Lediga jobb som Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare i Borlänge

Se lediga jobb som Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare i Borlänge. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Borlänge som finns hos arbetsgivaren.

Handledare till SoL-utegrupp

Borlänge kommun erbjuder sysselsättning/daglig verksamhet till personer med psykisk funktionsnedsättning enligt socialtjänstlagen SoL. Vi söker en engagerad och strukturerad handledare som arbetar självständigt i våra arbetsinriktade verksamheter. Som handledare i verksamheten kommer du att ha ett nära samarbete med arbetskonsulenter och övriga i arbetsgruppen för att driva och utveckla vår verksamhet framåt. Syftet med sysselsättningen är att öka den ens... Visa mer
Borlänge kommun erbjuder sysselsättning/daglig verksamhet till personer med psykisk funktionsnedsättning enligt socialtjänstlagen SoL.
Vi söker en engagerad och strukturerad handledare som arbetar självständigt i våra arbetsinriktade verksamheter. Som handledare i verksamheten kommer du att ha ett nära samarbete med arbetskonsulenter och övriga i arbetsgruppen för att driva och utveckla vår verksamhet framåt. Syftet med sysselsättningen är att öka den enskildes delaktighet och självständighet.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Arbetet som handledare är kreativt och varierande och du jobbar som ensam handledare i gruppen stor del av tiden. Du kommer att ha ansvar för en arbetsgrupp som har ett nära samarbete med Fritidsbanken och övriga verksamheter inom AMI. I arbetet ingår det att handleda, planera och strukturera olika arbetsuppgifter med utgångspunkt från brukarens unika förutsättningar. Arbetet innebär även samverkan med andra aktörer som är viktiga i brukarens nätverk, så som boendestöd, servicebostäder, myndighetskontakter, arbetsgivare och vårdkontakter.

Som handledare arbetar du utifrån varje enskilds brukares behov/beslut. Sysselsättningen består till störst del av olika uteuppgifter såsom skötsel av gröna ytor (gräsklippning, trimning, städ), vedhantering, enklare rep/tillverkning av utesnickerier samt transporter till Fritidsbanken mm. Praktisk färdighet är av stor vikt för att klara av arbetsuppgifterna, där även tyngre lyft kan förekomma.
Löpande dokumentation, upprättande av genomförandeplaner samt individuell uppföljning och utvärdering på arbetsplatsen ingår i arbetet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med lämplig utbildning inom psykiatri, pedagogik, beteendevetenskap, socialt arbete eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig

Du har dokumenterad erfarenhet från arbete med målgruppen, personer med psykisk och fysisk funktionsnedsättning och eller tidigare erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättning.

B-körkort är ett krav.

Det är meriterande om du har kunskap/utbildning i samtalstekniken MI (motiverande samtal) samt lågaffektivt bemötande.
Du ska ha lätt att uttrycka dig i både tal och skrift samt ha dokumentations- och datorvana.
Du behöver ha ett professionellt förhållningssätt, vara flexibel, kunna samarbeta och vara lyhörd inför andra personers möjligheter och behov av stöd.

Vi söker dig som är initiativrik, engagerad och trivs med att självständigt utveckla arbetet efter brukarens och verksamhetens behov.
Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och arbetar målinriktat. Genom kompetens, engagemang och kreativitet finner du lösningar och metoder som utvecklar verksamheten. Eftersom sysselsättningen är föränderlig behöver du vara flexibel och ha en kreativ syn på din roll och vara beredd på att ditt uppdrag kan förändras utifrån behov. Du har god förmåga att självständigt strukturera och planera innehåll för brukarna utifrån deras förutsättningar.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Vill du jobba inom boendestöd eller HVB/Stödboende i sommar? Sök till oss!

Vill du ha ett roligt och givande sommarjobb? Nu har du chansen att vara med och göra skillnad för våra Borlängebor. Självklart lockar vår värdegrund dig! - Jag finns här för Borlängebon - Jag gillar utmaningar - Jag möter varje människa med öppenhet Under sommarmånaderna har många av våra medarbetare semester, vilket gör din roll som sommarvikarie viktig. Vår målsättning är att din tid hos oss blir givande och lärorik, därför får du en introduktion so... Visa mer
Vill du ha ett roligt och givande sommarjobb? Nu har du chansen att vara med och göra skillnad för våra Borlängebor.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Under sommarmånaderna har många av våra medarbetare semester, vilket gör din roll som sommarvikarie viktig. Vår målsättning är att din tid hos oss blir givande och lärorik, därför får du en introduktion som tar hänsyn till dina behov och tidigare erfarenheter för att känna dig trygg i rollen som sommarvikarie.

Som vikarie hos oss får du friskvårdsbidrag per arbetad månad. Varje arbetad månad ger 133 kronor (1/12) och utbetalas efterföljande månad. Friskvårdsbidraget kan nyttjas under pågående anställning.

Vi håller intervjuer löpande och hoppas att du ansöker redan idag!

ARBETSUPPGIFTER
I Borlänge kommuns socialpsykiatri finns både boenden och boendestödsteam. Som boendestödjare inom socialpsykiatrin arbetar du med vuxna som har psykiska funktionshinder som omfattas SoL (socialtjänstlagen). På våra boenden bor personer med behov av stöd dygnet runt. Boendestödsteamen utför insatser i hemmet eller på annan plats beroende på individens situation.

Som boendehandledare/behandlingsassistent på Stödboende eller HVB inom enheten för sociala insatser kommer du att arbeta med ungdomar och vuxna från 16 år och uppåt som omfattas av SoL.

Vad innebär arbetet?
- Motivations- och aktiveringsstöd
- Stöd i att strukturera vardagen och hitta rutiner
- Stöd i att bryta isolering och delta i samhällslivet

Du är ett socialt och pedagogiskt stöd i individens hem och närmiljö. Du motiverar den enskilde att bli så självständig som möjligt. Stödet bygger på delaktighet och utformas individuellt.

Du ingår i en arbetsgrupp och arbetstiden är förlagd såväl dag, kväll och helg. Natt och dygnsarbete förekommer.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har eller påbörjat en pedagogisk utbildning, socialpedagog, behandlingsassistent, omvårdnadsutbildning gärna med inriktning psykiatri, barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren anser vara likvärdig.

Du har avklarad svenska på gymnasial nivå då en stor del av arbetet innefattar kommunikation med brukare, anhöriga och kollegor både i tal och i skrift. Du kan skriftligt dokumentera det som verksamheten kräver. Du ska ha fyllt 18 år och inneha B-körkort. Innan anställningen påbörjats ska du lämna in ett utdrag ur polisens belastningsregister. Vidare är det viktigt att du kan arbeta med både manliga och kvinnliga arbetskamrater och brukare.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper såsom att du är pedagogisk, ansvarsfull, flexibel, kan arbeta självständigt och i grupp, målinriktad, lyhörd samt att du har ett empatiskt förhållningssätt.

För den som erbjuds anställning krävs utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister. Vi vill därför att du medtar utdraget om du blir kallad till anställningsintervju. Ansök om utdrag redan idag då det kan ta flera veckor. Du ansöker om utdraget via länken: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/hvb-hem/

Intervjuer sker löpande och tjänsterna kan tillsättas innan ansökningstiden gått ut, ansök därför redan idag! Vi ser fram emot att läsa just din ansökan.

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastnings och misstankeregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Vi söker timvikarier till socialpsykiatrienheten

Socialpsykiatrienheten, som numer ligger under individ och familjeomsorgen, söker nu timvikarier till vår verksamhet. Vi jobbar för personer med psykisk funktionsnedsättning, både i den enskildes hem men också via våra boenden. Vi söker dig som är flexibel att hoppa in vid ordinarie personals frånvaro. Självklart lockar vår värdegrund dig! - Jag finns här för Borlängebon - Jag gillar utmaningar - Jag möter varje människa med öppenhet ARBETSUPPGIFTE... Visa mer
Socialpsykiatrienheten, som numer ligger under individ och familjeomsorgen, söker nu timvikarier till vår verksamhet. Vi jobbar för personer med psykisk funktionsnedsättning, både i den enskildes hem men också via våra boenden.

Vi söker dig som är flexibel att hoppa in vid ordinarie personals frånvaro.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Socialpsykiatrienheten har idag tre stycken boenden mot särskild service (dygnet runt bemanning) och tre boendestödsteam som också inkluderar en del ledsagning SoL.

Du kommer att vara ett socialt, motiverande och pedagogiskt stöd i klientens hem och närmiljö.

Arbetet innebär:
Arbeta rehabiliterande, men också kompenserande om så krävs.
Motivations och aktiveringsstöd i egna lägenheten.
Stöd i att strukturera vardagen och hitta/följa rutiner.
Stöd i att bryta isolering och delta i samhällslivet.
Stöd i att samspela socialt och att kommunicera med andra.
Stöd i svåra samtal, och i att ta kontakt med myndigheter och samhällsfunktioner.

Du ska ha ett professionellt förhållningssätt där samarbete, öppenhet och empati utgör grunderna i hur du bemöter andra i din yrkesroll.

KVALIFIKATIONER
Utbildning: Socialpedagog, Behandlingspedagog, Behandlingsassistent, Skötare inom psykiatrisk vård/verksamhet, undersköterska eller utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Är du under utbildning till någon av ovanstående, så är du välkommen att söka då det ej är krav att vara färdigutbildad för att arbeta som timvikarie.

Meriterande är om du har jobbat med målgruppen tidigare.

Körkort är ett krav och du behöver även behärska det svenska språket väl både muntligt och skriftligt då det förekommer journalföring.

Personliga egenskaper:

Du är strukturerad och samtidigt lyhörd inför andra personers möjligheter till utveckling, och kan även läsa av när de har behov av stöd. Du behöver vara trygg i dig själv och vara på en bra plats i livet dvs. grundad. Du ska kunna arbeta självständigt och men förstå också varför vi behöver ha ett tätt samarbete i arbetsgruppen och varför vi måste arbeta åt samma mål.

Flexibilitet är bra, men vad betyder det för dig? Hos oss så innebär det att ingen dag är den andra lik och ibland krävs det att man anpassar dagen efter vad som sker.

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastnings och misstankeregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Är du vår nya handledare?

Du kommer att ha din arbetsplats på AMI Åselby där vi har olika typer av arbetsträningsplatser. Din huvudsakliga arbetsplats kommer att vara på Service/Rekond där vi har arbetsträningsplatser inom frilufts-/naturvård, parkskötsel, snickeri, bilrekond, transporter mm. Du samarbetar med Arbetsmarknadsenhetens övriga handledare och arbetsmarknadshandläggare. Självklart lockar vår värdegrund dig! - Jag finns här för Borlängebon - Jag gillar utmaningar - J... Visa mer
Du kommer att ha din arbetsplats på AMI Åselby där vi har olika typer av arbetsträningsplatser. Din huvudsakliga arbetsplats kommer att vara på Service/Rekond där vi har arbetsträningsplatser inom frilufts-/naturvård, parkskötsel, snickeri, bilrekond, transporter mm.
Du samarbetar med Arbetsmarknadsenhetens övriga handledare och arbetsmarknadshandläggare.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Du ska handleda och motivera personer att utvecklas och åstadkomma förändringar i sitt liv. Du har kunskap i hur både människan och samhället fungerar. Det är viktigt att du kan coacha personer ut på arbetsmarknaden eller till studier samt har erfarenhet och kunskap i att skapa relationer med människor.

Du har kunskap om arbetsmarknadsläget för att vägleda för ökade möjligheter att komma vidare. Handleda deltagare i praktiska arbetsuppgifter samt stötta och motivera dem. Du ska även kunna planera verksamhet där viss dokumentation samt administration kan förekomma samt kunna kommunicera inom arbetslaget samt med övrig personal som vi samarbetar med.

KVALIFIKATIONER
Krav:
Gymnasiekompetens.
Körkort B.
Erfarenhet av arbete med personer med coaching eller att vara praktisk handledare.
Erfarenhet av arbete med människor som står långt från reguljära arbetsmarknaden.
Mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Meriterande:
Utbildning i NLP, motiverande samtal eller liknande.
Pedagogisk/ledarskapsutbildning.
Samtalsmetodik.
Skötsel av gröna ytor/parkskötsel.
Frilufts-/naturvårdsarbete.
Snickeriarbete.

Som person vill vi att du bemöter andra med en positiv grundsyn, har förmågan att inspirera, tycker om och är bra på att samarbeta, har ett innovativt och pedagogiskt förhållningssätt, tycker det är roligt att utveckla och förändra.

Personliga egenskaper vi ser hos vår nästa medarbetare är: ansvarstagande, flexibel, engagerad, motiverande, ödmjuk samt modig.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Boendestödjare inom LSS på Sveriges mest personaliga bemanningsföretag!

Hej och hjärtligt välkommen till oss på PersonalExpressen! Tycker du om att arbeta med människor samtidigt som du har ett liv där du vill kunna påverka dina arbetstider själv? Bra - då har du kommit helt rätt till oss! PersonalExpressen är Sveriges största bemanningsföretag inom LSS och vi erbjuder konsultuppdrag till en lång rad olika verksamheter - såväl privata som kommunala. Våra kunder består av LSS-boenden och andra former av dagliga verksamheter som... Visa mer
Hej och hjärtligt välkommen till oss på PersonalExpressen!
Tycker du om att arbeta med människor samtidigt som du har ett liv där du vill kunna påverka dina arbetstider själv? Bra - då har du kommit helt rätt till oss!
PersonalExpressen är Sveriges största bemanningsföretag inom LSS och vi erbjuder konsultuppdrag till en lång rad olika verksamheter - såväl privata som kommunala. Våra kunder består av LSS-boenden och andra former av dagliga verksamheter som har behov av personal.
Arbeta på dina egna villkor med högre lön!
Det finns två olika sätt att arbeta på när man är anställd hos oss. Det första alternativet innebär att du styr helt och hållet själv över din egen arbetstid där du anmäler dig som tillgänglig i vår app de dagar du själv vill arbeta. Genom detta kan du då bli bokad på olika dagsvikariat i olika verksamheter olika dagar. Det här ger dig en unik möjlighet att testa på att arbeta på olika arbetsplatser genom oss innan du väljer var du trivs bäst. Det går också utmärkt att kombinera detta alternativ med t.ex. studier eller med andra jobb när du i första hand är intresserad av att arbeta extra till en högre lön på de tider som passar dig.
Det andra alternativet innebär att du anmäler intresse till oss för ett längre uppdrag. Vi får många förfrågningar till oss löpande som varierar i både tjänstgöringsgrad och uppdragstid. Genom dessa två olika alternativ att arbeta med oss kommer du alltid att få ett uppdrag som passar just dig - oavsett hur du själv föredrar att jobba. Det går också utmärkt att variera mellan vilket av de två alternativen du föredrar. Många som jobbar tillsammans med oss väljer till exempel att arbeta på ett heltidsschema vissa delar av året för att andra delar av året arbeta lite mindre. Hos oss får du friheten att välja själv samt ett större utrymme att ge ditt privatliv prioritet under de perioder som det är viktigast för dig - vi är lyhörda som arbetsgivare och gör allt för att våra medarbetare ska trivas hos oss över lång tid!
Utöver friheten att välja själv hur du vill arbeta kommer du hos oss alltid att få en högre lön och bättre villkor än om du är anställd någon annanstans. Vi är framtidens arbetsgivare och vi förstår att du värdesätter en arbetsgivare högt som värdesätter dig högt tillbaka och som är beredd att kämpa för dig och dina arbetsvillkor - något våra skickliga förhandlare alltid kommer att göra för dig inför varje nytt uppdrag du påbörjar hos någon av de många verksamheter vi samarbetar med.
Vi erbjuder jobb såväl på dagtid som kvällar, nätter och helger. Vi är kort och gott det perfekta alternativet för dig som söker ett meningsfullt jobb inom LSS på dina egna villkor!
Vi finns i hela Sverige!
På PersonalExpressen har vi över 15 års erfarenhet av att bemanna inom skolan, vården och omsorgen. Våra hjärtan klappar för att vara där vi behövs som mest och där vi får göra skillnad för människor i deras vardag. Våra samarbetsverksamheter återfinns över hela landet. Mot bakgrund av detta tror vi att vi har goda möjligheter att hitta ett uppdrag åt dig som passar just dig - oavsett var i landet du bor idag!
Sök in till oss på PersonalExpressen redan idag!
Återigen hjärtligt välkommen till oss på PersonalExpressen - vi ser fram emot att få börja arbeta tillsammans med dig och förhoppningsvis även att inom kort få hitta ditt första uppdrag genom oss!
Återigen hjärtligt välkommen till oss! Vi ser fram emot din ansökan redan idag! Visa mindre

Vill du jobba inom boendestöd eller HVB/Stödboende i sommar? Sök till oss!

Vill du ha ett roligt och givande sommarjobb? Nu har du chansen att vara med och göra skillnad för våra Borlängebor. Självklart lockar vår värdegrund dig! - Jag finns här för Borlängebon - Jag gillar utmaningar - Jag möter varje människa med öppenhet Under sommarmånaderna har många av våra medarbetare semester, vilket gör din roll som sommarvikarie viktig. Vår målsättning är att din tid hos oss blir givande och lärorik, därför får du en introduktion so... Visa mer
Vill du ha ett roligt och givande sommarjobb? Nu har du chansen att vara med och göra skillnad för våra Borlängebor.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Under sommarmånaderna har många av våra medarbetare semester, vilket gör din roll som sommarvikarie viktig. Vår målsättning är att din tid hos oss blir givande och lärorik, därför får du en introduktion som tar hänsyn till dina behov och tidigare erfarenheter för att känna dig trygg i rollen som sommarvikarie.

Som vikarie hos oss får du friskvårdsbidrag per arbetad månad. Varje arbetad månad ger 133 kronor (1/12) och utbetalas efterföljande månad. Friskvårdsbidraget kan nyttjas under pågående anställning.

Vi håller intervjuer löpande och hoppas att du ansöker redan idag!

ARBETSUPPGIFTER
I Borlänge kommuns socialpsykiatri finns både boenden och boendestödsteam. Som boendestödjare inom socialpsykiatrin arbetar du med vuxna som har psykiska funktionshinder som omfattas SoL (socialtjänstlagen). På våra boenden bor personer med behov av stöd dygnet runt. Boendestödsteamen utför insatser i hemmet eller på annan plats beroende på individens situation.

Som boendehandledare/behandlingsassistent på Stödboende eller HVB inom enheten för sociala insatser kommer du att arbeta med ungdomar och vuxna från 16 år och uppåt som omfattas av SoL.

Vad innebär arbetet?
- Motivations- och aktiveringsstöd
- Stöd i att strukturera vardagen och hitta rutiner
- Stöd i att bryta isolering och delta i samhällslivet

Du är ett socialt och pedagogiskt stöd i individens hem och närmiljö. Du motiverar den enskilde att bli så självständig som möjligt. Stödet bygger på delaktighet och utformas individuellt.

Du ingår i en arbetsgrupp och arbetstiden är förlagd såväl dag, kväll och helg. Natt och dygnsarbete förekommer.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har eller påbörjat en pedagogisk utbildning, socialpedagog, behandlingsassistent, omvårdnadsutbildning gärna med inriktning psykiatri, barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren anser vara likvärdig.

Du har avklarad svenska på gymnasial nivå då en stor del av arbetet innefattar kommunikation med brukare, anhöriga och kollegor både i tal och i skrift. Du kan skriftligt dokumentera det som verksamheten kräver. Du ska ha fyllt 18 år och inneha B-körkort. Innan anställningen påbörjats ska du lämna in ett utdrag ur polisens belastningsregister. Vidare är det viktigt att du kan arbeta med både manliga och kvinnliga arbetskamrater och brukare.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper såsom att du är pedagogisk, ansvarsfull, flexibel, kan arbeta självständigt och i grupp, målinriktad, lyhörd samt att du har ett empatiskt förhållningssätt.

