Lediga jobb som Riskingenjör, risk management i Borlänge

Se lediga jobb som Riskingenjör, risk management i Borlänge. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Borlänge som finns hos arbetsgivaren.

SSAB - Chef Brandskydd & Riskmanagement

Vill du ha en spännande och ansvarsfull roll i en stor verksamhet där du får utveckla arbetssätt och medarbetare? Du kommer att leda det systematiska brandskyddsarbetet, säkerställa tillförlitligheten på våra larm- och släckanläggningar samt vara ortens riskmanager. Du blir delaktig i ortens resa mot en fossilfri stålproduktion och möjlighet till personlig utveckling. Placeringsort Borlänge. Inom ditt ansvarsområde ansvarar du för att vi har en säker arbet... Visa mer
Vill du ha en spännande och ansvarsfull roll i en stor verksamhet där du får utveckla arbetssätt och medarbetare? Du kommer att leda det systematiska brandskyddsarbetet, säkerställa tillförlitligheten på våra larm- och släckanläggningar samt vara ortens riskmanager. Du blir delaktig i ortens resa mot en fossilfri stålproduktion och möjlighet till personlig utveckling. Placeringsort Borlänge.
Inom ditt ansvarsområde ansvarar du för att vi har en säker arbetsplats och säkerställer tillförlitligheten på våra larm- och släckanläggningar. Du ansvarar för ortens krisledningsarbete samt är ortens riskmanager.
Inom ansvarsområdet ingår det även att för SSAB Borlänges räkning redogöra för- och driva arbetet med efterlevnad av lagar och regelverk för bland annat Sevesolagstiftningen, Lagen om skydd mot olyckor och Lagen om transport av farligt gods.
Tillsammans med dina medarbetare utvecklar du verksamhet och processer för att stödja företagets strategier och målsättningar inom området. Din roll är också att representera företaget externt och du samarbetar aktivt med berörda myndigheter och samhällsfunktioner.
Avsnittet är en del i avdelningen Hållbara anläggningar som tillsammans med de avsnitten Miljö, Energi, Investeringar och fastigheter driver och stöttar produktionen i ortens utveckling mot en fossilfri ståltillverkning.
Dina kvalifikationer
Vi söker dig med högskoleutbildning och erfarenhet av arbete inom brandskydd, riskmanagement och krisledning eller annan lämplig kombination av utbildning och erfarenhet. Det är meriterande med erfarenhet från arbete inom tung industri. Du har goda ledaregenskaper och erfarenhet av verksamhets- och personalansvar samt behärskar svenska och engelska i tal och skrift.
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Uppgifterna förutsätter ansvarskänsla, initiativförmåga, samarbetsförmåga samt att du är systematisk och lyhörd för verksamhetens behov. Du har lätt för att kommunicera med personer på olika nivåer och i olika roller, såväl internt inom företaget som med externa parter.
Vi erbjuder
En ansvarsfull roll där du får arbeta med fokus på ledarskap och utveckling av personal och verksamhet. Vara delaktig i ortens utveckling mot en fossilfri stålproduktion samt möjligheter till personlig utveckling.
Sista ansökningsdag
31 januari 2023
Vid frågor om tjänsten kontakta gärna
Stefan Kujanpää, Chef avdelning Hållbara anläggningar , tfn 0243-717 50
Facklig information lämnas av Akademikerföreningen, Unionen och Ledarna som nås via vår växel på tfn 0243-700 00.
Bakgrundskontroll kan komma att genomföras som en del i rekryteringsprocessen.
I samband med den här rekryteringen har vi möjlighet att erbjuda medflyttarservice till dig och din familj om ni flyttar till Dalarna. Läs mer på Medflyttarservice - Rekryteringslots Dalarna
Vi undanber oss kontakter från rekryteringsföretag, annonssäljare och liknande beträffande denna annonsering.
?SSAB är ett Norden- och USA-baserat stålföretag. SSAB erbjuder mervärdesprodukter och tjänster som har utvecklats i nära samarbete med företagets kunder för att skapa en starkare, lättare och mer hållbar värld. SSAB har anställda i över 50 länder. Idag har SSAB produktionsanläggningar i Sverige, Finland och USA. SSAB är börsnoterat på Nasdaq Stockholm och sekundärnoterat på Nasdaq Helsingfors. www.ssab.com. Följ med oss även i sociala medier: Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter och YouTube. Visa mindre

Säkerhetsspecialist trafiksäkerhet järnväg

Som Säkerhetsspecialist trafiksäkerhet järnväg på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra i det viktiga arbetet med trafiksäkerhet. Drivs du av att vilja förbättra och utveckla trafiksäkerhet inom järnväg? Har du erfarenhet från arbete med trafiksäkerhet järnväg och vill ta nästa steg? Säkerhetsspecialist trafiksäkerhet järnväg Arbetsuppgifter I tjänsten som Säkerhetssp... Visa mer
Som Säkerhetsspecialist trafiksäkerhet järnväg på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra i det viktiga arbetet med trafiksäkerhet.
Drivs du av att vilja förbättra och utveckla trafiksäkerhet inom järnväg? Har du erfarenhet från arbete med trafiksäkerhet järnväg och vill ta nästa steg?


