänster. Gå till aktuell tjänst och tryck på ansök. CV och personligt brev ska vara i Word eller PDF-format.

Ditt examensbevis samt arbetsgivarintyg ska bifogas i din ansökan.

I ditt CV behöver det tydligt framgå hur du uppfyller de formella kompetenskraven.

Tyvärr kan vi inte ta emot ansökan via mail då den nya dataskyddsförordningen kräver ett samtycke kring behandling av personuppgifter.

Information

Våra annonser kan ligga ute under längre perioder då vår verksamhet växer i deltagarantal vilket innebär att vi ofta söker nya medarbetare till våra befintliga uppdrag eller till kommande uppdrag hos oss.

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes bestämt.

Vänta inte med din ansökan då urval görs löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatumet.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag. Ta chansen till ett utvecklande jobb i ett dynamiskt och expansivt företag! Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare i Borlänge!

Ansök    Jan 21    Aredu AB    Studie- och yrkesvägledare
Det var 2007 som vi lade grunden till dagens Aredu. Idag levererar våra erfarna och engagerade medarbetare arbetsmarknadsinsatser åt Arbetsförmedlingen på över 40 orter i Sverige. Vill Du vara med oss och hjälpa människor ut i arbete samt studier? Just nu söker vi examinerade studie- och yrkesvägledare på flera orter. Har Du driv, brinner för utveckling och uppskattar att arbeta i föränderlig miljö? Då kan detta vara rätt jobb för dig! Tjänstens innehål... Visa mer
Det var 2007 som vi lade grunden till dagens Aredu. Idag levererar våra erfarna och engagerade medarbetare arbetsmarknadsinsatser åt Arbetsförmedlingen på över 40 orter i Sverige. Vill Du vara med oss och hjälpa människor ut i arbete samt studier? Just nu söker vi examinerade studie- och yrkesvägledare på flera orter. Har Du driv, brinner för utveckling och uppskattar att arbeta i föränderlig miljö?

Då kan detta vara rätt jobb för dig!

Tjänstens innehåll i huvudsak

Vi söker en examinerad studie- och yrkesvägledaren (SYV). I tjänsten arbetar du huvudsakligen som en stöttande och godkännande resurs i avtalet Yrkes- och Studieförberedande Moduler (YSM). Arbetsuppgifterna som du bland annat kommer arbeta med är att granska och godkänna deltagarunderlag, uppföljningar samt återrapportera till vår kund Arbetsförmedlingen. Arbetet sker främst på distans vilket gör att du måste ha god vana vid att arbeta självständigt och strukturerat.

Formell kompetens

Observera att nedanstående är krav från vår uppdragsgivare.

- Du måste inneha examen som Studie- och Yrkesvägledare

Examen måste kunna styrkas med bevis/intyg.

Annan formell kompetens

- Data/dokumentationsvana eftersom dator är ett arbetsverktyg i tjänsten.
- Goda kunskaper i att arbeta på distans.
- Goda kunskaper i svenska och engelska

Meriterande

- Ytterligare språkkunskaper meriterande (dock ej något krav)
- Insyn i/arbetat med Arbetsförmedlingstjänster meriterande
- Erfarenheter av Arbetsförmedlingens webbstöd väl meriterande
- Tidigare erfarenheter av Workbuster väl meriterande

Personlig kompetens

För oss är det viktigt att du har rätt personlighet förutsatt att de formella kompetenskraven uppfylls. Som person är du målinriktad och lösningsfokuserad. Du trivs att arbeta i en ständigt föränderlig miljö. Du har också en stark tilltro till människors förmåga att utvecklas och ta eget ansvar. Du är ödmjuk och har en förmåga att lyssna.

Övrigt

B-körkort och bil då resor i tjänsten kan förekomma.

Din ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vår hemsida www.aredu.se under rubriken lediga tjänster. Gå till aktuell tjänst och tryck på ansök. CV och personligt brev ska vara i Word eller PDF-format.

Ditt examensbevis samt arbetsgivarintyg ska bifogas i din ansökan.

I ditt CV behöver det tydligt framgå hur du uppfyller de formella kompetenskraven.

Tyvärr kan vi inte ta emot ansökan via mail då den nya dataskyddsförordningen kräver ett samtycke kring behandling av personuppgifter.

Information

Våra annonser kan ligga ute under längre perioder då vår verksamhet växer i deltagarantal vilket innebär att vi ofta söker nya medarbetare till våra befintliga uppdrag eller till kommande uppdrag hos oss.

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes bestämt.

Vänta inte med din ansökan då urval görs löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatumet.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag. Ta chansen till ett utvecklande jobb i ett dynamiskt och expansivt företag! Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare

På Kunskapsskolan arbetar vi för att alla elever ska nå lite längre än de själva tror är möjligt. Vi utmanar och coachar dem för att de både ska klara av sina mål och framtida studier. I det här arbetet krävs duktiga och engagerade pedagoger och medarbetare, men också ett bra ledarskap. Vill du vara med och bidra till att våra elever och vår verksamhet utvecklas? Vi anser att det är viktigt att ge eleverna såväl goda ämneskunskaper som att hjälpa dem att ... Visa mer
På Kunskapsskolan arbetar vi för att alla elever ska nå lite längre än de själva tror är möjligt. Vi utmanar och coachar dem för att de både ska klara av sina mål och framtida studier. I det här arbetet krävs duktiga och engagerade pedagoger och medarbetare, men också ett bra ledarskap. Vill du vara med och bidra till att våra elever och vår verksamhet utvecklas?

Vi anser att det är viktigt att ge eleverna såväl goda ämneskunskaper som att hjälpa dem att utveckla de förmågor som behövs för att stå starka i en föränderlig värld. För att lyckas med detta arbetar alla våra skolor efter en pedagogisk modell som fokuserar på varje elev och är personligt utformat.

Nu söker vi en studie- och yrkesvägledare

ARBETSUPPGIFTER

Vi söker en studie- och yrkesvägledare för årskurserna 4-9. I ditt uppdrag kommer du att samarbeta med andra pedagoger samt skolledning inom ramen för det traditionella studie- och yrkesvägledaruppdraget. Du kommer också ingå i skolans elevhälsoteam som en del i det förebyggande och främjande arbetet.

Vårt mål är att varje elev ska nå längre än han eller hon själv trodde var möjligt.

På Kunskapsskolan har vi ett utpräglat lagarbete. Du är aldrig ensam med utmaningar och frågeställningar. Vi hjälps åt i arbetslag och ämneslag att planera arbetet. Öppenheten mellan personalen är stor och vi har ett gemensamt ansvar för att alla elever ska lyckas.

ARBETSPLATSEN

Kunskapsskolan Borlänge är en grundskola årskurs 4-9. Skolan har idag cirka 420 elever. Skolan startade 2012 i och ligger vackert vid Dalälvens strand i centrala Borlänge.

Kunskapsskolan Borlänge erbjuder dig en arbetsplats med god stämning där det är högt i tak och en gemenskap där vi alla brinner för eleverna. Vi drivs av utveckling, har höga förväntningar, ser kraften i varje individ och når längre tillsammans. Känner du att du skulle vilja bli en i vårt gäng? Välkommen med din ansökan!

KVALIFIKATIONER

Som sökande ska du vara utbildad och behörig studie- och yrkesvägledare.

KVALIFIKATIONER SOM ÄR MERITERANDE

Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av studie- och yrkesvägledning. Vi vill att du har lätt för att samarbeta med kollegor, elever och föräldrar och är lösningsfokuserad.

Vi sätter stort värde vid ditt engagemang, din pedagogiska kompetens och din vägledningsförmåga. Vi vill att du ska vara en stabil och trygg person som kan skapa förtroende hos eleverna.

Om Kunskapsskolan

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 13 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

__________________________________________________________________________________________________

Vid övertalighet inom Kunskapsskolan kommer utannonserade tjänst i första hand att erbjudas anställda inom företaget.

Säljare av rekryteringstjänster gör sig icke besvär.

__________________________________________________________________________________________________

Arbetstid/Varaktighet

Tillsvidare

Deltid i ök motsvarande cirka 10-20%.

Kontaktpersoner

Rektor Carolina Browall, mobiltelefon 073 337 02 57, [email protected]

Ansökan sker via länk nedan senast den 20211001

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

För att arbeta i skola krävs utdrag ur belastningsregistret.

Blankett finns på Rikspolisstyrelsens webbplats.

Vid en eventuell anställningsintervju kom ihåg att ta med kopia av utdrag från belastningsregistret samt intyg och betyg.

Om du har frågor - ring kontaktpersonen för den aktuella befattningen.

