Lediga jobb som Socionom i Borlänge

Se lediga jobb som Socionom i Borlänge. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Borlänge som finns hos arbetsgivaren.

Kom och gör skillnad, på riktigt! Bli Lots i vår Krimgrupp!

Ansök    Nov 20    Borlänge kommun    Socionom
Individ- och familjeomsorgen (IFO) i Borlänge består av 4 enheter Barn- och familjeenheten (BFE), Försörjningsstöds- och rehabiliteringsenheten (FÖRE), Mottagning- och förebyggandeenheten (MFE) samt Enheten för sociala insatser (ESI). BFE består av 8 team; familjerätt, familjehem, Krimgrupp med lotsar, tre barn- och unga team där även våld i nära relation (VINR) ingår i ett av teamen, metodstöd samt ledningsstöd. Varje team leds av en 1:e socialsekreterar... Visa mer
Individ- och familjeomsorgen (IFO) i Borlänge består av 4 enheter Barn- och familjeenheten (BFE), Försörjningsstöds- och rehabiliteringsenheten (FÖRE), Mottagning- och förebyggandeenheten (MFE) samt Enheten för sociala insatser (ESI).
BFE består av 8 team; familjerätt, familjehem, Krimgrupp med lotsar, tre barn- och unga team där även våld i nära relation (VINR) ingår i ett av teamen, metodstöd samt ledningsstöd. Varje team leds av en 1:e socialsekreterare/arbetsledare och utöver det finns även tre biträdande enhetschefer och två enhetschefer.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Som lots har du en motiverande, stödjande och samordnande roll. Målet är att stödja individen i processen ur normbrytande beteende/kriminalitet och vidare i livet med stöd från socialtjänsten.
På en konkret nivå innebär detta:
- uppsökande arbete
- kartläggning av individuella behov
- samverka med samarbetspartners
- samordna insatserna runt borlängebon
- motivationsarbete med borlängebon
- arbeta med individuella handlingsplaner

Arbetet innebär ett nära samarbete med kollegor inom Krimgruppen såväl som många viktiga externa kontakter såsom arbetsmarknad, skola, psykiatri, polis osv.

Arbetet sker främst dagtid men det kan förekomma viss kvälls- och helgtjänstgöring.

Vi erbjuder idag våra medarbetare:
- dagligt stöd i arbetet
- närhet till chefer
- systematiskt kvalitetsarbete som alla är en del av
- metodstöd
- flextid
- friskvårdsbidrag
- aktivt arbetsmiljöarbete och mycket mer!

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är en trygg, stabil och strukturerad person, du ska ha lätt för att samarbeta med andra och kunna arbeta självständigt. Du har högskoleutbildning såsom socionom, behandlingspedagog eller har annan högskoleutbildning inom relevant område som av arbetsgivare bedöms likvärdig. Du har även B-körkort då arbetet innebär resor.
Mycket god svenska, både i tal och skrift, är ett krav.

Du är utåtriktad och social och har lätt för att skapa relationer i ett uppsökande arbete och kommer med kreativa idéer för att få verksamheten att utvecklas. Du ska ha god inkänningsförmåga och kunna känna in olika sociala situationer och agera skarpsynt och korrekt. Kunskap om och förmåga att kunna hantera den sekretess som finns inom socialtjänsten är av stor vikt.

Meriterande är erfarenhet av arbete inom socialtjänsten och att du har erfarenhet av arbete med ungdomar och förebyggande arbete. Det är meriterande om du har erfarenhet av att dokumentera, kunskap om kriminalitet, kriminalitet som livsstil, Motiverande Intervju (MI) och arbete med olika aktörer över myndighetsgränser, om du har arbetat med sociala insatsgrupper och/eller avhopparverksamhet, kunskaper om våldsbejakande extremism.
Utifrån att det finns många språk i samhället är det meriterande med olika språkkunskaper.

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastnings- och misstankeregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Socionom med erfarenhet inom missbruk och beroendeproblematik

Ansök    Nov 9    PersonalExpressen AB    Socionom
Hjärtligt välkommen att arbeta som socionom tillsammans med oss på PersonalExpressen! Vi är Sveriges bästa, mest personliga och mest ambitiösa bemanningsföretag inom vård och omsorg! Nu söker vi dig som är socionom och vill arbeta tillsammans med oss som vår konsult! Vi erbjuder en lång rad olika former av konsultuppdrag över hela Sverige med möjlighet till uppdragsgivare inom såväl privat som offentlig sektor. Vi hittar alltid något som vi tror kommer att... Visa mer
Hjärtligt välkommen att arbeta som socionom tillsammans med oss på PersonalExpressen!
Vi är Sveriges bästa, mest personliga och mest ambitiösa bemanningsföretag inom vård och omsorg! Nu söker vi dig som är socionom och vill arbeta tillsammans med oss som vår konsult!
Vi erbjuder en lång rad olika former av konsultuppdrag över hela Sverige med möjlighet till uppdragsgivare inom såväl privat som offentlig sektor. Vi hittar alltid något som vi tror kommer att passa just dig baserat på dina egna önskemål om din framtida yrkeskarriär. Behöver du flytta till en ny stad eller till ett nytt land för att kunna tacka ja till ett uppdrag betalar vi dessutom ett fint boende åt dig - hos oss ges du möjligheten att växa som människa i den riktning du själv önskar såväl professionellt som privat - vi ser till hela ditt liv!
Har du därmed önskemål eller drömmar om att flytta till en specifik stad, oavsett anledning, är vi precis den arbetsgivare du söker! Vi kommer att lyckas med att hitta både ett bra konsultuppdrag och en fin egen bostad åt dig oavsett om du önskar bo i Stockholm, Göteborg, Malmö, Skara eller Skellefteå. Vi är kort och gott möjligheternas arbetsgivare och har uppdrag i hela landet!
Arbeta på dina egna villkor med hög lön!
Oavsett var eller när du föredrar att arbeta så har vi bemanningsuppdrag med heltidsscheman att erbjuda dig. Genom oss får du dessutom tillgång till nordens bästa löneförhandlare som representerar dig och dina intressen. På så vis kan du alltid känna dig trygg med att vi förhandlar upp din lön och dina villkor till högsta möjliga nivåer inför varje enskild bemanningsuppdrag. På PersonalExpressen ser vi oss lika mycket som ditt fackförbund som vi ser oss som din arbetsgivare. Vi presterar alltid goda resultat i våra förhandlingar med våra kunder och möjliggör genom detta att din lön och dina villkor alltid blir de bästa möjliga för dig inför ett nytt uppdrag. Hos oss kan du alltid känna dig trygg med att vi som din arbetsgivare kämpar för dig och din långsiktiga löneutveckling - det tycker vi nämligen att du och alla andra socionomer är värda. Det är orättvist och tröttsamt att de fackförbund som oftast representerar människor som arbetar inom offentlig sektor är de fackförbud som förhandlar sämst löneutveckling över tid åt sina medlemmar. Här kommer du som börjar arbeta med oss både att se och att känna skillnaden hur det är att ha en arbetsgivare som värdesätter dig på riktigt. Vi står upp för våra socionomer!
Vi tror på att vara Sveriges bästa arbetsgivare för socionomer!
Vi tror på att ha Sveriges bästa socionomer anställda hos oss och samtidigt vara den bästa möjliga arbetsgivaren för var och en av dessa. Tycker du också att det är viktigt med en arbetsgivare som lyssnar till dig och förstår dig så har du kommit helt rätt hem till oss. Vi anstränger oss alltid det lilla extra och är stolta över att inte vara som alla andra. På PersonalExpressen förmedlar vi professionell, ambitiös och jordnära medarbetare utefter våra kunders behov och önskemål. Vi är noga med att de bemanningskonsulter vi presenterar för våra kunder matchar våra förväntningar gällande humanistiska grundvärderingar, god arbetsmoral samt en hög grad av individuellt ansvarstagande.
PersonalExpressens ledning har över 20 års erfarenhet av att driva olika former av verksamheter med offentlig sektor som kund. Offentlig förvaltning ligger oss således mycket varmt om hjärtat. Vi tror att du kommer att trivas utmärkt tillsammans med oss då vi är mycket lojala med våra socionomer och alltid ser till att dina individuella behov och önskemål får stå i centrum hos oss!
Varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss redan idag!
Skicka in din ansökan till oss redan idag så återkommer vi inom kort med vad vi har att erbjuda just dig utifrån dina egna önskemål och förväntningar!
Vi ser fram emot ett långt och lyckosamt samarbete tillsammans med dig och kommer göra allt som står i vår makt för att vi ska bli den arbetsgivare för dig som du alltid hoppats på att du skulle hitta hem till! Visa mindre

Unik möjlighet att få jobba med utvecklingsfrågor inom IFO

Ansök    Nov 21    Borlänge kommun    Socionom
Social-och arbetsmarknadsförvaltningen kommer från 1:a januari 2024 bestå av tre verksamheter. Verksamhet 1 innefattas av Individ-och familjeomsorgen (IFO) och består utav barn- och familjeenheten, mottagning- och förebyggandeenheten, enheten för sociala insatser samt utförardelen av socialpsykiatrin. Verksamhet 2 innefattar försörjnings-och rehabiliteringsenheten, beroendeenheten, socialpsykiatrin sysselsättning samt arbetsmarknad och integration. Verksam... Visa mer
Social-och arbetsmarknadsförvaltningen kommer från 1:a januari 2024 bestå av tre verksamheter. Verksamhet 1 innefattas av Individ-och familjeomsorgen (IFO) och består utav barn- och familjeenheten, mottagning- och förebyggandeenheten, enheten för sociala insatser samt utförardelen av socialpsykiatrin. Verksamhet 2 innefattar försörjnings-och rehabiliteringsenheten, beroendeenheten, socialpsykiatrin sysselsättning samt arbetsmarknad och integration. Verksamhet 3 innefattas av tolkförmedlingen, vägledningscentrum, vuxenutbildning samt personligt ombud. Metodstödarna tillhör barn- och familjeenheten, men arbetar centraliserat med kompetenser riktade mot de olika enheterna under verksamhet 1 och 2.

Metodstödjargruppen består idag av fyra medarbetare som arbetar gemensamt med IFO-övergripande uppdrag. Vi skall nu utöka vår styrka och därför söker vi nu en ny metodstödjare. Metodstödjargruppen jobbar lösningsfokuserat med en härlig mix av allvar och skratt. Gruppen tar sig an uppdrag gemensamt men med mycket självständiga inslag. Arbetet sker inte direkt mot Borlängebon men är viktigt för att säkerställa en god kvalité i alla led.

Att jobba som metodstödjare inom IFO innebär en unik möjlighet att få jobba med utvecklingsfrågor på både enhets- och verksamhetsövergripande nivå. Hos oss får du möjlighet att jobba med kompetenta kreativa kollegor med målsättningen att IFO ska kunna leverera god kvalitet i hela handläggningsprocessen.

Allt vårt arbete utgår från Borlänge kommuns värdegrund.
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Som metodstödjare arbetar du utifrån tre olika huvudområden; kompetenssäkring, kvalitetssäkring samt enhetsspecifikt stöd.
Exempel på arbetsuppgifter som åligger metodstödjarna är;
• övergripande ansvar för introduktion av nyanställd personal
• aktivt arbete med kvalitets- och ledningsfrågor
• utredning och hantering av avvikelser/Lex Sarah
• utredning av klagomål och synpunkter

I rollen ingår det även att stötta i metoder till exempel hålla i övningstillfällen för MI, utbilda inom Signs of Safety, stötta inom ASI med mera samt utveckla arbetssätt inom verksamheten. Även omvärldsspaning och spridning av information såsom domar, nya lagförslag, analyser av rapporter m.m. är också en naturlig del av uppdraget.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen eller annan högskoleutbildning inom relevant område som av arbetsgivare bedöms likvärdig.
Du ska ha erfarenhet av arbete inom IFO och du ska ha goda kunskaper om socialtjänstens ansvar och lagstiftning.
Mycket goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska är ett krav, kunskaper i andra språk är meriterande.

Meriterande:
- erfarenhet/utbildning inom något utav följande: BBiC, Signs of Safety, ASI, FREDA, Patriark, ADAD eller projektledarutbildning.
- kunskaper inom området socialpsykiatri.
- kunskaper om systematiskt kvalitetsarbete enligt SOSFS 2011:9.
- erfarenhet av arbete i verksamhetssystemet LifeCare avvikelser, Lifecare utförare, samt verksamhetssystemet Viva.

Du ska kunna arbeta självständigt men du får ett gott stöd av övriga metodstödjare och arbetsledare. Det är viktigt att du har ett helhetsperspektiv för IFOs alla delar och kan se och analysera var det finns behov av utveckling. Det är viktigt att du kan skapa goda relationer mellan dina kollegor och samarbetspartners och med god kommunikativ förmåga initierar, driver och följer du upp utveckling av arbetssätt.

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastnings och misstankeregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Behandlare inom Öppenvård Dalarna

Ansök    Sep 15    Humana AB    Socionom
Vill du erbjudas ett spännande och utvecklande jobb samtidigt som du arbetar för att dagligen ge människor ett bra liv? Vill du dessutom få möjlighet att utvecklas på ett företag som har engagemang, glädje och ansvar som ledord? Då har du möjligheten att söka jobb som Behandlare till Borlänge Öppenvård oss på Humana. I rollen kommer du tillsammans med oss att arbeta efter vår vision – Alla har rätt till ett bra liv. Om oss Vi är högt efterfrågade som k... Visa mer
Vill du erbjudas ett spännande och utvecklande jobb samtidigt som du arbetar för att dagligen ge människor ett bra liv? Vill du dessutom få möjlighet att utvecklas på ett företag som har engagemang, glädje och ansvar som ledord? Då har du möjligheten att söka jobb som Behandlare till Borlänge Öppenvård oss på Humana. I rollen kommer du tillsammans med oss att arbeta efter vår vision – Alla har rätt till ett bra liv.Om oss

Vi är högt efterfrågade som komplement till kommunernas egna alternativ och där vi kan bidra med ytterligare kompetens och erfarenhet. Vi arbetar med olika former av kvalificerad öppenvård, bland annat Familjebehandling och Ungdomsbehandling i olika grad och omfattning. Våra öppenvårdsinsatser är individuellt framtagna och skräddarsydda utifrån uppdragsgivares önskemål och klienters upplevda behov. Många av metoderna som vi arbetar utifrån är utvärderade och forskningsbaserade.Humanas öppenvård är rikstäckande och ledande med att erbjuda kvalificerade och flexibla insatser för barn och vuxna. Våra insatser utförs i det egna hemmet, i jour- eller familjehem, HVB såväl som kopplat till stödboende. Företaget värdesätter metodutveckling och utbildar och handleder bland annat i metoderna TFCO (Treatment Foster Care Oregon), IHF (Intensiv Hemmabaserad familjebehandling) och Connect. Om tjänsten

Humana öppenvård är i en spännande utvecklingsfas och vi söker nu ytterligare behandlare till Borlänge öppenvårdsenhet. Enhetens insatskatalog består av IHF, Omsorgsbedömning, Marte Meo, etc. Detta innebär att du kommer utbildas i dessa metoder och vara med i processen av att ytterligare etablera vår öppenvård i regionen Dalarnas län med omnejd. Öppenvårdsverksamheten bedriver modernt socialt arbete och avstånden i vårt upptagningsområde medför digitala möten och restid. En majoritet av våra insatser genomförs i våra klienters hem. Du kommer att vara del i ett team om tre behandlare och en samordnare. Humana öppenvård Borlänge samarbetar tätt med Humana öppenvård Örebro. Vi i enheterna är stolta över det behandlingsarbete vi genomför och du kommer till arbetsgrupper med bred och djup kompetens, högt i tak och varma personligheter – vi har helt enkelt roligt på jobbet och brinner för det vi gör.Vem är du?

För den här tjänsten söker vi dig som har: 

- Socionomutbildning

- Erfarenhet psykosocialt behandlingsarbete

- B-körkortDet är meriterande om du är utbildad i metoder inom psykosocialt arbete som IHF, A-CRA med mera. För att passa till den här tjänsten ser vi att du är nyfiken, lyhörd och ödmjuk i ditt förhållningssätt till klienter, uppdragsgivande socialtjänster och kollegor. En ödmjuk inställning innebär att man är öppen för nya idéer och lösningar samtidigt som man ställer krav på sig själv för att utvecklas. Vi ser även att du är flexibel både i behandlingsarbete med klienter och i ditt samarbete med kollegor.Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Vi erbjuder

Vi erbjuder en utmanande och utvecklande karriärmöjlighet för dig som vill utveckla ditt arbete inom behandlingsområdet. Hos oss kommer du att ha stora möjligheter att påverka ditt eget arbete och att utvecklas inom din roll. Vi är en arbetsplats med hög kompetens och erfarenhet, där vi tror på att kontinuerligt lärande och utbildning är viktigt för att upprätthålla kvaliteten i vårt arbete. Du kommer att få tillgång till interna och externa utbildningar, handledning samt en uppskattad arbetsmiljö där våra värdeord - glädje, ansvar och engagemang - genomsyrar vårt arbete. Dessutom har vi friskvårdsbidrag,  förtroendearbetstid och möjlighet till förmånsbil.Varaktighet/Arbetstid:

Tillsvidareanställning, heltid

6 månaders provanställning tillämpas.

Tillträde enligt överenskommelse.Övrigt

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta oss.Om Humana

Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag med cirka 20 000 medarbetare som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana är ett tillväxtbolag med fokus på hög kvalitet och nöjda kunder. Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med goda anställningsvillkor. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet, där du som medarbetare är en viktig del i detta arbete. Humana är börsnoterat på Nasdaq Stockholm sedan 2016 och har huvudkontor i Stockholm. Läs mer om hur det att jobba hos oss på Humana HÄR Visa mindre

Unik möjlighet att få jobba med utvecklingsfrågor inom IFO

Ansök    Aug 25    Borlänge kommun    Socionom
Individ- och familjeomsorgen (IFO) består idag av 4 enheter; försörjningsstöds- och rehabiliteringsenheten, barn och familjeenheten, mottagning- och förebyggandeenheten samt enheten för sociala insatser. Metodstödarna tillhör barn och familjeenheten, men arbetar centraliserat med kompetenser riktade mot de olika enheterna. Metodstödjargruppen består idag av fem medarbetare som arbetar gemensamt med IFO-övergripande uppdrag, varav en ska iväg på nya äventy... Visa mer
Individ- och familjeomsorgen (IFO) består idag av 4 enheter; försörjningsstöds- och rehabiliteringsenheten, barn och familjeenheten, mottagning- och förebyggandeenheten samt enheten för sociala insatser. Metodstödarna tillhör barn och familjeenheten, men arbetar centraliserat med kompetenser riktade mot de olika enheterna.
Metodstödjargruppen består idag av fem medarbetare som arbetar gemensamt med IFO-övergripande uppdrag, varav en ska iväg på nya äventyr. Metodstödjargruppen jobbar lösningsfokuserat med en härlig mix av allvar och skratt. Gruppen tar sig an uppdrag gemensamt men med mycket självständiga inslag. Arbetet sker inte direkt mot Borlängebon men är viktigt för att säkerställa en god kvalité i alla led.
Att jobba som metodstödjare inom IFO innebär en unik möjlighet att få jobba med utvecklingsfrågor på både enhets- och verksamhetsövergripande nivå. Hos oss får du möjlighet att jobba med kompetenta kreativa kollegor med målsättningen att IFO ska kunna leverera god kvalitet i hela handläggningsprocessen. Detta innebär att metodstödjarnas uppdrag till stor del handlar om stötta IFOs medarbetare att få en fördjupad förståelse för uppdraget, sammanhanget och lagstiftningen.
Borlänge kommun värnar om alla Borlängebor vi möter i vår arbetsvardag samt våra anställda.
Allt vårt arbete utgår från Borlänge kommuns värdegrund.
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Som metodstödjare arbetar du utifrån tre olika huvudområden vilka är kompetenssäkring, kvalitetssäkring samt enhetsspecifikt stöd.
Exempel på arbetsuppgifter som åligger metodstödjarna är ett övergripande ansvar för introduktion av nyanställd personal, aktivt arbete med kvalitets- och ledningsfrågor, utredning och hantering av avvikelser/Lex Sarah samt utredning av klagomål och synpunkter.
I rollen ingår det även att stötta i metoder och utveckla arbetssätt inom verksamheten.
Omvärldsspaning och spridning av information såsom domar, nya lagförslag, analyser av rapporter m.m. är också en naturlig del av uppdraget.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen eller det arbetsgivaren bedömer som relevant utbildning.
Meriterande är om du har erfarenhet/utbildning inom något utav följande: BBiC, Signs of Safety, ASI, FREDA, Patriark, ADAD eller projektledarutbildning.
Du ska ha erfarenhet av arbete inom IFO och socialtjänsten, meriterande är om dina erfarenheter finns inom området mottagningsarbete.
Du ska ha goda kunskaper om socialtjänstens ansvar och lagstiftning.
Det är även meriterande om du har kunskaper om systematiskt kvalitetsarbete enligt SOSFS 2011:9. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
Du ska kunna arbeta självständigt men du får ett gott stöd av övriga metodstödjare och arbetsledare. Det är viktigt att du har ett helhetsperspektiv för hela IFOs alla delar och kan se var det finns behov av utveckling. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i verksamhetssystemet LifeCare Avvikelser samt verksamhetssystemet VIVA.
Du ska kunna hålla dig uppdaterad med senaste nytt inom socialt arbete samt ta del av aktuell forskning inom området och vara kreativ med hur detta kan spridas inom verksamheten.
Dina personliga egenskaper:
- Du ser till helheten, utvecklar effektiva, förnuftiga och genomförbara lösningar på problem
- Du har förmågan att analysera situationer för att identifiera ologiska lösningar och förutse problem
- Du initierar, driver och följer upp utveckling av processer
- Du har förmågan att skapa goda relationer med dina kollegor och samarbetspartners
- Du har god kommunikationsförmåga

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastnings och misstankeregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Socionom på Sveriges bästa och mest personliga bemanningsföretag!

Ansök    Sep 25    PersonalExpressen AB    Socionom
Hjärtligt välkommen att arbeta som socionom tillsammans med oss på PersonalExpressen! Vi är Sveriges bästa, mest personliga och mest ambitiösa bemanningsföretag inom vård och omsorg! Nu söker vi dig som är socionom och vill arbeta tillsammans med oss som vår konsult! Vi erbjuder en lång rad olika former av konsultuppdrag över hela Sverige med möjlighet till uppdragsgivare inom såväl privat som offentlig sektor. Vi hittar alltid något som vi tror kommer att... Visa mer
Hjärtligt välkommen att arbeta som socionom tillsammans med oss på PersonalExpressen!
Vi är Sveriges bästa, mest personliga och mest ambitiösa bemanningsföretag inom vård och omsorg! Nu söker vi dig som är socionom och vill arbeta tillsammans med oss som vår konsult!
Vi erbjuder en lång rad olika former av konsultuppdrag över hela Sverige med möjlighet till uppdragsgivare inom såväl privat som offentlig sektor. Vi hittar alltid något som vi tror kommer att passa just dig baserat på dina egna önskemål om din framtida yrkeskarriär. Behöver du flytta till en ny stad eller till ett nytt land för att kunna tacka ja till ett uppdrag betalar vi dessutom ett fint boende åt dig - hos oss ges du möjligheten att växa som människa i den riktning du själv önskar såväl professionellt som privat - vi ser till hela ditt liv!
Har du därmed önskemål eller drömmar om att flytta till en specifik stad, oavsett anledning, är vi precis den arbetsgivare du söker! Vi kommer att lyckas med att hitta både ett bra konsultuppdrag och en fin egen bostad åt dig oavsett om du önskar bo i Stockholm, Göteborg, Malmö, Skara eller Skellefteå. Vi är kort och gott möjligheternas arbetsgivare och har uppdrag i hela landet!
Arbeta på dina egna villkor med hög lön!
Oavsett var eller när du föredrar att arbeta så har vi bemanningsuppdrag med heltidsscheman att erbjuda dig. Genom oss får du dessutom tillgång till nordens bästa löneförhandlare som representerar dig och dina intressen. På så vis kan du alltid känna dig trygg med att vi förhandlar upp din lön och dina villkor till högsta möjliga nivåer inför varje enskild bemanningsuppdrag. På PersonalExpressen ser vi oss lika mycket som ditt fackförbund som vi ser oss som din arbetsgivare. Vi presterar alltid goda resultat i våra förhandlingar med våra kunder och möjliggör genom detta att din lön och dina villkor alltid blir de bästa möjliga för dig inför ett nytt uppdrag. Hos oss kan du alltid känna dig trygg med att vi som din arbetsgivare kämpar för dig och din långsiktiga löneutveckling - det tycker vi nämligen att du och alla andra socionomer är värda. Det är orättvist och tröttsamt att de fackförbund som oftast representerar människor som arbetar inom offentlig sektor är de fackförbud som förhandlar sämst löneutveckling över tid åt sina medlemmar. Här kommer du som börjar arbeta med oss både att se och att känna skillnaden hur det är att ha en arbetsgivare som värdesätter dig på riktigt. Vi står upp för våra socionomer!
Vi tror på att vara Sveriges bästa arbetsgivare för socionomer!
Vi tror på att ha Sveriges bästa socionomer anställda hos oss och samtidigt vara den bästa möjliga arbetsgivaren för var och en av dessa. Tycker du också att det är viktigt med en arbetsgivare som lyssnar till dig och förstår dig så har du kommit helt rätt hem till oss. Vi anstränger oss alltid det lilla extra och är stolta över att inte vara som alla andra. På PersonalExpressen förmedlar vi professionell, ambitiös och jordnära medarbetare utefter våra kunders behov och önskemål. Vi är noga med att de bemanningskonsulter vi presenterar för våra kunder matchar våra förväntningar gällande humanistiska grundvärderingar, god arbetsmoral samt en hög grad av individuellt ansvarstagande.
PersonalExpressens ledning har över 20 års erfarenhet av att driva olika former av verksamheter med offentlig sektor som kund. Offentlig förvaltning ligger oss således mycket varmt om hjärtat. Vi tror att du kommer att trivas utmärkt tillsammans med oss då vi är mycket lojala med våra socionomer och alltid ser till att dina individuella behov och önskemål får stå i centrum hos oss!
Varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss redan idag!
Skicka in din ansökan till oss redan idag så återkommer vi inom kort med vad vi har att erbjuda just dig utifrån dina egna önskemål och förväntningar!
Vi ser fram emot ett långt och lyckosamt samarbete tillsammans med dig och kommer göra allt som står i vår makt för att vi ska bli den arbetsgivare för dig som du alltid hoppats på att du skulle hitta hem till! Visa mindre

Trygga Barn - familjehem för våldsutsatta barn

Ansök    Aug 10    Vivant Omsorg AB    Socionom
OBS! Läs hela annonsen innan ansökan. Ansökningar som inte är fullständiga besvaras inte. Nu söker vi jour- och familjehem i hela Sverige! Trygga barn är en familje- och jourhemsverksamhet som tar emot placeringar av barn utsatta för olika typer av våld, allt från anknytningstrauma till akuta skyddsbehov. Barnen som placeras hos oss är i behov av att komma till en trygg och kärleksfull familj som står kvar vid barnets sida oavsett vad. Barnen som placera... Visa mer
OBS! Läs hela annonsen innan ansökan. Ansökningar som inte är fullständiga besvaras inte.
Nu söker vi jour- och familjehem i hela Sverige!
Trygga barn är en familje- och jourhemsverksamhet som tar emot placeringar av barn utsatta för olika typer av våld, allt från anknytningstrauma till akuta skyddsbehov. Barnen som placeras hos oss är i behov av att komma till en trygg och kärleksfull familj som står kvar vid barnets sida oavsett vad. Barnen som placeras hos oss kan uttrycka trauma och psykisk ohälsa på olika sätt, allt från självdestruktivt beteende, traumadiagnoser, otrygg anknytning och panikångest.
Trygga Barn är den första familjehemsverksamheten i Sverige där alla barn som placeras hos oss får ett barnombud. Ett barnombud har sekretess mot familjehemmet för att tillgodose barnet god familjehemsvård och förhindra missförhållanden. Vi är också den första verksamheten i landet som har specialistkunskap om narcissistiskt våld och känslomässigt våld.
I vår verksamhet utbildas alla familjehem utifrån certifierade utbildningar om olika typer av våld, barns känsloreaktioner vid våld, traumadiagnoser, psykosocialproblematik, barnkonventionen och mycket mer!
Hos oss får alla familjer kontinuerliga utbildningar, handledning samt avlastning i form av kontaktperson.
Nu söker vi engagerade människor som är villiga att öppna upp sitt hem för barn och vuxna i behov av ett kärleksfullt och tryggt hem för att tillgodose en gynnsam utveckling för den placerade.??Vi arbetar utifrån mod, engagemang, självbestämmande, trygghet och kontinuitet. Vi är nu i behov av att rekrytera familjer som önskar att vara en del av en förändring för ett bättre Sverige för landets alla barn.??
Du som sökande behöver inte ha tidigare erfarenhet av uppdraget utan kommer handledas och utbildas av socionomen och verksamhetschefen Rebecca Lysholm som har flera års erfarenhet av våld i nära relationer Oavsett om du vill bli jourhem eller familjehem så garanterar Trygga Barn dig att du kommer erhålla ny kunskap och möjlighet till självutveckling.?
Vi tar emot alla typer av familjekonstellationer, både kärnfamiljer, ensamstående, stjärnfamiljer, samkönade par och familjer som redan har barn eller inte har haft barn! Vi har som krav att barnet kan få ett eget sovrum oavsett om ni vill ta emot ett spädbarn. För oss är barns integritet viktigt. Om det krävs att du ska vara tjänsteledig så kommer vi kompensera dig för inkomstbortfallet.
Alla sökande familjehem genomgår en familjehemsutredning för bedömning av lämplighet. Om det framkommer utvecklingsområden ska sökande tillsammans med verksamhetschef skapa en planering för att utbildas och få stöd inom dessa områden.?
Familjehem?
Ett familjehem är ett hem som ett barn kan bo hos under en kortare tid eller resten av uppväxten. Ett familjehem är en familj som kan erbjuda en stabil och trygg tillvaro för det placerade barnet. Vi värdesätter mångfald och samtliga familjekonstellationer och åldrar (minst 18 år gammal) kan bli familjehem i vår verksamhet.
Familjehemmet har friheten att bestämma vilken målgrupp familjehemmet önskar att ta emot samt komplexiteten på ärendet. Har du ingen tidigare erfarenhet av uppdraget får du möjlighet att successivt samla erfarenhet.??
Att vara familjehem innebär utmaningar och där av värdesätter vi kontinuerlig handledning och tillgång till stöd från verksamhetschef alla tider på dygnet. Dina personliga egenskaper bör vara att du är kärleksfull och har tillgång till dina känslor, motivation att utvecklas, självmedveten, prestigelös samt en trygg vuxen.??
En av de viktigaste uppgifterna för ett familjehem är att samarbeta med verksamhetschef, barnet, ursprungsfamiljen, socialtjänsten och andra viktiga aktörer i barnets liv.
För att kunna bli familjehem hos oss behöver du inlämna belastningsregister, misstankeregister, socialregister, LOB register samt register från Försäkringskassan och Kronofogden. Vid behov kan familjehemsutredaren begära in andra intyg om det finns behov av det. Familjehemmet ska även kunna tillgodose barnet skolgång och kontakt med vårdinsatser vid behov. Familjehemmet ska erbjuda barnet ett eget rum till det placerade barnet under placeringen.?
Jourhem?
Ett jourhem är ett hem som kan ta emot ett barn med kort varsel, oftast akutplaceringar. Det kan exempelvis handla om ett barn som har blivit omedelbart omhändertaget på grund av att socialtjänsten har fått information om att det förekommer fysiskt våld i hemmet.??
För att bli jourhem behöver du kunna erbjuda en trygg person som kan vara hemma på heltid, en egen stabil situation, plats i hemmet, ha körkort och inte förekomma i något register.?
Vissa jourhem väljer att gå över till att bli familjehem om socialtjänsten bedömer att barnet ska vara familjehemsplacerat under en längre tid.??
Alla jour- och familjehem får arvode för uppdraget samt omvårdnadskostnader för det placerade barnet.??
Ansökan?
Vid ansökan ska du skicka ett CV och skriva ett personligt brev och svara på följande frågor:?
Vad är din anledning till att ta an uppdraget som familjehem/jourhem för barn utsatta för våld i hemmet??
Har du egna erfarenheter av våld i nära relationer? Om ja, har du bearbetat detta??
Har du tidigare erfarenhet av barn? Antingen egna eller inom arbetet??
Har du erfarenhet av socialt arbete?
Har du tidigare varit jour- och familjehem? Då ser vi gärna att du kontaktar den kommun som har utrett dig och begär ut din utredning så vi kan få ta del av den.
Har du förmåga till självmedvetenhet och kan erhålla feedback???
Vad tror du skulle vara den största utmaningen för familjehemsuppdraget??
Hur många barn/vuxna har du möjlighet att ta emot??
Har du tidigare blivit dömd eller polisanmäld för något brott som regleras i Brottsbalken kapitel 3, 4 eller 6?
Ditt personliga brev samt CV ska sedan skickas till ansvarig verksamhetschef.?
Rekrytering sker löpande.
Vi undanber alla olika typer av rekryteringsbolag i rekryteringsprocessen. Visa mindre

Enhetschef till Humanas öppenvård i Gävle och Borlänge

Ansök    Aug 2    Humana AB    Socionom
Humana drivs av viljan att ge klienter en bättre vardag och ökad livskvalité. Vi arbetar utifrån värdeorden Engagemang, Ansvar och Glädje och är en organisation med stor entreprenöriell anda. Som ny enhetschef hos oss kommer du inte bara få bidra till Humanas viktiga arbete utan även ges stora personliga utvecklingsmöjligheter. Tillsammans arbetar vi för vår vision – Alla har rätt till ett bra liv! Humana bedriver strukturerad psykosocial öppenvård i fr... Visa mer
Humana drivs av viljan att ge klienter en bättre vardag och ökad livskvalité. Vi arbetar utifrån värdeorden Engagemang, Ansvar och Glädje och är en organisation med stor entreprenöriell anda. Som ny enhetschef hos oss kommer du inte bara få bidra till Humanas viktiga arbete utan även ges stora personliga utvecklingsmöjligheter. Tillsammans arbetar vi för vår vision – Alla har rätt till ett bra liv!Humana bedriver strukturerad psykosocial öppenvård i framkant och är eftertraktade alternativ till kommunal öppenvård i olika former med goda omdömen av klienter och uppdragsgivande socialtjänster. Vi tror på en öppenvård där klientfokus är grunden och där metodtrogenhet varvas med genomtänkta eklektiska ställningstaganden till fördel för skräddarsydda behandlingslösningar.Om tjänsten

Vår öppenvård expanderar och nu söker vi en enhetschef som dels ska leda vår befintliga öppenvårdsenhet i Borlänge och som även får i uppdrag att starta upp en ny öppenvårdsenhet i Gävle. Vår vision med Borlänge och Gävle öppenvård är att skapa två verksamheter med öppenvårdsinsatser av högsta kvalité och med en arbetsmiljö där medarbetarna lever våra värdeord, Glädje, Engagemang och ansvar. Uppstarten av verksamheten i Gävle kommer innebära allt från rekrytering av nya medarbetare till att implementera och följa upp Humanas rutiner och metoder. Vi strävar efter att bedriva öppenvård utifrån evidensbaserade och beprövade metoder. Några utav de metoder vi använder är IHF - Intensiv Hemmabaserad Familjebehandling, Humanas metod för Omsorgsbedömning Marte Meo, TMO – Traumamedveten omsorg och rePULSE.För att hjälpa dig att lyckas med detta uppdrag kommer du få stort stöd av din chef, dina kollegor, vår Marknadsavdelning, Säljavdelning samt Kvalitet-, metod- och utbildningsorganisation. Du kommer leda det operativa arbetet och ha ett helhetsansvar för verksamheterna, detta innefattar bland annat ansvar för kvalité, personal, arbetsmiljö och resultat. Du kommer ingå i ledningsgruppen för region Norr med 6 andra enhetschefer och en regionchef. I denna ledningsgrupp finns ytterligare 2 chefer för öppenvårdsverksamheter tillgängliga för stöd.I ditt uppdrag kommer du ha förtroendearbetstid så att du har möjlighet att påverka dina arbetstider och stora möjligheter att arbeta på distans, även om kontor kommer finnas i Borlänge, Gävle och på många andra platser runtom i landet. Om behovet finns kommer du bli erbjuden en förmånsbil.Vem är du?