För den som erbjuds anställning krävs utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister. Vi vill därför att du medtar utdraget om du blir kallad till anställningsintervju. Ansök om utdrag redan idag då det kan ta flera veckor. Du ansöker om utdraget via länken: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/hvb-hem/

Intervjuer sker löpande och tjänsterna kan tillsättas innan ansökningstiden gått ut, ansök därför redan idag! Vi ser fram emot att läsa just din ansökan.

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastnings och misstankeregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Vikarierande Handledare till Ta tillvara-butiken

Du kommer att ha din arbetsplats på AMI Åselby där vi har olika typer av arbetsträningsplatser. Din huvudsakliga arbetsplats kommer att vara på Ta tillvara. Du samarbetar med Arbetsmarknadsenhetens övriga handledare och arbetsmarknadshandläggare. Självklart lockar vår värdegrund dig! - Jag finns här för Borlängebon - Jag gillar utmaningar - Jag möter varje människa med öppenhet ARBETSUPPGIFTER Handleda deltagare i praktiska arbetsuppgifter samt stöt... Visa mer
Du kommer att ha din arbetsplats på AMI Åselby där vi har olika typer av arbetsträningsplatser. Din huvudsakliga arbetsplats kommer att vara på Ta tillvara.
Du samarbetar med Arbetsmarknadsenhetens övriga handledare och arbetsmarknadshandläggare.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Handleda deltagare i praktiska arbetsuppgifter samt stötta och motivera dem.

Kunna kommunicera inom arbetslaget samt med övrig personal som vi samarbetar med. Du ska handleda och motivera personer att utvecklas och åstadkomma förändringar i sitt liv. Du har kunskap i hur både människan och samhället fungerar. Det är viktigt att kunna motivera och coacha personer ut på arbetsmarknaden eller till studier samt att ha erfarenhet och kunskap att skapa relationer med människor.
Ha kunskap om arbetsmarknadsläget för att vägleda för ökade möjligheter att komma vidare.

KVALIFIKATIONER
Krav:
Gymnasiekompetens.
Erfarenhet av arbete med coaching eller att vara praktisk handledare.
Erfarenhet av arbete med människor som står långt från reguljära arbetsmarknaden.
Mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.
Körkort B.

Meriterande:
MI-motiverande samtal (och/eller liknade).
Vana från lager/butik då vi driver en Ta tillvara butik. Du ska kunna ge deltagarna kunskaper i dessa uppgifter och praktiskt arbeta med dem.

Som person vill vi att du bemöter andra med en positiv grundsyn, har förmågan att inspirera, tycker om och är bra på att samarbeta, har ett innovativt och pedagogiskt förhållningssätt, tycker att det är roligt att utveckla och förändra.

Personliga egenskaper vi ser hos våra medarbetare är: ansvarstagande, flexibel, engagerad, motiverande, ödmjuk samt modig.

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Vill du arbeta som boendestödjare! Se hit!

I socialpsykiatrin har vi idag 3 boendestödsteam samt 3 socialpsykiatriska särskilda boenden. Vi kommer från årsskiftet tillhöra nya social och arbetsmarknadsförvaltningen. Vi har en mycket spännande tid framför oss. Vill du vara med på den resan? Sök idag! Självklart lockar vår värdegrund dig! - Jag finns här för Borlängebon - Jag gillar utmaningar - Jag möter varje människa med öppenhet ARBETSUPPGIFTER Du kommer att vara ett socialt. motiverande o... Visa mer
I socialpsykiatrin har vi idag 3 boendestödsteam samt 3 socialpsykiatriska särskilda boenden. Vi kommer från årsskiftet tillhöra nya social och arbetsmarknadsförvaltningen.
Vi har en mycket spännande tid framför oss. Vill du vara med på den resan? Sök idag!

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att vara ett socialt. motiverande och pedagogiskt stöd i brukarens hem och närmiljö, oavsett om du arbetar på ett av våra boenden eller i något av våra boendestödsteam.

Du ska genom kunskap och erfarenhet om psykisk ohälsa kunna bemöta, samtala, stödja och hjälpa brukaren på ett professionellt sätt utifrån den enskildes behov.
Stödet bygger på brukarens delaktighet och formas individuellt.
Du bör ha kunskap och erfarenhet av återhämtningsinriktat arbetssätt, dvs. att brukaren ska bli mer aktiv i sitt eget liv och att känslan för det egna ansvaret ökar.

Det är viktigt att du är strukturerad och pedagogisk och van vid självständigt arbete likväl som i grupp. Du är en engagerad medarbetare med fokus på brukarens bästa och arbetar aktivt utifrån brukarens genomförandeplan. Du ska acceptera att arbetet innebär tvära kast mellan olika sysslor. Verksamheten kräver tätt samarbete inom personalgruppen och med anhöriga samt övriga resurspersoner.

Arbetet innebär:
Arbeta rehabiliterande.
Motivations och aktiveringsstöd.
Stöd i att strukturera vardagen och hitta/följa rutiner.
Stöd i att bryta isolering och delta i samhällslivet.
Stöd i att samspela socialt och att kommunicera med andra.
Stöd i svåra samtal, och i att ta kontakt med myndigheter och samhällsfunktioner.

Du ska ha ett professionellt förhållningssätt där samarbete, ärlighet och empati utgör grunderna i hur du bemöter andra i din yrkesroll.

KVALIFIKATIONER
Krav för tjänsten:
Utbildning: Socialpedagog, behandlingspedagog eller skötare inom psykiatrisk vård/verksamhet.
Erfarenhet av arbete inom psykiatri och missbruk även någon form av utbildning inom samtalsmetodik som t ex MI.
Mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.
Körkort.

Meriterande:
Lågaffektivt bemötande, kurser inom hot/våld, missbruk eller samsjuklighet/trauma.
Kunskap om rättspsykiatri samt om socialtjänstlagen.

Personliga egenskaper:
Du är strukturerad men samtidigt lyhörd inför andra personers möjligheter och kan även se när de har behov av stöd. Du behöver vara trygg i dig själv och vara på en bra plats i livet d v s en trygg grundstomme till brukaren. Du ska kunna arbeta självständigt och men förstå också varför vi behöver ha ett tätt samarbete i arbetsgruppen och varför vi måste arbeta åt samma mål. Flexibilitet är bra, men vad betyder det för dig? Hos oss så innebär det att ingen dag är den andra lik och ibland krävs det att man anpassar dagen efter vad som sker.
Du måste behärska det svenska språket väl då det förekommer administrativa uppgifter såsom journalföring, skriva genomförandeplaner med mera.

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning krävs utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister. Ansök om utdrag redan idag då det kan ta flera veckor. Ansök utdraget via länken: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/kontrollera-dina-uppgifter-i-belastningsregistret/

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Boendestödjare med hög lön till LSS-boenden och andra verksamheter

Hej och hjärtligt välkommen till oss på PersonalExpressen! Tycker du om att arbeta med människor samtidigt som du har ett liv där du vill kunna påverka dina arbetstider själv? Bra - då har du kommit helt rätt till oss! PersonalExpressen är Sveriges största bemanningsföretag inom LSS och vi erbjuder konsultuppdrag till en lång rad olika verksamheter - såväl privata som kommunala. Våra kunder består av LSS-boenden och andra former av dagliga verksamheter som... Visa mer
Hej och hjärtligt välkommen till oss på PersonalExpressen!
Tycker du om att arbeta med människor samtidigt som du har ett liv där du vill kunna påverka dina arbetstider själv? Bra - då har du kommit helt rätt till oss! PersonalExpressen är Sveriges största bemanningsföretag inom LSS och vi erbjuder konsultuppdrag till en lång rad olika verksamheter - såväl privata som kommunala. Våra kunder består av LSS-boenden och andra former av dagliga verksamheter som har behov av personal.
Vi erbjuder jobb såväl på dagtid som kvällar, nätter och helger. Genom oss kommer du garanterat att hitta något som passar just dig och det går dessutom utmärkt att ha såväl studier som andra jobb vid sidan av att du arbetar med oss. Detta då vi erbjuder våra konsulter allt ifrån långa heltidsuppdrag till kortare deltidsuppdrag. Vi är kort och gott det perfekta alternativet för dig som söker ett meningsfullt jobb inom LSS på dina egna villkor!
PersonalExpressen har över 15 års erfarenhet av att bemanna inom skolan, vården och omsorgen. Våra hjärtan klappar för att vara där vi behövs som mest och att få göra skillnad i människors vardag!
Återigen hjärtligt välkommen till oss! Vi ser fram emot din ansökan redan idag! Visa mindre

Roligt och viktigt arbete i sommar inom boendestöd eller HVB/Stödboende

Vill du ha ett roligt och givande sommarjobb? Nu har du chansen att göra skillnad. Vi finns här för Borlängebon, varje dag, dygnet runt. Detta gör vi med stöd av vår värdegrund: • Jag finns här för Borlängebon • Jag gillar utmaningar • Jag möter varje människa med öppenhet Vi har flera spännande sommarvikariat att erbjuda och vi söker medarbetare inom följande yrkesområden: - Boendestödjare - Boendehandledare - Behandlingsassistent Gemensamt för alla yr... Visa mer
Vill du ha ett roligt och givande sommarjobb? Nu har du chansen att göra skillnad.

Vi finns här för Borlängebon, varje dag, dygnet runt. Detta gör vi med stöd av vår värdegrund:
• Jag finns här för Borlängebon
• Jag gillar utmaningar
• Jag möter varje människa med öppenhet

Vi har flera spännande sommarvikariat att erbjuda och vi söker medarbetare inom följande yrkesområden:
- Boendestödjare
- Boendehandledare
- Behandlingsassistent

Gemensamt för alla yrkeskategorier är att vi arbetar med Borlängebons behov i centrum. Vi möter brukarens särskilda behov av stöd för att främja en stabil tillvaro och gott mående, både i nuet och på lång sikt.

Även i år erbjuder vi dig som sommarvikarie möjlighet att få extra ersättning i form av en bonus under semesterperioden. Du som vikarie ersätter ordinarie personal vid semester.

ARBETSUPPGIFTER
Som boendestödjare inom socialpsykiatrin kommer att arbeta med personer som har psykiska funktionshinder samt personer som omfattas av LSS.

Arbetar du som boendehandledare/behandlingsassistent på Stödboende eller HVB inom enheten för sociala insatser kommer du att arbeta med ungdomar och vuxna från 16 år och uppåt som omfattas av SoL.

Du är ett socialt och pedagogiskt stöd i brukarens hem och närmiljö. Du motiverar den enskilde att bli så självständig som möjligt. Stödet bygger på delaktighet och utformas individuellt. Du ingår i en arbetsgrupp och arbetstiden är förlagd såväl dag, kväll och helg. Natt och dygnsarbete förekommer.

Arbetet innebär:
Motivations- och aktiveringsstöd
Stöd i att strukturera vardagen och hitta rutiner
Stöd i att bryta isolering och delta i samhällslivet

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har eller har påbörjat en pedagogisk utbildning, socialpedagog, behandlingsassistent, omvårdnadsutbildning gärna med inriktning psykiatri, barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren anser vara likvärdig.

Du har avklarad svenska på gymnasial nivå då en stor del av arbetet innefattar kommunikation med brukare, anhöriga och kollegor både i tal och i skrift. Du kan skriftligt dokumentera det som verksamheten kräver. Du ska ha fyllt 18 år och inneha B-körkort. Vidare är det viktigt att du kan arbeta med både manliga och kvinnliga arbetskamrater och brukare. Det är krav på uppvisande av utdrag från polisens belastningsregister.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper såsom att du är pedagogisk, ansvarsfull, flexibel, kan arbeta självständigt och i grupp, målinriktad, lyhörd samt att du har ett empatiskt förhållningssätt.


Glöm inte att intervjuer sker löpande och tjänsterna kan tillsättas innan ansökningstiden gått ut, ansök därför redan idag! Vi ser fram emot att läsa just din ansökan.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Roligt och viktigt arbete i sommar inom boendestöd eller HVB/Stödboende

Vill du ha ett roligt och givande sommarjobb? Nu har du chansen att göra skillnad. Vi finns här för Borlängebon, varje dag, dygnet runt. Detta gör vi med stöd av vår värdegrund: • Jag finns här för Borlängebon • Jag gillar utmaningar • Jag möter varje människa med öppenhet Vi har flera spännande sommarvikariat att erbjuda och vi söker medarbetare inom följande yrkesområden: - Boendestödjare - Boendehandledare - Behandlingsassistent Gemensamt för alla yr... Visa mer
Vill du ha ett roligt och givande sommarjobb? Nu har du chansen att göra skillnad.

Vi finns här för Borlängebon, varje dag, dygnet runt. Detta gör vi med stöd av vår värdegrund:
• Jag finns här för Borlängebon
• Jag gillar utmaningar
• Jag möter varje människa med öppenhet

Vi har flera spännande sommarvikariat att erbjuda och vi söker medarbetare inom följande yrkesområden:
- Boendestödjare
- Boendehandledare
- Behandlingsassistent

Gemensamt för alla yrkeskategorier är att vi arbetar med Borlängebons behov i centrum. Vi möter brukarens särskilda behov av stöd för att främja en stabil tillvaro och gott mående, både i nuet och på lång sikt.

Även i år erbjuder vi dig som sommarvikarie möjlighet att få extra ersättning i form av en bonus under semesterperioden. Du som vikarie ersätter ordinarie personal vid semester

ARBETSUPPGIFTER
Som boendestödjare inom socialpsykiatrin kommer att arbeta med personer som har psykiska funktionshinder samt personer som omfattas av LSS.

Arbetar du som boendehandledare/behandlingsassistent på Stödboende eller HVB inom enheten för sociala insatser kommer du att arbeta med ungdomar och vuxna från 16 år och uppåt som omfattas av SoL.

Du är ett socialt och pedagogiskt stöd i brukarens hem och närmiljö. Du motiverar den enskilde att bli så självständig som möjligt. Stödet bygger på delaktighet och utformas individuellt. Du ingår i en arbetsgrupp och arbetstiden är förlagd såväl dag, kväll och helg. Natt och dygnsarbete förekommer.

Arbetet innebär:
Motivations- och aktiveringsstöd
Stöd i att strukturera vardagen och hitta rutiner
Stöd i att bryta isolering och delta i samhällslivet

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har eller har påbörjat en pedagogisk utbildning, socialpedagog, behandlingsassistent, omvårdnadsutbildning gärna med inriktning psykiatri, barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren anser vara likvärdig.

Du har avklarad svenska på gymnasial nivå då en stor del av arbetet innefattar kommunikation med brukare, anhöriga och kollegor både i tal och i skrift. Du kan skriftligt dokumentera det som verksamheten kräver. Du ska ha fyllt 18 år och inneha B-körkort. Vidare är det viktigt att du kan arbeta med både manliga och kvinnliga arbetskamrater och brukare. Det är krav på uppvisande av utdrag från polisens belastningsregister.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper såsom att du är pedagogisk, ansvarsfull, flexibel, kan arbeta självständigt och i grupp, målinriktad, lyhörd samt att du har ett empatiskt förhållningssätt.


Glöm inte att intervjuer sker löpande och tjänsterna kan tillsättas innan ansökningstiden gått ut, ansök därför redan idag! Vi ser fram emot att läsa just din ansökan.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Handledare till vaktmästeri

Du kommer att ha din arbetsplats på Cozmoz AME där vi har olika typer av arbetsträningsplatser. Din huvudsakliga arbetsplats kommer att vara i huset Cozmoz där verksamheten "Vaktmästeri" håller till. Du samarbetar med Arbetsmarknadsenhetens övriga handledare och arbetsmarknadshandläggare Du är välkommen till oss på Arbetsmarknadsenheten som är en enhet med ca 53 anställda. Tillsammans med dina övriga kollegor kommer ni att samverka med deltagare som är... Visa mer
Du kommer att ha din arbetsplats på Cozmoz AME där vi har olika typer av arbetsträningsplatser. Din huvudsakliga arbetsplats kommer att vara i huset Cozmoz där verksamheten "Vaktmästeri" håller till.
Du samarbetar med Arbetsmarknadsenhetens övriga handledare och arbetsmarknadshandläggare

Du är välkommen till oss på Arbetsmarknadsenheten som är en enhet med ca 53 anställda.
Tillsammans med dina övriga kollegor kommer ni att samverka med deltagare som är mellan 16-64 år.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Handleda deltagare i praktiska arbetsuppgifter samt stötta och motivera dem.

Kunna kommunicera inom arbetslaget samt med övrig personal som vi samarbetar med. Du ska handleda och motivera personer att utvecklas och åstadkomma förändringar i sitt liv. Du har kunskap i hur både människan och samhället fungerar. Det är viktigt att kunna motivera och coacha personer ut på arbetsmarknaden eller till studier samt att ha erfarenhet och kunskap att skapa relationer med människor.

Ha kunskap om arbetsmarknadsläget för att vägleda för ökade möjligheter att komma vidare.

KVALIFIKATIONER
Krav:
Gymnasiekompetens.
Erfarenhet av arbete med personer med coachning eller att vara praktisk handledare.
Erfarenhet av arbete med människor som står långt från reguljära arbetsmarknaden.
Mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.
Körkort B.

Meriterande:
Handledarutbildning och utbildning i MI, NLP, OCN-validering, 7-tjugo eller liknande.
Kunskap, erfarenhet av vaktmästeri, snickeri, måleri och teknik. Du ska kunna ge deltagarna kunskaper i dessa uppgifter samt motivera deltagarna.

Som person vill vi att du bemöter andra med positiv grundsyn, har förmågan att inspirera, tycker om och är bra på att samarbeta, har ett innovativt och pedagogiskt förhållningssätt, tycker det är roligt att utveckla och förändra.

Personliga egenskaper vi ser hos våran nästa medarbetare är: ansvarstagande, flexibel, engagerad, motiverande, ödmjuk samt modig.

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Boendestödjare till Socialpsykiatrin

Är du intresserad av att arbeta med människor? Vill du göra skillnad? Sök till oss i socialpsykiatrin! Vi söker nu medarbetare till boendestödsteamen och till våra psykiatriboenden. På våra fem boendestödsteam arbetar du i brukarens hem, arbetstiden är dag, kväll och helg. På våra tre psykiatriboenden förekommer även dygnspass samt vaken natt. Här arbetar vi med Borlängebons behov i centrum. Att möta brukarnas särskilda behov av stöd för att främja e... Visa mer
Är du intresserad av att arbeta med människor? Vill du göra skillnad?
Sök till oss i socialpsykiatrin!

Vi söker nu medarbetare till boendestödsteamen och till våra psykiatriboenden.

På våra fem boendestödsteam arbetar du i brukarens hem, arbetstiden är dag, kväll och helg.
På våra tre psykiatriboenden förekommer även dygnspass samt vaken natt.

Här arbetar vi med Borlängebons behov i centrum.
Att möta brukarnas särskilda behov av stöd för att främja en stabil tillvaro och gott mående, både i nuet och på lång sikt.

Borlänge kommun värnar om alla Borlängebor vi möter i vår arbetsvardag samt våra anställda. Vi ser gärna att du som söker arbete hos oss är vaccinerad mot covid-19.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Du som söker denna tjänst kan räkna med ett roligt, stimulerande och utmanande arbete.

Som boendestödjare kommer du att arbeta med personer som har psykiatriska funktionshinder.
Du kommer att vara ett socialt och pedagogiskt stöd i brukarens hem och närmiljö och motiverar den enskilde att bli så självständig som möjligt.
Stödet bygger på delaktighet och utformas individuellt.

Arbetet innebär:
Motivations- och aktiveringsstöd.
Stöd i att strukturera vardagen och hitta rutiner.
Stöd i att bryta isolering och delta i samhällslivet.
Stöd i att samspela socialt och att kommunicera med andra.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad skötare KY/YH inom psykiatrisk verksamhet, undersköterska, behandlingspedagog eller annan utbildning som arbetsgivaren anser vara likvärdig.
Du ska ha goda kunskaper i svenska både i tal som skrift.

Meriterande: erfarenhet av att arbeta med neuropsykiatriska funktionshinder, psykiatri och/eller missbruk, MI samt tidigare arbetat som boendestödjare.

