Lediga jobb som Säkerhetsanalytiker, IT i Borlänge

Se lediga jobb som Säkerhetsanalytiker, IT i Borlänge. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Borlänge som finns hos arbetsgivaren.

Utbilda dig under 12 veckor och bli Cybersäkerhetsoperatör!

Om oss Hej! Det är vi som är Clockwork. Vi har lång erfarenhet från rekrytering – och bemanningsbranschen och vet hur viktigt det är med lokal närvaro. Vårt varumärke kännetecknas av ett högt personligt engagemang på alla nivåer – i relationen med våra kunder, kandidater och i relationen med våra konsulter. Vi vill med hög kompetens, ett genuint engagemang och prestigelöst arbetssätt smitta vår omgivning med positiv energi och inspiration och upplevas som ... Visa mer
Om oss
Hej! Det är vi som är Clockwork. Vi har lång erfarenhet från rekrytering – och bemanningsbranschen och vet hur viktigt det är med lokal närvaro. Vårt varumärke kännetecknas av ett högt personligt engagemang på alla nivåer – i relationen med våra kunder, kandidater och i relationen med våra konsulter. Vi vill med hög kompetens, ett genuint engagemang och prestigelöst arbetssätt smitta vår omgivning med positiv energi och inspiration och upplevas som en mötesplats dit företag och människor vänder sig när de vill ta nästa steg i utvecklingen. Clockwork finns i över tjugo städer från Stockholm i söder till Luleå i norr. Läs gärna mer på www.clockworkpeople.se

Nu erbjuder Clockwork Academy en ny betald utbildning för dig som vill växla upp din karriär på 12 veckor!

Under hösten 2024 startar vi vår nya utbildningssatsning inom Cybersäkerhet där du efter utbildningstiden får en anställning som konsult via Clockwork i 12 månader på uppdrag av Trafikverket i Borlänge. Uppdraget är på heltid.

Utbildningen är ett betalt program med 12 veckors intensivt lärande med fokus på Cybersäkerhet och hur du upptäcker, bedömer och analyserar säkerhetshändelser i det digitala landskapet.

Om myndigheten
Trafikverket är den svenska myndighet som ansvarar för planering, byggande och underhåll av transportinfrastrukturen i Sverige. Detta inkluderar vägar, järnvägar, sjöfart och luftfart. Deras huvudsakliga ansvarsområden omfattar att utveckla och säkerställa en effektiv och hållbar transportinfrastruktur, främja trafiksäkerhet, minska miljöpåverkan från transportsektorn samt möjliggöra för en smidig och effektiv mobilitet för medborgare och näringsliv. Trafikverket arbetar också med att reglera och övervaka olika delar av transportsystemet för att säkerställa att det fungerar smidigt och tryggt för alla användare.
För mer info: www.trafikverket.se.

Dina arbetsuppgifter
Som IT-konsult på Trafikverket kommer du att få arbeta med en av Sveriges viktigaste samhällsfunktioner och vara med och utveckla framtidens infrastruktur för att göra Sverige närmare för dess medborgare.

Efter utbildningen kommer du arbeta som IT-konsult via Clockwork på uppdrag av Trafikverket. Du ingår i ett team och arbetar då främst i rollen som junior Cybersäkerhetsoperatör. Du kommer tillsammans med andra konsulter med samma bakgrund få stöd av handledare och fortsatt kompetensutveckling för att utveckla dig vidare i rollen.
Det krävs att du är nyfiken och driven i din egen utveckling för att lyckas på ditt uppdrag.

Din profil
Vi söker dig som
- Har eftergymnasial utbildning inom IT, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
- Uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska
- Har goda kunskaper i engelska, såväl tal som skrift

Du har ett stort intresse för cybersäkerhet och är säkerhetsmedveten i din vardag.
Du drivs av att utvecklas både som person och i grupp.
Du har lätt för att samarbeta med andra, såväl som att ta egna initiativ och arbeta självständigt.
Som person är du dessutom nyfiken och öppen och ditt arbetssätt präglas av noggrannhet och struktur.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

I samband med anställningen kommer en säkerhetsprövning genomföras.

Ansökan
Clockwork ansvarar för rekryteringsprocessen som börjar med att du skickar in din ansökan där du motiverar varför just du är rätt kandidat. Antar du utmaningen? Skicka in din ansökan idag! Visa mindre

Cybersäkerhetsanalytiker till Trafikverket-CERT

Ansök    Apr 25    Trafikverket    Säkerhetsanalytiker, IT
I din roll som cybersäkerhetsanalytiker på Trafikverket kommer du vara en viktig del i att säkerställa att vårt digitala landskap är robust, resilient och säkert. Du kommer ingå i en grupp som arbetar verksamhetsövergripande i Trafikverket och rapporterar till flera delar inom och utanför Trafikverket. Cybersäkerhetsanalytiker till Trafikverket-CERT Arbetsuppgifter Arbetet består huvudsakligen av att utveckla förmågan till ändamålsenlig monitorerin... Visa mer
I din roll som cybersäkerhetsanalytiker på Trafikverket kommer du vara en viktig del i att säkerställa att vårt digitala landskap är robust, resilient och säkert. Du kommer ingå i en grupp som arbetar verksamhetsövergripande i Trafikverket och rapporterar till flera delar inom och utanför Trafikverket.


Cybersäkerhetsanalytiker till Trafikverket-CERT

Arbetsuppgifter

Arbetet består huvudsakligen av att utveckla förmågan till ändamålsenlig monitorering av Trafikverkets digitala landskap i sin helhet, utifrån ett cybersäkerhetsperspektiv. Du ansvarar för hantering och uppföljning av eskalerade digitala säkerhetshändelser och bedömer konsekvenser för Trafikverkets verksamhet vid större digitala säkerhetshändelser. Du är delaktig i att bygga upp och utveckla förmågorna inom ditt specifika kompetensområde. Ingen dag är den andra lik och du kommer ställas inför utmaningar som ställer höga krav på problemlösningsförmåga och tekniskt kunnande. 
Dina uppgifter kommer bland annat att vara att:
koordinera större händelser som påverkar eller kan skada informationssäkerheten i Trafikverkets digitala landskap
omvärldsbevaka gällande hotaktörer, hot och sårbarheter som kan skada informationssäkerheten i Trafikverkets digitala landskap
vidmakthålla och utveckla övningsverksamhet inom området cybersäkerhet
vidmakthålla och utveckla förmågan att emulera antagonistiska angrepp i Trafikverkets digitala landskap

I rollen som cybersäkerhetsanalytiker kommer du att arbeta i nära samarbete med kunniga kollegor men även tillsammans med övriga delar av organisationen för att höja myndighetens cybersäkerhetsförmågor. Vi erbjuder en gedigen introduktion och vidareutbildningar för att ge dig stöd i din kompetensutveckling. Arbetet sker i huvudsak dagtid och resor förekommer i uppdraget. Beredskap kan förekomma.
Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare.
Möjliga placeringsorter för tjänsten är Örebro eller Borlänge.

