Lediga jobb Arbetsförmedlingen i Borlänge

Se alla lediga jobb från Arbetsförmedlingen i Borlänge. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Borlänge som finns inom det yrket.

Arbetsterapeut eller fysioterapeut/sjukgymnast till enhet Dalarna

Ansök    Okt 24    Arbetsförmedlingen    Arbetsterapeut
Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta ... Visa mer
Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta framåt. Vill du bli en av oss?
Enhetens uppdrag
I enhet Dalarna är vi ca 140 anställda som arbetar tätt tillsammans och över hela länet.

Tillsammans erbjuder vi fördjupat stöd för arbetsgivare och arbetssökande, och är ett komplement till den service som erbjuds digitalt eller via personligt distansmöte.

Du kommer arbeta nära andra arbetsterapeuter eller fysioterapeuter/sjukgymnaster, psykologer, socialkonsulent och arbetsförmedlare.

Beskrivning av tjänsten
Arbetsterapeutens eller fysioterapeutens/sjukgymnastens framtida roll inom Arbetsförmedlingen kommer till stor del att fokusera på anpassningar av arbets-/studieplatser, samt Aktivitetsbaserad utredning av arbetsförutsättningar/arbetsförmåga. Inom ramen för uppdraget ingår att du som Arbetsterapeut/sjukgymnast tar aktiv del i arbetet med den arbetsmarknadspolitiska bedömningen. I alla kontakter med kund har vi ett stödjande och vägledande förhållningssätt utan att tappa fokus på myndighetens uppdrag. Du bidrar till att utveckla den arbetssökandes kunskap om sina förutsättningar samt att stärka motivation och orientering mot arbete samt att bidra till att finna anpassningar i arbete eller vissa studiesituationer.

Arbetsterapeutens eller fysioterapeutens/sjukgymnastens arbete utförs till stor del hos arbetsgivare och andra aktörer vilket innebär att resor inom området kommer att förekomma. Arbetet förutsätter även ett aktivt samarbete såväl internt som externt. Du behöver ha förståelse för såväl kundvärde, kostnadseffektivitet och samhällseffekter av den arbetsmarknadspolitiska verksamheten. Att dokumentera och meddela resultatet av de insatser man gör är ett viktigt och ofta återkommande inslag i arbetsuppgifterna.

I ditt arbete använder du dig av rådande arbetsmiljölagstiftning.

Arbetsförmedlingen genomgår en digital utveckling som i alla delar genomsyrar vårt arbete, varför du har såväl vilja som förmåga att nyttja digitala verktyg. I den framtida myndigheten kommer samarbetet med fristående aktörer vara centralt, detta kommer att ställa nya och förändrade krav för Arbetsförmedlingen och på dig i din roll.

Grundläggande kvalifikationer:
- Socialstyrelsens legitimation gällande arbetsterapeut eller fysioterapeut/sjukgymnast
- Erfarenhet av arbete som arbetsterapeut eller fysioterapeut/sjukgymnast
- B-körkort

Meriterande kvalifikationer:
- Erfarenhet av att använda olika digitala verktyg i ditt arbete och att nyttja tekniken i möte med kunder.
- Erfarenhet av samverkan med fristående aktörer och andra myndigheter
- Erfarenhet av aktivitetsbaserad utredning, vid bedömning av arbetsförmåga
- Kunskaper i AWC, AWP, WRI samt MOHO

 

Bifoga i ansökan:
• CV och Personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet
• Intyg för godkänd utbildning
• Intyg för arbetslivserfarenhet
• Övriga intyg som styrker kvalifikationer

 

Vem är du

Du har god samarbetsförmåga, är kommunikativ, serviceinriktad och strukturerad. Du är lösningsorienterad, initiativrik samt mål och resultatinriktad. Utöver dessa kvalifikationer har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens medarbetarskap.

Medarbetare på Arbetsförmedlingen:

- Tar ansvar för sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten
- Anpassar sig till förändring och oförutsedda händelser
- Tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för rollen.

Vårt erbjudande
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsorten är Borlänge alternativt Avesta.

Vi erbjuder förmånliga semesteravtal, möjlighet till flextid, friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Vår arbetsplats består av över 11 000 kompetenta och engagerade medarbetare. Genom att samarbeta och vara öppna för nya perspektiv utvecklas vi som individer och verksamhet. Tillsammans frigör vi möjligheter som får Sverige i arbete.

Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår webbplats https://arbetsformedlingen.se/om-oss


Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2022-11-04. Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet.

I denna tjänst erbjuder vi möjlighet att arbeta på distans upp till 49 procent på årsbasis.

På Arbetsförmedlingen tillämpas en evidensbaserad rekryteringsprocess. Du kan läsa mer om vår rekryteringsprocess på vår hemsida Jobba hos oss - Arbetsförmedlingen 

Urvalstest kan förekomma och vi kommer ge dig mer information om processen via e-post efter ansökan.

Vi arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering. Det är viktigt för oss att all kompetens tas tillvara och vi välkomnar alla sökande. Vi ser positivt på om du har kunskaper i något av våra nationella minoritetsspråk. Visa mindre

Verksamhetssamordnare till Arbetsförmedlingen Dalarna

Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta ... Visa mer
Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta framåt. Tillsammans får vi Sverige i arbete! Vill du bli en av oss?
Enhetens uppdrag
Arbetsförmedlingen i Dalarna är organiserade utifrån kundleveransområden där 8 sektioner arbetar för att ge våra kunder, fristående aktörer och samverkansparter förutsättningar att nå våra målsättningar.

I länet arbetar vi mot samtliga kommuner och utgår från våra tre kontor i Mora, Borlänge och Avesta.

Vi söker nu en Verksamhetssamordnare med placering i Mora, Borlänge eller Avesta

 

Beskrivning av tjänsten
Som Verksamhetssamordnare ingår du i enhetens stab och tillsammans ansvarar ni för att skapa förutsättningar för enheten att genomföra styrda uppdrag och nå uppsatta målsättningar. Du ingår också i Dalarnas ledningsgrupp och blir en naturlig länk mellan den operativa verksamheten och den strategiska styrningen med ett tydligt kundfokus.

Du skapar förutsättningar genom tydliga verksamhetsplaneringar, analyser, strategiframtaganden och uppföljningar. I arbetet kommer du också proaktivt verka för att vi tillsammans ska nå en god förvaltning och rättssäkerhet. Visst utvecklingsarbete tillsammans med enhetens processtödjare kommer också ingå i arbetsuppgifterna.

I rollen kommer du också arbeta fram tydligare presentationsmaterial som följer Arbetsförmedlingens budskap och grafiska profil. För att lyckas i rollen är det därför viktigt att du har goda kunskaper om kommunicering via bild, text och tal.

Egenskaper som Verksamhetssamordnare

I ditt arbete är du strukturerad och självgående med eget driv. För att trivas i rollen behöver du vara analytisk, ha en helhetssyn samt ha god initiativförmåga till att förbättra och utveckla verksamheten. Som person är du en lagspelare som trivs med och har lätt för att arbeta med andra. Du har en god kommunikativ förmåga och har erfarenhet av att självständigt leda andra och driva olika utvecklingsprocesser. Rollen innebär ett nära samarbete med enhetschefen och övriga i ledningsgruppen som bygger på ett ömsesidigt förtroende och vi lägger därför mycket stor vikt vid personlig lämplighet.

Verksamhetssamordaren har en viktig roll när det kommer till att inspirera och ge kollegor, chefer och medarbetarna förutsättningar för att utvecklas och ta ansvar. Den verksamhetssamordnare vi söker ska därför vara en god kommunikatör, trygg i sig själv och ha god självinsikt. Vi ställer höga krav på ett medarbetarskap som inspirerar, stöttar och engagerar medarbetare och kollegor till att utföra ett bra arbete i en positiv och hälsosam arbetsmiljö med fokus på utveckling och lärande, samarbete och arbetsglädje. Du ser vad som gagnar helheten i situationer med många intresseinriktningar och flera parallella uppdrag och projekt.

 

Grundläggande krav för tjänsten
- Akademisk utbildning eller relevant arbetslivserfarenhet som av chef kan bedömas som motsvarande
- Genom utbildning och/eller erfarenheter dokumenterat goda kunskaper om/av organisation, samordning, uppföljning, analysarbete och verksamhetsstyrning
- Goda kunskaper och erfarenhet om/av utvecklingsarbete
- Mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal, bild och skrift
- B-körkort

Övriga meriter för tjänsten
- Erfarenhet av samarbete och samverkan med fristående aktörer och anordnare
- Mycket god kunskap om den statliga arbetsmarknadspolitiken och Arbetsförmedlingens verksamhet
- Minst tre års erfarenhet av arbetsförmedling eller verksamhetssamordning
- Erfarenhet av att arbeta med strategiskt utvecklingsarbete, verksamhetsanalyser, processkartor, produktionsplanering och ta fram pedagogiska presentationsmaterial

 

Vårt erbjudande
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning om du inte redan arbetar i en liknande roll i myndigheten. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsorten är Mora, Borlänge eller Avesta.

Vi erbjuder förmånliga semesteravtal, möjlighet till flextid, friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Vår arbetsplats består av över 11 000 kompetenta och engagerade medarbetare. Genom att samarbeta och vara öppna för nya perspektiv utvecklas vi som individer och verksamhet. Tillsammans frigör vi möjligheter som får Sverige i arbete.

Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår webbplats https://arbetsformedlingen.se/om-oss


Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2023-03-29. Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet. 

När du skickar din ansökan kommer du att få svara på några urvalsfrågor. För att du ska få en så rättvis och korrekt bedömning som möjligt är det av stor vikt att du uppger år och månad för varje anställning samt en kort beskrivning av arbetsuppgifterna. Om den informationen inte framgår har vi svårare att göra en korrekt bedömning av din kompetens och erfarenhet och du kan därför riskera att bli bortvald i urvalsprocessen.

Har du skyddade personuppgifter kontaktar du den Rekryteringspartner som finns namngiven i annonsen så får du hjälp med att skicka in din ansökan.

På Arbetsförmedlingen tillämpas en evidensbaserad rekryteringsprocess. Du kan läsa mer om vår rekryteringsprocess på vår hemsida https://arbetsformedlingen.se/om-oss/jobba-hos-oss 

Urvalstest kan förekomma och vi kommer ge dig mer information om processen via e-post efter ansökan.

Vi arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering. Det är viktigt för oss att all kompetens tas tillvara och vi välkomnar alla sökande. Vi ser positivt på om du har kunskaper i något av våra nationella minoritetsspråk. Visa mindre

Socialkonsulent till Borlänge

Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta ... Visa mer
Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta framåt. Tillsammans får vi Sverige i arbete! Vill du bli en av oss?
Välkommen att söka jobb hos oss som Socialkonsulent
Vi arbetar med vägledande, utredande och arbetsförberedande insatser och vi finns över hela landet.

Inom enheten finns psykologer, arbetsterapeuter, fysioterapeuter/sjukgymnaster, socionomer/socialkonsulenter och arbetsförmedlare där vi hjälps åt för att bidra till att arbetssökandes och arbetsgivares behov tillgodoses. 

Socialkonsulentens roll
Socialkonsulentens roll inom arbetsförmedlingen är att utgöra en aktiv del av den arbetsmarknadspolitiska bedömningen. Att bedöma kundens matchningsbarhet på kort och lång sikt, bedöma om och hur ohälsa eller funktionsnedsättningen påverkar möjligheterna till arbete eller studier, bedöma behovet av insatser inom den arbetslivsinriktade rehabiliteringen, bedöma förmodat stöd- och anpassningsbehov som kan bli aktuellt vid anställning/utbildning, göra en samlad arbetsmarknadspolitisk bedömning och planera insats.

I rollen kan även ingå att ge stöd och råd i sociala och socialrättsliga frågor till arbetssökande och
arbetsförmedlare. Du är aktiv i samarbeten med kollegor och söker möjligheter i olika situationer. Du bidrar till att utveckla den arbetssökandes kunskap om sina förutsättningar samt att stärka motivation och orientering mot arbete. I alla kontakter med kund har du ett stödjande och vägledande förhållningssätt.

Arbetsuppgifter Socialkonsulent
Genom samtal bedömer du arbetssökandes förutsättningar för arbete. Du bidrar till att klargöra om nuvarande livssituation kan påverka arbetsförmågan samt stödjer och motiverar arbetssökande att hantera situationer som påverkar deras förutsättningar att få arbete. I arbetet ingår ett aktivt samarbete med andra yrkesgrupper inom Arbetsförmedlingen. Socialkonsulenten är drivande och kunnig i samverkan med andra samhällsinsatser, framförallt gentemot kommunens olika verksamheter såsom socialtjänst och arbetsmarknadsenheter. Socialkonsulenten kan samordna övergripande insatser med externa aktörer och myndigheter.  Det är viktigt att du är analytisk och kan självständigt prioritera och planera ditt arbete.

Att dokumentera och meddela resultat av de insatser man gör är ett viktigt och ofta återkommande inslag i arbetsuppgifterna.  Du kommer att dokumentera i myndighetens säkerställda plattformar avseende rollen, såsom BÄR och SPC. Det är av stor vikt att ärendet kan följas på ett avsett sätt.

Du är digital och trygg i att använda dig av digitala verktyg för kommunikation med kund.

Grundläggande kvalifikationer:
- Socionomexamen
- Minst 2 års arbetslivserfarenhet som socionom
- Erfarenhet av socialt utredningsarbete
- Erfarenhet av och kunskaper om missbruk, beroendeproblematik och sociala svårigheter i
förhållande till arbetsliv
- B-körkort

Meriterande kvalifikationer:
- Erfarenhet av arbete med våld i nära relationer
- Goda kunskaper om arbetslivsinriktad rehabilitering
- Erfarenhet av myndighetsutövning

Utöver dessa kvalifikationer har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med
Arbetsförmedlingens medarbetarkriterier:

Medarbetare på Arbetsförmedlingen

• Tar ansvar för sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten
• Anpassar sig till förändring och oförutsedda händelser
• Tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för rollen.

Vårt erbjudande
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsorten är Borlänge. Du kommer att vara ensam socialkonsulent som ansvarar för hela länet utifrån olika kontor i Mora, Borlänge och Avesta. Detta innebär att tjänsteresor inom hela länet kommer att bli aktuellt.

Vi erbjuder förmånliga semesteravtal, möjlighet till flextid, friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Vår arbetsplats består av över 11 000 kompetenta och engagerade medarbetare. Genom att samarbeta och vara öppna för nya perspektiv utvecklas vi som individer och verksamhet. Tillsammans frigör vi möjligheter som får Sverige i arbete.

Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår webbplats https://arbetsformedlingen.se/om-oss


Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2023-03-08. Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet, samt betyg/intyg som styrker kraven om utbildning och/eller arbetslivserfarenhet i din ansökan. När du skickar din ansökan kommer du att få svara på några urvalsfrågor.

För att du ska få en så rättvis och korrekt bedömning som möjligt är det av stor vikt att du uppger år och månad för varje anställning samt en kort beskrivning av arbetsuppgifterna. Om den informationen inte framgår har vi svårare att göra en korrekt bedömning av din kompetens och erfarenhet och du kan därför riskera att bli bortvald i urvalsprocessen.

Har du skyddade personuppgifter kontaktar du den Rekryteringspartner som finns namngiven i annonsen så får du hjälp med att skicka in din ansökan.

På Arbetsförmedlingen tillämpas en evidensbaserad rekryteringsprocess. Du kan läsa mer om vår rekryteringsprocess på vår hemsida https://arbetsformedlingen.se/om-oss/jobba-hos-oss 

Urvalstest kan förekomma och vi kommer ge dig mer information om processen via e-post efter ansökan.

Vi arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering. Det är viktigt för oss att all kompetens tas tillvara och vi välkomnar alla sökande. Vi ser positivt på om du har kunskaper i något av våra nationella minoritetsspråk. Visa mindre

Arbetsterapeut/sjukgymnast till VO Arbetssökande

Ansök    Jun 24    Arbetsförmedlingen    Arbetsterapeut
Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta ... Visa mer
Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta framåt. Vill du bli en av oss?
Arbetsförmedlingen, Region Mitt, Enheten Dalarna

Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt.

Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta framåt. Vill du bli en av oss?


Enhetens uppdrag

I enhet Dalarna är vi ca 120 anställda som arbetar tätt tillsammans och över hela länet. Tillsammans erbjuder vi fördjupat stöd för arbetsgivare och arbetssökande, och är ett komplement till den service som erbjuds digitalt eller via personligt distansmöte.

Du kommer arbeta nära andra arbetsterapeuter/sjukgymnast, psykologer, socialkonsulent och arbetsförmedlare.

Beskrivning av tjänsten

Arbetsterapeutens framtida roll inom Arbetsförmedlingen kommer till stor del att fokusera på anpassningar av arbets-/studieplatser, samt Aktivitetsbaserad utredning av arbetsförutsättningar/arbetsförmåga. Inom ramen för uppdraget ingår att du som Arbetsterapeut tar aktiv del i arbetet med den arbetsmarknadspolitiska bedömningen. I alla kontakter med kund har vi ett stödjande och vägledande förhållningssätt utan att tappa fokus på myndighetens uppdrag. Du bidrar till att utveckla den arbetssökandes kunskap om sina förutsättningar

samt att stärka motivation och orientering mot arbete samt att bidra till att finna anpassningar i arbete eller vissa studiesituationer.

Arbetsterapeutens arbete utförs till stor del hos arbetsgivare och andra aktörer vilket innebär att resor inom området kommer att förekomma. Arbetet förutsätter även ett aktivt samarbete såväl internt som externt. Du behöver ha förståelse för såväl kundvärde, kostnadseffektivitet och samhällseffekter av den arbetsmarknadspolitiska verksamheten. Att dokumentera och meddela resultatet av de insatser man gör är ett viktigt och ofta återkommande inslag i arbetsuppgifterna.

I ditt arbete använder du dig av rådande arbetsmiljölagstiftning.

Arbetsförmedlingen genomgår en digital utveckling som i alla delar genomsyrar vårt arbete, varför du har såväl vilja som förmåga att nyttja digitala verktyg. I den framtida myndigheten kommer samarbetet med fristående aktörer vara centralt, detta kommer att ställa nya och förändrade krav för Arbetsförmedlingen och på dig i din roll.

 

Grundläggande krav för tjänsten

- Socialstyrelsens legitimation gällande arbetsterapeut eller fysioterapeut/sjukgymnast
- Erfarenhet av arbete som arbetsterapeut/fysioterapeut
- B-körkort

Meriterande

- Erfarenhet av att använda olika digitala verktyg i ditt arbete och att nyttja tekniken i möte med kunder.
- Erfarenhet av samverkan med fristående aktörer och andra myndigheter
- Erfarenhet av aktivitetsbaserad utredning, vid bedömning av arbetsförmåga
- Kunskaper i AWC, AWP, WRI samt MOHO

Vem är du

Du har god samarbetsförmåga, är kommunikativ, serviceinriktad och strukturerad. Du är lösningsorienterad, initiativrik samt mål och resultatinriktad. Utöver dessa kvalifikationer har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens medarbetarskap.

Medarbetare på Arbetsförmedlingen:

- Tar ansvar för sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten
- Anpassar sig till förändring och oförutsedda händelser
- Tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för rollen.
 

Vårt erbjudande

Anställningsformerna är tillsvidare på heltid, med sex månaders provanställning för dig som inte redan är anställd hos Arbetsförmedlingen. Tillträde enligt överenskommelse. Placering är Borlänge alternativt Avesta

I denna tjänst erbjuder vi möjlighet att arbeta på distans upp till 49 procent på årsbasis.

Vi erbjuder förmånliga semesteravtal, möjlighet till flextid, friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Vår arbetsplats består av över 11 000 kompetenta och engagerade medarbetare. Genom att samarbeta och vara öppna för nya perspektiv utvecklas vi som individer och verksamhet. Tillsammans frigör vi möjligheter som får Sverige i arbete. 

Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår https://arbetsformedlingen.varbi.com/center/tool/position/525388/edit/tab:2/webbplats https:/arbetsformedlingen.se/om-oss

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 2022-07-21 märk din ansökan med
Af-2022/0056 0842. Du ansöker genom att klicka på knappen ”ansök” Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet, samt betyg/intyg som styrker kraven om utbildning och/eller arbetslivserfarenhet i din ansökan. Intervjuer kan komma att ske löpande.

På Arbetsförmedlingen tillämpas en evidensbaserad rekryteringsprocess. Du kan läsa mer om vår rekryteringsprocess på vår hemsida Jobba hos oss - Arbetsförmedlingen (https://arbetsformedlingen.se/)

Vi arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering. Det är viktigt för oss att all kompetens tas tillvara och vi välkomnar alla sökande. Vi ser positivt på om du har kunskaper i något av våra nationella minoritetsspråk. Visa mindre

Vaktmästare till Arbetsförmedlingen VO Lokal arbetsmarknad Dalarna

Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta ... Visa mer
Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta framåt. Vill du bli en av oss?
Välkommen att söka jobb hos oss som Vaktmästare på Arbetsförmedlingen i Borlänge/Dalarna
Arbetsuppgifter
Arbetet innebär ett självständigt arbete där du jobbar enskilt och utför arbetsuppgifter som ingår i den dagliga driften.

Du samarbetar med personal på vår och andra enheter. Resor till andra kontor i länet och tunga lyft förekommer. Vara behjälplig med att ta emot kunder på de kontor där vi inte är samlokaliserade med Statens servicecenter (i dagsläget gäller det bara Borlänge). I arbetet ingår också att utgöra ett administrativt stöd och vara behjälplig med administrativa uppgifter.

Lokaler
I våra lokaler handlar det om att genomföra och följa upp felanmälningar. Visst underhåll av lokaler och utrustning. Du är kontaktperson mot hyresvärdar, fastighetstekniker, enheten Lokalförsörjning, upphandlade lokalvårdsföretag, statens konstråd och Postnord. Kontaktperson även för hantverkare och hjälpa hantverkare till rätta i lokalerna. Du behöver bistå vid ev. ommöbleringar i lokalerna och säkra god ordning och reda i våra lokaler.

Utrustning
Inköp och påfyllning av förbrukningsmaterial och visst övrigt administrativt arbete förekommer. Administration av passersystem, in- och utlämning av telefoner och datorer, visst arbete med lokalt IT-stöd med assistans från centralt placerad IT-kundstödjare och Servicedesk.

Tjänstebilar
Ansvara för skötsel av tjänstebilar och tjänstecyklar (service- och hantering av tankkort) samt vara kontaktperson mot tjänstebilsleverantörer. Arbetsuppgifterna är mångfacetterade och kan komma att förändras utifrån verksamhetens behov.

Grundläggande krav för tjänsten
- Godkänd gymnasieutbildning
- Grundläggande datakunskaper inom MS Office
- B-körkort
- Minst sex månaders erfarenhet av arbete som vaktmästare inom myndighet eller annan större organisation

Övriga meriter för tjänsten
- Du har erfarenhet av administrativa uppgifter
- Du har visst hantverkskunnande, såsom enklare underhåll av fastigheter och vaktmästerisysslor på kontor
- Du har ett teknikintresse då mycket sker digitalt idag och vår IT-utrustning behöver fungera inför möten etc
- Du har erfarenhet av att genomföra beställningar i IT-system
- Du har erfarenhet av säkerhetsarbete utifrån ett arbetsmiljöperspektiv

Vem är du
Vi söker dig som är serviceinriktad, har lätt för att samarbeta och tycker om att ha många kontakter. Du har god organisationsförmåga, är ansvarsfull och noggrann. Samtidigt kan du prioritera och planera ditt arbete självständigt, vilket innebär att ha flera processer igång samtidigt. Du har en förmåga att vara flexibel, vaktmästaren är en slags spindel-i-nätet-funktion. Vidare kan du anpassa dig till förändring och variation och förmår att snabbt kunna planera om utifrån olika behov som uppstår.

Utöver dessa delar har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens medarbetarkriterier:

Medarbetare på Arbetsförmedlingen:

- Medarbetare som tar ansvar för sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten
- Medarbetare som anpassar sig till förändring och oförutsedda händelser
- Medarbetare som tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring

Vårt erbjudande
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde önskas snarast eller enligt överenskommelse. Som vaktmästare utgör man ett stöd åt alla verksamhetsområden som finns på kontoren. Placeringsort är Borlänge, men resor till andra kontor ingår i tjänsten.

Vi erbjuder förmånliga semesteravtal, möjlighet till flextid, friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Vår arbetsplats består av över 11 000 kompetenta och engagerade medarbetare. Genom att samarbeta och vara öppna för nya perspektiv utvecklas vi som individer och verksamhet. Tillsammans frigör vi möjligheter som får Sverige i arbete.

Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår webbplats https://arbetsformedlingen.se/om-oss

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 28/10-22. Du ansöker genom att klicka på knappen ”ansök” Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet, det är viktigt att du bifogar betyg/intyg som styrker kraven om utbildning och/eller arbetslivserfarenhet i din ansökan.

På Arbetsförmedlingen tillämpas en evidensbaserad rekryteringsprocess. Du kan läsa mer om vår rekryteringsprocess på vår hemsida Jobba hos oss - Arbetsförmedlingen (arbetsformedlingen.se)

Urvalstest kan förekomma i vår rekryteringsprocess och vi kommer ge dig mer information om processen via e-post efter ansökningstiden gått ut.

Vi arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering. Det är viktigt för oss att all kompetens tas tillvara och vi välkomnar alla sökande. Vi ser positivt på om du har kunskaper i något av våra nationella minoritetsspråk. Visa mindre

SIUS-konsulent till sektionen Syn Döv Hörsel

Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta ... Visa mer
Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta framåt. Vill du bli en av oss?
Nu söker sektionen Syn Döv Hörsel, en SIUS-konsulent med placering i Borlänge.

Som SIUS-konsulent arbetar du tillsammans med audionomer, dövkonsulenter och synspecialister.
SIUS, "Särskilt introduktions- och uppföljningsstöd" är ett program som syftar till att integrera personer med funktionsnedsättning i arbetslivet och ge förutsättningar för den arbetssökande att finna, få och behålla ett arbete.
Som SIUS-konsulent arbetar du med särskilt introduktions- och uppföljningsstöd till arbetssökande med funktionshinder enligt Supported Employment metoden.
Du kommer arbeta med personer som har syn/hörselnedsättning. Vi ser gärna att du har kunskap om målgrupperna. I arbetsuppgifterna ingår även att skapa varaktiga företagskontakter. Arbetet innebär att till den arbetssökande söka lämplig arbetsplats och arbetsuppgifter som är anpassade efter de individuella förutsättningarna samt ge arbetssökande systematiskt stöd och introduktion på arbetsplatsen.

Arbetet utförs till stor del ute på olika arbetsplatser. Arbetet som SIUS-konsulent är självständigt och mål- och resultatinriktat vilket förutsätter att du har förmåga att själv prioritera och strukturera ditt dagliga arbete samt arbeta mot uppsatta mål.
Du ser möjligheter i förändrade omständigheter och trivs med att ha ett flexibelt och omväxlande arbete. Arbetet som SIUS-konsulent innebär även att vara aktiv i arbetet med att skapa arbetsgivarkontakter för att ackvirera platser till målgruppen vilket ställer krav på att du är lyhörd och kommunikativ.
Du bör även vid behov kunna arbeta utanför ordinarie arbetstid då vissa branscher har sina arbetstider förlagda före 08.00 och efter 16.30.

Grundläggande kvalifikationskrav

- Högskoleutbildning om lägst 180 högskolepoäng (120 poäng enligt tidigare system), alternativt är du eller har varit anställd som arbetsförmedlare vid Arbetsförmedlingen och har goda kunskaper om vårt uppdrag samt bedöms ha goda förutsättningar att leva upp till dagens krav på arbetsförmedlare.
- Minst två års arbetslivserfarenhet
- Utbildning eller erfarenhet av arbete i Supported Employment
- B-körkort

Meriterande

- Teckenspråkstolkutbildning eller kunskaper i teckenspråk och/eller synkompetens
- Erfarenhet av arbetsgivarkontakter och ackvirering av platser, gärna till målgruppen
- Arbetsförmedlingens basutbildning för Arbetsförmedlare
- Erfarenhet av att arbeta med människor från olika kulturer
- Erfarenhet av att arbeta med personer som har syn/hörselnedsättning

Som person ser vi gärna att du har

- Förmåga att själv prioritera och strukturera ditt dagliga arbete
- God samarbetsförmåga och förmåga att skapa goda relationer
- God förmåga och erfarenhet av att arbeta mål- och resultatinriktat
- Förmåga att se möjligheter i förändrade omständigheter

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper då du kommer möta arbetssökande som befinner sig i en förändringssituation samt ha många kontakter med arbetsgivare.

Övrigt

Enheten SÖK Örebro, sektionen Syn Döv Hörsel söker en SIUS med placering i Borlänge. Anställningen är tillsvidare på heltid med inledande 6 månaders provanställning. Arbetstiden kan anpassas utifrån arbetsförmåga. Arbetet innebär tjänsteresor och kan medföra oregelbunden arbetstid. Tillträde enligt överenskommelse. 

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 22-04-08. Ange referensnummer Af-2022/0024 9036.  Vi tar emot din ansökan elektroniskt via vår externa webbplats, bifoga ditt CV där du beskriver relevant arbetslivserfarenhet och utbildning samt ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet. (När du skickar din ansökan kommer du att få svara på några urvalsfrågor elektroniskt).

Vi arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering. Det är viktigt för oss att all kompetens tas tillvara och vi välkomnar alla sökande. Vi ser positivt på om du har kunskaper i något av våra nationella minoritetsspråk. Visa mindre

Vaktmästare till Arbetsförmedlingen i Dalarna

Välkommen till händelsernas centrum. Här arbetar du på regeringens uppdrag och på en myndighet som just nu behövs mer än någonsin. Som experter på alla typer av arbetsmarknadsfrågor bidrar vi med allt från analyser till konkreta insatser som gör att fler människor snabbare och lättare hittar jobb. Nu utvecklar vi nya arbetssätt, nya lösningar och nya sätt att samarbeta med olika aktörer i hela landet. Därför behövs fler engagerade medarbetare som vill vara... Visa mer
Välkommen till händelsernas centrum. Här arbetar du på regeringens uppdrag och på en myndighet som just nu behövs mer än någonsin. Som experter på alla typer av arbetsmarknadsfrågor bidrar vi med allt från analyser till konkreta insatser som gör att fler människor snabbare och lättare hittar jobb. Nu utvecklar vi nya arbetssätt, nya lösningar och nya sätt att samarbeta med olika aktörer i hela landet. Därför behövs fler engagerade medarbetare som vill vara med och driva förändring inom viktiga områden – är du en av dem?
Välkommen att söka jobb hos oss som Vaktmästare på Arbetsförmedlingen i Borlänge/Dalarna
Tjänsten som vaktmästare är en visstidsanställning t o m 2022-04-30 och tillhör organisatoriskt verksamhetsområde Arbetssökande.

Som vaktmästare utgör man ett stöd åt alla verksamhetsområden som finns på kontoren. Placeringsort är Borlänge, men resor till andra kontor ingår i tjänsten.

Arbetsuppgifter

Arbetet innebär ett självständigt arbete där du jobbar enskilt och utför arbetsuppgifter som ingår i den dagliga driften. Du samarbetar med personal på vår och andra enheter. Resor till andra kontor i länet och tunga lyft förekommer. Vara behjälplig med att ta emot kunder på de kontor där vi inte är samlokaliserade med Statens servicecenter (i dagsläget gäller det bara Borlänge)

Lokaler:

I våra lokaler handlar det om att genomföra och följa upp felanmälningar. Visst underhåll av lokaler och utrustning. Du är kontaktperson mot hyresvärdar, fastighetstekniker, enheten Lokalförsörjning, upphandlade lokalvårdsföretag, statens konstråd och Postnord. Kontaktperson även för hantverkare och hjälpa hantverkare till rätta i lokalerna. Du behöver bistå vid ev. ommöbleringar i lokalerna och säkra god ordning och reda i våra lokaler.

Utrustning:

Inköp och påfyllning av förbrukningsmaterial och visst övrigt administrativt arbete förekommer. Administration av passersystem, in- och utlämning av telefoner och datorer, visst arbete med lokalt IT-stöd med assistans från centralt placerad IT-kundstödjare och Servicedesk.

Tjänstebilar:

Ansvara för skötsel av tjänstebilar och tjänstecyklar (service- och hantering av tankkort) samt vara kontaktperson mot tjänstebilsleverantörer. Arbetsuppgifterna är mångfacetterade och kan komma att förändras utifrån verksamhetens behov.

Kvalifikationer
- Godkänd gymnasieutbildning.
- Grundläggande datakunskaper inom MS Office.
- B-körkort.
- Minst sex månaders erfarenhet av arbete som vaktmästare inom myndighet eller annan större organisation.

Övriga meriter
- Du har visst hantverkskunnande, såsom enklare underhåll av fastigheter och vaktmästerisysslor på kontor.
- Du har ett teknikintresse då mycket sker digitalt idag och vår IT-utrustning behöver fungera inför möten etc.
- Du har erfarenhet av att genomföra beställningar i IT-system.
- Du har erfarenhet av säkerhetsarbete utifrån ett arbetsmiljöperspektiv.

Vem är du
Vi söker dig som är serviceinriktad, har lätt för att samarbeta och tycker om att ha många kontakter. Du har god organisationsförmåga, är ansvarsfull och noggrann. Samtidigt kan du prioritera och planera ditt arbete självständigt, vilket innebär att ha flera processer igång samtidigt. Du har en förmåga att vara flexibel, vaktmästaren är en slags spindel-i-nätet-funktion. Vidare kan du anpassa dig till förändring och variation och förmår att snabbt kunna planera om utifrån olika behov som uppstår.

Utöver dessa delar har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens medarbetarkriterier:

Medarbetare på Arbetsförmedlingen: 

- Medarbetare som tar ansvar för sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten
- Medarbetare som anpassar sig till förändring och oförutsedda händelser
- Medarbetare som tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring

Vårt erbjudande
Anställningsformen är en visstidsanställning t o m 2022-04-30. Tillträde önskas snarast eller enligt överenskommelse.

Vi har goda förmåner, med bra semesteravtal, flextid, möjlighet till friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Hos oss finns ett stort engagemang, alla som arbetar här vill göra en insats. Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår hemsida www.arbetsformedlingen.se. 


Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2021-09-27 märkt med Af-2021/0070 4428. Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet.

Vi arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering. Det är viktigt för oss att all kompetens tas tillvara och vi välkomnar alla sökande. Vi ser positivt på om du har kunskaper i något av våra nationella minoritetsspråk. Visa mindre

Beslutshandläggare till Dalarna

Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta ... Visa mer
Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta framåt. Vill du bli en av oss?
Till våra enheter i Dalarna söker vi nu ett antal beslutshandläggare.

Placeringsort är Mora, Borlänge och Avesta.  

 

Arbetsuppgifter
- Assistera arbetsförmedlare/team genom att fatta beslut om matchnings- och karriärvägledningstjänster och sköta delar av kundärendet under och efter tiden kund är hos leverantör
- Ingå i en beslutsprocess för att fatta arbetsmarknadspolitiska beslut om matchningstjänster
- Kontakta kunder
- Förbereda beslut/föredragande
- Fatta beslut
- Dokumentera beslut och godkännande av utbildningsplan

Du ingår i en uppföljningsprocess genom att bistå i arbetet kring uppföljning av beslut enligt gällande rutiner och handläggarstöd. Du arbetar i flera systemstöd och har kontakt med kunder via olika kanaler, som mejl, telefon och chatt. För jobbet krävs det att du är en van användare av digitala kanaler och att du har goda kunskaper i och intresse för dokumenthantering. 

 

Kvalifikationer
- Godkänd gymnasieutbildning
- Minst 2 års arbetslivserfarenhet, sammantaget arbete minst på 50 procent under sammanlagt två år alternativt högskoleutbildning om lägst 180 högskolepoäng (120 poäng enligt tidigare system)
- Mycket goda kunskaper i MS Office
- Mycket goda kunskaper i svenska, det vill säga god förmåga att kommunicera i tal och skrift samt hög läsförståelse

 

Övriga meriter för tjänsten
- Arbetslivserfarenhet av administrativa arbetsuppgifter från offentlig sektor och förståelse av god förvaltning
- Erfarenhet från arbete som arbetsförmedlare och/eller beslutshandläggare på Arbetsförmedlingen

 

Färdigheter:

Du ska ha förmågan att arbeta utifrån givna regelverk och riktlinjer.  Du behöver också kunna hantera information, se hur delar hänger ihop och se din del i helheten. Vidare behöver du en god förmåga att analysera, planera, prioritera och dokumentera rätt saker i ditt arbete.

Du ska kunna lyssna aktivt på kundens behov, vara serviceinriktad samt ha god samarbetsförmåga. Du har intresse för arbetsmarknadsfrågor och håller dig uppdaterad med vad som händer på arbetsmarknaden, inom politiken och i omvärlden.

 

Utöver dessa kvalifikationer har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens medarbetarskap.

Medarbetare på Arbetsförmedlingen:

- Tar ansvar för sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten
- Anpassar sig till förändring och oförutsedda händelser
- Tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring

 

Vårt erbjudande
Anställningsformerna är både tillsvidare på heltid, med sex månaders provanställning för dig som inte redan är anställd på myndigheten och visstid tom 2022-12-31.

Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Mora, Borlänge eller Avesta 

Vi erbjuder förmånliga semesteravtal, möjlighet till flextid, friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Vår arbetsplats består av över 11 000 kompetenta och engagerade medarbetare. Genom att samarbeta och vara öppna för nya perspektiv utvecklas vi som individer och verksamhet. Tillsammans frigör vi möjligheter som får Sverige i arbete.

Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår webbplats https://arbetsformedlingen.se/om-oss


Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2021-11-15.

Du ansöker genom att klicka på knappen ”ansök” Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet, samt betyg/intyg som styrker kraven om utbildning och/eller arbetslivserfarenhet i din ansökan.

På Arbetsförmedlingen tillämpas en evidensbaserad rekryteringsprocess. Du kan läsa mer om vår rekryteringsprocess på vår hemsida Jobba hos oss - Arbetsförmedlingen (www.arbetsformedlingen.se)

Urvalstest kan förekomma i vår rekryteringsprocess och vi kommer ge dig mer information om processen via e-post efter ansökningstiden gått ut.

Vi arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering. Det är viktigt för oss att all kompetens tas tillvara och vi välkomnar alla sökande. Vi ser positivt på om du har kunskaper i något av våra nationella minoritetsspråk. Visa mindre

Arbetsförmedlare till Dalarna

Ansök    Nov 1    Arbetsförmedlingen    Arbetsförmedlare
Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta ... Visa mer
Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta framåt. Vill du bli en av oss?
Till våra enheter i Dalarna söker vi nu ett antal arbetsförmedlare.

Placeringsorterna är Mora, Borlänge och Avesta.  

 

Beskrivning av tjänsten
I dina arbetsuppgifter ingår att tillsammans med arbetssökande göra planeringar och överenskommelser för att gå vidare till arbete eller studier. Även beslutsfattande och administration är en stor del av arbetet, likväl att svara på frågor om det som rör arbetsmarknaden och att söka arbete.

Du är bra på att lyssna och prata med människor, ge god service och se möjligheter. Du kommer att tillämpa vårt regelverk vilket kräver att du snabbt kan ta till dig och förklara stora textmängder. Du är kommunikativ såväl muntligt som skriftligt och kan anpassa ditt språk till situation och kanal. Du arbetar utifrån vår värdegrund och har ett respektfullt och positivt bemötande. Du jobbar effektivt i system och är bra på att fatta beslut. Arbetet är kundintensivt, dynamiskt och kräver hög grad av flexibilitet. Du behöver därför vara effektiv, produktiv och kunna leverera enligt uppsatta mål och processer.

I din roll som arbetsförmedlare och statstjänsteman arbetar du hela tiden utifrån uppdrag som snabbt kan förändras och utvecklas. Det är därför viktigt att du ser förändringar och nya förutsättningar som en möjlighet och vill ta en aktiv roll i verksamhetens utveckling. Den miljö du arbetar i är kundintensiv och ställer höga krav på service, tydlighet och förmåga att strukturera och prioritera. Arbetet kräver att du arbetar proaktivt och tar egna initiativ utifrån givna ramar och regelverk. Att tolka och tillämpa regelverket samt informera om och följa upp på ett rättssäkert sätt är andra viktiga delar av arbetet. I arbetet ingår även att dokumentera och administrera i våra IT-system.

Du ställer dig bakom och arbetar utifrån Arbetsförmedlingens gemensamma värdegrund, värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Som person trivs du med att entusiasmera andra och visa på möjligheter med digitala lösningar. Du tycker om att ha många kontaktytor, att jobba i team och att dela med dig av din kunskap till andra.

 

Kvalifikationer
- Högskoleutbildning om lägst 180 hp/120 p alternativt är du/har du varit anställd som arbetsförmedlare på Arbetsförmedlingen samt bedöms ha goda förutsättningar att leva upp till dagens krav på arbetsförmedlare
- Minst två års sammanlagd arbetslivserfarenhet på minst 50 procent 
- Mycket goda kunskaper att kommunicera på svenska i tal och skrift samt god läsförståelse
- B-körkort

 

Övriga meriter för tjänsten
- Erfarenhet från arbete som arbetsförmedlare och/eller beslutshandläggare på Arbetsförmedlingen
- Erfarenhet av myndighetsutövning

 

Utöver dessa kvalifikationer har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens medarbetarskap.

Medarbetare på Arbetsförmedlingen:

- Tar ansvar för sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten
- Anpassar sig till förändring och oförutsedda händelser
- Tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring

 

Vårt erbjudande
Anställningsformerna är både tillsvidare på heltid, med sex månaders provanställning för dig som inte redan är anställd på myndigheten och visstid tom 2022-12-31.

Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Mora, Borlänge eller Avesta.

Vi erbjuder förmånliga semesteravtal, möjlighet till flextid, friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Vår arbetsplats består av över 11 000 kompetenta och engagerade medarbetare. Genom att samarbeta och vara öppna för nya perspektiv utvecklas vi som individer och verksamhet. Tillsammans frigör vi möjligheter som får Sverige i arbete.

Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår webbplats https://arbetsformedlingen.se/om-oss


Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2021-11-15.

Du ansöker genom att klicka på knappen ”ansök” Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet, samt betyg/intyg som styrker kraven om utbildning och/eller arbetslivserfarenhet i din ansökan.

På Arbetsförmedlingen tillämpas en evidensbaserad rekryteringsprocess. Du kan läsa mer om vår rekryteringsprocess på vår hemsida Jobba hos oss - Arbetsförmedlingen (www.arbetsformedlingen.se)

Urvalstest kan förekomma i vår rekryteringsprocess och vi kommer ge dig mer information om processen via e-post efter ansökningstiden gått ut.

Vi arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering. Det är viktigt för oss att all kompetens tas tillvara och vi välkomnar alla sökande. Vi ser positivt på om du har kunskaper i något av våra nationella minoritetsspråk. Visa mindre

Vi söker Arbetsförmedlare till Arbetsförmedlingen i Dalarna

Ansök    Feb 26    Arbetsförmedlingen    Arbetsförmedlare
Välkommen till händelsernas centrum. Här arbetar du på regeringens uppdrag och på en myndighet som just nu behövs mer än någonsin. Som experter på alla typer av arbetsmarknadsfrågor bidrar vi med allt från analyser till konkreta insatser som gör att fler människor snabbare och lättare hittar jobb. Nu utvecklar vi nya arbetssätt, nya lösningar och nya sätt att samarbeta med olika aktörer i hela landet. Därför behövs fler engagerade medarbetare som vill vara... Visa mer
Välkommen till händelsernas centrum. Här arbetar du på regeringens uppdrag och på en myndighet som just nu behövs mer än någonsin. Som experter på alla typer av arbetsmarknadsfrågor bidrar vi med allt från analyser till konkreta insatser som gör att fler människor snabbare och lättare hittar jobb. Nu utvecklar vi nya arbetssätt, nya lösningar och nya sätt att samarbeta med olika aktörer i hela landet. Därför behövs fler engagerade medarbetare som vill vara med och driva förändring inom viktiga områden – är du en av dem?
Välkommen att söka jobb som Arbetsförmedlare till VO (verksamhetsområde) Arbetsökande och VO (verksamhetsområde) Arbetsgivare vid Arbetsförmedlingen i Dalarna med placering i Borlänge, Mora eller Avesta
Vi är drygt 10 000 anställda i hela landet som jobbar mot samma mål: att möjliggöra för arbetssökande och arbetsgivare att hitta varandra.

Vi är inne i en spännande utveckling med siktet på att bli en av landets modernaste myndigheter. 

Vårt uppdrag är att ge arbetssökande enhetlig, effektiv och kvalificerad service. Detta sker genom e-tjänster och personlig service via telefon och fysiska möten men även via chatt, e-post, videosamtal och i sociala medier. Vi strävar efter att fler kunder ska få sin service via webb och telefon. Målet är att ge rätt service, i rätt tid och i rätt kanal. Vi har ansvar för arbetsmarknadsinsatser i hela Dalarna och vid behov möter vi våra kunder där de befinner sig. Arbetsuppgifterna kan komma att förändras utifrån var vi ser störst behov. Vårt ledarskap är nära och coachande och uppmuntrar till delaktighet, motivation och ansvarstagande.

Vi söker nu 6 stycken Arbetsförmedlare till vårt arbete bland arbetssökande och arbetsgivare. Placeringsorter är i Borlänge, Mora eller Avesta. Arbetet som Arbetsförmedlare
Som arbetsförmedlare på Arbetsförmedlingen Dalarna kommer du att ge service och stöd till arbetssökande genom att göra arbetsmarknadspolitiska bedömningar kring vad kunden behöver för att komma vidare i sin process. Utifrån bedömningarna fattar du sedan beslut om lämpliga insatser samt följer upp dessa beslut.

En stor del av arbetsuppgifterna kommer att handla om beslutsfattande kring insatser, arbetsmarknadsutbildningar och olika anställningsstöd. Du kommer också att digitalt ta emot intresseanmälningar från arbetsgivare som vill anställa med stöd.

Oavsett vad du än kommer jobba med, så krävs att du ställer dig bakom Arbetsförmedlingens gemensamma värdegrund, värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra.Kvalifikationer
Du ska ha:
• Högskoleutbildning om lägst 180 hp/120 p alternativt är du/har du varit anställd som arbetsförmedlare på Arbetsförmedlingen samt bedöms ha goda förutsättningar att leva upp till dagens krav på arbetsförmedlare.
• Minst två års arbetslivserfarenhet
• Mycket goda kunskaper i att kommunicera på svenska i tal och skrift samt god läsförståelse
• B-körkortVem du är
Vi söker dig som är:

- Kundorienterad
- Kommunikativ och lyhörd
- Analytisk
- Målmedveten
- Ordningsam

Utöver dessa kvalifikationer har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens medarbetarkriterier: En medarbetare på Arbetsförmedlingen är en person som tar ansvar för sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten, anpassar sig till förändring och oförutsedda händelser samt tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för rollenVårt erbjudande
Anställningsformen är heltid men kan anpassas efter arbetsförmåga. Vi erbjuder visstidsanställning till och med 2021-12-31. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Placeringsorter är Borlänge, Avesta eller Mora. Uppge önskad arbetsort i ditt personliga brev.

Du får intern grundutbildning, möjlighet till kompetensutveckling, friskvård, bra semesteravtal samt andra förmåner. Hos oss finns ett stort engagemang, alla som arbetar här vill göra en insats. Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår hemsida www.arbetsformedlingen.se. 


Ansökan
Välkommen med din ansökan senast ?? märkt med referensnummer Af-2021/0015 0190. Du ansöker genom att klicka på knappen ”ansök". Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet, samt betyg/intyg som styrker kraven på högskolepoäng om minst 180 hp/120 p (enligt äldre systemet) och arbetslivserfarenhet i din ansökan, samt kopia på körkort. När du skickar din ansökan kommer du att få svara på några kvalifikations- och urvalsfrågor elektroniskt. 

På Arbetsförmedlingen tillämpas en evidensbaserad rekryteringsprocess. Detta innebär att vi använder vetenskapligt förankrade urvalsmetoder för att bedöma vilken kandidat som är mest lämplig för tjänsten. Test förekommer i rekryteringen som nästa urvalssteg för de som uppfyller kvalifikationskraven och vi kommer ge dig mer information om processen via e-post efter ansökan.

Vi arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering. Det är viktigt för oss att all kompetens tas tillvara och vi välkomnar alla sökande. Vi ser positivt på om du har kunskaper i något av våra nationella minoritetsspråk. Visa mindre

Beslutshandläggare till Borlänge

Välkommen till händelsernas centrum. Här arbetar du på regeringens uppdrag och på en myndighet som just nu behövs mer än någonsin. Som experter på alla typer av arbetsmarknadsfrågor bidrar vi med allt från analyser till konkreta insatser som gör att fler människor snabbare och lättare hittar jobb. Nu utvecklar vi nya arbetssätt, nya lösningar och nya sätt att samarbeta med olika aktörer i hela landet. Därför behövs fler engagerade medarbetare som vill vara... Visa mer
Välkommen till händelsernas centrum. Här arbetar du på regeringens uppdrag och på en myndighet som just nu behövs mer än någonsin. Som experter på alla typer av arbetsmarknadsfrågor bidrar vi med allt från analyser till konkreta insatser som gör att fler människor snabbare och lättare hittar jobb. Nu utvecklar vi nya arbetssätt, nya lösningar och nya sätt att samarbeta med olika aktörer i hela landet. Därför behövs fler engagerade medarbetare som vill vara med och driva förändring inom viktiga områden – är du en av dem?
Precis som övriga samhället påverkas vårt arbete av pandemin och vi söker därför nya medarbetare för tillträde så snart som möjligt och som längst tom 31 juli 2021.

Detta för att vi på bästa sätt ska kunna möta arbetssökandes behov.

Till Borlänge söker vi nu ett antal beslutshandläggare. 

Arbetsuppgifter

Arbetsförmedlingen arbetar för att bidra till att arbetssökande snabbare kan matchas mot arbetsgivares behov av kompetens. Under hösten 2020 kommer vi att intensifiera arbetet med att öka antalet arbetssökande som får hjälp i sitt arbetssökande med matchningstjänster och där kommer du att ha en viktig roll.

Ditt ansvarsområde och arbetsuppgifter är att fatta beslut så att arbetssökande får ta del av matchningstjänster. Det innebär att du kommer att arbeta med arbetsmarknadspolitiska insatser och myndighetsutövning utifrån givna regelverk och riktlinjer. Du kommer assistera arbetsförmedlare i beslutsprocessen genom att

- Ha kontakt med arbetssökande
- Förbereda och fatta beslut
- Godkänna utbildningsplan
- Dokumentation
- Uppföljning 

Administration är en stor del av arbetet.

Du kommer att arbeta främst i olika digitala kanaler i de kontakter du har med arbetssökande och leverantörer av matchningstjänster. Du kommer att arbeta i flera olika systemstöd. Kundnöjdhet är alltid centralt och du arbetar för en hög effektivitet kring beslutsfattande.

Arbetet sker utifrån Arbetsförmedlingens värdegrund och du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra samt har förmåga att handla efter detta vid beslutsfattande.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har följande kvalifikationer:

- Godkänd gymnasieutbildning
- Minst 2 års arbetslivserfarenhet, sammantaget arbete minst på 50 procent under sammanlagt två år alternativt högskoleutbildning om lägst 180 högskolepoäng (120 poäng enligt tidigare system)
- Mycket goda kunskaper i svenska, god förmåga att kommunicera i tal och skrift
- Vana av att arbeta i digitala kanaler
- Mycket goda kunskaper i MS Office

Färdigheter:

Du ska ha förmåga att arbeta utifrån givna regelverk och riktlinjer.

Du ska också ha god förmåga att hantera information, se hur delar hänger ihop och ser din del i helheten.

God förmåga att analysera, planera, prioritera och dokumentera rätt saker i ditt arbete.

Du ska kunna lyssna aktivt på kundens behov, vara serviceinriktad samt ha god samarbetsförmåga.  

Du har intresse för arbetsmarknadsfrågor, du håller dig uppdaterad med vad som händer på arbetsmarknaden, inom politiken och i omvärlden.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Anställningen är en visstidsanställning med tillträde snarast och som längst tom 31 juli 2021. Tjänsten är på heltid, men kan anpassas efter arbetsutbud.

Läs mer om Arbetsförmedlingen på https://arbetsformedlingen.se/om-oss/jobba-hos-oss.

Ansökan

Vi tar emot din ansökan elektroniskt via vårt rekryteringssystem, välkommen med din ansökan senast 2020-07-23. För att din ansökan skall vara komplett ska du bifoga ett CV där du beskriver din utbildning och erfarenhet, ett personligt brev samt intyg som styrker att du uppfyller kvalifikationskraven. När du skickar din ansökan kommer du att få svara på några urvalsfrågor elektroniskt. Tester förekommer i den här rekryteringen.

Välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner

Karin Welam Tornemalm, Arbetsförmedlingschef, 010-487 07 67 

Maria Andersson, Arbetsförmedlingschef, 010-486 06 99

Elin Åkerström, HR-partner, [email protected]

Anna Käck Herlin, HR-partner, [email protected]

Ebba Hägglund, Rekryteringspartner, [email protected]

Fackliga företrädare

Carola Persson, SEKO, 010-486 85 11

Johan Eklund, ST, 010-486 24 24  t.o.m v30

Mikael Sandberg, ST, 010-4869287 v. 31

Johan Westergren, Saco-S, 010-488 29 07

Lennart Thuresson, Saco-S, 010-487 58 07Vi arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering. Det är viktigt för oss att all kompetens tas tillvara och vi välkomnar alla sökande. Vi ser positivt på om du har kunskaper i något av våra nationella minoritetsspråk. Visa mindre

Beslutshandläggare till Dalarna

Välkommen till händelsernas centrum. Här arbetar du på regeringens uppdrag och på en myndighet som just nu behövs mer än någonsin. Som experter på alla typer av arbetsmarknadsfrågor bidrar vi med allt från analyser till konkreta insatser som gör att fler människor snabbare och lättare hittar jobb. Nu utvecklar vi nya arbetssätt, nya lösningar och nya sätt att samarbeta med olika aktörer i hela landet. Därför behövs fler engagerade medarbetare som vill vara... Visa mer
Välkommen till händelsernas centrum. Här arbetar du på regeringens uppdrag och på en myndighet som just nu behövs mer än någonsin. Som experter på alla typer av arbetsmarknadsfrågor bidrar vi med allt från analyser till konkreta insatser som gör att fler människor snabbare och lättare hittar jobb. Nu utvecklar vi nya arbetssätt, nya lösningar och nya sätt att samarbeta med olika aktörer i hela landet. Därför behövs fler engagerade medarbetare som vill vara med och driva förändring inom viktiga områden – är du en av dem?
Arbetsförmedlingen är Sveriges största förmedlare av arbeten.

Varje år sammanför vi på olika sätt tusentals arbetssökande med arbetsgivare som behöver nya medarbetare. Vi har den samlade kunskapen om arbetsmarknaden, branscher och yrken. Som medarbetare hos oss får du, tillsammans med våra ca 10 000 kreativa och professionella medarbetare, vara med och bidra till att öka sysselsättningen och en välfungerande arbetsmarknad.

Till enheten Dalarna söker vi nu ett antal beslutshandläggare. 

 

Arbetsuppgifter
- Assistera arbetsförmedlare/team genom att fatta beslut om matchnings- och karriärvägledningstjänster och sköta delar av kundärendet under och efter tiden kund är hos leverantör.
- Ingå i en beslutsprocess för att fatta arbetsmarknadspolitiska beslut om matchningstjänster - Kontakta kunder
- Förbereda beslut/föredragande
- Fatta beslut
- Dokumentera beslut och godkännande av utbildningsplan.


- Ingå i uppföljningsprocess – bistå i arbetet kring uppföljning av beslut enligt gällande rutiner och handläggarstöd.
- Arbeta i flera systemstöd.
- Kontakt med kund via olika kanaler, som mail, telefon och chatt.

För jobbet krävs det att du är en van användare av digitala kanaler och att du har goda kunskaper i och intresse för dokumenthantering.

 
Kvalifikationer:
- Godkänd gymnasieutbildning.
- Minst 2 års arbetslivserfarenhet, sammantaget arbete minst på 50 procent under sammanlagt två år alternativt högskoleutbildning om lägst 180 högskolepoäng (120 poäng enligt tidigare system).
- Mycket goda kunskaper i MS Office.
- Mycket goda kunskaper i svenska, det vill säga god förmåga att kommunicera i tal och skrift samt hög läsförståelse.

 
Meriterande:
- Arbetslivserfarenhet av administrativa arbetsuppgifter från offentlig sektor och förståelse av god förvaltning.

 
Färdigheter:
Du ska ha förmåga att arbeta utifrån givna regelverk och riktlinjer.

Du ska också ha god förmåga att hantera information, se hur delar hänger ihop och ser din del i helheten.

God förmåga att analysera, planera, prioritera och dokumentera rätt saker i ditt arbete.

Du ska kunna lyssna aktivt på kundens behov, vara serviceinriktad samt ha god samarbetsförmåga.

Du har intresse för arbetsmarknadsfrågor, du håller dig uppdaterad med vad som händer på arbetsmarknaden, inom politiken och i omvärlden.

 

Utöver dessa kvalifikationer har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens medarbetarkriterier:

Medarbetare på Arbetsförmedlingen:

- Tar ansvar för sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten
- Anpassar sig till förändring och oförutsedda händelser
- Tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring

 
Övrigt
Anställningen är en visstidsanställning med tillträde så snart som möjligt och som längst tom 2022-04-30. Tjänsten är på heltid, men kan anpassas efter arbetsutbud. Placeringsort är Borlänge, Avesta eller Mora.

Läs mer om Arbetsförmedlingen på https://arbetsformedlingen.se/om-oss/jobba-hos-oss.

Intervjuer planeras till vecka 29.

 

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2021-07-09 märkt med Af-2021/0052 7523. Du ansöker genom att klicka på knappen ”Sök jobbet” Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet. Bifoga även betyg/intyg som styrker kraven för tjänsten. När du ansöker kommer du få svara på ett antal urvalsfrågor.

Observera: Arbetsförmedlingens rekryteringsprocess utgår ifrån evidensbaserat urval där urvalstester används i rekryteringen.

Vi arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering. Det är viktigt för oss att all kompetens tas tillvara och vi välkomnar alla sökande. Vi ser positivt på om du har kunskaper i något av våra nationella minoritetsspråk. Visa mindre