Mer information på www.kunskapsskolan.se

Besöksadress

Kunskapsskolan Borlänge, Mjälgavägen 47 Visa mindre

SSAB - Förrådsarbetare

Ansök    Aug 24    SSAB Emea AB    Underhållsarbetare
Har du ett stort engagemang och driv och vill vara med och skapa ett underhåll i världsklass? Har du en teknisk utbildning och trivs i en miljö där struktur och ordning och reda är viktigt? Är du positiv och trivs med att arbeta i grupp? Kanske har du erfarenhet av logistik sedan tidigare? Vi söker nu en kollega till Centralförrådet på SSAB i Borlänge. Välkommen med din ansökan redan idag! Centralförrådet har lokaler belägna över hela verket med utgångsp... Visa mer
Har du ett stort engagemang och driv och vill vara med och skapa ett underhåll i världsklass? Har du en teknisk utbildning och trivs i en miljö där struktur och ordning och reda är viktigt? Är du positiv och trivs med att arbeta i grupp? Kanske har du erfarenhet av logistik sedan tidigare? Vi söker nu en kollega till Centralförrådet på SSAB i Borlänge. Välkommen med din ansökan redan idag!
Centralförrådet har lokaler belägna över hela verket med utgångspunkt från Centralförrådet. Som förrådsarbetare kommer du i första hand att serva våra interna kunder med reservdelar och gods. Utöver detta arbetar vi med artikelplanering, tar emot och skickar god samt arbetar med inventering och posthantering.
I arbetet ingår även mottagande av transporter till förrådet och du kommer dagligen att ha kontakt med både nationella och internationella transportföretag.
Vi arbetar ständigt med förbättringar av vår förrådshantering där du som en del av arbetsgruppen kommer att vara en viktig kugge i maskineriet.
Omfattning; heltid. Arbetstiden är dagtid. Placeringsort; Borlänge.
Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har vana av strukturerat arbete, gärna med erfarenhet inom logistik. Du kommer att ingå i underhållsorganisationen på SSAB, varför vi ställer krav på en teknisk utbildning på lägst gymnasienivå, alternativt motsvarande dokumenterat kunskap. Goda kunskaper i engelska – tal och skrift- samt B-körkort är ett krav för tjänsten. Har du kunskaper i IFS samt truckkort så är detta meriterande för tjänsten.
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som tar ansvar, initiativ, är flexibel och trivs med att arbeta serviceinriktat och i grupp. För att lyckas i rollen så ser vi att du behöver kunna och vilja kommunicera med personer på olika nivåer och i olika roller, såväl internt inom SSAB som med externa leverantörer.
Vi erbjuder
Ett varierande arbete med goda utvecklingsmöjligheter.
Sista ansökningsdag
21 september 2021
Vid frågor om tjänsten kontakta gärna
Anders Kabel, Chef sektion Centralförråd, tfn 0243-725 55
Facklig information lämnas av IF Metall som nås via vår växel på tfn 0243-700 00.
Vi undanber oss kontakter från rekryteringsföretag, annonssäljare och liknande beträffande denna annonsering.
SSAB är ett Norden- och USA-baserat stålföretag. SSAB erbjuder mervärdesprodukter och tjänster som har utvecklats i nära samarbete med företagets kunder för att skapa en starkare, lättare och mer hållbar värld. SSAB har anställda i över 50 länder. Idag har SSAB produktionsanläggningar i Sverige, Finland och USA. SSAB är börsnoterat på Nasdaq Stockholm och sekundärnoterat på Nasdaq Helsingfors. www.ssab.com. Följ med oss även i sociala medier: Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter och YouTube. Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare till Hagagymnasiet

Hagagymnasiet i Borlänge – ”Vägen till gränslöst och livslångt lärande”, är en skola med drygt 600 elever och drygt 70 anställda. Skolan erbjuder yrkesprogrammen Barn- och fritid, Handel- och administration, Vård- och omsorg samt högskoleförberedande programmen Ekonomi samt Samhällsvetenskapsprogrammet. På Hagagymnasiet finns även Introduktionsprogrammen lokaliserade, vilka ligger under en egen organisation. Som Studie- och yrkesvägledare på Hagagymnasiet... Visa mer
Hagagymnasiet i Borlänge – ”Vägen till gränslöst och livslångt lärande”, är en skola med drygt 600 elever och drygt 70 anställda. Skolan erbjuder yrkesprogrammen Barn- och fritid, Handel- och administration, Vård- och omsorg samt högskoleförberedande programmen Ekonomi samt Samhällsvetenskapsprogrammet. På Hagagymnasiet finns även Introduktionsprogrammen lokaliserade, vilka ligger under en egen organisation.

Som Studie- och yrkesvägledare på Hagagymnasiet får du möjlighet att fokusera på vägledningssamtal och förmedla information inom pågående- och eftergymnasial utbildning samt arbetslivet. Vi har fokus på elevens utveckling och lärande och vårt gemensamma ansvar med studie- och yrkesvägledning. För att du ska trivas bra ska du kunna arbeta självständigt med egna arbetsområden men samtidigt vara kommunikativ och samarbeta med skolans lärare, ledningsgrupp och administratörer. Regelbundna nätverksträffar finns för studie- och yrkesvägledare anställda inom kommunen. Hos oss får du möjlighet att arbeta med ett härligt gäng ungdomar och kollegor.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Huvudarbetsuppgifter är vägledning enskilt och i grupp samt att ge information inom aktuellt gymnasieprogram, eftergymnasial utbildning och arbetsmarknaden. Det är viktigt att du strävar emot att bygga goda relationer.

Din kunskap kring val och väljande behövs i skolans marknadsföringsgrupp som på olika sätt riktar sig till presumtiva elever. Du får rollen som skolans ambassadör när det gäller programinformation samt för att presentera specifika upplägg som erbjuds på Hagagymnasiet. I yrkesrollen kommer du att vara kontaktperson för blivande elever vid skolbyten under pågående utbildning, ge stöd om elev flyttar eller avslutar utbildningen i förtid samt vara koordinator gällande studieomdömen.

Elevhälsa är skolans gemensamma uppdrag och du kommer att medverka utifrån yrkesrollens kompetens i Elevhälsoteamet. Vi arbetar förebyggande och hälsofrämjande. Ett opartiskt samtal kring framtiden kan vara guld värt för elevens utveckling och lärande. En ytterligare arbetsuppgift är att anordna aktiviteter enskilt, i samverkan med personal på skolan samt med utomstående aktörer, i syfte att stärka elevens underbyggda och övervägda val inför framtiden. Det är av stor vikt att du uppskattar att ha framförhållning, har en inre drivkraft och planerar uppdraget på ett hållbart sätt.

KVALIFIKATIONER
Studie- och yrkesvägledarexamen. Kunskap om gymnasieskolans nationella program, introduktionsprogram, eftergymnasial utbildning och arbetsmarknad är meriterande. Du har god digital kompetens och det är meriterande om du har erfarenhet av elevregistreringssystem, Teams och lärplattform. Du har mycket goda kunskaper muntligt och skriftligt i svenska.

Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT MEN BESTÄMT! Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare Gylle skola 7-9

Vi på Gylle skola arbetar målmedvetet för att eleverna ska nå sin fulla potential och sina mål. Här har under många år skapats en trygg och stadig grund för våra elever. Vi har en trygg struktur för våra elever där du som personal får samarbeta och utveckla ditt arbete tillsammans i ett av våra arbetslag. På Gylle skola strävar vi efter att alla våra elever ska bli sedda, hörda och inspirerade till lärande och utveckling. Vi vill ge elever och personal... Visa mer
Vi på Gylle skola arbetar målmedvetet för att eleverna ska nå sin fulla potential och sina mål. Här har under många år skapats en trygg och stadig grund för våra elever.

Vi har en trygg struktur för våra elever där du som personal får samarbeta och utveckla ditt arbete tillsammans i ett av våra arbetslag.

På Gylle skola strävar vi efter att alla våra elever ska bli sedda, hörda och inspirerade till lärande och utveckling. Vi vill ge elever och personal en trivsam arbetsmiljö där alla ska känna sig trygga och visa respekt för varandra och människors olikheter. Därför har lärarna och eleverna tillsammans på skolan utarbetat ett gemensamt förhållningssätt för hur vi vill ha det på skolan, allt för att skapa en trygg och igenkännande miljö oavsett var eleven befinner sig i.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Du ansvarar för studie- och yrkesvägledning som det beskrivs enligt skollagen och andra styrdokument. Du har ett nära samarbete med skolans olika arbetslag i synnerhet i Syv-relaterat arbete. Du kommer att arbeta med skolans elever både enskilt och i grupp för att utveckla elevernas valkompetens. God kontakt med vårdnadshavare är en viktig del av ditt arbete.

SYV ingår i elevhälsateamet för att där tillsammans se över elevens hela studiesituation i ett elevhälsaperspektiv. Du tillhör också arbetslaget för årskurs nio där du har en viktig roll i att stärka arbetet med att möjliggöra elevens framtidstankar.

Till ditt stöd finns även övriga studie- och yrkesvägledare i Borlänge kommuns grund- och gymnasieskolor.

Som SYV på Gylle skola kommer du att göra skillnad för elevernas studie- och yrkesval.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad Studie- och yrkesvägledare.

Du har vana av att planera, genomföra, utvärdera, dokumentera och följa upp studie- och yrkesvägledning i grundskolan. Du är väl insatt i LGR11 och andra centrala styrdokument.

Kollegialt samarbete och ett stort engagemang för elevernas utveckling och behov är av stor betydelse.

Vi söker dig som drivs av, att i samarbete med andra, att maximera förutsättningarna för våra elever att lyckas nå sina mål. Du behöver vara strukturerad, flexibel, lösningsinriktad och självgående.

Mycket goda kunskaper, skriftliga och muntliga, i svenska är ett krav och i engelska meriterande.

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare i Borlänge

Ansök    Maj 18    Aredu AB    Studie- och yrkesvägledare
Det var 2007 som vi lade grunden till dagens Aredu. Idag levererar våra erfarna och engagerade medarbetare arbetsmarknadsinsatser åt Arbetsförmedlingen på över 40 orter i Sverige. Vill Du vara med oss och hjälpa människor ut i arbete samt studier? Just nu söker vi examinerade studie- och yrkesvägledare på flera orter. Har Du driv, brinner för utveckling och uppskattar att arbeta i föränderlig miljö? Då kan detta vara rätt jobb för dig! Tjänstens innehål... Visa mer
Det var 2007 som vi lade grunden till dagens Aredu. Idag levererar våra erfarna och engagerade medarbetare arbetsmarknadsinsatser åt Arbetsförmedlingen på över 40 orter i Sverige. Vill Du vara med oss och hjälpa människor ut i arbete samt studier? Just nu söker vi examinerade studie- och yrkesvägledare på flera orter. Har Du driv, brinner för utveckling och uppskattar att arbeta i föränderlig miljö?

Då kan detta vara rätt jobb för dig!

Tjänstens innehåll i huvudsak

Vi söker en examinerad studie- och yrkesvägledaren (SYV). I tjänsten arbetar du huvudsakligen som en stöttande och godkännande resurs i avtalet Yrkes- och Studieförberedande Moduler (YSM).
Arbetsuppgifterna som du bland annat kommer arbeta med är att granska och godkänna deltagarunderlag, uppföljningar samt återrapportera till vår kund Arbetsförmedlingen. Arbetet sker främst på distans vilket gör att du måste ha god vana vid att arbeta självständigt och strukturerat.

Formell kompetens

Observera att nedanstående är krav från vår uppdragsgivare.
- Du måste inneha examen som Studie- och Yrkesvägledare

Examen måste måste kunna styrkas med bevis/intyg.

Annan formell kompetens
- Data/dokumentationsvana eftersom dator är ett arbetsverktyg i tjänsten.
- Goda kunskaper i att arbeta på distans.
- Goda kunskaper i svenska och engelska

Meriterande

- Ytterligare språkkunskaper meriterande (dock ej något krav)
- Insyn i/arbetat med Arbetsförmedlingstjänster meriterande
- Erfarenheter av Arbetsförmedlingens webbstöd väl meriterande
- Tidigare erfarenheter av Workbuster väl meriterande

Personlig kompetens

För oss är det viktigt att du har rätt personlighet förutsatt att de formella kompetenskraven uppfylls. Som person är du målinriktad och lösningsfokuserad. Du trivs att arbeta i en ständigt föränderlig miljö. Du har också en stark tilltro till människors förmåga att utvecklas och ta eget ansvar. Du är ödmjuk och har en förmåga att lyssna.