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.
Vi använder främst mail (från mejladress: [email protected]) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!
Intervjuer sker digitalt via Skype och är planerade (preliminärt) att genomföras under v.23

Kvalifikationer

Vem är du?
För att lyckas i rollen har du god analytisk förmåga och lätt att se sammanhang, vilket kommer vara viktigt både inom det egna verksamhetsområdet men även i helhetsperspektivet inom Trafikverket. Då tjänsten kräver mycket dialog och samarbete med flertalet parter på och utanför Trafikverket krävs det att du är trygg och prestigelös i ditt samarbete samt tydlig och förtroendeingivande i din kommunikation. Du har förmåga att planera och arbeta metodiskt för att uppnå önskat resultat, samt hålla dig ajour och ta in kunskap från vår omvärld. Som person inspirerar du, skapar delaktighet och driver utvecklingen tillsammans med din grupp och i samverkan med andra.
Vi söker dig som
har universitets-/högskoleutbildning eller annan eftergymnasial utbildning inom IT, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig
har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet från något av områdena: IT-säkerhetsområdet/cybersäkerhetsområdet, IT-arkitektur, säkerhetsarkitektur eller annat område som vi bedömer likvärdigt
uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska
har goda kunskaper i engelska
har B-körkort

Det är inte ett krav, men ses som meriterande om du
arbetat i en CSOC/SOC-funktion eller CERT-funktion alternativt i annan roll inom cybersäkerhetsområdet som vi bedömer likvärdigt
har erfarenhet av en ledande roll
har erfarenhet av att arbeta med incident- och/eller sårbarhantering inom IT
har erfarenhet av detection engineering


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.
Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.
#LI-BM1 Visa mindre

Cybersäkerhetsoperatör - försvara Trafikverkets it-landskap

Ansök    Maj 15    Trafikverket    Säkerhetsanalytiker, IT
Cyberangrepp sker dagligen mot Sverige och de blir alltmer avancerade. På få platser i Trafikverket är detta så påtagligt som hos vår sektion inom cybersäkerhet, där våra medarbetare har till uppgift att förhindra och försvara oss mot olika former av cyberangrepp. Cybersäkerhet är en prioriterad fråga för Trafikverket och vi utökar därför vårt team i Borlänge med fler medarbetare. Vi söker dig som har ett stort cybersäkerhetsintresse och som söker ett meni... Visa mer
Cyberangrepp sker dagligen mot Sverige och de blir alltmer avancerade. På få platser i Trafikverket är detta så påtagligt som hos vår sektion inom cybersäkerhet, där våra medarbetare har till uppgift att förhindra och försvara oss mot olika former av cyberangrepp.
Cybersäkerhet är en prioriterad fråga för Trafikverket och vi utökar därför vårt team i Borlänge med fler medarbetare. Vi söker dig som har ett stort cybersäkerhetsintresse och som söker ett meningsfullt arbete som bidrar till ett säkrare Sverige i en osäker värld.


Cybersäkerhetsoperatör - försvara Trafikverkets it-landskap

Arbetsuppgifter

Som Cybersäkerhetsoperatör arbetar du aktivt med att upptäcka, analysera och bedöma misstänka säkerhetshändelser och sedan vidta åtgärder mot dessa. Du kommer att arbeta i ett team av kunniga kollegor men även i nära samarbete med övriga delar av organisationen för att höja myndighetens cybersäkerhetsförmågor.
I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att:
aktivt säkerhetsmonitorera Trafikverkets digitala landskap
Hantera digitala säkerhetshändelser och incidenter (du kan komma att ingå i ett incidenthanteringsteam vid större incidenter)
rapportering av digitala säkerhetsbrister
aktiv omvärldsbevakning utifrån ett cybersäkerhetsperspektiv.

Såhär beskriver två av våra Cybersäkerhetsoperatörer den här rollen och vad som är roligast med jobbet:
"Min roll som Operatör kräver att jag är nyfiken, eftertänksam och kan ta snabba beslut vid behov. Detta gör att jag känner mig motiverad och inspirerad på jobbet. Utöver arbetsuppgifterna så har jag mina kollegor att tacka för att arbetsdagarna blir både roliga och lärorika!" medan en annan medarbetare tillägger; "känslan att jag bidrar till Trafikverkets, och i längden, medborgarnas säkerhet är något som ger mig drivkraft".
Vi erbjuder goda möjligheter till vidareutbildning, både internt och externt, allt för att ge dig det stöd du behöver för att höja din kompetens inom området. Det viktigaste för oss är att du har en hög säkerhetsmedvetenhet och ett gediget intresse för den här typen av frågor. Tjänsten kommer innebära beredskap och skiftarbete då verksamheten bedrivs dygnet runt, året om. Då vi är en nationell myndighet kan det även bli aktuellt med resor i tjänsten.

Övrig information

I denna rekrytering kan webbaserade tester komma att användas som en del i urvalet. Vi använder främst mail (från mejladress: [email protected]) för att göra utskick och kallelser. Håll därför uppsikt över din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss. För att undvika att information gällande din ansökan klassas som SPAM kan du med fördel lägga till vår e-postadress: [email protected] i dina e-postkontakter.
Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.
#LI-Hybrid

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
en avslutad eftergymnasial utbildning inom IT eller så förväntas du ta din examen nu till sommaren (VT2024). alternativt har du annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och har goda kunskaper i engelska, i såväl tal som skrift.

Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet inom något av följande områden:
Cybersäkerhet/IT-säkerhet
Säkerhetsmonitorering
SIEM system
några års generell arbetslivserfarenhet inom IT
erfarenhet av skiftgång.

Vi söker dig med god analytisk förmåga och som har ett genuint intresse av området cybersäkerhet och vill utvecklas inom det. Du behöver kunna växla upp om det sker en incident och hantera ett stresspåslag, såväl som att kunna ta det där djupa andetaget och växla ner igen när incidenten är hanterad. Du behöver ha en förmåga att både skapa men också följa strukturer och processer även vid stressade situationer. Du behöver också ha en inre trygghet som gör att du kan ta obekväma samtal om det skulle behövas.
Du är självgående och tar ansvar för dina arbetsuppgifter samtidigt som du är mån om att dela med dig av dina kunskaper till gruppen för att stärka teamets samlade kompetens. Då rollen kräver mycket samarbete med flera parter inom Trafikverket krävs både en god samarbetsförmåga men även en god kommunikativ förmåga. Du är bra på att bygga och underhålla dina relationer och trivs att jobba både i grupp och självständigt. För oss är det viktigt att du både värdesätter men också bidrar till ett positivt arbetsklimat - vi vill att det ska vara kul på jobbet!

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.
Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. Visa mindre

Cybersäkerhetsanalytiker till Trafikverket-CERT

Ansök    Nov 13    Trafikverket    Säkerhetsanalytiker, IT
I din roll som cybersäkerhetsanalytiker på Trafikverket kommer du vara en viktig del i att säkerställa att vårt digitala landskap är robust, resilient och säkert. Du kommer ingå i en grupp som arbetar verksamhetsövergripande i Trafikverket och rapporterar till flera delar inom och utanför Trafikverket. Cybersäkerhetsanalytiker till Trafikverket-CERT Arbetsuppgifter Arbetet består huvudsakligen av att utveckla förmågan till ändamålsenlig monitorerin... Visa mer
I din roll som cybersäkerhetsanalytiker på Trafikverket kommer du vara en viktig del i att säkerställa att vårt digitala landskap är robust, resilient och säkert. Du kommer ingå i en grupp som arbetar verksamhetsövergripande i Trafikverket och rapporterar till flera delar inom och utanför Trafikverket.


