Lediga jobb som Geotekniker i Borlänge

Se lediga jobb som Geotekniker i Borlänge. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Borlänge som finns hos arbetsgivaren.

Specialist Geoteknik

Ansök    Apr 10    Trafikverket    Geotekniker
Som Specialist inom geoteknik på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur. Specialist Geoteknik Arbetsuppgifter Du blir en del i vår nya specialistorganisation som arbetar både med stora och små investeringsprojekt. Hos oss har du ett viktigt uppdrag som bärare av kunskap och erfarenhet till våra investeringsprojekt och du har ä... Visa mer
Som Specialist inom geoteknik på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.


Specialist Geoteknik

Arbetsuppgifter

Du blir en del i vår nya specialistorganisation som arbetar både med stora och små investeringsprojekt. Hos oss har du ett viktigt uppdrag som bärare av kunskap och erfarenhet till våra investeringsprojekt och du har även möjlighet att delta i tekniska utredningar och forsknings- och innovationsprojekt. Ditt arbete innebär nära samarbete med övriga projektmedlemmar och teknikområden. Tillsammans arbetar ni i projektets olika skeden för att få fram de bästa lösningarna avseende tekniska aspekter, miljö, livscykelkostnad och samhällsnytta.
Du är sakkunnig inom ditt specialistområde och stödjer projekten med granskning av tekniska lösningar, projektuppföljningar, rådgivning till projektledning och nära samverkan med anlitade geotekniska konsulter och entreprenörer. Du är också delaktig vid upphandling och genomförande av investeringsprojekt i allt från tidiga planeringsskeden till byggnation och uppföljning av ställda krav. Genom ditt deltagande i olika forsknings- och innovationsprojekt kommer du även ha kontakt med högskolor. Som specialist inom geoteknik får du vara med och påverka Trafikverkets roll som aktiv beställare och fortsatta strävan att ligga i framkant gällande utveckling och omvärldsbevakning. Du får även möjlighet att arbeta strategiskt med geotekniska frågeställningar samt företräda Trafikverket i relevanta branschorganisationer, både nationellt och internationellt. Du kommer att ingå i ett nätverk med ett 50-tal geoteknikspecialister inom Trafikverket, vilket ger dig goda möjligheter till kompetensutveckling.
Vi erbjuder dig en modern arbetsplats med spännande utmaningar där du gör nytta för hela samhället. Vi tycker att det är viktigt med balans mellan arbete och fritid för att få en bra balans i livet.

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Testperioden är planerad 24-29/4. Intervjuer sker digitalt via Skype och är planerade 6/5, 16/5 och 17/5.
Vi använder främst mail (från mejladress: [email protected]) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!
Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.
#LI-Hybrid

Kvalifikationer

Som person har du god förmåga att kommunicera med din omgivning och kan förmedla din kunskap på ett pedagogiskt sätt. Du är trygg, prestigelös och har en god samarbetsförmåga. Du har god problemlösningsförmåga och ser helheter utifrån flera aspekter såsom teknik, miljö, juridik och ekonomi.
Vi söker dig som har:
Civilingenjörsutbildning inom väg och vatten eller samhällsbyggnad med inriktning geoteknik, alternativt annan utbildning i kombination med aktuella och relevant erfarenhet vi bedömer som likvärdig
Mångårig aktuell och relevant erfarenhet från kvalificerade arbetsuppgifter inom geoteknik.
Erfarenhet från planering av byggande av väg och/eller järnväg.
Goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har:
Erfarenhet inom entreprenadverksamhet.
Erfarenhet som beställare inom offentlig verksamhet.
God kunskap om gällande regelverk inom geoteknik och svensk infrastruktur.
Erfarenhet av geokonstruktionsarbete.