Vi söker en ledare med mod, engagemang och kreativitet. Du behöver ha god förståelse för kvalitetsfrågor inom verksamhetsområdet öppenvård och ha förmågan att bedriva verksamheten affärsmässigt. Du behöver vara en god förebild och ledare.Utöver dessa personliga egenskaper önskar vi även att du har följande kvalifikationer:

- Socionomexamen eller annan högskole- eller universitetsutbildning inom relevant område.

- Erfarenhet av arbete inom Socialtjänstlagens områden.

- Erfarenhet av öppenvård samt erfarenhet av arbete i en ledande befattning.Som enhetschef på Humana förväntas du ha höga mål för kvalité och resultat på dina verksamheter. Vi ska sträva efter att ge dig förutsättningar där du får förtroendet att vara kreativ och flexibel för att sätta din prägel på verksamheterna. På Humana kommer du bli erbjuden stora möjligheter till fortbildning och nya karriärmöjligheter inom vår stora organisation.Övrig information

Tjänsten som enhetschef är en tillsvidareanställning som påbörjas med 6 månaders provanställning. Tillträde till tjänsten sker enligt överenskommelse.Urvalet kommer ske löpande och tjänsten kan därmed komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Skicka därför in din ansökan redan idag eller senast 2023-08-31.Varmt välkommen med din ansökan och tveka inte att höra av dig vid frågor!Kontaktpersoner

Shiaou Pourghobad, Regionchef Humanas Familjehem och Öppenvård Norr

0730787023 eller [email protected]Jonas Laouini, Enhetschef Humanas Öppenvård Örebro och Borlänge

072-210 18 84 eller [email protected] Visa mindre

Trygga Barn - familjehem för våldsutsatta barn

Ansök    Aug 10    Vivant Omsorg AB    Socionom
OBS! Läs hela annonsen innan ansökan. Ansökningar som inte är fullständiga besvaras inte. Nu söker vi jour- och familjehem i hela Sverige! Trygga barn är en familje- och jourhemsverksamhet som tar emot placeringar av barn utsatta för olika typer av våld, allt från anknytningstrauma till akuta skyddsbehov. Barnen som placeras hos oss är i behov av att komma till en trygg och kärleksfull familj som står kvar vid barnets sida oavsett vad. Barnen som placera... Visa mer
OBS! Läs hela annonsen innan ansökan. Ansökningar som inte är fullständiga besvaras inte.
Nu söker vi jour- och familjehem i hela Sverige!
Trygga barn är en familje- och jourhemsverksamhet som tar emot placeringar av barn utsatta för olika typer av våld, allt från anknytningstrauma till akuta skyddsbehov. Barnen som placeras hos oss är i behov av att komma till en trygg och kärleksfull familj som står kvar vid barnets sida oavsett vad. Barnen som placeras hos oss kan uttrycka trauma och psykisk ohälsa på olika sätt, allt från självdestruktivt beteende, traumadiagnoser, otrygg anknytning och panikångest.
Trygga Barn är den första familjehemsverksamheten i Sverige där alla barn som placeras hos oss får ett barnombud. Ett barnombud har sekretess mot familjehemmet för att tillgodose barnet god familjehemsvård och förhindra missförhållanden. Vi är också den första verksamheten i landet som har specialistkunskap om narcissistiskt våld och känslomässigt våld.
I vår verksamhet utbildas alla familjehem utifrån certifierade utbildningar om olika typer av våld, barns känsloreaktioner vid våld, traumadiagnoser, psykosocialproblematik, barnkonventionen och mycket mer!
Hos oss får alla familjer kontinuerliga utbildningar, handledning samt avlastning i form av kontaktperson.
Nu söker vi engagerade människor som är villiga att öppna upp sitt hem för barn och vuxna i behov av ett kärleksfullt och tryggt hem för att tillgodose en gynnsam utveckling för den placerade.??Vi arbetar utifrån mod, engagemang, självbestämmande, trygghet och kontinuitet. Vi är nu i behov av att rekrytera familjer som önskar att vara en del av en förändring för ett bättre Sverige för landets alla barn.??
Du som sökande behöver inte ha tidigare erfarenhet av uppdraget utan kommer handledas och utbildas av socionomen och verksamhetschefen Rebecca Lysholm som har flera års erfarenhet av våld i nära relationer Oavsett om du vill bli jourhem eller familjehem så garanterar Trygga Barn dig att du kommer erhålla ny kunskap och möjlighet till självutveckling.?
Vi tar emot alla typer av familjekonstellationer, både kärnfamiljer, ensamstående, stjärnfamiljer, samkönade par och familjer som redan har barn eller inte har haft barn! Vi har som krav att barnet kan få ett eget sovrum oavsett om ni vill ta emot ett spädbarn. För oss är barns integritet viktigt. Om det krävs att du ska vara tjänsteledig så kommer vi kompensera dig för inkomstbortfallet.
Alla sökande familjehem genomgår en familjehemsutredning för bedömning av lämplighet. Om det framkommer utvecklingsområden ska sökande tillsammans med verksamhetschef skapa en planering för att utbildas och få stöd inom dessa områden.?
Familjehem?
Ett familjehem är ett hem som ett barn kan bo hos under en kortare tid eller resten av uppväxten. Ett familjehem är en familj som kan erbjuda en stabil och trygg tillvaro för det placerade barnet. Vi värdesätter mångfald och samtliga familjekonstellationer och åldrar (minst 18 år gammal) kan bli familjehem i vår verksamhet.
Familjehemmet har friheten att bestämma vilken målgrupp familjehemmet önskar att ta emot samt komplexiteten på ärendet. Har du ingen tidigare erfarenhet av uppdraget får du möjlighet att successivt samla erfarenhet.??
Att vara familjehem innebär utmaningar och där av värdesätter vi kontinuerlig handledning och tillgång till stöd från verksamhetschef alla tider på dygnet. Dina personliga egenskaper bör vara att du är kärleksfull och har tillgång till dina känslor, motivation att utvecklas, självmedveten, prestigelös samt en trygg vuxen.??
En av de viktigaste uppgifterna för ett familjehem är att samarbeta med verksamhetschef, barnet, ursprungsfamiljen, socialtjänsten och andra viktiga aktörer i barnets liv.
För att kunna bli familjehem hos oss behöver du inlämna belastningsregister, misstankeregister, socialregister, LOB register samt register från Försäkringskassan och Kronofogden. Vid behov kan familjehemsutredaren begära in andra intyg om det finns behov av det. Familjehemmet ska även kunna tillgodose barnet skolgång och kontakt med vårdinsatser vid behov. Familjehemmet ska erbjuda barnet ett eget rum till det placerade barnet under placeringen.?
Jourhem?
Ett jourhem är ett hem som kan ta emot ett barn med kort varsel, oftast akutplaceringar. Det kan exempelvis handla om ett barn som har blivit omedelbart omhändertaget på grund av att socialtjänsten har fått information om att det förekommer fysiskt våld i hemmet.??
För att bli jourhem behöver du kunna erbjuda en trygg person som kan vara hemma på heltid, en egen stabil situation, plats i hemmet, ha körkort och inte förekomma i något register.?
Vissa jourhem väljer att gå över till att bli familjehem om socialtjänsten bedömer att barnet ska vara familjehemsplacerat under en längre tid.??
Alla jour- och familjehem får arvode för uppdraget samt omvårdnadskostnader för det placerade barnet.??
Ansökan?
Vid ansökan ska du skicka ett CV och skriva ett personligt brev och svara på följande frågor:?
Vad är din anledning till att ta an uppdraget som familjehem/jourhem för barn utsatta för våld i hemmet??
Har du egna erfarenheter av våld i nära relationer? Om ja, har du bearbetat detta??
Har du tidigare erfarenhet av barn? Antingen egna eller inom arbetet??
Har du erfarenhet av socialt arbete?
Har du tidigare varit jour- och familjehem? Då ser vi gärna att du kontaktar den kommun som har utrett dig och begär ut din utredning så vi kan få ta del av den.
Har du förmåga till självmedvetenhet och kan erhålla feedback???
Vad tror du skulle vara den största utmaningen för familjehemsuppdraget??
Hur många barn/vuxna har du möjlighet att ta emot??
Har du tidigare blivit dömd eller polisanmäld för något brott som regleras i Brottsbalken kapitel 3, 4 eller 6?
Ditt personliga brev samt CV ska sedan skickas till ansvarig verksamhetschef.?
Rekrytering sker löpande.
Vi undanber alla olika typer av rekryteringsbolag i rekryteringsprocessen. Visa mindre

Kom och gör skillnad, på riktigt!! Bli Lots i vår Krimgrupp

Ansök    Jul 31    Borlänge kommun    Socionom
Individ- och familjeomsorgen (IFO) består av 4 enheter, försörjningsstöds- och rehabiliteringsenheten, utredning- och behandlingsenheten, mottagning- och förebyggandeenheten samt enheten för sociala insatser. Utredning- och behandlingsenheten består av familjerätten, familjehemsgruppen, barn- och ungdomsgrupper, VINR/våld i nära relationer vuxna, Krimgruppen med lotsar, metodstöd och ledningsstöd. Varje grupp leds av en 1:e socialsekreterare. På enheten f... Visa mer
Individ- och familjeomsorgen (IFO) består av 4 enheter, försörjningsstöds- och rehabiliteringsenheten, utredning- och behandlingsenheten, mottagning- och förebyggandeenheten samt enheten för sociala insatser.
Utredning- och behandlingsenheten består av familjerätten, familjehemsgruppen, barn- och ungdomsgrupper, VINR/våld i nära relationer vuxna, Krimgruppen med lotsar, metodstöd och ledningsstöd.
Varje grupp leds av en 1:e socialsekreterare. På enheten finns två enhetschefer och tre biträdande enhetschefer.

Krimgruppen vänder sig till barn, unga och deras familjer samt vuxna personer som behöver hjälp att bryta med någon typ av kriminalitet. Teamet arbetar även med vuxna som vill lämna kriminalitet kopplat till våldsbejakande extremism samt avhopparverksamhet.

En av våra fantastiska lotsar flyttar nu från Borlänge hem till sin barndomsstad och vi söker därför med ljus och lykta hans efterträdare! Är det Du?

Borlänge kommuns värdegrund ligger till grund för allt vårt arbete och är ledstjärnan i vår vardag:

- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Som lots har du en motiverande, stödjande och samordnande roll. Målet är att stödja individen i processen ur kriminalitet och vidare i livet med stöd från socialtjänsten.
På en konkret nivå innebär detta:
- uppsökande arbete
- kartläggning av individuella behov
- samordna samverkanspartners som behövs för t.ex. arbete/boende/drogproblematik
- samordna insatserna runt borlängebon
- motivationsarbete med borlängebon
- arbeta med individuella handlingsplaner

Arbetet innebär ett nära samarbete med resterande kollegor inom Krimgruppen såväl som många viktiga externa kontakter såsom, arbetsmarknad, skola, psykiatri, polis osv.

Arbetet sker främst dagtid men innefattar också viss kvälls- och helgtjänstgöring.

Vi erbjuder idag våra medarbetare:
- dagligt stöd i arbetet
- närhet till chefer
- systematiskt kvalitetsarbete som alla är en del av
- metodstöd
- flextid
- friskvårdsbidrag
- aktivt arbetsmiljöarbete
och mycket mer!

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är en trygg, stabil och strukturerad person, du ska ha lätt för att samarbeta med andra och kunna arbeta självständigt. Vi ser gärna att du är socionom, behandlingspedagog eller har annan högskoleutbildning inom relevant område som av arbetsgivare bedöms likvärdig. Du är utåtriktad och social och har lätt för att skapa relationer i ett uppsökande arbete och kommer med kreativa idéer för att få verksamheten att utvecklas. Du ska ha god inkänningsförmåga och kunna känna in olika sociala situationer och agera skarpsynt och korrekt. Viktigt är även god kunskap om gällande sekretesslagstiftning samt förmåga att följa denna.
Meriterande är erfarenhet av arbete inom socialtjänsten och att du har erfarenhet av arbete med ungdomar och förebyggande arbete. Det är meriterande om du har erfarenhet av att dokumentera, kunskap om kriminalitet, kriminalitet som livsstil, Motiverande Intervju (MI) och arbete med olika aktörer över myndighetsgränser, arbetat med sociala insatsgrupper och/eller avhopparverksamhet, kunskaper om våldsbejakande extremism. Utifrån att det finns många språk i samhället är det meriterande med olika språkkunskaper.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastnings och misstankeregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Socialsekreterare Dalarnas län

CareOn erbjuder dig möjligheten, att som socionomkonsult, förbättra livskvalitén för invånarna i Dalarna och dess kommuner. Vi har ramavtal, uppdragsgivare och uppdrag över hela landet och den angivna kommunen kan vara, men behöver inte vara, den aktuella uppdragsgivaren i annonsen. Det kan alltså vara andra uppdragsgivare i kommunen eller i länet. Mer information om placering lämnas ut om det blir aktuellt med uppdrag. CareOn har varit verksamma i 20 år... Visa mer
CareOn erbjuder dig möjligheten, att som socionomkonsult, förbättra livskvalitén för invånarna i Dalarna och dess kommuner.
Vi har ramavtal, uppdragsgivare och uppdrag över hela landet och den angivna kommunen kan vara, men behöver inte vara, den aktuella uppdragsgivaren i annonsen. Det kan alltså vara andra uppdragsgivare i kommunen eller i länet. Mer information om placering lämnas ut om det blir aktuellt med uppdrag.
CareOn har varit verksamma i 20 år och är en resurs att räkna med. Vi är en trygg arbetsgivare åt dig som konsult och en kompetent leverantör till uppdragsgivaren.


Just nu söker vi ett flertal erfarna socionomer för varierande uppdrag inom socialtjänstens olika delar.
Du behövs! Tillsammans gör vi skillnad, varje dag.

Kvalifikationer:
socionomexamen med 2-4 års erfarenhet av socialtjänstens myndighetsutövning
du bör kunna uttrycka dig väl i tal och skrift
ha god kännedom om din arbetskapacitet och förmåga att arbeta självständigt
ett flexibelt förhållningssätt till varierade arbetssätt och miljöer
följa regler och instruktioner, sträva efter god kommunikation
en engagerad inställning till att arbeta för individens bästa
professionell inställning till att förstärka och utveckla arbetet på arbetsplatsen
meriterande om du har utbildningar såsom BBIC, Signs of Safety.


Vi erbjuder:
engagerade konsultchefer som också är socionomer och som stöttar dig inför och under uppdragstiden
konkurrenskraftig lön
trygg anställning med kollektivavtal, försäkring och tjänstepension
regelbundna uppföljningar
ett team som gör allt för att du ska trivas på ditt uppdrag
en flexibel tillvaro och möjlighet att se nya platser

Vill du veta mer? Registrera din ansökan redan idag så kontaktar vi dig inom kort

CareOn är ett oberoende konsultföretag inriktat på socialt arbete. Vi har funnits i över 20 år och är verksamma över hela Sverige.
Våra konsulter gör vardagen enklare för våra uppdragsgivare genom att avlasta, förvalta eller utveckla verksamheter.
Vi som arbetar på företaget kan de olika delarna inom socialförvaltningen och vet vad som krävs för att vara en professionell konsult inom det sociala arbetet.
Våra ledord är kompetens, kunskap och kvalitet! Gör skillnad på riktigt! Välkommen! www.careon.se
Utbildningskrav: Socionomexamen Visa mindre

Socionom sökes i Dalarna

Ansök    Jun 18    LMO socionomkonsult AB    Socionom
LMO socionomkonsult är ett familjärt och snabbt växande företag inom socialt arbete och som behöver dig som vill ta uppdrag inom barn och unga i Dalarna. Du kanske redan arbetar som konsult eller vill prova på det. Vi har avtal med kommuner i hela landet och bemannar i dagsläget socialkontor i flera olika län. Hos LMO socionomkonsult får du marknadsledande lön, trygga anställningsvillkor och ett nära och tillgängligt personligt och professionellt stöd av ... Visa mer
LMO socionomkonsult är ett familjärt och snabbt växande företag inom socialt arbete och som behöver dig som vill ta uppdrag inom barn och unga i Dalarna. Du kanske redan arbetar som konsult eller vill prova på det. Vi har avtal med kommuner i hela landet och bemannar i dagsläget socialkontor i flera olika län.
Hos LMO socionomkonsult får du marknadsledande lön, trygga anställningsvillkor och ett nära och tillgängligt personligt och professionellt stöd av erfaren socionom.
Vi är lyhörda för dina önskemål och behov och vill ge dig de bästa förutsättningarna att lyckas, såväl personligt som professionellt.
Vi på LMO socionomkonsult tycker att det är viktigt att du som socionomkonsult kan arbeta självständigt och har god samarbetsförmåga. Vi ser gärna att du är lyhörd och att du har lätt att anpassa dig till nya arbetsmiljöer samt tycker om utmaningar. Du behöver också kunna arbeta effektivt och behärska svenska väl i tal och skrift.
Hos LMO socionomkonsult erbjuds du:
-Mycket god ersättning (tack vare att vi själva tar låga marginaler).
-Trygga anställningsvillkor med tjänstepension, semesterersättning, friskvårdsbidrag, betalda resor och boenden m m.
-En personlig, nära och tät kontakt med konsultchef som själv arbetat många år som socionomkonsult.
-Spännande uppdrag som passar din kompetens och dina behov/önskemål.
Om du vill bli en av oss, tveka inte att höra av dig!
Besök oss gärna på www.lmosocionomkonsult.se
Vi håller intervjuer löpande. Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Engagerad socionom till vår Krimgrupp!

Ansök    Jun 13    Borlänge kommun    Socionom
Individ och familjeomsorgens socialtjänst är i en spännande utvecklingsprocess, där två nya enheter bildades i januari 2022 varav Utrednings- och behandlingsenheten är en av dem. På denna nya enhet möter vi dagligen Borlänges barn och ungdomar, deras familjer, vuxna och vi arbetar aktivt att stärka och stötta. På så sätt bidrar vi till att skapa en god grund för Borlänges framtid. Utrednings- och behandlingsenheten (UBE) består av familjerätten, beroendeg... Visa mer
Individ och familjeomsorgens socialtjänst är i en spännande utvecklingsprocess, där två nya enheter bildades i januari 2022 varav Utrednings- och behandlingsenheten är en av dem. På denna nya enhet möter vi dagligen Borlänges barn och ungdomar, deras familjer, vuxna och vi arbetar aktivt att stärka och stötta. På så sätt bidrar vi till att skapa en god grund för Borlänges framtid.

Utrednings- och behandlingsenheten (UBE) består av familjerätten, beroendegrupp, barn- och ungdomsgrupper, våld i nära relationer vuxna, sociala insatsgruppen och lotsar.
Varje grupp leds av en 1:e socialsekreterare. På enheten finns två enhetschefer och tre biträdande enhetschefer. Till enheten har vi kopplat metodstödjare som bland annat håller i introduktionen för våra nyanställda. Inom individ och familjeomsorgen finns även mottagnings- och förebyggandeenheten, enheten för sociala insatser och försörjningsstöd- och rehabiliteringsenheten.

Borlänge kommuns värdegrund ligger till grund för allt vårt arbete och är ledstjärnan i vår vardag:
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Borlänge kommun värnar om alla Borlängebor vi möter i vår arbetsvardag samt våra anställda.

ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi drivna socialsekreterare till vår härliga Krimgrupp som brinner för att hjälpa barn, unga och vuxna bort från en kriminell livsstil!
Vi söker dig som är trygg i dig själv, har god samarbetsförmåga och är engagerad i våra Borlängebor. Som socialsekreterare inom Krimgruppen arbetar du med målgruppen 0 100 år och dina arbetsuppgifter blir att genomföra utredningar enligt BBiC eller vuxenutredningar för att kartlägga ett eventuellt behov av insats och hitta en individuell lösning för varje Borlängebo. Du som socialsekreterare kommer ha nära samarbete med gruppens lotsar som arbetar förebyggande och främjande i syfte att tillsammans fånga upp Borlängebon i ett tidigt skede.

Vi tror på att möta Borlängebon där han/hon är och att hjälpa och vägleda den enskilda individen att hitta sin egen kapacitet för att kunna göra varaktiga förändringar.
Problematiken hos dem vi möter är ofta mångfacetterad. Arbetet utgår från den lagstiftning, de riktlinjer och det kunskapsstöd som finns och du arbetar utifrån evidensbaserad praktik. Viktigt för oss är en rättssäker handläggning och ett mycket gott bemötande.

I gruppen finns en 1:e socialsekreterare som har en arbetsledande roll som stöttar och vägleder dig i ditt dagliga arbete. Varje vecka har du och dina kollegor teammöte där ni tillsammans diskuterar aktuella frågor efter dagordning och du har även regelbunden ärendegenomgång tillsammans med din 1:e socialsekreterare.

Vi erbjuder idag våra medarbetare:
- introduktion
- utbildning inom MI, ASI, Signs of Safety
- dagligt handläggarstöd
- närhet till chefer
- systematiskt kvalitetsarbete som alla är en del av
- metodstöd
- flextid
- friskvårdsbidrag
- aktivt arbetsmiljöarbete
och mycket mer!

Utöver det interna introduktionsprogrammet så ingår även deltagande i Yrkesresan. Yrkesresan är ett koncept för introduktion och kompetensutveckling från Socialstyrelsen anpassad för socialtjänstens medarbetare. Yrkesresan är framtagen genom ett samarbete mellan SKR, Socialstyrelsen och Regionala samverkans- och stödstrukturer (RSS).

KVALIFIKATIONER
- Socionomexamen eller annan högskoleutbildning (minst 180hp) inom relevant område som av arbetsgivare bedöms likvärdig samt kursbevis inom:
- Socialrätt 7,5hp, inriktning barn och unga om man endast har 7,5hp
- Förvaltningsrätt 7,5hp
- Psykologi 7,5hp, bör vara utvecklingspsykologi om man bara har 7,5hp
- Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
- B-körkort

Meriterande:
- Erfarenhet av arbete med personer med kriminalitet och/eller beroendeproblematik
- Erfarenhet av myndighetsarbete
- MI utbildning
- Signs of safety
- BBIC-utredningar
- Kriminalitet som livsstil
- ASI utbildning
- Erfarenhet av arbete i VIVA
- Goda kunskaper i annat språk än svenska


Personliga egenskaper:
- Som person är du trygg i dig själv
- Du har mycket god förmåga att samarbeta
- Du är kreativ och flexibel
- Du är öppen och nyfiken och kan hantera att vi är en verksamhet i ständig utveckling
- Du arbetar strukturerat och fokuserat även i stressiga situationer

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastnings och misstankeregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Socionomkonsult inom barn och unga till Dalarna

Vi söker En socialsekreterare som vill arbeta som konsult på uppdrag med myndighetsutövning inom området barn och unga. Uppdragsperioden är omgående och pågår till årskiftet. Du ska ha en socionomexamen eller annan likvärdig utbildning enligt Socialstyrelsens föreskrifter och minst tre års arbetserfarenhet inom området. Om du har utländsk utbildning så ska detta styrkas från bevis utfört av Socialstyrelsen. För att vara rätt person för uppdraget ska du; -... Visa mer
Vi söker
En socialsekreterare som vill arbeta som konsult på uppdrag med myndighetsutövning inom området barn och unga. Uppdragsperioden är omgående och pågår till årskiftet. Du ska ha en socionomexamen eller annan likvärdig utbildning enligt Socialstyrelsens föreskrifter och minst tre års arbetserfarenhet inom området. Om du har utländsk utbildning så ska detta styrkas från bevis utfört av Socialstyrelsen. För att vara rätt person för uppdraget ska du;
- Ha en socionomexamen eller likvärdig utbildning
- Ha minst tre års arbetserfarenhet inom området barn och unga med myndighetsutövning
- Kunna kommunicera på svenska, i både tal och skrift.
- Vara utbildad och ha vana av arbete enligt BBIC
- Ha goda kunskaper inom Officepaketet
- Ha goda kunskaper gällande aktuell lagstiftning, SoL och LVU
- Som person har du lätt för att skapa trygghet hos andra människor, är lojal, har ett vänligt bemötande med en bra värdegrund.
- Ha B-körkort för manuell växellåda


Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter på uppdraget kommer att vara utredning och uppföljning av barn och ungdoms ärenden enligt SoL och LVU. I dina arbetsuppgifter ingår samtal och dokumentation med klienter och samverkanspartner.

Anställning
Du kommer att bli anställd som konsult för Vårdlänken Bemanning & Rekrytering, med varierande arbetstider och tjänstegrad efter överenskommelse.

Som konsult hos oss erbjuds du:
• Konkurrenskraftig lön och intressanta uppdrag i olika verksamheter
• Kollektivavtal, tjänstepension, friskvårdsbidrag och semesterersättning
• Stora möjligheter att själv välja arbetsplats och arbetstider
• Hjälp med resa och boende om du arbetar på annan ort
• Introduktion och kontinuerlig coachning så att du snabbt kommer in i din roll
• En dedikerad och tillgänglig konsultchef, som själv varit verksam inom ditt yrkesområde
• Inbjudningar till seminarier och konsultträffar

Vårdlänken är ett auktoriserat bemanningsföretag genom arbetsgivarorganisationen Almega – en trygghet för dig som konsult. Det innebär bland annat att vi har kollektivavtal och gedigna ansvars- och olycksfallsförsäkringar för våra konsulter, samt att vi betalar in till din tjänstepension från den allra första kronan du tjänar.

Ansökan
Varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss via ansökningsformuläret. Urval och intervjuer sker löpande, så vi tar tacksamt emot din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor om tjänsten, var vänlig kontakta kontaktpersonen nedan. På www.vardlanken.se/lediga-jobb presenterar vi alla våra lediga uppdrag.

Om oss
Vårdlänken Bemanning & Rekrytering förmedlar intressanta konsultuppdrag och tjänster till dig som är läkare, sjuksköterska, undersköterska, fysioterapeut, arbetsterapeut, socionom, chef eller har annan profession inom vård eller socialt arbete. Vårt mål är att ge dig ett flexibelt och utvecklande arbetsliv, samtidigt som vi tillsammans bidrar till en välfungerande vård- och omsorgssektor genom rätt kompetens på rätt plats.

Vi har över 25 års erfarenhet av vårdbemanning. Våra kunder är både privata och offentliga aktörer inom hälsovård, sjukvård och omsorg över hela Sverige. Vi hjälper dem med skräddarsydda bemanningslösningar och hjälper även till att rekrytera personal till fasta tjänster. Det gör oss till helhetsleverantör av kompetens inom vård- och omsorgsområdet.