Cybersäkerhetsanalytiker till Trafikverket-CERT

Arbetsuppgifter

Arbetet består huvudsakligen av att utveckla förmågan till ändamålsenlig monitorering av Trafikverkets digitala landskap i sin helhet, utifrån ett cybersäkerhetsperspektiv. Du ansvarar för hantering och uppföljning av eskalerade digitala säkerhetshändelser och bedömer konsekvenser för Trafikverkets verksamhet vid större digitala säkerhetshändelser. Du är delaktig i att bygga upp och utveckla förmågorna inom ditt specifika kompetensområde. Ingen dag är den andra lik och du kommer ställas inför utmaningar som ställer höga krav på problemlösningsförmåga och tekniskt kunnande. 
Dina uppgifter kommer bland annat att vara att:
koordinera större händelser som påverkar eller kan skada informationssäkerheten i Trafikverkets digitala landskap
omvärldsbevaka gällande hotaktörer, hot och sårbarheter som kan skada informationssäkerheten i Trafikverkets digitala landskap
vidmakthålla och utveckla övningsverksamhet inom området cybersäkerhet
vidmakthålla och utveckla förmågan att emulera antagonistiska angrepp i Trafikverkets digitala landskap

I rollen som cybersäkerhetsanalytiker kommer du att arbeta i nära samarbete med kunniga kollegor men även tillsammans med övriga delar av organisationen för att höja myndighetens cybersäkerhetsförmågor. Vi erbjuder en gedigen introduktion och vidareutbildningar för att ge dig stöd i din kompetensutveckling. Arbetet sker i huvudsak dagtid och resor förekommer i uppdraget. Beredskap kan förekomma.
Jag som rekryterar heter Louise Olsson och jag värdesätter hög lagkänsla, där vi tillsammans driver vår verksamhet framåt och gemensamt hanterar de utmaningar vi står inför. Vi arbetar i en verksamhet där man inte alltid vet hur varje arbetsdag kommer att se ut vilket gör att vi behöver vara flexibla och hantera vår vardag utifrån olika perspektiv med en helhetssyn för Trafikverkets bästa. 
Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare.
Möjliga placeringsorter för tjänsten är Örebro eller Borlänge.

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.
Vi använder främst mail (från mejladress: [email protected]) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!
Intervjuer sker digitalt via Skype och är planerade (preliminärt) att genomföras under v.51

Kvalifikationer

Vem är du?
För att lyckas i rollen har du god analytisk förmåga och lätt att se sammanhang, vilket kommer vara viktigt både inom det egna verksamhetsområdet men även i helhetsperspektivet inom Trafikverket. Då tjänsten kräver mycket dialog och samarbete med flertalet parter på och utanför Trafikverket krävs det att du är trygg och prestigelös i ditt samarbete samt tydlig och förtroendeingivande i din kommunikation. Du har förmåga att planera och arbeta metodiskt för att uppnå önskat resultat, samt hålla dig ajour och ta in kunskap från vår omvärld. Som person inspirerar du, skapar delaktighet och driver utvecklingen tillsammans med din grupp och i samverkan med andra.
Vi söker dig som
har universitets-/högskoleutbildning eller annan eftergymnasial utbildning inom IT, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig
har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet från något av områdena: IT-säkerhetsområdet/cybersäkerhetsområdet, IT-arkitektur, säkerhetsarkitektur eller annat område som vi bedömer likvärdigt
uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska
har goda kunskaper i engelska
har B-körkort

Det är inte ett krav, men ses som meriterande om du
arbetat i en CSOC-funktion/CERT-funktion eller i andra roller inom cybersäkerhetsområdet
har erfarenhet av en ledande roll
har erfarenhet av att arbeta med incidenthantering inom IT


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.
Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.
#LI-BM1 Visa mindre

Specialist inom Informationssäkerhet, inriktning skyddsåtgärder

Ansök    Apr 26    Trafikverket    Säkerhetsanalytiker, IT
Vill du arbeta som specialist inom informationssäkerhet hos en viktig samhällsaktör där säkerhet är en prioriterad och högaktuell fråga? Trafikverket har stor påverkan på hela samhället och säkerhetsfrågorna är helt avgörande för att vi ska kunna underlätta vardagen för invånare och företagare i Sverige. Specialist inom Informationssäkerhet, inriktning skyddsåtgärder Arbetsuppgifter Inom Trafikverket arbetar vi aktivt med att såväl inventera som an... Visa mer
Vill du arbeta som specialist inom informationssäkerhet hos en viktig samhällsaktör där säkerhet är en prioriterad och högaktuell fråga? Trafikverket har stor påverkan på hela samhället och säkerhetsfrågorna är helt avgörande för att vi ska kunna underlätta vardagen för invånare och företagare i Sverige.


Specialist inom Informationssäkerhet, inriktning skyddsåtgärder

Arbetsuppgifter

Inom Trafikverket arbetar vi aktivt med att såväl inventera som analysera säkerhetsrisker och åtgärder samt bygga vidare organisationens säkerhetsmedvetande. Som specialist inom informationssäkerhet kommer du främst att arbeta med styrning av systematiskt och riskbaserat informationssäkerhetsarbete med fokus på tekniska säkerhetsåtgärder tillsammans med specialisterna på IT-säkerhet och fysisk säkerhet. I rollen arbetar du med våra operativa leveranser gällande informationssäkerhetsanalyser och krav på säkerhetsåtgärder kopplat till informationsklassificering. Du kommer delta i förvaltning och utveckling av våra styrande samt stödjande dokument i Trafikverkets ledningssystem. Tjänsten innebär många kontaktytor och samarbeten, då du arbetar Trafikverksövergripande med att etablera systematik och uppföljningar. Andra vanligt förekommande arbetsuppgifter är hantering av incidenter, utbildning- och informationsinsatser samt införandestöd och kontroll av krav från standarder och författningar. Fortlöpande omvärldsbevakning inom området, tillsammans med andra relevanta aktörer såväl internt som externt är också en del av arbetet.
Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer, men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid.
Rekryterande chef Hans Ling Wallin berättar: Det är här du ska arbeta om du brinner för att få till systematik och jobba i en komplex verksamhet med många kompetenta kollegor. Här kan du hjälpa till att bygga säker samhällsviktig verksamhet. Tillsammans med mig och övriga i teamet så driver vi informationssäkerhetsarbetet ihop med övriga Trafikverket.