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.
Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. Visa mindre

Specialist inom geoteknik

Ansök    Jun 21    Trafikverket    Geotekniker
Är du specialist inom geoteknik och lockas av tanken på att få bidra till att Sveriges väg- och järnvägar blir bättre rustade för framtiden? Hos oss på Trafikverket är du med och lägger grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Specialist inom geoteknik Arbetsuppgifter Hos oss på verksamhetsområde Underhåll kommer du som specialist och geotekniker att vara ett anläggningsnära expertstöd vid förb... Visa mer
Är du specialist inom geoteknik och lockas av tanken på att få bidra till att Sveriges väg- och järnvägar blir bättre rustade för framtiden? Hos oss på Trafikverket är du med och lägger grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om.


Specialist inom geoteknik

Arbetsuppgifter

Hos oss på verksamhetsområde Underhåll kommer du som specialist och geotekniker att vara ett anläggningsnära expertstöd vid förbättring och underhåll av väg- och järnvägsanläggningen. Enheten som du verkar under heter Anläggning och Miljö och på sektionen för geoteknik är du tillsammans med ett tiotal kollegor med och driver utvecklingen av landets infrastrukturanläggningar genom att erbjuda olika former av relaterat specialiststöd. Rollen innebär därmed ett nära samarbete med kollegor både inom närliggande områden och andra teknikområden. Din uppgift är att göra bedömningar av såväl långsiktiga åtgärder som att agera rådgivande vid akuta händelser. I dina arbetsuppgifter ingår också att vara delaktig i arbetet med att anpassa anläggningen till ett förändrat klimat, och genomföra riskanalyser, i första hand kopplat till naturhändelser såsom ras, skred, översvämning, erosion och bortspolade bankar. Du ges också möjlighet att initiera och driva FOI, delta i regelverksarbete, driva frågor inom metodutveckling samt delta i utbildningsinsatser.

Övrig information

Trafikverket är stolt över att nyligen ha blivit rankad som en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Hos oss är det högt prioriterat att du kontinuerligt utvecklas i din yrkesroll och att du har en sund balans mellan arbete och fritid. Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten arbetar du under förtroendearbetstid och det finns också möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.
Möjliga placeringsorter: Borlänge, Gävle, Göteborg, Härnösand, Luleå, Karlstad eller Solna - du väljer själv! Resor i tjänsten kan förekomma exempelvis i samband med nätverksmöten och besök i anläggningarna.

Kvalifikationer

Vem är du?
I rollen som geotekniker tar du egna initiativ och tillägnar dig den kunskap du behöver för att kunna ge råd och stöd utifrån verksamhetens behov. Du har också en god analytisk förmåga som ligger till grund för att du kan hantera komplex information och samtidigt se helheter. Som person är du förtroendeingivande och lyhörd för andras tankar och eftersom du anpassar din kommunikation till mottagande part har du också lätt för att göra dig förstådd. Du trivs med att arbeta i team, vilket märks då du har lätt för att skapa goda relationer med såväl kollegor som andra samarbetspartners.   
Vi söker dig som har
civilingenjörsexamen inom väg- och vattenbyggnadsteknik med inriktning mot geoteknik eller motsvarande kompetens som vi ser som likvärdig
gedigen och aktuell erfarenhet som geotekniker
goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift
B-körkort

Det är meriterande om du har
goda kunskaper inom hydrogeologi och avvattning och hur det påverkar befintlig anläggning
god kunskap om gällande regelverk inom geoteknik och svensk infrastruktur
erfarenhet från arbete med riskreducerande arbete kopplat till befintlig anläggning
erfarenhet från klimatanpassningsarbete
erfarenhet av att analysera kartunderlag och informationsskikt i GIS


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Du behöver inte bifoga något personligt brev, det räcker med ditt CV.  Detta som ett steg i ledet att genomföra fördomsfria rekryteringar med fokus på kompetens och potential.
Vad händer härnäst?
Om du går vidare i rekryteringsprocessen kommer du att få göra webbaserade tester som skickas ut digitalt, preliminärt under v.34. För de kandidater som därefter går vidare till intervju sker dessa via Skype och är planerade att äga rum mellan v.36. Vi håller dig informerad löpande via din angivna e-post och vi använder främst mejl (från mejladress: [email protected]) för att göra utskick och kallelser. Kolla gärna din inkorg och även skräppost regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss. Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. 
Vi ser fram emot din ansökan!
#LI-LB2 Visa mindre

