Lediga jobb som Säkerhetsingenjör i Borlänge

Se lediga jobb som Säkerhetsingenjör i Borlänge. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Borlänge som finns hos arbetsgivaren.

Hälsa och Säkerhetsspecialist, Process Industries

Ansök    Jan 5    AFRY AB    Säkerhetsingenjör
Företagsbeskrivning AFRY är ett internationellt företag inom teknik, design och rådgivning. Vi hjälper våra kunder att utvecklas inom hållbarhet och digitalisering. Vi är 19 000 hängivna experter inom områdena infrastruktur, industri och energi, som arbetar över hela världen för att skapa hållbara lösningar för kommande generationer. Making Future. Jobbeskrivning För att möta den spännande utvecklingen i mellersta Sverige och ökande efterfrågan på våra t... Visa mer
Företagsbeskrivning
AFRY är ett internationellt företag inom teknik, design och rådgivning. Vi hjälper våra kunder att utvecklas inom hållbarhet och digitalisering.
Vi är 19 000 hängivna experter inom områdena infrastruktur, industri och energi, som arbetar över hela världen för att skapa hållbara lösningar för kommande generationer.
Making Future.


Jobbeskrivning
För att möta den spännande utvecklingen i mellersta Sverige och ökande efterfrågan på våra tjänster söker vi dig som vill arbeta med Hälsa-och Säkerhet inom processindustrin.
Som Hälsa- och Säkerhetsspecialist arbetar du med våra kunders anläggningar, maskiner, arbetssätt och personal för att uppnå en bättre säkerhetskultur, arbetsplats och arbetsmiljö. Detta genom att utveckla våra kunders kompetens, beteende samt tekniska lösningar med målet att minimera risker i deras anläggningar.
I våra uppdrag kan du få arbeta med:
Hälsa och Säkerhet i inversteringsprojekt: Roller som t.ex. Safety Officer/Advisor, Safety Manager, BAS P/U, HSE Expert mm.
Säkerställa att Tillstånd och Myndighetskrav efterlevs; Kemiska arbetsmiljörisker, Brandfarlig vara, Seveso-rådgivning, SIL-bestämning, Maskinsäkerhet, Tryckbärande utrustning.
CE-märkning av maskiner och utrustningar
Resursförstärkning i organisationer som tex Arbetsmiljöingenjör, Interimschef, Projektledare av HS relaterade projekt hos kund.
Verksamhetsledningssystem; ISO 9001, ISO 45001, ISO 14001
Säkerhetskultur, Säkerhetsrutiner, Säkerhetsutbildningar, Nulägesanalyser inom säkerhet.
Riskhantering; t.ex. HAZOP, Grovanalys, PHA

Våra kunder finns främst inom Processindustrin som t.ex. Bioindustri, Kemi, Gruva, Batteri, Metall samt Papper och Massa. Du kommer att jobba med en blandning av korta och långa uppdrag.
I din roll som Hälsa- och Säkerhetsspecialist hos oss kan det förekomma resor runt om i och utanför Sverige då vårt verksamhetsområde är både nationellt och internationellt.
Placeringsort Borlänge.


Kravspecifikation
Vi söker dig med relevant utbildning och/eller erfarenhet av arbete inom Hälsa & Säkerhet i roller som till exempel ingenjör, projektledare, verksamhetskonsult, chef och specialist, från branscher som konsultbranschen, processindustrin, industri eller anläggningsföretag.
Som person är du förtroendeingivande med förmågan att snabbt sätta dig in i nya miljöer, branscher och produkter. Du är självständig men jobbar även gärna med kollegor för att utvecklas och lära av varandra. För att lyckas i rollen som konsult behöver du vara lyhörd, flexibel och gilla utmaningar. Självklart är du noggrann och kvalitetsmedveten med goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.
För att jobba med hälsa och säkerhet ställs höga krav, och förmågan att kommunicera är viktig. Vi ställer därför krav på att du behärskar det svenska språket flytande samt är väl förtrogen med engelska.
Då resor förekommer bör du ha B-körkort.


Ytterligare information
AFRY är rankat som en av Sveriges mest populära arbetsgivare bland ingenjörer. Vill du vara en del av AFRYs framgångssaga kan vi erbjuda karriärmöjligheter med omväxlande arbetsuppgifter där du får möjlighet att utvecklas inom dina intresseområden. För att hjälpa dig att utvecklas satsar vi mycket på variation i uppdragen tillsammans med kompetensutveckling i form av utbildning och hoppas på detta sätt kunna bidra till din personliga utveckling.
Vi har en inkluderande kultur med ledare som stöttar din utveckling och som vågar tänka stort. Ledare som är modiga, hängivna och gör det de tror på, och som stöttar dig i att göra detsamma. Vårt fokus på ledarskap ger goda förutsättningar att utvecklas och växa i din roll.
Hos AFRY får du utvecklas och samtidigt vara med och bidra till någonting meningsfullt. Du är med och gör skillnad genom att utveckla hållbara lösningar med ett långsiktigt perspektiv. Vi har ett stort fokus på hållbarhet – det är en central del i vår vision och affärsstrategi.
Tillsammans skapar vi hållbara lösningar för framtida generationer.
Vi kommer att gå igenom urvalet löpande. Tveka inte, utan hör av dig om det är något som du undrar över!
Vi ser fram emot din ansökan!
Sista ansökan är 2023-01-31
Kontaktperson
Magnus Stål
Sektionschef, Operational Excellence Middle
072-209 27 11
[email protected]
AFRY is committed to creating an inclusive & diverse environment and we are actively looking for qualified candidates irrespective of gender, gender identity, sexual orientation, ethnicity, religion, disability, or age. You will be part of a global and diverse company where our differences are our strengths. Join us to accelerate the transition towards a sustainable society. Visa mindre