Övrig information

Möjliga placeringsorter för den här tjänsten är Borlänge eller Gävle.
Vi använder främst mail (från mejladress: [email protected]) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet för att vara säker på att du får all information från oss! Urvalstester är en del av den här rekryteringsprocessen, och kommer att skickas ut till kvalificerade kandidater i nära anslutning till sista ansökningsdag. Även arbetsprover kan komma att ingå i rekryteringsprocessen. Intervjuer sker via Skype under v. 22-23 enligt preliminär tidplan.
Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.
#LI-Hybrid

Kvalifikationer

Vem är du?
För att lyckas i rollen behöver du vara lyhörd och kommunikativ, ha god samarbetsförmåga och vara flexibel. Som säkerhetsspecialist möter du många olika människor, verksamheter och behov. Vi söker därför dig som är lösningsorienterad och har god analytisk förmåga, som med ett helhetsperspektiv kan fånga upp och förstå varierande verksamheters behov kopplat till informationssäkerhet.
Vi söker dig som
har högskoleutbildning eller KY/YH-utbildning inom informationssäkerhet/IT-säkerhet eller annan utbildning i kombination med relevant erfarenhet som vi bedömer likvärdig
har flerårig aktuell erfarenhet av informationssäkerhetsarbete kopplat till IT-säkerhetsfrågor, där du arbetat med ISO 27000-serien och ledningssystem för informationssäkerhet
har erfarenhet av arbete med IT-säkerhetsramverk, exempelvis NIST/CMMC
har arbetat med skyddsåtgärder kopplat till informationsklassificering
kan uttrycka dig väl på svenska i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du har
relevanta certifieringar inom informationssäkerhet/IT-säkerhet som exempelvis CISSP ISSAP/ISSEP, CISM, CRISC, CISA, CIPT eller liknande
erfarenhet av att ha arbetat som förändringledare
erfarenhet av att arbeta i och/eller leda utvecklings- och införandeprojekt


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.
Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.
Trafikverkets säkerhetsfunktion på Generaldirektörens kansli ger stöd åt Verksledningen i styrningen av verksamheten och till myndighetens samtliga enheter inom säkerhetsområdet och verkar för författningsefterlevnad, effektivitet och ändamålsenlighet inom hela Trafikverket. Säkerhetsfunktionen ansvarar för att samordna, analysera, följa upp, rapportera och proaktivt främja utvecklingen av det samlade säkerhetsarbetet och därmed säkerhetskulturen i Trafikverket. Säkerhetsfunktionen leds av säkerhetsdirektören och består av två sektioner; verksamhetsstyrning och informationssäkerhet, vilka leds av varsin chef. Totalt utgörs funktionen av ca 20 medarbetare, i huvudsak strateger och specialister. Visa mindre

Riskstrateg, Avdelning säkerhet VO IKT

Ansök    Sep 7    Trafikverket    Säkerhetsanalytiker, IT
Vill du bidra i arbetet med att minimera våra risker för att möjliggöra Trafikverkets leveranser i en orolig värld? Har du erfarenhet av kvalificerat riskarbete och erfarenhet och/eller intresse av säkerhetsfrågor? Välkommen att söka tjänsten som Riskstrateg hos oss. Riskstrateg, Avdelning säkerhet VO IKT Arbetsuppgifter Vill du arbeta på Trafikverkets säkerhetsavdelning inom verksamhetsområde IKT, Informations och kommunikationsteknik? Säkerhetsa... Visa mer
Vill du bidra i arbetet med att minimera våra risker för att möjliggöra Trafikverkets leveranser i en orolig värld? Har du erfarenhet av kvalificerat riskarbete och erfarenhet och/eller intresse av säkerhetsfrågor?
Välkommen att söka tjänsten som Riskstrateg hos oss.


Riskstrateg, Avdelning säkerhet VO IKT

Arbetsuppgifter

Vill du arbeta på Trafikverkets säkerhetsavdelning inom verksamhetsområde IKT, Informations och kommunikationsteknik? Säkerhetsavdelningen har ett samlat ansvar för säkerhet inom verksamhetsområde IKT och ingår i Trafikverkets övergripande säkerhetsarbete. Avdelningen ansvarar för styrningen av Trafikverkets IT-säkerhet, säkerhetsmonitorering av Trafikverkets IT-landskap samt stödjer verksamhetsområde IKT med expertkompetens exempelvis inom IT-säkerhet, informationssäkerhet, säkerhetsskydd, fysisk säkerhet och civil beredskap.
Som säkerhetsavdelningens riskstrateg arbetar du med att förebygga och hantera risker, incidenter, uppsåtliga handlingar och övriga händelser som kan leda till skada för person, verksamhetens leveranser eller samhället. Du bistår ledning och säkerhetschef inom Verksamhetsområde IKT med att analysera, följa upp och driva utvecklingen av risker, framför allt inom säkerhetsområdet.
Du kommer att arbeta i team tillsammans med en annan Riskstrateg inom IKT. Som riskstrateg bistår du ledningen i att samordna, följa, analysera, rapportera och driva på utvecklingen av intern styrning och kontroll inom riskhantering med fokus på säkerhetsområdet. Du kommer att vara med som representant i Trafikverkets risknätverk och samarbeta med övriga riskstrateger inom andra verksamhetsområden inom Trafikverket. Du kommer också jobba tillsammans med ledning och experter inom de olika säkerhetsområdena.
Vidare ingår du i andra nätverk, beredningsgrupper och forum där du samverkar både internt och externt i det trafikverksgemensamma arbetet. Du fungerar som ett expertstöd inom området och genomför aktiviteter för att främja Trafikverkets säkerhetskultur.

Övrig information

Tjänsten har följande alternativa placeringsorter: Borlänge, Solna eller Örebro.
Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.
#LI-Hybrid
I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Vad händer härnäst? Om du går vidare i rekryteringsprocessen kommer du att få göra webbaserade tester som skickas ut digitalt, preliminärt under v. 41. För de kandidater som därefter går vidare till intervju sker dessa via Skype och är planerade att äga rum under v. 43.
Vi använder främst mail (från mejladress: [email protected]) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Kvalifikationer

För att lyckas i den här rollen behöver du
Ha en god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv.
Besitta en god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren.
Vara initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter.
Ha en god förmåga att planera och strukturera.
Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt.Vi söker dig som
Har universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120p) inom ett för tjänsten relevant område, såsom riskhantering, IT eller kvalitet, alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
Har relevant arbetslivserfarenhet av kvalificerat arbete inom området riskhantering och/eller området säkerhet (exempelvis IT-säkerhet, informationssäkerhet, säkerhetsskydd, fysisk säkerhet och civil beredskap) i en större organisation
Har goda kunskaper i såväl svenska som engelska i tal och skrift.
Har goda kunskaper i Officepaketet

Det är meriterande om du
Har erfarenhet från offentlig sektor, särskilt om du har kunskap om Trafikverkets verksamhet.
Har erfarenhet av att leda, utveckla och samordna komplexa processer eller projekt.
Kunskap eller erfarenhet av arbete med lagstiftning inom säkerhetsområdet, exempelvis NIS-lagstiftningen, säkerhetsskyddslagstiftningen med flera
Grundkunskaper inom IT


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.
Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.
Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. Visa mindre

Junior specialist inom informationssäkerhet

Ansök    Aug 5    Trafikverket    Säkerhetsanalytiker, IT
Är du vår nya handläggare inom informationssäkerhet? Du kommer att ha en nyckelroll för att främja en god informationssäkerhet på Trafikverket och bidra till framtidens infrastruktur. Var med och gör Sverige närmare! Junior specialist inom informationssäkerhet Arbetsuppgifter Vi på enheten Säkerhet inom verksamhetsområdet Informations- och kommunikationsteknik (IKT), förebygger och hanterar risker för och konsekvenser av incidenter, tillbud, olycko... Visa mer
Är du vår nya handläggare inom informationssäkerhet? Du kommer att ha en nyckelroll för att främja en god informationssäkerhet på Trafikverket och bidra till framtidens infrastruktur. Var med och gör Sverige närmare!


Junior specialist inom informationssäkerhet

Arbetsuppgifter

Vi på enheten Säkerhet inom verksamhetsområdet Informations- och kommunikationsteknik (IKT), förebygger och hanterar risker för och konsekvenser av incidenter, tillbud, olyckor, uppsåtliga (antagonisitiska) handlingar och övriga händelser som kan leda till skada för person eller tillgång i alla samhällstillstånd. I din roll arbetar du proaktivt och reagerar på nya hotbilder, sårbarheter och andra händelser inom informationssäkerhetsområdet. Du ger stöd till verksamheten genom att samordna, följa, analysera och rapportera säkerhetsarbetet inom verksamheten. Vidare är du delaktig vid analys och bedömning av applikationer, IT-lösningar och risker. Du vägleder vid tolkning av lagkrav samt stöder verksamheten vid införande av nya arbetssätt och verktyg inom säkerhetsområdet. Vi arbetar även med metodutveckling, utredningar och remisshantering, samt satsar på utbildnings- och informationsinsatser inom området.
Vad kan vi erbjuda dig?
Vi tror att du är relativt nyutbildad inom IT-eller informationssäkerhetsområdet och att du snabbt vill börja nyttja dina kunskaper. Din inlärningskurva kommer att vara brant och du kommer dagligen att ställas inför nya komplexa och intressanta frågeställningar. Dina cirka 15 kollegor på enheten, som alla jobbar med olika typer av informations- och IT-säkerhetsfrågor, kommer att finnas där för att stödja dig och dela med sig av sina erfarenheter. Jag som blir din chef heter Joel Reyier och bygger mitt ledarskap på en öppen dialog där vi tillsammans jobbar för en hög säkerhetskultur. Ditt bidrag i samverkan med övriga delar i vårt säkerhetsarbete är av stor betydelse för verksamhetens framgång. För rätt person väntar ett spännande arbete med stora utvecklingsmöjligheter!

Övrig information

Placeringsorter är Borlänge eller Solna.
I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.
Intervjuer kommer att ske via Skype och planeras att genomföras under vecka 37.
Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.
Vi använder främst mail (från mejladress: [email protected]) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen krävs det att du har en god anaytisk förmåga och en vilja att hjälpa personer i din närhet att göra rätt. Då tjänsten kräver dialog och samarbete med både interna och externa parter behöver du ha god kommunikationsförmåga och vara pedagogisk. Du är vetgirig, öppen för ny kunskap och driven att bygga på din erfarenhet. Vidare så är du självgående och har fömåga att planera och arbeta metodiskt och med stor noggrannhet. Du är kvalitetsmedveten och låter hög säkerhetskultur genomsyra allt i ditt arbete.
Vi söker dig som:
har en högskoleutbildning med inriktning informationssäkerhet eller IT-säkerhet, alternativt annan utbildning i kombination med relevant och i närtid aktuell erfarenhet som vi bedömer likvärdig
kan uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska

Vi ser det som meriterande om du:
har arbetslivserfarenhet av informationssäkerhetsarbete, till exempel tolkning, implementering eller uppföljning av gällande regelverk
i arbetet har använt dig av lagar och regler samt standarder inom området som till exempel: MSBFS 2020:7 eller MSBFS 2020:6
har arbetslivserfarenhet av IT-arbete som till exempel supporttekniker, utvecklare eller motsvarande
har arbetat inom offentlig förvaltning


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.
Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.
Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.
#LI-hybrid Visa mindre

Specialist inom Informationssäkerhet, inriktning skyddsåtgärder

Ansök    Feb 24    Trafikverket    Säkerhetsanalytiker, IT
Vill du arbeta som informationssäkerhetsspecialist hos en viktig samhällsaktör där säkerhet är en prioriterad och högaktuell fråga? Trafikverket har stor påverkan på hela samhället och säkerhetsfrågorna är helt avgörande för att vi ska kunna underlätta vardagen för invånare och företagare i Sverige. Specialist inom Informationssäkerhet, inriktning skyddsåtgärder Arbetsuppgifter Inom Trafikverket arbetar vi aktivt med att såväl inventera som analys... Visa mer
Vill du arbeta som informationssäkerhetsspecialist hos en viktig samhällsaktör där säkerhet är en prioriterad och högaktuell fråga? Trafikverket har stor påverkan på hela samhället och säkerhetsfrågorna är helt avgörande för att vi ska kunna underlätta vardagen för invånare och företagare i Sverige.


Specialist inom Informationssäkerhet, inriktning skyddsåtgärder

Arbetsuppgifter

Inom Trafikverket arbetar vi aktivt med att såväl inventera som analysera säkerhetsrisker och åtgärder samt bygga vidare organisationens säkerhetsmedvetande. Som informationssäkerhetsspecialist kommer du främst att arbeta med styrning av systematiskt och riskbaserat informationssäkerhetsarbete. I rollen arbetar du med våra operativa leveranser gällande informationssäkerhetsanalyser och säkerhetsåtgärder kopplat till informationsklassificering. Du kommer delta i förvaltning och utveckling av våra styrande samt stödjande dokument i Trafikverkets ledningssystem. Tjänsten innebär många kontaktytor och samarbeten, då du arbetar Trafikverksövergripande med att etablera systematik och uppföljningar. Andra vanligt förekommande arbetsuppgifter är hantering av incidenter, utbildning- och informationsinsatser samt införandestöd och kontroll av krav från standarder och författningar. Fortlöpande omvärldsbevakning inom området, tillsammans med andra relevanta aktörer såväl internt som externt är också en del av arbetet.
Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer, men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid.
Rekryterande chef Hans Ling Wallin berättar: Det är här du ska arbeta om du brinner för att få till systematik och jobba i en komplex verksamhet med många kompetenta kollegor. Här kan du hjälpa till att bygga säker samhällsviktig verksamhet. Tillsammans med mig och övriga i teamet så driver vi informationssäkerhetsarbetet ihop med övriga Trafikverket.