Övrigt

B-körkort och bil då resor i tjänsten kan förekomma.

Din ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vår hemsida www.aredu.se under rubriken Lediga tjänster. Gå till Aktuell tjänst och tryck på Ansök-knappen. CV och personligt brev ska vara i Word eller PDF-format.

Ditt examensbevis samt arbetsgivarintyg ska bifogas i din ansökan.

I ditt CV behöver det tydligt framgå hur du uppfyller de formella kompetenskraven.

Tyvärr kan vi inte ta emot ansökan via mail då den nya dataskyddsförordningen kräver ett samtycke kring behandling av personuppgifter.

Information

Våra annonser kan ligga ute under längre perioder då vår verksamhet växer i deltagarantal vilket innebär att vi ofta söker nya medarbetare till våra befintliga uppdrag eller till kommande uppdrag hos oss.

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes bestämt.

Vänta inte med din ansökan då urval görs löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatumet.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag. Ta chansen till ett utvecklande jobb i ett dynamiskt och expansivt företag! Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare, Domnarvets och Ornäs skolor

Domnarvets och Ornäs skolor är båda F-9 skolor i Borlänge med cykelavstånd mellan sig. Vi arbetar framtidsinriktat med fokus på arbetslag med ansvar för årskursen och en flexibel syn på schema och förutsättningar för elevernas lärande. Pedagogisk mångfald med elevens eget lärande sätts i centrum. Domnarvets skola är en skola med cirka 700 elever varav 250 av dem i årskurs 7-9. Ornäs skola är något mindre med drygt 400 elever varav cirka 180 i årskurs 7-... Visa mer
Domnarvets och Ornäs skolor är båda F-9 skolor i Borlänge med cykelavstånd mellan sig. Vi arbetar framtidsinriktat med fokus på arbetslag med ansvar för årskursen och en flexibel syn på schema och förutsättningar för elevernas lärande. Pedagogisk mångfald med elevens eget lärande sätts i centrum.

Domnarvets skola är en skola med cirka 700 elever varav 250 av dem i årskurs 7-9. Ornäs skola är något mindre med drygt 400 elever varav cirka 180 i årskurs 7-9.
Vi arbetar framtidsinriktat med fokus på arbetslag med ansvar för årskursen och en flexibel syn på schema och förutsättningar för elevernas lärande. Team-tanken är central, där man är en del av en helhet och står tillsammans för lärande och utveckling. Pedagogisk mångfald med elevens eget lärande sätts i centrum.

Arbetsmiljön präglas av högt i tak, värme och glädje där relationerna är bärande, både i relation till elever, kollegor och ledning. Hos oss arbetar vi tillsammans!

Vi behöver nu hitta en SYV som skulle trivas i en miljö tillsammans med andra behöriga kollegor där man arbetar tillsammans för att skapa bästa möjliga förutsättningar för eleverna. Team-tanken bör ligga dig varmt om hjärtat, där du både kan ta och ge i relation till kollegor för att bidra till fortsatt utveckling av vår verksamhet.

Vi har på båda skolorna hög behörighet och stabila arbetslag och ämneslag med mångårig kompetens där pedagogerna ständigt hittar nya vägar fram.

Känner du att du också vill vara en del i detta och arbeta tillsammans med nytänkande och kreativitet? I så fall är detta tjänsten för dig!
Med gemensamma kunskaper och erfarenheter skapar vi sammanhang, kontinuitet och progression i elevens utveckling och lärande och de bästa förutsättningarna för våra elevers vidare studier och utveckling.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Du ansvarar för studie- och yrkesvägledning som det beskrivs enligt skollagen och andra styrdokument. Du har ett nära samarbete med skolans arbetslag i synnerhet i Syv-relaterat arbete men även i övrigt pedagogiskt arbete.

SYV ingår på båda skolorna i resursteamet med övriga stödfunktioner som speciallärare, specialpedagoger, socialpedagoger, kurator och skolsköterska.

Du är en viktig del i ditt arbetslag där du tillsammans med dina kollegor arbetar med fokus på gemensamma elevhälsafrågor.
Till ditt stöd finns även övriga studie- och yrkesvägledare i Borlänge kommuns grund- och gymnasieskolor.

KVALIFIKATIONER
Föreskriven utbildning enligt skollagens direktiv.

Kollegialt samarbete och ett stort engagemang för elevernas utveckling och behov är av stor betydelse.

Erfarenhet av arbete med barn från andra kulturer beaktas. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet där kreativitet och flexibilitet är nyckelord.

För att du ska kunna vara den person vi söker så krävs att du har en positiv, flexibel och lösningsfokuserad grundsyn. Du är trygg i dig själv med god självinsikt och har bra struktur som grund, är en lagspelare, men har också förmåga att arbeta självständigt när uppdraget så kräver.

Du har vana av att planera, genomföra, utvärdera, dokumentera och följa upp studie- och yrkesvägledning i grundskolan. Du är väl insatt i LGR11 och andra centrala styrdokument.

Mycket goda kunskaper, skriftliga och muntliga, i svenska är ett krav och i engelska meriterande.

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare till Dalarna

Om jobbet Eyes4work startades med målsättningen att tillsammans med lokalt förankrad personal och samarbetspartners skapa effektiva kedjor där utbildning, matchning och rekrytering är delar i den process som leder individen framåt, mot ett nytt jobb eller vidare mot nästa mål. Om tjänsten Hos oss arbetar du tillsammans med dina kollegor i våra olika uppdrag inom matchning och rekrytering och har en central och viktig roll i verksamheten. Som SYV handlede... Visa mer
Om jobbet

Eyes4work startades med målsättningen att tillsammans med lokalt förankrad personal och samarbetspartners skapa effektiva kedjor där utbildning, matchning och rekrytering är delar i den process som leder individen framåt, mot ett nytt jobb eller vidare mot nästa mål.

Om tjänsten
Hos oss arbetar du tillsammans med dina kollegor i våra olika uppdrag inom matchning och rekrytering och har en central och viktig roll i verksamheten. Som SYV handleder och genomför du vägledningssamtal med våra arbetssökande kandidater med fokus mot jobb eller vidare mot studier. Just nu är vi i behov av flera studie- och yrkesvägledare till våra tjänster i Borlänge, Avesta, Hedemora och/eller Bollnäs.

Din profil
Vi söker dig som är examinerad SYV, självgående, driven och engagerad i andra människor. Vi ser gärna också att du har goda ledaregenskaper och organisatorisk förmåga. Du drivs av att jobba med människor med olika bakgrunder och behov och ser lösningar för individer.

Krav
Du skall vara examinerad Studie- och yrkesvägledare. Utbildningsbevis krävs och bifogas till din ansökan.

Meriterande
Flerårig arbetslivserfarenhet motsvarande heltid inom något av följande områden under de senaste fem åren:

• arbetsledning med personalansvar
• rekrytering
• omställningsarbete för arbetssökande
• studie- och yrkesvägledning
• arbete med arbetslivs- och arbetsmarknadsfrågor
• arbete med social- och gruppsykologi
• karriärvägledning

Vi lägger stor vikt vid din personlighet i denna rekrytering.

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare till Hagagymnasiet

Hagagymnasiet i Borlänge Vägen till gränslöst och livslångt lärande, är en skola med drygt 600 elever och drygt 70 anställda. Skolan erbjuder yrkesprogrammen Barn- och fritidsprogrammet, Handel- och administrationsprogrammet, Vård- och omsorgsprogrammet samt högskoleförberedande programmen Ekonomiprogrammet samt Samhällsvetenskapsprogrammet. På Hagagymnasiet finns även Introduktionsprogrammen lokaliserade, vilka ligger under en egen organisation. Som Stu... Visa mer
Hagagymnasiet i Borlänge Vägen till gränslöst och livslångt lärande, är en skola med drygt 600 elever och drygt 70 anställda. Skolan erbjuder yrkesprogrammen Barn- och fritidsprogrammet, Handel- och administrationsprogrammet, Vård- och omsorgsprogrammet samt högskoleförberedande programmen Ekonomiprogrammet samt Samhällsvetenskapsprogrammet. På Hagagymnasiet finns även Introduktionsprogrammen lokaliserade, vilka ligger under en egen organisation.

Som Studie- och yrkesvägledare på Hagagymnasiet får du möjligheten att fokusera på vägledningssamtal och förmedla information inom pågående- och eftergymnasial utbildning samt arbetslivet. Vi har fokus på elevens utveckling och lärande och vårt gemensamma ansvar med studie- och yrkesvägledning. För att du ska trivas bra ska du kunna arbeta självständigt med egna arbetsområden men samtidigt vara kommunikativ och samarbeta med skolans lärare, ledningsgrupp och administratörer. Regelbundna nätverksträffar finns för studie- och yrkesvägledare anställda inom kommunen. Hos oss får du möjlighet att arbeta med ett härligt gäng ungdomar och kollegor.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Huvudarbetsuppgifter är vägledning enskilt och i grupp samt att ge information inom aktuellt gymnasieprogram, eftergymnasial utbildning och arbetsmarknaden. Det är viktigt att du strävar emot att bygga goda relationer.

Din kunskap kring val och väljande behövs i skolans marknadsföringsgrupp som på olika sätt riktar sig till presumtiva elever. Du får rollen som skolans ambassadör när det gäller programinformation samt för att presentera specifika upplägg som erbjuds på Hagagymnasiet. I yrkesrollen kommer du att vara kontaktperson för blivande elever vid skolbyten under pågående utbildning, ge stöd om elev flyttar eller avslutar utbildningen i förtid samt vara koordinator gällande studieomdömen.

Elevhälsa är skolans gemensamma uppdrag och du kommer att medverka utifrån yrkesrollens kompetens i Elevhälsoteamet. Vi arbetar förebyggande och hälsofrämjande. Ett opartiskt samtal kring framtiden kan vara guld värt för elevens utveckling och lärande. En ytterligare arbetsuppgift är att anordna aktiviteter enskilt, i samverkan med personal på skolan samt med utomstående aktörer, i syfte att stärka elevens underbyggda och övervägda val. Det är av stor vikt att du uppskattar att ha framförhållning, har en inre drivkraft och planerar uppdraget på ett hållbart sätt. Du ska kunna ta dig an utmaningen att vissa perioder är mer intensiva än andra och att ingen dag är den andra lik!