Specialist inom processäkerhet

Ansök    Nov 28    AFRY AB    Säkerhetsingenjör
Företagsbeskrivning AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle. Vi är 17 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer. Safety inom AFRY består av ett nationellt team av ca 70 specialister som har lång erfarenhet av flera områden inom riskhantering. Vi har en kult... Visa mer
Företagsbeskrivning
AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle.
Vi är 17 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer.
Safety inom AFRY består av ett nationellt team av ca 70 specialister som har lång erfarenhet av flera områden inom riskhantering. Vi har en kultur av att hjälpa och utveckla varandra, därför kommer du att kunna växa hos oss. Självklart har vi förmåner som flextid, friskvårdbidrag m.m. för våra medarbetare och trygghet genom kollektivavtal. Möjlighet finns att vara drivande av den teknisk utvecklingen genom att engagera sig i medarbetarstyrda arbetsgrupper, ledda av vårt utvecklingsteam.
En balans mellan arbete och fritid är något vi på AFRY värdesätter högt. Det erbjuds bland annat gemensamma aktiviteter inom vårt affärsområde Safety och även gemensamma aktiviteter inom Club AFRY där hela det lokala kontoret ingår. Vi jobbar aktivt med att främja mångfald - vi är ett företag som tror att det kommer att göra oss ännu starkare, mer produktiva och framgångsrika.


Jobbeskrivning
För att möta den ökande efterfrågan på våra tjänster söker vi dig som vill arbeta med processäkerhet. Som expert inom processäkerhet skapar du en säker anläggning för våra kunder.
· Dina insatser kommer används redan under idéstadiet när en ny processindustri planeras. Det kan handla om anläggningens layout, där de farliga processerna ska placeras på ett sätt som minimerar risker.
· I senare skeden behöver du arbeta med att identifiera och hanterar de mindre uppenbara riskerna. Här jobbar du metodiskt med arbetsgrupper där du leder dem i t.ex. HAZOP-workshops, SIL-analyser etc.
· Du får också ofta ett samordnande uppdrag att tillse att lagar och regler inom HSE-området uppfylls, t.ex. avseende hantering av trycksatta anordningar, brandfarliga vara och kemiska hälsorisker.
· Att identifiera potentiella källor för utsläpp av brandfarliga eller giftiga vätskor och gaser är en del av dina arbetsuppgifter, också att ta fram klassningsplaner och beräkna konsekvenser i form av brand, explosion och giftiga utsläpp.
Våra kunder finns inom flera branscher, t.ex. förnybara energikällor, skogs-, läkemedels-, stål och kemiindustrin. Du kommer att jobba med en blandning av korta och långa uppdrag. Vidare kommer du ha flera kontaktytor såväl internt som externt, nationellt och internationellt
Inom Safety på AFRY är vi idag ca 70 kompetenta, drivna och engagerade medarbetare på flertalet kontor i Sverige. Vi har vuxit mycket under de senaste åren och vill fortsätta växa, både i antal och kompetensmässigt.
I din roll som riskkonsult hos oss kan det förekomma resor runt i och utanför Sverige då vårt verksamhetsområde är internationellt. Just nu säker vi flertalet nya medarbetare inom detta område varför din stationeringsort kan vara både vid AFRYs-kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala eller Borlänge. Andra orter kan också diskuteras.


Kravspecifikation
Vi söker dig som är intresserad av att arbeta med processäkerhet. Kanske gör du det redan idag, eller så har du kommit i kontakt med processäkerhet i annan roll som du har idag. Om du tycker om att jobba med teknik, är systematisk och gillar att jobba med komplicerade problem, och samtidigt är en lagspelare kommer du att passa för våra uppdrag. Vi ser gärna att du har en akademisk examen som civilingenjör inom kemiteknik eller förvärvat din kunskap enligt motsvarande.
I rollen som konsult behöver du bygga personliga nätverk såväl hos kundföretagen som internt hos AFRY. Har du ett uppbyggt nätverk, ser vi det som en stor fördel. Vidare är du duktig på att bibehålla och förvalta dina befintliga relationer och du triggas av att hitta nya affärsmöjligheter. Du behöver också ha förmågan att hantera en budget och leverera med korta deadlines samt själv planera och organisera ditt arbete. Gillar du även att vara uppdragsledare och vägleda dina kollegor ser vi det som ett plus. Om du å andra sidan tycker det är roligare att specialisera dig och ha möjlighet att specialisera dig inom ett visst område, är det en annan egenskap som det också ses positivt på.
För att jobba med säkerhet ställs höga krav på förmågan att kommunicera. Därför kommer det ställas krav på att du behärskar det svenska språket flytande samt är väl förtrogen med engelska i tal och skrift.
Vi värdesätter personlig integritet, noggrannhet och att du har ett genuint intresse för ditt arbete.
Vi kommer att gå igenom urvalet löpande. Tveka inte, utan hör av dig om det är något som du undrar över! Vi ser fram emot din ansökan!