Säkerhetsspecialist trafiksäkerhet järnväg

Arbetsuppgifter

I tjänsten som Säkerhetsspecialist trafiksäkerhet järnväg, stödjer, utvecklar samt följer du upp arbetet inom trafiksäkerhet järnväg. Du agerar stöd till organisationen inom detta område kopplat till projektverksamhet och ledningen.
Du tillhör enheten Säkerhet och kvalitet inom avdelningen Verksamhetsstyrning.
Som säkerhetsspecialist arbetar du främst inom området trafiksäkerhet järnväg, men arbetet kommer även innefatta frågor inom andra säkerhetsområden. Det innebär att du arbetar med att stödja projektledningen med allt från projektplanering till genomförande och uppföljning där erfarenhetsåterföring i det strategiska arbetet inom ovan nämnda områden blir en viktig del. Du kommer även stödja regionledningen med uppföljning, sammanställning och analys.
I dina arbetsuppgifter ingår t ex att:
stödja projekt i frågor om arbetssätt och verktyg inom bland annat trafiksäkerhet järnväg
delta vid möten för planering och genomförande av investeringsprojekt
bistå i arbetet med att ta fram förfrågningsunderlag för upphandling av konsultuppdrag och entreprenörer
genomföra mottagningskontroll av leveranser från konsultuppdrag och entreprenörer
stödja vid rapportering och hantering av olyckor, tillbud och avvikelser

Då vi är en nationell organisation så förekommer det resor i Sverige och en stor del av arbetet sker
via Skype.
Hos oss har du bra möjligheter att utvecklas, både genom ökat ansvar i form av olika komplexa projekt, men även i din yrkesroll. Vi delar hela tiden erfarenheter, förbättrar våra arbetssätt och tänker nytt.

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Tester kommer skickas ut i mitten av vecka 50, sedan tar vi jullov till vecka 2. Intervjuer är planerade till vecka 3 och specifikt till 16-19/1.
Vi använder främst mail (från mejladress: [email protected]) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!
Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.
#LI-Hybrid

Kvalifikationer

Vem är du?
Som person drivs du av att vilja förbättra säkerhetsarbete. Du tar initiativ och ser lösningar ur ett helhetsperspektiv. Vi som jobbar inom enheten finns på olika ställen i landet, så det är viktigt att du är både självgående och strukturerad, d.v.s. att du kan planera, prioritera, genomföra och slutföra uppdrag. Du är skicklig på att bygga förtroendefulla relationer och hantera olika intressen. Det innebär till exempel att du är kommunikativ, lyhörd samt har god samarbetsförmåga. Du kommer att arbeta i många olika investeringsprojekt och är därför flexibel i ditt förhållningssätt och kan anpassa dig till rådande situationer och omständigheter.
Vi söker dig som har
utbildning inom inom el-/trafiksäkerhetsområdet
flerårig erfarenhet av el-/trafiksäkerhet järnväg
goda kunskaper inom regelverk för säkerhetsarbete vid järnväg
goda kunskaper inom svensk och europeisk lagstiftning gällande el- och trafiksäkerhet järnväg
har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du har
erfarenhet inom uppföljning av leverantörer
erfarenhet av arbete inom en projektorienterad verksamhet
erfarenhet inom säkerhetsstyrningssystem och/eller ledningssystem
erfarenhet av övergripande riskhantering
kunskap om EU förordning 2018/762 samt CSM förordningar


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.
Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. Visa mindre

Kvalitet- och riskspecialist

Som kvalitet- och riskspecialist på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur. Kvalitet- och riskspecialist Arbetsuppgifter Rollen som specialist med fokus på kvalitet och risk är perfekt för dig som vill utvecklas inom kvalitetsstyrning och riskhantering. Du erbjuds en roll där du får samarbeta och utvecklas tillsammans med medar... Visa mer
Som kvalitet- och riskspecialist på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.