Specialist Geoteknik

Ansök    Apr 18    Trafikverket    Geotekniker
Som Specialist inom geoteknik på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur. Specialist Geoteknik Arbetsuppgifter Du blir en del i vår nya specialistorganisation som arbetar både med stora och små investeringsprojekt. Hos oss har du ett viktigt uppdrag som bärare av kunskap och erfarenhet till våra investeringsprojekt och du har ä... Visa mer
Som Specialist inom geoteknik på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.


Specialist Geoteknik

Arbetsuppgifter

Du blir en del i vår nya specialistorganisation som arbetar både med stora och små investeringsprojekt. Hos oss har du ett viktigt uppdrag som bärare av kunskap och erfarenhet till våra investeringsprojekt och du har även möjlighet att delta i tekniska utredningar och forsknings- och innovationsprojekt. Ditt arbete innebär nära samarbete med övriga projektmedlemmar och teknikområden. Tillsammans arbetar ni i projektets olika skeden för att få fram de bästa lösningarna avseende tekniska aspekter, miljö, livscykelkostnad och samhällsnytta.
Du är sakkunnig inom ditt specialistområde och stödjer projekten med granskning av tekniska lösningar, projektuppföljningar, rådgivning till projektledning och nära samverkan med anlitade geotekniska konsulter och entreprenörer. Du är också delaktig vid upphandling och genomförande av investeringsprojekt i allt från tidiga planeringsskeden till byggnation och uppföljning av ställda krav. Genom ditt deltagande i olika forsknings- och innovationsprojekt kommer du även ha kontakt med högskolor. Som specialist inom geoteknik får du vara med och påverka Trafikverkets roll som aktiv beställare och fortsatta strävan att ligga i framkant gällande utveckling och omvärldsbevakning. Du får även möjlighet att arbeta strategiskt med geotekniska frågeställningar samt företräda Trafikverket i relevanta branschorganisationer, både nationellt och internationellt. Du kommer att ingå i ett nätverk med ett 50-tal geoteknikspecialister inom Trafikverket, vilket ger dig goda möjligheter till kompetensutveckling.
Vi erbjuder dig en modern arbetsplats med spännande utmaningar där du gör nytta för hela samhället. Vi tycker att det är viktigt med balans mellan arbete och fritid för att få en bra balans i livet.

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Testperioden är planerad 30/4-5/5. Intervjuer sker digitalt via Skype och är planerade 16/5 och 17/5.
Vi använder främst mail (från mejladress: [email protected]) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!
Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.
#LI-Hybrid

Kvalifikationer

Som person har du god förmåga att kommunicera med din omgivning och kan förmedla din kunskap på ett pedagogiskt sätt. Du är trygg, prestigelös och har en god samarbetsförmåga. Du har god problemlösningsförmåga och ser helheter utifrån flera aspekter såsom teknik, miljö, juridik och ekonomi.
Vi söker dig som har:
Civilingenjörsutbildning inom väg och vatten eller samhällsbyggnad med inriktning geoteknik, alternativt annan utbildning i kombination med aktuella och relevant erfarenhet vi bedömer som likvärdig
Mångårig aktuell och relevant erfarenhet från kvalificerade arbetsuppgifter inom geoteknik.
Erfarenhet från planering av byggande av väg och/eller järnväg.
Goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har:
Erfarenhet inom entreprenadverksamhet.
Erfarenhet som beställare inom offentlig verksamhet.
God kunskap om gällande regelverk inom geoteknik och svensk infrastruktur.
Erfarenhet av geokonstruktionsarbete.