Övrig information

Möjliga placeringsorter för den här tjänsten är Borlänge eller Gävle.
Vi använder främst mail (från mejladress: [email protected]) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet för att vara säker på att du får all information från oss! Urvalstester är en del av den här rekryteringsprocessen, och kommer att skickas ut till kvalificerade kandidater i nära anslutning till sista ansökningsdag. Även arbetsprover kan komma att ingå i rekryteringsprocessen. Intervjuer sker via Skype under v. 13-14 enligt preliminär tidplan.
Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.
#LI-Hybrid

Kvalifikationer

Vem är du?
För att lyckas i rollen behöver du vara lyhörd och kommunikativ, ha god samarbetsförmåga och vara flexibel. Som säkerhetsspecialist möter du många olika människor, verksamheter och behov. Vi söker därför dig som är lösningsorienterad och har god analytisk förmåga, som med ett helhetsperspektiv kan fånga upp och förstå varierande verksamheters behov kopplat till informationssäkerhet.
Vi söker dig som
har högskoleutbildning eller KY/YH-utbildning inom informationssäkerhet eller annan utbildning i kombination med relevant erfarenhet som vi bedömer likvärdig
har flerårig aktuell erfarenhet av informationssäkerhetsarbete kopplat till IT-säkerhetsfrågor, där du arbetat med ISO 27000-serien och ledningssystem för informationssäkerhet
har arbetat med skyddsåtgärder kopplat till informationsklassificering
har erfarenhet av att arbeta i och/eller leda utvecklings- och införandeprojekt
kan uttrycka dig väl på svenska i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du har
erfarenhet av arbete med NIST/CMMC
relevanta certifieringar inom IT-säkerhet som exempelvis CISSP ISSAP/ISSEP, CISM, CRISC, CISA, CIPT eller liknande
flerårig erfarenhet av att ha arbetat som förändringledare


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.
Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.
Trafikverkets säkerhetsfunktion på Generaldirektörens kansli ger stöd åt Verksledningen i styrningen av verksamheten och till myndighetens samtliga enheter inom säkerhetsområdet och verkar för författningsefterlevnad, effektivitet och ändamålsenlighet inom hela Trafikverket. Säkerhetsfunktionen ansvarar för att samordna, analysera, följa upp, rapportera och proaktivt främja utvecklingen av det samlade säkerhetsarbetet och därmed säkerhetskulturen i Trafikverket. Säkerhetsfunktionen leds av säkerhetsdirektören och består av två sektioner; verksamhetsstyrning och informationssäkerhet, vilka leds av varsin chef. Totalt utgörs funktionen av ca 20 medarbetare, i huvudsak strateger och specialister. Visa mindre

Trainee Informationssäkerhetsspecialist

Ansök    Jan 18    Trafikverket    Säkerhetsanalytiker, IT
Digitalisering är ett av våra strategiskt prioriterade utvecklingsområden och vi behöver stärka vår innovativa förmåga. Framtiden är digital och elektrifierad och för att klara teknikomställningen och möjliggöra en mer datadriven organisation behöver vi fortsätta vår digitala transformation. Vill du vara med och utveckla vår förmåga att ta till vara på digitaliseringens möjligheter? Om svaret är JA - sök till Traineeprogrammet hos oss! Trainee Informat... Visa mer
Digitalisering är ett av våra strategiskt prioriterade utvecklingsområden och vi behöver stärka vår innovativa förmåga. Framtiden är digital och elektrifierad och för att klara teknikomställningen och möjliggöra en mer datadriven organisation behöver vi fortsätta vår digitala transformation. Vill du vara med och utveckla vår förmåga att ta till vara på digitaliseringens möjligheter? Om svaret är JA - sök till Traineeprogrammet hos oss!


Trainee Informationssäkerhetsspecialist

Arbetsuppgifter

Under tolv månader deltar du i ett omfattande traineeprogram som främjar din personliga utveckling, breddar ditt kontaktnät och ger dig kunskap om våra olika verksamheter. Du rustas i förändrings- och projektledning och tillsammans med övriga traineer deltar du i utvecklingsuppdrag utifrån olika case för att lära och påverka. Du förväntas att själv ta initiativ, etablera kontakter och planera en stor del av ditt traineeår. Som exempel kan du välja att göra studiebesök eller kortare praktikperioder inom de verksamheter som intresserar dig. Det erbjuds möjlighet till samverkan med andra myndigheter och externa aktörer i Sverige och internationellt. I arbetet ingår resor, både nationellt och regionalt.
Som trainee med inriktning mot informationssäkerhetsspecialist kommer du bland annat att bidra i olika arbeten inom informationssäkerhet på taktisk, operativ och strategisk nivå. Arbetsuppgifterna är varierade och kan röra såväl administrativ säkerhet, IT/cybersäkerhet som fysisk säkerhet. Arbetet kommer att vara såväl på generell övergripande och strategisk nivå men ibland även på mer detaljerad nivå i arbetssätten. Arbetet kan bl.a. omfatta att bidra till att utveckla arbetssätt, genomföra analyser, kvalificerade utredningar och bedömningar. Kompetensen hos våra medarbetare är hög, vilket ger dig möjligheter att diskutera kvalificerade säkerhetsfrågor tillsammans med andra och skapa arbetsgrupper när det behövs för att lösa olika uppgifter.

Övrig information

Vi använder främst mail (från mejladress: [email protected]) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!
I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.
De första intervjuerna är planerade att hållas den 8-10 mars 2022 via Skype.
#Trainee2022

Kvalifikationer

För att trivas som trainee behöver du ha ett stort digitaliseringsintresse, förståelse för digital omställning och en vilja att medverka till att skapa innovation. Du har ett genuint intresse för informationssäkerhet, IT-säkerhet och cybersäkerhet.
Arbetet innebär många kontakter både inom och utanför Trafikverket och förutsätter att du som person duktig på att skapa goda relationer, kommunicera och förmedla budskap på ett enkelt sätt anpassat till mottagaren. Du drivs av att arbeta i en föränderlig miljö och jobbar självständigt, ser vad som behöver göras och agerar därefter. Du har en stark egen drivkraft och besitter en mycket god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv.
Vi söker dig som:
har en högskoleexamen om minst 180 hp med inriktning mot informationssäkerhet, cybersäkerhet, IT-säkerhet, informationsteknologi, systemvetenskap eller datateknik
har goda kunskaper i svenska, i tal och skrift.

Din akademiska examen ska ha uttagits under 2020, 2021, alternativt kommer du att ta din examen senast september 2022.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 
När du ansöker bifogar du ditt cv. Du behöver inte bifoga något personligt brev. Istället för att bifoga personligt brev, ber vi dig att skriva kort (max 500 tecken) om varför du är intresserad av den här tjänsten.
Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.
Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.
Detta är en tillsvidaretjänst som inleds med en provanställning på 6 månader.Läs mer här

https://www.trafikverket.se/om-oss/jobb-och-framtid/Studerande/Traineer/ Visa mindre

Specialist informationssäkerhet

Ansök    Jul 1    Trafikverket    Säkerhetsanalytiker, IT

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga! Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra till att säkra den digitalise... Visa mer

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga! Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra till att säkra den digitaliseringsresa som pågår.Specialist informationssäkerhet