Kvalitet- och riskspecialist

Arbetsuppgifter

Rollen som specialist med fokus på kvalitet och risk är perfekt för dig som vill utvecklas inom kvalitetsstyrning och riskhantering. Du erbjuds en roll där du får samarbeta och utvecklas tillsammans med medarbetare, både inom det närmaste teamet och nationellt. Som specialist inom kvalitet och risk fungerar du som ett metodstöd för projektledare och chefer vad gäller styrning och kontroll samt tillämpning av fastställda arbetssätt. Du deltar även i arbetet med kontroller, sammanställning av resultat och analyser av utfall från dessa kontroller. Syftet med dessa analyser är att utveckla verksamheten så vi på ett effektivt sätt kan leverera vägar och järnvägar med kvalitet. Resor ingår i tjänsten.
I rollen ingår bland annat:
Stödja projektverksamheten i befintliga arbetssätt samt vid införande av nya arbetssätt, processer och verktyg
Stödja verksamheten med metodik kring integrerad och systematisk riskhantering, främst inom projekt
Planera och genomföra uppföljning av leverantörer inom kvalitetsområdet

Hos oss har du bra möjligheter att utvecklas, både genom ökat ansvar i form av olika komplexa projekt, men även i din yrkesroll. Vi utvecklar kontinuerligt verksamheten och tänker nytt.Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Tester kommer skickas ut i mitten av vecka 50, sedan tar vi jullov till vecka 2. Intervjuer är planerade till vecka 3 och specifikt till 16-18/1.
Vi använder främst mail (från mejladress: [email protected]) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!
Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Kvalifikationer

Vem är du?
Du är en nyfiken, engagerad och drivande person med god problemlösningsförmåga. Det är viktigt att du är självgående då vi som arbetar inom enheten finns placerade på olika platser i landet. Du är strukturerad genom att planera, prioritera, genomföra och slutföra dina uppdrag. Tjänsten kräver att du är kommunikativ och lyhörd samt att du har en god samarbetsförmåga. Du kommer att arbeta i många olika projekt och behöver vara flexibel i ditt förhållningssätt och anpassa dig till rådande omständigheter.
Vi söker dig som har:
Universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med inriktning inom kvalitet och riskhantering eller ett för tjänsten relevant område, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
några års arbetslivserfarenhet inom områdena kvalitet och risk i projektverksamhet
har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
har körkort för personbil

Det är meriterande om du har:
erfarenhet från bygg- och anläggningsbranschen
kunskap om projektledning och projektmodeller
kunskap om standarder såsom ISO 9001 och ISO 31000
förståelse för processer och flöden
järnvägskunskaper


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.
Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. Visa mindre

Informationssäkerhetssamordnare sektion Stab, Väg och järnväg.

Vi får samhället att fungera för människor på väg, på spår, i luften och på sjön. Därför behöver vi den bästa kompetensen. Vårt uppdrag är viktigt och har betydelse i vardagen – både för privatpersoner och företag. Hos oss tar vi ansvar, behandlar alla på ett bra sätt och har respekt för olikheter. Som medarbetare bidrar du till en hållbar framtid. Om jobbet   Avdelning Väg och järnväg består av ca 350 medarbetare med Borlänge som huvudort. Som informati... Visa mer
Vi får samhället att fungera för människor på väg, på spår, i luften och på sjön. Därför behöver vi den bästa kompetensen. Vårt uppdrag är viktigt och har betydelse i vardagen – både för privatpersoner och företag. Hos oss tar vi ansvar, behandlar alla på ett bra sätt och har respekt för olikheter. Som medarbetare bidrar du till en hållbar framtid.

Om jobbet  
Avdelning Väg och järnväg består av ca 350 medarbetare med Borlänge som huvudort.

Som informationssäkerhetssamordnare kommer du arbeta på sektion Stab inom enheten Gemensamma funktioner tillsammans med 12 kollegor. Sektion Stab ansvarar bland annat för avdelningens ekonomistyrning, beredskaps- och säkerhetsfrågor, informationssäkerhetshantering, avtalsfrågor, branschsamverkan och administrativt stöd. Sektion Stab verkar även i stabsfunktionen i syfte att direkt kunna stödja avdelningsdirektör med prioritering, koordinering, uppföljning av pågående och planerad verksamhet samt utredningar.

Om sektionen
Sektion Stab har även en säkerhetsfunktion, där informationssäkerhetssamordnaren ingår och arbetar avdelningsövergripande. Säkerhetsfunktion arbetar även med GD Ledningskansli med säkerhetsrelaterade frågor.

Huvuddelen av dina kollegor arbetar i Borlänge, men arbetet som informationssäkerhetssamordnare förutsätter dock möjlighet till resor inom landet. 

Som informationssäkerhetssamordnare på sektion Stab bidrar du med din kompetens genom att arbeta i avdelningens säkerhetsfunktion med aktuella frågor.

Du förväntas självständigt och tillsammans med dina kollegor arbeta inom olika områden och kunna hantera såväl snabbt uppkomna frågor med kort tidsfrist, men även långsiktiga uppdrag av utredande karaktär. Du kommer även att samverka med medarbetare och chefer inom avdelningen med frågor som är avdelningsövergripande.

Du får uppdrag från och rapporterar huvudsakligen till sektionschef Stab, men kommer också få uppdrag från avdelningsdirektör och GD Ledningskansli.