KVALIFIKATIONER
Studie- och yrkesvägledarexamen. Kunskap om gymnasieskolans nationella program, Introduktionsprogram, eftergymnasial utbildning och arbetsmarknad är meriterande. Likaså erfarenhet av elevregistreringssystem, Teams, lärplattform samt digital kompetens.

Du har mycket goda muntliga och skriftliga kunskaper i det svenska språket.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT MEN BESTÄMT! Visa mindre

Extraarbete som Studie- och Yrkesvägledare i Borlänge

Ansök    Apr 26    Aredu AB    Studie- och yrkesvägledare
Det var 2007 som vi lade grunden till dagens Aredu. Idag levererar våra erfarna och engagerade medarbetare arbetsmarknadsinsatser åt Arbetsförmedlingen på över 40 orter i Sverige. Vill du hjälpa människor ut i sysselsättning samt har en examen som Studie - och yrkesvägledare? Då kan detta vara rätt jobb för dig! Tjänstens innehåll i huvudsak Vi söker en examinerad studie- och yrkesvägledaren (SYV) på visstid. För att söka till tjänsten ska du kunna arb... Visa mer
Det var 2007 som vi lade grunden till dagens Aredu. Idag levererar våra erfarna och engagerade medarbetare arbetsmarknadsinsatser åt Arbetsförmedlingen på över 40 orter i Sverige. Vill du hjälpa människor ut i sysselsättning samt har en examen som Studie - och yrkesvägledare?

Då kan detta vara rätt jobb för dig!

Tjänstens innehåll i huvudsak

Vi söker en examinerad studie- och yrkesvägledaren (SYV) på visstid. För att söka till tjänsten ska du kunna arbeta 2-3 dagar i veckan. De totala arbetstimmarna per månad kan variera beroende av verksamhetens behov. Vi erbjuder även praktikplats under studietiden. I tjänsten arbetar du huvudsakligen som en stöttande och godkännande resurs i avtalet Yrkes- och Studieförberedande Moduler (YSM). Dokument som behörig SYV granskar är bland annat GUP, slutredovisning och anteckningar.

Formell kompetens

Observera att nedanstående är krav från vår uppdragsgivare.
- Du måste inneha examen som Studie- och Yrkesvägledare
- Minst 1 års erfarenhet som studie- och yrkesvägledare

Både examen samt erfarenhet måste kunna styrkas av intyg.

Annan formell kompetens
- Data/dokumentationsvana eftersom dator är ett arbetsverktyg i tjänsten.
- Goda kunskaper i att arbeta på distans.
- Goda kunskaper i svenska och engelska

Meriterande

- Erfarenheter av Arbetsförmedlingens webbstöd mycket väl meriterande
- Tidigare erfarenheter av Workbuster mycket väl meriterande
- Insyn i/arbetat med Arbetsförmedlingstjänster meriterande

Personlig kompetens

För oss är det viktigt att du har rätt personlighet förutsatt att de formella kompetenskraven uppfylls. Som person är du målinriktad och lösningsfokuserad. Du trivs att arbeta i en ständigt föränderlig miljö. Du har också en stark tilltro till människors förmåga att utvecklas och ta eget ansvar. Du är ödmjuk och har en förmåga att lyssna. För att trivas i rollen behöver du vara utåtriktad, säljande och uthållig.

Din ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vår hemsida www.aredu.se under rubriken Lediga tjänster. Gå till Aktuell tjänst och tryck på Ansök-knappen. CV och personligt brev ska vara i Word eller PDF-format.

Ditt examensbevis samt arbetsgivarintyg ska bifogas i din ansökan.

I ditt CV behöver det tydligt framgå hur du uppfyller de formella kompetenskraven.

Tyvärr kan vi inte ta emot ansökan via mail då den nya dataskyddsförordningen kräver ett samtycke kring behandling av personuppgifter.

Information

Våra annonser kan ligga ute under längre perioder då vår verksamhet växer i deltagarantal vilket innebär att vi ofta söker nya medarbetare till våra befintliga uppdrag eller till kommande uppdrag hos oss.

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes bestämt.

Vänta inte med din ansökan då urval görs löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatumet.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag. Ta chansen till ett utvecklande jobb i ett dynamiskt och expansivt företag! Visa mindre

Extraarbete som Studie- och Yrkesvägledare i Borlänge

Ansök    Mar 11    Aredu AB    Studie- och yrkesvägledare
Det var 2007 som vi lade grunden till dagens Aredu. Idag levererar våra erfarna och engagerade medarbetare arbetsmarknadsinsatser åt Arbetsförmedlingen på över 40 orter i Sverige. Vill du hjälpa människor ut i sysselsättning samt har en examen som Studie - och yrkesvägledare? Då kan detta vara rätt jobb för dig! Tjänstens innehåll i huvudsak Vi söker en examinerad studie- och yrkesvägledaren (SYV) på visstid. För att söka till tjänsten ska du kunna arb... Visa mer
Det var 2007 som vi lade grunden till dagens Aredu. Idag levererar våra erfarna och engagerade medarbetare arbetsmarknadsinsatser åt Arbetsförmedlingen på över 40 orter i Sverige. Vill du hjälpa människor ut i sysselsättning samt har en examen som Studie - och yrkesvägledare?

Då kan detta vara rätt jobb för dig!

Tjänstens innehåll i huvudsak

Vi söker en examinerad studie- och yrkesvägledaren (SYV) på visstid. För att söka till tjänsten ska du kunna arbeta 2-3 dagar i veckan. De totala arbetstimmarna per månad kan variera beroende av verksamhetens behov. Vi erbjuder även praktikplats under studietiden. I tjänsten arbetar du huvudsakligen som en stöttande och godkännande resurs i avtalet Yrkes- och Studieförberedande Moduler (YSM). Dokument som behörig SYV granskar är bland annat GUP, slutredovisning och anteckningar.

Formell kompetens

Observera att nedanstående är krav från vår uppdragsgivare.
- Du måste inneha examen som Studie- och Yrkesvägledare
- Minst 1 års erfarenhet som studie- och yrkesvägledare

Både examen samt erfarenhet måste kunna styrkas av intyg.

Annan formell kompetens
- Data/dokumentationsvana eftersom dator är ett arbetsverktyg i tjänsten.
- Goda kunskaper i att arbeta på distans.
- Goda kunskaper i svenska och engelska

Meriterande

- Erfarenheter av Arbetsförmedlingens webbstöd mycket väl meriterande
- Tidigare erfarenheter av Workbuster mycket väl meriterande
- Insyn i/arbetat med Arbetsförmedlingstjänster meriterande

Personlig kompetens

För oss är det viktigt att du har rätt personlighet förutsatt att de formella kompetenskraven uppfylls. Som person är du målinriktad och lösningsfokuserad. Du trivs att arbeta i en ständigt föränderlig miljö. Du har också en stark tilltro till människors förmåga att utvecklas och ta eget ansvar. Du är ödmjuk och har en förmåga att lyssna. För att trivas i rollen behöver du vara utåtriktad, säljande och uthållig.

Din ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vår hemsida www.aredu.se under rubriken Lediga tjänster. Gå till Aktuell tjänst och tryck på Ansök-knappen. CV och personligt brev ska vara i Word eller PDF-format.

Ditt examensbevis samt arbetsgivarintyg ska bifogas i din ansökan.

I ditt CV behöver det tydligt framgå hur du uppfyller de formella kompetenskraven.

Tyvärr kan vi inte ta emot ansökan via mail då den nya dataskyddsförordningen kräver ett samtycke kring behandling av personuppgifter.

Information

Våra annonser kan ligga ute under längre perioder då vår verksamhet växer i deltagarantal vilket innebär att vi ofta söker nya medarbetare till våra befintliga uppdrag eller till kommande uppdrag hos oss.

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes bestämt.

Vänta inte med din ansökan då urval görs löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatumet.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag. Ta chansen till ett utvecklande jobb i ett dynamiskt och expansivt företag! Visa mindre

Clockwork söker en studie- och yrkesvägledare

Om oss Hej! Det är vi som är Clockwork. Vi arbetar bland annat med rekrytering och bemanning och vi brukar säga att vi är i ”bättre framtidsbranschen” – för vi vill vara en kraftkälla för företag och människor som vill utvecklas. Vårt erbjudande är träffsäker matchning mellan företagens behov och medarbetarnas kvaliteter, oavsett om det handlar om jobb i industri- eller tjänstesektorn, inom skolvärlden eller att hjälpa människor som befinner sig i en omstä... Visa mer
Om oss
Hej! Det är vi som är Clockwork. Vi arbetar bland annat med rekrytering och bemanning och vi brukar säga att vi är i ”bättre framtidsbranschen” – för vi vill vara en kraftkälla för företag och människor som vill utvecklas. Vårt erbjudande är träffsäker matchning mellan företagens behov och medarbetarnas kvaliteter, oavsett om det handlar om jobb i industri- eller tjänstesektorn, inom skolvärlden eller att hjälpa människor som befinner sig i en omställningssituation. Vi tror på människor och vi vet att rätt människa på rätt plats gör skillnad. Därför är det viktigt för oss att ha koll på varje marknad, varje företag och varje medarbetare. Vi tror därmed på en stark lokal närvaro.

Dina arbetsuppgifter
Vill du som studie- och yrkesvägledare vara med och skapa förändring? Vill du ha chansen att verkligen göra skillnad på en arbetsplats som utmanar och utvecklar såväl dig som de personer som du vägleder? Då tror vi att du kommer trivas bra hos oss på Clockwork. Läs mer om jobbet som studie- och yrkesvägledare inom tjänsten Stöd och matchning.

För att förstärka vårt team av studie- och yrkesvägledare söker vi nu en engagerad studie- och yrkesvägledare som drivs av utmaningar och som alltid tycker om att ge det lilla extra. Du arbetar för att stötta deltagaren i att gå från en oviss framtid till att hitta sin väg in på arbetsmarknaden. Detta gör du genom att genomföra karriärvägledning och motiverande samtal samt arbetar med att skapa strukturerade metoder för vägledning. I ditt arbete ingår även att stötta deltagaren i ansökningsförfarandet, informera om arbetsmarknadsläget samt anordna studiebesök och aktiviteter för att utveckla deltagarens självkännedom.

Du kommer att ingå i ett team med studie- och yrkesvägledare där din närmsta chef är en studie- och yrkesvägledare. I den här rollen ingår du även i ett team tillsammans med våra jobbkonsulter, där ni har ett tätt samarbete för att på bästa sätt hjälpa deltagarna till nästa steg i sin karriär. Du utgår från något av våra kontor i Falun eller Ludvika men kommer att arbeta på båda orterna vilket innebär att resande förekommer.

För oss på Clockwork består dagarna inte bara av att hjälpa deltagaren till ett nytt jobb eller en utbildning – vi jobbar med människor för en bättre framtid!

Din profil
För den här tjänsten krävs det att du har en avslutad examen inom studie- och yrkesvägledning från högskola eller universitet.

Din energi får du av att skapa och bygga relationer med såväl deltagare som kollegor. Att arbeta självständigt är något du trivs med och du har förmågan att kunna ta snabba beslut på egen hand, självklart finns dina SYV-kollegor till stöd när du behöver det. För oss är det viktigt med samverkan och samarbete – dina kollegor finns där för dig på samma sätt som du finns där för dem. Du trivs som bäst när det är högt tempo och därmed är det viktigt att du har förmågan att på ett effektivt sätt prioritera dina arbetsuppgifter. Din kommunikativa förmåga är god och du kan på ett pedagogiskt sätt stötta deltagarna i sin resa mot studier eller arbete. Vidare motiveras du av att stötta och leda människor i förändring och till utveckling samt har ett starkt engagemang och en god människokännedom. För att kunna samverka och etablera nya relationer behöver du ha ett B-körkort.

Ansökan
Känner du igen dig? Då tror vi att du skulle passa bra hos oss! Skicka in din ansökan via www.clockworkpersonal.se senast 2021-02-28. För mer information om tjänsten kontakta Ulrika Larsson på 073-351 27 51. Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Studie- och Yrkesvägledare

Om jobbet Om oss Eyes4work startades med målsättningen att tillsammans med lokalt förankrad personal och samarbetspartners skapa effektiva kedjor där utbildning, matchning och rekrytering är delar i den process som leder individen framåt, mot ett nytt jobb eller vidare mot nästa mål. Om tjänsten Hos oss arbetar du tillsammans med dina kollegor i våra olika uppdrag inom matchning och rekrytering. Som SYV handleder och genomför du vägledningssamtal med v... Visa mer
Om jobbet

Om oss
Eyes4work startades med målsättningen att tillsammans med lokalt förankrad personal och samarbetspartners skapa effektiva kedjor där utbildning, matchning och rekrytering är delar i den process som leder individen framåt, mot ett nytt jobb eller vidare mot nästa mål.

Om tjänsten
Hos oss arbetar du tillsammans med dina kollegor i våra olika uppdrag inom matchning och rekrytering.

Som SYV handleder och genomför du vägledningssamtal med våra arbetssökande kandidater med fokus mot jobb eller vidare mot studier.

Din profil
Vi söker dig som är självgående, driven och engagerad i andra människor, en relationsskapare med erfarenhet av studie- och yrkesvägledning. Du drivs av att jobba med människor med olika bakgrunder och behov och ser lösningar för individer.

Krav
Du skall vara examinerad Studie- och yrkesvägledare. Utbildningsbevis krävs.

Meriterande
Flerårig arbetslivserfarenhet motsvarande heltid inom något av följande områden under de senaste fem åren:

• arbetsledning med personalansvar
• rekrytering
• omställningsarbete för arbetssökande
• studie- och yrkesvägledning
• arbete med arbetslivs- och arbetsmarknadsfrågor
• arbete med social- och gruppsykologi
• karriärvägledning

Vi lägger stor vikt vid din personlighet i denna rekrytering. Visa mindre

Studievägledare till STOM-aktör sökes

Ansök    Nov 27    Jalla jobbcenter AB    Studievägledare
Observera! Ett krav för tjänsten är avslutad studie- och yrkesvägledarexamen. Jalla jobbcenter är ett jobbförmedlingsföretag som utför uppdrag åt Arbetsförmedlingen inom tjänsten Stöd och matchning. Profil och arbetsuppgifter: Vi söker dig som har en studie- och yrkesvägledarexamen. Vi ser gärna att den som söker kan kombinera en tjänst som studie- och yrkesvägledare med att vara handledare eller jobbcoach, men detta är inget krav. I tjänsten krävs... Visa mer
Observera!
Ett krav för tjänsten är avslutad studie- och yrkesvägledarexamen.


Jalla jobbcenter är ett jobbförmedlingsföretag som utför uppdrag åt Arbetsförmedlingen inom tjänsten Stöd och matchning.


Profil och arbetsuppgifter:


Vi söker dig som har en studie- och yrkesvägledarexamen. Vi ser gärna att den som söker kan kombinera en tjänst som studie- och yrkesvägledare med att vara handledare eller jobbcoach, men detta är inget krav.


I tjänsten krävs det att du har flytande kunskaper i svenska i både tal och skrift. Vi ser gärna att du har erfarenhet med att ha arbetat med människor från olika kulturer och önskvärt är att du behärskar arabiska utöver svenska.


Arbetsuppgifterna kan bestå av:


• Kartlägga behov, resurser och önskemål
• Hjälpa till att hitta praktikplatser samt ge stöd och uppföljning
• Supporta, coacha och ge råd och vägledning
• Systematiskt dokumentera och göra uppföljningar
• Etablera kontakter och relationer med företag och organisationer


Krav:


• Avslutad högskoleutbildning som studie- och yrkesvägledning.
• God datavana och en fena på Microsoft Word
• Uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
• Meriterande att du behärskar arabiska


Känner du att detta kan vara en tjänst för dig - tveka inte då att skicka in din ansökan till oss. Vid frågor mejla [email protected]


Ansök gärna så snart som möjligt då tillsättning sker löpande. Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare

På Kunskapsskolan arbetar vi för att alla elever ska nå lite längre än de själva tror är möjligt. Vi utmanar och coachar dem för att de både ska klara av sina mål och framtida studier. I det här arbetet krävs duktiga och engagerade pedagoger och medarbetare, men också ett bra ledarskap. Vill du vara med och bidra till att våra elever och vår verksamhet utvecklas? Vi anser att det är viktigt att ge eleverna såväl goda ämneskunskaper som att hjälpa dem att ... Visa mer
På Kunskapsskolan arbetar vi för att alla elever ska nå lite längre än de själva tror är möjligt. Vi utmanar och coachar dem för att de både ska klara av sina mål och framtida studier. I det här arbetet krävs duktiga och engagerade pedagoger och medarbetare, men också ett bra ledarskap. Vill du vara med och bidra till att våra elever och vår verksamhet utvecklas?

Vi anser att det är viktigt att ge eleverna såväl goda ämneskunskaper som att hjälpa dem att utveckla de förmågor som behövs för att stå starka i en föränderlig värld. För att lyckas med detta arbetar alla våra skolor efter en pedagogisk modell som fokuserar på varje elev och är personligt utformat.

Nu söker vi en studie- och yrkesvägledare

ARBETSUPPGIFTER

Vi söker en studie- och yrkesvägledare för årskurserna 4-9. I ditt uppdrag kommer du att samarbeta med andra pedagoger samt skolledning inom ramen för det traditionella studie- och yrkesvägledaruppdraget. Du kommer också ingå i skolans elevhälsoteam som en del i det förebyggande och främjande arbetet.

Vårt mål är att varje elev ska nå längre än han eller hon själv trodde var möjligt.

På Kunskapsskolan har vi ett utpräglat lagarbete. Du är aldrig ensam med utmaningar och frågeställningar. Vi hjälps åt i arbetslag och ämneslag att planera arbetet. Öppenheten mellan personalen är stor och vi har ett gemensamt ansvar för att alla elever ska lyckas.

ARBETSPLATSEN

Kunskapsskolan Borlänge är en grundskola årskurs 4-9. Skolan har idag cirka 420 elever. Skolan startade 2012 i och ligger vackert vid Dalälvens strand i centrala Borlänge.

Kunskapsskolan Borlänge erbjuder dig en arbetsplats med god stämning där det är högt i tak och en gemenskap där vi alla brinner för eleverna. Vi drivs av utveckling, har höga förväntningar, ser kraften i varje individ och når längre tillsammans. Känner du att du skulle vilja bli en i vårt gäng? Välkommen med din ansökan!

KVALIFIKATIONER

Som sökande ska du vara utbildad och behörig studie- och yrkesvägledare.

KVALIFIKATIONER SOM ÄR MERITERANDE

Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av studie- och yrkesvägledning. Vi vill att du har lätt för att samarbeta med kollegor, elever och föräldrar och är lösningsfokuserad.

Vi sätter stort värde vid ditt engagemang, din pedagogiska kompetens och din vägledningsförmåga. Vi vill att du ska vara en stabil och trygg person som kan skapa förtroende hos eleverna.

Om Kunskapsskolan

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 13 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

__________________________________________________________________________________________________

Vid övertalighet inom Kunskapsskolan kommer utannonserade tjänst i första hand att erbjudas anställda inom företaget.

Säljare av rekryteringstjänster gör sig icke besvär.

__________________________________________________________________________________________________

Arbetstid/Varaktighet

Tillsvidare

Deltid i ök motsvarande cirka 20-40% beroende på kompetens.

Kontaktpersoner

Rektor Carolina Browall, mobiltelefon 073 337 02 57, [email protected]

Ansökan sker via länk nedan senast den 20210401

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

För att arbeta i skola krävs utdrag ur belastningsregistret.

Blankett finns på Rikspolisstyrelsens webbplats.

Vid en eventuell anställningsintervju kom ihåg att ta med kopia av utdrag från belastningsregistret samt intyg och betyg.

Om du har frågor - ring kontaktpersonen för den aktuella befattningen.