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.
Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. Visa mindre

Geotekniker

Ansök    Dec 7    Trafikverket    Geotekniker
Som geotekniker på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur. Geotekniker Arbetsuppgifter I tjänsten som specialist inom geoteknik är du ett stöd till projektledaren vid upphandling och genomförande av investeringsprojekt samt medverkar till att erfarenheter förs vidare i verksamheten. Du deltar i olika typer av projekt, från pla... Visa mer
Som geotekniker på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.


Geotekniker

Arbetsuppgifter

I tjänsten som specialist inom geoteknik är du ett stöd till projektledaren vid upphandling och genomförande av investeringsprojekt samt medverkar till att erfarenheter förs vidare i verksamheten.
Du deltar i olika typer av projekt, från plan- till byggskedet där framtagande av förfrågningsunderlag och leveranskontroller av tekniska beskrivningar och andra projekthandlingar är en central del. Rollen innebär nära samarbete med kollegor inom närliggande och andra teknikområden. Tjänsten innebär också att du samordnar närliggande teknikområden och jobbar då närmare projektledningen.  
Som specialist har du möjlighet att medverka i arbetet med att utveckla regelverk, tekniska utredningar, forsknings- och utvecklingsprojekt, standardisering, omvärldsbevakning samt att företräda Trafikverket i relevanta branschorganisationer såväl nationellt som internationellt.
Vi kan erbjuda dig en modern arbetsplats med spännande utmaningar där du gör nytta för hela samhället. Vi tycker att det är viktigt med balans mellan arbete och fritid för att få en bra helhet i livet.

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.
Annonsen ligger publicerad till den 9/1 2022. Rekryterande chef finns tillgänglig på telefon för frågor under hela ansökningsperioden. Urval och inbjudan till intervjuer sker efter ansökningstidens slut.

Kvalifikationer

Rollen innebär många interna och externa kontakter därför är det mycket viktigt att du har en god samarbetsförmåga. Som person har du förmåga att se helheter utifrån flera aspekter såsom teknik, miljö, juridik och ekonomi. Tjänsten innebär också att du har en god analytisk förmåga samt att du är självgående och lösningsorienterad.
Vi söker dig som
har civilingenjörsutbildning inom väg och vatten eller samhällsbyggnad, alternativt har du en annan utbildning tillsammans med relevant erfarenhet i närtid som vi sammantaget bedömer som likvärdigt
har flerårig erfarenhet inom området geoteknik från infrastrukturprojekt där du arbetat med projektering
har god kunskap om gällande regelverk och ramverk inom ämnesområdet
kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
har körkort för personbil

Det är meriterande om du
har dokumenterad kunskap om entreprenadjuridik och kontraktskunskap
har erfarenhet av att vara beställare på en myndighet


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 
Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.
Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.
Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. Visa mindre

Specialist Geoteknik

Ansök    Sep 24    Trafikverket    Geotekniker
Som specialist inom geoteknik på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur. Specialist Geoteknik Arbetsuppgifter I tjänsten som specialist inom geoteknik är du ett stöd till projektledaren från beställning till upphandling och genomförande av investeringsprojekt samt medverkar till att erfarenheter förs vidare i verksamheten. Du d... Visa mer
Som specialist inom geoteknik på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.


Specialist Geoteknik

Arbetsuppgifter

I tjänsten som specialist inom geoteknik är du ett stöd till projektledaren från beställning till upphandling och genomförande av investeringsprojekt samt medverkar till att erfarenheter förs vidare i verksamheten.
Du deltar i olika typer av projekt, från plan- till byggskedet där framtagande av förfrågningsunderlag och leveranskontroller av tekniska beskrivningar och andra projekthandlingar är en central del. Rollen innebär nära samarbete med kollegor inom närliggande och andra teknikområden. Tjänsten innebär också att du samordnar närliggande teknikområden och jobbar då närmare projektledningen. 
Som specialist har du möjlighet att medverka i arbetet med att utveckla regelverk, tekniska utredningar, forsknings- och utvecklingsprojekt, standardisering, omvärldsbevakning samt att företräda Trafikverket i relevanta branschorganisationer såväl nationellt som internationellt.
Vi kan erbjuda dig en modern arbetsplats med spännande utmaningar där du gör nytta för hela samhället. Vi tycker att det är viktigt med balans mellan arbete och fritid för att få en bra helhet i livet.
Jag som blir din närmsta chef heter Arvid Hejll. Jag drivs av ett tillitsbaserat ledarskap där jag engagerar mig i mina medarbetares utveckling, frågor och problem. Trafikverkets värderingar pålitliga, engagerade och modiga passar en specialist vardag i att stötta projekt och driva utvecklingen framåt för hela anläggningsbranschen. Inom verksamhetsområdet investering samt inom sektionen har vi ett mycket gott samarbetsklimat där vi hjälper och stöttar varandra. Detta tillsammans med mycket moderna lokaler, bra teknisk utrustning och säkerhet i fokus skapar goda förutsättningar för en god arbetsmiljö. Jag hoppas du vill vara en del av vårt team och hjälpa till att leverera mer väg och järnväg för pengarna så att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.
Placeringsort: Ett av våra kontor i antingen Borlänge, Gävle, Härnösand, Sundsvall eller Östersund

Kvalifikationer

Vem är du?
Du har en god samarbetsförmåga då rollen innebär många interna och externa kontakter. Som person har du förmåga att se helheter utifrån flera aspekter såsom teknik, miljö, juridik och ekonomi. Tjänsten innebär också att du har en god analytisk förmåga samt att du är självgående och lösningsorienterad.
Vi söker dig som har
civilingenjörsexamen inom väg och vatten eller samhällsbyggnad, alternativt har du en annan utbildning tillsammans med erfarenhet i närtid som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
flerårig erfarenhet inom området geoteknik från infrastrukturprojekt
god kunskap om gällande regelverk och ramverk inom ämnesområdet
goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
goda engelska kunskaper i tal och skrift
körkort för personbil

Det är meriterande om du har
dokumenterad erfarenhet av entreprenadjuridik och kontraktskunskap
samarbetat med beställare på en myndighet eller kommun


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 
Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.
Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.
Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. Visa mindre

Specialist Teknik, Geo

Ansök    Sep 23    Trafikverket    Geotekniker
Som specialist inom geoteknik på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur. Specialist Teknik, Geo Arbetsuppgifter I tjänsten som specialist inom geoteknik är du ett stöd till projektledaren från beställning till upphandling och genomförande av investeringsprojekt samt medverkar till att erfarenheter förs vidare i verksamheten. Du... Visa mer
Som specialist inom geoteknik på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.


Specialist Teknik, Geo

Arbetsuppgifter

I tjänsten som specialist inom geoteknik är du ett stöd till projektledaren från beställning till upphandling och genomförande av investeringsprojekt samt medverkar till att erfarenheter förs vidare i verksamheten.
Du deltar i olika typer av projekt, från plan- till byggskedet där framtagande av förfrågningsunderlag och leveranskontroller av tekniska beskrivningar och andra projekthandlingar är en central del. Rollen innebär nära samarbete med kollegor inom närliggande och andra teknikområden. Tjänsten innebär också att du samordnar närliggande teknikområden och jobbar då närmare projektledningen. 
Som specialist har du möjlighet att medverka i arbetet med att utveckla regelverk, tekniska utredningar, forsknings- och utvecklingsprojekt, standardisering, omvärldsbevakning samt att företräda Trafikverket i relevanta branschorganisationer såväl nationellt som internationellt.
Vi kan erbjuda dig en modern arbetsplats med spännande utmaningar där du gör nytta för hela samhället. Vi tycker att det är viktigt med balans mellan arbete och fritid för att få en bra helhet i livet.
Jag som blir din närmsta chef heter Arvid Hejll. Jag drivs av ett tillitsbaserat ledarskap där jag engagerar mig i mina medarbetares utveckling, frågor och problem. Trafikverkets värderingar pålitliga, engagerade och modiga passar en specialist vardag i att stötta projekt och driva utvecklingen framåt för hela anläggningsbranschen. Inom verksamhetsområdet investering samt inom sektionen har vi ett mycket gott samarbetsklimat där vi hjälper och stöttar varandra. Detta tillsammans med mycket moderna lokaler, bra teknisk utrustning och säkerhet i fokus skapar goda förutsättningar för en god arbetsmiljö. Jag hoppas du vill vara en del av vårt team och hjälpa till att leverera mer väg och järnväg för pengarna så att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.
Placeringsort: Ett av våra kontor i antingen Borlänge, Gävle, Härnösand, Sundsvall eller Östersund

Kvalifikationer

Vem är du?
Du har en god samarbetsförmåga då rollen innebär många interna och externa kontakter. Som person har du förmåga att se helheter utifrån flera aspekter såsom teknik, miljö, juridik och ekonomi. Tjänsten innebär också att du har en god analytisk förmåga samt att du är självgående och lösningsorienterad.
Vi söker dig som har
civilingenjörsexamen inom väg och vatten eller samhällsbyggnad, alternativt har du en annan utbildning tillsammans med erfarenhet i närtid som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
flerårig erfarenhet inom området geoteknik från infrastrukturprojekt
god kunskap om gällande regelverk och ramverk inom ämnesområdet
goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
goda engelska kunskaper i tal och skrift
körkort för personbil

Det är meriterande om du har
dokumenterad erfarenhet av entreprenadjuridik och kontraktskunskap
samarbetat med beställare på en myndighet eller kommun


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 
Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.
Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.
Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. Visa mindre

Specialist Geoteknik

Ansök    Maj 21    Trafikverket    Geotekniker

Vill du arbeta som specialist geoteknik i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort ege... Visa mer

Vill du arbeta som specialist geoteknik i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!Specialist Geoteknik

I tjänsten som specialist inom geoteknik är du ett stöd till projektledaren vid upphandling och genomförande av investeringsprojekt samt medverkar till att erfarenheter förs vidare i verksamheten. Du arbetar oftast i nära samarbete med kollegor inom närliggande och andra teknikområden. Du deltar i olika typer av investeringsprojekt, från plan- till byggskedet där framtagande av förfrågningsunderlag och leveranskontroller av tekniska beskrivningar och andra projekthandlingar är en central del. Tjänsten innebär ibland att du även samordnar ditt arbete med närliggande teknikområden inom projekten. 

Som specialist har du möjlighet att medverka i arbetet med att utveckla regelverk, tekniska utredningar, forsknings- och utvecklingsprojekt, standardisering, omvärldsbevakning samt att företräda Trafikverket.Vi söker dig som
  • är civilingenjör eller högskoleingenjör med teknisk inriktning eller motsvarande erfarenhet och utbildning som vi sammantaget bedömer som likvärdig.

  • har flerårig erfarenhet av geoteknik inom anläggningsbranschen

  • har goda språkkunskaper i engelska och svenska

  • har körkort för personbilSom person har du förmåga att se helheter utifrån flera aspekter såsom teknik, miljö, juridik och ekonomi. Du har en god analytisk förmåga och är lösningsorienterad. Du är självgående samtidigt som har lätt för att samarbeta.

Visa mindre

Geotekniker

Ansök    Maj 25    Norconsult AB    Geotekniker
Att utveckla ett hållbart samhälle kräver engagemang, helhetssyn och förmåga att knyta ihop enskilda expertkunskaper till en komplett lösning. Detta är en del av vardagen för oss på Norconsult. Vi är en av Nordens största rådgivare inom samhällsplanering och projektering. Med helhetsperspektiv och tydlig miljöprofil hjälper vi våra uppdragsgivare att lyckas på resan från vision till verklighet. Job DescriptionFår du arbeta med roliga och utvecklande pro... Visa mer
Att utveckla ett hållbart samhälle kräver engagemang, helhetssyn och förmåga att knyta ihop enskilda expertkunskaper till en komplett lösning. Detta är en del av vardagen för oss på Norconsult. Vi är en av Nordens största rådgivare inom samhällsplanering och projektering. Med helhetsperspektiv och tydlig miljöprofil hjälper vi våra uppdragsgivare att lyckas på resan från vision till verklighet.

Job DescriptionFår du arbeta med roliga och utvecklande projekt? Tillsammans med dedikerade och sköna människor? I ett bolag med platt struktur och schyssta värderingar? Det får vi, och vi trivs så bra i Dalarna att vi gärna vill bli fler. Så varmt välkommen alla jordnära geotekniker!


Din roll

Norconsults geotekniker arbetar i uppdrag som spänner från rena specialistuppdrag till tvärfackliga uppdrag i de olika marknadsområdena, främst gentemot infrastruktur, energi, arkitektur, bygg, VA och samhällsplanering. Vi är engagerade i alla byggfaser, från tidiga förstudier för detaljplan till komplexa arbetshandlingar i infrastrukturprojekt. Vi agerar även som tekniskt beställarstöd i byggprocesser. Vår beställarbas är bred, från privata entreprenörer till stora offentliga beställare som t.ex. Trafikverket. Med det helägda dotterbolaget Norconsult Fältgeoteknik AB klarar vi de tuffa jobben i både svår terräng och på vatten. För att kunna svara ja till alla spännande och intressanta uppdrag så vill vi utöka med en uppdragsledare inom Geoteknik till Borlänge. För rätt person finns även möjlighet att ta en mer ledande roll inom geoteknik på kontoret. Teamet du välkomnas till huserar i anrika lokaler på Borganäsvägen mitt i Borlänge och består av 15 kompetenta medarbetare med en åldersspridning mellan 26-65 år. Vi arbetar med en innovationsprocess och har ett stort fokus på hållbarhetsfrågor.


Din profil

Du är civilingenjör med minst 8 års erfarenhet som geotekniker på den svenska marknaden. Du har bred erfarenhet som handläggande geotekniker och uppdragsledare inom geoteknik. Din teknikkompetens är hög och du drivs av att göra dina kunder nöjda och glada.
Du är en människa som får energi av andra, du kan konsten att skapa och bibehålla varaktiga och goda relationer med såväl kunder som kollegor. Du är kommunikativ och har goda kunskaper i det svenska språket. Med ditt starka driv stärker du vårt goda rykte som kompetent samhällsbyggare i Dalarna.
B-körkort är ett krav.


Vårt erbjudande

Norconsult är samhällsbyggaren med helhetssyn och har ett stort fokus på hållbarhetsfrågor, både ur ett ekologiskt, socialt och ekonomiskt perspektiv. Vi är 4400 medarbetare i koncernen och 810 medarbetare i Sverige utspridda på 29 kontor. Att arbeta tillsammans med oss här på Norconsult innebär att du får vara med och forma företagets och din egen framtid då vi är ett 100 % medarbetarägt företag. Med ägarengagemang, erfarenhet och intresse för samhällsbyggnad, utvecklar du tillsammans med övriga kompetenser hållbara lösningar för våra kunder.

Ta en titt på din blivande chef:
https://www.linkedin.com/in/pelle-eriksson-85842195/

Välkommen med din ansökan!
Our OfferEn anställning i ett företag som till 100 % ägs av sina medarbetare
Spännande och intressanta projekt
Bra anställningsvillkor och goda karriärmöjligheter
Kompetensutveckling
Samarbete med många olika kompetenser över hela Sverige och i olika länder
NA Visa mindre

Gruppchef Geoteknik

Ansök    Dec 20    ÅF AB    Geotekniker
Om jobbet Vi fortsätter vår framgångsrika satsning och för att möta den stora efterfrågan vill vi nu utöka vår verksamhet inom geoteknik och etablera en grupp i Dalarna och Gästrikland. Till det söker vi nu en gruppchef som vill vara med och bygga upp och utveckla vårt erbjudande på dessa orter.   Inom vår norra region är vi idag ett starkt geoteknikteam på drygt 40 personer. Vi har 8 fältgeotekniker med varsin borrbandvagn och lastbil fullt utrustad för a... Visa mer
Om jobbet
Vi fortsätter vår framgångsrika satsning och för att möta den stora efterfrågan vill vi nu utöka vår verksamhet inom geoteknik och etablera en grupp i Dalarna och Gästrikland. Till det söker vi nu en gruppchef som vill vara med och bygga upp och utveckla vårt erbjudande på dessa orter.  
Inom vår norra region är vi idag ett starkt geoteknikteam på drygt 40 personer. Vi har 8 fältgeotekniker med varsin borrbandvagn och lastbil fullt utrustad för alla typer av fältgeotekniska undersökningar. I Sverige är vi drygt 100 personer inom geoteknik och vi har ett givande nationellt samarbete.
Som Gruppchef hos oss får du en roll med stor variation. Du förväntas utöva ett modernt och coachande ledarskap som bygger team och tydliggör de gemensamma målen för gruppen. Dina huvudsakliga uppgifter som Gruppchef är:  

Personalansvar
Leda och coacha konsulter i uppdrag
Vidareutveckla gruppens medarbetare och verksamhet
Samordna resurser och anbud
Arbeta i uppdrag som tex uppdragsledare eller teknikspecialist

Du arbetar nära sektionschefen och de andra gruppcheferna i regionen i upprättandet av operativa och strategiska planer. Tillsammans utgör ni en stark helhet som driver sektionen framåt.
Stationering är möjlig på våra kontor i Falun, Borlänge eller Gävle.

Vem är du?
Vi söker en modig och hängiven lagspelare som trivs med att dela kunskap och hjälpa andra att utvecklas. Vi tror att du brinner för att se människor växa och tillsammans åstadkomma bra lösningar.
Vi ser att du har en relevant högskole- eller universitetsexamen samt flerårig erfarenhet inom geoteknik. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta som konsult, har en god marknadskännedom och ett etablerat nätverk i branschen. Vi tror att du har erfarenhet av ledarskap antingen som chef eller som uppdrags- eller projektledare. Du är van vid att leda tekniska diskussioner i uppdragen och trivs i en miljö som präglas av tillväxt. Vi ser även att du kan uttrycka dig väl på både svenska och engelska i såväl tal som skrift.
Vill du växa och utvecklas tillsammans med oss är du varmt välkommen att skicka in din ansökan! Vi går igenom urvalet löpande.

Vi erbjuder
Vi söker dig som vill vara en del av AFRYs framgångssaga. Brinner du för teknisk utveckling? Gillar du att samarbeta för att hitta den bästa lösningen? Då kan vi erbjuda dig karriärmöjligheter på en modern arbetsplats med utmanande arbetsuppgifter och spännande projekt världen över.

AFRY är rankat som en av Sveriges mest populära arbetsgivare bland ingenjörer. Hos oss är du med och utvecklar innovativa och hållbara lösningar inom infrastruktur, energi och industri. Just nu söker vi marknadens vassaste kompetens som tillsammans med oss vill skapa framtidens samhälle. Vi hoppas också att du kommer lära dig lika mycket av oss som vi kommer göra av dig.

Om företaget
AFRY är ett internationellt företag inom teknik, design och rådgivning. Vi hjälper våra kunder att utvecklas inom hållbarhet och digitalisering.

Vi är 17 000 hängivna experter inom områdena infrastruktur, industri och energi, som arbetar över hela världen för att skapa hållbara lösningar för kommande generationer.

Making Future. Visa mindre