Ytterligare information
Välkommen med din ansökan, sista ansökningsdag är 2023-01-08


Kontaktperson för frågor:
I Väst:
Sohrab Nassiri, Sektionschef Safety Region Väst
010 - 505 32 42
[email protected]
I Öst:
Tomas Lackman, Sektionschef Safety Region Öst
[email protected]
010 - 505 14 19
I Syd:
Jennie Ossmark Torstensson, Sektionschef Safety Region Syd
[email protected]
010 - 505 10 48
I Norr:
Nike Schweitzer, Sektionschef Safety Region Nord
[email protected]
010 - 505 78 22
AFRY is committed to creating an inclusive & diverse environment and we are actively looking for qualified candidates irrespective of gender, gender identity, sexual orientation, ethnicity, religion, disability, or age. You will be part of a global and diverse company where our differences are our strengths. Join us to accelerate the transition towards a sustainable society. Visa mindre

MTO-specialist inom trafiksäkerhet järnväg

Ansök    Dec 22    Trafikverket    Säkerhetsingenjör
Som MTO-specialist inom trafiksäkerhet järnväg på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra i det viktiga arbetet med trafiksäkerhet på järnvägsområdet. Avdelningen Verksamhetsutveckling och förvaltning på Verksamhetsområde Trafik har bland annat till uppdrag att leverera stora verksamhetutvecklingsprojekt inom trafikplanering och tågledning på järnvägsområdet. MTO-specialist ... Visa mer
Som MTO-specialist inom trafiksäkerhet järnväg på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra i det viktiga arbetet med trafiksäkerhet på järnvägsområdet. Avdelningen Verksamhetsutveckling och förvaltning på Verksamhetsområde Trafik har bland annat till uppdrag att leverera stora verksamhetutvecklingsprojekt inom trafikplanering och tågledning på järnvägsområdet.


MTO-specialist inom trafiksäkerhet järnväg

Arbetsuppgifter

I den här rollen deltar du i att driva och genomföra säkerhetsarbete i några av våra mest spännande utmaningar som kretsar kring utveckling av Sveriges trafikplanering och tågledning. Ditt arbete skapar förutsättningar för ett systematiskt MTO-arbete samt utveckling och implementering av gemensamma arbetssätt och verktyg.
I projekten, tillsammans med mottagande förvaltning och övriga delar av verksamheten, arbetar du med att planera, genomföra samt dokumentera riskanalyser och riskanalysrapporter enligt EU-förordningen 402/2013 - gemensam säkerhetsmetod för riskvärdering och riskbedömning (Common Safety Methods - Risk Assessment (CSM-RA)). Du kommer ta fram både styrande och beskrivande dokumentation i enlighet med CSM-RA och Trafikverkets interna riktlinjer för försäkerhetsstyrning.
Du driver självständigt framtagningen av processdokument och arbetar kontinuerligt utifrån ett MTO-perspektiv. Du är specialisten, har sakkunskapen och har en stöttande roll gentemot organisationen.

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Denna annons kommer vara publicerad över julledigheten, och intervjuer beräknas till början av februari.
Möjliga placeringsorter: Solna, Gävle, Malmö, Göteborg, Borlänge
#LI-Hybrid

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
Har en universitets- eller högskoleexamen om 180 hp (120p) med relevant inriktning inom till exempel teknik eller kognitionsvetenskap, eller annan motsvarande utbildning eller erfarenhet som Trafikverket bedömer som likvärdig.
Har flerårig erfarenhet av säkerhetskrav, säkerhetsplanering och säkerhetsstyrning vid utveckling av komplexa och datorbaserade tekniska system inom järnväg eller andra områden (till exempel kärnkraft eller andra energisystem) som vi på Trafikverket bedömer som likvärdigt.
Har erfarenhet av att leda och praktiskt genomföra riskanalyser i komplexa tekniska system.
Har flerårig erfarenhet av kvalitets- och dokumentstyrning kopplat till säkerhetsstyrning.
Kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Det är meriterande om du:
Har erfarenhet av arbete med signalsystem för järnväg.
Har metodikkunskap av RAMS-analyserna SS-EN 50126, 50128, 50129 och CSM-RA 402/2013.
Har kunskap om kvalitetsledningsmodeller motsvarande ISO 9001, modeller och metoder för projektstyrning, kravspårning och konfigurationsstyrning samt ERA:s Safety Management System (SMS).

För att lyckas i rollen har du god samarbets- och kommunikationsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar hela organisationen. Du är initiativtagande och ser självständigt vad som behöver göras och agerar därefter. Du är flexibel och har god förmåga att planera och strukturera. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas i ditt arbete.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.
Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. Visa mindre