Mer information på www.kunskapsskolan.se

Besöksadress

Kunskapsskolan Borlänge, Mjälgavägen 47 Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare till Borlänge kommun

Vägledningscentrum är vuxenutbildningens enhet för antagning samt studie- och yrkesvägledning. Hit kan alla vuxna Borlängebor vända sig för att hitta sin väg framåt. Under ett år finns löpande 1600-2000 aktiva elever inom vuxenutbildningen fördelat på olika nivåer och skolformer: svenska för invandrare (SFI), grundläggande nivå, gymnasial nivå och yrkeshögskola. Vi som arbetar på Vägledningscentrum är ett öppet, sammansvetsat och glatt gäng som genuint vi... Visa mer
Vägledningscentrum är vuxenutbildningens enhet för antagning samt studie- och yrkesvägledning. Hit kan alla vuxna Borlängebor vända sig för att hitta sin väg framåt. Under ett år finns löpande 1600-2000 aktiva elever inom vuxenutbildningen fördelat på olika nivåer och skolformer: svenska för invandrare (SFI), grundläggande nivå, gymnasial nivå och yrkeshögskola.

Vi som arbetar på Vägledningscentrum är ett öppet, sammansvetsat och glatt gäng som genuint vill skapa de bästa förutsättningarna för Borlängebons fortsatta studier och yrkesval. På Vägledningscentrum arbetar kvalificerade handläggare, studie- och yrkesvägledare, administratörer och en enhetschef. Vi arbetar flexibelt mellan yrkesrollerna och har ett professionellt förhållningssätt mellan varandra och gentemot Borlängeborna. Vi är stolta över att ha en värdegrundsambassadör och friskvårdsinspiratör bland personalen, vilket gör att vi aktivt arbetar med personalvård och vår gemensamma arbetsmiljö.

Vi ser Borlänge kommuns värdegrund som en självklar utgångspunkt i vårt arbete:
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Som studie- och yrkesvägledare hos oss arbetar du med att hjälpa Borlängebor att utvecklas och nå sin fulla potential, detta sker via bokade besök, e-post, telefon och videosamtal. Ditt huvuduppdrag är att utveckla, vägleda och coacha personer, enskilt och i grupp. Vägledningen sker inför kommande studier och under pågående studier hos utbildningsanordnare där dokumentationen sker i vårt digitala elevadministrativa system. Du kommer ha ett nära samarbete med andra studie- och yrkesvägledare samt en nära dialog med vuxenutbildningens olika utbildningsanordnare. Du kommer också vara ute på plats hos utbildningsanordnare för samtal och gruppinformationer.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som innehar en studie- och yrkesvägledarexamen och det är meriterande om du även har dokumenterad erfarenhet inom yrket. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av digitala hjälpmedel så som Excel, Powerpoint, Word, OneNote, Office365 och Teams. Du har mycket goda kunskaper muntligt och skriftligt i svenska samt bra muntliga och skriftliga engelskkunskaper.

Vi söker dig som ser möjligheter i förändring och du som har förmåga att snabbt ställa om när förutsättningarna ändras. Du är en fena på att samarbeta och du värdesätter olikheter och har en förståelse för att bakgrund, kultur och grupptillhörighet har betydelse. Du är lugn och tillmötesgående och är duktig på att kommunicera på ett tydligt sätt oavsett vem du möter. Vidare ser vi att du är noggrann och kvalitetsmedveten och att du självklart har ett genuint engagemang och intresse för att stödja och vägleda våra Borlängebor.

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT! Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare

På Kunskapsskolan arbetar vi för att alla elever ska nå lite längre än de själva tror är möjligt. Vi utmanar och coachar dem för att de både ska klara av sina mål och framtida studier. I det här arbetet krävs duktiga och engagerade pedagoger och medarbetare, men också ett bra ledarskap. Vill du vara med och bidra till att våra elever och vår verksamhet utvecklas? Vi anser att det är viktigt att ge eleverna såväl goda ämneskunskaper som att hjälpa dem att ... Visa mer
På Kunskapsskolan arbetar vi för att alla elever ska nå lite längre än de själva tror är möjligt. Vi utmanar och coachar dem för att de både ska klara av sina mål och framtida studier. I det här arbetet krävs duktiga och engagerade pedagoger och medarbetare, men också ett bra ledarskap. Vill du vara med och bidra till att våra elever och vår verksamhet utvecklas?

Vi anser att det är viktigt att ge eleverna såväl goda ämneskunskaper som att hjälpa dem att utveckla de förmågor som behövs för att stå starka i en föränderlig värld. För att lyckas med detta arbetar alla våra skolor efter en pedagogisk modell som fokuserar på varje elev och är personligt utformat.

Nu söker vi en studie- och yrkesvägledare

ARBETSUPPGIFTER

Vi söker en studie- och yrkesvägledare för årskurserna 4-9. I ditt uppdrag kommer du att samarbeta med andra pedagoger samt skolledning inom ramen för det traditionella studie- och yrkesvägledaruppdraget. Du kommer också ingå i skolans elevhälsoteam som en del i det förebyggande och främjande arbetet.

Vårt mål är att varje elev ska nå längre än han eller hon själv trodde var möjligt.

På Kunskapsskolan har vi ett utpräglat lagarbete. Du är aldrig ensam med utmaningar och frågeställningar. Vi hjälps åt i arbetslag och ämneslag att planera arbetet. Öppenheten mellan personalen är stor och vi har ett gemensamt ansvar för att alla elever ska lyckas.

ARBETSPLATSEN

Kunskapsskolan Borlänge är en grundskola årskurs 4-9. Skolan har idag cirka 420 elever. Skolan startade 2012 i och ligger vackert vid Dalälvens strand i centrala Borlänge.

Kunskapsskolan Borlänge erbjuder dig en arbetsplats med god stämning där det är högt i tak och en gemenskap där vi alla brinner för eleverna. Vi drivs av utveckling, har höga förväntningar, ser kraften i varje individ och når längre tillsammans. Känner du att du skulle vilja bli en i vårt gäng? Välkommen med din ansökan!

KVALIFIKATIONER

Som sökande ska du vara utbildad och behörig studie- och yrkesvägledare.

KVALIFIKATIONER SOM ÄR MERITERANDE

Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av studie- och yrkesvägledning. Vi vill att du har lätt för att samarbeta med kollegor, elever och föräldrar och är lösningsfokuserad.

Vi sätter stort värde vid ditt engagemang, din pedagogiska kompetens och din vägledningsförmåga. Vi vill att du ska vara en stabil och trygg person som kan skapa förtroende hos eleverna.

Om Kunskapsskolan

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 13 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

__________________________________________________________________________________________________

Vid övertalighet inom Kunskapsskolan kommer utannonserade tjänst i första hand att erbjudas anställda inom företaget.

Säljare av rekryteringstjänster gör sig icke besvär.

__________________________________________________________________________________________________

Arbetstid/Varaktighet

Tillsvidare

Deltid i ök motsvarande cirka 20-40% beroende på kompetens.

Kontaktpersoner

Rektor Carolina Browall, mobiltelefon 073 337 02 57, [email protected]

Ansökan sker via länk nedan senast den 20201001

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

För att arbeta i skola krävs utdrag ur belastningsregistret.

Blankett finns på Rikspolisstyrelsens webbplats.

Vid en eventuell anställningsintervju kom ihåg att ta med kopia av utdrag från belastningsregistret samt intyg och betyg.

Om du har frågor - ring kontaktpersonen för den aktuella befattningen.

Mer information på www.kunskapsskolan.se

Besöksadress

Kunskapsskolan Borlänge, Mjälgavägen 47 Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare, Domnarvets och Ornäs skolor

Domnarvets och Ornäs skolor är båda F-9 skolor i Borlänge med cykelavstånd mellan sig. Vi arbetar framtidsinriktat med fokus på arbetslag med ansvar för årskursen och en flexibel syn på schema och förutsättningar för elevernas lärande. Pedagogisk mångfald med elevens eget lärande sätts i centrum. Domnarvets skola är en skola med cirka 700 elever varav 250 av dem i årskurs 7-9. Ornäs skola är något mindre med drygt 400 elever varav cirka 180 i årskurs 7-... Visa mer
Domnarvets och Ornäs skolor är båda F-9 skolor i Borlänge med cykelavstånd mellan sig. Vi arbetar framtidsinriktat med fokus på arbetslag med ansvar för årskursen och en flexibel syn på schema och förutsättningar för elevernas lärande. Pedagogisk mångfald med elevens eget lärande sätts i centrum.

Domnarvets skola är en skola med cirka 700 elever varav 250 av dem i årskurs 7-9. Ornäs skola är något mindre med drygt 400 elever varav cirka 180 i årskurs 7-9.
Vi arbetar framtidsinriktat med fokus på arbetslag med ansvar för årskursen och en flexibel syn på schema och förutsättningar för elevernas lärande. Team-tanken är central, där man är en del av en helhet och står tillsammans för lärande och utveckling. Pedagogisk mångfald med elevens eget lärande sätts i centrum.

Arbetsmiljön präglas av högt i tak, värme och glädje där relationerna är bärande, både i relation till elever, kollegor och ledning. Hos oss arbetar vi tillsammans!

Vi behöver nu hitta en SYV som skulle trivas i en miljö tillsammans med andra behöriga kollegor där man arbetar tillsammans för att skapa bästa möjliga förutsättningar för eleverna. Team-tanken bör ligga dig varmt om hjärtat, där du både kan ta och ge i relation till kollegor för att bidra till fortsatt utveckling av vår verksamhet.
Vi har på båda skolorna hög behörighet och stabila arbetslag och ämneslag med mångårig kompetens där pedagogerna ständigt hittar nya vägar fram.
Känner du att du också vill vara en del i detta och arbeta tillsammans med nytänkande och kreativitet? I så fall är detta tjänsten för dig!
Med gemensamma kunskaper och erfarenheter skapar vi sammanhang, kontinuitet och progression i elevens utveckling och lärande och de bästa förutsättningarna för våra elevers vidare studier och utveckling.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Du ansvarar för studie- och yrkesvägledning som det beskrivs enligt skollagen och andra styrdokument. Du har ett nära samarbete med skolans arbetslag, i synnerhet i Syv-relaterat arbete men även i övrigt pedagogiskt arbete.

SYV ingår på båda skolorna i resursteamet med övriga stödfunktioner som speciallärare, specialpedagoger, socialpedagoger, kurator och skolsköterska.
Du är en viktig del i ditt arbetslag där du tillsammans med dina kollegor arbetar med fokus på gemensamma elevhälsafrågor.
Till ditt stöd finns även övriga studie- och yrkesvägledare i Borlänge kommuns grund- och gymnasieskolor.