I tjänsten som specialist inom informationssäkerhet kommer du bland annat att arbeta med informationssäkerhetsanalyser och förvaltning av våra styrande och stödjande dokument i vårt ledningssystem för informationssäkerhet. Du kommer också att vara att en viktig del i arbetet med att vidareutveckla myndighetens certifiering enligt ISO 27001.Vi tror att du som söker har en fallenhet att inventera och analysera säkerhetsrisker och åtgärder samt vill vara med och bygga vidare organisationens säkerhetsmedvetande. Din roll blir att arbeta proaktivt och reagera på nya hotbilder, sårbarheter och andra händelser inom informationssäkerhetsområdet.Vi arbetar även med metodutveckling, utredningar och dispensberedning, samt satsar på utbildnings- och informationsinsatser inom området. Andra uppgifter som kan förekomma i tjänsten är till exempel att följa upp att informationssäkerhetsarbetet fungerar i linje med Trafikverkets riktlinjer samt stödja hantering av avvikelser.För att lyckas i vårt uppdrag krävs fortlöpande omvärldsbevakning inom informationssäkerhetsområdet, tillsammans med andra relevanta aktörer internt och externt.Vi är en arbetsgrupp som erbjuder dig samarbetsinriktade kollegor och ett närvarande ledarskap där vi samlas kring vårt uppdrag. Vi arbetar systematiskt med utbildning, uppföljning och coachning och lär av varandra i en prestigelös miljö. Vi hjälps åt helt enkelt.Vi söker dig som
 • har högskoleutbildning om minst 180 hp (motsvarande 120 p) inom it, informationssäkerhet, säkerhetsskydd, kvalitet eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig

 • har flerårig erfarenhet av informationssäkerhetsarbete

 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket.Det är meriterande om du
 • har arbetat med informationssäkerhet i en större organisation eller offentlig sektor

 • har erfarenhet av att utveckla och förvalta myndighetsövergripande processer

 • har erfarenhet av att strukturera och genomföra operativt informationssäkerhetsarbete såsom informationssklassning

 • har erfarenhet av att leda mötesforum, t.ex. workshops och trivs i den rollen

 • har erfarenhet av att arbeta med ledningssystem.För att bli framgångsrik i tjänsten är det viktigt att du är driven och kan arbeta självständigt samtidigt som du samarbetar bra med andra och relaterar till människor du möter på ett lyhört och smidigt sätt. Du inger trygghet och stabilitet och anpassar din kommunikation till situation och målgrupp. Vidare uttrycker du dig välformulerat och tydligt i skrift samt producerar dokument av hög kvalitet. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt och kan se både till helhet och detalj.

Visa mindre

Handläggare Informationssäkerhet

Ansök    Dec 13    Trafikverket    Säkerhetsanalytiker, IT
Är du vår nya handläggare inom informationssäkerhet? Enheten Säkerhet på verksamhetsområdet Informations- och kommunikationsteknik (IKT) söker nu en handläggare inom informationssäkerhet. Du kommer att ha en nyckelroll för att främja en god informationskultur på Trafikverket och bidra till framtidens infrastruktur!  Handläggare Informationssäkerhet Arbetsuppgifter Vi på enheten Säkerhet IKT förebygger och hanterar risker för - och konsekvenser av -... Visa mer
Är du vår nya handläggare inom informationssäkerhet? Enheten Säkerhet på verksamhetsområdet Informations- och kommunikationsteknik (IKT) söker nu en handläggare inom informationssäkerhet. Du kommer att ha en nyckelroll för att främja en god informationskultur på Trafikverket och bidra till framtidens infrastruktur! 


Handläggare Informationssäkerhet

Arbetsuppgifter

Vi på enheten Säkerhet IKT förebygger och hanterar risker för - och konsekvenser av - incidenter, tillbud, olyckor, uppsåtliga (antagonistiska) handlingar och övriga händelser som kan leda till skada för person eller tillgång i alla samhällstillstånd.
I din roll arbetar du proaktivt och reagerar på nya hotbilder, sårbarheter och andra händelser inom informationssäkerhetsområdet. Du ger stöd till verksamheten genom att samordna, följa, analysera, rapportera säkerhetsarbetet inom verksamheten. Vidare är du delaktig vid analys och bedömning av applikationer, IT-lösningar och risker.
Du vägleder vid tolkning av lagkrav samt stödjer verksamheten vid införande av nya arbetssätt och verktyg inom säkerhetsområdet. Vi arbetar även med metodutveckling, utredningar och remisshantering, samt satsar på utbildnings- och informationsinsatser inom området. 
Vad kan vi erbjuda dig?
Vi tror att du är relativt nyutbildad inom IT- eller informationssäkerhetsområdet och vill snabbt börja nyttja dina kunskaper. Därför kommer din inlärningskurva att vara brant och du kommer dagligen ställas inför nya komplexa frågeställningar. Dina ca 15 kollegor på enheten, som alla jobbar med olika typer av informations- och IT-säkerhetsfrågor, kommer finnas där för att stödja dig och dela med sig av sina erfarenheter.
Jag som blir din chef heter Joel Reyier och jag bygger mitt ledarskap på en öppen dialog där vi tillsammans jobbar för en hög säkerhetskultur. Ditt bidrag i samverkan med övriga delar vårt säkerhetsarbete är av stor betydelse för verksamhetens framgång. För rätt person väntar ett spännande arbete med stora utvecklingsmöjligheter!

Övrig information

Vi använder främst mail (från mejladress: [email protected]) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!
Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Kvalifikationer

Vem är du?
För att lyckas i rollen har du en analytisk förmåga och vill hjälpa personer i din närhet att göra rätt. Du är också öppen för ny kunskap och driven att bygga på din erfarenhet.
Då tjänsten kräver dialog och samarbete med både interna och externa parter krävs det att du är tydlig, prestigelös och förtroendeingivande i din kommunikation. Du har förmåga att planera och arbeta metodiskt och med stor noggrannhet där du låter hög säkerhetskultur genomsyra allt ditt arbete.
Vi söker dig som
har en högskoleutbildning med inriktning informationssäkerhet, IT-säkerhet eller annan utbildning som i kombination med relevant och i närtid aktuell erfarenhet kan bedömas likvärdig. Bifoga registerutdrag alternativt examensbevis.
kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som på engelska

Vi ser det som meriterande om du
har arbetslivserfarenhet av informationssäkerhetsarbete t ex tolkning, implementering eller uppföljning av gällande regelverk
har i arbetet använt dig av lagar och regler samt standarder inom området t ex MSBFS 2020:7, MSBFS 2020:6
har arbetslivserfarenhet av IT-arbete t ex supporttekniker, utvecklare eller motsvarande
har arbetat inom offentlig förvaltning


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 
Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.
Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.
Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. Visa mindre

Säkerhet/risk/kval.specialist Informationssäkerhet

Ansök    Nov 29    Trafikverket    Säkerhetsanalytiker, IT
Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga! Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta samt bidra till att säkra den digitaliseri... Visa mer
Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga! Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta samt bidra till att säkra den digitaliseringsresa som pågår.


Säkerhet/risk/kval.specialist Informationssäkerhet

Inom Trafikverket arbetar vi aktivt med att såväl inventera som analysera säkerhetsrisker och åtgärder samt bygga vidare organisationens säkerhetsmedvetande. Din roll blir att arbeta proaktivt och reagera på nya hotbilder, sårbarheter samt andra händelser inom informationssäkerhetsområdet.

Som informationssäkerhetsspecialist kommer du bland annat att arbeta med våra operativa leveranser såsom informationssäkerhetsanalyser och delta i förvaltning av våra styrande samt stödjande dokument i vårt ledningssystem för informationssäkerhet. Du kommer också att vara att en viktig del i arbetet med att vidareutveckla myndighetens certifiering enligt ISO 27001.

Vi arbetar även med metodutveckling, utredningar och dispensberedning samt satsar på utbildnings- och informationsinsatser inom området. Andra uppgifter som kan förekomma i tjänsten är till exempel att följa upp att informationssäkerhetsarbetet fungerar i linje med Trafikverkets riktlinjer samt stödja hantering av avvikelser.

För att lyckas i vårt uppdrag krävs fortlöpande omvärldsbevakning inom informationssäkerhetsområdet tillsammans med andra relevanta aktörer såväl internt som externt.

Vi är en arbetsgrupp som erbjuder dig samarbetsinriktade kollegor med ett närvarande ledarskap där vi samlas kring vårt uppdrag. Här arbetar vi systematiskt med utbildning, uppföljning, coachning och lär av varandra i en prestigelös miljö. Vi hjälps åt helt enkelt.

Vi söker dig som


har högskoleutbildning om minst 180 hp (motsvarande 120 p) inom it, informationssäkerhet, säkerhetsskydd, kvalitet eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig

har flerårig erfarenhet utav informationssäkerhetsarbete

kan uttrycka dig väl på svenska i såväl tal som skriftDet är meriterande om du


har arbetat med informationssäkerhet inom offentlig sektor eller en större organisation/företag

har erfarenhet av att utveckla och förvalta organisationsövergripande processer

har erfarenhet av att strukturera och genomföra operativt informationssäkerhetsarbete såsom informationsklassning

har erfarenhet av att leda mötes forum och workshops

har erfarenhet av att arbeta med ledningssystem.För att lyckas i rollen ser vi att du är initiativtagande och driver arbetet självständigt. Du har en god samarbetsförmåga och är resultatinriktad. Din analytiska förmåga är hög och ditt arbete präglas av detta. Visa mindre

Säkerhetsspecialist - IAM

Ansök    Apr 4    Trafikverket    Säkerhetsanalytiker, IT

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga! Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring. Digitaliseringen ställer allt... Visa mer

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga! Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring. Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra i den fantastiska digitaliseringsresa som pågår.Avdelningen Säkerhet har ca 60 medarbetare (både anställda och konsulter) uppdelade på fyra enheter. Avdelningen har medarbetare på flera orter i landet. Enheten Verksamhetsstyrning ansvarar för stöd till avdelningens verksamhetsutveckling, strategisk planering och styrning av it-säkerhet inom Trafikverket, IKT:s samordning av revisioner samt riskhantering, genomförande av uppdrag inom it-säkerhetsområdet och projektledning. Enheten har ca 12 medarbetare på flera orter i landet.Säkerhetsspecialist - IAM

I rollen som Säkerhetsspecialist IAM bidrar du inom it-säkerhet i Trafikverkets processer. Du arbetar i mycket nära samarbete med avdelning It-plattformar inom verksamhetsområde IKT.Du har ansvar för att skapa ramverk för förvaltning och utveckling av IAM-området exempelvis: 
 • Strategiska utvecklingsplaner

 • Utveckling och förvaltning av styrande dokument och riktlinjer

 • Uppföljning och stöd vid efterlevnad av styrande dokument och riktlinjer

 • Uppföljning att handlingsplaner och åtgärder genomförs Resor ingår i tjänsten.Vi söker dig som
 • har svenskt medborgarskap

 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket.

 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på engelska

 • har högskoleexamen om 180 hp (120 p) inom, för tjänsten, relevant område alt. annan erfarenhet som vi bedömer likvärdig

 • har flerårig erfarenhet av arbete inom främst IAM inom it-säkerhetsområdet

 • har dokumenterad erfarenhet av ledarskapDet är meriterande om du
 • har dokumenterad erfarenhet av verksamhetsutvecklingSom person
 • är du drivande med god initiativförmåga samt har ett strukturerat arbetssätt

 • har du god samarbetsförmåga och kan arbeta såväl självständigt som i grupp

 • har du lätt för att skapa goda relationer och trivs i den kommunikativa rollen då tjänsten innebär mycket kontakter, både internt och externt

 • drivs du av ett intresse för hur vi tillsammans inom transportsektorn kan få ny teknik att bidra till ett modernt transportsystem

Visa mindre

Säkerhetsspecialist - Nätsäkerhet

Ansök    Apr 4    Trafikverket    Säkerhetsanalytiker, IT

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga! Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring. Digitaliseringen ställer allt... Visa mer

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga! Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring. Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra i den fantastiska digitaliseringsresa som pågår.Avdelningen Säkerhet har ca 60 medarbetare (både anställda och konsulter) uppdelade på fyra enheter. Avdelningen har medarbetare på flera orter i landet.Enheten Verksamhetsstyrning ansvarar för stöd till avdelningens verksamhetsutveckling, strategisk planering och styrning av it-säkerhet inom Trafikverket, IKT:s samordning av revisioner samt riskhantering, genomförande av uppdrag inom it-säkerhetsområdet och projektledning. Enheten har ca 12 medarbetare på flera orter i landet.Säkerhetsspecialist - Nätsäkerhet

I rollen som Säkerhetsspecialist Nätsäkerhet bidrar du inom it-säkerhet i Trafikverkets processer. Du arbetar i mycket nära samarbete med avdelning Telekominfrastruktur inom verksamhetsområde IKT.

Du har ansvar för att skapa ramverk för förvaltning och utveckling av nätsäkerhetsområdet exempelvis:
 • Strategiska utvecklingsplaner

 • Utveckling och förvaltning av styrande dokument och riktlinjer

 • Uppföljning och stöd vid efterlevnad av styrande dokument och riktlinjer

 • Uppföljning att handlingsplaner och åtgärder genomförsResor ingår i tjänsten.Vi söker dig som
 • har svenskt medborgarskap

 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket

 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på engelska

 • har högskoleexamen om 180 hp (120 p) inom, för tjänsten, lämplig område alt. annan erfarenhet som vi bedömer likvärdig

 • har flerårig erfarenhet av arbete inom främst nätsäkerhet inom it-säkerhetsområdet

 • har dokumenterad erfarenhet av ledarskapDet är meriterande om du
 • har dokumenterad erfarenhet av verksamhetsutvecklingSom person
 • är du drivande med god initiativförmåga samt har ett strukturerat arbetssätt

 • har du god samarbetsförmåga och kan arbeta såväl självständigt som i grupp

 • har du lätt för att skapa goda relationer och trivs i den kommunikativa rollen då tjänsten innebär mycket kontakter, både internt och externt

 • drivs du av ett intresse för hur vi tillsammans inom transportsektorn kan få ny teknik att bidra till ett modernt transportsystem

Visa mindre