Du ska ha ett professionellt förhållningssätt där samarbete, ärlighet och empati utgör grunderna i hur du bemöter andra i din yrkesroll. Du är strukturerad men samtidigt lyhörd inför andra personers möjligheter och behov av stöd.

Vi kommer även att lägga stor vikt på dina personliga egenskaper såsom att du är flexibel, ansvarsfull, och kan arbeta självständigt och i grupp.

Du skall inneha B körkort.

Innan anställningen påbörjats behöver du lämna in ett utdrag ur polisens belastningsregister.

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning ska ett utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas innan anställningen påbörjas https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Tycker du om djur och människor? Här är bästa jobbet!

Borlänge Kommun ansvarar för ca. 120 Highland Cattle kor och en tjur. Vi vill hålla landskapet öppet och samtidigt ge möjlighet för arbetslösa att prova på att arbeta med djur och allt vad det innebär. Verksamheten att hålla markerna öppna ansvarar Plan och mark kontoret för och den dagliga skötseln av djuren utförs av oss på Arbetsmarknadsenheten. Genom åren har många människor i skarven mellan fast arbete och arbetslöshet funnit en meningsfull sysselsä... Visa mer
Borlänge Kommun ansvarar för ca. 120 Highland Cattle kor och en tjur. Vi vill hålla landskapet öppet och samtidigt ge möjlighet för arbetslösa att prova på att arbeta med djur och allt vad det innebär.

Verksamheten att hålla markerna öppna ansvarar Plan och mark kontoret för och
den dagliga skötseln av djuren utförs av oss på Arbetsmarknadsenheten. Genom åren
har många människor i skarven mellan fast arbete och arbetslöshet funnit en meningsfull sysselsättning här.

Vi söker dig som är intresserad och kunnig inom djur och jordbruk och har ett intresse av att handleda personer inom våra arbetsmarknadsåtgärder.

ARBETSUPPGIFTER
I uppdraget ingår att ansvara för djurhållningen av ca. 120 kor och medföljande arbetsuppgifter såsom staket, hagar, material, traktorer, m.m.
Du ska leda och fördela det praktiska arbetet med djurhållningen samt medföljande arbetsuppgifter för deltagare i verksamheten Vassjön som är en del av kommunens arbetsmarknadsåtgärder.

Utifrån deltagarens individuella genomförandeplan stödja dem mot egen försörjning, följa dom i det vardagliga arbetet.
Du kommer även att ha kontakt med andra enheter i kommunen och med olika myndigheter.

Du arbetar tillsammans med ytterligare en handledare och ni leder en grupp på ca. 8-12 deltagare. Du är en förebild för deltagarna som kommer till verksamheten.
Mycket av arbetet är praktiskt och sker utomhus. Det innehåller även en viss administration
Arbetet består av många olika arbetsmoment och är ständigt varierande.

Mötet med deltagare, besökare vid Vassjön, kollegor och samverkanspartner utgår från ett humanistiskt förhållningssätt och till stöd har vi Borlänge kommuns värdgrund.
• Jag finns här för Borlängebon
• Jag gillar utmaningar
• Jag möter varje människa med öppenhet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har någon form av utbildning inom jordbruk och djurhållning.
Du ska ha erfarenhet av djur, djurhållning och arbete inom jordbruk.
Du behöver även erfarenhet av att handleda/arbetsleda människor.
Du behöver ha en viss administrativ förmåga.

Du ska tycka om djur och människor.
Du ska inte vara rädd att ta i, gå före och visa.
Du behöver vara flexibel och ha förmågan att se helheten likväl som detaljerna.

Du måste minst ha B-körkort.

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT! Visa mindre

Behandlingsansvarig Stoltzen

Enheten för sociala insatser (ESI) är organiserad under Individ och familjeomsorgen (IFO) som ligger organisatoriskt i Sociala sektorn och tillhör Social - och arbetsmarknadsnämnden. IFO består av fyra enheter, där ESI är en av dem. De andra är Utrednings- och behandlingsenheten, Mottagande- och förebyggandeenheten samt Försörjningsstödsenheten. ESI driver tre stödboenden och två behandlingshem utifrån Insatser i egen regi. Aktuell tjänst gäller behandl... Visa mer
Enheten för sociala insatser (ESI) är organiserad under Individ och familjeomsorgen (IFO) som ligger organisatoriskt i Sociala sektorn och tillhör Social - och arbetsmarknadsnämnden. IFO består av fyra enheter, där ESI är en av dem. De andra är Utrednings- och behandlingsenheten, Mottagande- och förebyggandeenheten samt Försörjningsstödsenheten.

ESI driver tre stödboenden och två behandlingshem utifrån Insatser i egen regi.

Aktuell tjänst gäller behandlingshemmet Stoltzen som är ett behandlingshem för vuxna missbrukare.

På hemmet bedrivs behandling utifrån Tolvstegsmodellen och KBT. Behandlingsupplägget är på tolv till fjorton veckor. Därutöver erbjuds eftervård samt utsluss.

Personalstyrkan består av två behandlare varav en är denna tjänst som behandlingsansvarig. Utöver detta finns en samordnare samt tolv behandlingsassistenter. Behandlingsassistenterna ansvarar även för utslussboendet samt det akutboende som IFO bedriver.

Målet med verksamheten är att hjälpa borlängebon till ett nyktert- och drogfritt liv samt att bedriva vården med god kvalitet.

IFO strävar efter en god vårdkedja och har goda möjligheter därtill via egen öppenvård både vad gäller ungdomar och vuxna.

Till din hjälp kommer du att ha ett tydligt och utvecklat rutinssystem med tydliga rutiner, en tydlig behandlingsinriktning och goda möjligheter till personlig utveckling

Borlänge kommun värnar om alla Borlängebor vi möter i vår arbetsvardag samt våra anställda. Vi ser gärna att du som söker arbete hos oss är vaccinerad mot covid-19.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Behandlingsansvarig ansvarar för behandlingen och behandlingsupplägget i samarbete med biträdande enhetschef och den andre behandlaren. Arbetet sker främst på dagtid. Du ansvarar för att behandlingen på Stoltzen sker enligt givna rutiner och behandlingsupplägg. Ansvarar för att en god vård bedrivs.

Arbetet utförs med stöd av biträdande enhetschef. Du kommer att ha kontakter med IFO:s myndighetsutövning samt externa aktörer som Regionen eller andra vårdgivare. Arbetet bedrivs i grupp såväl som individuellt av dig och den andre behandlaren.

KVALIFIKATIONER
De krav vi har på tjänsten är att du är utbildad KBT-terapeut samt har någon ledarskapsutbildning. Detta då du kommer att behöva styra och leda andra i att utföra behandlingen på kvällar och helger.

Meriterande är om du är utbildad i ADAD och MI då det krävs för behandlingsupplägget i att screena klinten samt göra en förhandsbedömning inför inskrivning men även att motivera till förändring. Vi ser även att en utbildning i NPF är meriterande då våra klienter även har drag av detta.

Vad gäller erfarenheter så är det ett krav att du har erfarenhet av terapeutiskt behandlingsarbete i ledande roll på ett behandlingshem. En meriterande erfarenhet är att du arbetat både med vuxna och ungdomar på HVB då vi även har en del unga vuxna i klientgruppen.

Du uttrycker dig väl i både skrift och i språk i det svenska språket, och du behärskar engelskan bra.

Som person är du lösningsfokuserad och har alltid Borlängebons behov i fokus. Du har en stor förmåga till struktur och kan planera både kort- och långsiktigt för att verksamheten ska nå sina mål för varje klient. Att skapa relationer till andra människor är något som ligger dig naturligt och samverkan är något du eftersträvar i varje möte med både kollegor, personal, klient och myndighet.

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastnings och misstankeregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Vill du jobba inom boendestöd eller HVB/Stödboende i sommar? Sök till oss!

Vill du ha ett roligt och givande sommarjobb? Nu har du chansen att göra skillnad. Vi finns här för Borlängebon, varje dag, dygnet runt. Detta gör vi med stöd av vår värdegrund: • Jag finns här för Borlängebon • Jag gillar utmaningar • Jag möter varje människa med öppenhet Vi har flera spännande sommarvikariat att erbjuda och vi söker medarbetare inom följande yrkesområden: - Boendestödjare - Boendehandledare - Behandlingsassistent Gemensamt för alla y... Visa mer
Vill du ha ett roligt och givande sommarjobb? Nu har du chansen att göra skillnad.

Vi finns här för Borlängebon, varje dag, dygnet runt. Detta gör vi med stöd av vår värdegrund:
• Jag finns här för Borlängebon
• Jag gillar utmaningar
• Jag möter varje människa med öppenhet

Vi har flera spännande sommarvikariat att erbjuda och vi söker medarbetare inom följande yrkesområden:
- Boendestödjare
- Boendehandledare
- Behandlingsassistent

Gemensamt för alla yrkeskategorier är att vi arbetar med Borlängebons behov i centrum. Vi möter brukarens särskilda behov av stöd för att främja en stabil tillvaro och gott mående, både i nuet och på lång sikt.

Även i år erbjuder vi dig som sommarvikarie möjlighet att få extra ersättning i form av en bonus under semesterperioden. Du som vikarie ersätter ordinarie personal vid semester

Borlänge kommun värnar om alla Borlängebor vi möter i vår arbetsvardag samt våra anställda. Vi ser gärna att du som söker arbete hos oss är vaccinerad mot covid-19.

ARBETSUPPGIFTER
Som boendestödjare inom socialpsykiatrin kommer att arbeta med personer som har psykiska funktionshinder samt personer som omfattas av LSS.

Arbetar du som boendehandledare/behandlingsassistent på Stödboende eller HVB inom enheten för sociala insatser kommer du att arbeta med ungdomar och vuxna från 16 år och uppåt som omfattas av SoL.

Du är ett socialt och pedagogiskt stöd i brukarens hem och närmiljö. Du motiverar den enskilde att bli så självständig som möjligt. Stödet bygger på delaktighet och utformas individuellt. Du ingår i en arbetsgrupp och arbetstiden är förlagd såväl dag, kväll och helg. Natt och dygnsarbete förekommer.

Arbetet innebär:
Motivations- och aktiveringsstöd
Stöd i att strukturera vardagen och hitta rutiner
Stöd i att bryta isolering och delta i samhällslivet

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har eller har påbörjat en pedagogisk utbildning, socialpedagog, behandlingsassistent, omvårdnadsutbildning gärna med inriktning psykiatri, barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren anser vara likvärdig.

Du har avklarad svenska på gymnasial nivå då en stor del av arbetet innefattar kommunikation med brukare, anhöriga och kollegor både i tal och i skrift. Du kan skriftligt dokumentera det som verksamheten kräver. Du ska ha fyllt 18 år och inneha B-körkort. Innan anställningen påbörjat ska du lämna in ett utdrag ur polisens belastningsregister. Vidare är det viktigt att du kan arbeta med både manliga och kvinnliga arbetskamrater och brukare.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper såsom att du är pedagogisk, ansvarsfull, flexibel, kan arbeta självständigt och i grupp, målinriktad, lyhörd samt att du har ett empatiskt förhållningssätt.

För den som erbjuds anställning krävs utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister. Vi vill därför att du medtar utdraget om du blir kallad till anställningsintervju. Ansök om utdrag redan idag då det kan ta flera veckor. Du ansöker om utdraget via länken:
HVB-hem (familjehem), e-tjänst | Polismyndigheten (polisen.se)

Glöm inte att intervjuer sker löpande och tjänsterna kan tillsättas innan ansökningstiden gått ut, ansök därför redan idag! Vi ser fram emot att läsa just din ansökan.

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning krävs utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.
https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/kontrollera-dina-uppgifter-i-belastningsregistret/

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Handledare till sysselsättning

Borlänge kommun erbjuder sysselsättning/daglig verksamhet till personer med psykisk och fysisk funktionsnedsättningar. Vi söker en engagerad och strukturerad stödassistent som arbetar självständigt i våra arbetsinriktade verksamheter. Vi befinner oss just nu i en tillväxtfas där behovet av arbetsinriktade verksamheter ökar. Som stödassistent i verksamheten kommer du därför ha ett nära samarbete med arbetskonsulenter för att driva och utveckla vår verksamh... Visa mer
Borlänge kommun erbjuder sysselsättning/daglig verksamhet till personer med psykisk och fysisk funktionsnedsättningar.
Vi söker en engagerad och strukturerad stödassistent som arbetar självständigt i våra arbetsinriktade verksamheter. Vi befinner oss just nu i en tillväxtfas där behovet av arbetsinriktade verksamheter ökar. Som stödassistent i verksamheten kommer du därför ha ett nära samarbete med arbetskonsulenter för att driva och utveckla vår verksamhet framåt. Syftet med sysselsättningen är att öka den enskildes delaktighet och självständighet.

Borlänge kommun värnar om alla Borlängebor vi möter i vår arbetsvardag samt våra anställda. Vi ser gärna att du som söker arbete hos oss är vaccinerad mot covid-19.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Arbetet som handledare är kreativt och varierande och du jobbar som ensam handledare i gruppen stor del av tiden. Du kommer att ha ansvar för en arbetsgrupp som har ett nära samarbete med Fritid, Fritidsbanken. I arbetet ingår det att handleda, planera och strukturera olika arbetsuppgifter med utgångspunkt från brukarens unika förutsättningar. Arbetet innebär även samverkan med andra aktörer som är viktiga i brukarens nätverk så som boendestöd, servicebostäder, myndighetskontakter, arbetsgivare och vårdkontakter.

Som handledare arbetar du utifrån varje enskilds brukares behov/beslut samt de sysslor som ni får tilldelade så som gräsklippning och ritsning av fotbollsplaner, gräsklippning runt utegym, städning, snöskottning samt körningar åt Fritidsbanken. Arbetet innefattar hantering av olika maskiner såsom åkgräsklippare, motorgräsklippare, grästrimmer o s v. Praktisk färdighet är av stor vikt för att klara av arbetsuppgifterna, där även tyngre lyft förekommer.
Löpande dokumentation, upprättande av genomförandeplaner samt individuell uppföljning och utvärdering på arbetsplatsen ingår i arbetet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med lämplig utbildning inom psykiatri, pedagogik, beteendevetenskap, socialt arbete eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig

Du har dokumenterad erfarenhet från arbete med målgruppen, personer med psykisk och fysisk funktionsnedsättning och eller tidigare erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättning.

B-körkort är ett krav.

Det är meriterande om du har kunskap/utbildning i samtalstekniken MI (motiverande samtal) samt lågaffektivt bemötande.
Du ska ha lätt att uttrycka dig i både tal och skrift samt ha dokumentations- och datorvana.
Du behöver ha ett professionellt förhållningssätt, vara flexibel, kunna samarbeta och vara lyhörd inför andra personers möjligheter och behov av stöd.

Vi söker dig som är initiativrik, engagerad och trivs med att självständigt utveckla arbetet efter brukarens och verksamhetens behov.
Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och arbetar målinriktat. Genom kompetens, engagemang och kreativitet finner du lösningar och metoder som utvecklar verksamheten. Eftersom sysselsättningen är föränderlig behöver du vara flexibel och ha en kreativ syn på din roll och vara beredd på att ditt uppdrag kan förändras utifrån behov. Du har god förmåga att självständigt strukturera och planera innehåll för brukarna utifrån deras förutsättningar.

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning ska ett utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas innan anställningen påbörjas https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Handledare till sysselsättningen inom socialpsykiatrin

Borlänge kommun erbjuder sysselsättning/dagverksamhet till personer med psykisk funktionsnedsättning enligt socialtjänstlagen (SoL). Vi söker en engagerad och strukturerad personal som snabbt tar in ny kunskap och använder sin erfarenhet på ett flexibelt sätt. Du kommer att handleda personer som har en psykisk funktionsnedsättning och/eller har en kognitiv nedsättning. Så det är viktigt att du tar brukarens nuvarande och framtida behov i beaktning när be... Visa mer
Borlänge kommun erbjuder sysselsättning/dagverksamhet till personer med psykisk funktionsnedsättning enligt socialtjänstlagen (SoL). Vi söker en engagerad och strukturerad personal som snabbt tar in ny kunskap och använder sin erfarenhet på ett flexibelt sätt.

Du kommer att handleda personer som har en psykisk funktionsnedsättning och/eller har en kognitiv nedsättning. Så det är viktigt att du tar brukarens nuvarande och framtida behov i beaktning när beslut fattas.
I dagsläget erbjuder vi sysselsättning på Möjligheternas hus, enskilda platser på företag samt arbetsgrupper med handledare på Erikshjälpen, Rusta, Betesgatan 12 och Mellsta camping.

Som handledare kommer du ha ett nära samarbete med arbetskonsulenter för att driva och utveckla verksamheten framåt. Syftet med sysselsättningen är att öka den enskildes delaktighet och självständighet. Du jobbar som ensam handledare i gruppen stor del av tiden men tillhör ett team som arbetar inom sysselsättning/dagligverksamhet

Borlänge kommun värnar om alla Borlängebor vi möter i vår arbetsvardag samt våra anställda. Vi ser gärna att du som söker arbete hos oss är vaccinerad mot covid-19.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Arbetet som handledare är kreativt och varierande. Du kommer att ha ansvar för både en arbetsgrupp av brukare som just nu kommer att starta upp på Betesgatan 12 samt en arbetsgrupp ute på företag där du förutser problem och utvecklar alternativa planer så att arbetet utvecklas efter brukarens och verksamhetens behov.

I arbetet ingår det att handleda, planera och strukturera olika arbetsuppgifter med utgångspunkt från brukarens unika förutsättningar. Du förhåller dig till andra på ett öppet och accepterande sätt och får andra att känna sig bekväma.

Arbetet innebär att du samverkar med andra aktörer som är viktiga i brukarens nätverk så som anhöriga, boendestöd, myndighetskontakter, vårdkontakter.

Du förhåller dig till andra på ett öppet och accepterande sätt och får andra att känna sig bekväma.
Eftersom sysselsättningen är föränderlig behöver du vara flexibel och vara beredd på att ditt uppdrag kan förändras utifrån behov.
I tjänsten så ingår löpande dokumentation, upprättande av genomförandeplaner samt individuell uppföljning och utvärdering.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med en lämplig eftergymnasial utbildning med inriktning inom psykiatri eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du har en dokumenterad erfarenhet från arbete med målgruppen personer med psykisk funktionsnedsättning där du ska samverka genom att främja och utveckla idéer.

Det är meriterande om du har kunskap/utbildning i samtalsmetodiken MI (motiverande samtal), lågaffektivt bemötande samt annan utbildning/kurs inom exempelvis kognitiva nedsättningar.

Du ska ha lätt att uttrycka dig i både tal och skrift samt ha grundläggande datavana.

Du behöver ha ett professionellt förhållningssätt, vara flexibel och lyhörd inför andra personers möjlighet och behov av stöd. Du arbetar strukturerat och självständigt utifrån fattade beslut.
B-körkort är ett krav.

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning ska ett utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas innan anställningen påbörjas https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Arbetsmarknadshandläggare Unga på väg AME

Din arbetsplats kommer att vara på Cozmoz administration direkt ovanpå Musikskolans administration Engelbrektsgatan 36. Du är välkommen till oss på Arbetsmarknadsenheten. Tillsammans med din kollega och samverkans parter kommer ni att arbeta med ungdomar som är från 15 till 20 år. Unga på väg som verksamhet kom till våren 2018 och är en insats på AME och ett samarbete med socialförvaltningen. Verksamheten är en plattform, dels en fysisk lokal med verksamh... Visa mer
Din arbetsplats kommer att vara på Cozmoz administration direkt ovanpå Musikskolans administration Engelbrektsgatan 36.