KVALIFIKATIONER
Föreskriven SYV-utbildning enligt skollagens direktiv. Kollegialt samarbete och ett stort engagemang för elevernas utveckling och behov är av stor betydelse.
Erfarenhet av arbete med barn från andra kulturer beaktas. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet där kreativitet och flexibilitet är nyckelord.
För att du ska kunna vara den person vi söker så krävs att du har en positiv, flexibel och lösningsfokuserad grundsyn. Du är trygg i dig själv med god självinsikt och har bra struktur som grund, är en lagspelare, men har också förmåga att arbeta självständigt när uppdraget så kräver.

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Arbetslivsresurs söker studie och yrkesvägledare!

Om tjänsten I din roll som Studie och yrkesvägledare i projekt Stöd och Matchning kommer du vägleda, rådgiva och coacha deltagarna i sitt arbetssökande. Genom en kartläggning av deltagarnas behov är du med och planerar vilka aktiviteter deltagarna behöver för att nå sina mål. Slutmålet är givetvis arbete som även kan nås genom vidare studier. Som Studie och yrkesvägledare jobbar du med kortare kompetenshöjande insatser inför jobbsökningen. Syftet är att u... Visa mer
Om tjänsten
I din roll som Studie och yrkesvägledare i projekt Stöd och Matchning kommer du vägleda, rådgiva och coacha deltagarna i sitt arbetssökande. Genom en kartläggning av deltagarnas behov är du med och planerar vilka aktiviteter deltagarna behöver för att nå sina mål. Slutmålet är givetvis arbete som även kan nås genom vidare studier.

Som Studie och yrkesvägledare jobbar du med kortare kompetenshöjande insatser inför jobbsökningen. Syftet är att utveckla den arbetssökandes färdigheter i att söka arbete på ett aktivt och medvetet sätt mot ett tydligt mål. Arbetet innebär också att upprätta och följa upp handlingsplaner samt ha kontinuerliga kontakter med vår kund Arbetsförmedlingen. Du kommer även ha ett stort fokus på kontakter med arbetsgivare.

Din profil

• examen som Studie- och Yrkesvägledare
• minst två års arbetslivserfarenhet på heltid de senaste fem åren.
• god kännedom om den lokala arbetsmarknaden och brett kontaktnät hos lokala företag
• ett coachande lösningsinriktat förhållningssätt
• erfarenhet av att leda och driva egna projekt
• mycket god administrativ förmåga och är en van datoranvändare
• god kommunikativ förmåga i både tal och skrift
• mycket goda kunskaper i engelska. Andra språk är meriterande.
• B-körkort samt tillgång till bil då du kommer att tjänstgöra på fler orter.


Vi erbjuder
• personlig och yrkesmässig utveckling
• kunniga och engagerade kollegor
• ett uppdrag med frihet under ansvar
• ett arbete med många kontakter både internt och externt
• trevliga kollegor som trivs tillsammans

Du är
• prestigelös, flexibel och gillar variation i arbetsuppgifterna
• kommunikativ, kontaktskapande och bygger nätverk
• resultatinriktad och kvalitetsmedveten med stark drivkraft
• strukturerad och van vid att arbeta enligt fastställda processer


Ansökan
Har du eget företag/firma och föredrar att arbeta som underkonsult på en eller flera orter är du varmt välkommen att söka den lediga tjänsten, se bara till att det framgår i din ansökan att den avser underkonsult.

Tre enkla steg till ditt nya jobb:
1. Du ansöker genom att klicka på ”ansök här” eller ”ansök via extern webbplats”.
2. Du kommer då till Arena Personals hemsida. Klicka på ”Sök jobbet” och fyll i dina kontaktuppgifter och bifoga sen ditt CV och personliga brev. Hela ansökningsprocessen tar max några minuter.
3. Vi behandlar alla ansökningar vartefter de kommer in så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag - vänta därför inte med att söka jobbet. Vi tar inte emot ansökningar via e-post. Varmt välkommen med din ansökan!

Om verksamheten
Arbetslivsresurs ingår i Arenakoncernen. I koncernen ingår bolagen Arbetslivsresurs, Arena Personal, Alea, Impact, Humanus och World Class som tillsammans erbjuder långsiktiga och hållbara lösningar för organisationer, företag och medarbetare. Koncernen tillhandahåller ett komplett tjänsteutbud inom Bemanning & rekrytering, Hälsa & rehabilitering samt Karriär & omställning.
Vi finns heltäckande runt om i landet och bolagen sitter tillsammans i våra lokaler. Vi har gemensamma värderingar inom alla bolagen kring engagemang och professionalitet som ger en bra grund för samarbete.
Inom Arenakoncernen tror vi starkt på mottot att ett fungerande arbetsliv är nyckeln till ett fungerande samhälle. Alla våra medarbetare gör skillnad varje dag genom att skapa förutsättningar för att just detta skall uppfyllas.
Våra insatser gör skillnad. Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare till Vuxenutbildning

Du kommer att ha två huvudsakliga arbetsplatser i din tjänst, Vägledningscentrum och Komvux. Vi som arbetar på Vägledningscentrum är ett öppet, sammansvetsat och glatt gäng som verkligen vill skapa de bästa förutsättningarna för Borlängebons fortsatta studier och yrkesval. På Vägledningscentrum arbetar nio medarbetare: kvalificerade handläggare, studievägledare, skoladministratör, projektledare och en enhetschef. Vi arbetar flexibelt mellan yrkesrollern... Visa mer
Du kommer att ha två huvudsakliga arbetsplatser i din tjänst, Vägledningscentrum och Komvux.

Vi som arbetar på Vägledningscentrum är ett öppet, sammansvetsat och glatt gäng som verkligen vill skapa de bästa förutsättningarna för Borlängebons fortsatta studier och yrkesval. På Vägledningscentrum arbetar nio medarbetare: kvalificerade handläggare, studievägledare, skoladministratör, projektledare och en enhetschef.
Vi arbetar flexibelt mellan yrkesrollerna och har ett professionellt förhållningssätt mellan varandra och gentemot Borlängebon.
Vi är stolta över att ha både en värdegrundsambassadör och en friskvårdsinspiratör, vilket gör att vi aktivt arbetar med personalvård och vår arbetsmiljö.

Komvux i Borlänge kommun utmärks av en fortgående utveckling där såväl elever som ledning och personal utmanas till ett kontinuerligt lärande. Arbetsmiljön i skolan präglas av trygghet, delaktighet, flexibilitet och ett förhållningssätt med elevens lärande i centrum.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Som studie- och yrkesvägledare inom Vuxenutbildningen i Borlänge arbetar du med att hjälpa Borlängebor vidare i karriären. Studie- och yrkesvägledning sker inför studier och under pågående studier hos utbildningsanordnare.

Tjänsten är huvudsakligen placerad på Vägledningscentrum där ett brett samarbete sker med våra andra studie- och yrkesvägledare. Här sker ett kollegialt lärande. I tjänsten möter du en mångfald av Borlängebor som på egen hand tar kontakt för att få stöd av en studie- och yrkesvägledare. Kontakten sker genom bokade besök, e-post, telefon och videosamtal. Vägen in sker genom kommunens Servicecenter.

En del av tjänsten är förlagd till Komvux. På Komvux träffar du elever i studier enskilt och i grupp på bokade tider, samarbetar med personal och har en viss tid med drop in-tider för elever. Som studie- och yrkesvägledare deltar du i uppsökande verksamhet. Dokumentation sker i det digitala elevadministrativa systemet Tieto Education.

Vi söker dig som brinner för arbetet med studie- och yrkesvägledning, enskilt och i grupp, att möta sökande och elever i undervisning och vara en coachande studie- och yrkesvägledare som möter en mångfald av utbildningsbehov. Du tror på individens egna idéer och ansvar för att nå tydliga mål.

KVALIFIKATIONER
Vem är det då vi söker? Vi letar efter dig med studie- och yrkesvägledarexamen och det är meriterande om du har dokumenterad arbetslivserfarenhet av yrket. Det är önskvärt om du har kunskap av att använda digitala hjälpmedel, så som: Excel, PowerPoint, Word, OneNote, Office365 och Teams. Du har mycket goda kunskaper i det svenska språket såväl skriftligt som muntligt. Även goda kunskaper i engelska är ett krav för att vara aktuell för tjänsten.

Som person söker vi dig som har en god samarbetsförmåga och som relaterar till andra människor på ett bra sätt. Du är lyhörd och kan lösa konflikter på ett konstruktivt sätt. Vidare är du tydlig i din kommunikation för att säkerställa att din information når fram på rätt sätt. Du är en person som har lätt att anpassa dig efter ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar. Att värdesätta kulturella olikheter är en självklarhet för dig där du har en förståelse för hur bakgrund och kultur påverkar en själv och andra. I rollen som studie- och yrkesvägledare är det viktigt att du har ett fokus på service och är tillmötesgående i ditt bemötande för att på bästa sätt motivera våra besökare till studier. Du har ett fokus på kvalité i ditt arbete och lägger stor vikt vid att leverera och leva upp till mål och kvalitetsstandard.

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT! Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare till Soltorgsgymnasiet

Soltorgsgymnasiet i Borlänge strävar efter att bli Mellansveriges bästa tekniska, naturvetenskapliga och humanistiska gymnasieskola och är en skola för elever som vill satsa på sin utbildning. I dagsläget erbjuder skolan naturvetenskaps-, teknik och humanistiska programmet. Självklart lockar vår värdegrund dig! - Jag finns här för Borlängebon - Jag gillar utmaningar - Jag möter varje människa med öppenhet ARBETSUPPGIFTER Vi söker dig som på ett fr... Visa mer
Soltorgsgymnasiet i Borlänge strävar efter att bli Mellansveriges bästa tekniska, naturvetenskapliga och humanistiska gymnasieskola och är en skola för elever som vill satsa på sin utbildning. I dagsläget erbjuder skolan naturvetenskaps-, teknik och humanistiska programmet.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som på ett framgångsrikt sätt kan vägleda våra elever till fortsatta studier och yrkesliv. Som studie- och yrkesvägledare på Soltorgsgymnasiet är ditt främsta fokus elevernas studieplaner, vägledning under gymnasietiden och elever som önskar byta program/skola. Du förväntas följa utvecklingen inom utbildning och arbetsliv och låta den kunskapen spegla ditt stöd till eleverna. Du ser till att de får möjlighet att reflektera över sina styrkor, intressen och framtida möjligheter.

Du ska, tillsammans med skolans elevhälsoteam, personal, skolledning och elever, driva och utveckla arbetet för en trygg skola. I rollen som studie- och yrkesvägledare ingår att erbjuda elever enskilda samtal, olika insatser på gruppnivå samt ingå i skolans elevhälsoteam.

KVALIFIKATIONER
Utbildad på studie- och yrkesvägledarprogrammet. Vi söker dig som är förtrogen med att använda digitala verktyg för att organisera, strukturera och utvärdera värdegrundsarbetet och elevernas psykosociala arbetsmiljö. Meriterande är om du är van att arbeta i PMO eller motsvarande journalsystem för elevhälsa. Du har mycket goda kunskaper i det svenska språket, såväl skriftligt som muntligt.

Du ska ha stor flexibilitet och vara serviceinriktad med elevernas bästa som högsta prioritet.
Du ska kunna arbeta självständigt, men även ha förmågan att ta initiativ till förbättringar och utveckla nya rutiner inom det egna arbetsområdet. Vi lägger stor vikt vid ditt personliga engagemang och din förmåga att möta elever och personal.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT MEN BESTÄMT! Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare

På Kunskapsskolan arbetar vi för att alla elever ska nå lite längre än de själva tror är möjligt. Vi utmanar och coachar dem för att de både ska klara av sina mål och framtida studier. I det här arbetet krävs duktiga och engagerade pedagoger och medarbetare, men också ett bra ledarskap. Vill du vara med och bidra till att våra elever och vår verksamhet utvecklas? Vi anser att det är viktigt att ge eleverna såväl goda ämneskunskaper som att hjälpa dem att ... Visa mer
På Kunskapsskolan arbetar vi för att alla elever ska nå lite längre än de själva tror är möjligt. Vi utmanar och coachar dem för att de både ska klara av sina mål och framtida studier. I det här arbetet krävs duktiga och engagerade pedagoger och medarbetare, men också ett bra ledarskap. Vill du vara med och bidra till att våra elever och vår verksamhet utvecklas?

Vi anser att det är viktigt att ge eleverna såväl goda ämneskunskaper som att hjälpa dem att utveckla de förmågor som behövs för att stå starka i en föränderlig värld. För att lyckas med detta arbetar alla våra skolor efter en pedagogisk modell som fokuserar på varje elev och är personligt utformat.

Nu söker vi en studie- och yrkesvägledare

ARBETSUPPGIFTER

Vi söker en studie- och yrkesvägledare för årskurserna 4-9. I ditt uppdrag kommer du att samarbeta med andra pedagoger samt skolledning inom ramen för det traditionella studie- och yrkesvägledaruppdraget. Du kommer också ingå i skolans elevhälsoteam som en del i det förebyggande och främjande arbetet.

Vårt mål är att varje elev ska nå längre än han eller hon själv trodde var möjligt.

På Kunskapsskolan har vi ett utpräglat lagarbete. Du är aldrig ensam med utmaningar och frågeställningar. Vi hjälps åt i arbetslag och ämneslag att planera arbetet. Öppenheten mellan personalen är stor och vi har ett gemensamt ansvar för att alla elever ska lyckas.

ARBETSPLATSEN

Kunskapsskolan Borlänge är en grundskola årskurs 4-9. Skolan har idag cirka 420 elever. Skolan startade 2012 i och ligger vackert vid Dalälvens strand i centrala Borlänge.

Kunskapsskolan Borlänge erbjuder dig en arbetsplats med god stämning där det är högt i tak och en gemenskap där vi alla brinner för eleverna. Vi drivs av utveckling, har höga förväntningar, ser kraften i varje individ och når längre tillsammans. Känner du att du skulle vilja bli en i vårt gäng? Välkommen med din ansökan!

KVALIFIKATIONER

Som sökande ska du vara utbildad och behörig studie- och yrkesvägledare.

KVALIFIKATIONER SOM ÄR MERITERANDE

Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av studie- och yrkesvägledning. Vi vill att du har lätt för att samarbeta med kollegor, elever och föräldrar och är lösningsfokuserad.

Vi sätter stort värde vid ditt engagemang, din pedagogiska kompetens och din vägledningsförmåga. Vi vill att du ska vara en stabil och trygg person som kan skapa förtroende hos eleverna.

Om Kunskapsskolan

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 13 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

__________________________________________________________________________________________________

Vid övertalighet inom Kunskapsskolan kommer utannonserade tjänst i första hand att erbjudas anställda inom företaget.

Säljare av rekryteringstjänster gör sig icke besvär.

__________________________________________________________________________________________________

Arbetstid/Varaktighet

Tillsvidare

Deltid i ök motsvarande cirka 20-40% beroende på kompetens.

Kontaktpersoner

Rektor Carolina Browall, mobiltelefon 073 337 02 57, [email protected]

Ansökan sker via länk nedan senast den 20201001

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

För att arbeta i skola krävs utdrag ur belastningsregistret.

Blankett finns på Rikspolisstyrelsens webbplats.

Vid en eventuell anställningsintervju kom ihåg att ta med kopia av utdrag från belastningsregistret samt intyg och betyg.

Om du har frågor - ring kontaktpersonen för den aktuella befattningen.

Mer information på www.kunskapsskolan.se

Besöksadress

Kunskapsskolan Borlänge, Mjälgavägen 47 Visa mindre

Studie - och yrkesvägledare

NTI Gymnasiet har målsättningen att bli Sveriges ledande gymnasieskolor inom tech, science och IT. Med våra 28 skolor utbildar vi elever för att de ska kunna leda och navigera i en teknikdominerad framtid. Vår förståelse för teknikens roll i framtiden är vad som förenar och driver oss, och vad NTI Gymnasiet vill uppmuntra hos våra elever, oavsett vad de väljer att göra i framtiden. NTI Gymnasiet är en del av AcadeMedia, norra Europas största utbildare. ... Visa mer
NTI Gymnasiet har målsättningen att bli Sveriges ledande gymnasieskolor inom tech, science och IT. Med våra 28 skolor utbildar vi elever för att de ska kunna leda och navigera i en teknikdominerad framtid. Vår förståelse för teknikens roll i framtiden är vad som förenar och driver oss, och vad NTI Gymnasiet vill uppmuntra hos våra elever, oavsett vad de väljer att göra i framtiden. NTI Gymnasiet är en del av AcadeMedia, norra Europas största utbildare.

I maj gick Helixutbildningar AB och Helixgymnasiet samman med NTI-gymnasierna i Sverige. Genom detta blev ägare till skolan AcadeMedia. Skolan finns idag i centrala Borlänge och har cirka 280 elever fördelade på fem program varav fyra är högskoleförberedande och ett är yrkesprogram. Vid skolan finns förutom skolledning bestående av en rektor och en biträdande rektor också adminstratör, help desk/vaktmästare, skolsköterska, studie- och yrkesvägledare samt specialpedagog liksom ett tjugotal lärare. 

Vi söker nu en studie- och yrkesvägledare att ingå i skolans elevhälsoteam.

Arbetsuppgifter

Vi söker en behörig studie- och yrkesvägledare (SYV).  Arbetet innebär information och vägledning under gymnasietiden och inför fortsatta studier. Arbetet innebär också planering och deltagande vid öppet hus och gymnasiemässa, stöd vid individuell studieplanering, samt hantering av antagning av reserver. Som SYV är du en del av skolans elevhälsoteam där skolsköterskor, kuratorer, specialpedagoger ingår.  Tillsammans med övriga medlemmar i EHT, lärare och skolledning arbetar du med ett förbyggande och främjande elevhälsoarbete på skolan.

Kvalifikationer

Du har en studie- och yrkesvägledarutbildning. Vi söker dig som har god kommunikations- och samarbetsförmåga, är strukturerad, är initiativtagande och har driv och engagemang. Erfarenhet av arbete inom gymnasieskola och högre utbildning är meriterande, behörighet är ett krav.

 

Vi söker dig som är lyhörd och har en god professionell förmåga att kommunicera och samverka med elever, vårdnadshavare och personal samt externa kontakter. 


Sista ansökningsdag är 20191231 och vi tar emot och behandlar ansökningar löpande under hela tiden. Anställning omgående eller i överenskommelse. Deltid, cirka 40%. Tillsvidare. Individuell lön. Provanställning 6 månader. Visa mindre

Underhållsingenjör El

Ansök    Okt 16    Trafikverket    Underhållsarbetare
Vill du arbeta som underhållsingenjör i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveck... Visa mer
Vill du arbeta som underhållsingenjör i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveckling. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Nu behöver vi stärka upp med nya medarbetare och kompetenser eftersom vi står inför många nya utmaningar. Vi vill få ännu bättre koll på vår anläggning, vi vill utveckla vår underhållsplanering och vi kommer att få fler komplexa och intressanta anläggningar att underhålla


Underhållsingenjör El

Som underhållsingenjör El kommer du jobba med kontaktledningar och lågspänningsanläggningar inom järnväg. Du kommer bidra med din tekniska expertis till projektledare och du kommer under projektledarens ledning och styrning vara med och säkerhetsställa att underhållskontrakten följs. Du kommer att vara mycket ute på plats för att dels följa upp att entreprenader genomförs enligt avtalat kontrakt samt utifrån de lagar, regler, riktlinjer, förordningar och interna arbetsinstruktioner som finns. Du kommer även vara ute och följa upp anläggningens tillstånd och identifiera behov av åtgärder för att föreslå förbättringsåtgärder eller ta fram underlag för underhållsplaner.

Du kommer att delta på byggmöten samt driva teknikmöten inom el. Du kan medverka i upphandlingar av kontrakt och stödja projektledaren i prognosarbeten. Du kommer leda vissa mindre projekt eller utredningar.

Vi söker dig som


har erfarenhet av linjebunden högspänning och lågspänning

har teknisk utbildning, lägst på gymnasienivå eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig

har god datorvana och kunskap i Officepaketet

kan uttrycka dig på svenska, både muntligt och skriftligt

har körkort för personbilDet är meriterande om du


har kunskaper inom järnvägsteknik.

har utbildning inom el

har erfarenhet från säkerhets- och underhållsbesiktning av järnvägsanläggning

har kunskaper inom entreprenadjuridik och AMA AF samt kunskap om miljölagstiftning,Du arbetar självständigt samtidigt som du har en god samarbetsförmåga och kan skapa goda relationer. Du är lösningsorienterad och har en god kommunikativförmåga, där du både kan samverka med kommuner och allmänheten. Visa mindre