I rollen har du stor möjlighet att påverka din egen roll och deltar aktivt med att utveckla arbetssättet på sektion Stab för att Transportstyrelsen ska kunna utvecklas på ett positivt sätt inom ramen för vårt uppdrag med medborgare och näringsliv i fokus. 

Du kommer att


• leda arbetet med informationsklassningar, informations­säkerhetsanalyser och riskanalyser avseende informationssäkerhet.
• ge stöd, råd och genomföra utbildning i informationssäkerhetsrelaterade frågor
• följa upp och utvärdera informationssäkerhetsarbetet och incidenter inom informationssäkerhetsområdet.
• genomföra revisioner utifrån krav i ledningssystemet för informationssäkerhet
• samverka med andra liknande funktioner inom myndigheten.
• genomföra varierande uppdrag inom informationssäkerhetsområdet.

Du måste ha


• relevant akademisk utbildning eller annan kunskap/erfarenhet som bedöms likvärdig.
• erfarenhet av informationssäkerhetsrelaterat arbete.
• erfarenhet av förändringsledning.
• goda referenser avseende pålitlighet och säkerhetstänkande.
• en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Det är meriterande om du också har


• arbetat med informationssäkerhetsrelaterade frågor inom myndighet eller inom annan större organisation som bedöms likvärdig.
• Utbildning inom informationssäkerhet.
• erfarenhet av att självständigt driva projekt eller projektliknande uppdrag.

Vi vill att du


• är självständig och proaktiv.
• har god samarbetsförmåga.
• har analytisk förmåga.
• kan växla arbetstempo.
• är strukturerad och noggrann.
• är flexibel.
• har god pedagogisk förmåga.
• god kommunikativ förmåga.

Mycket stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Intresserad?
Anställningen är tillsvidare med placering i Borlänge eller Örebro. Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar normalt provanställning. Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att man ska vara svensk medborgare och att säkerhetsprövning kommer att föregå beslut om anställning. 

Fackliga kontakter
Saco, ?Magnus Isomäki och ST, Tomas Fredlund nås via vår växel på 0771–503 503.

Ansök
Ansök via vår webbplats och bifoga ditt CV samt ett personligt brev märkt med referensnummer är TSG 2022–373. Vi behöver din ansökan senast den 6 februari 2022. Vi gör första urvalet utifrån de frågor som du får svara på i vårt e-rekryteringssystem och kan komma att använda urvalstest.

Kort om Transportstyrelsen Antal anställda: Ca 2000. Verksamhetsområden: Transportstyrelsen arbetar för att uppnå god tillgänglighet, hög kvalitet, säkra och miljöanpassade transporter inom järnväg, luftfart, sjöfart och väg. Vi tar fram regler, ger tillstånd och följer upp hur de efterlevs. Med hjälp av våra register arbetar vi bland annat med avgifter, tillstånd och ägarbyten. Verksamhetsorter: Vi har medarbetare på 12 orter i landet. Den största delen av verksamheten finns i Borlänge, Norrköping och Örebro. Huvudkontoret ligger i Norrköping. Läs mer om Transportstyrelsen Kort om avdelning Väg och järnväg Avdelning Väg och järnväg består av fem enheter med tillhörande sektioner. Vi är cirka 360 medarbetare och finns på nio orter, med den största delen av verksamheten placerad i Borlänge, Göteborg och Kista. Vi utformar regler, prövar och ger tillstånd, utövar tillsyn och för statistik över olyckor och tillbud inom väg- och järnvägsområdet. Vi arbetar för en effektiv marknad med sund konkurrens.

Kontaktperson
Per Nordahl
Sektionschef
010-495 51 51
[email protected]
Kort om Transportstyrelsen

Antal anställda:
Ca 2000.

Verksamhetsområden:
Transportstyrelsen arbetar för att uppnå god tillgänglighet, hög kvalitet, säkra och miljöanpassade transporter inom järnväg, luftfart, sjöfart och väg. Vi tar fram regler, ger tillstånd och följer upp hur de efterlevs. Med hjälp av våra register arbetar vi bland annat med avgifter, tillstånd och ägarbyten.

Verksamhetsorter:
Vi har medarbetare på 12 orter i landet. Den största delen av verksamheten finns i Borlänge, Norrköping och Örebro.

Huvudkontoret ligger i Norrköping.

Läs mer om Transportstyrelsen


Kort om avdelning Väg och järnväg

Avdelning Väg och järnväg består av fem enheter med tillhörande sektioner. Vi är cirka 360 medarbetare och finns på nio orter, med den största delen av verksamheten placerad i Borlänge, Göteborg och Kista.

Vi utformar regler, prövar och ger tillstånd, utövar tillsyn och för statistik över olyckor och tillbud inom väg- och järnvägsområdet. Vi arbetar för en effektiv marknad med sund konkurrens. Visa mindre