Du är välkommen till oss på Arbetsmarknadsenheten.
Tillsammans med din kollega och samverkans parter kommer ni att arbeta med ungdomar som är från 15 till 20 år. Unga på väg som verksamhet kom till våren 2018 och är en insats på AME och ett samarbete med socialförvaltningen. Verksamheten är en plattform, dels en fysisk lokal med verksamhet mån-fre 9-15, samt en samverkan mellan aktörer vilka i nuläget består av EKB, Öppenvård och AME.

Borlänge kommun värnar om alla Borlängebor vi möter i vår arbetsvardag samt våra anställda. Vi ser gärna att du som söker arbete hos oss är vaccinerad mot covid-19.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Arbeta med ungdomar mellan 15-20 år.
Tillsammans med din kollega tar du emot och arbetar motiverande, lösningsinriktat och engagerande direkt med ungdomarna i verksamheten.
Coachande och motiverande samtal med ungdomen.
I arbetet ingår det att leda grupper och skapa individuella planeringar tillsammans med ungdomen och samarbetsparter.
Viktigt i arbetet är att ha kontakt med andra aktörer ex. skola, socialförvaltning, AF. Andra uppgifter i arbetet är uppsökande verksamhet ex. hembesök.
Du gör även studiebesök på skolor och arbetsplatser.

KVALIFIKATIONER
Krav: Erfarenhet av att motivera och coacha personer till studier eller arbete samt ha tidigare ha jobbat med ungdomsverksamhet. Körkort B

Meriterande: Utbildningsbakgrund innehållandes lösningsfokuserat, MI, NLP eller något inom pedagogik området.

Har du även erfarenhet av administrationsverktyget VIVA så är det en fördel.

Som person behöver det ligga naturligt för dig att bygga relationer och värna om ett gott samarbete. Du utvärderar varje handling och beslut utifrån hur mottagaren kommer att påverkas.

Tjänsten kräver att du har mycket god svenska i tal och skrift.

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Är du vår nya handledare till Arbetsmarknadsenheten?

Arbetsmarknadsenheten i Borlänge kommun är en dynamisk och föränderlig verksamhet. Vi finns för att ge Borlängebor ett professionellt och vägledande stöd när det gäller att hitta vägar till arbete och utbildning. För att lyckas med vårt uppdrag behöver vi både vara lyhörda inför arbetsmarknadens behov och för den enskilde människans förutsättningar. Det betyder i sin tur att våra insatser mynnar ut i allt från omfattande arbetsmarknadsåtgärder till att möt... Visa mer
Arbetsmarknadsenheten i Borlänge kommun är en dynamisk och föränderlig verksamhet. Vi finns för att ge Borlängebor ett professionellt och vägledande stöd när det gäller att hitta vägar till arbete och utbildning. För att lyckas med vårt uppdrag behöver vi både vara lyhörda inför arbetsmarknadens behov och för den enskilde människans förutsättningar. Det betyder i sin tur att våra insatser mynnar ut i allt från omfattande arbetsmarknadsåtgärder till att möta Borlängebor i enskilda vägledningssamtal.

Inom AME driver vi bland annat en Serviceenhet där vi har mestadels utearbete som Parkskötsel, skötsel av naturreservat och friluftsområden. Här har vi även trätillverkning och snickeri samt bilrekond. Vid Dala återbyggdepå hanterar vi och säljer återbruksbart byggmaterial. En målsättning är att skapa meningsfull sysselsättning vid våra arbetsträningsplatser med stort fokus på miljö och återbruk. Vi har faktiskt fått pris för att vi är duktiga på återbruk.

Anledningen till att vi driver våra verksamheter är för att de Borlängebor som behöver stöd och vägledning för att komma vidare mot egen försörjning ska få känna sig för och träna hos oss innan de tar sig vidare ut mot arbete eller studier.

Vill du vara en i vårt gäng?

Borlänge kommun värnar om alla Borlängebor vi möter i vår arbetsvardag samt våra anställda. Vi ser gärna att du som söker arbete hos oss är vaccinerad mot covid-19.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Som handledare inom AME har du din placering i någon av våra interna arbetsplatser.
Din huvudsakliga arbetsuppgift är att guida och vägleda deltagare i de olika arbetsmomenten utifrån deltagarens förmågor och dennes genomförandeplan. Varje deltagare har sin egen anledning varför den är hos oss och hur länge den ska stanna innan det är dags att gå vidare mot egen försörjning. Tillsammans med övriga Handledare och Arbetsmarknadshandläggarna stödjer ni individen mot sina mål.
I arbetsuppgifterna ingår också att delta i det praktiska arbetet inom verksamheten du jobbar i. Du stödjer deltagarna i arbetet men det gör du bäst genom att själv arbeta tillsammans med dem. Du ska vara en förebild utifrån ansvar och bidra till ett gott arbetsklimat.

Du kommer att ha viss kundkontakt och även kontakt med olika samarbetspartners. Administration i form av dokumentation över deltagarna ingår.
Tillsammans med övriga Handledare ska ni ständigt se över verksamheten och bidra till utveckling och förbättringar.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har någon form av eftergymnasial utbildning i att möta människor, även en pedagogisk utbildning skulle passa. Du behöver också ha erfarenhet från arbete med människor i som står långt ifrån reguljära arbetsmarknaden.

Tidigare erfarenheter att arbeta inom arbetsmarknadspolitiska åtgärder är ett krav.

Det är bra om du är praktiskt lagd, vågar ta i och ibland kavla upp ärmarna. Ett visst sinne för ordning och struktur är bra att ha i detta arbete liksom att jobba lösningsfokuserat. Att du har erfarenhet att leda människor i grupp är ett krav.
Du bör ha viss kunskap inom Trä/snickeri och/eller naturvård/parkskötsel.
Vana att arbete i en dynamisk och stor arbetsgrupp är meriterande.

Som person vill vi att du bemöter andra med positiv grundsyn, har förmågan att inspirera, tycker om och är bra på att samarbeta, har ett innovativt och pedagogiskt förhållningssätt samt tycker det är roligt att utveckla och förändra.
Vi vill att du har passion att arbeta för Borlängebons bästa.

Personliga egenskaper vi ser hos vår nästa medarbetare är: Ansvarstagande, flexibel, engagerad, motiverande, ödmjuk samt modig.

B Körkort är ett krav.

Du uttrycker dig mycket bra i svenska, i både tal och skrift. Om du behärskar engelska, arabiska, somaliska eller kurmanji är det meriterande.

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Boendehandlare på Norränge stödboende

Vi utökar vårt team med en ny kollega, är du den vi söker? Norränge stödboende är en verksamhet som startade våren 2019. Vi erbjuder boende och stöd för Borlängebor, från 18 år och uppåt, med samtidig psykisk ohälsa och beroende- problematik. Enheten för sociala insatser i Borlänge kommun är en nystartad enhet som erbjuder boende med stöd och/eller behandling till Borlängebor med beroende och/eller psykisk ohälsa. En verksamhet som följer utvecklingen o... Visa mer
Vi utökar vårt team med en ny kollega, är du den vi söker?

Norränge stödboende är en verksamhet som startade våren 2019. Vi erbjuder boende och stöd för Borlängebor, från 18 år och uppåt, med samtidig psykisk ohälsa och beroende- problematik.

Enheten för sociala insatser i Borlänge kommun är en nystartad enhet som erbjuder boende med stöd och/eller behandling till Borlängebor med beroende och/eller psykisk ohälsa. En verksamhet som följer utvecklingen och ligger i framkant. Enheten för sociala insatser ligger under IFO i Borlänge kommun.

Norränge utvecklas hela tiden utifrån de olika behov som de boende har. Är du nyfiken på och har ett genuint intresse av människor? Då passar du in hos oss! Tillsammans med kollegorna arbetar du motiverande, uppsökande, coachande och vägledande.

Borlänge kommun värnar om alla Borlängebor vi möter i vår arbetsvardag samt våra anställda. Vi ser gärna att du som söker arbete hos oss är vaccinerad mot covid-19.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Arbetsuppgifterna är mycket varierande och utgår alltid från behovet hos de boende. Vi uppmuntrar kreativitet och att ibland hitta lösningar utanför boxen. Motivationsarbete är en viktig del av arbetet. Alla boende har en individuell genomförandeplan som upprättas tillsammans med den boende.

Tillsammans med dina fem kollegor arbetar du coachande och vägledande för att stötta de boende att skapa en fungerande vardag. Vid behov samordnar vi insatser från flera aktörer.

I arbetsuppgifterna ingår även att stötta personer som bor i eget boende.

Viktigt att du är bra på att skapa positiva relationer.

Personalen är schemalagd och boendet är bemannat dygnet runt vardagar och helg.

KVALIFIKATIONER
Du är utbildad socionom eller har annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig och med psykiatri- och/eller missbrukskompetens.

B-körkort är ett krav för tjänsten.
Du har mycket goda kunskaper i det svenska språket, både skriftligt och muntligt då du i tjänsten kommer ha myndighetskontakter samt dokumentera i vårt dokumentationssystem.

Att ha arbetat med målgruppen är meriterande. Är du utbildad i MI och Case management? Och har du dessutom erfarenhet av att jobba utifrån metoderna, då ligger du lite bättre till än konkurrenterna. MI är vårt förhållningssätt och vi använder det som metod i arbetet.
Vi önskar att du har arbetat med samsjuklighet och/eller missbruksproblematik sedan tidigare.

Vi söker medarbetare som:
• Har hög förmåga att lösa problem, planera och dra logiska slutsatser.
• Har en grundläggande känslomässig stabilitet och är trygg i sig själv.
• Har ett arbetssätt som är präglat av ordning, reda och struktur.
• Har god förmåga att skapa positiva relationer.
• Är en lagspelare
• Är flexibel som person

Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten tillsätts utifrån att erforderliga beslut tas.

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastnings och misstankeregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Handledare på AME

Du kommer att ha din arbetsplats i Åselby AME där vi har många typer av arbetsträningsplatser. Din huvudsakliga arbetsplats kommer att vara i huset Bagaren där verksamheten "Kök o Lokalvård" håller till. Du samarbetar med Arbetsmarknadsenhetens övriga handledare och arbetsmarknadshandläggare Du är välkommen till oss på Arbetsmarknadsenheten som är en enhet med ca 55 anställda. Borlänge kommun värnar om alla Borlängebor vi möter i vår arbetsvardag samt vår... Visa mer
Du kommer att ha din arbetsplats i Åselby AME där vi har många typer av arbetsträningsplatser. Din huvudsakliga arbetsplats kommer att vara i huset Bagaren där verksamheten "Kök o Lokalvård" håller till. Du samarbetar med Arbetsmarknadsenhetens övriga handledare och arbetsmarknadshandläggare Du är välkommen till oss på Arbetsmarknadsenheten som är en enhet med ca 55 anställda.

Borlänge kommun värnar om alla Borlängebor vi möter i vår arbetsvardag samt våra anställda. Vi ser gärna att du som söker arbete hos oss är vaccinerad mot covid-19.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Din huvudsakliga arbetsplats kommer att vara i huset Bagaren där verksamheten "Kök o Lokalvård" håller till. Det är ett fritt arbete med mycket egenansvar.
Du är ansvarig för att Kök o lokalvårds verksamhet med deltagare upp till 8 st. Du kommer även ingå i ett team med övriga handledare.

KVALIFIKATIONER
Krav för tjänsten är gymnasieutbildning, goda kunskaper i svenska, muntligt och skriftligt. Det är även ett krav på tidigare erfarenhet av arbete med människor samt meriterande om du tidigare arbetat med att vägleda samt motivera personer. Det är meriterande om du har kunskap, erfarenhet i Livsmedelshantering- och hygien samt lokalvårdsutbildning samt kunskaper i arabiska och somaliska. Du ska kunna ge deltagarna kunskaper i dessa uppgifter samt få deltagarna att få erfarenhet av matlagning, livsmedelshantering och hygien samt lokalvårdsutbildning. Det är meriterande om du har utbildning i 7-tjugo, MI, Nlp eller liknade. Du ska hjälpa människor att själva åstadkomma förändringar i sitt liv. Du har kunskap i hur både människan och samhället fungerar. Det är viktigt att kunna motivera och coacha personer ut på arbetsmarknaden eller till studier samt att ha erfarenhet och kunskap att skapa relationer med människor. Det är även meriterande att ha kunskap om arbetsmarknadsläget för att vägleda för ökade möjlighet att komma vidare.

Som person är du engagerad, kommunikativ och empatisk

Ett krav för tjänsten är B- körkort

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Nu söker vi en stödfamilj till tonårskille

Har du några timmars vardag att ge bort? I Borlänge finns just nu familjer som behöver dig som någon helg i månaden kan ta emot deras barn som har en funktionsnedsättning. Vad innebär det att vara stödfamilj? En stödfamilj tar emot ett barn eller ungdom i det egna hemmet några dygn per månad. Genom stödfamiljen får familjen avlastning och barnet får miljöombyte och träning i sociala situationer. Möjligheten att bygga nära relationer utanför familjen är ... Visa mer
Har du några timmars vardag att ge bort? I Borlänge finns just nu familjer som behöver dig som någon helg i månaden kan ta emot deras barn som har en funktionsnedsättning.

Vad innebär det att vara stödfamilj?
En stödfamilj tar emot ett barn eller ungdom i det egna hemmet några dygn per månad. Genom stödfamiljen får familjen avlastning och barnet får miljöombyte och träning i sociala situationer. Möjligheten att bygga nära relationer utanför familjen är speciellt värdefull när funktionsnedsättningen gör att det är svårare att umgås med andra människor. Stödfamilj kan vara en familj, med eller utan barn, samt ensamstående man eller kvinna. För att vara stödfamilj behöver man vara en stabil familj och ha ordnade hemförhållanden. Man ska kunna erbjuda ett eget rum under de dygn barnet/ungdomen vistas i hemmet.

Tack vare stödfamilj får den egna familjen avlastning och möjlighet att få tid till exempelvis syskon. Ersättning betalas ut enligt SKRs rekommendationer per dygn i form av arvode och omkostnadsersättning.


Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi en stödfamilj till en tonårskille.

Vi söker en aktiv kontaktfamilj/stödfamilj till en lugn kille på 16 år med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning och tvångssyndrom.
Familjen vi söker har ett öppet sinne för att möta personer med funktionsvariation. Önskvärt med kunskap om och eller erfarenhet av neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och tvångssyndrom.

Familjen behöver vara ett stöd utifrån den enskildes funktionsnedsättningar samt kunna motivera till aktivitet, vara rak och tydlig men samtidigt vara lättsam och trevlig.

Familjen kan bestå av ett par eller ensamstående man eller kvinna. Önskvärt att det inte finns minderåriga barn i familjen.
Omfattning 3 dygn per månad.

KVALIFIKATIONER
Familjen kan bestå av ett par eller ensamstående man eller kvinna. Önskvärt att det inte finns minderåriga barn i familjen. Om du och din familj vill bli stödfamilj görs en utredning av er situation, hembesök och kontroll i olika register. Detta för att bedöma om ni passar för uppdraget och motsvarar de krav som funktionsstödsenheten ställer på en stödfamilj.

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning ska ett utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas innan anställningen påbörjas https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Boendehandlare på Norränge stödboende

Vi behöver nu en ny kollega, är du en av dom? Norränge Stödboende är en verksamhet som startade våren 2019. Vi erbjuder boende och stöd för Borlängebor, från 18 år och uppåt, med samtidig psykisk ohälsa och beroende- problematik. Enheten för sociala insatser i Borlänge kommun är en nystartad enhet som erbjuder boende med stöd och/eller behandling till Borlängebor med beroende och/eller psykisk ohälsa. En verksamhet som följer utvecklingen och ligger i f... Visa mer
Vi behöver nu en ny kollega, är du en av dom?

Norränge Stödboende är en verksamhet som startade våren 2019. Vi erbjuder boende och stöd för Borlängebor, från 18 år och uppåt, med samtidig psykisk ohälsa och beroende- problematik.

Enheten för sociala insatser i Borlänge kommun är en nystartad enhet som erbjuder boende med stöd och/eller behandling till Borlängebor med beroende och/eller psykisk ohälsa. En verksamhet som följer utvecklingen och ligger i framkant. Enheten för sociala insatser ligger under IFO i Borlänge kommun.

Norränge utvecklas hela tiden utifrån de olika behov som de boende har. Är du nyfiken på och har ett genuint intresse av människor? Då passar du in hos oss! Tillsammans med kollegorna arbetar Du motiverande, uppsökande, coachande och vägledande.

Borlänge kommun värnar om alla Borlängebor vi möter i vår arbetsvardag samt våra anställda. Vi ser gärna att du som söker arbete hos oss är vaccinerad mot covid-19.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Arbetsuppgifterna är mycket varierande och utgår alltid från behovet hos de boende. Vi uppmuntrar kreativitet och att ibland hitta lösningar utanför boxen. Motivationsarbete är en viktig del av arbetet. Alla boende har en individuell genomförandeplan som upprättas tillsammans med den boende.

Tillsammans med dina kollegor arbetar du coachande och vägledande för att stötta de boende att skapa en fungerande vardag. Vid behov samordnar vi insatser från flera aktörer.

I arbetsuppgifterna ingår även att stötta personer som bor i eget boende.
Viktigt att du är bra på att skapa positiva relationer.

Personalen är schemalagd och boendet är bemannat dygnet runt vardagar och helg.

KVALIFIKATIONER
Du är utbildad socionom eller har annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig och med psykiatri- och/eller missbrukskompetens. B-körkort är ett krav för tjänsten. Du har mycket goda kunskaper i det svenska språket, både skriftligt och muntligt då du i tjänsten kommer ha myndighetskontakter, samt dokumentera i vårt dokumentationssystem. Det är meriterande om du har goda kunskaper i engelska både i tal och skrift.

Att ha arbetat med målgruppen är meriterande. Är du utbildad i MI och Case management? Och har du dessutom erfarenhet av att jobba utifrån metoderna, då ligger du lite bättre till än konkurrenterna. MI är vårt förhållningssätt och vi använder det som metod i arbetet.
Vi önskar att du har arbetat med samsjuklighet och/eller missbrukproblematik sedan tidigare.

Vi söker medarbetare som:
• Har hög förmåga att lösa problem, planera och dra logiska slutsatser.
• Har en grundläggande känslomässig stabilitet och är trygg i sig själv.
• Har ett arbetssätt som är präglat av ordning, reda och struktur.
• Har god förmåga att skapa positiva relationer.
• Är en lagspelare
• Är flexibel som person

Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten tillsätts utifrån att erforderliga beslut tas.

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastnings och misstankeregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Boendehandledare till HVB

Borlänge kommun värnar om alla Borlängebor vi möter i vår arbetsvardag samt våra anställda. Vi ser gärna att du som söker arbete hos oss är vaccinerad mot covid-19. Borlänge är en ort i ständig utveckling, här händer det mycket både i kommunen som organisation och i Borlänge som ort. Kommunen är Borlänges största arbetsgivare med verksamheter inom många viktiga områden. Våra anställda möter Borlängeborna i livets alla skeden. Vi har dessutom en värdegrund... Visa mer
Borlänge kommun värnar om alla Borlängebor vi möter i vår arbetsvardag samt våra anställda. Vi ser gärna att du som söker arbete hos oss är vaccinerad mot covid-19.

Borlänge är en ort i ständig utveckling, här händer det mycket både i kommunen som organisation och i Borlänge som ort. Kommunen är Borlänges största arbetsgivare med verksamheter inom många viktiga områden. Våra anställda möter Borlängeborna i livets alla skeden. Vi har dessutom en värdegrund som vi jobbar efter varje dag och som är ledstjärnan i vårt arbete.

Jag finns här för Borlängebon
Jag gillar utmaningar
Jag möter varje människa med öppenhet

Individ- och familjeomsorgen (IFO) är organiserad inom sociala sektorn under Socialnämnden.ARBETSUPPGIFTER
I Borlänge har vi två HVB hem för behandling av missbruk, beroende och kriminalitet, grunden i behandlingen vilar på 12-stegs filosofi i kombination med KBT. Som boendehandledare hos oss kommer du att tillsammans med dina kollegor stötta, finnas och följa upp det som händer i behandlingen, det innefattar bl.a. att hålla motiverande samtal, vara delaktig i processen tillsammans med klienterna i huset, vara en god förebild, laga mat, dokumentera m.m. Du behöver ha god förmåga att kommunicera med andra människor, vara lösningsfokuserad och ha hjärtat på rätt ställe.

KVALIFIKATIONER
För tjänsten krävs följande;
-Socionom eller liknande högskolekompetens som arbetsgivaren anser vara likvärdig.
-God datorvana
-Mycket god svenska i både tal och skrift.
-B-Körkort.
-Tidigare arbete i liknade miljö och målgrupp

Programmet kriminalitet som livsstil, MI, återfallsprevention och sorgearbete är meriterande för denna tjänst, det är även meriterande om du har längre erfarenhet av arbete på HVB-hem för missbruk.

Som person behöver du ha ett stort engagemang och driv för att få saker uträttade, inte vara rädd för att kliva utanför boxen för att hitta lösningar som gynnar Borlängebon. Vidare behöver du vara ansvarsfull, modig och ha ett gott tålamod!ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastnings och misstankeregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Är du vår nya handledare till Arbetsmarknadsenheten?

Arbetsmarknadsenheten i Borlänge kommun är en dynamisk och föränderlig verksamhet. Vi finns för att ge Borlängebor ett professionellt och vägledande stöd när det gäller att hitta vägar till arbete och utbildning. För att lyckas med vårt uppdrag behöver vi både vara lyhörda inför arbetsmarknadens behov och för den enskilde människans förutsättningar. Det betyder i sin tur att våra insatser mynnar ut i allt från omfattande arbetsmarknadsåtgärder till att möt... Visa mer
Arbetsmarknadsenheten i Borlänge kommun är en dynamisk och föränderlig verksamhet. Vi finns för att ge Borlängebor ett professionellt och vägledande stöd när det gäller att hitta vägar till arbete och utbildning. För att lyckas med vårt uppdrag behöver vi både vara lyhörda inför arbetsmarknadens behov och för den enskilde människans förutsättningar. Det betyder i sin tur att våra insatser mynnar ut i allt från omfattande arbetsmarknadsåtgärder till att möta Borlängebor i enskilda vägledningssamtal.
Inom AME driver vi bland annat en Tatillvara butik med tillhörande verkstäder, I våran Serviceenhet har vi mestadels utearbete som Parkskötsel, skötsel av naturreservat och friluftsområden. Här har vi även trätillverkning och bilrekond. Vid Dala återbyggdepå hanterar vi och säljer återbruksbart byggmaterial. En målsättning är att skapa meningsfull sysselsättning vid våra arbetsträningsplatser med stort fokus på miljö och återbruk. Vi har faktiskt fått pris för att vi är duktiga på återbruk.
Anledningen till att vi driver våra verksamheter är för att de Borlängebor som behöver stöd och vägledning för att komma vidare mot egen försörjning ska få känna sig för och träna hos oss innan de tar sig vidare ut mot arbete eller studier.
Vill du vara en i vårt gäng?

Borlänge kommun värnar om alla Borlängebor vi möter i vår arbetsvardag samt våra anställda. Vi ser gärna att du som söker arbete hos oss är vaccinerad mot covid-19.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Som handledare inom AME har du din placering i någon av våra interna arbetsplatser.
Din huvudsakliga arbetsuppgift är att guida och vägleda deltagare i de olika arbetsmomenten utifrån deltagarens förmågor och dennes genomförandeplan. Varje deltagare har sin egen anledning varför den är hos oss och hur länge den ska stanna innan det är dags att gå vidare mot egen försörjning. Tillsammans med övriga Handledare och Arbetsmarknadshandläggarna stödjer ni individen mot sina mål.
I arbetsuppgifterna ingår också att delta i det praktiska arbetet inom verksamheten du jobbar i. Du stödjer deltagarna i arbetet men det gör du bäst genom att själv arbeta tillsammans med dem. Du ska vara en förebild utifrån ansvar och bidra till ett gott arbetsklimat.
Du kommer att ha viss kundkontakt och även kontakt med olika samarbetspartners. Administration i form av dokumentation över deltagarna ingår.
Tillsammans med övriga Handledare ska ni ständigt se över verksamheten och bidra till utveckling och förbättringar.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har någon form av eftergymnasial utbildning i att möta människor, även en pedagogisk utbildning skulle passa. Du behöver också ha erfarenhet från arbete med människor i som står långt ifrån reguljära arbetsmarknaden.

Tidigare erfarenheter att arbeta inom arbetsmarknadspolitiska åtgärder är ett krav.

Det är bra om du är praktiskt lagd, vågar ta i och ibland kavla upp ärmarna. Ett visst sinne för ordning och struktur är bra att ha i detta arbete liksom att jobba lösningsfokuserat. Att du har erfarenhet att leda människor i grupp är ett krav.

Vana att arbete i en dynamisk och stor arbetsgrupp är meriterande.

Som person vill vi att du bemöter andra med positiv grundsyn, har förmågan att inspirera, tycker om och är bra på att samarbeta, har ett innovativt och pedagogiskt förhållningssätt, tycker det är roligt att utveckla och förändra.
Vi vill att du har passion att arbeta för Borlängebons bästa.

Personliga egenskaper vi ser hos våran nästa medarbetare är: Ansvarstagande, flexibel, engagerad, motiverande, ödmjuk samt modig.

B Körkort är ett krav.

Du måste kunna prata, skriva och läsa svenska, kan du även arabiska, somaliska eller kurmanji är det en merit.

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Boendestödjare till socialpsykiatrin

Vår organisation växer och vi utökar nu verksamheten. Socialpsykiatrin består idag av 5st boendestödsteam samt tre psykiatriboenden som utför insatser till ca 270 Borlängebor. Vi söker nu nya medarbetare till boendestödsteamen och till ett psykiatriboende. Här kommer vi att arbeta med Borlängebons behov i centrum. Att möta brukarnas särskilda behov av stöd för att främja en stabil tillvaro och gott mående, både i nuet och på lång sikt. Du kommer att... Visa mer
Vår organisation växer och vi utökar nu verksamheten.

Socialpsykiatrin består idag av 5st boendestödsteam samt tre psykiatriboenden som utför insatser till ca 270 Borlängebor.

Vi söker nu nya medarbetare till boendestödsteamen och till ett psykiatriboende.
Här kommer vi att arbeta med Borlängebons behov i centrum.

Att möta brukarnas särskilda behov av stöd för att främja en stabil tillvaro och gott mående, både i nuet och på lång sikt.

Du kommer att ingå i en arbetsgrupp och arbetstiden är förlagd såväl dag, kväll och helg. Natt och dygnsarbete förekommer på psykiatri boendena.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Du som söker denna tjänst kan räkna med ett roligt, stimulerande och utmanande arbete.

Som boendestödjare kommer du att arbeta med personer som har psykiatriska funktionshinder och personer som omfattas av LSS.
Du kommer att vara ett socialt och pedagogiskt stöd i brukarens hem och närmiljö och motiverar den enskilde att bli så självständig som möjligt.
Stödet bygger på delaktighet och utformas individuellt.

Arbetet innebär:
Motivations och aktiveringsstöd.
Stöd i att strukturera vardagen och hitta rutiner.
Stöd i att bryta isolering och delta i samhällslivet.
Stöd i att samspela socialt och att kommunicera med andra.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad skötare KY/YH inom psykiatrisk verksamhet. Undersköterska med inriktning psykiatri, behandlingspedagog eller annan utbildning som arbetsgivaren anser vara likvärdig.
Erfarenhet av arbete med neuropsykiatriska funktionshinder, psykiatri och/eller missbruk är en merit.

Du ska ha ett professionellt förhållningssätt där samarbete, ärlighet och empati utgör grunderna i hur du bemöter andra i din yrkesroll. Du är strukturerad men samtidigt lyhörd inför andra personers möjligheter och behov av stöd.

Meriterande:
Motiverande intervju
Erfarenhet av arbete med neuropsykiatriska funktionshinder, psykiatri och/eller missbruk.
Gärna tidigare arbete som boendestödjare.

Bra kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Vi kommer även att lägga stor vikt på dina personliga egenskaper såsom att du är flexibel, ansvarsfull, och kan arbeta självständigt och i grupp.

Du skall inneha B körkort, manuell växel.
Innan anställningen påbörjats behöver du lämna in ett utdrag ur polisens belastningsregister.

Denna tjänst omfattas av kravet om full vaccination mot covid-19. Du kommer innan anställningens start behöva uppvisa giltigt vaccinationsbevis.

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning ska ett utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas innan anställningen påbörjas https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Arbetskonsulent till daglig verksamhet LSS

Vill du arbeta i ett team tillsammans med enhetschef, arbetskonsulenter, samordnare och handledare för att stötta personer med funktionsnedsättning ut i daglig verksamhet och enskilda platser enligt Lagen om stöd och service. Borlänge kommun arbetar aktivt för att ge alla människor trygghet, delaktighet och inflytande. Vi sätter Borlängebons behov i fokus. Vi vill med glädje ge det bästa bemötandet och med vår lust och kreativitet skapa möjligheter för B... Visa mer
Vill du arbeta i ett team tillsammans med enhetschef, arbetskonsulenter, samordnare och handledare för att stötta personer med funktionsnedsättning ut i daglig verksamhet och enskilda platser enligt Lagen om stöd och service.

Borlänge kommun arbetar aktivt för att ge alla människor trygghet, delaktighet och inflytande. Vi sätter Borlängebons behov i fokus. Vi vill med glädje ge det bästa bemötandet och med vår lust och kreativitet skapa möjligheter för Borlängeborna att leva sitt liv som de själva önskar.

I Borlänge har vi en värdegrund som skall prägla de beslut vi tar och fungera som en ledstjärna i vårt dagliga arbete, den lyder som följer.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Funktionshinderomsorgen söker en engagerad och strukturerad arbetskonsulent med förmåga att arbeta självständigt. Inom funktionshinderomsorgen beviljas daglig verksamhet till personer med funktionsnedsättning enligt LSS.

Som arbetskonsulent tar du emot beslut i verksamhetssystemet Viva, kartlägger utifrån brukarens intressen, verkställer beslut på lämplig placering samt dokumenterar. Du kommer att arbeta med placeringar inom befintlig verksamhet samt vara den som letar externa platser på företag utifrån brukarnas önskemål. Du har regelbundna uppföljningar med brukaren på dennes placering samt fungerar som stöd. Vid behov fungerar du som handledare för brukaren ute på arbetsplatsen.

Arbetet innebär även att skapa och upprätta kontakter med samarbetspartners såsom Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, företag, föreningar och andra kommunala och externa verksamheter. En viktig del av arbetet är att etablera kontakter på arbetsmarknaden för framtida placeringar.

Vi söker dig som trivs med att vara delaktig och drivande i vår verksamhetsutveckling. Som arbetskonsulent ingår du i ett team tillsammans med enhetschef, arbetskonsulenter, samordnare och handledare.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med akademisk examen med inriktning beteendevetenskap och/ eller pedagogisk inriktning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
Vi söker dig som har kunskap och erfarenhet av målgruppen personer med funktionsnedsättning.
Eftersom arbetet innefattar mycket dokumentation och möte med Borlängebor vill vi att du har goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift.
Du arbetar strukturerat och självständigt utifrån fattade beslut.
Du ska ha lätt att uttrycka dig i både tal och skrift.
Du behöver ha ett professionellt förhållningssätt, vara serviceinriktad och flexibel. Det är av stor vikt att kunna ta eget ansvar, fatta egna beslut och ha initiativförmåga.
Du ska vara strukturerad men samtidigt lyhörd inför andra personers möjligheter och behov av stöd.

Vi önskar att du som person är entusiasmerande, prestigelös och har lätt för att skapa förtroendefulla relationer med dem du möter i ditt arbete.

Dokumentations- och datorvana är ett krav för anställning. Det är också önskvärt med erfarenhet av att arbeta i Officepaketet såsom i Word, Excel samt i VIVA. Utbildning i Supported employment och MI/motiverande samtal är meriterande.
B- körkort är ett krav.

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning ska ett utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas innan anställningen påbörjas https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Sommarvikarier till korttidsboende/avlastning/fritids för barn och ungdomar

Vill du ha ett roligt och givande sommarjobb? Nu har du chansen att göra skillnad. Vi finns här för Borlängebon, varje dag, dygnet runt. Detta gör vi med stöd av vår värdegrund: • Jag finns här för Borlängebon • Jag gillar utmaningar • Jag möter varje människa med öppenhet Även i år erbjuder vi dig som sommarvikarie möjlighet att få extra ersättning i form av en bonus under semesterperioden. Du som vikarie ersätter ordinarie personal vid semester. Borlän... Visa mer
Vill du ha ett roligt och givande sommarjobb? Nu har du chansen att göra skillnad. Vi finns här för Borlängebon, varje dag, dygnet runt. Detta gör vi med stöd av vår värdegrund:
• Jag finns här för Borlängebon
• Jag gillar utmaningar
• Jag möter varje människa med öppenhet

Även i år erbjuder vi dig som sommarvikarie möjlighet att få extra ersättning i form av en bonus under semesterperioden. Du som vikarie ersätter ordinarie personal vid semester.

Borlänge är en ort i ständig utveckling, här händer det mycket både i kommunen som organisation och i Borlänge som ort. I Borlänge bor det ca 50.000 invånare och här arbetar närmare 26.000, varav ca 5.000 inom kommunen.

Har du ett brinnande intresse för att jobba med människor? Är du nyfiken på hur du kan göra en betydande insats för personer med funktionsnedsättning och dessutom är kreativ och ansvarsfull person med ett positivt tänkande? Då kan du vara rätt person för oss.
Vi skapar tillsammans en trygg och stimulerande miljö och har fokus på både individerna och deras anhörigas önskemål.

Borlänge kommun värnar om alla Borlängebor vi möter i vår arbetsvardag samt våra anställda. Vi ser gärna att du som söker arbete hos oss är vaccinerad mot covid-19

ARBETSUPPGIFTER
Borlänge kommuns funktionshinderomsorg bedriver tre stycken korttidsboenden där barn, ungdomar och vuxna kommer på Korttidstillsyn/Korttidsvistelse.

Här får du som medarbetare arbeta med barn, ungdomar och vuxna med varierande funktionshinder bland annat inom autismspektrat där det kan förekomma utmanande beteenden som vi bemöter med ett lågaffektivt förhållningssätt. Vi utför vardagsnära, planerade stödinsatser och aktiviteter tillsammans med individerna. I arbetet behöver du ha förmågan att se möjligheter i individens styrkor. Du behöver vara noggrann, ha ett stort tålamod och ha fingertoppskänsla i bemötandet med personerna.

Det är ett rörligt och aktivt jobb där du ska känna dig bekväm med att delta tillsammans med individerna i deras aktiviteter som kan vara att cykla, spela fotboll, åka till badhuset eller bygga koja i skogen för att i nästa stund sitta och pyssla, laga mat eller baka tillsammans. I arbetet ingår även vardagliga hushållssysslor såsom matlagning, städning, handling m.m. Man hjälper även till med hygien.

Det viktiga är att individens behov är i centrum.

Arbetstiden är förlagd till dag, kväll, natt i olika typer av skift samt är förlagt på veckans alla dagar.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en pedagogisk utbildning, omvårdnadsutbildning gärna med inriktning psykiatri, barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren anser vara likvärdig. Du har avklarad svenska på gymnasial nivå då en stor del av arbetet innefattar kommunikation med brukare, anhöriga och kollegor både i tal och i skrift.

Du kan skriftligt dokumentera det som verksamheten kräver. Vidare ska du ha fyllt 18 år och det är viktigt att du kan arbeta med både manliga och kvinnliga arbetskamrater och brukare. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med personer med olika funktionshinder, utbildning inom lågaffektivt bemötande och/eller självskydd samt körkort.
Innan anställningen påbörjas behöver du lämna in ett utdrag ur polisens belastningsregister.

Personliga egenskaper:
Du är intresserad av att möta individen och är en stabil och trygg person. Du ska vara driven och kunna arbeta både självständigt och i grupp. Du ska vara inspirerande och se utmaningar som något positivt och utvecklande.

Andra viktiga egenskaper är:
-du är kreativ
-du är empatisk
-du är ansvarsfull
-du är flexibel
-du är stresstålig
-du är lösningsfokuserad
För den som erbjuds anställning krävs utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister. Vi vill därför att du medtar utdraget om du blir kallad till anställningsintervju. Ansök om utdrag redan idag då det kan ta flera veckor. Du ansöker om utdraget via länken: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/kontrollera-dina-uppgifter-i-belastningsregistret/

Glöm inte att intervjuer sker löpande och tjänsterna kan tillsättas innan ansökningstiden gått ut, ansök därför redan idag! Vi ser fram emot att läsa just din ansökan.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Välkommen till en kommun med stort hjärta!

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Boendehandledare till stödboendet Talgoxen i Borlänge

Enheten för sociala insatser (ESI) är organiserad under Individ och familjeomsorgen (IFO) som ligger organisatoriskt i Sociala sektorn och tillhör socialnämnden. IFO består av fyra enheter, där ESI är en av dem. De övriga enheterna är barn och ungdom-, försörjningsstöd-/rehabilitering-, missbruksenheten. IFO sjösätter en ny organisation den första januari nästa år. ESI driver tre stödboenden och två behandlingshem utifrån insatser i egen regi. Talgoxen ... Visa mer
Enheten för sociala insatser (ESI) är organiserad under Individ och familjeomsorgen (IFO) som ligger organisatoriskt i Sociala sektorn och tillhör socialnämnden. IFO består av fyra enheter, där ESI är en av dem. De övriga enheterna är barn och ungdom-, försörjningsstöd-/rehabilitering-, missbruksenheten. IFO sjösätter en ny organisation den första januari nästa år.

ESI driver tre stödboenden och två behandlingshem utifrån insatser i egen regi.

Talgoxen är ett av dessa stödboenden. Talgoxen är ett stödboende för ungdomar 16-20 år.

Ungdomarna på Stödboendet är placerade enligt SoL och har en behovsbedömd insats.
Som boendehandledare arbetar du som kontaktperson till ungdomar på Stödboendet, du tillsammans med ungdom och handläggare arbetar fram en genomförandeplan utifrån vårdplanen, där ungdomens individuellt uppsatta mål och planering utformas.

Det stora målet för placeringen är att ungdomen, efter avslutad placering, ska bli självförsörjande, få en egen bostad och bra socialt liv.
Personalen på boendet ska fungera som vuxenstöd för ungdomarna som bor på boendet.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Exempel på arbetsuppgifter som ingår som boendehandledare är:

* Kontaktperson till ungdomar på boendet
* Kontakter med skolpersonal, läxhjälp, studieplanering
* Kontakter med myndigheter; socialtjänst, sjukvård, arbetsförmedling m.m.
* Stöd i att ansöka/fylla i blanketter; försörjningsstöd, studiebidrag/-medel, försäkringar, internet mm
* Passärenden, id-kort, vara ett stöd för ungdomen i att bibehålla kontakt med släktingar/nätverk.
* Jobbsökning, cv-skrivande
* Ekonomihantering; bankärenden, konton, budget, planering, konsumentfrågor, bytesrätt, reklamationer
* Stöd att komma in i och utöva idrotts- och kulturaktiviteter med målet at få en meningsfull fritid och ett bra socialt liv
* Samtal och livsvägledning
* Förebild för alla våra ungdomar i allt från hur man är mot varandra till hur man sköter ett hem

KVALIFIKATIONER
• Vi söker dig som är socionom eller har annan beteendevetenskaplig högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
• Minst två års arbetslivserfarenhet.
• Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.
• Kunskaper om arbetsmarknaden och civilsamhället.
• Kunskaper om myndigheters ansvar och lagstiftning (t.ex Arbetsförmedlingen, socialtjänsten).
• Mycket god förmåga att samarbeta.
• Tycker om att arbeta enskilt såväl som i grupp.
• Tycker om att arbeta motiverande och coachande
• God samtalsvana
• Är självständig och van att ta egna beslut.
• Har B-körkort

Meriterande:
• Tidigare erfarenhet av barn- och ungdomsarbete, särskilt inom socialtjänsten.
• Utbildning i MI- motiverande samtal och BBIC, barns behov i centrum.
• Kriminalitet som livsstil
• Har arbetat motiverande, coachande och/eller vägledande och van att möta olika människors behov
• Arbete med personer med beroendeproblematik
• Att tala annat språk än svenska

Intervjuer kommer att ske fortlöpande.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastnings och misstankeregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Handledare till sysselsättning inom socialpsykiatrin/DV LSS

Borlänge kommun erbjuder sysselsättning/dagverksamhet till personer med funktionsnedsättningar. Vi söker en engagerad och strukturerad handledare som arbetar självständigt i våra arbetsinriktade verksamheter. Vi befinner oss just nu i en tillväxtfas där behovet av arbetsinriktade verksamheter ökar. Som handledare har du ett nära samarbete med arbetskonsulenter men det är din uppgift att utveckla och driva verksamheten framåt. Syftet med sysselsättningen ... Visa mer
Borlänge kommun erbjuder sysselsättning/dagverksamhet till personer med funktionsnedsättningar. Vi söker en engagerad och strukturerad handledare som arbetar självständigt i våra arbetsinriktade verksamheter. Vi befinner oss just nu i en tillväxtfas där behovet av arbetsinriktade verksamheter ökar.

Som handledare har du ett nära samarbete med arbetskonsulenter men det är din uppgift att utveckla och driva verksamheten framåt. Syftet med sysselsättningen är att öka den enskildes delaktighet och självständighet.

Vi ser ser som en självklarhet att du delar vår värdegrund:
-Jag finns här för Borlängebon
-Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Arbetet som handledare är kreativt och varierande. I arbetet ingår det att handleda, planera och strukturera olika arbetsuppgifter med utgångspunkt från brukarens unika förutsättningar. Arbetet innebär även samverkan med andra aktörer som är viktiga i brukares nätverk, så som boendestöd, servicebostäder, myndighetskontakter, arbetsgivare och vårdkontakter.

Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och arbetar målinriktat. Genom kompetens, engagemang och kreativitet finner du lösningar och metoder som utvecklar verksamheten.

Eftersom sysselsättningen är föränderlig behöver du vara flexibel och ha en kreativ syn på din roll och vara beredd på att ditt uppdrag kan förändras utifrån behov. Du har god förmåga att självständigt strukturera och planera innehåll för brukarna utifrån deras förutsättningar. Arbetet innefattar hantering av verktyg inom snickeri, renovering och måleri så praktisk färdighet är av vikt för att klara arbetsuppgifterna, tunga lyft kan förekomma.

Löpande dokumentation, upprättande av genomförandeplan samt individuell uppföljning och utvärdering på arbetsplatsen ingår i arbetet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med yrkeshögskoleutbildning inom psykiatri/barn- och fritidsprogrammet med inriktning socialt och pedagogiskt arbete/vård och omsorg med inriktning specialisering inom fördjupningen funktionsnedsättning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du har dokumenterad erfarenhet från arbete med målgruppen, personer med psykisk funktionsnedsättning och/eller tidigare erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättning.

Det är meriterande om du har kunskap/utbildning i samtalstekniken MI (motiverande samtal) samt lågaffektivt bemötande.
Du arbetar strukturerat och självständigt utifrån fattade beslut.

Du ska ha lätt att uttrycka dig i både tal och skrift samt ha dokumentations- och datorvana.
Du behöver ha ett professionellt förhållningssätt, vara flexibel och lyhörd inför andra personers möjligheter och behov av stöd.

Vi söker dig som är initiativrik, engagerad och trivs med att självständigt utveckla arbetet efter brukarens och verksamhetens behov.
B-körkort är ett krav.

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning ska ett utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas innan anställningen påbörjas https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Boendestödjare till psykiatrisk verksamhet

Välkommen att söka till oss, och få chansen att prova arbetet som boendestödjare inom psykiatrisk verksamhet, på ett av våra psykiatriboenden. Vi erbjuder glada kollegor, högt i tak och en aktiv arbetsplats. Vi erbjuder även ett generöst friskvårdsbidrag. Självklart lockar vår värdegrund dig! - Jag finns här för Borlängebon - Jag gillar utmaningar - Jag möter varje människa med öppenhet ARBETSUPPGIFTER Du kommer att vara ett socialt och pedagogi... Visa mer
Välkommen att söka till oss, och få chansen att prova arbetet som boendestödjare inom psykiatrisk verksamhet, på ett av våra psykiatriboenden.

Vi erbjuder glada kollegor, högt i tak och en aktiv arbetsplats.
Vi erbjuder även ett generöst friskvårdsbidrag.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att vara ett socialt och pedagogiskt stöd i brukarens hem och närmiljö.
Du ska genom kunskap och erfarenhet om psykisk ohälsa kunna bemöta, samtala, stödja och hjälpa brukaren på ett professionellt sätt utifrån den enskildes behov.
Stödet bygger på delaktighet och formas individuellt.

Du bör ha kunskap och erfarenhet av återhämtningsinriktat arbetssätt, d v s att brukaren ska bli mer aktiv i sitt eget liv och att känslan för det egna ansvaret ökar.

Det är viktigt att du är strukturerad och pedagogisk och van vid självständigt arbete likväl som i grupp. Du är en engagerad medarbetare med fokus på brukarens bästa och arbetar aktivt utifrån brukarens genomförandeplan.
Verksamheten kräver tätt samarbete inom personalgruppen, med anhöriga samt övriga resurspersoner i brukarens närhet.

Arbetet innebär:
Arbeta rehabiliterande.
Motivations och aktiveringsstöd.
Stöd i att strukturera vardagen och hitta/följa rutiner.
Stöd i att bryta isolering och delta i samhällslivet.
Stöd i att samspela socialt och att kommunicera med andra.
Stöd i svåra samtal och i att ta kontakt med myndigheter och samhällsfunktioner.

KVALIFIKATIONER
Krav på utbildning inom: KY/YH-till skötare inom psykiatrisk verksamhet (400 YH-p), undersköterska med psykiatrisk inriktning, behandlingspedagog (400YH) eller socialpedagog (400YH).
Krav är också att du tidigare har arbetat inom psykiatrisk verksamhet.

Meriterande är att du har kunskap i MI- motiverande samtal, Låg affektivt bemötande, Case Management och/eller rehabiliterande psykiatri.

Den vi söker bör ha dessa egenskaper:
Du är strukturerad, lyhörd problemlösare men viktigast av allt är att du är trygg i dig själv.
Du ska ha lätt för att kunna bygga relationer och möta alla människor med öppenhet.
Du ska ha förmågan att vägleda, vara ett känslomässigt stöd och sätta gränser där det behövs.
Du bör vara lyhörd inför andra personers möjligheter till utveckling, men också se vart det krävs behov av stöd. Du ska kunna samarbeta och arbeta mot samma mål som dina kollegor.

Vi kommer att lägga stor vikt på dina personliga egenskaper.

Mycket goda kunskaper, både muntliga och skriftliga, i svenska är ett krav.

Körkort är ett krav.

Vi ser fram emot din ansökan!

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning ska ett utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas innan anställningen påbörjas https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Jour- och familjehem

Svenska Familjehem växer vidare med ytterligare ramavtal och samarbeten med flera intressanta kommuner. Vi har stora flöden av förfrågningar från Sveriges kommuner. Vi behöver därför utöka vår team av engagerade jour- och familjehem. Vi söker just nu familjer i Dalarna och Bergslagen som vill engagera sig i barn och ungdomar under en kortare eller längre period. Vi söker dig/er som vill ha ett betydelsefullt uppdrag där du får möjlighet att göra skillnad f... Visa mer
Svenska Familjehem växer vidare med ytterligare ramavtal och samarbeten med flera intressanta kommuner. Vi har stora flöden av förfrågningar från Sveriges kommuner. Vi behöver därför utöka vår team av engagerade jour- och familjehem. Vi söker just nu familjer i Dalarna och Bergslagen som vill engagera sig i barn och ungdomar under en kortare eller längre period.
Vi söker dig/er som vill ha ett betydelsefullt uppdrag där du får möjlighet att göra skillnad för barn och unga.
Du gör en intresseanmälan till att bli jour- eller familjehem på vår länk nedan. Vad innebär en intresseanmälan? En intresseanmälan är precis som det låter – en möjlighet för dig att visa att du är intresserad av att åta dig ett jour- eller familjehemsuppdrag. En intresseanmälan leder till att vi tar kontakt med dig så att du får vidare information om uppdraget och en möjlighet att ställa frågor. Därefter kommer en utredning att inledas av våra familjehemskonsulenter. En fullständig utredning krävs och som också resulterar i beslut att man är lämplig att ta emot barn och unga i sitt hem för tillfällig vård och fostran. En utredning innefattar bland annat intervjuer, registerutdrag från olika myndigheter, hembesök och referenstagning. Vi söker olika jour- och familjehem. Det kan vara en eller två vuxna med eller utan biologiska barn. En del jobbar heltid, en del deltid eller att en vuxen i förvärvsarbetar och den andra är hemma på heltid.
Man kan bo villa, radhus, på gård eller i lägenhet. Kommunikationer till skola, fritids och service är välfungerande. Krav finns att hemmet är välordnat att den placerade ungdomen skall få ett eget rum.
Vad innebär det att bli jour- och familjehem? Som jour- och familjehem tar du emot barn eller ungdomar akut eller planerat i ditt hem med anledning av att barnet/den unge har ett behov av ett annat hem under en tid då barnet/den unge inte av olika skäl kan bo kvar hemma. Som jourhem behöver en vuxen kunna vara hemma på heltid för att ta hand om ett barn/ungdom eller syskonpar i sitthem.
Som jour- och familjehem får du ersättning genom arvode och omkostnadsersättning. Arvodet följer SKR riktlinjer och uppgår till ca 500kr per dygn. Omkostnadsersättning (skattefri) om ca 200-220 kr per dygn tillkommer när ett barn är placerat i jourhemmet. Detta innebär t ex med ett uppdrag med en syskonplacering om två barn en hel månad, en bruttolön per månad före skatt om drygt 30.000 kr plus en skattefri omkostnadsersättning per månad om drygt 12.000 kr.
Vad krävs för att ta uppdrag hos oss? Vi arbetar med barn och ungdomar som är i behov av stöd och därför behöver du ha ett genuint intresse av att hjälpa andra. Vi söker dig/er som har plats, tid och möjlighet att ta emot ett barn i ditt hem och som har känslomässig tillgänglighet och ett empatiskt sinnelag. Det krävs även ett nära och bra samarbete med våra konsulenter och den placerande kommunens socialtjänst. I Svenska Familjehem erbjuder vi våra jour- och familjehem utbildningen ”Ett hem att växa i” samt en personlig konsulent som ger råd, stöd och vägledning under pågående uppdrag. Därutöver erbjuds du även löpande handledning och löpande vidareutbildning.
Vi har behov av fler jour- och familjehem så hjärtligt välkommen med din/er ansökan.
Svenska Familjehem är ett av de ledande fristående aktörerna i Sverige vilket innebär att vi har ett stort inflöde av uppdrag. Vi är ett positivt och trevligt gäng på totalt 25 medarbetare som utifrån våra 7 kontor i Sollentuna, Farsta, Gävle, Lund, Göteborg, Herrljunga och Örebro. Våra ledord är Trygghet, Kvalitet och Engagemang.
Vi har tillstånd från IVO. Vi är medlemmar i, och certifierande av, RFF - Riksförbundet för Förstärkt Familjehemsvård. Av de ca 370 företag som har tillstånd från IVO är endast 20 certifierade enligt RFF.
Vi har ramavtal med ca 200 av Sveriges 290 kommuner.
Vi söker främst dig/er som är, eller har varit, jour- eller familjehem under en tid. Det går också bra att anmäla intresse utan erfarenhet sedan tidigare.
Vi ser fram emot din intresseanmälan på följande länk som finns på vår hemsida:
http://www.svenskafamiljehem.se/vi-vill-bli-familjehem#hit
Beräknat tillträde - löpande Visa mindre

Personalhandledare till funktionshinderomsorgen

Omtanke från norr – till söder Magnifiq är ingen vårdjätte. Vår styrka bygger inte på storlek, utan på övertygelsen om att rätt villkor och ersättning skapar nöjda medarbetare. Vi är ett litet vårdbemanningsföretag med norrländska värderingar som tror på långsiktighet, transparens och ömsesidig omtanke. Vår bas finns i Umeå, men Magnifiq förmedlar konsultuppdrag över hela Sverige. Uppdragens längd varierar från en dag till flera månader, och om uppdraget... Visa mer
Omtanke från norr – till söder
Magnifiq är ingen vårdjätte. Vår styrka bygger inte på storlek, utan på övertygelsen om att rätt villkor och ersättning skapar nöjda medarbetare. Vi är ett litet vårdbemanningsföretag med norrländska värderingar som tror på långsiktighet, transparens och ömsesidig omtanke.

Vår bas finns i Umeå, men Magnifiq förmedlar konsultuppdrag över hela Sverige. Uppdragens längd varierar från en dag till flera månader, och om uppdraget är på annan ort hjälper vi dig med resor och boende. Du får en personlig kontakt hos oss som hjälper dig hitta den typ av uppdrag som passar just dina förutsättningar, ambitioner och önskemål.

Vi växer smart och prioriterar långsiktiga samarbeten. Magnifiq har dubblat antalet konsulter varje år sedan starten, men vi lägger fortfarande yttersta vikt på nära personlig kontakt och en stark sammanhållning. Vi anstränger oss helt enkelt lite mer – för individen och laget. Här hittar du en trygg arbetsgivare som erbjuder en spännande nystart i yrkeslivet med konkurrenskraftiga ersättningar och tjänstepension.


VI SÖKER:
Vi söker just nu en personalhandledare till funktionshinderomsorgen under perioden 2021-03-01 till 2022-03-01 med goda möjligheter till förlängning. 
Vi söker dig med minst 3 års erfarenhet av handledning med lämplig betendevetenskaplig högskoleutbildning motsvarande minst 120 högskolepoäng inom en av nedan angivna områden:

• Leg, psykolog
• Leg, psykoterapeut
• Leg, sjuksköterska
• Socionom
• Betendevetenskaplig högskoleutbildning som bedöms likvärdig mot tidigare nämnda utbildningar.
Meriterande med utförd handledarutbildning samt tidigare erfarenhet av arbete med personer som har neuropsykiatriska och psykiska funktionsnedsättningar och kunskap om komplexa vårdbehov och samsjuklighet. 
 
INFORMATION OM UPPDRAGET:
Beskrivning av uppdraget/avdelningen:
Handledning för arbetsgrupp inom funktionshinderomsorgen på grupp- och servicebostad.
Handledningen består av generell ärendehandledning i grupp. 
Arbetsgruppen arbetar med personer som har olika neuropsykiatriska och psykiska funktionsnedsättningar.
 
Arbetstider:
1 handledartillfälle i månaden
2 timmar per tillfälle
 
OM DIG:
Magnifiq Kompetens söker dig som har minst 3 års erfarenhet som personalhandledare och som söker ett tryggt äventyr med ett modernt bemanningsbolag i tillväxt.
 
Vi söker dig som vill vara en del av vår resa och axla rollen som ambassadör ute på uppdrag hos våra kunder. Det är genom nöjda medarbetare och kunder vi växer. Därför är just dina erfarenheter, idéer och förslag på förbättringar centrala i vår resa att skapa Sveriges bästa vårdbemanningsföretag. Visa mindre

Handledare till sysselsättning inom socialpsykiatrin

Borlänge kommun erbjuder sysselsättning/dagverksamhet till personer med psykisk funktionsnedsättning enligt socialtjänstlagen (Sol). Vi söker en engagerad och strukturerad handledare som arbetar självständigt i våra arbetsinriktade verksamheter. I dagsläget erbjuds sysselsättning på Möjligheternas hus, enskilda platser på företag samt arbetsgrupper med handledare på Erikshjälpen, Rusta och Mellsta camping. Vi befinner oss just nu i en tillväxtfas där behov... Visa mer
Borlänge kommun erbjuder sysselsättning/dagverksamhet till personer med psykisk funktionsnedsättning enligt socialtjänstlagen (Sol). Vi söker en engagerad och strukturerad handledare som arbetar självständigt i våra arbetsinriktade verksamheter. I dagsläget erbjuds sysselsättning på Möjligheternas hus, enskilda platser på företag samt arbetsgrupper med handledare på Erikshjälpen, Rusta och Mellsta camping. Vi befinner oss just nu i en tillväxtfas där behovet av arbetsinriktade verksamheter ökar. Som handledare kommer du därför ha ett nära samarbete med arbetskonsulenter för att driva och utveckla vår verksamhet framåt. Syftet med sysselsättningen är att öka den enskildes delaktighet och självständighet.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Arbetet som handledare är kreativt och varierande. Du kommer att ha ansvar för våra arbetsgrupper ute på olika företag. I arbetet ingår det att handleda, planera och strukturera olika arbetsuppgifter med utgångspunkt från brukarens unika förutsättningar. Arbetet innebär även samverkan med andra aktörer som är viktiga i brukarens nätverk, så som boendestöd, myndighetskontakter, arbetsgivare och vårdkontakter.

Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och arbetar målinriktat. Genom kompetens, engagemang och kreativitet finner du lösningar och metoder som utvecklar verksamheten. Eftersom sysselsättningen är föränderlig behöver du vara flexibel och ha en kreativ syn på din roll och vara beredd på att ditt uppdrag kan förändras utifrån behov. Du har god förmåga att självständigt strukturera och planera innehåll för brukarna utifrån deras förutsättningar.
Löpande dokumentation, upprättande av genomförandeplaner samt individuell uppföljning och utvärdering på arbetsplatser ingår i arbetet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med lämplig högskoleutbildning/yrkeshögskoleutbildning inom psykiatri, pedagogik, beteendevetenskap, socialt arbete eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
Du har dokumenterad erfarenhet från arbete med målgruppen, personer med psykisk funktionsnedsättning.
Det är meriterande om du har kunskap/utbildning i samtalstekniken MI (motiverande samtal) samt lågaffektivt bemötande.
Du arbetar strukturerat och självständigt utifrån fattade beslut.
Du ska ha lätt att uttrycka dig i både tal och skrift samt ha dokumentations- och datorvana.
Du behöver ha ett professionellt förhållningssätt, vara flexibel och lyhörd inför andra personers möjligheter och behov av stöd.
Vi söker dig som är initiativrik, engagerad och trivs med att självständigt utveckla arbetet efter brukarens och verksamhetens behov.
B-körkort är ett krav.

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning ska ett utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas innan anställningen påbörjas https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Uppdrag som familjehem

Vill du och din familj ta uppdraget att ge en ung person chansen till ett innehållsrikt, vanligt och värdigt liv? Iris Familjehemsvård söker familjer som har tid och utrymme att ta hand om flickor och pojkar i era hem. Ungdomarna är mellan 16 till 25 år och i behov av en varm och omhändertagande familj för kortare eller längre tids placering. Din familj är en helt vanlig familj utan särskilda specialkunskaper som kan ge vardaglig trygghet, struktur och f... Visa mer
Vill du och din familj ta uppdraget att ge en ung person chansen till ett innehållsrikt, vanligt och värdigt liv?
Iris Familjehemsvård söker familjer som har tid och utrymme att ta hand om flickor och pojkar i era hem. Ungdomarna är mellan 16 till 25 år och i behov av en varm och omhändertagande familj för kortare eller längre tids placering.
Din familj är en helt vanlig familj utan särskilda specialkunskaper som kan ge vardaglig trygghet, struktur och förmedla hjärtlig glädje. Någon i familjen kanske är utan anställning eller har arbetet hemma, andra jobbar borta. Familjer kan ha små eller stora nätverk. En familj kan se ut hur som helst och bli ett jättebra hem för våra klienter som alla har sina egna behov.
Uppdraget kallas att vara familjehem. För att godkännas till uppdraget behöver familjen genomgå en så kallad familjehemsutredning. Innan den blir aktuell träffas vi och diskuterar med er om ni är redo att ta emot ytterligare en familjemedlem.
Bostaden behöver ha ett ledigt rum utan att andra i familjen måste flytta på sig. Ni kan visa upp utdrag ur polisens misstanke- och belastningsregister. Även andra registerutdrag kommer efterfrågas som exempelvis Kronofogden, socialregistret och Försäkringskassan samt att ni behärskar svenska i tal och skrift.
Våra godkända familjehem får regelbundet enskild handledning och stöd av våra familjehemskonsulenter som finns att tillgå dygnet runt. Ni får grupphandledning och tar del av andra familjehems erfarenheter. Ni får utbildning i ämnen som är relevanta för familjehemmen samt grundutbildning i att vara familjehem om ni inte har tidigare erfarenhet.
Ersättning i form av arvode utgår till alla våra familjehem. Till våra familjehem som enbart tar emot placeringar från Iris kan arvode utgå även för tiden mellan placeringsperioderna.
Mer om Iris Utvecklingscenter Familjehemsvård AB.
Familjehemsvården är del av Iris Utvecklingscenter AB och erbjuder familjehemsplacering till barn i sena tonåren och unga vuxna. Våra ungdomar har en bakgrund social utsatthet på olika sätt. Inom Iris Utvecklingscenter AB finns flera behandlingshem, stödboende och öppenvård.
En familjehemsplacering kan vara ett steg efter en placering inom någon av våra enheter, men vi tar även emot ungdomar som inte varit hos oss tidigare. Förutom familjehemsplacering kan vi erbjuda ungdomarna kompletterande insatser med behandlare, drogterapeut för konsultation eller stödsamtal enskilt eller i grupp.
Läs mer på http://www.irisutvecklingscenter.se/iris-familjehemsvard/
Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Bli vår nästa boendestödjare när vår kollega går i pension!

Hej där! Vill du arbeta med människor med psykisk ohälsa och vill ha ett roligt, stimulerande och utmanande arbete? Läs då vidare nedan. Då en av våra kära medarbetare går i pension, så söker vi nu en ersättare till Thenstedtsgatans psykiatriboende. Boendet har 7 lägenheter och ligger centralt. Vi har även gemensamma utrymmen, personallägenhet och är bemannat dygnet-runt. Här arbetar ett trivsamt och tryggt gäng på 11 boendestödjare samt 1 sjukskötersk... Visa mer
Hej där! Vill du arbeta med människor med psykisk ohälsa och vill ha ett roligt, stimulerande och utmanande arbete? Läs då vidare nedan.

Då en av våra kära medarbetare går i pension, så söker vi nu en ersättare till Thenstedtsgatans psykiatriboende.

Boendet har 7 lägenheter och ligger centralt.
Vi har även gemensamma utrymmen, personallägenhet och är bemannat dygnet-runt.
Här arbetar ett trivsamt och tryggt gäng på 11 boendestödjare samt 1 sjuksköterska som är knuten till oss. Vi lagar gemensamma måltider med fokus på bra kosthållning.

Här bor bland annat personer som är dömda till öppen rättspsykiatrisk vård i eget boende, men som är på väg ut i samhället med hjälp och stöd från Dig.
Jobbet som boendestödjare på ett boende är komplext, och innefattar många blandade arbetsuppgifter.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att vara ett socialt och pedagogiskt stöd i brukarens hem och närmiljö.
Genom kunskap och erfarenhet om psykisk ohälsa ska du kunna bemöta, samtala, stödja och hjälpa brukaren på ett professionellt sätt utifrån den enskildes behov. Stödet bygger på delaktighet och formas individuellt men bygger också på eventuella villkor från förvaltningsrätten.

Arbetet innebär:
Motivations och aktiveringsstöd.
Stöd i att strukturera vardagen och hitta/följa rutiner.
Stöd i att bryta isolering och delta i samhällslivet.
Stöd i att samspela socialt och att kommunicera med andra.
Stöd i svåra samtal, och i att ta kontakt med myndigheter.

Du ska ha kunskap och erfarenhet av återhämtningsinriktat arbetssätt. Det är viktigt att du är strukturerad och pedagogisk och van vid självständigt arbete med svårt sjuka personer.
Du är en engagerad medarbetare med fokus på brukarens bästa och arbetar aktivt utifrån brukarens genomförandeplan. Verksamheten kräver tätt samarbete inom personalgruppen och med anhöriga samt övriga resurspersoner.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad KY/YH-skötare inom psykiatrisk verksamhet, eller utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig med minst 400YH alternativt är du utbildad undersköterska med psykiatrisk inriktning, behandlingspedagog, socialpedagog el. beteendevetare.

Du har minst ett års erfarenhet av arbete inom psykiatri och/eller missbruk.
Meriterande är att du har kunskap i MI- motiverande samtal, hot och våld samt Case Management/Vård och stödsamordning och vet vad rättspsykiatrisk vård innebär.

Du har mycket goda kunskaper i svenska, både skriftligt och muntligt eftersom du ska vara van vid dokumentation, samt vid att ta kontakt med andra instanser. Ett krav för tjänsten är att du har B-körkort.

Du ska ha ett professionellt förhållningssätt där samarbete, ärlighet och empati utgör grunderna i hur du bemöter andra i din yrkesroll. Du är strukturerad och trygg i dig själv, men samtidigt lyhörd inför andra personers möjligheter och behov av stöd. Du bör vara van vid snabba kast, dvs från full fart i verksamheten till dagar som innebär att enbart finnas där som ett stöd & en trygghet för brukaren.
Vi kommer att lägga stor vikt på dina personliga egenskaper.

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning ska ett utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas innan anställningen påbörjas https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Är det dig vi söker? Vikariat som boendestödjare på psykiatriboende

Hej där! Vill du arbeta med människor med psykisk ohälsa och vill ha ett roligt, stimulerande och utmanande arbete? Läs då vidare nedan. Då en av våra kära medarbetare går hem och ska vara föräldraledig, så söker vi nu en ersättare till Thenstedtsgatans psykiatriboende. Boendet har 7 lägenheter och ligger centralt. Vi har även gemensamma utrymmen, personallägenhet och är bemannat dygnet-runt. Här arbetar ett trivsamt och tryggt gäng på 11 boendestödjar... Visa mer
Hej där! Vill du arbeta med människor med psykisk ohälsa och vill ha ett roligt, stimulerande och utmanande arbete? Läs då vidare nedan.

Då en av våra kära medarbetare går hem och ska vara föräldraledig, så söker vi nu en ersättare till Thenstedtsgatans psykiatriboende.

Boendet har 7 lägenheter och ligger centralt.
Vi har även gemensamma utrymmen, personallägenhet och är bemannat dygnet-runt.
Här arbetar ett trivsamt och tryggt gäng på 11 boendestödjare samt 1 sjuksköterska som är knuten till oss. Vi lagar gemensamma måltider med fokus på bra kosthållning.

Här bor bland annat personer som är dömda till öppen rättspsykiatrisk vård i eget boende, men som är på väg ut i samhället med hjälp och stöd från Dig.
Jobbet som boendestödjare på ett boende är komplext, och innefattar många blandade arbetsuppgifter.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att vara ett socialt och pedagogiskt stöd i brukarens hem och närmiljö.
Genom kunskap och erfarenhet om psykisk ohälsa ska du kunna bemöta, samtala, stödja och hjälpa brukaren på ett professionellt sätt utifrån den enskildes behov. Stödet bygger på delaktighet och formas individuellt men bygger också på eventuella villkor från förvaltningsrätten.

Arbetet innebär:
Motivations och aktiveringsstöd.
Stöd i att strukturera vardagen och hitta/följa rutiner.
Stöd i att bryta isolering och delta i samhällslivet.
Stöd i att samspela socialt och att kommunicera med andra.
Stöd i svåra samtal, och i att ta kontakt med myndigheter.

Du ska ha kunskap och erfarenhet av återhämtningsinriktat arbetssätt. Det är viktigt att du är strukturerad och pedagogisk och van vid självständigt arbete med svårt sjuka personer.
Du är en engagerad medarbetare med fokus på brukarens bästa och arbetar aktivt utifrån brukarens genomförandeplan. Verksamheten kräver tätt samarbete inom personalgruppen och med anhöriga samt övriga resurspersoner.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad KY/YH-skötare inom psykiatrisk verksamhet, eller utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig med minst 400YH alternativt är du utbildad undersköterska med psykiatrisk inriktning, behandlingspedagog, socialpedagog el. beteendevetare.

Du har minst ett års erfarenhet av arbete inom psykiatri och/eller missbruk.
Meriterande är att du har kunskap i MI- motiverande samtal, hot och våld samt Case Management/Vård och stödsamordning och vet vad rättspsykiatrisk vård innebär.

Du har mycket goda kunskaper i svenska, både skriftligt och muntligt eftersom du ska vara van vid dokumentation, samt vid att ta kontakt med andra instanser. Ett krav för tjänsten är att du har B-körkort.

Du ska ha ett professionellt förhållningssätt där samarbete, ärlighet och empati utgör grunderna i hur du bemöter andra i din yrkesroll. Du är strukturerad och trygg i dig själv, men samtidigt lyhörd inför andra personers möjligheter och behov av stöd. Du bör vara van vid snabba kast, dvs från full fart i verksamheten till dagar som innebär att enbart finnas där som ett stöd & en trygghet för brukaren.
Vi kommer att lägga stor vikt på dina personliga egenskaper.

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning ska ett utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas innan anställningen påbörjas https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Är du vår nya handledare till Tatillvara-butiken?

Arbetsmarknadsenheten i Borlänge kommun är en dynamisk och föränderlig verksamhet. Vi finns för att ge Borlängebor ett professionellt och vägledande stöd när det gäller att hitta vägar till arbete och utbildning. För att lyckas med vårt uppdrag behöver vi både vara lyhörda inför arbetsmarknadens behov och för den enskilde människans förutsättningar. Det betyder i sin tur att våra insatser mynnar ut i allt från omfattande arbetsmarknadsåtgärder till att möt... Visa mer
Arbetsmarknadsenheten i Borlänge kommun är en dynamisk och föränderlig verksamhet. Vi finns för att ge Borlängebor ett professionellt och vägledande stöd när det gäller att hitta vägar till arbete och utbildning. För att lyckas med vårt uppdrag behöver vi både vara lyhörda inför arbetsmarknadens behov och för den enskilde människans förutsättningar. Det betyder i sin tur att våra insatser mynnar ut i allt från omfattande arbetsmarknadsåtgärder till att möta Borlängebor i enskilda vägledningssamtal.

Inom AME driver vi en Tatillvara-butik med tillhörande verkstäder. Här flödar begagnade saker in och ut. Vi sorterar, lagar och snyggar till innan de säljs i butiken. Vi har faktiskt fått pris för att vi är duktiga på återbruk.
Anledningen till att vi driver en butik är för att de Borlängebor som behöver stöd och vägledning för att komma vidare mot egen försörjning ska få känna sig för och träna hos oss innan de tar sig vidare ut mot arbete eller studier.

Vill du vara en i vårt gäng?
Brinner du för att hjälpa andra och är du intresserad av återbruk?

I Borlänge kommun har vi en välkänd värdegrund som vi dagligen arbetar efter, den lyder:
• Jag finns här för borlängebon
• Jag gillar utmaningar
• Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Som handledare inom AME har du din placering i någon av våra interna arbetsplatser. För den här tjänsten kommer du att arbeta inom Tatillvara-butiken och dess olika verkstäder.

Din huvudsakliga arbetsuppgift är att guida och vägleda deltagare i de olika arbetsmomenten utifrån deltagarens förmågor och dennes genomförandeplan. Varje deltagare har sin egen anledning varför den är hos oss och hur länge den ska stanna innan det är dags att gå vidare mot egen försörjning. Tillsammans med övriga handledare på TTV och arbetsmarknadshandläggarna stödjer ni individen mot sina mål.

I arbetsuppgifterna ingår också att delta i det praktiska arbetet inom TTV. Transporter, ta emot saker som personer skänker, sortera dem, se till att de är funktionella innan de går ut i butiken, prissättning och butiksarbete. Du stödjer deltagarna i arbetet men det gör du bäst genom att själv arbeta tillsammans med dem. Du ska vara en förebild utifrån ansvar och bidra till ett gott arbetsklimat.
Du kommer att ha viss kundkontakt och även kontakt med olika samarbetspartners. Administration i form av dokumentation över deltagarna ingår.
Tillsammans med övriga handledare ska ni ständigt se över verksamheten och bidra till utveckling och förbättringar.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har någon form av utbildning i att möta människor, även en pedagogisk utbildning skulle passa. Du behöver också ha erfarenhet från arbete med människor i utsatta situationer.

Tidigare erfarenheter att arbeta inom arbetsmarknadspolitiska åtgärder är meriterande.
Det är bra om du är praktiskt lagd, vågar ta i och ibland kavla upp ärmarna. Ett visst sinne för ordning och struktur är bra att ha i detta arbete.
Tycker du det är kul med de olika göromålen som en butik erbjuder och har du erfarenhet från butiksarbete är det ett plus.
Vana att arbete i en dynamisk och stor arbetsgrupp är meriterande.

Som person vill vi att du bemöter andra med positiv grundsyn, har förmågan att inspirera, tycker om och är bra på att samarbeta, har ett innovativt och pedagogiskt förhållningssätt, tycker det är roligt att utveckla och förändra.
Vi vill att du har passion att arbeta för Borlängebons bästa.

B Körkort är ett krav, har du dessutom C på ditt körkort är det ännu mer passande men inget krav.

Du måste kunna prata, skriva och läsa svenska, kan du även arabiska, somaliska eller kurmanji är det en merit.

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Boendestödjare till Dallotsens servicebostad i Djurås.

En värdefull sommar hos Dalotsen. Som du minns. Sök sommarvikariat senast 20190615 Vad roligt att du hittade hit! Vi gissar att du är väldigt van att möta människor. Och att du är mycket intresserad av att förstå vad som ligger bakom olika beteenden. Du brukar förmodligen hitta nya sätt att lösa en situation. Och det löser sig för du är trygg i dig själv, nyfiken, lyhörd och närvarande. Om det här stämmer in på dig så kanske du vill jobba med oss i somma... Visa mer
En värdefull sommar hos Dalotsen. Som du minns. Sök sommarvikariat senast 20190615

Vad roligt att du hittade hit! Vi gissar att du är väldigt van att möta människor. Och att du är mycket intresserad av att förstå vad som ligger bakom olika beteenden.

Du brukar förmodligen hitta nya sätt att lösa en situation. Och det löser sig för du är trygg i dig själv, nyfiken, lyhörd och närvarande. Om det här stämmer in på dig så kanske du vill jobba med oss i sommar.

Det här får du hos oss:

Förmånsportal med rabatter och förmåner
Ledarskapsutbildade chefer nära dig
En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare
Karriär- och utvecklingsmöjligheter
Kollektivavtal, tjänstepension och tillhörande försäkringar

Vad gör vi?
Hos oss får du möta människor som har olika behov av stöd och omsorg. Tillsammans lagar vi mat, städar, går på utflykter, tränar, samtalar och mycket mer. Vi söker dig som vill lära känna, förstå och vara en del av en annan persons liv. De som bor hos oss kan ha diagnoser som t ex ADHD/ADD, Aspergers syndrom, autism, bipolaritet/manodepressivitet, depression, självskadebeteende och ångest. I vårt arbete använder vi oss av ett lågaffektivt bemötande samt arbetar med Motiverande Samtal (MI) som verktyg.

Om Dallotsen
Dallotsen är en servicebostad med åtta lägenheter, med integrerad daglig verksamhet. Flera av våra boenden har egna djur och vi har också kaniner i verksamheten. Dallotsen ligger mycket vackert beläget i Djurås ca 20 minuter från Borlänge, alldeles intill Dalälven. Buss och tåg finns i närheten med goda pendlingsmöjligheter.

Du har gruppchef och verksamhetschef nära dig som del av sin tid arbetar i verksamheten för att skapa trygghet och kunna stötta medarbetarna. Arbetsgruppen består av 15 personer, både män och kvinnor i olika åldrar med mycket varierande bakgrunder och erfarenheter. En sak har vi dock gemensamt och det är en humanistisk människosyn som genomsyrar verksamhetens värderingar och arbete.

Ingen dag är den andra lik och vi i gruppen stöttar och delar med oss till nyanställda med vår kunskap.

Din erfarenhet och kunskap

Vi gissar att du som söker dig till oss:
har en positiv grundsyn och ett starkt engagemang för människor
är ansvarskännande och har en personlig mognad
trivs med att jobba i team och stötta dina kollegor
Du har lägst gymnasieutbildning inom vård och omsorg eller annan likvärdig utbildning. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med målgruppen.

Körkort är ett krav då vi använder våra verksamhetsbilar för att åka till aktiviteter dagligen. Du har god datorvana samt erfarenhet av dokumentation. Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift är ett krav men i övrigt är inte ditt CV det viktigaste. Om du har rätt egenskaper, ger vi dig stöd och möjlighet att växa.

Övrigt
Anställningsform: Timvikariat med varierad tjänstgöringsgrad upp till 100% möjlighet till vidare arbete i höst. Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdag: snarast
Sista ansökningsdag: 2019-06-15
För mer information kontakta: Gruppchef Lisa Arnborg 073-527 03 67
Facklig kontakt: Kommunal tfn 010-442 70 00

Ansökan
Du kan söka utan CV genom att svara på några få frågor. Välkommen att ansöka via knappen ”Sök utan CV” nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande.

Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här (https://team.nytida.se/).

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. (http://www.nytida.se) www.nytida.se (http://www.nytida.se) Visa mindre

Copy of Boendestödjare till Dallotsens servicebostad i Djurås.

Vi gör världen lite bättre, en människa i taget” Vi söker dig som vill vara med och utveckla Nytida tillsammans med oss! Vi ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Nytida finns i hela Sverige. Att jobba hos oss innebär många möjligheter, ett stort ansvar och inte minst en glädje över att se människor trivas och växa. Vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. I d... Visa mer
Vi gör världen lite bättre, en människa i taget”

Vi söker dig som vill vara med och utveckla Nytida tillsammans med oss! Vi ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Nytida finns i hela Sverige. Att jobba hos oss innebär många möjligheter, ett stort ansvar och inte minst en glädje över att se människor trivas och växa. Vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. I det dagliga arbetet betyder det att varje enskild person i alla våra verksamheter ska leva ett så gott liv som möjligt och bemötas med respekt. Vi har en företagskultur som präglas av våra värderingar: respekt, ansvar, kunskap och enkelhet. De som arbetar hos oss delar dessa värderingar och bidrar aktivt till att hålla dem levande.

Vi söker en Boendestödjare till Dallotsens servicebostad.

Dallotsen är en servicebostad med åtta lägenheter, med integrerad daglig verksamhet. Vi vänder oss till personer med diagnoser som: ADHD/ADD, Aspergers syndrom, autism, bipolaritet/manodepressivitet, depression och ångest.

En humanistisk människosyn genomsyrar verksamhetens värderingar och arbete. Vihar ett lågaffektivt bemötande samt arbetarmed Motiverande Samtal.

Dallotsen är beläget i Djurås, norr om Borlänge,alldeles intillDalälven.

Ditt uppdrag

I rollen som boendestödjare utgår du från de boendes individuella behov och önskemål och ger stöd i det dagliga livet utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. Tillsammans med övrig personal arbetar du med målet att göra dagen meningsfull och innehållsrik. Du stödjer och vägleder med bland annat personlig omvårdnad, måltider, medicinhantering, städning, samhällskontakter och kommunikation. En viktig del i arbetet är att stimulera och motivera den boende till att utveckla sina förmågor och att skapa möjligheter till en aktiv och meningsfull fritid.

I dina uppgifter ingår att dokumentera och planera utifrån genomförandeplaner.

Tjänstgöringsgraden är varierande, upp till 100%.Arbetstiden är förlagd till dag, kväll, sovande jour och helg.

Dina kvalifikationer

Du har lägst gymnasieutbildning inom vård och omsorg eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med målgruppen.

Du ser möjligheter, har en positiv grundsyn och ett starkt engagemang för människor. Arbetet kräver att du är ansvarskännande och har en personlig mognad. Du delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter till dina kollegor och ser som självklart att bidra till ett positivt arbetsklimat. Du har god datorvana samt erfarenhet av dokumentation. Goda kunskaper i detsvenska språket i tal och skrift är ett krav. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Körkort är ett krav.

Vi erbjuder

En arbetsplats med engagerade medarbetare, god gemenskap, möjlighet att påverka och närvarande ledare som deltar i det dagliga arbetet. Våra medarbetare får kompetensutveckling via vår utbildningsenhet LÄRA. Vi har kollektivavtal med tjänstepension och erbjuder förmåner som friskvårds- och skobidrag.

Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.

Övrigt

Anställningsform:Sommarvikariat med möjlighetatt arbeta som timvikarie omgående.

Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag: 190531. Rekrytering sker löpande.

För mer information kontakta: Gruppchef Lisa Arnborg

[email protected](det går inte att söka via mail)

Kommunal, Team Ambea, Telefon: 010-442 90 14,
Mail: [email protected]

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 350 enheter runt om i landet. Våra 7 000 medarbetare stärker individen i att leva ett självständigt liv. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. (http://www.nytida.se/) www.nytida.se (http://www.nytida.se) Visa mindre

Boendehandledare till stödboende för ungdomar

En av våra medarbetare har valt att gå vidare till ett annat arbete och i med det söker vi nu en boendehandledare till vårt stödboende för ungdomar. Brinner du för socialt ungdomsarbete, är driven, trygg i dig själv och är en fena på att samverka? Då är du den rätta personen för oss! Vi erbjuder dig en möjlighet att bli en del av vårt team samt till ett väldigt stimulerande och roligt arbete. Enheten för sociala insatser (ESI) är organiserad under Indiv... Visa mer
En av våra medarbetare har valt att gå vidare till ett annat arbete och i med det söker vi nu en boendehandledare till vårt stödboende för ungdomar.
Brinner du för socialt ungdomsarbete, är driven, trygg i dig själv och är en fena på att samverka? Då är du den rätta personen för oss!
Vi erbjuder dig en möjlighet att bli en del av vårt team samt till ett väldigt stimulerande och roligt arbete.

Enheten för sociala insatser (ESI) är organiserad under Individ och familjeomsorgen (IFO) som ligger organisatoriskt i Bildningssektorn och tillhör Socialnämnden. IFO består av fem enheter, där ESI-enheten är en av dem. De övriga enheterna är barn och ungdom-, försörjningsstöd-/rehabilitering, missbruk och samordningscentralen.
IFO satsar på insatser i egen regi för att höja kvalitén och för att kunna tillgodose hela vårdkedjan för borlängebon på hemmaplan och i linje med detta driver vi sedan några år tillbaka ett kommunalt stödboende för ungdomar.

Stödboendet Talgoxen startade i november 2016 och bestod då av ensamkommande ungdomar, idag är andelen ensamkommande ungdomar lägre och boendet riktar sig idag mer till alla ungdomar som har ett utrett behov av stödboende som är aktuella inom socialtjänsten. Stödboendet har idag 38 platser och är centralt beläget i Borlänge.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Arbetet som boendehandledare innebär att i vardagen stödja ungdomar som har flyttat till träningslägenheter inom stödboendet. De ungdomar som bor på stödboendet är mellan 16-20 år, aktuella inom socialtjänsten och är i behov av ett boende med individuellt stöd i vardagen. Det är en viktig del i vårt arbete att ge våra ungdomar det stöd, de normalt skulle ha fått av sina vårdnadshavare, in i vuxenlivet. Stödet som ges utformas utifrån individens behov och sker genom ett aktivt lärande där. Du blir en viktig del i att utforma stödet till ungdomarna utifrån socialsekreterarnas biståndsbeslut samt sedan följa upp ungdomarnas framsteg utifrån upprättade genomförandeplaner. Arbetet innebär att du tycker om att samverka och samarbeta med både myndigheter, skola och ideella organisationer. Att du har en god samhällskunskap och kan överföra goda etiska värderingar ser vi som självklart. Arbetet innebär även att du ibland kan hamna i situationer med ungdomar där det är viktig att du har en god förmåga att ställa om fokus, kunna fatta snabba beslut, prioritera och vara trygg i dig själv.

Målsättningen med verksamheten är att kunna erbjuda ungdomarna en trygg och väl fungerande miljö att bo och utvecklas i. Målet är även att ungdomarna ska bli självständiga, självförsörjande och trygga vuxna. Verksamheten ska bedrivas på ett rättssäkert sätt där ett respektfullt bemötande och ungdomarnas behov är i centrum. Huvuduppdraget är att se till att ungdomarna får förutsättningar till ett självständigt liv och blir en del av samhället. Då verksamheten är behovsstyrd kommer det att ge dig utmaningar i att hantera en verksamhet i ständig utveckling.

KVALIFIKATIONER
• Vi söker dig som har en socionomexamen alt. har en minst 3-årig beteendevetenskaplig högskole/universitets utbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
• Minst två års arbetslivserfarenhet.
• Du har en grundläggande känslomässig stabilitet och är trygg i dig själv.
• Du är självständig, driven och van att ta stort eget ansvar i ditt arbete.
• Du är positiv, öppen och ser möjligheter.
• Kunskaper om myndigheters ansvar och lagstiftning (t.ex. Arbetsförmedlingen, Migrationsverket och Socialtjänsten).
• Mycket god förmåga att samarbeta.
• Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
• Tycker om att arbeta motiverande och coachande
• Har god samtalsvana
• Du har goda kunskaper om skola, arbetsmarknaden och civilsamhället.
• Krav på B-körkort

Meriterande:
• Tidigare erfarenhet av ungdomsarbete, särskilt inom socialtjänsten, skola, stödboende och/eller behandlingshem.
• Utbildning i MI- motiverande samtal, BBIC (barns behov i centrum), Signs of Safety, Trauma medveten omsorg TMO samt andra metoder som tillämpas inom socialt ungdomsarbete.
• Utbildning i och/eller tidigare erfarenhet av arbete med ungdomar med NPF, kriminalitet, självskadebeteende, våld i nära relation och/eller beroendeproblematik

Övrigt:
• Intervjuer kommer att ske fortlöpande.
• Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vill du vara med i den fortsatta utvecklingen av vår verksamhet?
Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastnings och misstankeregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Omsorgsassistent till gruppboende

Då en av våra medarbetare har sökt sig vidare till nya utmaningar söker vi nu en glad och engagerad medarbetare. Vi söker en omsorgsassistent som vill ta sig an utmaningen att arbeta hos oss och tillsammans med personalgruppen skapa en bra och meningsfull vardag för våra brukare. Som omsorgsassistent kommer du att arbeta med personer som har fysiska och psykiska funktionsnedsättningar som omfattas av LSS personkrets. På gruppbostaden bor det 4 brukare i e... Visa mer
Då en av våra medarbetare har sökt sig vidare till nya utmaningar söker vi nu en glad och engagerad medarbetare. Vi söker en omsorgsassistent som vill ta sig an utmaningen att arbeta hos oss och tillsammans med personalgruppen skapa en bra och meningsfull vardag för våra brukare.

Som omsorgsassistent kommer du att arbeta med personer som har fysiska och psykiska funktionsnedsättningar som omfattas av LSS personkrets. På gruppbostaden bor det 4 brukare i egna lägenheter med olika personligheter, funktionshinder och behov.

Arbetet kommer att vara förlagt till dag, kväll och natt i olika typer av skift samt vara förlagda till veckans alla dagar.

ARBETSUPPGIFTER
Du som söker denna tjänst kan räkna med ett roligt, stimulerande och utmanande arbete. Som omsorgsassistent kommer du att arbeta med personer som har fysiska och psykiska funktionsnedsättningar som omfattas av LSS personkrets. Brukarens behov ska vara i centrum och personens synpunkter ska aktivt tas till vara.

Du kommer att vara ett socialt och pedagogiskt stöd i brukarens hem och närmiljö. Stödet bygger på delaktighet och utformas individuellt. I arbetsuppgifterna ingår också dokumentation, administration samt att utföra delegerade hälso- och sjukvårdsuppgifter.

KVALIFIKATIONER
Krav:
Barn- och fritidsprogrammet med inriktning socialt eller pedagogiskt arbete.
Undersköterska gärna med psykiatriinriktning och/eller neuropsykiatrisk utbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig.

Du har dokumenterad erfarenhet av arbete med personer med fysiska och psykiska funktionsnedsättningar. Du har erfarenhet av arbete med metoder för att skapa en strukturerad miljö och förstår vikten av ett strukturerat arbete. Då kommunikation är ett stort behov hos våra brukare, samt våra krav på dokumentation, så krävs goda kunskaper i svenska språket både i tal och skrift.

Personliga egenskaper:
Du arbetar i ett team tillsammans med dina kollegor och arbetet ställer krav på att du både kan arbeta självständigt och samarbeta med andra. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Som person behöver du vara ansvarsfull, lyhörd, strukturerad och lösningsfokuserad. Du måste ha förmåga att planera för och jobba i nuet likväl som att ta ett steg tillbaka och se helheten och arbeta med långsiktiga mål.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning ska ett utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas innan anställningen påbörjas https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

Välkommen till en kommun med stort hjärta!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Klar med din utbildning i juni? Boendestödjare sökes till längre vikariat!

Då en av våra medarbetare ska gå hem på graviditetsledigt och därefter föräldraledighet så söker vi en ny kollega under den tiden. Tjänsten gäller Thenstedtsgatans psykiatriboende. Har du nyss gått klart din utbildning med inriktning mot psykiatrin och inte riktigt vet vilken slags verksamhet du vill jobba i framöver? Eller vill du byta arbete? Välkommen att söka till oss, och få chansen att prova arbetet som boendestödjare inom psykiatrisk verksamhet. ... Visa mer
Då en av våra medarbetare ska gå hem på graviditetsledigt och därefter föräldraledighet så söker vi en ny kollega under den tiden. Tjänsten gäller Thenstedtsgatans psykiatriboende.

Har du nyss gått klart din utbildning med inriktning mot psykiatrin och inte riktigt vet vilken slags verksamhet du vill jobba i framöver? Eller vill du byta arbete? Välkommen att söka till oss, och få chansen att prova arbetet som boendestödjare inom psykiatrisk verksamhet.

Vi erbjuder glada kollegor, högt i tak och en aktiv arbetsplats.
Vi erbjuder även ett generöst friskvårdsbidrag.

På Thenstedtsgatans psykiatriboende så bor det 7 brukare mellan 22-65 år.
De bor i sina egna lägenheter och har tillgång till gemensamma utrymmen och personal dygnet runt.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att vara ett socialt och pedagogiskt stöd i brukarens hem och närmiljö.
Du ska genom kunskap och erfarenhet om psykisk ohälsa kunna bemöta, samtala, stödja och hjälpa brukaren på ett professionellt sätt utifrån den enskildes behov.
Stödet bygger på delaktighet och formas individuellt.

Du bör ha kunskap och erfarenhet av återhämtningsinriktat arbetssätt d v s att brukaren ska bli mer aktiv i sitt eget liv och att känslan för det egna ansvaret ökar.

Det är viktigt att du är strukturerad och pedagogisk och van vid självständigt arbete likväl som i grupp. Du är en engagerad medarbetare med fokus på brukarens bästa och arbetar aktivt utifrån brukarens genomförandeplan.
Verksamheten kräver tätt samarbete inom personalgruppen, med anhöriga samt övriga resurspersoner i brukarens närhet.

Arbetet innebär:
Arbeta rehabiliterande.
Motivations och aktiveringsstöd.
Stöd i att strukturera vardagen och hitta/följa rutiner.
Stöd i att bryta isolering och delta i samhällslivet.
Stöd i att samspela socialt och att kommunicera med andra.
Stöd i svåra samtal, och i att ta kontakt med myndigheter och samhällsfunktioner.

KVALIFIKATIONER
Krav på utbildning inom: KY/YH-till skötare inom psykiatrisk verksamhet (400 YH-p), Undersköterska med psykiatrisk inriktning, behandlingspedagog, behandlingsassistent eller socialpedagog.

Meriterande är att du har kunskap i MI- motiverande samtal, Låg affektivt bemötande, Case Management, och/eller rehabiliterande psykiatri. Även utbildning i KBT är en merit.

Den vi söker bör ha dessa egenskaper:
Du är strukturerad, nyfiken, problemlösare men viktigast av allt är att du är trygg i dig själv.
Du ska ha lätt för att kunna bygga relationer, och möta alla människor med öppenhet.
Du ska ha förmågan att vägleda, vara ett känslomässigt stöd och sätta gränser där det behövs.
Du bör vara lyhörd inför andra personers möjligheter till utveckling, men också se vart det krävs behov av stöd.
Vi kommer att lägga stor vikt på dina personliga egenskaper.

Vi ser fram emot din ansökan!

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Metodstödjare Individ och familjeomsorgen , Barn och ungdomsenhet

Barn- och ungdomsenheten tillhör individ- och familjeomsorgen (IFO) som har sin organisatoriska tillhörighet i bildningssektorn och arbetar på uppdrag av arbetsmarknad- och socialnämnden. Enheten ansvarar för myndighetsutövning inom barn och unga området. Barn- och ungdomsenheten är uppdelad i sex team som var och en leds av en 1:e socialsekreterare. De sex teamen är: barn, ungdom, familjevåld, familjehem, familjerätt och mottagningsteam. Den länsövergripa... Visa mer
Barn- och ungdomsenheten tillhör individ- och familjeomsorgen (IFO) som har sin organisatoriska tillhörighet i bildningssektorn och arbetar på uppdrag av arbetsmarknad- och socialnämnden. Enheten ansvarar för myndighetsutövning inom barn och unga området.
Barn- och ungdomsenheten är uppdelad i sex team som var och en leds av en 1:e socialsekreterare. De sex teamen är: barn, ungdom, familjevåld, familjehem, familjerätt och mottagningsteam. Den länsövergripande socialjouren ingår även i enheten. Enheten arbetar med myndighetsutövning, stöd, hjälp och skydd till barn och ungdomar i åldrarna 0-20 år, deras familjer och omgivande nätverk.
Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Arbetsbeskrivning/arbetsuppgifter:
Som metodstödjare stödjer du team/arbetsgrupper, enskilda handläggare och chefer i det dagliga arbetet. Arbetet innebär bland annat att fortlöpande revidera och vidareutveckla vårt introduktionsproram, samordna och hålla i introduktion för nya medarbetare. Vi tänker att du ska vara enhetens specialist gällande BBIC och dess representant i olika forum. Du ska utöver att hålla enheten uppdaterad på BBIC. Som metodstödjare förväntas du vara delaktig och driva fortsatt implementering av Signs of safety.
Vidare innebär arbetet att identifiera utvecklingsområden, delta i IFOs kvalitets och ledningssystemsarbete samt arbeta med ständiga förbättringar, som även är ett led i vårt arbete att skapa ett gemensamt IFO. Metodstödjarens roll är även att arbeta med omvärldsbevakning inom den sociala barn- och ungdomsvården som att kartlägga enheternas behov av kompetensutveckling samt att på egen hand genomföra utbildningar, temadagar och workshops för medarbetare. Arbetet kommer även innebära att samverka med andra myndigheter och aktörer inom området.
I ditt arbete som metodstödjare kommer du att utmanas i din förmåga att tänka kreativt och få en unik möjlighet att själv vara uppdaterad på det senaste inom området som att utveckla din förmåga att leda och stödja andra i sitt arbete.
Tjänsten kan även komma att innebära arbetsuppgifter mer övergripande för IFO.

KVALIFIKATIONER
Tillräckliga kvalifikationer
• Socionomexamen.
• Flerårigt arbete inom socialtjänsten, särskilt inom barn- och ungdomsområdet.
• Erfarenhet av BBIC, barns behov i centrum.
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.
• Kunskaper om myndigheters ansvar och lagstiftning.
• Mycket god förmåga att samarbeta.

Som person är du trygg i dig själv, strukturerad, ansvarstagande och drivande. Viktigt att du kan hantera att vi är en verksamhet i ständig utveckling samt att du har en förmåga att hantera ibland svåra situationer. Du har förmågan att tillföra entusiasm och kan skapa delaktighet och samsyn kring verksamheten. Du är van att ta egna beslut. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande:
• Erfarenhet av process, projektarbete eller ledarskapsuppdrag i någon form.
• Utbildning i MI- motiverande samtal samt Signs of Safetys.

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastnings och misstankeregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT! Visa mindre

Sommarvikariat som boendestödjare inom socialpsykiatrin

Inom sociala sektorn på Borlänge kommun arbetar vi med borlängebor som av olika skäl behöver stöd i sin vardag. Vi finns här för Borlängebon, varje dag, dygnet runt. Detta gör vi med stöd av vår värdegrund som lyder; • Jag finns här för Borlängebon • Jag gillar utmaningar • Jag möter varje människa med öppenhet Även i år erbjuder vi dig som sommarvikarie möjlighet att få extra ersättning under semesterperioden. Möjligheten till bonus innebär att alla ... Visa mer
Inom sociala sektorn på Borlänge kommun arbetar vi med borlängebor som av olika skäl behöver stöd i sin vardag. Vi finns här för Borlängebon, varje dag, dygnet runt. Detta gör vi med stöd av vår värdegrund som lyder;
• Jag finns här för Borlängebon
• Jag gillar utmaningar
• Jag möter varje människa med öppenhet

Även i år erbjuder vi dig som sommarvikarie möjlighet att få extra ersättning under semesterperioden. Möjligheten till bonus innebär att alla sommarvikarier får erbjudanden om heltid och möjlighet till extra ersättning om de arbetar en längre period under sommaren.

Nu har du chansen att göra skillnad för den enskilde Borlängebon i ett spännande jobb som boendestödjare inom socialpsykiatrin. Vill du vara med och skapa en meningsfull vardag för våra brukare? Fortsätt läsa nedan om ditt kommande sommarvikariat.

ARBETSUPPGIFTER
Du som boendestödjare inom socialpsykiatrin kommer att arbeta med personer som har psykiska funktionshinder samt personer som omfattas av LSS. Som boendestödjare är du ett socialt och pedagogiskt stöd i brukarens hem och närmiljö. Du motiverar den enskilde att bli så självständig som möjligt genom t.ex. att sköta sitt hem och matinköp. Stödet bygger på delaktighet och utformas individuellt. Du ingår i en arbetsgrupp och arbetstiden är förlagd såväl dag, kväll och helg. Nattarbete kan förekomma i vissa fall.

Arbetet innebär:
Motivations- och aktiveringsstöd
Stöd i att strukturera vardagen och hitta rutiner
Stöd i att bryta isolering och delta i samhällslivet
Stöd i att samspela socialt och att kommunicera med andra.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har eller utbildar dig inom YH-utbildning i humanistiskt behandlingsarbete/psykiatri, behandlingsassistent utbildning, pedagogisk utbildning, omvårdnadsutbildning med inriktning psykiatri eller annan utbildning som arbetsgivaren anser vara likvärdig.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper såsom att du är ansvarsfull, flexibel, kan arbeta självständigt och i grupp, målinriktad, lyhörd samt att du har ett empatiskt förhållningssätt.

Du behärskar det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med brukare, anhöriga och övrig personal. Du kan skriftligt dokumentera det som verksamheten kräver. Vidare ska du ha fyllt 18 år och inneha B körkort.

För den som erbjuds anställning krävs utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.
https://polisen.se/Service/Blanketter/Blanketter-belastningsregistret/blankett-4429-LSS-belastningsregistret/
Välkommen till en kommun med stort hjärta!


ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre