Lediga jobb Västerås Stift i Borlänge

Se alla lediga jobb från Västerås Stift i Borlänge. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Borlänge som finns inom det yrket.

Dagkolloledare

Ansök    Feb 9    Västerås Stift    Barntimmeledare
Svenska kyrkan i Borlänge  är en öppen folkkyrka, som i samverkan mellan en demokratisk organisation och kyrkans ämbete bedriver en mångfacetterad verksamhet med kristendomen som grund. Vår verksamhet kan indelas i fyra huvudområden, nämligen: gudstjänst, diakoni, utbildning och mission. Läs mer om vår verksamhet på vår hemsida: www.svenskakyrkan.se/borlange Under många somrar har vi ordnat med dagkolloverksamhet för sommarlovslediga barn och kommer göra ... Visa mer
Svenska kyrkan i Borlänge  är en öppen folkkyrka, som i samverkan mellan en demokratisk organisation och kyrkans ämbete bedriver en mångfacetterad verksamhet med kristendomen som grund. Vår verksamhet kan indelas i fyra huvudområden, nämligen: gudstjänst, diakoni, utbildning och mission. Läs mer om vår verksamhet på vår hemsida: www.svenskakyrkan.se/borlange

Under många somrar har vi ordnat med dagkolloverksamhet för sommarlovslediga barn och kommer göra det även i sommar, under förutsättning att det är okej utifrån Folkhälsomyndighetens regler och rekommendationer när vi når fram till sommarlovet.

Nu söker vi dagkolloledare till vårt dagkollo i Amsberg, Borlänge, under vardagar veckorna 24, 25, 32 och 33. Du kommer vara en del i ett härligt gäng som vill ge barnen en rolig och positiv sommarupplevelse. Barnen som deltar på kollot är mellan 7-12 år. Vi står för Svenska kyrkans värderingar och vill förmedla medkänsla, hopp och framtidstro i Borlänge. 

Dagkollo är en del av Svenska kyrkans diakonala och sociala verksamhet. I arbetsuppgifterna ingår att:

- tillsammans med arbetslaget ansvara för att leda barngrupper,
- planera och genomföra både skapande aktiviteter såväl som sommarlovsaktiviteter och lekar och 
- svara på barns frågor om Svenska kyrkans tro och värderingar

Du gillar friluftsliv med många olika aktiviteter på gång. Du har stor ansvarskänsla, arbetar gärna i grupp och är en bra ledare. Som barnens förebild har du allt fokus på deltagarna och deras aktiviteter och lägger dina egna intressen, såsom sociala medier och telefonspel, på paus under dagen. Utbildning och erfarenhet inom liknande verksamhet är meriterande. Det är också en fördel om du är konfirmerad. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

För att trivas som dagkolloledare är det bra att du gillar att vara påhittig, ta initiativ till aktiviteter oavsett väder, finner dig i både aktiva lekar såväl som lugnare stunder med samtal och berättelser. För att underlätta urvalet och att vi kan få en uppfattning om dig som söker jobbet beskriver du varför du söker detta jobb och på vilket sätt du kan bidra till barnens kolloupplevelser.

Krav:

Du ska ha fyllt 18 år. Du är medlem i Svenska kyrkan och delar kyrkans tro och värderingar. Du ska lämna in ett aktuellt utdrag ur polisens belastningsregister.

Anställningsvillkor:

Anställningen är uppdelad i två perioder, dvs. v.24-25 (ej midsommarafton) och v. 32-33. Arbetstiden är dagtid och 8 timmar per dag. Obligatoriska utbildingsdagar där du får veta förutsättningarna för jobbet och som är ett krav att kunna delta i är den 8 juni (8 timmar) och den 9 juni (4 timmar).

Du får timlön enligt Svenska kyrkans kollektivavtal.

Välkommen med din ansökan med personlig presentation och CV senast 24 februari. Visa mindre

Vaktmästare / Assistent

Ansök    Mar 3    Västerås Stift    Kyrkvaktmästare
Begravningsverksamheten vid Svenska kyrkan i Borlänge ansvarar för skötsel och utveckling av kyrkogårdarna inom Stora Tuna och Torsångs pastorat. Tillsammans i pastoratet är vi ca 70 medarbetare och verksamheten leds av kyrkoherden tillsammans med de förtroendevalda i kyrkoråd och kyrkofullmäktige. Vi söker en Vaktmästare / Assistent Vi erbjuder ett omväxlande och betydelsefullt arbete. Som vaktmästare/assistent arbetar du serviceinriktat med att ta em... Visa mer
Begravningsverksamheten vid Svenska kyrkan i Borlänge ansvarar för skötsel och utveckling av kyrkogårdarna inom Stora Tuna och Torsångs pastorat. Tillsammans i pastoratet är vi ca 70 medarbetare och verksamheten leds av kyrkoherden tillsammans med de förtroendevalda i kyrkoråd och kyrkofullmäktige.

Vi söker en

Vaktmästare / Assistent

Vi erbjuder ett omväxlande och betydelsefullt arbete.

Som vaktmästare/assistent arbetar du serviceinriktat med att ta emot och svara på frågor via telefon, mejl och ärendehantering i gravboken. 

Du är vaktmästare vid förrättningar i något av våra gravkapell och urn-nedsättningar på kyrkogårdar. Tjänsten är lagd på Norra griftegården i Kvarnsveden.

Du kan komma att ibland arbeta ute på grönytor inom pastoratet samt skötsel och underhåll på våra kyrkogårdar.

För att passa för jobbet vill vi att du har gymnasieutbildning och några års arbetslivserfarenhet gärna med administrativ inriktning. Tjänsten ställer krav på god datorvana eftersom mycket av det administrativa arbetet utförs i vårt databassystem.

För att trivas i jobbet behöver du ha god ordning, vara noggrann och ha ett gott etiskt förhållningssätt samt god förmåga att möta människor i sorg. Du har förmågan att skapa en trivsam och välkomnande atmosfär. Du är flexibel, ansvarsfull och serviceinriktad samt kan arbeta både självständigt och i grupp. Har du kunskap/erfarenhet av programmet Aveny från Eniac-data är det meriterande.

Du har B-körkort och tillgång till egen bil.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet till denna tjänst.

Ansök senast 21 mars 2021.

Provanställning kan komma att tillämpas

Tillträde efter överenskommelse. Visa mindre

Fastighetsskötare

Om oss: Svenska kyrkan i Borlänge omfattar hela Borlänge kommun och består av två församlingar i ett pastorat. Tillsammans i pastoratet är vi ca 70 medarbetare och verksamheten leds av kyrkoherden.  Vårt fastighetsbestånd omfattar ca 20 byggnader, varav 4 är kyrkor och 6 är kapell. Vi ställer om till ett mer energieffektivt fastighetsbestånd och på sikt blir vi klimatneutrala. Vi tänker långsiktig utveckling - vi tror på det vi gör - vi är med och utveckl... Visa mer
Om oss:

Svenska kyrkan i Borlänge omfattar hela Borlänge kommun och består av två församlingar i ett pastorat. Tillsammans i pastoratet är vi ca 70 medarbetare och verksamheten leds av kyrkoherden. 
Vårt fastighetsbestånd omfattar ca 20 byggnader, varav 4 är kyrkor och 6 är kapell. Vi ställer om till ett mer energieffektivt fastighetsbestånd och på sikt blir vi klimatneutrala. Vi tänker långsiktig utveckling - vi tror på det vi gör - vi är med och utvecklar Svenska kyrkan idag och i framtiden. Vi vill satsa på modern teknik samtidigt som vi värnar om vår historia och vårt kulturarv.

 

Är du den fastighetsskötare vi söker? 

Vi erbjuder ett omväxlande och händelserikt arbete. Du kommer att ingå i fokusgruppen för service och vaktmästeri. Samverkan sker även med pastoratets fastighetstekniker. I tjänsten ingår allmänt förekommande sysslor inom fastighetsskötsel både inom- och utomhus såsom reparationer och underhåll av pastoratets kyrkor, kapell och övriga fastigheter. Arbetet sker till stor del i kulturminnesskyddad miljö. Du tar emot felanmälningar och reparerar felen samt genomför besiktningar. Du bidrar till arbetet med underhållsplanering. Vi behöver dig som har kompetens inom energieffektivisering och klimatsmarta fastigheter. Som fastighetsskötare förekommer det även administrativa arbetsuppgifter, möblering samt lättare snickeri. I viss mån kan det ingå att sköta och reparera fastigheternas tekniska system. Det förekommer tunga lyft. 

 

För tjänsten krävs:

Gymnasieutbildning med påbyggnad i t.ex. styr- och regler, ventilation, VVS eller fastighetsskötsel/-förvaltning alternativt yrkeshögskolans Fastighetsskötarutbildning eller annan relevant fastighetsskötarutbildning. Är du rätt person med lång erfarenhet och goda referenser kan vi bedöma det som likvärdigt.

 

Det är meriterande:

Om du har skyliftsutbildning och/eller vana av arbete på hög höjd inklusive fallskyddskompetens. Vi ser även att utbildning som behörig anläggningsskötare för automatiska brandlarm är meriterande.

 

Som person är du:

Ansvarsfull, ordningsam och problemlösare men också flexibel och kan hantera ändrade planer med kort varsel. Vi lägger stor vikt vid god samarbetsförmåga och social kompetens. Vi förväntar oss att du har en positiv inställning och helt enkelt gillar att ge god service. Vi jobbar med frihet under ansvar, vilket innebär att du i många delar planerar ditt arbete självständigt. Du vågar ta beslut och tror på dig själv, men har en arbetsledare som du alltid kan återkoppla till.

Du har kunskap om och förståelse för betydelsen av ett systematiskt arbetsmiljöarbete.

 

Vi förutsätter att du tillhör Svenska kyrkan och delar vår tro och värderingar.

Körkort med B-behörighet samt tillgång till bil krävs.

 

Din placering blir vid Stora Tuna kyrka men arbetet sker i hela pastoratet.

Tjänsten är på heltid och tillsvidare. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde sker enligt överenskommelse. Visa mindre