Säkerhetssamordnare

Borlänge Energi är en viktig pusselbit i Borlängebornas värld och vardag. Vi bedriver en verksamhet där vi tillhandahåller infrastrukturtjänster inom fjärrvärme, elnät, stadsnät, avfall, vatten och avlopp. Vi producerar och säljer el, erbjuder tjänster inom energisektorn samt vårdar och förnyar kommunens stadsmiljö. Det ska vara tryggt och enkelt att bo i Borlänge, samtidigt som våra kunder ska känna att vår verksamhet är hållbar och prisvärd. Vi är en ak... Visa mer
Borlänge Energi är en viktig pusselbit i Borlängebornas värld och vardag.
Vi bedriver en verksamhet där vi tillhandahåller infrastrukturtjänster inom fjärrvärme, elnät, stadsnät, avfall, vatten och avlopp. Vi producerar och säljer el, erbjuder tjänster inom energisektorn samt vårdar och förnyar kommunens stadsmiljö. Det ska vara tryggt och enkelt att bo i Borlänge, samtidigt som våra kunder ska känna att vår verksamhet är hållbar och prisvärd. Vi är en aktör som kraftfullt arbetar för ett hållbart samhälle.
Vi är i en spännande utvecklingsfas och förstärker organisationen och söker dig med kompetens och nyfikenhet att möta framtiden tillsammans med oss.
Är du utvecklingsinriktad?
Trivs du i en roll där du får arbeta med säkerhetsfrågor?
Då kanske du är den vi söker!
Arbetsuppgifter
Som säkerhetssamordnare kommer du att arbeta brett inom säkerhetsområdet. Du ansvarar för att driva, utveckla och samordna säkerhetsarbetet inom informations-, kontinuitet- och egendomsskydd och dataskydd. Huvudsakliga arbetsuppgifter:
· Samordna säkerhetsfrågor
· Driva och utveckla krishantering och beredskapsplaner
· Driva och utveckla policies, riktlinjer och styrdokument
· Utveckla och förvalta ledningssystemet (för säkerhet)
· Samordnare mot kommuner, myndigheter, intressenter, nätverk
· Ansvara för utbildningar inom säkerhetsområdet
· Uppföljning lagefterlevnad inom säkerhetsområdet
· Omvärldsbevakning inom ansvarsområdet
Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom relevant(a) juridiska, ekonomi-, energiteknik relaterade områden, yrkeserfarenhet från arbete med kris- och säkerhet och/eller annan kompetens och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Med detta följer även god kännedom om regelverket inom säkerhets- och säkerhetsskyddsområdet. Erfarenhet av utredande arbetsuppgifter med vana att tolka lagtext och juridiska termer.
Du är strategisk, noggrann person och väl medveten om mål och arbete utifrån ett säkerhetstänk. Vi tror också att du uppskattar att arbeta analytiskt, har en tydlig drivkraft och du ser och verkar för lösningar i ett helhetsperspektiv. Du arbetar över hela organisationen och det ställs därför höga krav på samarbete, kommunikation och prestigelöshet. Tjänsten kräver god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.


Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Vi tillämpar provanställning på sex månader.
Som sökande kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass.
Mer om oss
Våra affärsdrivande enheter är organiserade i affärsområden – Kraft & Värme, Elnät & Stadsnät, Vattentjänster, Återvinning och Stadsmiljö. Våra stödjande verksamhetsområden består av HR, Verksamhetsutveckling, Marknad och Ekonomi som tillsammans med våra affärsdrivande verksamheter gemensamt arbetar för att uppnå företagets mål.
Miljö och hållbarhet är en viktig del i vårt uppdrag och i vår vardag, i stort och smått. Vi arbetar aktivt för ett socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbart Borlänge.
Vår personal är en stor del i vår framgång och på Borlänge Energi är arbets-miljön i fokus. Det är ett företag att växa med och där du får möjlighet att utvecklas.
I samband med den här rekryteringen har vi möjlighet att erbjuda medflyttarservice till dig och din familj om ni flyttar till Dalarna. Läs mer på www.rekryteringslots.se
Vänligen respektera att vi inte vill bli kontaktade av annonssäljare, rekryterare eller motsvarande, gällande denna rekrytering. Visa mindre

Säkerhetsskyddsspecialist

Ansök    Apr 25    Trafikverket    Säkerhetsingenjör
Som säkerhetsskyddsspecialist på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur. Säkerhetsskyddsspecialist Arbetsuppgifter Vi söker nu en säkerhetsskyddsspecialist, särskilt med kunskap om säkerhetsskyddsanalysarbete. Du kommer att driva arbetet med säkerhetsskyddsanalyser med syfte att skapa säkerhetsskyddsplaner. Du arbetar främst me... Visa mer
Som säkerhetsskyddsspecialist på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.


Säkerhetsskyddsspecialist

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en säkerhetsskyddsspecialist, särskilt med kunskap om säkerhetsskyddsanalysarbete.
Du kommer att driva arbetet med säkerhetsskyddsanalyser med syfte att skapa säkerhetsskyddsplaner. Du arbetar främst med verksamhetsområde Trafik men samverkar även med andra verksamhetsområden gällande säkerhetsanalyser. I rollen ingår det att planera och genomföra workshops inom området med berörda parter för att identifiera aktuella skyddsvärden för att sedan dokumentera det som ska resultera i en säkerhetsskyddsplan.
Resor inom Sverige och till viss del utomlands ingår i tjänsten.

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan.

Vi använder främst mail (från mejladress: [email protected]) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Kvalifikationer

Vem är du?
Du har förmåga att ta eget ansvar för ditt arbete och driva processer framåt. Du är trygg med att tala inför andra i både små och stora grupper där du kan förmedla ditt budskap och anpassa kommunikationen till mottagaren. För att lyckas i rollen är det även viktigt att du har en god analysförmåga och arbetar strukturerat.
Vi söker dig som
har universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp inom säkerhet, YH-utbildning alternativt annan utbildning inom säkerhet eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig
har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du
har erfarenhet av arbete med säkerhetsskydd
har erfarenhet av att leda, dokumentera samt föredra säkerhetsskyddsanalys och säkerhetsskyddsplan
har utbildning eller erfarenhet av informationssäkerhet, fysisk säkerhet eller personalsäkerhet


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 
Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.
Inom Trafik jobbar du i händelsernas centrum för att få vårt transportsystem att fungera för alla Sveriges tusentals resenärer - dygnet runt, året runt. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 500 km statliga vägar och 14 200 km statliga järnvägar. Vår uppgift är att bidra till att vägarna är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. Visa mindre

Maskinsäkerhetspecialist till Qestio i Borlänge

Vi har det stora företagets förmåga att genomföra komplicerade processer för effektivitet och det lilla företagets förmåga att vara nära, flexibla, personliga och engagerade i våra uppdragsgivare. Har du en teknisk bakgrund och ett starkt engagemang för just maskinsäkerhetsfrågor så tycker vi definitivt att du ska läsa igenom annonsen nedan. Nu söker vi dig som gärna vill bli en del av vårt team.   KORT OM FÖRETAGET, TJÄNSTEN OCH FRAMTIDEN För att möta en ... Visa mer
Vi har det stora företagets förmåga att genomföra komplicerade processer för effektivitet och det lilla företagets förmåga att vara nära, flexibla, personliga och engagerade i våra uppdragsgivare. Har du en teknisk bakgrund och ett starkt engagemang för just maskinsäkerhetsfrågor så tycker vi definitivt att du ska läsa igenom annonsen nedan. Nu söker vi dig som gärna vill bli en del av vårt team.
 
KORT OM FÖRETAGET, TJÄNSTEN OCH FRAMTIDEN
För att möta en ökad efterfrågan och fortsätta att leverera högklassiga tjänster till alla våra kunder behöver vi nu rekrytera en Maskinsäkerhetsspecialist. Hos oss på Qestio är medarbetarna vår absolut viktigaste resurs. Alla är lika viktiga i teamet och tillsammans formar vi den gemensamma vägen framåt. Vi tror att det är viktigt med bra diskussioner och olika infallsvinklar för att hitta de bästa lösningarna.
 
Våra värderingar utgår från Lyhördhet, Engagemang och Ärlighet. Vi brinner för produktions- och teknikfrågor och missionen är att hjälpa industriföretag att bli effektivare och därigenom också minska deras klimatpåverkan. 
 
Tycker du som vi om att hjälpa andra och har du som vi ett brinnande teknikintresse - gillar att färdigställa saker och vill du var en del i projekt från idé till färdigställande? Då ska du söka till oss och den här intressanta och utvecklingsinriktade tjänsten. 
 
Här hos oss blir du inte bara en del i teamet - här får du verkligen vara med och påverka och vara en del av hela projektprocessen. Vi hjälper våra kunder från problemställning till genomförande och att vidmakthålla genomförda projekt.
 
Arbetsuppgifterna kommer att spänna över ett brett och varierat område som bland annat innebär:
 

• Rådgivning, vägledning samt projektledning inom maskinsäkerhetsfrågor
• Analys av maskiner samt teknisk dokumentation
• CE-märkning av maskin- och processystem
• Genomförande av projekt inom maskinsäkerhet, från riskbedömning och dokumentation till idrifttagning.
Verksamheten står nu inför flera spännande utmaningar med fokus på kvalitet, effektivisering och utveckling hos våra kunder där du som Maskinsäkerhetsspecialist kommer att ha en central roll. Vi söker dig som vill utvecklas tillsammans med oss men som också vill bidra till att göra oss ännu bättre. Du vill vara en del av vår framtid!
 
DIN PROFIL
Till den här spännande tjänsten söker vi dig som har stort intresse för teknik och en bred teknisk kompetens - gärna med inriktning maskinsäkerhet. I teamet och i uppdragen kommer du trivas bäst om du är flexibel, ödmjuk och lyhörd. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift och gillar mötet med människor.
 
Vi ser gärna att du har en ingenjörsutbildning eller har annan akademisk utbildning alternativt har motsvarande erfarenhet från arbetslivet som vi bedömer likvärdig. Har du en teknisk bakgrund och ett starkt intresse för att ta nästa steg i din utveckling så kan vi absolut tänka oss att internutbilda dig i rollen. Har du tidigare erfarenheter av arbetsmiljö, kvalitets- och dokumentationsfrågor så är det intressant. Hos oss på Qestio erbjuder vi ett stimulerande arbete med utmanande uppdrag inom en rad olika områden. 
 
Det är meriterande om du är Certifierad Machinery Safety Expert CMSE®, har erfarenhet av programvaran CEDOC och har jobbat utifrån standarden ISO 11161 Maskinsäkerhet - Integrerade tillverkningssystem. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. B-körkort krävs.
 
Du är lösningsfokuserad och har en förmåga att se helheten. Kvalitet är centralt och det är av stor betydelse för dig att alltid göra ett professionellt jobb. Vi värdesätter att våra medarbetare har en vilja att ständigt vidareutveckla sig själva.
 
VI ERBJUDER DIG
En spännande och attraktiv tjänst med roliga och varierande arbetsuppgifter. För oss är det viktigt att du känner dig stolt över det företag som får din tid och ditt engagemang, att du gillar dina arbetsuppgifter och att du tycker att det är kul och trivsamt att vara tillsammans med oss på dagarna. Varmt välkommen med din ansökan!


Qestio betyder problemlösning på latin. Vi brinner för produktionsfrågor och vår mission är att hjälpa till att skapa en hållbarare industriproduktion. Vi utför uppdrag inom områdena produktions- och underhållsutveckling, beställarstöd och projektledning samt processdesign inom processindustri. Med vår erfarenhet och kompetens hjälper vi våra kunder att nå sina mål. Våra värderingar vilar på en övertygelse om att tillsammans kan vi göra mer och i vår verksamhet är hållbarhet viktig i våra leveranser, mot våra partners och som arbetsgivare. Bolagets resa startade 2019. Vi finns i Borlänge, Helsingborg och Lindesberg men har hela Sverige som arbetsfält.

Krav:

Körkort:
* B (Personbil) Visa mindre

Specialister inom säkerhetsområdet, järnväg

Ansök    Dec 21    Trafikverket    Säkerhetsingenjör
Som Specialist inom säkerhetsområdet, järnväg på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur. Är du specialist inom trafiksäkerhet, elsäkerhet eller byggarbetsmiljö med erfarenhet inom järnvägsbranschen och vill vara med och bidra med din kompetens i ett av Sveriges största infrastrukturprojekt? Då kan det vara dig vi söker! Specialister in... Visa mer
Som Specialist inom säkerhetsområdet, järnväg på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Är du specialist inom trafiksäkerhet, elsäkerhet eller byggarbetsmiljö med erfarenhet inom järnvägsbranschen och vill vara med och bidra med din kompetens i ett av Sveriges största infrastrukturprojekt? Då kan det vara dig vi söker!


Specialister inom säkerhetsområdet, järnväg

Arbetsuppgifter

Program ERTMS har flera nya spännande projekt på gång och kommer under 2021 att starta arbete på sträckorna Nässjö-Alvesta och Alvesta-Hässleholm, med flera. Vi har stort fokus på arbetsmiljö och säkerhet och söker därför nya medarbetare som vill vara med på vår resa.

I rollen som specialist säkerställer du att programmet uppfyller lagkrav och följer Trafikverkets arbetssätt inom aktuella områden. Du verkar som en ambassadör för en god och stark säkerhetskultur genom att konkretisera, implementera och följa upp arbetssätt. Du tillhör programmets stab och kommer att arbeta i programmets alla skeden. Du kommer även att delta i erfarenhetsutbyte med andra program inom verksamhetsområdet Stora projekt.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att:


styra och stödja projektledningen för ERTMS med frågor rörande el- och trafiksäkerhet samt byggarbetsmiljö

delta och bidra vid framtagning och granskning av kravdokument och förfrågningsunderlag

följa upp att projektet och dess leverantörer tillämpar och uppfyller lagkrav och föreskrifter för byggarbetsmiljön

följa upp entreprenadkontrakten enligt projektens kontrollplaner

stödja och vägleda vid analys av avvikelser och oönskade händelserSom stöd i din roll har du Trafikverkets ledning som driver att säkerheten kommer i främsta rummet - och vår gemensamma "nollvision" med Sveriges Byggindustrier. Du har även hjälp av medarbetare och nätverk inom Trafikverket och Stora projekt.

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. 

Intervjuer sker via Skype den 12/2, 16/2 samt den 17/2.

Frågor kring tjänsten hänvisas till Jenny Groothuis 010-123 38 22.

Vi använder främst mail för att göra utskick och kallelser, var därför noga med att skriva in rätt e-postadress och kolla din mail (inklusive skräppost) regelbundet efter sista ansökningsdag.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som person är du självgående och initiativtagande med en god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du trivs med att arbeta med många frågor parallellt, både självständigt och tillsammans med andra. Du är strukturerad med en god förmåga att planera, analysera och att följa upp. Du är tydlig i din kommunikation vilket innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren.

Vi söker dig som


har en avslutad och godkänd gymnasieutbildning

har utbildning/kurser med inriktning mot operativt arbete med trafiksäkerhet järnväg (skydds- och säkerhetsledare samt tillsyningsman A-, E-, L-skydd) och/eller elsäkerhet järnväg alternativt byggarbetsmiljö i spårmiljö 

har flerårig aktuell arbetslivserfarenhet med inriktning mot operativ trafiksäkerhet järnväg och/eller elsäkerhet järnväg alternativt byggarbetsmiljö i spårmiljö 

har goda kunskaper om gällande lagar och krav inom området

har B-körkortDet är meriterande om du har aktuell


erfarenhet av att ha arbetat med incidenthantering och systematiskt säkerhetsarbete, gärna i bygg- och anläggningsbranschen

erfarenhet av implementering och uppföljning av arbetssätt

erfarenhet av att ha arbetat i stora projekt med trafiksäkerhet järnväg och/eller elsäkerhet järnväg alternativt byggarbetsmiljöfrågorDå stor del av kommunikationen och dokumentationen sker på svenska och engelska behöver du vara bekväm i båda språken, både i tal och skrift.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-LR2

Läs mer här

Läs gärna mer här:

https://www.trafikverket.se/for-dig-i-branschen/teknik/ertms--nytt-signalsystem/ Visa mindre

Säkerhetssamordnare informationssäkerhet

Ansök    Jun 4    Trafikverket    Säkerhetsingenjör

Vill du arbeta som säkerhetssamordnare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt ... Visa mer

Vill du arbeta som säkerhetssamordnare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveckling. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Nu behöver vi stärka upp med nya medarbetare och kompetenser eftersom vi står inför många nya utmaningar. Vi vill få ännu bättre koll på vår anläggning, vi vill utveckla vår underhållsplanering och vi kommer att få fler komplexa och intressanta anläggningar att underhållaSäkerhetssamordnare informationssäkerhet

Tjänsten är placerad inom Vägsystem Underhåll. Avdelningen ansvarar bland annat för att förvalta alla väganläggningar som Trafikverket ansvarar för. I tjänsten som säkerhetssamordnare, inriktning informationssäkerhet, kommer du att ha en nyckelroll för att främja en god informationssäkerhetskultur i organisationen. Du bevakar och deltar i nätverk inom kompetensområdet samt bidrar till utveckling och förbättring av arbetssätt. Du stödjer, utvecklar samt följer upp arbetet med informationssäkerhet men deltar också i arbetet med tillträdesskydd, krisberedskap och säkerhetsskyddsfrågor samt civilt försvar.Du är stöd till organisationen i säkerhetsfrågor kopplat till olika projekt inom verksamhetens ansvarsområde samt tolkningar av lagkrav och regler. Vi ser att du leder och/eller är delaktig vid analyser och planering inom informationssäkerhetsområdet men deltar även i arbetet med t ex. säkerhetsskyddsanalyser, risk- och sårbarhetsanalyser och är behjälplig vid utbildningar och övningar. Du genomför kvalificerade bedömningar inom ditt ansvarsområde samt bistår avdelningens chefer och projektledare med bedömningar, rådgivning, beslutsunderlag och besvarar remisser inom området.Tjänsten kommer att ingå i en mindre grupp bestående av två stycken säkerhetssamordnare med inriktning säkerhetsskydd och informationssäkerhet samt en beredskapsplanerare som alla kommer att arbeta nära tillsammans.Vi söker dig som
 • har universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120 p) med inriktning informationssäkerhet, samhällssäkerhet, krisberedskap, alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig

 • har flerårig erfarenhet av informationssäkerhetsarbete

 • har erfarenhet av arbete med samhällssäkerhet, säkerhetsskydd och krisberedskap

 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket.Det är meriterande om du
 • har kunskap om civilt försvar och totalförsvar

 • har kunskap om lagar, regler och föreskrifter inom säkerhetsområdet och det svenska krisberedskapssystemet

 • har erfarenhet av arbete med risk- och sårbarhetsanalyser, utredning och liknande arbete.För att lyckas i rollen som säkerhetssamordnare, inriktning informationssäkerhet, krävs att du kan arbeta självständigt men även har en god samarbetsförmåga för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du har ett helhetstänk och god förmåga att planera och strukturera arbetet för att uppnå resultat. Viktigt är att du kan kommunicera på ett enkelt sätt och anpassar din kommunikation för att nå fram med din information till mottagaren.

Visa mindre

Specialist inom säkerhetsområdet, järnväg

Ansök    Sep 23    Trafikverket    Säkerhetsingenjör
Som Specialist inom säkerhetsområdet, järnväg på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur. Program ERTMS som bedrivs nationellt, har flera nya spännande projekt på gång kommande år i alla olika faser. Vi har stort fokus på arbetsmiljö och säkerhet och söker därför dig som vill vara med på vår resa. Är du specialist inom trafiksäkerhet, e... Visa mer
Som Specialist inom säkerhetsområdet, järnväg på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.
Program ERTMS som bedrivs nationellt, har flera nya spännande projekt på gång kommande år i alla olika faser. Vi har stort fokus på arbetsmiljö och säkerhet och söker därför dig som vill vara med på vår resa.
Är du specialist inom trafiksäkerhet, elsäkerhet eller byggarbetsmiljö med erfarenhet inom järnvägsbranschen och vill vara med och bidra med din kompetens i ett av Sveriges största infrastrukturprojekt? Då kan det vara dig vi söker!


Specialist inom säkerhetsområdet, järnväg

Arbetsuppgifter

I rollen som specialist säkerställer du att programmet uppfyller lagkrav och följer Trafikverkets arbetssätt inom aktuella områden. Du verkar som en ambassadör för en god och stark säkerhetskultur genom att konkretisera, implementera och följa upp arbetssätt. Du tillhör programmets stab och kommer att arbeta i programmets alla skeden. Du kommer även att delta i erfarenhetsutbyte med andra program inom verksamhetsområdet Stora projekt.
I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att:
styra och stödja projektledningen för ERTMS med frågor rörande byggarbetsmiljö, el- och trafiksäkerhet
delta och bidra vid framtagning och granskning av kravdokument och förfrågningsunderlag
följa upp att projektet och dess leverantörer tillämpar och uppfyller lagkrav och föreskrifter rörande byggarbetsmiljö, el- och trafiksäkerhet
följa upp entreprenadkontrakten enligt projektens kontrollplaner
stödja och vägleda vid analys av avvikelser och oönskade händelser

Som stöd i din roll har du Trafikverkets ledning som driver att säkerheten kommer i främsta rummet - och vår gemensamma "nollvision" med Sveriges Byggindustrier. Du har även hjälp av medarbetare och nätverk inom Trafikverket och Stora projekt.
Jag som blir din chef heter Leif Öberg. För mig är det viktigt med mina medarbetares förmåga och vilja att ta ansvar för och utveckla våra leveranser då sektionen byggarbetsmiljö, el- och trafiksäkerhet bistår program och projekt med kompetenta specialister. För mig är kommunikation och förtroende viktiga ledord och framgångsfaktorer. Jag hoppas att just du vill vara med och utveckla ett modernt, effektivt och hållbart transportsystem där säkerheten har en framträdande roll.
Tjänstens placeringsort är Malmö, Solna, Örebro, Borlänge, eller Luleå.

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Vi planerar att hålla intervjuer via Skype den 10/11 och den 12/11.
Frågor kring tjänsten hänvisas till Funktionsledare Ulla Claesson, 010-123 01 27.

Kvalifikationer

Vem är du?
Som person är du lyhörd och initiativtagande med en god analytisk förmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du trivs med att arbeta med många frågor parallellt, både självständigt och tillsammans med andra. Vidare är du strukturerad med en god förmåga att planera, analysera och att följa upp. Du är tydlig i din kommunikation vilket innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt och anpassar din kommunikation till mottagaren.
Vi söker dig som har
relevant universitets- eller högskoleutbildning 180hp (120p) alternativt annan utbildning inom säkerhetsområdet som vi bedömer likvärdig
utbildning/kurser med inriktning mot operativt arbete med trafiksäkerhet järnväg (skydds- och säkerhetsledare samt tillsyningsman A-, E-, L-skydd) och/eller elsäkerhet järnväg alternativt byggarbetsmiljö i spårmiljö 
flerårig aktuell arbetslivserfarenhet inom säkerhetsområdet
goda kunskaper om gällande lagar och krav inom området
goda kunskaper i svenska i både tal och skrift
B-körkort

Det är meriterande om du har aktuell
arbetslivserfarenhet med inriktning mot operativ trafiksäkerhet järnväg och/eller elsäkerhet järnväg alternativt byggarbetsmiljö i spårmiljö 
erfarenhet av att ha arbetat med incidenthantering och systematiskt säkerhetsarbete
erfarenhet av implementering och uppföljning av arbetssätt
erfarenhet av att ha arbetat i större projekt med trafiksäkerhet järnväg och/eller elsäkerhet järnväg alternativt byggarbetsmiljöfrågor

Då stor del av kommunikationen och dokumentationen även sker på engelska behöver du vara bekväm i engelska språket i både tal och skrift.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 
Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.
Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.
Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.
#LI-LR2

Läs mer här

Läs gärna mer här:

https://www.trafikverket.se/for-dig-i-branschen/teknik/ertms--nytt-signalsystem/ Visa mindre

Säkerhetssamordnare säkerhetsskydd

Ansök    Jun 4    Trafikverket    Säkerhetsingenjör

Vill du arbeta som säkerhetssamordnare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt ... Visa mer

Vill du arbeta som säkerhetssamordnare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveckling. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Nu behöver vi stärka upp med nya medarbetare och kompetenser eftersom vi står inför många nya utmaningar. Vi vill få ännu bättre koll på vår anläggning, vi vill utveckla vår underhållsplanering och vi kommer att få fler komplexa och intressanta anläggningar att underhållaSäkerhetssamordnare säkerhetsskydd

Tjänsten är placerad inom Vägsystem Underhåll. Avdelningen ansvarar bland annat för att förvalta alla väganläggningar som Trafikverket ansvarar för I tjänsten som säkerhetssamordnare, inriktning säkerhetsskydd, kommer du att ha en nyckelroll för att säkerställa att våra anläggningar och vår skyddsvärda information har att relevant säkerhetsskydd. Du bevakar och deltar i nätverk inom kompetensområdet samt bidrar till utveckling och förbättring av arbetssätt. Du stödjer, utvecklar samt följer upp arbetet med säkerhetsskydd men deltar också i arbetet med tillträdesskydd, krisberedskap och informationssäkerhet samt civilt försvar.Du är stöd till organisationen i säkerhetsfrågor kopplat till olika projekt inom verksamhetens ansvarsområde samt tolkningar av lagkrav och regler. Vi ser att du leder och/eller är delaktig vid analyser och planering inom säkerhetsskyddsområdet samt deltar i arbetet med t ex. tillträdesfrågor, informationssäkerhetsanalyser, risk- och sårbarhetsanalyser, säkerhetsskyddade upphandlingar (SUA) och är behjälplig vid utbildningar och övningar. Du genomför kvalificerade bedömningar inom ditt ansvarsområde och bistår avdelningens chefer och projektledare med bedömningar, rådgivning och beslutsunderlag och besvarar remisser inom området.Trafikverkets olika verksamhetsområden utvecklar sina säkerhetsorganisationer vilket innebär att du kommer vara delaktig i det fortsatta arbetet.Tjänsten kommer att ingå i en mindre grupp bestående av två stycken säkerhetssamordnare med inriktning säkerhetsskydd och informationssäkerhet samt en beredskapsplanerare som alla kommer att arbeta nära tillsammans.Vi söker dig som
 • har universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120 p) med inriktning säkerhetsskydd, samhällssäkerhet eller krisberedskap, alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig

 • har flerårig erfarenhet av arbete med säkerhetsskydd

 • har erfarenhet av arbete med samhällssäkerhet, informationssäkerhet och krisberedskap

 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket.Det är meriterande om du
 • har kunskap om NIS direktivet gällande informationssäkerhet och det svenska krisberedskapssystemet

 • har kunskap om civilt försvar och totalförsvar

 • har kunskap om lagar, regler och föreskrifter inom säkerhetsområde

 • har erfarenhet av arbete med säkerhetsskyddad upphandling (SUA), risk- och sårbarhetsanalyser, utredning och liknande arbete.För att lyckas i rollen som säkerhetssamordnare, inriktning säkerhetsskydd, krävs att du kan arbeta självständigt men även har en god samarbetsförmåga för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du har ett helhetstänk och god förmåga att planera och strukturera arbetet för att uppnå resultat. Viktigt är att du kan kommunicera på ett enkelt sätt och anpassar din kommunikation för att nå fram med din information till mottagaren.

Visa mindre