Läs mer på www.vardlanken.se, samt följ oss på Linkedin: www.linkedin.com/company/vardlanken Visa mindre

Socionom till familjerättsbyrå

Ansök    Jun 11    SF Juridik AB    Socionom
Om tjänsten Svensk Familjejuridik inriktar sig främst på vårdnad, boende och umgängesfrågor, i och utanför domstol. Vi har huvudkontoret i Borlänge där administrationen befinner sig. Vi söker nu en till medarbetare med ett stort intresse för det familjerättsliga området som gillar att arbeta klientorienterat. Ditt arbete handlar om att sköta byråns klientkontakter, kontakter med domstol och socialtjänst, hantera handlingar från tingsrätten och socialtjä... Visa mer
Om tjänsten
Svensk Familjejuridik inriktar sig främst på vårdnad, boende och umgängesfrågor, i och utanför domstol. Vi har huvudkontoret i Borlänge där administrationen befinner sig.
Vi söker nu en till medarbetare med ett stort intresse för det familjerättsliga området som gillar att arbeta klientorienterat.
Ditt arbete handlar om att sköta byråns klientkontakter, kontakter med domstol och socialtjänst, hantera handlingar från tingsrätten och socialtjänsten, utföra mindre skrivarbeten åt juristerna och i stort underlätta det vardagliga arbetet för juristerna.
Byrån tillhandahåller internutbildning med fokus på verksamhetens processer och behov.
Vi bedriver även ett metodiskt arbete utifrån ett juridiskt och professionellt förhållningssätt för att utvecklas tillsammans i syfte att tillvarata våra klienters intressen och eventuell rätt.
Vad vill ha från dig?
Byrån söker nu en socionom eller dig med en likvärdig akademisk utbildning. Om du har erfarenhet av arbete inom socialtjänsten barn och familj är det meriterande. Vi eftersöker dig med akademisk kvalitet i tanke och handling vilket även genomlyser dina skrivarbeten och kontakter i övrigt.
Du har därtill vana av att läsa och sammanställa material metodiskt och med stor noggrannhet. Egenskaper som vi värderar högt är att du är kommunikativ, serviceinriktad och har en problemlösande inställning i arbetet.
Vi erbjuder ett varierande arbete som ställer krav på god samarbetsförmåga samt att du bör trivas med stundtals högt tempo. Det förekommer emellanåt korta tidsfrister som vi förhåller oss till.
Du arbetar således systematiskt och tar ansvar för dina uppgifter. Du bidrar även till en god stämning på arbetsplatsen och har förmågan att bibehålla ditt lugn, liksom professionalism, även i stressade situationer.
Frekvent förekommande arbetsuppgifter är samtalskontakter med klienter, växeltelefoni, mötesbokningar liksom administrativa uppgifter som förekommer vid en juridisk byrå.
Du är varmt välkommen med din ansökan. Intervjuer kommer att ske fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
Bakgrund
Du har en högskoleutbildning som ex socionom, beteendevetare eller likvärdig. Du talar svenska flytande och har goda kunskaper i engelska. Visa mindre

Socionomkonsult inom barn och unga till Dalarna

Vi söker En socialsekreterare som vill arbeta som konsult på uppdrag med myndighetsutövning inom området barn och unga. Uppdragsperioden är omgående och pågår till årskiftet. Du ska ha en socionomexamen eller annan likvärdig utbildning enligt Socialstyrelsens föreskrifter och minst tre års arbetserfarenhet inom området. Om du har utländsk utbildning så ska detta styrkas från bevis utfört av Socialstyrelsen. För att vara rätt person för uppdraget ska du; -... Visa mer
Vi söker
En socialsekreterare som vill arbeta som konsult på uppdrag med myndighetsutövning inom området barn och unga. Uppdragsperioden är omgående och pågår till årskiftet. Du ska ha en socionomexamen eller annan likvärdig utbildning enligt Socialstyrelsens föreskrifter och minst tre års arbetserfarenhet inom området. Om du har utländsk utbildning så ska detta styrkas från bevis utfört av Socialstyrelsen. För att vara rätt person för uppdraget ska du;
- Ha en socionomexamen eller likvärdig utbildning
- Ha minst tre års arbetserfarenhet inom området barn och unga med myndighetsutövning
- Kunna kommunicera på svenska, i både tal och skrift.
- Vara utbildad och ha vana av arbete enligt BBIC
- Ha goda kunskaper inom Officepaketet
- Ha goda kunskaper gällande aktuell lagstiftning, SoL och LVU
- Som person har du lätt för att skapa trygghet hos andra människor, är lojal, har ett vänligt bemötande med en bra värdegrund.
- Ha B-körkort för manuell växellåda


Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter på uppdraget kommer att vara utredning och uppföljning av barn och ungdoms ärenden enligt SoL och LVU. I dina arbetsuppgifter ingår samtal och dokumentation med klienter och samverkanspartner.

Anställning
Du kommer att bli anställd som konsult för Vårdlänken Bemanning & Rekrytering, med varierande arbetstider och tjänstegrad efter överenskommelse.

Som konsult hos oss erbjuds du:
• Konkurrenskraftig lön och intressanta uppdrag i olika verksamheter
• Kollektivavtal, tjänstepension, friskvårdsbidrag och semesterersättning
• Stora möjligheter att själv välja arbetsplats och arbetstider
• Hjälp med resa och boende om du arbetar på annan ort
• Introduktion och kontinuerlig coachning så att du snabbt kommer in i din roll
• En dedikerad och tillgänglig konsultchef, som själv varit verksam inom ditt yrkesområde
• Inbjudningar till seminarier och konsultträffar

Vårdlänken är ett auktoriserat bemanningsföretag genom arbetsgivarorganisationen Almega – en trygghet för dig som konsult. Det innebär bland annat att vi har kollektivavtal och gedigna ansvars- och olycksfallsförsäkringar för våra konsulter, samt att vi betalar in till din tjänstepension från den allra första kronan du tjänar.

Ansökan
Varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss via ansökningsformuläret. Urval och intervjuer sker löpande, så vi tar tacksamt emot din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor om tjänsten, var vänlig kontakta kontaktpersonen nedan. På www.vardlanken.se/lediga-jobb presenterar vi alla våra lediga uppdrag.

Om oss
Vårdlänken Bemanning & Rekrytering förmedlar intressanta konsultuppdrag och tjänster till dig som är läkare, sjuksköterska, undersköterska, fysioterapeut, arbetsterapeut, socionom, chef eller har annan profession inom vård eller socialt arbete. Vårt mål är att ge dig ett flexibelt och utvecklande arbetsliv, samtidigt som vi tillsammans bidrar till en välfungerande vård- och omsorgssektor genom rätt kompetens på rätt plats.

Vi har över 25 års erfarenhet av vårdbemanning. Våra kunder är både privata och offentliga aktörer inom hälsovård, sjukvård och omsorg över hela Sverige. Vi hjälper dem med skräddarsydda bemanningslösningar och hjälper även till att rekrytera personal till fasta tjänster. Det gör oss till helhetsleverantör av kompetens inom vård- och omsorgsområdet.

Läs mer på www.vardlanken.se, samt följ oss på Linkedin: www.linkedin.com/company/vardlanken Visa mindre

Socionom till nyöppnade Familjecentralen Sopranen

Ansök    Maj 8    Borlänge kommun    Socionom
Är du socionom och brinner för att arbeta med barn och familjer? Har du erfarenhet av socialt arbete med barnfamiljer och vill vara med i satsningar på förebyggande arbete inom socialtjänsten? Då har du en tjänst som socialarbetare att söka på Familjecentralen Sopranen i Borlänge. IFO (individ- och familjeomsorgen) består av fyra enheter som tillsammans arbetar för att utveckla och förbättra våra processer med Borlängeborna i fokus. IFO är mitt i en spänn... Visa mer
Är du socionom och brinner för att arbeta med barn och familjer? Har du erfarenhet av socialt arbete med barnfamiljer och vill vara med i satsningar på förebyggande arbete inom socialtjänsten? Då har du en tjänst som socialarbetare att söka på Familjecentralen Sopranen i Borlänge.

IFO (individ- och familjeomsorgen) består av fyra enheter som tillsammans arbetar för att utveckla och förbättra våra processer med Borlängeborna i fokus. IFO är mitt i en spännande utvecklingsprocess, där Mottagnings- och förebyggandeenheten (MFE) arbetar framåt mot morgondagens utmaningar i riktningen att utveckla ett förebyggande och främjande arbete i Borlänge.

MFE söker nu en socialarbetare till vårt förebyggande och främjade arbete på nyöppnade Familjecentralen Sopranen.

Familjecentralen Sopranen är Borlänges första familjecentral och en samverkan mellan Borlänge kommun och Region Dalarna med invigning maj 2023. Familjecentralen ska bedriva en generell, hälsofrämjande, tidigt förebyggande och stödjande verksamhet som riktar sig till barn och deras föräldrar. I verksamheten finns öppen förskola, barnavårdscentral, mödravårdscentral och förebyggande socialtjänst.

Borlänge kommuns värdegrund ligger till grund för allt vårt arbete och är ledstjärnan i vår vardag:

- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
I arbetet som socialarbetare på familjecentralen är du en tillgänglig företrädare och ansikte utåt för socialtjänsten. Du utför främjande och förebyggande socialt arbete i samverkan med övriga aktörer på familjecentralen vilket innebär bland annat att ge råd och stöd, erbjuda föräldraskapsstöd på gruppnivå samt att vägleda och motivera till socialtjänstens och samhällets övriga resurser. Du medverkar också tillsammans med BVC i ett utökat hembesöksprogram för föräldrar som får sitt första barn eller första barn i Sverige.

En viktig del av uppdraget som socialarbetare är att medverka till fortsatt utveckling av familjecentralen i samverkan med övriga aktörer samt att medverka till den fortsatta utvecklingen av socialtjänstens främjande och förebyggande arbete tillsammans med övriga socialarbetare, biträdande enhetschef och enhetschef på MFE.

KVALIFIKATIONER
Vi söker en socionom med flerårig erfarenhet av socialt arbete med barn och familjer. I rollen krävs god förmåga att samarbeta med andra professioner och erfarenhet och kunskap om det svenska välfärdssystemet. Viktiga egenskaper är att vara relationsskapande, lyhörd och ha förmåga att skapa förtroende. Vi söker dig som är strukturerad och självständigt kan planera och utföra ditt arbete. Du är initiativtagande och flexibel och har en har en god förmåga att anpassa dig efter situation, omgivning och förändrade omständigheter. Körkort B samt mycket god svenska i tal och skrift är ett krav.

Meriterande är utbildning i något föräldrastödsprogram såsom ICDP eller liknande.
Erfarenhet av motiverande samtal, leda samtal i grupp eller föräldraskapsstöd är önskvärt samt tidigare erfarenhet av samverkan med olika aktörer.

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastnings och misstankeregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Beteendevetare till Falck i Borlänge

Ansök    Maj 10    Falck Sverige AB    Socionom
Med 1 000 experter på närmare 100 enheter över hela landet är Falck Sveriges mest kompletta leverantör av tjänster inom hälsa och arbetsliv. Vi erbjuder företagshälsovård, kris- och personalstöd, organisations- och ledarskapsutveckling, omställnings- och karriärtjänster samt primärvård och hälsotjänster för privatpersoner. Falcks tjänster inom hälsa och arbetsliv når 1,2 miljoner människor över hela Sverige och bidrar till ett hållbart arbetsliv och privat... Visa mer
Med 1 000 experter på närmare 100 enheter över hela landet är Falck Sveriges mest kompletta leverantör av tjänster inom hälsa och arbetsliv. Vi erbjuder företagshälsovård, kris- och personalstöd, organisations- och ledarskapsutveckling, omställnings- och karriärtjänster samt primärvård och hälsotjänster för privatpersoner. Falcks tjänster inom hälsa och arbetsliv når 1,2 miljoner människor över hela Sverige och bidrar till ett hållbart arbetsliv och privatliv för alla.

Vill du utvecklas och satsa på framtiden med oss på Falck? Är du nyfiken på sambandet mellan arbete och hälsa och vill arbeta för att ge människor goda förutsättningar till ett hållbart arbetsliv och privatliv?

Nu har du som utbildad beteendevetare, gärna socionom, chansen att få vara med och påverka i en av Sveriges framtidsbranscher där din breda kompetens är efterfrågad och högt värderad hos våra kunder som finns inom en mängd branscher; privat och offentlig sektor, större och mindre verksamheter. Du kommer även leverera digitalt till både lokala och nationella kunder. Detta ger en intressant variation i ditt jobb och du kommer att möta en mängd olika kulturer och individer.

Vi hjälper våra kunder att skapa resultat genom människor. Det gör vi genom att effektivisera organisationer, utveckla ledare, skapa engagemang hos medarbetare och bidra till positiva arbetsmiljöer hos våra kunder. Vi skapar värde för och med kund.

Som beteendevetare hos Falck arbetar du konsultativt genom att utveckla nya samarbetsmöjligheter i en proaktiv kundrelation som stöd för chefer, kontaktpersoner och anställda. Tyngdpunkten i tjänsten är att genomföra insatser på individnivå, men även på grupp- och organisationsnivå i form av exempelvis psykosociala arbetsmiljökartläggning, handledning och utbildning. Tillsammans bildar vi, kollegor på enheten och i företaget, ett kundteam med hög professionalitet och kompetens inom teknik, beteendevetenskap, organisationsutveckling, medicin, ergonomi och hälsoutveckling.

Vårt arbete inom företagshälsovård innebär lika stora delar förebyggande som efterhjälpande insatser och vi gör dagligen stora insatser på samhällsnivå när vi tidigt upptäcker ohälsa som kan åtgärdas i tid med gott resultat.

Med stort engagemang, omtanke och flexibilitet möter vi upp kund på bästa sätt och hittar skräddarsydda lösningar!

Vi söker dig som är socionom eller har motsvarande adekvat beteendevetenskaplig utbildning på lägst kandidatnivå med psykologi som inriktning. Du har erfarenhet av stödsamtal och det är meriterande om du har arbetat med KBT, ACT, FACT eller använt dig av andra metodiker i samtal och behandling. Du har ett särskilt intresse för arbetsrelaterad ohälsa och erfarenhet av att möta människor med behov och frågeställningar kopplade till situationer där livet och arbetslivet möts. Du har en förmåga och intresse av att leverera i digitala verktyg och vara delaktig i Falcks digitala resa. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Som person är du drivande och har kunskap om sambandet mellan individ, grupp och organisation samt förmåga att omsätta det till effektiva insatser i relation till kund. Du arbetar systematiskt med analys, genomförande och uppföljning.

Du har god datavana och är kommunikativ med en pedagogisk förmåga. Arbetet kräver en hög grad av självständighet och flexibilitet så väl som lyhördhet för kund och att vara en utpräglad lagspelare.

Vi erbjuder dig:

• Att kunna jobba förebyggande på riktigt, där individen är motiverad till att aktivt delta i sin rehabilitering
• Ett kreativt utrymme att skräddarsy lösningar till våra kunder som finns representerade inom alla branscher, mer möjlighet att påverka och skapa resultat på både individ-och organisationsnivå
• Att jobba som en viktig nyckelresurs i tvärfunktionella team med spetskompetens inom hälsa och arbetsliv
• Tillgång till ett nära och coachande ledarskap, trevliga kollegor och ett bolag som värnar om hela människan!

Övrigt:
Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Tjänstgöringsgrad 100 %. Tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten kan innebära resor vilket innebär att du måste ha körkort och gärna tillgång till egen bil i tjänsten. Arbetstid helgfria vardagar 8-17.

Är du intresserad?
Vid frågor är du välkommen att kontakta konsultchef Maria Nyström på mail [email protected] eller på telefon 0240-571061.

Välkommen med din ansökan senast 2023-05-30. Urval och intervjuer sker löpande.

Vi undanber oss kontakt med annonserings- och rekryteringsföretag Visa mindre

En av våra kollegor antar nya utmaningar så vi behöver dig!

Ansök    Mar 29    Borlänge kommun    Socionom
Ex-it i Borlänge kommun är en väletablerad verksamhet som erbjuder stöd och behandling i öppenvård till unga Borlängebor med relationsproblem, beroendeproblematik, kriminalitet eller andra sociala problem. Ex-it är organiserad under Enheten för sociala insatser som består av flera verksamheter såsom Öppenvård för barn, unga och familjer, Alkohol- och drogrådgivningen, våra tre stödboenden inklusive utsluss och akutboende och våra HVB-hem Stoltzen och Kompa... Visa mer
Ex-it i Borlänge kommun är en väletablerad verksamhet som erbjuder stöd och behandling i öppenvård till unga Borlängebor med relationsproblem, beroendeproblematik, kriminalitet eller andra sociala problem. Ex-it är organiserad under Enheten för sociala insatser som består av flera verksamheter såsom Öppenvård för barn, unga och familjer, Alkohol- och drogrådgivningen, våra tre stödboenden inklusive utsluss och akutboende och våra HVB-hem Stoltzen och Kompassen.
Ex-it är en liten arbetsgrupp med en bred kunskapsbas som tillsammans ansvarar för psykosociala behandlings- och stödinsatser för unga mellan 13-21 år och deras familjer. Vi behöver förstärka vår verksamhet med Dig och Din kompetens för att även framåt erbjuda våra unga Borlängebor stöd- och behandlingsinsatser. Det dagliga arbetet hålls ihop av vår samordnare.

En viktig del i arbetet är samverkan med andra aktörer både internt inom IFO och övriga kommunen men även med externa aktörer t ex primärvård och psykiatri. Vi lever i ett samhälle som går allt snabbare vilket ställer krav på verksamheten att följa utvecklingen i omvärlden och ställa om verksamheten utifrån de behov som Borlängebon har.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Målgruppen är ungdomar 13-21 år och deras föräldrar/nätverk med behov av råd, stöd och behandling för att komma vidare i livet. Vi vill ge ungdomarna (familjerna) verktyg att hantera svårigheter de stöter på, på ett annat sätt än de kanske tidigare gjort. Motivationsarbete och rådgivning i olika frågor ingår som en stor del av vårt arbete.
Som behandlare arbetar du till störst del med enskilda samtal med ungdomar och deras föräldrar. Exit jobbar även med medling på uppdrag från polisen. Alla insatser anpassas till individens behov och förutsättningar.

Du arbetar på uppdrag av socialsekreterare som utreder och fattar beslut om insats på Exit. Arbetet innebär att genomföra behandlande insatser individuellt med ungdomar eller tillsammans med den unge och dennes nätverk samt att stödja och verka motiverande till förändring. I arbetet ingår upprättande av genomförandeplan som du gör tillsammans med socialsekreterare och ungdom. Efterföljande dokumentation, uppföljningar och återrapportering till socialsekreterare är också viktiga delar av ditt arbete.
Vi erbjuder dig ett omväxlande och spännande arbete med stora möjligheter att påverka din arbetsvardag. Gemensamt med dina kollegor får du medverka i verksamhetsplanering, uppföljning och metodutveckling utifrån behov och socialstyrelsens nationella riktlinjer.

Öppenvården är i startfasen av ett utvecklingsarbete med målet att tillsammans med resten av IFO erbjuda Borlängebon en bra, sammanhållen vårdkedja av god kvalité.

Arbetsgruppen har kontinuerlig handledning av extern handledare. Att nyfiket ta del av forskning inom området och utveckla verksamheten ser vi som en viktig del i vårt arbete.

KVALIFIKATIONER
Du är socionom eller har annan högskoleutbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du är bekväm att jobba med ungdomar och deras familjer utifrån Trygghetscirkeln. Har du ytterligare utbildning som t ex MI, Åp och Hap står du dig lite bättre än konkurrenterna.
B-körkort är ett krav då arbetet innebär en del resor.
Mycket bra svenska i tal och skrift är ett krav. Bra kunskaper i andra språk är meriterande.

Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av behandlingsarbete inom öppenvård med unga och deras familjer, kanske har du även erfarenhet av att jobba med ungdomstjänst och medling.

I vårt arbete sätter vi Borlängebon i fokus, bland dina personliga egenskaper är det viktigt att du kan skapa relationer och bygga tillit för att skapa en allians att jobba vidare utifrån. En annan viktig del i arbetet handlar om samverkan med andra aktörer både internt inom IFO och övriga kommunen men även med externa aktörer t ex primärvård och psykiatri. Medvetenhet om dina styrkor och utvecklingsområden gör att du på ett bra sätt kan ge och ta emot feedback. Du har ett genuint intresse för borlängeborna och lotsar dem vidare på ett ödmjukt sätt. Du är flexibel och har förmåga att ändra arbetssätt utifrån behov. Förmåga att arbeta självständigt och planera ditt arbete är en förutsättning för att jobba hos oss.

Vi lever i ett samhälle som går allt snabbare vilket ställer krav på verksamheten att följa utvecklingen i omvärlden och ställa om verksamheten utifrån de behov som Borlängebon har.

Intervjuer sker löpande.

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastnings och misstankeregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Engagerad socionom till vår Krimgrupp!

Ansök    Apr 18    Borlänge kommun    Socionom
Individ- och familjeomsorgens socialtjänst är i en spännande utvecklingsprocess, där två nya enheter bildades i januari 2022 varav Utrednings- och behandlingsenheten är en av dem. På denna nya enhet möter vi dagligen Borlänges barn och ungdomar, deras familjer, vuxna och vi arbetar aktivt att stärka och stötta. På så sätt bidrar vi till att skapa en god grund för Borlänges framtid. Utrednings- och behandlingsenheten (UBE) består av familjerätten, beroende... Visa mer
Individ- och familjeomsorgens socialtjänst är i en spännande utvecklingsprocess, där två nya enheter bildades i januari 2022 varav Utrednings- och behandlingsenheten är en av dem. På denna nya enhet möter vi dagligen Borlänges barn och ungdomar, deras familjer, vuxna och vi arbetar aktivt att stärka och stötta. På så sätt bidrar vi till att skapa en god grund för Borlänges framtid.

Utrednings- och behandlingsenheten (UBE) består av familjerätten, beroendegrupp, barn- och ungdomsgrupper, våld i nära relationer vuxna, sociala insatsgruppen och lotsar.
Varje grupp leds av en 1:e socialsekreterare. På enheten finns två enhetschefer och tre biträdande enhetschefer. Till enheten har vi kopplat metodstödjare som bland annat håller i introduktionen för våra nyanställda. Inom individ- och familjeomsorgen finns även mottagnings- och förebyggandeenheten, enheten för sociala insatser och försörjningsstöd- och rehabiliteringsenheten.

Borlänge kommuns värdegrund ligger till grund för allt vårt arbete och är ledstjärnan i vår vardag:
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Borlänge kommun värnar om alla Borlängebor vi möter i vår arbetsvardag samt våra anställda.

ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi drivna socialsekreterare till vår härliga Krimgrupp som brinner för att hjälpa barn, unga och vuxna bort från en kriminell livsstil!
Vi söker dig som är trygg i dig själv, har god samarbetsförmåga och är engagerad i våra Borlängebor. Som socialsekreterare inom Krimgruppen arbetar du med målgruppen 0 100 år och dina arbetsuppgifter blir att genomföra utredningar enligt BBiC eller vuxenutredningar för att kartlägga ett eventuellt behov av insats och hitta en individuell lösning för varje Borlängebo. Du som socialsekreterare kommer ha nära samarbete med gruppens lotsar som arbetar förebyggande och främjande i syfte att tillsammans fånga upp Borlängebon i ett tidigt skede.

Vi tror på att möta Borlängebon där han/hon är och att hjälpa och vägleda den enskilda individen att hitta sin egen kapacitet för att kunna göra varaktiga förändringar.
Problematiken hos dem vi möter är ofta mångfacetterad. Arbetet utgår från den lagstiftning, de riktlinjer och det kunskapsstöd som finns och du arbetar utifrån evidensbaserad praktik. Viktigt för oss är en rättssäker handläggning och ett mycket gott bemötande.

I gruppen finns en 1:e socialsekreterare som har en arbetsledande roll som stöttar och vägleder dig i ditt dagliga arbete. Varje vecka har du och dina kollegor teammöte där ni tillsammans diskuterar aktuella frågor efter dagordning och du har även regelbunden ärendegenomgång tillsammans med din 1:e socialsekreterare.

Vi erbjuder idag våra medarbetare:
- introduktion
- utbildning inom MI, ASI, Signs of Safety
- dagligt handläggarstöd
- närhet till chefer
- systematiskt kvalitetsarbete som alla är en del av
- metodstöd
- flextid
- friskvårdsbidrag
- aktivt arbetsmiljöarbete
och mycket mer!

Utöver det interna introduktionsprogrammet så ingår även deltagande i Yrkesresan. Yrkesresan är ett koncept för introduktion och kompetensutveckling från Socialstyrelsen anpassad för socialtjänstens medarbetare. Yrkesresan är framtagen genom ett samarbete mellan SKR, Socialstyrelsen och Regionala samverkans- och stödstrukturer (RSS).

KVALIFIKATIONER
Krav:
Socionomexamen eller annan högskoleutbildning (minst 180hp) inom relevant område som av arbetsgivare bedöms likvärdig samt kursbevis inom:
- Socialrätt 7,5hp, inriktning barn och unga om man endast har 7,5hp
- Förvaltningsrätt 7,5hp
- Psykologi 7,5hp, bör vara utvecklingspsykologi om man bara har 7,5hp

- Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
- B-körkort

Meriterande:
- Erfarenhet av arbete med personer med kriminalitet och/eller beroendeproblematik
- Erfarenhet av myndighetsarbete
- MI utbildning
- Signs of safety
- BBIC-utredningar
- Kriminalitet som livsstil
- ASI utbildning
- Erfarenhet av arbete i VIVA
- Goda kunskaper i annat språk än svenska

Personliga egenskaper:
- Som person är du trygg i dig själv
- Du har mycket god förmåga att samarbeta
- Du är kreativ och flexibel
- Du är öppen och nyfiken och kan hantera att vi är en verksamhet i ständig utveckling
- Du arbetar strukturerat och fokuserat även i stressiga situationer

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastnings och misstankeregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Kurator - Kom och jobba på Habiliteringen och gör skillnad varje dag!

Ansök    Maj 2    REGION DALARNA    Socionom
Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna! Habiliteringen är en länsövergripande specialistverksamhet som finns på fem orter i Dalarna. På varje enhet finns barn-och ungdomshabilitering samt vuxenhabilitering bestående av tvärvetenskapliga team med medicinsk, psykologisk, social och pedagogisk kompetens. Habiliteringens uppdrag består i att erbjuda barn, ungdomar och ... Visa mer
Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna!

Habiliteringen är en länsövergripande specialistverksamhet som finns på fem orter i Dalarna. På varje enhet finns barn-och ungdomshabilitering samt vuxenhabilitering bestående av tvärvetenskapliga team med medicinsk, psykologisk, social och pedagogisk kompetens.
Habiliteringens uppdrag består i att erbjuda barn, ungdomar och vuxna med medfödda eller tidigt förvärvade funktionsnedsättningar samt till deras närstående sammansatta specialistinsatser för att uppnå bästa möjliga funktionsförmåga och ett fungerande vardagsliv.
På grund av att några av våra kuratorer ska studera på deltid behöver vi nu stärka vårt team med en vikarierande kurator. Som kurator hos oss får du ett lärorikt och omväxlande arbete - vill du bli en av oss?
Förmåner:
Du jobbar dagtid, vardagar och har själv möjlighet att påverka din arbetstid med förmånligt flexavtal.
Vissa administrativa arbetsmoment kan ske på distans i överenskommelse med din chef. Vi jobbar också allt mer med digitala lösningar både i patientarbetet och i mötesverksamheten.
Vi har egen personalutbildning och är generösa med vidareutbildningar som matchar verksamhetens behov.
Du får 2 000 kronor/år i friskvårdsbidrag enligt RD:s gällande friskvårdsdirektiv.
Subventionerat busskort och simning.
Alla har rätt till 25 dagars semester per år. Hos oss får du ytterligare 6 dagar det år du fyller 40 år, och sedan ytterligare 1 dag när du fyller 50 år.
Vi har tjänstepension som kompletterar den allmänna pensionen. Du kan välja att själv placera 4-4,5 procent av din bruttolön.


Kurator - Kom och jobba på Habiliteringen och gör skillnad varje dag!

Arbetsuppgifter

I våra team samverkar arbetsterapeut, dietist, fysioterapeuter/sjukgymnaster, kurator, logoped, läkare, psykolog, sjuksköterska, specialpedagog och chef.
Dina uppgifter som kurator är att i nära samarbete med övriga i teamet identifiera och initiera psykosocialt utrednings- och behandlingsarbete. Kuratorn ska ha kunskap om olika funktionsnedsättningar och hur de kan påverka den sociala situationen och utifrån det utarbeta förslag till åtgärder för att underlätta den enskildes levnadsförhållanden. Kuratorn ger information om samhällets stödinsatser och hjälper till att samordna dessa. Kuratorn ger också samtalsstöd till den enskilde och dennes nätverk.
Vårt arbete sker i nära samverkan med våra vårdgrannar, kommunala verksamheter, assistansutövare, närstående med flera.
Du erbjuds introduktion, tillgång till handledare i direkt anslutning till arbetet samt grupphandledning och yrkesträffar tillsammans med kuratorer i länet som bidrar till din utveckling.

Övrig information

Kvalifikationer

Vi söker dig som är socionom, gärna med några års erfarenhet av terapeutiskt arbete.
B-körkort är ett krav då resor förekommer i tjänsten inom länet.
Det är meriterande om du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator och om du har erfarenhet av att arbeta med barn- och ungdomar samt personer med funktionsnedsättning.
Att vara kurator på Habiliteringen innebär att du har många ärenden på gång samtidigt, varför det är viktigt att du har god organisationsförmåga samt förmåga att prioritera. Du behöver vara bekväm med att sammankalla till och hålla i möten och grupper av olika slag. Som person är du ansvarstagande, flexibel, lösningsorienterad och har en god samarbetsförmåga. Du trivs med att jobba i team men har god förmåga att arbeta självständigt.
Genom ditt professionella förhållningssätt och din kommunikativa förmåga skapar du goda relationer med såväl kollegor som patienter och närstående, samt bidrar till ett positivt arbetsklimat. Du delar gärna med dig av din kunskap och ber om hjälp vid behov. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Är du vår framtida kollega, tveka inte, lämna in din ansökan! Du kan välja om du vill vara placerad på vårt kontor i Falun eller Borlänge men du kommer att arbeta länsövergripande. Glöm därför inte att ange i ansökan vilken enhet du skulle vilja utgå ifrån!

Ansökan

Intervjuerna sker löpande under ansökningstiden. Tillträde enligt överenskommelse.
Detta arbete innebär direkt och regelbunden kontakt med barn och/eller ungdomar. Innan erbjudande om anställning kan ske, måste du som sökande uppvisa utdrag ur Polisens belastningsregister i obrutet kuvert, enligt lag 2013:852 eller 2000:873. Mer information finns här: Belastningsregistret - begär utdrag (polisen.se).
Om du är eller tidigare har varit anställd i Region (Landstinget) Dalarna kommer vi att ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning.
Läs mer om Region Dalarna, vår värdegrund, arbetsmiljö och förmåner, samt vilka kontroller som görs innan anställning: Jobba hos oss - Region Dalarna
Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.

Fackliga kontaktuppgifter
Här hittar du kontaktuppgifter till våra fackliga organisationer. Visa mindre

Vill du bli vår nya Samordnare på HVB Stoltzen, stödboende Anamma?

Ansök    Feb 17    Borlänge kommun    Socionom
Enheten för sociala insatser (ESI) är organiserad under Individ och familjeomsorgen (IFO) som ligger organisatoriskt i Sociala sektorn och tillhör socialnämnden. IFO består av fyra enheter, där ESI är en av dem. ESI driver tre stödboenden och två behandlingshem utifrån Insatser i egen regi. Stoltzen är ett av dem. HVB med i huvudsak 12-stegs behandling för vuxna missbrukare 18 år och uppåt, på Anamma är målgruppen 21 år och uppåt och jobbar med vuxna ... Visa mer
Enheten för sociala insatser (ESI) är organiserad under Individ och familjeomsorgen (IFO) som ligger organisatoriskt i Sociala sektorn och tillhör socialnämnden. IFO består av fyra enheter, där ESI är en av dem.

ESI driver tre stödboenden och två behandlingshem utifrån Insatser i egen regi.

Stoltzen är ett av dem. HVB med i huvudsak 12-stegs behandling för vuxna missbrukare 18 år och uppåt, på Anamma är målgruppen 21 år och uppåt och jobbar med vuxna missbrukare med stödbehov med målsättningen eget boende.

Det stora målet för placeringen på Stoltzen och Anamma är att klienterna ska göra valet att vara drogfria och komma ut i samhället på ett bra sätt.

Borlänge kommun värnar om alla Borlängebor vi möter i vår arbetsvardag samt våra anställda. Vi ser gärna att du som söker arbete hos oss är vaccinerad mot covid-19.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Som samordnare har du in och utskrivningsansvar samt matchningar på Anamma, du har ärendehandledning på båda enheterna 12 personal (kvalitetssäkra dokumentation), schemahantering, samverkan med myndighet, ingår i ett samordnarnätverk med övriga samordnare, att hålla i utvecklingssamtal, medarbetarsamtal med personal, statistik,
Samordnaren finns på plats på HVB:t och stödboendet under dagtid.

Att arbeta tillsammans med personalen, för våra Borlängebor, i samverkan med myndighet ser vi som nyckeln till den trygghet vi skapar för våra klienter.
Samordnaren är den som lägger schemabehovet och sköter justeringen i vårt ISP-system. Du samverkar med bemanningen som tillsätter vårt vikariebehov, både vad gäller enstaka pass men även längre vikariat.
Som Samordnare är du ansiktet utåt mot myndighet, där du håller i samverkan med myndighet för att arbeta för Ett enat IFO för Borlängebon.
Att arbeta i rollen som Samordnare innebär att vara i en bredd av arbetsuppgifter, där ingen dag är den andra lik, där du får tänka både långsiktigt men även agera här och nu. Att du är flexibel är en förutsättning, så även att du klarar av att hålla många bollar i luften samtidigt.
Du ingår i ett nätverk tillsammans med samordnarkollegor och chef men också i ledningsteamet för hela ESI.

KVALIFIKATIONER
Att du är socionom eller har en högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer nå upp till de krav som ställs.

Att du har någon form av ledarskapsutbildning ser vi som meriterande liksom att du har erfarenhet av att arbeta i en arbetsledande roll.
MI är ett arbetsredskap som vi använder i det dagliga arbetet, därför ser vi gärna att du har en MI utbildning och ser det som naturligt att arbeta efter denna metod. Har du Signs of safety är även detta meriterande, då du under handledning med personal, med fördel, kan göra dragning utifrån SofS. Har du arbetat i annan utförarverksamhet eller på myndighet, ser vi det som en värdefull merit.
Du uttrycker dig väl i både tal och skrift i det svenska språket och du behärskar engelskan bra.
Körkort är ett krav.

Som person är du lösningsfokuserad och har alltid Borlängebon behov i fokus. Du har en stor förmåga till struktur och kan planera både kort- och långsiktigt för att verksamheten ska nå sina mål för varje klient. Att skapa relationer till andra människor är något som ligger dig naturligt och samverkan är något du eftersträvar i varje möte med både kollegor, personal, klient och myndighet.

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastnings och misstankeregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Brinner du för att hjälpa unga och vuxna ut ur kriminalitet?

Ansök    Mar 17    Borlänge kommun    Socionom
Individ och familjeomsorgens socialtjänst är i en spännande utvecklingsprocess, där två nya enheter bildades i januari 2022 varav Utrednings- och behandlingsenheten är en av dem. På denna nya enhet möter vi dagligen Borlänges barn och ungdomar, deras familjer, vuxna och vi arbetar aktivt att stärka och stötta. På så sätt bidrar vi till att skapa en god grund för Borlänges framtid. Utrednings- och behandlingsenheten (UBE) består av familjerätten, beroendeg... Visa mer
Individ och familjeomsorgens socialtjänst är i en spännande utvecklingsprocess, där två nya enheter bildades i januari 2022 varav Utrednings- och behandlingsenheten är en av dem. På denna nya enhet möter vi dagligen Borlänges barn och ungdomar, deras familjer, vuxna och vi arbetar aktivt att stärka och stötta. På så sätt bidrar vi till att skapa en god grund för Borlänges framtid.

Utrednings- och behandlingsenheten (UBE) består av familjerätten, beroendegrupp, barn- och ungdomsgrupper, våld i nära relationer vuxna, sociala insatsgruppen och lotsar.
Varje grupp leds av en 1:e socialsekreterare. På enheten finns två enhetschefer och tre biträdande enhetschefer. Till enheten har vi kopplat metodstödjare som bland annat håller i introduktionen för våra nyanställda. Inom individ och familjeomsorgen finns även mottagnings- och förebyggandeenheten, enheten för sociala insatser och försörjningsstöd- och rehabiliteringsenheten.

Borlänge kommuns värdegrund ligger till grund för allt vårt arbete och är ledstjärnan i vår vardag:
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Borlänge kommun värnar om alla Borlängebor vi möter i vår arbetsvardag samt våra anställda.

ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi drivna socialsekreterare till vår härliga Krimgrupp som brinner för att hjälpa barn, unga och vuxna bort från en kriminell livsstil!
Vi söker dig som är trygg i dig själv, har god samarbetsförmåga och är engagerad i våra Borlängebor. Som socialsekreterare inom Krimgruppen arbetar du med målgruppen 0 100 år och dina arbetsuppgifter blir att genomföra utredningar enligt BBiC eller vuxenutredningar för att kartlägga ett eventuellt behov av insats och hitta en individuell lösning för varje Borlängebo. Du som socialsekreterare kommer ha nära samarbete med gruppens lotsar som arbetar förebyggande och främjande i syfte att tillsammans fånga upp Borlängebon i ett tidigt skede.

Vi tror på att möta Borlängebon där han/hon är och att hjälpa och vägleda den enskilda individen att hitta sin egen kapacitet för att kunna göra varaktiga förändringar.
Problematiken hos dem vi möter är ofta mångfacetterad. Arbetet utgår från den lagstiftning, de riktlinjer och det kunskapsstöd som finns och du arbetar utifrån evidensbaserad praktik. Viktigt för oss är en rättssäker handläggning och ett mycket gott bemötande.

I gruppen finns en 1:e socialsekreterare som har en arbetsledande roll som stöttar och vägleder dig i ditt dagliga arbete. Varje vecka har du och dina kollegor teammöte där ni tillsammans diskuterar aktuella frågor efter dagordning och du har även regelbunden ärendegenomgång tillsammans med din 1:e socialsekreterare.

Vi erbjuder idag våra medarbetare:
- introduktion
- utbildning inom MI, ASI, Signs of Safety
- dagligt handläggarstöd
- närhet till chefer
- systematiskt kvalitetsarbete som alla är en del av
- metodstöd
- flextid
- friskvårdsbidrag
- aktivt arbetsmiljöarbete
och mycket mer!

Utöver det interna introduktionsprogrammet så ingår även deltagande i Yrkesresan. Yrkesresan är ett koncept för introduktion och kompetensutveckling från Socialstyrelsen anpassad för socialtjänstens medarbetare. Yrkesresan är framtagen genom ett samarbete mellan SKR, Socialstyrelsen och Regionala samverkans- och stödstrukturer (RSS).

KVALIFIKATIONER
- Socionomexamen
- Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
- B-körkort

Meriterande:
- Erfarenhet av arbete med personer med kriminalitet och/eller beroendeproblematik
- Erfarenhet av myndighetsarbete
- MI utbildning
- Signs of safety
- BBIC-utredningar
- Kriminalitet som livsstil
- ASI utbildning
- Erfarenhet av arbete i VIVA
- Goda kunskaper i annat språk än svenska

Personliga egenskaper:
- Som person är du trygg i dig själv
- Du har mycket god förmåga att samarbeta
- Du är kreativ och flexibel
- Du är öppen och nyfiken och kan hantera att vi är en verksamhet i ständig utveckling
-Du arbetar strukturerat och fokuserat även i stressiga situationer.

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastnings och misstankeregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Är ungdomar de som motiverar dig? Välkommen till Talgoxen stödboende

Ansök    Mar 23    Borlänge kommun    Socionom
Enheten för sociala insatser (ESI) är organiserad under Individ- och familjeomsorgen (IFO) som ligger organisatoriskt i Sociala sektorn och tillhör socialnämnden. IFO består av fyra enheter, där ESI är en av dem. De övriga enheterna är UBE (utredning- och behandlingsenheten), FÖRE (försörjningsstöd- och rehabiliteringsenheten) och MFE (mottagnings- och förebyggandeenheten). ESI driver tre stödboenden och två behandlingshem utifrån insatser i egen regi. T... Visa mer
Enheten för sociala insatser (ESI) är organiserad under Individ- och familjeomsorgen (IFO) som ligger organisatoriskt i Sociala sektorn och tillhör socialnämnden. IFO består av fyra enheter, där ESI är en av dem. De övriga enheterna är UBE (utredning- och behandlingsenheten), FÖRE (försörjningsstöd- och rehabiliteringsenheten) och MFE (mottagnings- och förebyggandeenheten).
ESI driver tre stödboenden och två behandlingshem utifrån insatser i egen regi.

Talgoxen är ett av dessa stödboenden. Talgoxen är ett stödboende för ungdomar 16-20 år. Ungdomarna på Stödboendet är placerade enligt SoL och är en behovsbedömd insats.

Vi söker nu sig som är utbildad socionom, för att arbeta med våra ungdomar på Talgoxen. Vi ser gärna att du är en lugn person, med stort intresse för att arbeta lösningsfokuserat, att du är en nyfiken lagspelare med en förmåga att arbeta uppsökande och inkännande i mötet med våra ungdomar.

Som boendehandledare arbetar du som kontaktperson till ungdomar på Stödboendet, du tillsammans med ungdom och handläggare arbetar fram en genomförandeplan utifrån vårdplanen, där ungdomens individuellt uppsatta mål och planering utformas.

Det stora målet för placeringen är att ungdomen, efter avslutad placering, ska bli självförsörjande, få en egen bostad och bra socialt liv.
Personalen på boendet ska fungera som vuxenstöd för ungdomarna som bor på boendet.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
* Kontakter med skolpersonal, läxhjälp, studieplanering
* Kontakter med myndigheter; socialtjänst, sjukvård, arbetsförmedling mm
* Stöd i att ansöka/fylla i blanketter; försörjningsstöd, studiebidrag/-medel, försäkringar, internet mm
* Passärenden, id-kort, vara ett stöd för ungdomen i bibehålla kontakt med släktingar/nätverk
* Jobbsökning, cv-skrivande
* Ekonomihantering som bankärenden, konton, budget, planering, konsumentfrågor, bytesrätt, reklamationer
* Stöd att komma in i och utöva idrotts- och kulturaktiviteter med målet att få en meningsfull fritid och ett bra socialt liv
* Samtal och livsvägledning
* Förebild för alla våra ungdomar i allt från hur man är mot varandra till hur man sköter ett hem
* Tillsammans med dina kollegor skapa en trivsam miljö på boendet att vistas i

KVALIFIKATIONER
Du har en socionomutbildning.
Mycket goda kunskaper i svenska språket och goda kunskaper i engelska språket, både i tal och skrift samt körkort är ett krav.

Har du också läst MI, SofS ligger du lite bättre till än dina konkurrenter.
Har du också arbetat med ungdomar och/eller på stödboende tidigare, då är du den vi söker. Så även om du arbetat inom området psykisk ohälsa tidigare.

Du är en relationsbyggare som förhåller dig till andra på ett öppet och accepterande sätt och får andra att känna sig bekväma. Du samarbetar gärna med andra och gör det snarare än att konkurrera. Du delar ansvar för mål och hjälper till på det sätt det behövs för att gruppen ska prestera. Planering är något som ligger dig varmt om hjärtat, du har förmågan att förutse problem och utvecklar alternativa planer i ditt arbete. Du har förmåga att förhålla dig positiv även i tuffa situationer, du påverkar din omgivning i den riktningen snarare än reagerar på den.

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastnings och misstankeregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Kom och gör skillnad, på riktigt!! Bli Lots i vår Krimgrupp!

Ansök    Jan 24    Borlänge kommun    Socionom
Individ- och familjeomsorgen (IFO) består av 4 enheter, försörjningsstöds- och rehabiliteringsenheten, utredning- och behandlingsenheten, mottagning- och förebyggandeenheten samt enheten för sociala insatser. Utredning - och behandlingsenheten består av 6 team familjerätt, Beroendegruppen, Krimgrupp, samt tre barn- och unga team. Varje team leds av en 1:e socialsekreterare utöver detta finns även biträdande enhetschef och enhetschef. I Krimgruppen ingår äv... Visa mer
Individ- och familjeomsorgen (IFO) består av 4 enheter, försörjningsstöds- och rehabiliteringsenheten, utredning- och behandlingsenheten, mottagning- och förebyggandeenheten samt enheten för sociala insatser. Utredning - och behandlingsenheten består av 6 team familjerätt, Beroendegruppen, Krimgrupp, samt tre barn- och unga team. Varje team leds av en 1:e socialsekreterare utöver detta finns även biträdande enhetschef och enhetschef. I Krimgruppen ingår även Lotsarna.

Krimgruppen vänder sig till barn, unga och deras familjer samt vuxna personer som behöver hjälp att bryta med någon typ av kriminalitet. Teamet arbetar även med vuxna som vill lämna kriminalitet kopplat till våldsbejakande extremism samt avhopparverksamhet.

Vi söker nu lotsar till Krimgruppen som vill vara med och forma hur vi ska arbeta uppsökande och motiverande med våra borlängebor.

Borlänge kommuns värdegrund ligger till grund för allt vårt arbete och är ledstjärnan i vår vardag:

Jag finns här för borlängebon
Jag gillar utmaningar
Jag möter varje människa med öppenhet

Borlänge kommun värnar om alla Borlängebor vi möter i vår arbetsvardag samt våra anställda. Vi ser gärna att du som söker arbete hos oss är vaccinerad mot covid-19.

ARBETSUPPGIFTER
Som lots har du en motiverande, stödjande och samordnande roll. Målet är att stödja individen i processen ur kriminalitet och vidare i livet med stöd från socialtjänsten.
På en konkret nivå innebär detta:
- uppsökande arbete
- kartläggning av individuella behov
- samordna samverkanspartners som behövs för t.ex. arbete/boende/drogproblematik
- samordna insatserna runt borlängebon
- motivationsarbete med borlängebon
- arbeta med individuella handlingsplaner

Arbetet innebär ett nära samarbete med resterande kollegor inom Krimgruppen såväl som många viktiga externa kontakter såsom, arbetsmarknad, skola, psykiatri, polis osv.

Arbetet sker främst dagtid men innefattar också viss kvälls- och helgtjänstgöring.

Vi erbjuder idag våra medarbetare:
- dagligt stöd i arbetet
- närhet till chefer
- systematiskt kvalitetsarbete som alla är en del av
- metodstöd
- flextid
- friskvårdsbidrag
- aktivt arbetsmiljöarbete och mycket mer!

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är en trygg, stabil och strukturerad person, du ska ha lätt för att samarbeta med andra och kunna arbeta självständigt.

Vi ser gärna att du är socionom, behandlingspedagog eller har annan högskoleutbildning inom relevant område som av arbetsgivare bedöms likvärdig.

Du är utåtriktad och social och har lätt för att skapa relationer i ett uppsökande arbete och kommer med kreativa idéer för att få verksamheten att utvecklas. Du ska ha god inkänningsförmåga och kunna känna in olika sociala situationer och agera skarpsynt och korrekt. Arbetet innebär att man behöver vara flexibel i arbetstider och behöver anpassa sig utifrån vart och när man behövs.

Meriterande är erfarenhet av arbete inom socialtjänsten och att du har erfarenhet av arbete med ungdomar och förebyggande arbete. Det är meriterande om du har erfarenhet av att dokumentera, kunskap om kriminalitet, kriminalitet som livsstil, Motiverande Intervju (MI) och arbete med olika aktörer över myndighetsgränser, arbetat med sociala insatsgrupper och/eller avhopparverksamhet, kunskaper om våldsbejakande extremism.

Mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift är ett krav. Utifrån att det finns många språk i samhället är det meriterande med engelska och andra språkkunskaper.
Körkort B är ett krav.

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastnings och misstankeregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Vill du bli vår nya Samordnare på stödboende Talgoxen?

Ansök    Nov 23    Borlänge kommun    Socionom
Enheten för sociala insatser (ESI) är organiserad under Individ och familjeomsorgen (IFO) som ligger organisatoriskt i Sociala sektorn och tillhör socialnämnden. IFO består av fyra enheter, där ESI är en av dem. ESI driver tre stödboenden och två behandlingshem utifrån Insatser i egen regi. Talgoxen är ett av dessa stödboenden, ett stödboende för ungdomar 16-20 år. Ungdomarna på Stödboendet är placerade enligt SoL och har en behovsbedömd insats. Som ... Visa mer
Enheten för sociala insatser (ESI) är organiserad under Individ och familjeomsorgen (IFO) som ligger organisatoriskt i Sociala sektorn och tillhör socialnämnden. IFO består av fyra enheter, där ESI är en av dem.

ESI driver tre stödboenden och två behandlingshem utifrån Insatser i egen regi. Talgoxen är ett av dessa stödboenden, ett stödboende för ungdomar 16-20 år.

Ungdomarna på Stödboendet är placerade enligt SoL och har en behovsbedömd insats.
Som Samordnare arbetar du som in- och utskrivningsansvarig för ungdomarna på Stödboendet, du handleder personalen i arbetet med ungdomarna och arbetsleder personalen i det dagliga arbetet.

Det stora målet för placeringen är att ungdomen, efter avslutad placering, ska bli självförsörjande, få en egen bostad och bra socialt liv.

Borlänge kommun värnar om alla Borlängebor vi möter i vår arbetsvardag samt våra anställda. Vi ser gärna att du som söker arbete hos oss är vaccinerad mot covid-19.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Samordnaren finns på plats på boendet under dagtid.
Som Samordnare på stödboende Talgoxen, förestår du verksamheten och har in- och utskrivningsansvaret för alla ungdomar på boendet. Du ansvarar för att inhämta information från handläggare inför en ev. placering, för att matcha in ungdom till boendet.

Du arbetsleder och ärendehandleder personalen om 5 st medarbetare, i det dagliga arbetet och fungerar som den person som har ett paraply-perspektiv över hela verksamheten. Att involvera personalen i beslut som rör boendet ligger dig naturligt, samtidigt som du handleder dem med varm hand. Som Samordnare håller du även i medarbetarsamtalen för personalen.
Att arbeta tillsammans med personalen, för våra Borlängebor, i samverkan med myndighet ser vi som nyckeln till den trygghet vi skapar för våra ungdomar.

Samordnaren är den som lägger schemabehovet och sköter justeringen i vårt ISP-system. Du samverkar med bemanningen som tillsätter vårt vikariebehov, både vad gäller enstaka pass men även längre vikariat.
Som Samordnare är du ansiktet utåt mot myndighet, där du håller i samverkan med myndighet för att arbeta för Ett enat IFO för Borlängebon. Vi tar emot externa placeringar, vilket innebär att du sköter kontakt med extern myndighet.

Att arbeta i rollen som Samordnare innebär att vara i en bredd av arbetsuppgifter, där ingen dag är den andra lik, där du får tänka både långsiktigt men även agera här och nu. Att du är flexibel är en förutsättning, så även att du klarar av att hålla många bollar i luften samtidigt.
Du ingår i ett nätverk tillsammans med samordnarkollegor och chef men också i ledningsteamet för hela ESI.

KVALIFIKATIONER
Du är utbildad socionom eller har en utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
Att du har någon form av ledarskapsutbildning ser vi som meriterande. MI är ett arbetsredskap som vi använder i det dagliga arbetet, därför ser vi gärna att du har en MI utbildning och ser det som naturligt att arbeta efter denna metod. Har du Signs of safety är även detta meriterande, då du under handledning med personal, med fördel, kan göra dragning utifrån SofS. Har du arbetat i annan utförarverksamhet eller på myndighet, ser vi det som en värdefull merit.
Du uttrycker dig väl i både skrift och i språk i det svenska språket, och du behärskar engelskan bra.

Som person är du lösningsfokuserad och har alltid Borlängebon behov i fokus. Du har en stor förmåga till struktur och kan planera både kort- och långsiktigt för att verksamheten ska nå sina mål för varje klient. Att skapa relationer till andra människor är något som ligger dig naturligt och samverkan är något du eftersträvar i varje möte med både kollegor, personal, klient och myndighet.

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastnings och misstankeregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Socionom sökes omgående för uppdrag i Dalarna

Ansök    Okt 18    Lexicare AB    Socionom
Just nu söker vi omgående en socionom för myndighetsutövning barn- och ungdomsgruppen IFO i Dalarna ! Vi söker socionom med start omgående t.o.m 2022-12-31, med rätt till förlängning upp till 4 månader, eller enligt önskemål Omfattning: 100% Arbetstid: Dagtid, vardagar. Viss möjlighet till distansarbete utifrån vad verksamheten tillåter. Arbetsuppgifter: Skydds- och förhandsbedömningar samt eventuella 11:1 utredningar. Verkställa beviljade insatser och f... Visa mer
Just nu söker vi omgående en socionom för myndighetsutövning barn- och ungdomsgruppen IFO i Dalarna !
Vi söker socionom med start omgående t.o.m 2022-12-31, med rätt till förlängning upp till 4 månader, eller enligt önskemål
Omfattning: 100%
Arbetstid: Dagtid, vardagar. Viss möjlighet till distansarbete utifrån vad verksamheten tillåter.
Arbetsuppgifter: Skydds- och förhandsbedömningar samt eventuella 11:1 utredningar. Verkställa beviljade insatser och följa upp insatser för barn unga och deras föräldrar, samt barn och ungdomsutredningar.
KVALIFIKATIONER:
Vi söker dig som innehar socionomexamen, eller annan examen som bedöms motsvara behörighetskraven enligt HSLF-FS 2017:79
Krav:
Körkort
Minst 5 års erfarenhet av utredningsarbete inom barn och ungdom
Socionom med god kännedom om gällande lagstiftning, handläggning och dokumentation inom socialtjänsten och BBIC
Vana att arbeta i verksamhetssystemet PROCAPITA de senaste 2 åren
God kunskap gällande lagar, förordningar och författningar samt de riktlinjer som finns gällande uppdraget
Möjlighet att klara av ett högt tempo med god kvalitet i arbetet
Goda kunskaper i office-paketetANSÖKAN:
Möjlighet till trivsamt boende och resor finns vid behov!
TILLSAMMANS BYGGER VI EN TRYGGARE OCH SÄKRARE VÅRD
Vi finns här för dig under hela processen och ser till att lösa allt det praktiska för dig. Du får en personlig kontaktperson som tar hand om allt du kan tänkas behöva inför, under och efter uppdraget. Din kontaktperson följer också kontinuerligt upp att du trivs på din arbetsplats och att allt är som det ska.
Att vara konsult är att vara fri. Vi på Lexicare bemannar med omtanke och matchar uppdrag efter dina egna önskemål om var du vill jobba och vilka arbetsuppgifter som intresserar dig. För oss är det är viktigt att du som fysioterapeut får en marknadsmässig lön och vi tillämpar därför individuell lönesättning utifrån dina tidigare erfarenheter och vilken typ av uppdrag det är
OM OSS:
TILLSAMMANS GÖR VI DEN SVENSKA VÅRDEN TRYGGARE OCH SÄKRARE.
Vi på Lexicare bemannar med omtanke hos regioner, kommuner och privata vårdgivare. Vår vision är att tillsammans skapa en tryggare och säkrare vård. Våra värderingar ligger i kvalitet, trygghet, omtanke och service.
VARFÖR LEXICARE?
Vårt mantra är att du som konsult ska kunna leva ett gott och hälsosamt liv på ditt hantverk samt minska arbetsbelastningen hos våra vårdgivare. Vi jobbar tillsammans mot att den svenska vårdpersonalen slutar i förtid på grund av faktorer som hög arbetsbelastning och minskad patienttid. Vi på Lexicare finns där som ett tryggt och säkert komplement i den svenska vården samt arbetar tillsammans mot att skapa en mer jämlik vård med ökad patientsäkerhet inom våra 21 regioner och 290 kommuner, både hos offentliga och privata vårdgivare.
Som konsult får du alltid:
En fast kontaktperson som finns där för dig före, under och efter uppdraget. Din kontaktperson att allt det administrativa flyter på och följer kontinuerligt upp hur allt fungerar som det ska på din arbetsplatsDin kontaktperson hjälper till och ansvarar för dina boende och resor vid behov.Vi på Lexicare tillämpar en hög marknadsmässig ersättning som matchar din kompetens och vilken typ av uppdrag det är.Du är alltid fullt försäkrad på alla dina uppdrag (även till/från uppdragsplatsen) och har även möjlighet till löneväxling för tjänstepension, så du kan känna dig trygg och säker hos oss. Visa mindre

Socialsekreterare till IFO Gemensam mottagning

Ansök    Jun 30    Borlänge kommun    Socionom
IFO (Individ och familjeomsorgen) i Borlänge har startat ett spännande utvecklingsarbete, vilket bl a har lett fram till att en ny enhet, Mottagnings och förebyggande enheten har skapats. En del av enheten är det helt nyskapade IFO gemensamma mottagningsteamet. En av våra medarbetare kommer ge sig ut på nya äventyr, varför vi nu söker dig som har engagemanget och viljan att hänga med på vår nyligen påbörjade och spännande utvecklingsresa. Mottagningsteam... Visa mer
IFO (Individ och familjeomsorgen) i Borlänge har startat ett spännande utvecklingsarbete, vilket bl a har lett fram till att en ny enhet, Mottagnings och förebyggande enheten har skapats.
En del av enheten är det helt nyskapade IFO gemensamma mottagningsteamet.

En av våra medarbetare kommer ge sig ut på nya äventyr, varför vi nu söker dig som har engagemanget och viljan att hänga med på vår nyligen påbörjade och spännande utvecklingsresa.

Mottagningsteamet är samlokaliserat och arbetar utifrån tanken ”Ett enat IFO”.
Teamet är navet i socialtjänsten i Borlänge kommun där vår Borlängebo möts som en individ utifrån ett helhetsperspektiv, vilket ger förutsättningar för att se vår Borlängebos behov över enhetsgränserna.
Mottagningsteamet består av 16 medarbetare med kompetenser från alla IFO:s myndighetsområden, så som missbruk, försörjningsstöd, barn och unga.
Arbete leds av 2 st 1:e socialsekreterare.
På enheten finns bitr enhetschef och enhetschef och som stöd för IFO finns en metodstödsfunktion.

Vi söker dig som vill möta Borlängebon utifrån ett helhetsperspektiv, som har viljan att bredda din kompetens, dela med dig av din kunskap och bidra till verksamhetens utveckling. Med andra ord, du som

Borlänge kommun värnar om alla Borlängebor vi möter i vår arbetsvardag samt våra anställda. Vi ser gärna att du som söker arbete hos oss är vaccinerad mot covid-19.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Den gemensamma mottagningen är ingången till alla IFO:s ärenden. Som socialsekreterare i mottagningen tar du emot, registrerar och hanterar anmälningar och ansökningar i barn och vuxenärenden.

Arbetsmiljön är något vi prioriterar högt, det är därför viktigt att du bidrar i arbetet till att skapa en god arbetsmiljö och trivsel på arbetsplatsen.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen och några års erfarenhet av arbete inom IFO:s myndighetsutövning och med en god kompetens och trygghet.
I arbetet krävs mycket goda kunskaper i det svenska språket såväl i tal som i skrift, så även körkort B.

Meriterande är om du har tidigare erfarenhet av arbete i mottagningsfunktion inom IFO. Det är även meriterande om du har erfarenhet inom området barn och har BBIC och Signs of safety utbildning.

Vi söker dig som har ett gediget intresse av att vilja möta vår Borlängebo i ett helhetsperspektiv och en stark vilja att bidra till utveckling och bredda din kompetens inom alla områden.
Vi söker dig som har en trygghet i dig själv och är trygg i yrkesrollen med god förmåga att arbeta självständigt och kunna fatta egna beslut.

Du har förmågan till öppenhet, flexibilitet och prioritering av arbetsuppgifter.
Vidare har du en mycket god förmåga att samarbeta med såväl kollegor som Borlängebor och andra samarbetspartners.

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastnings och misstankeregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Socionom till familjerättsbyrå

Ansök    Aug 8    SF Juridik AB    Socionom
Om tjänsten Svensk Familjejuridik är en specialistbyrå och verksamheten fokuserar främst på barnrätt. Vi söker nu en till medarbetare med ett stort intresse för det familjerättsliga området. Svensk Familjejuridik inriktar sig främst på vårdnad, boende och umgängesfrågor, i och utanför domstol. Vi har huvudkontoret i Borlänge där administrationen befinner sig. Ditt arbete handlar om att sköta byråns klientkontakter, kontakter med domstol och socialtjänst, ... Visa mer
Om tjänsten
Svensk Familjejuridik är en specialistbyrå och verksamheten fokuserar främst på barnrätt. Vi söker nu en till medarbetare med ett stort intresse för det familjerättsliga området.
Svensk Familjejuridik inriktar sig främst på vårdnad, boende och umgängesfrågor, i och utanför domstol. Vi har huvudkontoret i Borlänge där administrationen befinner sig.
Ditt arbete handlar om att sköta byråns klientkontakter, kontakter med domstol och socialtjänst, hantera handlingar från tingsrätten och socialtjänsten, utföra mindre skrivarbeten åt juristerna och i stort underlätta det vardagliga arbetet för juristerna.
Byrån tillhandahåller internutbildning med fokus på verksamhetens processer och behov.
Vi bedriver även ett metodiskt arbete utifrån ett juridiskt och professionellt förhållningssätt för att utvecklas tillsammans i syfte att tillvarata våra klienters intressen och eventuell rätt.
Vad vill ha från dig?
Byrån söker nu en socionom eller dig med en likvärdig utbildning. Om du har erfarenhet av arbete inom socialtjänsten är det meriterande. Vi eftersöker dig med akademisk kvalitet i tanke och handling vilket även genomlyser dina skrivarbeten och kontakter i övrigt.
Du har därtill vana av att läsa och sammanställa material metodiskt och med stor noggrannhet. Egenskaper som vi värderar högt är att du är kommunikativ, serviceinriktad och har en positiv inställning till ditt arbete och dina kollegor.
Vi erbjuder ett varierande arbete som ställer krav på god samarbetsförmåga samt att du bör trivas med att stundtals arbeta med monotona uppgifter. Det förekommer emellanåt korta tidsfrister som vi förhåller oss till. Du arbetar således systematiskt och tar ansvar för dina uppgifter. Du bidrar även till en god stämning på arbetsplatsen och har förmågan att bibehålla ditt lugn, liksom professionalism, även i stressade situationer.
Frekvent förekommande arbetsuppgifter är samtalskontakter med klienter, växeltelefoni, mötesbokningar liksom administrativa uppgifter som förekommer vid en juridisk byrå.
Du är varmt välkommen med din ansökan. Intervjuer kommer att ske fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
Bakgrund
Du har en högskoleutbildning som ex socionom, beteendevetare eller likvärdig. Visa mindre

Socionom sökes omgående för uppdrag i Dalarna

Ansök    Okt 18    Lexicare AB    Socionom
Just nu söker vi omgående en socionom för myndighetsutövning barn- och ungdomsgruppen IFO i Dalarna ! Vi söker socionom med start omgående t.o.m 2022-12-31, med rätt till förlängning upp till 4 månader, eller enligt önskemål Omfattning: 100% Arbetstid: Dagtid, vardagar. Viss möjlighet till distansarbete utifrån vad verksamheten tillåter. Arbetsuppgifter: Skydds- och förhandsbedömningar samt eventuella 11:1 utredningar. Verkställa beviljade insatser och f... Visa mer
Just nu söker vi omgående en socionom för myndighetsutövning barn- och ungdomsgruppen IFO i Dalarna !
Vi söker socionom med start omgående t.o.m 2022-12-31, med rätt till förlängning upp till 4 månader, eller enligt önskemål
Omfattning: 100%
Arbetstid: Dagtid, vardagar. Viss möjlighet till distansarbete utifrån vad verksamheten tillåter.
Arbetsuppgifter: Skydds- och förhandsbedömningar samt eventuella 11:1 utredningar. Verkställa beviljade insatser och följa upp insatser för barn unga och deras föräldrar, samt barn och ungdomsutredningar.
KVALIFIKATIONER:
Vi söker dig som innehar socionomexamen, eller annan examen som bedöms motsvara behörighetskraven enligt HSLF-FS 2017:79
Krav:
Körkort
Minst 5 års erfarenhet av utredningsarbete inom barn och ungdom
Socionom med god kännedom om gällande lagstiftning, handläggning och dokumentation inom socialtjänsten och BBIC
Vana att arbeta i verksamhetssystemet PROCAPITA de senaste 2 åren
God kunskap gällande lagar, förordningar och författningar samt de riktlinjer som finns gällande uppdraget
Möjlighet att klara av ett högt tempo med god kvalitet i arbetet
Goda kunskaper i office-paketetANSÖKAN:
Möjlighet till trivsamt boende och resor finns vid behov!
TILLSAMMANS BYGGER VI EN TRYGGARE OCH SÄKRARE VÅRD
Vi finns här för dig under hela processen och ser till att lösa allt det praktiska för dig. Du får en personlig kontaktperson som tar hand om allt du kan tänkas behöva inför, under och efter uppdraget. Din kontaktperson följer också kontinuerligt upp att du trivs på din arbetsplats och att allt är som det ska.
Att vara konsult är att vara fri. Vi på Lexicare bemannar med omtanke och matchar uppdrag efter dina egna önskemål om var du vill jobba och vilka arbetsuppgifter som intresserar dig. För oss är det är viktigt att du som fysioterapeut får en marknadsmässig lön och vi tillämpar därför individuell lönesättning utifrån dina tidigare erfarenheter och vilken typ av uppdrag det är
OM OSS:
TILLSAMMANS GÖR VI DEN SVENSKA VÅRDEN TRYGGARE OCH SÄKRARE.
Vi på Lexicare bemannar med omtanke hos regioner, kommuner och privata vårdgivare. Vår vision är att tillsammans skapa en tryggare och säkrare vård. Våra värderingar ligger i kvalitet, trygghet, omtanke och service.
VARFÖR LEXICARE?
Vårt mantra är att du som konsult ska kunna leva ett gott och hälsosamt liv på ditt hantverk samt minska arbetsbelastningen hos våra vårdgivare. Vi jobbar tillsammans mot att den svenska vårdpersonalen slutar i förtid på grund av faktorer som hög arbetsbelastning och minskad patienttid. Vi på Lexicare finns där som ett tryggt och säkert komplement i den svenska vården samt arbetar tillsammans mot att skapa en mer jämlik vård med ökad patientsäkerhet inom våra 21 regioner och 290 kommuner, både hos offentliga och privata vårdgivare.
Som konsult får du alltid:
En fast kontaktperson som finns där för dig före, under och efter uppdraget. Din kontaktperson att allt det administrativa flyter på och följer kontinuerligt upp hur allt fungerar som det ska på din arbetsplatsDin kontaktperson hjälper till och ansvarar för dina boende och resor vid behov.Vi på Lexicare tillämpar en hög marknadsmässig ersättning som matchar din kompetens och vilken typ av uppdrag det är.Du är alltid fullt försäkrad på alla dina uppdrag (även till/från uppdragsplatsen) och har även möjlighet till löneväxling för tjänstepension, så du kan känna dig trygg och säker hos oss. Visa mindre

Socionom till Kris och Traumamottagningen i Borlänge

Ansök    Jun 14    REGION DALARNA    Socionom
Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna! ARBETSBESKRIVNING Vill du vara med och utveckla Kris och Traumamottagningen? Kris- och Traumamottagningen i Borlänge söker en socionom med vidareutbildning inom psykoterapi. Vuxenpsykiatrin i Dalarna är en samlad specialistverksamhet och tillhör division psykiatri inom Hälso- och sjukvården. Kris- och Traumamottagninge... Visa mer
Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna!

ARBETSBESKRIVNING

Vill du vara med och utveckla Kris och Traumamottagningen?

Kris- och Traumamottagningen i Borlänge söker en socionom med vidareutbildning inom psykoterapi. Vuxenpsykiatrin i Dalarna är en samlad specialistverksamhet och tillhör division psykiatri inom Hälso- och sjukvården. Kris- och Traumamottagningen är en självständig enhet inom Länsvuxenpsykiatri Falun-Säter.

Mottagningen har ett länsuppdrag att erbjuda vård och behandling till personer som är flykting eller asylsökande och som är traumatiserade av händelser i samband med krig, tortyr eller annat samhälleligt våld. Mottagningen har genomgått en fantastisk utveckling sedan starten 2016 tack vare engagerade medarbetare och organisation. Nu står vi inför en ny fas i utvecklingen nämligen att utöka uppdraget till hela befolkningen i Dalarna, därför du behövs här hos oss.

Mottagningen ska erbjuda traumabehandling till personer från 15 års ålder, som traumafokuserad terapi, individuellt, i grupp eller familjevis. Det ingår även att vara uppdaterad på ny kunskap och främja den traumaspecialistvården inom Region Dalarna.

Bemanningen på mottagningen består av 5 medarbetare med terapeutisk kompetens varav en socionom, tre psykologer och en fysioterapeut på deltid. Medicinsk sekreterare på deltid och psykiatriker som konsult ingår i teamet. En av psykologerna har förutom det kliniska arbetet, även uppdraget som avdelningschef.

Du kommer att erbjudas handledning av meriterade handledarutbildade psykoterapeuter och vidareutbildning efter behov.

KVALIFIKATIONER

Vi söker Dig som är socionom och har grund- och/eller vidare utbildning i psykoterapi (steg 1 och/eller 2). Vi ser gärna att du har erfarenheter av att arbeta med bedömning och psykoterapeutisk behandling av personer som är traumatiserade.

Körkort är önskvärt.

Du kommer att arbeta självständigt med bedömning och behandling men med stöd av och ibland tillsammans med, övriga teammedlemmar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga.

Urval och intervjuer sker löpande.

Region Dalarna värnar om en hälsosam arbetsmiljö för våra medarbetare samt säkra och trygga möten med medborgare, patienter, kunder och samarbetspartners. Som en del i vår rekryteringsprocess genomför vi därför drogtest innan erbjudande om anställning, samt kontrollerar ditt vaccinationsbevis då Region Dalarna har som krav att våra medarbetare ska vara vaccinerade mot covid-19.

Alla anställda inom Region Dalarna som arbetar i en verksamhet där direkt och regelbunden kontakt med barn och ungdomar förekommer ska uppvisa godtagbart utdrag ur Polisens belastningsregister. Före erbjudande av anställning ska ett giltigt utdrag uppvisas i osprättat kuvert.

Region Dalarna tillämpar krigsplacering i samband med nyanställning. Detta innebär att du som arbetstagare har ett lagkrav att ta dig till ordinarie arbetsplats i händelse av högsta beredskap.

Region Dalarnas uppgift är att göra Dalarna till en ännu bättre plats att leva på. Vi har ett brett uppdrag så möjligheterna är stora att du hittar ditt drömjobb hos oss! Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, hjälpmedel, kollektivtrafik och folkhögskolor, samt arbetar med folkbildning, forskning, folkhälsa och kultur. Vi arbetar också med utvecklingsfrågor inom infrastruktur, näringsliv, arbetsmarknad och miljö.

Vår värdegrund Öppenhet, Respekt och Ansvar ska genomsyra hela vår organisation. Det ledarskap Region Dalarna strävar mot beskrivs utifrån orden: tydlighet, mod och tillit.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss på regiondalarna.se/jobb Visa mindre

Unik möjlighet att få jobba med utvecklingsfrågor inom IFO

Ansök    Maj 9    Borlänge kommun    Socionom
Individ- och familjeomsorgen (IFO) består av 4 enheter, försörjningsstöds- och rehabiliteringsenheten, utredning- och behandlingsenheten, mottagning- och förebyggandeenheten samt enheten för sociala insatser. För att stötta enheterna i frågor gällande kompetenssäkring, kvalitetssäkring samt stödja medarbetarna i det dagliga arbetet skapades metodstödjarrollen. Sedan årsskiftet 2022 är IFOs metodstödjare centraliserade, vilket skiljer sig från tidigare då d... Visa mer
Individ- och familjeomsorgen (IFO) består av 4 enheter, försörjningsstöds- och rehabiliteringsenheten, utredning- och behandlingsenheten, mottagning- och förebyggandeenheten samt enheten för sociala insatser. För att stötta enheterna i frågor gällande kompetenssäkring, kvalitetssäkring samt stödja medarbetarna i det dagliga arbetet skapades metodstödjarrollen. Sedan årsskiftet 2022 är IFOs metodstödjare centraliserade, vilket skiljer sig från tidigare då de tillhörde specifika enheter. Denna omorganisation innebär att en enhetschef med tillhörande arbetsledare leder och fördelar det dagliga arbetet utifrån ett helhetsperspektiv.

Metodstödjargruppen består idag av fyra medarbetare som arbetar gemensamt med IFO övergripande uppdrag nu utökar vi gruppen med ytterligare en medarbetare. Utöver detta har respektive medarbetare en specialisering ut mot de fyra enheterna.

Att jobba som metodstödjare inom individ- och familjeomsorgen innebär en unik möjlighet att få jobba med utvecklingsfrågor på både enhets- och verksamhetsövergripande nivå. Hos oss får du möjlighet att jobba med kompetenta kreativa kollegor med målsättningen att IFO ska kunna leverera god kvalitet i hela handläggningsprocessen. Detta innebär att metodstödjarnas uppdrag till stor del handlar om stötta IFOs medarbetare att få en fördjupad förståelse för uppdraget, sammanhanget och lagstiftningen.

Borlänge kommun värnar om alla Borlängebor vi möter i vår arbetsvardag samt våra anställda. Vi ser gärna att du som söker arbete hos oss är vaccinerad mot covid-19.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Som metodstödjare arbetar du utifrån tre olika huvudområden vilka är kompetenssäkring, kvalitetssäkring samt enhetsspecifikt stöd. Respektive område omfattar ett antal olika aktiviteter.

Kompetenssäkra verksamheten innebär ett ansvar för utbildning och metodstöd av BBIC / Signs of safety / ASI / SAMS / MI. Säkra kvalitén innebär ett övergripande ansvar för introduktion av nyanställd personal samt aktivt arbete med kvalitets- och ledningsfrågor. Vidare innebär det att utveckla metoder och arbetssätt inom verksamheten.
Omvärldsspaning och spridning av information såsom domar, nya lagförslag, analyser av rapporter m.m. är också en naturlig del av uppdraget.

KVALIFIKATIONER
Du som söker tjänsten ska ha socionomexamen. Har du även genomgått projektledarutbildning är det meriterande. Du ska ha erfarenhet av arbete inom socialtjänstens myndighetsutövning och gärna även inom utförarsidan såsom öppenvård eller HVB hem. Du ska ha goda kunskaper om socialtjänstens ansvar och lagstiftning. Det är även meriterande om du har kunskaper om systematiskt kvalitetsarbete enligt SOSFS 2011:9. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du ska kunna arbeta självständigt med utredningar av avvikelser/ lex Sarah samt synpunkter och klagomål men har ett gott stöd av övriga metodstödjare. Det är viktigt att du har ett helhetsperspektiv för hela individ- och familjeomsorgens alla delar och kan se var det finns behov av utveckling. Du ska kunna hålla dig uppdaterad med senaste nytt inom socialt arbete samt ta del av aktuell forskning inom området och vara kreativ med hur detta kan spridas inom verksamheten.

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastnings och misstankeregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Klara söker erfarna socionomer till Malung Sälen

Ansök    Jun 3    Klara D AB    Socionom
Klara söker Socionomer som vill arbeta i Malung Sälen inom området missbruk och beroende. Klara erbjuder konkurrenskraftig lön, kollektivavtal, tjänstepension och flexibelt arbete. Vi ger dig tydliga förväntningar samt möjlighet till resa och boende när du jobbar hos oss. Tjänstgöringsgrad samt arbetstider bestäms utifrån socionomkonsult och våra kunders önskemål. Vi på Klara erbjuder möjligheten att arbeta som anställd eller underkonsult. Vill du ... Visa mer
Klara söker

Socionomer som vill arbeta i Malung Sälen inom området missbruk och beroende.

Klara erbjuder konkurrenskraftig lön, kollektivavtal, tjänstepension och flexibelt arbete.
Vi ger dig tydliga förväntningar samt möjlighet till resa och boende när du jobbar hos oss. Tjänstgöringsgrad samt arbetstider bestäms utifrån socionomkonsult och våra kunders önskemål.
Vi på Klara erbjuder möjligheten att arbeta som anställd eller underkonsult.

Vill du bidra till en rättssäker och kvalitativ socialtjänst?

Välkommen till Klara!


Ort
Malung och Sälen.

Arbetsuppgifter
Myndighetsutövning gällande området vuxen missbruk och beroende. Kan även förekomma arbete inom mottagningsfunktionen, vilket innebär hantering av ansökan, anmälan, rådgivning m.m.

Kvalifikationer
Socionomexamen samt minst två års yrkeserfarenhet.

Personliga egenskaper
Som socionomkonsult hos Klara får du chansen att bredda din kompetens, få nya erfarenheter och utvidga ditt kontaktnät. Som person är du flexibel, lösningsorienterad och initiativtagande.

Du är trygg i din profession och har ett patientfokuserat arbetssätt.

Om arbetsgivaren
Klara är en trygg arbetsgivare som månar om att man ska trivas och må bra i rollen som socionomkonsult. Vi söker alltid långa samarbeten och relationer.
Efter att vi har lärt känna varandra bestämmer du var, när och i vilken omfattning du vill arbeta, och vi bevakar att du matchas mot lämpliga uppdrag. Vi har ramavtal i flera kommuner i hela landet och det är sannolikt att vi kommer att kunna erbjuda dig uppdrag som passar just dina önskemål. Vår ledning består av erfarna konsultchefer och vana problemlösare som kan erbjuda adekvat stöttning utifrån dina behov under hela uppdragsperioden. Vår förhoppning är att du vill och att du fortsätter vilja vara med på vår resa.


Ansökan
Du är varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss redan idag.

Har frågor om den utannonserade tjänsten är du välkommen att kontakta oss.

På vår hemsida www.klarakompetens.se/lediga-uppdrag/ presenterar vi alla våra lediga uppdrag.

Urval och intervjuer sker löpande, så vänta inte med din ansökan.

Tillsättning
Löpande Visa mindre

Är du sugen på en ny utmaning? Sök jobbet som ungdomsbehandlare på Exit!

Ansök    Okt 20    Borlänge kommun    Socionom
Ex-it 2.0 i Borlänge kommun är en väletablerad verksamhet som erbjuder stöd och behandling i öppenvård till unga Borlängebor med relationsproblem, beroendeproblematik, kriminalitet eller andra sociala problem. Ex-it 2.0 är organiserad under Enheten för sociala insatser som består av ytterligare ett antal verksamheter: Öppenvård för barn, unga och familjer, Alkohol- och drogrådgivningen, våra tre stödboenden inklusive utsluss och akutboende, Bostad Först oc... Visa mer
Ex-it 2.0 i Borlänge kommun är en väletablerad verksamhet som erbjuder stöd och behandling i öppenvård till unga Borlängebor med relationsproblem, beroendeproblematik, kriminalitet eller andra sociala problem. Ex-it 2.0 är organiserad under Enheten för sociala insatser som består av ytterligare ett antal verksamheter: Öppenvård för barn, unga och familjer, Alkohol- och drogrådgivningen, våra tre stödboenden inklusive utsluss och akutboende, Bostad Först och våra HVB-hem Stoltzen och Kompassen. Utmärkande för verksamheten är värdegrundens betydelse, tydliga mål och samarbetet mellan de olika yrkesrollerna.

Ex-it 2.0 har idag tre medarbetare som tillsammans ansvarar för psykosociala behandlings- och stödinsatser för unga mellan 13-21 år och deras familjer. Vi behöver förstärka vår verksamhet med Dig och Din kompetens för att även framåt erbjuda våra unga Borlängebor stöd- och behandlingsinsatser. På vår palett av insatser har vi behandling utifrån KBT, ÅP, HAP, Kriminalitet som livsstil, behandling för spelberoende.

Arbetsgruppen har kontinuerlig handledning av extern handledare.
Att nyfiket ta del av forskning inom området och utveckla verksamheten ser vi som en viktig del i vårt arbete.

ARBETSUPPGIFTER
Som behandlare arbetar du till störst del med enskilda samtal med ungdomar och deras föräldrar. Där du möter olika problembilder med allt ifrån relationer, missbruk till kriminalitet och medling. Alla insatser anpassas till individens behov och förutsättningar.

Ex-it 2.0 erbjuder behandling för ungdomar med relationsproblem, missbruk, kriminalitet och andra sociala problem. Du arbetar på uppdrag av socialsekreterare som utreder och fattar beslut om insatser. Arbetet innebär att genomföra behandlande insatser individuellt med ungdomar eller tillsammans med den unge och dennes nätverk samt att stödja och verka motiverande till förändring. I arbetet ingår upprättande av genomförandeplan som du gör tillsammans med socialsekreterare och ungdom. Efterföljande dokumentation, uppföljningar och återrapportering till socialsekreterare är också viktiga delar av ditt arbete.

Inom ramen för verksamheten finns en mottagning där vi genomför alkohol- och drogtester som en del i vår behandling.

Vi erbjuder dig ett omväxlande och spännande arbete med stora möjligheter att påverka din arbetsvardag. Gemensamt med dina kollegor får du medverka i verksamhetsplanering, uppföljning och metodutveckling utifrån behov och socialstyrelsens nationella riktlinjer.

IFO, individ och familjeomsorgen, befinner sig i en spännande utvecklingsfas där målet är ett enat IFO - tillsammans med Borlängebon. Varje medarbetare är en viktig kugge i utvecklingsarbetet, då alla behöver bidra genom att delta i arbetsgrupper för att förändringsarbetet ska gå framåt.

KVALIFIKATIONER
Du är utbildad socionom eller har annan beteendevetenskaplig högskoleutbildning eller så är du familjebehandlare/ungdomsbehandlare med flera års erfarenhet av behandlingsarbete med målgruppen (som arbetsgivaren kan anse likvärdig med högskoleutbildning).

I arbetet använder du MI som förhållningssätt. Meriterande är utbildning i KBT, ÅP, FFT, kriminalitet som livsstil, medlingsutbildning, ungdomstjänst och behandling för spel om pengar.
B-körkort är ett krav.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och samsyn kring Borlänge kommuns värdegrund:
Jag finns här för Borlängebon
Jag gillar utmaningar
Jag möter varje människa med öppenhet

Dina framträdande egenskaper:
Du är bekväm med att agera självständigt inom verksamhetens givna ramar.
Du är målmedveten, med ett inre driv och tar initiativ till utveckling tillsammans med dina kollegor.
Du har en grundläggande känslomässig stabilitet och är trygg i dig själv.
Du har ett arbetssätt som är präglat av ordning, reda och struktur.
Du har god kommunikations- och samarbetsförmåga.
Du är flexibel.
Mycket goda kunskaper i svenska, både tal och skrift, är ett krav och kunskaper i andra språk är meriterande.

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastnings och misstankeregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Nytt år, nya möjligheter - Sök jobbet som samordnare på öppenvården!

Ansök    Dec 29    Borlänge kommun    Socionom
Öppenvården barn, unga och familj i Borlänge kommun är en väletablerad verksamhet som erbjuder råd, stöd och behandling i öppenvård till Borlängebor med olika sociala bekymmer. Öppenvården är organiserad under Enheten för sociala insatser som består av ytterligare ett antal verksamheter: Ex-it, alkohol- och drogrådgivningen, tre stödboenden inklusive utsluss och akutboende, Bostad Först och våra HVB-hem Stoltzen och Kompassen. Utmärkande för verksamheten ä... Visa mer
Öppenvården barn, unga och familj i Borlänge kommun är en väletablerad verksamhet som erbjuder råd, stöd och behandling i öppenvård till Borlängebor med olika sociala bekymmer. Öppenvården är organiserad under Enheten för sociala insatser som består av ytterligare ett antal verksamheter: Ex-it, alkohol- och drogrådgivningen, tre stödboenden inklusive utsluss och akutboende, Bostad Först och våra HVB-hem Stoltzen och Kompassen. Utmärkande för verksamheten är värdegrundens betydelse, tydliga mål och samarbetet mellan de olika yrkesrollerna.

Vår samordnare har erbjudits annan tjänst och därför söker vi nu en ny samordnare till vårt team. Vi erbjuder en fast tjänst.
Öppenvården har idag ca 20 medarbetare som tillsammans ansvarar för rådgivning samt psykosociala behandlings- och stödinsatser till familjer. Många medarbetare har jobbat i verksamheten under lång tid och har stor kunskap om behoven hos våra familjer. Vi behöver förstärka vår verksamhet med Dig och Din kompetens för att även framåt erbjuda Borlängebor med psykosocial problematik insatser. På vår palett av insatser erbjuder vi bl a behandling utifrån ett systemiskt perspektiv, familjeterapi, relation och anknytningsarbete, enskilda samtal med våldsutsatta och våldsutövare, Linusgrupper, trappansamtal mm. Vi samarbetar med öppenvården vuxna i Jag och min familj.
Du arbetar som samordnare i verksamheten och leder och fördelar det dagliga arbetet. Du stöttar och vägleder medarbetarna i deras arbete, det innebär att träffa arbetsgrupperna regelbundet och stämmer av läget.
Som samordnare ingår du i enhetens ledningsteam.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Som samordnare arbetar du med att leda och fördela det dagliga arbetet, du stöttar och vägleder medarbetarna i svåra ärenden eller olika dilemman de hamnar i. Naturligtvis är du en källa till inspiration för medarbetare och samarbetspartners. Som arbetsledare i vår verksamhet är du ansiktet utåt och ett språkrör gentemot vår nämnd och våra samarbetspartners särskilt de olika socialsekreterargrupperna. Du är nyfiken på ny forskning och nya rön som kommer inom de olika områden som du och medarbetarna arbetar med. Du uttrycker dig väl i tal och skrift.
Alla insatser anpassas till individens behov och förutsättningar.

Öppenvården erbjuder råd, stöd och behandling för barn, unga och deras familjer utifrån ett systemiskt perspektiv. Personalen arbetar på uppdrag av socialsekreterare som utreder och fattar beslut om insatser. Medarbetarnas arbete innebär att genomföra behandlande insatser för barn, unga och familjer. För varje borlängebo ingår att upprätta genomförandeplan som medarbetaren gör tillsammans med familjen. Att stötta personalen i att löpande dokumentera, göra uppföljningar och återrapportera till socialsekreterare är också viktiga delar av ditt arbete.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och kompetens men även erfarenhet av arbete med målgruppen.

Vi erbjuder dig ett omväxlande och spännande arbete med stora möjligheter att påverka din arbetsvardag. Gemensamt med dina kollegor får du medverka i verksamhetsplanering, uppföljning och metodutveckling utifrån Borlängebornas behov.

IFO, individ och familjeomsorgen, befinner sig i en spännande utvecklingsfas där målet är ett enat IFO - tillsammans med Borlängebon. Varje medarbetare är en viktig kugge i utvecklingsarbetet, då alla behöver bidra genom att delta i arbetsgrupper för att förändringsarbetet ska gå framåt.

Viss kvällstjänstgöring kan förekomma.

KVALIFIKATIONER
Du är utbildad socionom (eller har annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig) eller är utbildad familjeterapeut och har dokumenterad erfarenhet av arbete i öppenvård med barn , unga och familjer. Ett krav är att Du har kunskap och erfarenhet av att arbeta med familjebehandling och våld i nära relation. I arbetet använder Du MI som förhållningssätt. Meriterande är utbildning och erfarenhet av Signs of safety och trygghetscirkeln.
B-körkort är ett krav.

Dina framträdande egenskaper:
• Du är bekväm med att agera självständigt inom verksamhetens givna ramar.
• Du är målmedveten, med ett inre driv, du ser vad som behöver göras och gör det.
• Du har en grundläggande känslomässig stabilitet och är trygg i dig själv.
• Du har ett arbetssätt som är präglat av ordning, reda och struktur.
• Du har god kommunikations- och samarbetsförmåga.
• Du är flexibel.


ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastnings och misstankeregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Dags för en ny utmaning? Sök tjänsten som samordnare på öppenvården!

Ansök    Nov 22    Borlänge kommun    Socionom
Öppenvården barn, unga och familj i Borlänge kommun är en väletablerad verksamhet som erbjuder råd, stöd och behandling i öppenvård till Borlängebor med olika sociala bekymmer. Öppenvården är organiserad under Enheten för sociala insatser som består av ytterligare ett antal verksamheter: Ex-it, vår ungdomsöppenvård, som arbetar med ungdomar och deras familjer, alkohol- och drogrådgivningen, våra tre stödboenden inklusive utsluss och akutboende, Bostad Förs... Visa mer
Öppenvården barn, unga och familj i Borlänge kommun är en väletablerad verksamhet som erbjuder råd, stöd och behandling i öppenvård till Borlängebor med olika sociala bekymmer. Öppenvården är organiserad under Enheten för sociala insatser som består av ytterligare ett antal verksamheter: Ex-it, vår ungdomsöppenvård, som arbetar med ungdomar och deras familjer, alkohol- och drogrådgivningen, våra tre stödboenden inklusive utsluss och akutboende, Bostad Först och våra HVB-hem Stoltzen och Kompassen. Utmärkande för verksamheten är värdegrundens betydelse, tydliga mål och samarbetet mellan de olika yrkesrollerna.

Vår samordnare har erbjudits annan tjänst och därför söker vi nu en ny samordnare till vårt team. Vi erbjuder en fast tjänst.

Öppenvården har idag ca 20 medarbetare som tillsammans ansvarar för rådgivning samt psykosociala behandlings- och stödinsatser. Vi behöver förstärka vår verksamhet med dig och din kompetens för att även framåt erbjuda Borlängebor med psykosocialproblematik insatser. På vår palett av insatser erbjuder vi bl a behandling utifrån ett systemiskt perspektiv, familjeterapi, relation och anknytningsarbete, enskilda samtal med våldsutsatta och våldsutövare, Linusgrupper, trappansamtal mm.
Du arbetar som samordnare i verksamheten och leder och fördelar det dagliga arbetet och finns som stöd för familjebehandlarna i verksamheten. Som samordnare ingår du i enhetens ledningsteam.

ARBETSUPPGIFTER
Som samordnare arbetar du med att leda och fördela det dagliga arbetet, du handleder personal i olika dilemman de hamnar i. Naturligtvis är du en källa till inspiration för personal och samarbetspartners. Som arbetsledare i vår verksamhet är du ansiktet utåt och ett språkrör gentemot vår nämnd och våra samarbetspartners. Du är nyfiken på ny forskning och nya rön som kommer inom de olika områden som du och medarbetarna arbetar med. Du uttrycker dig väl i tal och skrift.
Alla insatser anpassas till individens behov och förutsättningar.

Öppenvården erbjuder råd, stöd och behandling för barn, unga och deras familjer utifrån ett systematiskt perspektiv. Personalen arbetar på uppdrag av socialsekreterare som utreder och fattar beslut om insatser. Arbetet innebär att genomföra behandlande insatser enskilt och i familjer. För varje borlängebo ingår att upprätta genomförandeplan som du gör tillsammans med familjen. Att stötta personalen i att löpande dokumentera, göra uppföljningar och återrapportera till socialsekreterare är också viktiga delar av ditt arbete.

Vi erbjuder dig ett omväxlande och spännande arbete med stora möjligheter att påverka din arbetsvardag. Gemensamt med dina kollegor får du medverka i verksamhetsplanering, uppföljning och metodutveckling utifrån Borlängebornas behov.

IFO, individ och familjeomsorgen, befinner sig i en spännande utvecklingsfas där målet är ett enat IFO - tillsammans med Borlängebon. Varje medarbetare är en viktig kugge i utvecklingsarbetet, då alla behöver bidra genom att delta i arbetsgrupper för att förändringsarbetet ska gå framåt.

Viss kvällstjänstgöring kan förekomma.

KVALIFIKATIONER
Du är utbildad socionom (eller har annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig) eller är utbildad familjeterapeut. Du har dokumenterad erfarenhet av arbete i öppenvård med barn, unga och familjer. Meriterande är utbildning och erfarenhet av Signs of safety, trygghetscirkeln, MI som förhållningssätt och av att arbeta med våldsutsatta eller våldsutövare.
B-körkort är ett krav.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och samsyn kring Borlänge kommuns värdegrund:
• Jag finns här för Borlängebon
• Jag gillar utmaningar
• Jag möter varje människa med öppenhet

Dina framträdande egenskaper:
• Du är bekväm med att agera självständigt inom verksamhetens givna ramar.
• Du är målmedveten, med ett inre driv, du ser vad som behöver göras och gör det.
• Du har en grundläggande känslomässig stabilitet och är trygg i dig själv.
• Du har ett arbetssätt som är präglat av ordning, reda och struktur.
• Du har god kommunikations- och samarbetsförmåga.
• Du är flexibel

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastnings och misstankeregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Socionomkonsult till vuxenenhet

Vi söker Dig som är vill arbeta som socionomkonsult vid vuxenenhet vid kommun i Dalarnas län. Du har socionomexamen och erfarenhet av utredningsarbete inom socialtjänsten. Efter avslutat uppdrag kommer du erbjudas möjlighet till andra spännande uppdrag som anställd socionomkonsult hos Vårdlänken Bemanning & Rekrytering. Som socionomkonsult är det viktigt att du är självgående och har förmåga att anpassa dig till nya arbetsmiljöer. Som person vill vi att d... Visa mer
Vi söker
Dig som är vill arbeta som socionomkonsult vid vuxenenhet vid kommun i Dalarnas län. Du har socionomexamen och erfarenhet av utredningsarbete inom socialtjänsten. Efter avslutat uppdrag kommer du erbjudas möjlighet till andra spännande uppdrag som anställd socionomkonsult hos Vårdlänken Bemanning & Rekrytering.

Som socionomkonsult är det viktigt att du är självgående och har förmåga att anpassa dig till nya arbetsmiljöer. Som person vill vi att du har en positiv inställning och en god förmåga att samarbeta både intert och externt med olika aktörer. I arbetet som socionomkonsult förväntar sig våra kunder att du har ett gott handlag med de svenska språket, såväl i tal som i skrift.


Arbetsuppgifter
Ansökan, utredning, bedömning och uppföljning av missbruksärenden enligt aktuell lagstiftning SoL och LVM. Du kommer att ha ett nära samarbete med andra aktörer och samarbetspartners som t.ex. landstinget, polisen, försäkringskassan och hyresvärdar. Du är strukturerad och arbetar självständigt genom att noggrant prioritera ditt arbete.

Anställning
Du kommer att bli anställd som konsult för Vårdlänken Bemanning och Rekrytering med varierande arbetstider och tjänstegrad efter överenskommelse.

Som konsult erbjuds du konkurrenskraftig lön och intressanta uppdrag. Vi erbjuder även:
•Introduktion för att du så snabbt som möjligt ska komma in i din roll
•Regelbundna utvecklingssamtal med din närmaste chef
•Kontinuerlig coachning för att följa hur du når dina uppsatta mål
•Inbjudningar till seminarier och konsultträffar
•Friskvårdsbidrag
Det finns flera fördelar med att välja att arbeta som konsult för Vårdlänken. Som konsult kan du alltid känna dig trygg med att din konsultchef förstår dina och kundens behov, eftersom din konsultchef själv har varit verksam inom samma arbetsområde som du arbetar inom. Det finns stora möjligheter att själv få välja arbetsplats och arbetstider. Behöver du komma i kontakt med Vårdlänken utanför kontorstid, finns alltid en bemannad jourtelefon.

Vårdlänken är ett auktoriserat bemanningsföretag. Det innebär att Vårdlänken varje år genomgår en revision genomförd av Almega. I revisionen kontrolleras bland annat att Vårdlänken betalar de skatter och avgifter som Skatteverket beslutat och i övrigt har sunda finanser. Det ställs också krav på att Vårdlänken har gedigna ansvarsförsäkringar för sina konsulter som är ute på arbetsplatser.

Kollektivavtal är ytterligare ett krav som ställs för att få bli ett auktoriserat bemanningsföretag. Genom Vårdlänkens kollektivavtal kan du känna dig trygg i att Vårdlänken betalar in pengar till din tjänstepension från den allra första kronan som du tjänar in genom dina uppdrag hos Vårdlänken. Skulle du råka ut för en olycka i arbetet, eller till och från arbetet, kan du också känns dig trygg med att Vårdlänken har de olycksfallsförsäkringar som arbetsmarknadens parter har beslutat om.

Ansökan
Du är varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss. Ansök genom att klicka på knappen ”Skicka ansökan”. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten var vänlig och kontakta kontaktpersonen för respektive annons. På vår hemsida http://vardlanken.se/lediga-jobb/ presenterar vi alla våra lediga uppdrag. Urval och intervjuer sker löpande, vi tar tacksamt emot din ansökan snarast.

Om oss
Vårdlänken Bemanning och Rekrytering hyr ut och rekryterar kompetent och kvalificerad personal så som läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, sjukgymnaster, arbetsterapeuter, socionomer, chefer samt övrig vård- och omsorgspersonal.

Vi har över 23 års erfarenhet av bemanning inom vård och omsorg. Våra uppdragsgivare är både privata och offentliga aktörer inom hälsovård, sjukvård och omsorg över hela Sverige. Det gör oss till helhetsleverantör inom vård- och omsorgsområdet.

Läs mer om oss på vår hemsida www.vardlanken.se. Gå även in och gilla oss på Facebook www.facebook.com/vardlanken Visa mindre

Socionom till familjerättsbyrå

Ansök    Aug 26    Svensk Familjejuridik AB    Socionom
Om tjänsten Svensk Familjejuridik är en specialistbyrå och verksamheten omfattar stora delar av familjerätten. Vi söker nu en till medarbetare med ett stort intresse för det familjerättsliga området. Svensk Familjejuridik inriktar sig främst på vårdnad, boende och umgängesfrågor, i och utanför domstol. Vi har huvudkontoret i Borlänge där administrationen befinner sig. Ditt arbete handlar om att sköta klientkontakter, kontakter med domstol och socialtjänst... Visa mer
Om tjänsten
Svensk Familjejuridik är en specialistbyrå och verksamheten omfattar stora delar av familjerätten. Vi söker nu en till medarbetare med ett stort intresse för det familjerättsliga området.
Svensk Familjejuridik inriktar sig främst på vårdnad, boende och umgängesfrågor, i och utanför domstol. Vi har huvudkontoret i Borlänge där administrationen befinner sig.
Ditt arbete handlar om att sköta klientkontakter, kontakter med domstol och socialtjänst, hantera handlingar från tingsrätten, utföra mindre skrivarbeten åt juristerna och i stort underlätta det vardagliga arbetet för juristerna.
Byrån tillhandahåller internutbildning med fokus på verksamhetens processer och flöden.
Vi bedriver även ett metodiskt arbete utifrån ett juridiskt och professionellt förhållningssätt för att utvecklas tillsammans i syfte att tillvarata våra klienters intressen och eventuell rätt.
Vad vill ha från dig?
Byrån söker nu en socionom eller dig med en likvärdig utbildning. Om du har erfarenhet av arbete inom socialtjänsten är det meriterande. Vi eftersöker dig med akademisk kvalitet i tanke och handling vilket även genomlyser dina skrivarbeten. Du har därtill vana av att läsa och sammanställa material metodiskt och med stor noggrannhet. Egenskaper som vi värderar högt är att du är kommunikativ, serviceinriktad och har en god attityd till ditt arbete och till dina kollegor.
Vi erbjuder ett varierande arbete som ställer krav på god samarbetsförmåga samt att du bör trivas med att stundtals arbeta med utmanande uppgifter. Det förekommer emellanåt korta tidsfrister som vi förhåller oss till. Du arbetar således systematiskt och tar ansvar för dina uppgifter. Du bidrar även till en god stämning på arbetsplatsen och har förmågan att bibehålla ditt lugn, liksom professionalism, även i stressade situationer.
Du är skicklig på att formulera dig väl, både i tal och skrift, på svenska såväl som på engelska. Frekvent förekommande arbetsuppgifter är samtalskontakter med klienter, växeltelefoni, mötesbokningar liksom administrativa uppgifter som förekommer vid en juridisk byrå.
Du är varmt välkommen med din ansökan. Intervjuer kommer att ske fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
Bakgrund
Du har en högskoleutbildning som ex socionom, beteendevetare eller likvärdig. Visa mindre

Socionomkonsult till uppdrag inom barn och unga med start omgående

Vi söker Vi söker dig med en socionomexamen och erfarenhet av utredning inom barn och ungdom för konsultuppdrag i Dalarnas län. Uppdraget har start omgående, omfattning är heltid och det finns möjlighet till flexibilitet gällande distansarbete. Efter avslutat uppdrag erbjuds du möjligheten till andra spännande uppdrag som anställd konsult hos Vårdlänken Bemanning & Rekrytering. Det är viktigt för oss att du är självgående och har förmåga att anpassa dig... Visa mer
Vi söker
Vi söker dig med en socionomexamen och erfarenhet av utredning inom barn och ungdom för konsultuppdrag i Dalarnas län. Uppdraget har start omgående, omfattning är heltid och det finns möjlighet till flexibilitet gällande distansarbete.

Efter avslutat uppdrag erbjuds du möjligheten till andra spännande uppdrag som anställd konsult hos Vårdlänken Bemanning & Rekrytering.

Det är viktigt för oss att du är självgående och har förmåga att anpassa dig till nya arbetsmiljöer då kunden förväntar sig snabbhet och effektivitet liksom ett gott handlag med svenska språket såväl i tal som i skrift. Viktigt i arbete är att kunna samverka både internt och extern med olika aktörer.

Arbetsuppgifter
Arbete som socialsekreterare på barn- och ungdomsenheten. Du kommer utreda barns behov och föräldrars förmåga samt föreslå insatser enligt aktuell lagstiftning. Målet med arbetet är att främja barn och ungdomars utveckling. I arbetet har du även kontakt med nära anhöriga och andra aktörer.


Anställning
Du kommer att bli anställd som konsult för Vårdlänken Bemanning och Rekrytering med varierande arbetstider och tjänstegrad efter överenskommelse.

Som konsult erbjuds du konkurrenskraftig lön och intressanta uppdrag. Vi erbjuder även:
•Introduktion för att du så snabbt som möjligt ska komma in i din roll
•Regelbundna utvecklingssamtal med din närmaste chef
•Kontinuerlig coachning för att följa hur du når dina uppsatta mål
•Inbjudningar till seminarier och konsultträffar
•Friskvårdsbidrag
Det finns flera fördelar med att välja att arbeta som konsult för Vårdlänken. Som konsult kan du alltid känna dig trygg med att din konsultchef förstår dina och kundens behov, eftersom din konsultchef själv har varit verksam inom samma arbetsområde som du arbetar inom. Det finns stora möjligheter att själv få välja arbetsplats och arbetstider. Behöver du komma i kontakt med Vårdlänken utanför kontorstid, finns alltid en bemannad jourtelefon.

Vårdlänken är ett auktoriserat bemanningsföretag. Det innebär att Vårdlänken varje år genomgår en revision genomförd av Almega. I revisionen kontrolleras bland annat att Vårdlänken betalar de skatter och avgifter som Skatteverket beslutat och i övrigt har sunda finanser. Det ställs också krav på att Vårdlänken har gedigna ansvarsförsäkringar för sina konsulter som är ute på arbetsplatser.

Kollektivavtal är ytterligare ett krav som ställs för att få bli ett auktoriserat bemanningsföretag. Genom Vårdlänkens kollektivavtal kan du känna dig trygg i att Vårdlänken betalar in pengar till din tjänstepension från den allra första kronan som du tjänar in genom dina uppdrag hos Vårdlänken. Skulle du råka ut för en olycka i arbetet, eller till och från arbetet, kan du också känns dig trygg med att Vårdlänken har de olycksfallsförsäkringar som arbetsmarknadens parter har beslutat om.

Ansökan
Du är varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss. Ansök genom att klicka på knappen ”Skicka ansökan”. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten var vänlig och kontakta kontaktpersonen för respektive annons. På vår hemsida http://vardlanken.se/lediga-jobb/ presenterar vi alla våra lediga uppdrag. Urval och intervjuer sker löpande, vi tar tacksamt emot din ansökan snarast.

Om oss
Vårdlänken Bemanning och Rekrytering hyr ut och rekryterar kompetent och kvalificerad personal så som läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, sjukgymnaster, arbetsterapeuter, socionomer, chefer samt övrig vård- och omsorgspersonal.

Vi har över 23 års erfarenhet av bemanning inom vård och omsorg. Våra uppdragsgivare är både privata och offentliga aktörer inom hälsovård, sjukvård och omsorg över hela Sverige. Det gör oss till helhetsleverantör inom vård- och omsorgsområdet.

Läs mer om oss på vår hemsida www.vardlanken.se. Gå även in och gilla oss på Facebook www.facebook.com/vardlanken Visa mindre

Samordnare till stödboende för ungdomar

Ansök    Jun 21    Borlänge kommun    Socionom
Vill du ha ett flexibelt, utmanande och meningsfullt arbete där du får möjlighet att göra skillnad för andra? Då har du nu möjligheten att skicka in en ansökan om att få arbeta som samordnare på vårt stödboende för ungdomar! Individ och familjeomsorgen (IFO) i Borlänge kommun driver idag både stödboende och HVB-verksamheter. Våra 5 boenden i egen regi är samlade inom vår boendeenhet som ligger organisatoriskt under enheten för sociala insatser där även vå... Visa mer
Vill du ha ett flexibelt, utmanande och meningsfullt arbete där du får möjlighet att göra skillnad för andra? Då har du nu möjligheten att skicka in en ansökan om att få arbeta som samordnare på vårt stödboende för ungdomar!

Individ och familjeomsorgen (IFO) i Borlänge kommun driver idag både stödboende och HVB-verksamheter. Våra 5 boenden i egen regi är samlade inom vår boendeenhet som ligger organisatoriskt under enheten för sociala insatser där även vår öppenvårdsenhet är organiserad. Boendena inom IFO ansvarar för psykosociala stödinsatser i och utanför boendena samt för behandlingsinsatser. Vi arbetar med både vuxna och ungdomar. Varje boende har en samordnare eller behandlingsansvarig som arbetar i nära samverkan med varandra och har ett gemensamt forum där de kontinuerligt ses för att samverka över gränserna.

Vi söker nu en vikarierande samordnare till vårt stödboende för ungdomar. Vårt stödboende vänder sig till ungdomar 16-20 år som är aktuella inom socialtjänsten och har ett behov av boende samt psykosociala stödinsatser av personal. Vår personal arbetar dag, kväll och helger på ett rullande schema där samordnaren arbetar dagtid. Verksamheten ska erbjuda en trygg och välfungerande miljö som ungdomarna bor och verkar i, där målet är att ungdomarna blir självständiga, självförsörjande och trygga vuxna. Verksamheten ska bedrivas på ett rättssäkert sätt där ett respektfullt bemötande och ungdomarnas behov är i centrum. Huvuduppdraget är att se till att ungdomarna får den omsorg och stöd de behöver samt att skapa de förutsättningar just de behöver för att skapa ett självständigt liv. Det är ett utvecklande, utmanande och roligt arbete.

Vi arbetar individuellt med varje ungdom utifrån upprättade vård- och genomförandeplaner i nära samverkan med handläggare från socialtjänsten. Arbetet innebär motiverande samtal, psykosocialt och praktiskt stöd i vardagen, kontakter med skola/sysselsättning samt samverkanspartners. Hos oss behöver man vara lugn och trygg i sig själv samt kunna vägleda, vara uppsökande och finnas till hands för våra boende i deras resa till ett självständigt liv.

Borlänge kommuns gemensamma värdegrund utgör en viktig ledstjärna i vårt arbete.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Arbetet som samordnare innebär att tillsammans med biträdande enhetschef leda, fördela och organisera det dagliga arbetet och verksamheten som helhet. Du är operativt ansvarig för innehållet i verksamheten vad gäller att planera, leda, samordna och kvalitetssäkra. Arbetet innebär mycket samverkan genom kontakt och återkoppling till myndigheter, kommuner och civilsamhället i övrigt. Mycket av ditt dagliga arbete är att handleda och coacha personalen i deras arbete med ungdomarna som bor hos oss för att de ska utvecklas och bli självständiga individer samt nå sina individuella mål.

Du kommer att ha ett in och- utskrivningsansvar vilket också gör att du har ett helhetsansvar för att den insats och det planerade stöd som överenskommits med den placerande socialtjänsten för varje enskild ungdom också genomförs. Boendet står även under IVOs kontroll där du utifrån din roll som in och utskrivningsansvarig är med vid den årliga inspektionen samt vid behov har en kontakt och återkoppling med dem. Men även en del andra administrativa uppgifter ingår så som schemaplanering, vikarieanskaffning, fakturahantering, inköp mm.

I det här jobbet är ingen dag den andra lik och du kommer ständigt att utmanas i att hitta nya kreativa lösningar och att fatta egna beslut. Ibland behövs snabba beslut fattas då något oväntat händer som behöver tas omhand omgående. Det ingår även naturligt i rollen att ha gränssättande samtal med ungdomar tillsammans med personal som kan vara utmanande där det är viktigt att bibehålla lugnet och vara trygg i sig själv.

KVALIFIKATIONER
• Vi söker dig som är socionom eller har en beteendevetenskaplig högskoleutbildning eller liknande utbildning som bedöms relevant för tjänsten (dock minst 3-årig högskole/universitetsutbildning).
• Minst två års arbetslivserfarenhet.
• Har förmåga att leda och organisera andras arbete samt har erfarenhet av en arbetsledande funktion.
• Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.
• Kunskaper om arbetsmarknaden och civilsamhället.
• Kunskaper om myndigheters ansvar och lagstiftning (t ex Arbetsförmedlingen, socialtjänsten).
• Mycket god förmåga att samarbeta.
• Tycker om att arbeta motiverande och coachande
• God samtalsvana.
• Är självständig och van att ta egna beslut.
• Du har en grundläggande känslomässig stabilitet och är trygg i dig själv.

Som person är du trygg i dig själv, har goda etiska värderingar, är strukturerad, ansvarstagande, gillar utmaningar och är drivande. Viktigt är att du kan hantera att vi är en verksamhet i ständig utveckling samt att du har en förmåga att hantera ibland svåra situationer. Du har förmågan att tillföra entusiasm, engagemang och kan skapa delaktighet och samsyn kring verksamheten samt hos dina medarbetare. Du är van att ta egna beslut och har en erfarenhet av en arbetsledande position. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande:
• Ledarskapsutbildningar.
• Erfarenhet av barn- och ungdomsarbete, särskilt inom socialtjänsten och/eller inom HVB/stödboende. Myndighetsutövning inom socialtjänst är också meriterande.
• Utbildning i MI- motiverande samtal, Signs of safety och BBIC, barns behov i centrum.

Körkort B är ett krav.

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastnings och misstankeregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Socionom till familjerättsbyrå

Ansök    Jun 17    Svensk Familjejuridik AB    Socionom
Om tjänsten Svensk Familjejuridik är en specialistbyrå och verksamheten omfattar stora delar av familjerätten. Vi söker nu en till medarbetare med ett stort intresse för det familjerättsliga området. Svensk Familjejuridik inriktar sig främst på vårdnad, boende och umgängesfrågor, i och utanför domstol. Vi har huvudkontoret i Borlänge där administrationen befinner sig. Ditt arbete handlar om att sköta klientkontakter, kontakter med domstol och socialtjänst... Visa mer
Om tjänsten
Svensk Familjejuridik är en specialistbyrå och verksamheten omfattar stora delar av familjerätten. Vi söker nu en till medarbetare med ett stort intresse för det familjerättsliga området.
Svensk Familjejuridik inriktar sig främst på vårdnad, boende och umgängesfrågor, i och utanför domstol. Vi har huvudkontoret i Borlänge där administrationen befinner sig.
Ditt arbete handlar om att sköta klientkontakter, kontakter med domstol och socialtjänst, hantera handlingar från tingsrätten, utföra mindre skrivarbeten åt juristerna och i stort underlätta det vardagliga arbetet för juristerna.
Byrån tillhandahåller internutbildning med fokus på verksamhetens processer och flöden.
Vi bedriver även ett metodiskt arbete utifrån ett juridiskt och professionellt förhållningssätt för att utvecklas tillsammans i syfte att tillvarata våra klienters intressen och eventuell rätt.
Vad vill ha från dig?
Byrån söker nu en socionom eller dig med en likvärdig utbildning. Vi eftersöker dig med akademisk kvalitet i tanke och handling vilket även genomlyser dina skrivarbeten. Du har därtill vana av att läsa och sammanställa material metodiskt och med stor noggrannhet. Egenskaper som vi värderar högt är att du är kommunikativ, serviceinriktad och har en god attityd till ditt arbete och till dina kollegor.
Vi erbjuder ett varierande arbete som ställer krav på god samarbetsförmåga samt att du bör trivas med att stundtals arbeta med utmanande uppgifter. Det förekommer emellanåt korta tidsfrister som vi förhåller oss till. Du arbetar således systematiskt och tar ansvar för dina uppgifter. Du bidrar även till en god stämning på arbetsplatsen och har förmågan att bibehålla ditt lugn, liksom professionalism, även i stressade situationer.
Du är skicklig på att formulera dig väl, både i tal och skrift, på svenska såväl som på engelska. Frekvent förekommande arbetsuppgifter är samtalskontakter med klienter, växeltelefoni, mötesbokningar liksom administrativa uppgifter som förekommer vid en juridisk byrå.
Du är varmt välkommen med din ansökan. Intervjuer kommer att ske fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
Bakgrund
Du har en högskoleutbildning som ex socionom, beteendevetare eller likvärdig. Visa mindre

Socionom sökes till bemanningsuppdrag i Borlänge!

Ansök    Jun 3    Viva Bemanning AB    Socionom
Går du i tankarna att testa något nytt? Vi söker just nu en socionom som är intresserad av att arbeta i Borlänge. Vi hjälper dig så att du kan hjälpa andra! Period Omgående - året ut Kvalifikationer Vi söker dig som är utbildad socionom med yrkeserfarenhet och referenser som kan intyga din kompetens. Du har goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift. Tidigare erfarenhet inom yrket är meriterande. Vi ser dessutom att du som söker är en fl... Visa mer
Går du i tankarna att testa något nytt? Vi söker just nu en socionom som är intresserad av att arbeta i Borlänge.
Vi hjälper dig så att du kan hjälpa andra!
Period
Omgående - året ut
Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad socionom med yrkeserfarenhet och referenser som kan intyga din kompetens. Du har goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift. Tidigare erfarenhet inom yrket är meriterande.
Vi ser dessutom att du som söker är en flexibel, ansvarstagande, social och driven person som är trygg i dig själv och brinner för att människor ska må bra.
Om oss
Vi är med från uppläggets start och ser fram emot att följa din resa, vi upplever nya platser tillsammans! Vi har i dagsläget uppdrag runtom i stort sett över hela Sverige, i alla dess former och med attraktiva ersättningar.
Vi kan förhoppningsvis hjälpa dig att finna det du söker. Vi svarar på frågor och planerar ett upplägg tillsammans utefter dina önskemål för att du ska ha möjlighet att arbeta på dina villkor.
För oss är en viktig del att du ska känna dig trygg under hela din arbetsperiod varför du utöver din lön erhåller bland annat följande förmåner:
· Tjänstepension
· Övriga försäkringar
· Personlig kontaktperson som är tillgänglig & engagerad
· Ekonomisk ersättning för boende & resor
· Utbildningar
Ansökan
Välkommen med din ansökan via mail alternativ intresseanmälan på vår hemsida www.vivabemanning.se
Telefon: 08-50 90 8000
Mail: [email protected]
Tveka inte på att söka, uppdragen går åt snabbt!
Känner du möjligtvis även en socionom som kan vara lämplig? Vi tar mer än gärna emot förslag.
#jobbjustnu Visa mindre

Socionom/ Psykoterapeut till BUP ÖV-mottagning Borlänge/ Ludvika

Ansök    Apr 28    REGION DALARNA    Socionom
Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna! ARBETSBESKRIVNING BUP-mottagningen Borlänge och Ludvika ser nu fram emot fler kollegor att samarbeta med. Barn och Ungdomspsykiatrin Dalarna erbjuder specialistvård för barn och ungdomar tom 17 år med allvarlig psykisk ohälsa. Specialistvård innebär att vi tar hand om sjukdomar och ohälsa som kräver mer specialistkunsk... Visa mer
Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna!

ARBETSBESKRIVNING

BUP-mottagningen Borlänge och Ludvika ser nu fram emot fler kollegor att samarbeta med.

Barn och Ungdomspsykiatrin Dalarna erbjuder specialistvård för barn och ungdomar tom 17 år med allvarlig psykisk ohälsa. Specialistvård innebär att vi tar hand om sjukdomar och ohälsa som kräver mer specialistkunskap och mer resurser än vad som normalt finns t ex på vårdcentral. Vårt verksamhetsområde är brett och rymmer frågeställningar kring psykisk ohälsa som förekommer hos barn från nyföddhetsperioden till tonårsperiodens slut.

På BUP-mottagningen i Borlänge och Ludvika arbetar kuratorer, psykoterapeut, psykologer, läkare, specialpedagog, arbetsterapeut, sjuksköterskor, medicinska sekreterare, behandlingsassistent och avdelningschef. Mottagningens verksamhet omfattar kommunerna Borlänge, Ludvika, Smedjebacken, Gagnef och Säter. Borlänge och Ludvika mottagningarna är en enhet och samverkar.

Som nyanställd kurator erbjuds du under ditt första år på BUP, mentorskap av kollega. Det finns tillgång till handledning och yrkesträffar tillsammans med andra kuratorer inom BUP Dalarna.

I samarbete med övriga teammedlemmar, är du med och bedriver barnpsykiatriskt utrednings- och behandlingsarbete med barn, ungdomar och deras familjer som söker hjälp vid vår mottagning. Du bevakar det sociala perspektivet i våra behandlingskonferenser, är fast vårdkontakt. Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för rådgivning via TELEQ. Som kurator erbjuder du olika behandlingsinsatser, enskilt och gruppbehandlingar. I arbetet ingår att tillsammans med barn, ungdomar, deras familjer och samverkanspartners samordna och planera behandlingsinsatser.

Arbete på dagtid måndag till fredag mellan klockan 8-16.30 med flextid om verksamheten tillåter. Friskvårdsbidrag 2000 kr/ år. Möjlighet att nyttja regionens träningslokal i Falun, badhus.

KVALIFIKATIONER

Du har socionomexamen och erfarenhet av utrednings- och behandlingsarbete med barn, ungdomar och familjer inom BUP eller socialtjänsten.
Psykoterapiutbildning och/eller annan lämplig vidareutbildning är meriterande.
Som person behöver du ha god förmåga till samarbete både internt men även externt men också kunna arbeta självständigt. Vi värdesätter också initiativförmåga, lyhördhet och förmåga att arbeta strukturerat.

Vill du bli en del av ett härligt tvärprofessionellt team så tveka inte att skriva en ansökan till oss i BUP Dalarna. Vi ser fram emot att få träffa dig!

Region Dalarnas uppgift är att göra Dalarna till en ännu bättre plats att leva på. Vi har ett brett uppdrag så möjligheterna är stora att du hittar ditt drömjobb hos oss! Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, hjälpmedel, kollektivtrafik och folkhögskolor, samt arbetar med folkbildning, forskning, folkhälsa och kultur. Vi arbetar också med utvecklingsfrågor inom infrastruktur, näringsliv, arbetsmarknad och miljö.
Läs mer om hur det är att jobba hos oss på regiondalarna.se/jobb

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag. Visa mindre

Familjehemskonsulent

Ansök    Apr 9    Svenska Familjehem AB    Socionom
Svenska Familjehem växer vidare med ytterligare ramavtal och samarbeten med flera intressanta kommuner. Vi har stora flöden av intresseanmälningar från nya potentiella familjer att utreda och utbilda. Vi etablerar därför nu ett nytt kontor i Borlänge som skall serva kommunerna i Dalarna/Bergslagen. Vår första konsulent i området är redan på plats och behöver nu en erfaren och positiv kollega. Arbetet innebär även ett lagarbete med befintliga konsulenter i ... Visa mer
Svenska Familjehem växer vidare med ytterligare ramavtal och samarbeten med flera intressanta kommuner. Vi har stora flöden av intresseanmälningar från nya potentiella familjer att utreda och utbilda. Vi etablerar därför nu ett nytt kontor i Borlänge som skall serva kommunerna i Dalarna/Bergslagen. Vår första konsulent i området är redan på plats och behöver nu en erfaren och positiv kollega. Arbetet innebär även ett lagarbete med befintliga konsulenter i Gävle och Örebro. Vi är ett positivt och trevligt gäng på totalt 24 medarbetare som jobbar utifrån våra 7 kontor i Sollentuna, Farsta, Gävle, Lund, Göteborg, Herrljunga och Örebro.


Vi har tillstånd från IVO. Vi är medlemmar i, och certifierande av, RFF - Riksförbundet för Förstärkt Familjehemsvård. Av de ca 300 företag som har tillstånd från IVO är endast 20 certifierade enligt RFF.


Vi har ramavtal med ca 200 kommuner bl a Stockholm Stad och de flesta förortskommuner runt Stockholm.
Vi söker främst dig som är, eller har varit, familjehemskonsulent i den privata sektorn och vill söka dig vidare. Du måste ha Socionomexamen, med fördel Nya Kälvesten samt erfarenhet som Socialsekreterare med mer än 3 års arbetslivserfarenhet från Individ och Familj eller motsvarande. Ett krav är att du har en stark motor och kan jobba effektivt, strukturerat och självständigt. Du uttrycker dig väl i tal och skrift, klarar att möta deadlines samt är kommunikativ och kollegial. Ett upparbetat nätverk med familjer är stark merit. I övrigt är det bra om du själv har egen erfarenhet som förälder.


Vi jobbar enligt principen ansvar under frihet med flexibla arbetstider och med ett målinriktat och kollegialt synsätt. Möjligheter att utgå direkt från hemmet erbjuds.


Vi söker främst dig som är, eller har varit, familjehemskonsulent i den privata sektorn och vill söka dig vidare. Du måste ha Socionomexamen och måste även ha erfarenhet som Socialsekreterare med mer än 3 års arbetslivserfarenhet från Individ och Familj. Utbildning och erfarenhet av utredningsarbete enligt Nya Kälvesten är starkt meriterande. Ett krav är att du kan jobba effektivt, strukturerat, uttrycker dig väl i tal och skrift, klarar att möta deadlines samt är kommunikativ och kollegial. Ett upparbetat nätverk med familjer är stark merit. I övrigt är det bra om du själv har egen erfarenhet som förälder.


Vi söker nu ytterligare en konsulent till vår kollega och nyetablerade kontor i Borlänge. Det är ett krav att du bor i Dalarna/Bergslagen, har tillgång till parkering vid hemmet då konsulentjobbet innebär mycket resor med bil.


Vi erbjuder ett utbildningspaket, moderna arbetsredskap, tillgång till företagsbil, friskvårdsprogram och ett fritt arbetssätt vilket innebär att du en del dagar kan utgå direkt från hemmet eller jobba hemifrån.


Arbetsuppgifterna består kort i att rekrytera, utvärdera och utreda familjer, göra placeringar tillsammans med Socialtjänsten samt, inte minst, att fortlöpande utbilda, stödja och handleda familjerna. Jouransvar per telefon enligt rullande schema. Du kommer att jobba nära dina kollegor, vi har ett tätt kunskaps- och informationsutbyte där vi hjälper och sporrar varandra. Anställningen är tillsvidare med fast marknadsmässig lön och extra jourersättning.


Vi ser fram emot din ansökan med komplett CV före fredag 30 april till [email protected]. Vid frågor skriv mejl eller ring Jon på 070-862 12 98.


Beräknat tillträde under maj-augusti. Visa mindre

Socionomkonsult till utredning inom barn och ungdom

Vi söker Vi söker dig med en socionomexamen och erfarenhet av utredning inom barn och ungdom för konsultuppdrag i Dalarnas län. Efter avslutat uppdrag erbjuds du möjligheten till andra spännande uppdrag som anställd konsult hos Vårdlänken Bemanning & Rekrytering. Det är viktigt för oss att du är självgående och har förmåga att anpassa dig till nya arbetsmiljöer då kunden förväntar sig snabbhet och effektivitet liksom ett gott handlag med svenska språket ... Visa mer
Vi söker
Vi söker dig med en socionomexamen och erfarenhet av utredning inom barn och ungdom för konsultuppdrag i Dalarnas län. Efter avslutat uppdrag erbjuds du möjligheten till andra spännande uppdrag som anställd konsult hos Vårdlänken Bemanning & Rekrytering.

Det är viktigt för oss att du är självgående och har förmåga att anpassa dig till nya arbetsmiljöer då kunden förväntar sig snabbhet och effektivitet liksom ett gott handlag med svenska språket såväl i tal som i skrift. Viktigt i arbete är att kunna samverka både internt och extern med olika aktörer.

Arbetsuppgifter
Arbete som socialsekreterare på barn- och ungdomsenheten. Du kommer utreda barns behov och föräldrars förmåga samt föreslå insatser enligt aktuell lagstiftning. Målet med arbetet är att främja barn och ungdomars utveckling. I arbetet har du även kontakt med nära anhöriga och andra aktörer.

Anställning
Du kommer att bli anställd som konsult för Vårdlänken Bemanning och Rekrytering med varierande arbetstider och tjänstegrad efter överenskommelse.

Som konsult erbjuds du konkurrenskraftig lön och intressanta uppdrag. Vi erbjuder även:
•Introduktion för att du så snabbt som möjligt ska komma in i din roll
•Regelbundna utvecklingssamtal med din närmaste chef
•Kontinuerlig coachning för att följa hur du når dina uppsatta mål
•Inbjudningar till seminarier och konsultträffar
•Friskvårdsbidrag
Det finns flera fördelar med att välja att arbeta som konsult för Vårdlänken. Som konsult kan du alltid känna dig trygg med att din konsultchef förstår dina och kundens behov, eftersom din konsultchef själv har varit verksam inom samma arbetsområde som du arbetar inom. Det finns stora möjligheter att själv få välja arbetsplats och arbetstider. Behöver du komma i kontakt med Vårdlänken utanför kontorstid, finns alltid en bemannad jourtelefon.

Vårdlänken är ett auktoriserat bemanningsföretag. Det innebär att Vårdlänken varje år genomgår en revision genomförd av Almega. I revisionen kontrolleras bland annat att Vårdlänken betalar de skatter och avgifter som Skatteverket beslutat och i övrigt har sunda finanser. Det ställs också krav på att Vårdlänken har gedigna ansvarsförsäkringar för sina konsulter som är ute på arbetsplatser.

Kollektivavtal är ytterligare ett krav som ställs för att få bli ett auktoriserat bemanningsföretag. Genom Vårdlänkens kollektivavtal kan du känna dig trygg i att Vårdlänken betalar in pengar till din tjänstepension från den allra första kronan som du tjänar in genom dina uppdrag hos Vårdlänken. Skulle du råka ut för en olycka i arbetet, eller till och från arbetet, kan du också känns dig trygg med att Vårdlänken har de olycksfallsförsäkringar som arbetsmarknadens parter har beslutat om.

Ansökan
Du är varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss. Ansök genom att klicka på knappen ”Skicka ansökan”. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten var vänlig och kontakta kontaktpersonen för respektive annons. På vår hemsida http://vardlanken.se/lediga-jobb/ presenterar vi alla våra lediga uppdrag. Urval och intervjuer sker löpande, vi tar tacksamt emot din ansökan snarast.

Om oss
Vårdlänken Bemanning och Rekrytering hyr ut och rekryterar kompetent och kvalificerad personal så som läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, sjukgymnaster, arbetsterapeuter, socionomer, chefer samt övrig vård- och omsorgspersonal.

Vi har över 23 års erfarenhet av bemanning inom vård och omsorg. Våra uppdragsgivare är både privata och offentliga aktörer inom hälsovård, sjukvård och omsorg över hela Sverige. Det gör oss till helhetsleverantör inom vård- och omsorgsområdet.

Läs mer om oss på vår hemsida www.vardlanken.se. Gå även in och gilla oss på Facebook www.facebook.com/vardlanken Visa mindre

Familjerätten i Borlänge söker vikarie

Ansök    Sep 7    Borlänge kommun    Socionom
Barn- och ungdomsenheten är en av fem enheter inom Individ- och familjeomsorgen som har sin organisatoriska tillhörighet i Bildningssektorn. Enheten består av familjerätt, mottagning, barn, ungdom, familjehem, familjevåldsteam samt den länsövergripande socialjouren. Teamen leds av en 1:e socialsekreterare och på enheten finns också enhetschef, biträdande enhetschef och metodstödjare som håller i bl a introduktion. Familjerätten består av fem medarbetare,... Visa mer
Barn- och ungdomsenheten är en av fem enheter inom Individ- och familjeomsorgen som har sin organisatoriska tillhörighet i Bildningssektorn.
Enheten består av familjerätt, mottagning, barn, ungdom, familjehem, familjevåldsteam samt den länsövergripande socialjouren. Teamen leds av en 1:e socialsekreterare och på enheten finns också enhetschef, biträdande enhetschef och metodstödjare som håller i bl a introduktion.
Familjerätten består av fem medarbetare, varav en 1:e socialsekreterare på halvtid.
Medarbetarna är engagerade och drivs av en strävan att utveckla verksamheten mot ständiga förbättringar

Borlänge kommuns värdegrund ligger till grund för allt vårt arbete och är ledstjärnan i vår vardag:

Jag finns här för borlängebon
Jag gillar utmaningar
Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Familjerätten ansvarar för rådgivning och handläggning av ärenden inom det familjerättsliga området; faderskap, samarbetssamtal, vårdnad, boende- och umgängesutredningar, avtal, medgivande, adoption och umgängesstöd.

Fokus för familjerättens arbete är att erbjuda stöd och i möjligaste mån finna samförståndslösningar mellan föräldrar, med barnets bästa i centrum.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en socionomexamen eller annan högskoleutbildning som bedöms
likvärdig. B-körkort.
Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av arbete inom socialtjänsten och särskilt inom det familjerättsliga området

Vi söker dig medarbetare som är flexibel och lyhörd och som har en god samarbetsförmåga. Du behöver ha lätt för att uttrycka dig såväl i tal som skrift.
Framförallt söker vi dig med ett genuint intresse av det familjerättsliga området.

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastnings och misstankeregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Familjevåldsteamet i Borlänge söker nya medarbetare

Ansök    Sep 3    Borlänge kommun    Socionom
Vi söker dig som är utbildad socionom, eller har annan likvärdig examen enligt Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om behörighet att utföra vissa arbetsuppgifter i socialtjänstens barn- och ungdomsvård, och vill jobba i ett team med ett unikt koncept. I Borlänge finns det sju team inom enheten barn- och ungdom och ett av dessa team är familjevåldsteamet. Familjevåldsteamet ansvarar för utredningsarbetet med både barn och vuxna. Kort innebär de... Visa mer
Vi söker dig som är utbildad socionom, eller har annan likvärdig examen enligt Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om behörighet att utföra vissa arbetsuppgifter i socialtjänstens barn- och ungdomsvård, och vill jobba i ett team med ett unikt koncept. I Borlänge finns det sju team inom enheten barn- och ungdom och ett av dessa team är familjevåldsteamet.

Familjevåldsteamet ansvarar för utredningsarbetet med både barn och vuxna. Kort innebär det att familjerna slipper hanteras av olika instanser samt att hela familjen får en chans att samtala och slipper därmed berätta om sina upplevelser flera gånger. Detta tänker vi innebär en ökad kvalitet för Borlängebon.

Vi erbjuder våra nya medarbetare en fadder, ett introduktionsprogram och ett gott stöd av våra metodstödjare genom hela introduktionsprocessen. Här hjälper vi och stöttar varandra. Du har dessutom chansen att vara med och ytterligare forma både arbetet och teamet. Välkommen till ett arbete där den ena dagen inte är den andra lik!

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Något som också är unikt för oss på familjevåld är att du har ett nära samarbete med de fyra familjebehandlarna som jobbar direkt mot vårt team.

Du kommer främst att arbeta med utredningar för barn men även vuxna som på något sätt har varit utsatta för våld, upplevt våld i nära relation eller våldsutövare och hedersproblematik. Du kommer att möta människor i kris och kan vara med om svåra situationer men en styrka, som vi ser det, är just att behandlingsdelen är så tätt kopplad i ärendeförloppet och att vi har gott stöd av varandra i teamet. Utöver de interna kontakterna kommer du ha kontakt med polis, skola, landsting och kvinnojour. Som socialsekreterare hos oss är du en av dem som utreder behov av stöd, hjälp och skydd samt följer upp de beslutade insatserna.

KVALIFIKATIONER
Du ska vara utbildad socionom eller annan likvärdig examen enligt Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om behörighet att utföra vissa arbetsuppgifter i socialtjänstens barn- och ungdomsvård. Du ska ha erfarenhet av utredningsarbete inom socialtjänsten, utbildning i våld i nära relation, MI och systemteori är detta meriterande. Vi ser gärna att du också har erfarenhet från Sign of safety. B-körkort är ett krav för tjänsten, likaså mycket goda kunskaper i det svenska språket såväl skriftligt som muntligt.

För att trivas på arbetet hos oss behöver du vara öppen och ha en god samarbetsförmåga. Du känner dig trygg i rollen som socialsekreterare och du har god förmåga att arbeta självständigt. Vidare har du har en förmåga att behålla ditt lugn även i pressade situationer.
Du behärskar det svenska språket i tal och skrift och har B-körkort.

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastnings och misstankeregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Socionom till Kris och Traumamottagningen (vikariat), Borlänge

Ansök    Mar 9    REGION DALARNA    Socionom
Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna! ARBETSBESKRIVNING Kris- och Traumamottagningen i Borlänge söker en socionom. Vuxenpsykiatrin i Dalarna är en samlad specialistverksamhet och tillhör division psykiatri inom Hälso- och sjukvården. Kris- och Traumamottagningen är en självständig enhet inom Allmänpsykiatriska kliniken, placerad i Borlänge. Mottagninge... Visa mer
Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna!ARBETSBESKRIVNING

Kris- och Traumamottagningen i Borlänge söker en socionom.
Vuxenpsykiatrin i Dalarna är en samlad specialistverksamhet och tillhör division psykiatri inom Hälso- och sjukvården.

Kris- och Traumamottagningen är en självständig enhet inom Allmänpsykiatriska kliniken, placerad i Borlänge.
Mottagningen har ett länsuppdrag att erbjuda vård och behandling till personer som är flykting eller asylsökande och som är traumatiserade av händelser i samband med krig, tortyr eller annat samhälleligt våld.

Mottagningen ska erbjuda traumabehandling till personer från 15 års ålder, som traumafokuserad terapi, individuellt, i grupp eller familjevis.
Det ingår även att vara uppdaterad på ny kunskap och främja den transkulturella specialistvården inom Region Dalarna.

Bemanningen på mottagningen består av 5 medarbetare med terapeutisk kompetens varav en socionom, sjukgymnast på deltid och psykiatriker som konsult.
En av psykologerna har förutom det kliniska arbetet, även uppdraget som avdelningschef.

Anställningen avser 1 års vikariat, men möjlighet till 6 månaders förlängning.

KVALIFIKATIONER

Vi söker Dig som är socionom och har erfarenheter av att arbeta med bedömning och psykologisk behandling av personer som är traumatiserade.
Goda kunskaper om kris- och traumabehandling är önskvärt och gärna grundläggande psykoterapeutisk kompetens.

Att kunna möta personer i kris på andra språk än svenska är meriterande liksom erfarenhet av att möta personer från andra kulturer och förståelse för olika kulturella sammanhang.

Du kommer att arbeta självständigt med bedömning och behandling men med stöd av och ibland tillsammans med, övriga teammedlemmar.

Du kommer att erbjudas handledning av meriterade handledarutbildade psykoterapeuter.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga.

Körkort är önskvärt.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Region Dalarnas uppgift är att göra Dalarna till en ännu bättre plats att leva på. Vi har ett brett uppdrag så möjligheterna är stora att du hittar ditt drömjobb hos oss! Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, hjälpmedel, kollektivtrafik och folkhögskolor, samt arbetar med folkbildning, forskning, folkhälsa och kultur. Vi arbetar också med utvecklingsfrågor inom infrastruktur, näringsliv, arbetsmarknad och miljö.
Läs mer om hur det är att jobba hos oss på regiondalarna.se/jobb

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag. Visa mindre

Socionomkonsult till mottagning inom försörjningsstöd

Vi söker Vi söker dig med en socionomexamen och som har flera års erfarenhet av arbete som socialsekreterare inom försörjingsstöd/ekonomiskt bistånd. Du kommer arbeta som konsult ute på uppdrag i Dalarna. Efter avslutat uppdrag erbjuds du möjligheten till andra spännande uppdrag som anställd konsult hos Vårdlänken Bemanning & Rekrytering. Det är viktigt för oss att du är självgående och har förmåga att anpassa dig till nya arbetsmiljöer då kunden förvänt... Visa mer
Vi söker
Vi söker dig med en socionomexamen och som har flera års erfarenhet av arbete som socialsekreterare inom försörjingsstöd/ekonomiskt bistånd. Du kommer arbeta som konsult ute på uppdrag i Dalarna. Efter avslutat uppdrag erbjuds du möjligheten till andra spännande uppdrag som anställd konsult hos Vårdlänken Bemanning & Rekrytering.

Det är viktigt för oss att du är självgående och har förmåga att anpassa dig till nya arbetsmiljöer då kunden förväntar sig snabbhet och effektivitet liksom ett gott handlag med svenska språket såväl i tal som i skrift. Viktigt i arbete är att kunna samverka både internt och extern med olika aktörer.

Arbetsuppgifter
Konsultuppdrag som socialsekreterare inom mottagningen för försörjningsstöd.

Anställning
Du kommer att bli anställd som konsult för Vårdlänken Bemanning och Rekrytering med varierande arbetstider och tjänstegrad efter överenskommelse.

Som konsult erbjuds du konkurrenskraftig lön och intressanta uppdrag. Vi erbjuder även:
• Introduktion för att du så snabbt som möjligt ska komma in i din roll
• Regelbundna utvecklingssamtal med din närmaste chef
• Kontinuerlig coachning för att följa hur du når dina uppsatta mål
• Inbjudningar till seminarier och konsultträffar
• Friskvårdsbidrag

Ansökan
Du är varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss. Ansök genom att klicka på knappen ”Skicka ansökan”. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten var vänlig och kontakta kontaktpersonen för respektive annons. På vår hemsida http://vardlanken.se/lediga-jobb/ presenterar vi alla våra lediga uppdrag. Urval och intervjuer sker löpande, vi tar tacksamt emot din ansökan snarast.

Om oss
Vårdlänken Bemanning och Rekrytering hyr ut och rekryterar kompetent och kvalificerad personal så som socionomer, beteendevetare, psykologer, läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, sjukgymnaster, arbetsterapeuter samt övrig vård- och omsorgspersonal.

Vi har över 21 års erfarenhet av bemanning inom vård och omsorg. Våra uppdragsgivare är både privata och offentliga aktörer inom hälsovård, sjukvård och omsorg över hela Sverige. Det gör oss till helhetsleverantör inom vård- och omsorgsområdet.

Läs mer om oss på vår hemsida www.vardlanken.se. Gå även in och gilla oss på Facebook www.facebook.com/vardlanken Visa mindre

Socionom till Psykiatriska öppenvården Borlänge

Ansök    Aug 17    REGION DALARNA    Socionom
Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna! ARBETSBESKRIVNING Psykiatriska öppenvården i Borlänge ingår i Basenhet Mellersta och Västerbergslagen och ska erbjuda psykiatrisk specialistvård till innevånarna i Borlänge och Säters kommuner. Det övergripande uppdraget innebär bland annat att ge patienter med allvarlig psykisk sjukdom, störning eller funktionshinder d... Visa mer
Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna!

ARBETSBESKRIVNING

Psykiatriska öppenvården i Borlänge ingår i Basenhet Mellersta och Västerbergslagen och ska erbjuda psykiatrisk specialistvård till innevånarna i Borlänge och Säters kommuner. Det övergripande uppdraget innebär bland annat att ge patienter med allvarlig psykisk sjukdom, störning eller funktionshinder den sammansatta utredning, behandling, rehabilitering och stöd de behöver för att nå en god hälsa och en bra livssituation.

Bemanningen består av flera olika yrkesgrupper och tillsammans har vi en bred kompetens. Samarbete med övriga verksamheter, vårdgrannar, kommuner och andra samhällsaktörer är en viktig del i vårt arbete som ständigt utvecklas. Vi jobbar kontinuerligt med förändrings- och förbättringsarbeten.

Som socionom på mottagningen kommer dina arbetsuppgifter bland annat bestå av att vara delaktig i olika utredningsarbeten men också i behandlande insatser. Vi arbetar intensivt med samverkan både med kommun, primärvård, slutenvård och andra vårdgrannar vilket också kommer att vara ett tydligt inslag i arbetsuppgifterna. Du kommer också att ingå i teamarbetet där beslut om behandling och vård fattas. Arbetet innefattar såväl patient som familjeinterventioner.

Vi söker nu en socionom som

. Är flexibel och vill arbeta inom olika diagnosgrupper.
. Som vill arbeta inom den specialiserade psykiatrin med komplicerade ärenden.
. som har ett engagemang, är effektiv och som vill vara delaktig i utvecklingen av vården i vår barenhet.
. Som tycker att patientens delaktighet i beslut som rör den egna vården är viktig.
. som tycker det är intressant och utvecklande att arbeta med grupper inom olika områden
. som tycker att det är positivt med handledning och kollegialt utbyte i nätverk för att utveckla det egna lärandet och att öka kvaliteten på vården

KVALIFIKATIONER

Du har socionomexamen.
Erfarenhet av psykiatrisk och social verksamhet ses som meriterande, likaså erfarenhet av att arbeta i team. Vi förutsätter också att du ha god kunskap om lagar och förordningar inom området.
Vi lägger stor vikt vid att du har god samarbetsförmåga har god analysförmåga och ett helhetsperspektiv, samt att du vill arbeta i team tillsammans med andra yrkesgrupper.
Meriterande med kunskap omneuropsykiatriska och psykiatriska diagnoser.

Intervjuer kommer ske fortlöpande under annonseringen.

Region Dalarnas uppgift är att göra Dalarna till en ännu bättre plats att leva på. Vi har ett brett uppdrag så möjligheterna är stora att du hittar ditt drömjobb hos oss! Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, hjälpmedel, kollektivtrafik och folkhögskolor, samt arbetar med folkbildning, forskning, folkhälsa och kultur. Vi arbetar också med utvecklingsfrågor inom infrastruktur, näringsliv, arbetsmarknad och miljö.
Läs mer om hur det är att jobba hos oss på regiondalarna.se/jobb

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag. Visa mindre

Familjevåldsteamet i Borlänge söker nya medarbetare

Ansök    Jun 9    Borlänge kommun    Socionom
Vi söker dig som är utbildad socionom, eller har annan likvärdig examen enligt Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om behörighet att utföra vissa arbetsuppgifter i socialtjänstens barn- och ungdomsvård, och vill jobba i ett team med ett unikt koncept. I Borlänge finns det sju team inom enheten barn- och ungdom och ett av dessa team är familjevåldsteamet. Familjevåldsteamet ansvarar för utredningsarbetet med både barn och vuxna. Kort innebär de... Visa mer
Vi söker dig som är utbildad socionom, eller har annan likvärdig examen enligt Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om behörighet att utföra vissa arbetsuppgifter i socialtjänstens barn- och ungdomsvård, och vill jobba i ett team med ett unikt koncept. I Borlänge finns det sju team inom enheten barn- och ungdom och ett av dessa team är familjevåldsteamet.

Familjevåldsteamet ansvarar för utredningsarbetet med både barn och vuxna. Kort innebär det att familjerna slipper hanteras av olika instanser samt att hela familjen får en chans att samtala och slipper därmed berätta om sina upplevelser flera gånger. Detta tänker vi innebär en ökad kvalitet för Borlängebon.

Vi erbjuder våra nya medarbetare en fadder, ett introduktionsprogram och ett gott stöd av våra metodstödjare genom hela introduktionsprocessen. Här hjälper vi och stöttar varandra. Du har dessutom chansen att vara med och ytterligare forma både arbetet och teamet. Välkommen till ett arbete där den ena dagen inte är den andra lik!

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhetARBETSUPPGIFTER
Något som också är unikt för oss på familjevåld är att du har ett nära samarbete med de fyra familjebehandlarna som jobbar direkt mot vårt team.

Du kommer främst att arbeta med utredningar för barn men även vuxna som på något sätt har varit utsatta för våld, upplevt våld i nära relation eller våldsutövare och hedersproblematik. Du kommer att möta människor i kris och kan vara med om svåra situationer men en styrka, som vi ser det, är just att behandlingsdelen är så tätt kopplad i ärendeförloppet och att vi har gott stöd av varandra i teamet. Utöver de interna kontakterna kommer du ha kontakt med polis, skola, landsting och kvinnojour. Som socialsekreterare hos oss är du en av dem som utreder behov av stöd, hjälp och skydd samt följer upp de beslutade insatserna.

KVALIFIKATIONER
Du ska vara utbildad socionom eller annan likvärdig examen enligt Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om behörighet att utföra vissa arbetsuppgifter i socialtjänstens barn- och ungdomsvård. Du har erfarenhet av utredningsarbete inom socialtjänsten.

Utbildning i våld i nära relation, MI och systemteori är meriterande. Vi ser gärna att du också har erfarenhet från Sign of safety.

För att trivas på arbetet hos oss behöver du vara öppen och ha en god samarbetsförmåga. Du känner dig trygg i rollen som socialsekreterare och du har god förmåga att arbeta självständigt. Vidare har du har en förmåga att behålla ditt lugn även i pressade situationer.
Du behärskar det svenska språket i tal och skrift och har B-körkortÖVRIGT
För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastnings och misstankeregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Socialsekreterare till familjevåldsteam

Vi söker dig som är utbildad socionom och vill jobba i ett team med ett unikt koncept. I Borlänge finns det sex team inom enheten barn- och ungdom och ett av dessa team är familjevåldsteamet. Familjevåldsteamet ansvarar för utredningsarbetet med både barn och vuxna. Kort innebär det att familjerna slipper hanteras av olika instanser samt att hela familjen får en chans att samtala och slipper därmed berätta om sina upplevelser flera gånger. Detta tänker v... Visa mer
Vi söker dig som är utbildad socionom och vill jobba i ett team med ett unikt koncept. I Borlänge finns det sex team inom enheten barn- och ungdom och ett av dessa team är familjevåldsteamet.

Familjevåldsteamet ansvarar för utredningsarbetet med både barn och vuxna. Kort innebär det att familjerna slipper hanteras av olika instanser samt att hela familjen får en chans att samtala och slipper därmed berätta om sina upplevelser flera gånger. Detta tänker vi innebär en ökad kvalitet för Borlängebon.

Vi erbjuder våra nya medarbetare ett introduktionsprogram och ett gott stöd av våra metodstödjare genom hela introduktionsprocessen. Här hjälper vi och stöttar varandra. Du har dessutom chansen att vara med och ytterligare forma både arbetet och teamet. Välkommen till ett arbete där den ena dagen inte är den andra lik!

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhetARBETSUPPGIFTER
Något som också är unikt för oss på familjevåld är att du har ett nära samarbete med de fyra familjebehandlarna som jobbar direkt mot vårt team.

Du kommer främst att arbeta med utredningar för barn men även vuxna som på något sätt har varit utsatta för våld, upplevt våld i nära relation eller våldsutövare och hedersproblematik. Du kommer att möta människor i kris och kan vara med om svåra situationer men en styrka, som vi ser det, är just att behandlingsdelen är så tätt kopplad i ärendeförloppet och att vi har gott stöd av varandra i teamet. Utöver de interna kontakterna kommer du ha kontakt med polis, skola, landsting och kvinnojour. Som socialsekreterare hos oss är du en av dem som utreder behov av stöd, hjälp och skydd samt följer upp de beslutade insatserna.

KVALIFIKATIONER
Du ska vara utbildad socionom och ha erfarenhet av barnutredningar. Har du erfarenhet av vuxenutredningar, utbildning i våld i nära relation, MI och systemteori är detta meriterande. Vi ser gärna att du också har erfarenhet från Sign of safety och erfarenhet från behandling.

För att trivas på arbetet hos oss behöver du vara öppen och ha en god samarbetsförmåga. Du känner dig trygg i rollen som socialsekreterare och du har god förmåga att arbeta självständigt. Vidare har du har en förmåga att behålla ditt lugn även i pressade situationer.
Du behärskar det svenska språket i tal och skrift och har B-körkort
ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastnings och misstankeregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Socionom sökes - Dalarna

Ansök    Jan 16    PersonalExpressen AB    Socionom
PersonalExpressen är ett bemannings- och rekryteringsföretag som är här för att skapa skillnad för människor. Vårt ledord är kvalitet och det viktigaste för oss är att vår personal trivs med sina arbetsuppgifter, samtidigt som de känner att de utvecklas på det personliga planet! Vi söker just nu dig som är utbildad socionom och som finns tillgänglig för nya utmaningar inför våren i Dalarna. Du behöver ha ett gott omdöme, vara lugn och stabil i stressade ... Visa mer
PersonalExpressen är ett bemannings- och rekryteringsföretag som är här för att skapa skillnad för människor. Vårt ledord är kvalitet och det viktigaste för oss är att vår personal trivs med sina arbetsuppgifter, samtidigt som de känner att de utvecklas på det personliga planet!


Vi söker just nu dig som är utbildad socionom och som finns tillgänglig för nya utmaningar inför våren i Dalarna. Du behöver ha ett gott omdöme, vara lugn och stabil i stressade situationer samt kunna arbeta självständigt, vara flexibel och ta ansvar.


Vi har alltid för målsättning att hitta jobb till vår personal i närliggande områden, men uppskattar och kompenserar också dig som kan tänka dig att resa lite längre.


Vi får många förfrågningar till oss som varierar mycket i både tjänstgöringsgrad och uppdragstid. Du meddelar dina preferenser till oss och vi matchar sedan dig med uppdrag som passar. Fördelen är att du alltid är anställd hos oss på PersonalExpressen och kan efter uppdragstidens slut gå vidare till en annan arbetsplats och testa något nytt.


Varmt välkommen med din ansökan till oss om du är intresserad och vill veta mer så återkopplar vi inom kort! Visa mindre

Socionom

Ansök    Jan 31    Svenska kyrkan.    Socionom
Stora Tuna och Torsångs pastorat ? Svenska kyrkan i Borlänge söker Socionom Tjänsten Här får du stora möjligheter att vara med i en spännande och etablerad verksamhet som är uppskattad och eftersökt bland människor och näraliggande verksamheter. Samtals- och krisstöd på Samtalsakuten. Leda gruppverksamhet, självhjälpsgrupper och samtalsgrupper. Samverka med samhällets övriga stödresurser som klientorganisationer, myndigheter och frivillig-organisationer... Visa mer
Stora Tuna och Torsångs pastorat ? Svenska kyrkan i Borlänge söker Socionom

Tjänsten

Här får du stora möjligheter att vara med i en spännande och etablerad verksamhet som är uppskattad och eftersökt bland människor och näraliggande verksamheter. Samtals- och krisstöd på Samtalsakuten. Leda gruppverksamhet, självhjälpsgrupper och samtalsgrupper.

Samverka med samhällets övriga stödresurser som klientorganisationer, myndigheter och frivillig-organisationer.

Metod- och verksamhetsutveckling i samverkan internt och externt.

Ansvar

Kyrkoherden är din chef som du i samverkan med och stöd av tjänstgör enligt given delegation.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är socionom, gärna med vidareutbildning med inriktning på samtal och familjearbete. Jobbet passar dig som vill jobba brett med socialt arbete på både individ- och gruppnivå med ett starkt utvecklingsfokus.

Lite om kommunen och pastoratet.

Borlänge är en logistisk korsväg och mötesplats. Kommunen växer på olika sätt. Invånarantal och inpendlare ökar, infrastrukturen är förberedd för utveckling och är etableringsort för handel, teknik och tjänstesektor. Borlänge ? nära till mycket, kolla 25-milsradien!

Stora Tuna och Torsångs pastorat ? Svenska kyrkan i Borlänge är ett av Västerås stifts största pastorat. Kärnverksamheterna är Församlingsverksamhet och Begravningsverksamhet. Uppdragen är att vara till tjänst för människor och förvalta människors förtroende.

Innan du söker tjänsten, ta gärna kontakt med Per Henriksson Lerström, kyrkoherde. Prata om läget, samtala om möjligheter och utmaningar. Per når du på 0243-771 08 eller [email protected]

Du är medlem i Svenska kyrkan och delar dess tro och värderingar.

Du innehar B-körkort och har tillgång till egen bil.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Erfarenhet av och intresse för utvecklingsfrågor och projektarbete är meriterande.

Skicka din ansökan senast 2020-03-02 via länk. Referensnummer är A022. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag. Visa mindre

Metodstödjare till Missbruksenheten

Missbruksenheten i Borlänge kommun är en väletablerad verksamhet som erbjuder stöd och behandling till Borlängebor med missbruk/beroende samt kriminalitetsproblematik. En verksamhet som följer utvecklingen och ligger i framkant. Som ett led i vår satsning kring förändring- och kvalitetsarbete kommer vi nu utöka vår verksamhet med en metodstödjare. Missbruksenheten växer och vi ser ett ökat behov av våra insatser. Enheten består av Missbruksgruppen som a... Visa mer
Missbruksenheten i Borlänge kommun är en väletablerad verksamhet som erbjuder stöd och behandling till Borlängebor med missbruk/beroende samt kriminalitetsproblematik. En verksamhet som följer utvecklingen och ligger i framkant. Som ett led i vår satsning kring förändring- och kvalitetsarbete kommer vi nu utöka vår verksamhet med en metodstödjare.

Missbruksenheten växer och vi ser ett ökat behov av våra insatser.
Enheten består av Missbruksgruppen som ansvarar för myndighetsutövning som utredning, bedömning och beslut samt uppföljning för personer från 18 år, öppenvård och slutenvård för vuxna och unga och olika former boende med stöd.

Målgruppen för våra verksamheter är vuxna personer med missbruks- och/eller kriminalitetsproblematik. Barn- och föräldraperspektiv är viktigt i vårt dagliga arbete.
Missbruksgruppen ansvarar för Sociala insatsgrupper (SiG) och avhopparverksamhet samt socialtjänstens medverkan i förebyggande arbete i form av MBU - Människan bakom uniformen.


Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Metodstödjaren kommer att ingå i respektive enhets ledningsteam, vilket kommer vara basen men arbetsuppgifterna kommer båda vara enhets- och IFO- övergripande. Metodstödjare kommer både att ingå i IFO:s nätverk av 1:e socialsekreterare samt samt ett nätverk för metodstödjare inom IFO, där samarbete och samverkan över enhetsgränserna kommer att ske.

Metodstödjarens arbetsuppgifter:
• Upprätta och revidera kompetensförsörjningsplaner/utbildningsplaner
• Insamling av statistik, analys och implementera förbättringar utifrån denna
• Öppna jämförelser
• Introduktion för nya medarbetare
• Omvärldsbevakning, ex nya lagstiftning, ny forskning, nya metoder/instrument
• Leda enhetens arbete med kvalitet- och ledningssystem (ex processer, rutiner, egen kontroller, riskanalyser etc)
• Insamling ej verkställda beslut till utvecklare
• Delta i enhetens projekt-/processarbeten och vara ett operativt stöd i att implementera nya arbetssätt utifrån det
• Utveckla, förbättra (metodstödja) och utbilda medarbetare i metoder, instrument och arbetssätt som finns på enheterna (ex MI, ASI/ADAD, SIP och Jag och min Familj)
• Utvärdering av de insatser som genomförs och beslutas om
• Aktivt delta i och utveckla brukarmedverkan i verksamheten

KVALIFIKATIONER
Vem letar vi efter? Jo, vi vill att du ska vara utbildad socionom, beteendevetare, samhällsvetare alternativt har du gedigen arbetslivserfarenhet från myndighetsutövning inom socialtjänsten som vi bedömer som likvärdig. Du har utbildning samt erfarenhet av att arbeta med en eller flera av dessa metoder och instrument: MI, ASI och ADAD. Tjänsten innebär mycket kommunikation både muntlig som skriftligt, därav är mycket goda kunskaper i det svenska språket ett krav för tjänsten.
Har du kunskap och erfarenhet av tidigare arbete med kvalitets och ledningssystem eller att driva förändrings- och utvecklingsarbeten är det meriterande. Har du erfarenhet av implementeringsarbeten eller utbildning och/eller erfarenhet av arbete med projektledning alternativt processledning ses även det som meriterande. B-körkort är meriterande men inget krav för tjänsten.

Utöver det tänker vi också att du är en person som lyssnar och prioriterar att kundens behov uppfylls i den mån det går. Du uppmuntrar och hjälper andra komma framåt i sin egen utveckling. Du kan planera för både kort och lång sikt och använder dig av scheman och strukturer så att arbetsuppgifterna slutförs i tid och som specificerat. Att upprätthålla och följa de lagar och regler som finns för ditt arbete ser du som en självklarhet. När det kommer till att kommunicera med andra så är det något du känner dig väldigt bekväm med och du trivs med att hålla presentationer både för små och stora grupper. Sist men inte minst behöver du ha förmåga att kunna se framtida behov av utveckling och på ett strategiskt sätt kunna planera för att genomföra detta.


ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastnings och misstankeregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Behandlingspersonal till behandlingshem inom Individ- och Familjeomsorgen

Borlänge är en ort i ständig utveckling där det händer mycket positiva saker både i kommunen som organisation och i Borlänge som ort. Kommunen är Borlänges största arbetsgivare med verksamheter inom många viktiga områden. Individ- och familjeomsorgen (IFO) är organiserad inom Bildningssektorn. IFO består av fem enheter: Barn- och ungdom, Försörjnings och rehabiliteringsenheten, Missbruk, Enheten för sociala insatser samt Samordningscentralen. Vår värde... Visa mer
Borlänge är en ort i ständig utveckling där det händer mycket positiva saker både i kommunen som organisation och i Borlänge som ort. Kommunen är Borlänges största arbetsgivare med verksamheter inom många viktiga områden.

Individ- och familjeomsorgen (IFO) är organiserad inom Bildningssektorn. IFO består av fem enheter: Barn- och ungdom, Försörjnings och rehabiliteringsenheten, Missbruk, Enheten för sociala insatser samt Samordningscentralen.

Vår värdegrund är ledstjärnan i det dagliga arbetet:

Jag finns här för Borlängebon
Jag gillar utmaningar
Jag möter varje människa med öppenhet


IFO driver via enheten för sociala insatser ett HVB-hem för unga som heter Kompassen. Inriktningen är missbruk, beroende samt kriminalitet.

Målgruppen för vårt HVB-hem är ungdomar, 16–21 år.
Målet är att ungdomar under tiden de finns i verksamheten ska erbjudas psyksocialt stöd och behandling, verktyg att klara just sina utmaningar och bli en självständig vuxen.

ARBETSUPPGIFTER
Uppdraget som behandlingspersonal är spännande, roligt och utmanande. Behandling och stöd till ungdomarna i verksamheten ska utgå från ungdomens individuella behov. Som anställd har du ett stort ansvar för det dagliga praktiska arbetet med ungdomarna. Du är en förebild och ansvarar för att skapa en miljö där förändring och positiv utveckling blir möjlig. Att ha förmåga att sätta gränser och vara konsekvent i det dagliga arbetet är en förutsättning.

Arbetsuppgifterna är varierande och innefattar bland annat motivations och förändringsarbete med ungdomar, dokumentation, social träning, nätverksarbete mm. I arbetsuppgifterna ingår att bygga upp samverkan, samordna insatser samt bistå de unga i kontakter med olika myndigheter som skola, hälso- och sjukvården etc.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är socionom, beteendevetare, behandlingsassistent, socialpedagog eller har utbildning som är behandlingsinriktad med inslag av metodutbildning inom KBT-området och motivationssamtal.

Meriterande är att du har en utbildning i motiverande samtal samt erfarenhet av missbruksbehandling och neuropsykiatriska funktionshinder samt kunskap om stress och trauma.

Vidare behöver du ha ett brinnande intresse för människor samt vilja att utvecklas i din profession. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Krav på mycket goda kunskaper i det svenska språket både muntligt och skriftligt.
Körkort är ett krav.

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastnings och misstankeregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Nu förstärker vi familjevåldsteamet med fler socionomer

Nu söker vi dig som är utbildad socionom och vill jobba i ett team med ett unikt koncept. I Borlänge finns det sex team inom enheten barn- och ungdom och ett av dessa team är familjevåldsteamet. Familjevåldsteamet ansvarar för utredningsarbetet med både barn och vuxna. Kort innebär det att familjerna slipper hanteras av olika instanser samt att hela familjen får en chans att samtala och slipper därmed berätta om sina upplevelser flera gånger. Detta tänke... Visa mer
Nu söker vi dig som är utbildad socionom och vill jobba i ett team med ett unikt koncept. I Borlänge finns det sex team inom enheten barn- och ungdom och ett av dessa team är familjevåldsteamet.

Familjevåldsteamet ansvarar för utredningsarbetet med både barn och vuxna. Kort innebär det att familjerna slipper hanteras av olika instanser samt att hela familjen får en chans att samtala och slipper därmed berätta om sina upplevelser flera gånger. Detta tänker vi innebär en ökad kvalitet för Borlängebon.

Vi erbjuder våra nya medarbetare ett introduktionsprogram och ett gott stöd av vår metodstödjare genom hela introduktionsprocessen. Här hjälper vi och stöttar varandra. Du har dessutom chansen att vara med och ytterligare forma både arbetet och teamet. Välkommen till ett arbete där den ena dagen inte är den andra lik!

ARBETSUPPGIFTER
Något som också är unikt för oss på familjevåld är att du har ett nära samarbete med de fyra familjebehandlarna som jobbar direkt mot vårt team. Förutom familjebehandlarna består teamet av för närvarande av nio socialsekreterare och två 1:e socialsekreterare. Vi utökar nu teamet för att ge goda förutsättningar till en bättre arbetsbelastning.

Du kommer främst att arbeta med utredningar för barn men även vuxna som på något sätt har varit utsatta för våld, upplevt våld i nära relation eller våldsutövare och hedersproblematik. Du kommer att möta människor i kris och kan vara med om svåra situationer men en styrka, som vi ser det, är just att behandlingsdelen är så tätt kopplad i ärendeförloppet och att vi har gott stöd av varandra i teamet. Utöver de interna kontakterna kommer du ha kontakt med polis, skola, landsting och kvinnojour. Som socialsekreterare hos oss är du en av dem som utreder behov av stöd, hjälp och skydd samt följer upp de beslutade insatserna.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

KVALIFIKATIONER
Du ska vara utbildad socionom och ha en dokumenterad erfarenhet från utredningsarbete. Har du utbildning i våld i nära relation, MI och systemteori är detta meriterande. Vi ser gärna att du också har erfarenhet från Sign of safety och erfarenhet från behandling.

För att trivas på arbetet hos oss behöver du vara öppen, ha nära till skratt och ha en god samarbetsförmåga. Du känner dig trygg i rollen som socialsekreterare och du har god förmåga att arbeta självständigt. Du fattar egna beslut när så krävs, likväl som du samarbetar bra i grupp. Vidare har du har en förmåga att behålla ditt lugn även i pressade situationer.

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastnings och misstankeregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Socionom till mottagningsteamet

Ansök    Jul 17    Borlänge kommun    Socionom
Barn och ungdomsenheten är en av fyra enheter inom individ- och familjeomsorgen som har sin organisatoriska tillhörighet i Bildningssektorn. Enheten består av 60 medarbetare som är fördelade på sju team vilka är: mottagningsteam, barnteam, ungdomsteam, familjehemsteam, familjerättsteam samt ett tvärprofessionellt familjevåldsteam och den länsövergripande socialjouren. Alla team leds av en 1:e socialsekreterare och på enheten finns också enhetschef, bitr... Visa mer
Barn och ungdomsenheten är en av fyra enheter inom individ- och familjeomsorgen som har sin organisatoriska tillhörighet i Bildningssektorn.

Enheten består av 60 medarbetare som är fördelade på sju team vilka är: mottagningsteam, barnteam, ungdomsteam, familjehemsteam, familjerättsteam samt ett tvärprofessionellt familjevåldsteam och den länsövergripande socialjouren. Alla team leds av en 1:e socialsekreterare och på enheten finns också enhetschef, bitr. enhetschef och metodstödjare som håller i bl a introduktion.

Vårt mottagningsteam består av medarbetare med lång erfarenhet och god kompetens. Till teamet finns även en funktion av administrativt stöd kopplat.
I vårt team har vi:
• Spännande och varierade arbetsuppgifter
• En härlig sammanhållning och en god stämning
• Ett gott stöd av erfarna kollegor

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Som mottagningssekreterare arbetar du med att ta emot anmälningar, göra förhandsbedömningar och skyddsbedömningar för barn och unga.

Arbetet innebär att aktivt arbeta för en god samverkan både internt och externt med andra myndigheter och aktörer, som bland annat skola, förskola, polis, landsting m fl. Arbetet sker utifrån verksamhetssystemet BBIC, barns behov i centrum. Vi använder oss av Signs of safety.

KVALIFIKATIONER
• Socionomexamen.
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
• Kunskaper om myndigheters ansvar och lagstiftning.
• Mycket god förmåga att samarbeta.
• B-körkort.

Meriterande:
• Erfarenhet av arbete inom socialtjänsten, särskilt inom barn- och ungdomsområdet.
• Utbildning i MI, BBIC och Signs of Safety.

Som person är du trygg i dig själv, strukturerad, ansvarstagande och drivande. Viktigt att du kan hantera att vi är en verksamhet i ständig utveckling samt att du har en förmåga att hantera svåra situationer. Du är öppen, nyfiken, social och flexibel. Du är van att ta egna beslut. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Socionom till ungdomsgruppen

Vi är ett av 6 team inom enheten barn- och ungdom och består av en arbetsgrupp på 11 kollegor plus vår 1:e socialsekreterare. På vår enhet har vi dessutom stöd av metodstödjare, biträdande enhetschef och vår enhetschef. Vi tycker själva att vi har världens bästa jobb och hoppas att du vill bli en av oss! I vårt team har vi: • Spännande arbetsuppgifter • En härlig teamkänsla med god gemenskap • Stöd, vi stöttar och lyfter varandra • Skratt, trots att ... Visa mer
Vi är ett av 6 team inom enheten barn- och ungdom och består av en arbetsgrupp på 11 kollegor plus vår 1:e socialsekreterare. På vår enhet har vi dessutom stöd av metodstödjare, biträdande enhetschef och vår enhetschef. Vi tycker själva att vi har världens bästa jobb och hoppas att du vill bli en av oss!

I vårt team har vi:
• Spännande arbetsuppgifter
• En härlig teamkänsla med god gemenskap
• Stöd, vi stöttar och lyfter varandra
• Skratt, trots att vi har svåra arbetsuppgifter
• Trygghet och ett bra stöd från ledningen på enheten

ARBETSUPPGIFTER
Vi arbetar med ungdomar, dess familjer och nätverk där det finns olika typer av problematik, alltifrån att man behöver någon att prata med till psykisk ohälsa, kriminalitet och missbruk.

Som socialsekreterare hos oss är du en av de som utreder behov av stöd, hjälp och skydd samt följer upp de beslutade insatserna för dessa ungdomar.

KVALIFIKATIONER
Du är utbildad socionom och för att trivas på jobbet hos oss behöver du vara öppen, nyfiken, social och flexibel. Du har ett genuint intresse av att arbeta med ungdomar. För dig känns det även självklart att arbeta i enlighet med Borlänge kommuns värdegrund:

• Jag finns här för borlängebon
• Jag gillar utmaningar
• Jag möter varje människa med öppenhet

Välkommen till oss om du vill ha världens bästa jobb.
Vi ser fram emot att få träffa dig!
/Dina framtida kollegor på ungdomsgruppen!

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastnings och misstankeregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT! Visa mindre

Nu förstärker vi familjevåldsteamet med fler socionomer

Nu söker vi dig som är utbildad socionom och vill jobba i ett team med ett unikt koncept. I Borlänge finns det sex team inom enheten barn- och ungdom och ett av dessa team är familjevåldsteamet. Familjevåldsteamet ansvarar för utredningsarbetet med både barn och vuxna. Kort innebär det att familjerna slipper hanteras av olika instanser samt att hela familjen får en chans att samtala och slipper därmed berätta om sina upplevelser flera gånger. Detta tänke... Visa mer
Nu söker vi dig som är utbildad socionom och vill jobba i ett team med ett unikt koncept. I Borlänge finns det sex team inom enheten barn- och ungdom och ett av dessa team är familjevåldsteamet.

Familjevåldsteamet ansvarar för utredningsarbetet med både barn och vuxna. Kort innebär det att familjerna slipper hanteras av olika instanser samt att hela familjen får en chans att samtala och slipper därmed berätta om sina upplevelser flera gånger. Detta tänker vi innebär en ökad kvalitet för Borlängebon.

Vi erbjuder våra nya medarbetare ett introduktionsprogram och ett gott stöd av vår metodstödjare genom hela introduktionsprocessen. Här hjälper vi och stöttar varandra. Du har dessutom chansen att vara med och ytterligare forma både arbetet och teamet. Välkommen till ett arbete där den ena dagen inte är den andra lik!

ARBETSUPPGIFTER
Något som också är unikt för oss på familjevåld är att du har ett nära samarbete med de fyra familjebehandlarna som jobbar direkt mot vårt team. Förutom familjebehandlarna består teamet av för närvarande av nio socialsekreterare och två 1:e socialsekreterare. Vi utökar nu teamet för att ge goda förutsättningar till en bättre arbetsbelastning.

Du kommer främst att arbeta med utredningar för barn men även vuxna som på något sätt har varit utsatta för våld, upplevt våld i nära relation eller våldsutövare och hedersproblematik. Du kommer att möta människor i kris och kan vara med om svåra situationer men en styrka, som vi ser det, är just att behandlingsdelen är så tätt kopplad i ärendeförloppet och att vi har gott stöd av varandra i teamet. Utöver de interna kontakterna kommer du ha kontakt med polis, skola, landsting och kvinnojour. Som socialsekreterare hos oss är du en av dem som utreder behov av stöd, hjälp och skydd samt följer upp de beslutade insatserna.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

KVALIFIKATIONER
Du ska vara utbildad socionom och ha en dokumenterad erfarenhet från utredningsarbete. Har du utbildning i våld i nära relation, MI och systemteori är detta meriterande. Vi ser gärna att du också har erfarenhet från Sign of safety och erfarenhet från behandling.

För att trivas på arbetet hos oss behöver du vara öppen, ha nära till skratt och ha en god samarbetsförmåga. Du känner dig trygg i rollen som socialsekreterare och du har god förmåga att arbeta självständigt. Du fattar egna beslut när så krävs, likväl som du samarbetar bra i grupp. Vidare har du har en förmåga att behålla ditt lugn även i pressade situationer.

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastnings och misstankeregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Socionom till ungdomsgruppen

Vi är ett av 6 team inom enheten barn- och ungdom och består av en arbetsgrupp på 11 kollegor plus vår 1:e socialsekreterare. På vår enhet har vi dessutom stöd av metodstödjare, biträdande enhetschef och vår enhetschef. Vi tycker själva att vi har världens bästa jobb och hoppas att du vill bli en av oss! I vårt team har vi: • Spännande arbetsuppgifter • En härlig teamkänsla med god gemenskap • Stöd, vi stöttar och lyfter varandra • Skratt, trots att ... Visa mer
Vi är ett av 6 team inom enheten barn- och ungdom och består av en arbetsgrupp på 11 kollegor plus vår 1:e socialsekreterare. På vår enhet har vi dessutom stöd av metodstödjare, biträdande enhetschef och vår enhetschef. Vi tycker själva att vi har världens bästa jobb och hoppas att du vill bli en av oss!

I vårt team har vi:
• Spännande arbetsuppgifter
• En härlig teamkänsla med god gemenskap
• Stöd, vi stöttar och lyfter varandra
• Skratt, trots att vi har svåra arbetsuppgifter
• Trygghet och ett bra stöd från ledningen på enheten

ARBETSUPPGIFTER
Vi arbetar med ungdomar, dess familjer och nätverk där det finns olika typer av problematik, alltifrån att man behöver någon att prata med till psykisk ohälsa, kriminalitet och missbruk.

Som socialsekreterare hos oss är du en av de som utreder behov av stöd, hjälp och skydd samt följer upp de beslutade insatserna för dessa ungdomar.

KVALIFIKATIONER
Du är utbildad socionom och för att trivas på jobbet hos oss behöver du vara öppen, nyfiken, social och flexibel. Du har ett genuint intresse av att arbeta med ungdomar. För dig känns det även självklart att arbeta i enlighet med Borlänge kommuns värdegrund:

• Jag finns här för borlängebon
• Jag gillar utmaningar
• Jag möter varje människa med öppenhet

Välkommen till oss om du vill ha världens bästa jobb.
Vi ser fram emot att få träffa dig!
/Dina framtida kollegor på ungdomsgruppen!

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastnings och misstankeregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT! Visa mindre

Nu förstärker vi familjevåldsteamet med fler socionomer

Nu söker vi dig som är utbildad socionom och vill jobba i ett team med ett unikt koncept. I Borlänge finns det sex team inom enheten barn- och ungdom och ett av dessa team är familjevåldsteamet. Familjevåldsteamet ansvarar för utredningsarbetet med både barn och vuxna. Kort innebär det att familjerna slipper hanteras av olika instanser samt att hela familjen får en chans att samtala och slipper därmed berätta om sina upplevelser flera gånger. Detta tänke... Visa mer
Nu söker vi dig som är utbildad socionom och vill jobba i ett team med ett unikt koncept. I Borlänge finns det sex team inom enheten barn- och ungdom och ett av dessa team är familjevåldsteamet.

Familjevåldsteamet ansvarar för utredningsarbetet med både barn och vuxna. Kort innebär det att familjerna slipper hanteras av olika instanser samt att hela familjen får en chans att samtala och slipper därmed berätta om sina upplevelser flera gånger. Detta tänker vi innebär en ökad kvalitet för Borlängebon.

Vi erbjuder våra nya medarbetare ett introduktionsprogram och ett gott stöd av vår metodstödjare genom hela introduktionsprocessen. Här hjälper vi och stöttar varandra. Du har dessutom chansen att vara med och ytterligare forma både arbetet och teamet. Välkommen till ett arbete där den ena dagen inte är den andra lik!

ARBETSUPPGIFTER
Något som också är unikt för oss på familjevåld är att du har ett nära samarbete med de fyra familjebehandlarna som jobbar direkt mot vårt team. Förutom familjebehandlarna består teamet av för närvarande av nio socialsekreterare och två 1:e socialsekreterare. Vi utökar nu teamet för att ge goda förutsättningar till en bättre arbetsbelastning.

Du kommer främst att arbeta med utredningar för barn men även vuxna som på något sätt har varit utsatta för våld, upplevt våld i nära relation eller våldsutövare och hedersproblematik. Du kommer att möta människor i kris och kan vara med om svåra situationer men en styrka, som vi ser det, är just att behandlingsdelen är så tätt kopplad i ärendeförloppet och att vi har gott stöd av varandra i teamet. Utöver de interna kontakterna kommer du ha kontakt med polis, skola, landsting och kvinnojour. Som socialsekreterare hos oss är du en av dem som utreder behov av stöd, hjälp och skydd samt följer upp de beslutade insatserna.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

KVALIFIKATIONER
Du ska vara utbildad socionom och ha en dokumenterad erfarenhet från utredningsarbete. Har du utbildning i våld i nära relation, MI och systemteori är detta meriterande. Vi ser gärna att du också har erfarenhet från Sign of safety och erfarenhet från behandling.

För att trivas på arbetet hos oss behöver du vara öppen, ha nära till skratt och ha en god samarbetsförmåga. Du känner dig trygg i rollen som socialsekreterare och du har god förmåga att arbeta självständigt. Du fattar egna beslut när så krävs, likväl som du samarbetar bra i grupp. Vidare har du har en förmåga att behålla ditt lugn även i pressade situationer.

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastnings och misstankeregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Socionom till Kris och Traumamottagningen , Borlänge

Ansök    Jun 25    Region Dalarna    Socionom
Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna! Kris- och Traumamottagningen i Borlänge söker en socionom. ARBETSBESKRIVNING Vuxenpsykiatrin i Dalarna är en samlad specialistverksamhet och tillhör division psykiatri inom Hälso- och sjukvården. Kris- och Traumamottagningen är en självständig enhet inom basenhet Mellersta Dalarna och Västerbergslagen med placering i... Visa mer
Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna!

Kris- och Traumamottagningen i Borlänge söker en socionom.

ARBETSBESKRIVNING

Vuxenpsykiatrin i Dalarna är en samlad specialistverksamhet och tillhör division psykiatri inom Hälso- och sjukvården.

Kris- och Traumamottagningen är en självständig enhet inom basenhet Mellersta Dalarna och Västerbergslagen med placering i Borlänge.

Mottagningen har ett länsuppdrag att erbjuda vård och behandling till personer som är nyanlända/asylsökande eller personer som har en pågående kontakt med psykiatriska mottagningar och som är traumatiserade av händelser i samband med krig, tortyr eller annat samhälleligt våld.

Mottagningen ska erbjuda traumabehandling till personer från 15 års ålder, som traumafokuserad terapi, individuellt, i grupp eller familjevis.
Det ingår även att vara uppdaterad på ny kunskap och främja den transkulturella specialistvården inom Region Dalarna.

Bemanningen på mottagningen består av 5 medarbetare med terapeutisk kompetens varav en socionom, medicinsk sekreterare på deltid, två psykologer och en psykiatriker på deltid.
En av psykologerna har förutom det kliniska arbetet, även uppdraget som enhetschef.

KVALIFIKATIONER

Vi söker Dig som är socionom och har erfarenheter av att arbeta med bedömning och samtalsbehandling av personer som är traumatiserade.
Goda kunskaper om kris- och traumabehandling är önskvärt och gärna grundläggande psykoterapeutisk kompetens.

Att kunna möta personer i kris på andra språk än svenska är meriterande liksom erfarenhet av att möta personer från andra kulturer och förståelse för olika kulturella sammanhang.

Du kommer att arbeta självständigt med bedömning och behandling men med stöd av och ibland tillsammans med, övriga teammedlemmar.

Du kommer att erbjudas handledning av meriterade handledarutbildade psykoterapeuter och vidareutbildning efter behov.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga.

Region Dalarnas uppgift är att göra Dalarna till en ännu bättre plats att leva på. Vi har ett brett uppdrag så möjligheterna är stora att du hittar ditt drömjobb hos oss! Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, hjälpmedel, kollektivtrafik och folkhögskolor, samt arbetar med folkbildning, forskning, folkhälsa och kultur. Vi arbetar också med utvecklingsfrågor inom infrastruktur, näringsliv, arbetsmarknad och miljö.
Läs mer om hur det är att jobba hos oss på regiondalarna.se/jobb

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag. Visa mindre

KC Familjehemsvård söker familjehemskonsulent

Ansök    Maj 24    KC Familjehemsvård    Socionom
KC Familjehemsvård söker familjehemskonsulent   KC Familjehemsvård är en privatägd konsulentstödd familjehemsverksamhet. Vi är etablerade sedan 2002 med kontor i Borlänge och Örebro. Våra uppdragsgivare är kommuner i hela landet och våra familjehem finns i mellan Sverige.   Som familjehemskonsulent blir dina huvudsakliga arbetsuppgifter att rekrytera, utreda, utbilda och handleda familjehem som företrädesvis tar emot barn och unga med större vårdbehov.   V... Visa mer
KC Familjehemsvård söker familjehemskonsulent   KC Familjehemsvård är en privatägd konsulentstödd familjehemsverksamhet. Vi är etablerade sedan 2002 med kontor i Borlänge och Örebro. Våra uppdragsgivare är kommuner i hela landet och våra familjehem finns i mellan Sverige.   Som familjehemskonsulent blir dina huvudsakliga arbetsuppgifter att rekrytera, utreda, utbilda och handleda familjehem som företrädesvis tar emot barn och unga med större vårdbehov.   Vi söker dig som är strukturerad, självständig och som kan samarbeta med familjehem, kollegor och kunder med ett smidigt och flexibelt förhållningssätt.   Vi bedriver en högkvalitativ verksamhet och du som söker behöver vara högskoleutbildad inom arbetsområdet och ha erfarenhet inom socialt arbete.   I företagets kontinuerliga verksamhetsutveckling är alla medarbetare delaktiga.   Eftersom arbetet innebär många resor till familjehem och möten är körkort ett krav. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.   Anställningsform:                     Tillsvidareanställning, vi tillämpar provanställning Tjänstgöringsgrad:                    100% eller enligt överenskommelse Tillträde:                                       Snarast Kontaktperson:                         Therese Höglund, telefon 0243-21 30 37 Ansökan med CV och personligt brev skickas till: [email protected]   Sista ansökningsdag är 15 juni 2019.   Vi behandlar ansökningar löpande under rekryteringstiden.   Välkommen med din ansökan! Läs mer om oss på: www.kckom.se                          facebook: KC Familjehemsvård   Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Socionom till Kris och Traumamottagningen , Borlänge

Ansök    Maj 27    Region Dalarna    Socionom
Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna! Kris- och Traumamottagningen i Borlänge söker en socionom. ARBETSBESKRIVNING Vuxenpsykiatrin i Dalarna är en samlad specialistverksamhet och tillhör division psykiatri inom Hälso- och sjukvården. Kris- och Traumamottagningen är en självständig enhet inom basenhet Mellersta Dalarna och Västerbergslagen med placering i... Visa mer
Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna!

Kris- och Traumamottagningen i Borlänge söker en socionom.

ARBETSBESKRIVNING

Vuxenpsykiatrin i Dalarna är en samlad specialistverksamhet och tillhör division psykiatri inom Hälso- och sjukvården.

Kris- och Traumamottagningen är en självständig enhet inom basenhet Mellersta Dalarna och Västerbergslagen med placering i Borlänge.

Mottagningen har ett länsuppdrag att erbjuda vård och behandling till personer som är nyanlända/asylsökande eller personer som har en pågående kontakt med psykiatriska mottagningar och som är traumatiserade av händelser i samband med krig, tortyr eller annat samhälleligt våld.

Mottagningen ska erbjuda traumabehandling till personer från 15 års ålder, som traumafokuserad terapi, individuellt, i grupp eller familjevis.
Det ingår även att vara uppdaterad på ny kunskap och främja den transkulturella specialistvården inom Region Dalarna.

Bemanningen på mottagningen består av 5 medarbetare med terapeutisk kompetens varav en socionom, medicinsk sekreterare på deltid, två psykologer och en psykiatriker på deltid.
En av psykologerna har förutom det kliniska arbetet, även uppdraget som enhetschef.

KVALIFIKATIONER

Vi söker Dig som är socionom och har erfarenheter av att arbeta med bedömning och samtalsbehandling av personer som är traumatiserade.
Goda kunskaper om kris- och traumabehandling är önskvärt och gärna grundläggande psykoterapeutisk kompetens.

Att kunna möta personer i kris på andra språk än svenska är meriterande liksom erfarenhet av att möta personer från andra kulturer och förståelse för olika kulturella sammanhang.

Du kommer att arbeta självständigt med bedömning och behandling men med stöd av och ibland tillsammans med, övriga teammedlemmar.

Du kommer att erbjudas handledning av meriterade handledarutbildade psykoterapeuter och vidareutbildning efter behov.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga.

Region Dalarnas uppgift är att göra Dalarna till en ännu bättre plats att leva på. Vi har ett brett uppdrag så möjligheterna är stora att du hittar ditt drömjobb hos oss! Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, hjälpmedel, kollektivtrafik och folkhögskolor, samt arbetar med folkbildning, forskning, folkhälsa och kultur. Vi arbetar också med utvecklingsfrågor inom infrastruktur, näringsliv, arbetsmarknad och miljö.
Läs mer om hur det är att jobba hos oss på regiondalarna.se/jobb

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag. Visa mindre

Socionom till ungdomsgruppen

Vi är ett av 6 team inom enheten barn- och ungdom och består av en arbetsgrupp på 11 kollegor plus vår 1:e socialsekreterare. På vår enhet har vi dessutom stöd av metodstödjare, biträdande enhetschef och vår enhetschef. Vi tycker själva att vi har världens bästa jobb och hoppas att du vill bli en av oss! I vårt team har vi: • Spännande arbetsuppgifter • En härlig teamkänsla med god gemenskap • Stöd, vi stöttar och lyfter varandra • Skratt, trots att ... Visa mer
Vi är ett av 6 team inom enheten barn- och ungdom och består av en arbetsgrupp på 11 kollegor plus vår 1:e socialsekreterare. På vår enhet har vi dessutom stöd av metodstödjare, biträdande enhetschef och vår enhetschef. Vi tycker själva att vi har världens bästa jobb och hoppas att du vill bli en av oss!

I vårt team har vi:
• Spännande arbetsuppgifter
• En härlig teamkänsla med god gemenskap
• Stöd, vi stöttar och lyfter varandra
• Skratt, trots att vi har svåra arbetsuppgifter
• Trygghet och ett bra stöd från ledningen på enheten

ARBETSUPPGIFTER
Vi arbetar med ungdomar, dess familjer och nätverk där det finns olika typer av problematik, alltifrån att man behöver någon att prata med till psykisk ohälsa, kriminalitet och missbruk.

Som socialsekreterare hos oss är du en av de som utreder behov av stöd, hjälp och skydd samt följer upp de beslutade insatserna för dessa ungdomar.

KVALIFIKATIONER
Du är utbildad socionom och för att trivas på jobbet hos oss behöver du vara öppen, nyfiken, social och flexibel. Du har ett genuint intresse av att arbeta med ungdomar. För dig känns det även självklart att arbeta i enlighet med Borlänge kommuns värdegrund:

• Jag finns här för borlängebon
• Jag gillar utmaningar
• Jag möter varje människa med öppenhet

Välkommen till oss om du vill ha världens bästa jobb.
Vi ser fram emot att få träffa dig!
/Dina framtida kollegor på ungdomsgruppen!

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastnings och misstankeregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT! Visa mindre

Verksamhetsutvecklare / projektledare Borlänge

Ansök    Mar 27    Rädda Barnens Riksförbund    Socionom
Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer ? i Sverige och i världen. Vi ser en värld som tillgodoser varje barns rätt till liv och utveckling, trygghet och skydd och rätt till delaktighet. Vårt uppdrag är att verka för och inspirera till genomgripande förbättringar i hur barn behandlas och att uppnå omedelbara och bestående förändringar i deras liv. Rädda Barnen är en folkrörelse som stöds av närmare... Visa mer
Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer ? i Sverige och i världen. Vi ser en värld som tillgodoser varje barns rätt till liv och utveckling, trygghet och skydd och rätt till delaktighet. Vårt uppdrag är att verka för och inspirera till genomgripande förbättringar i hur barn behandlas och att uppnå omedelbara och bestående förändringar i deras liv. Rädda Barnen är en folkrörelse som stöds av närmare 179 000 medlemmar och givare. Vi är ca 350 anställda i Sverige varav ett 100-tal tjänster finns på regionala kontor runtom i landet, och ett 30-tal tjänster är internationellt placerade. Rädda Barnen är en av 29 medlemsorganisationer inom Internationella Rädda Barnen och tillsammans är vi närmare 24 000 medarbetare verksamma i mer än 120 länder.

Om uppdraget
Vill du göra skillnad för barn och förverkliga Rädda Barnens ambitiösa mål?
Sök rollen som Verksamhetsutvecklare/projektledare.

Om uppdraget
I rollen som verksamhetsutvecklaren arbetar du med föreningsutveckling och resursmobilisering tillsammans med Rädda Barnens lokalföreningar i Dalarna. I uppdraget ingår att stärka kapaciteten hos medlemsrörelsen för att utföra lokal verksamhet för barn, samt påverkansarbete för våra prioriterade målgrupper, barn i migration, barn i socioekonomisk utsatthet, samt barn utsatta för våld. Du ger även stöd till medlemsrörelsen att mobilisera lokala resurser i form av fler aktiva samt skapa samverkan med relevanta lokala aktörer.
Denna tjänst kombineras med en särskild satsning på verksamhet med fokus på föräldrastärkande insatser för och tillsammans med familjer i migration i Avesta, Hedemora, Borlänge och Vansbro kommuner.


Vem söker vi?
För att bli lyckas i rollen ser vi att du har följande kvalifikationer:
? Högskoleexamen eller motsvarande gärna med inriktning på mänskliga rättigheter, socialt arbete, pedagogik, ledarutveckling eller folkbildning
? Vana att driva och genomföra projekt
? Erfarenhet som anställd eller förtroendevald inom folkrörelse/ideell organisation
? Goda kunskaper om barns livsvillkor i Sverige
? God administrativ och analytisk förmåga
? Kunskap om det ideella arbetets kärnvärden och förutsättningar
? God svenska och engelska i tal och skrift
? Goda kunskaper om Barnkonventionens innehåll och tillämpning
? Meriterande är kunskaper om migration och barn på flykt, eftersom det är en av våra största målgrupper

Alla medarbetare inom Rädda Barnen förväntas självklart efterleva organisationens värderingar. Personliga egenskaper vi ser är viktiga för att lyckas i rollen är att du levererar resultat genom att ta personligt ansvar och att du leder och inspirerar andra. Du samarbetar även effektivt med andra och kommunicerar klart och direkt för att skapa engagemang och påverka.


Låter det intressant?
Rollen är en fri visstidsanställning till vårt kontor i Borlänge med önskat tillträde 2019-05-01 tom 2019-12-31 med möjlighet till förlängning. Arbetstiden är periodvis förlagd till kvällar och helger när verksamheten så kräver. Tjänsten innebär en del resor i Dalarna så körkort och egen bil krävs.

Vi ser fram emot att ta del av din ansökan så snart som möjligt och senast 8 april 2019. Har du någon fråga kontakta gärna Cecilia Malm, teamledare, 08-698 91 86, [email protected]. Då vi är noga med att vara en trygg och säker plats för barn ber vi om utdrag ur belastningsregistret i samband med anställning. Visa mindre

Socionom till familjevåldsteamet

Nu söker vi dig som är utbildad socionom och vill jobba i ett team med ett unikt koncept. I Borlänge finns det sex team inom enheten barn- och ungdom och ett av dessa team är familjevåldsteamet. Familjevåldsteamet ansvarar för utredningsarbetet med både barn och vuxna. Kort innebär det att familjerna slipper hanteras av olika instanser samt att hela familjen får en chans att samtala och slipper därmed berätta om sina upplevelser flera gånger. Sedermera i... Visa mer
Nu söker vi dig som är utbildad socionom och vill jobba i ett team med ett unikt koncept. I Borlänge finns det sex team inom enheten barn- och ungdom och ett av dessa team är familjevåldsteamet.

Familjevåldsteamet ansvarar för utredningsarbetet med både barn och vuxna. Kort innebär det att familjerna slipper hanteras av olika instanser samt att hela familjen får en chans att samtala och slipper därmed berätta om sina upplevelser flera gånger. Sedermera innebär det en ökad kvalitet för borlängebon, vilket går hand i hand med vår värdegrund;

• Jag finns här för borlängebon
• Jag gillar utmaningar
• Jag möter alla med öppenhet

Vi erbjuder våra nya medarbetare ett introduktionsprogram och ett gott stöd av vår metodstödjare genom hela introduktionsprocessen. Här hjälper vi och stöttar varandra. Du har dessutom chansen att vara med och ytterligare forma både arbetet och teamet. Välkommen till ett arbete där den ena dagen inte är den andra lik!

ARBETSUPPGIFTER
Något som också är unikt för oss på familjevåld är att du har ett nära samarbete med de fyra familjebehandlarna som jobbar direkt mot vårt team. Förutom familjebehandlarna består teamet av nio socialsekreterare och två 1:e socialsekreterare.

Du kommer främst att arbeta med utredningar för barn men även vuxna som på något sätt har varit utsatta för våld, upplevt våld i nära relation eller våldsutövare. Du kommer att möta människor i kris och kan vara med om svåra situationer men en styrka, som vi ser det, är just att behandlingsdelen är så tätt kopplad i ärendeförloppet och att vi har gott stöd av varandra i teamet. Utöver de interna kontakterna kommer du ha kontakt med polis, skola, landsting och kvinnojour. Som socialsekreterare hos oss är du en av dem som utreder behov av stöd, hjälp och skydd samt följer upp de beslutade insatserna.

KVALIFIKATIONER
Du ska vara utbildad socionom och ha en dokumenterad erfarenhet från utredningsarbete. Har du utbildning i våld i nära relation, MI och systemteori är detta meriterande. Vi ser gärna att du också har erfarenhet från Sign of safety och erfarenhet från behandling.

För att trivas på arbetet hos oss behöver du vara öppen, ha nära till skratt och ha en god samarbetsförmåga. Du känner dig trygg i rollen som socialsekreterare och du har god förmåga att arbeta självständigt. Du fattar egna beslut när så krävs, likväl som du samarbetar bra i grupp. Vidare har du har en förmåga att behålla ditt lugn även i pressade situationer.

ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastnings och misstankeregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre