Lediga jobb som Naturvetenskapligt arbete i Borlänge

Se lediga jobb som Naturvetenskapligt arbete i Borlänge. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Borlänge som finns hos arbetsgivaren.

SSAB - Miljöingenjör till avsnitt Miljö

Vill du vara med på SSABs resa mot en fossilfri framtid? Vår ambition är att vara fossilfria omkring 2030 och du som miljöingenjör kommer att ha en nyckelroll i den gröna omställningen. Placeringsort Borlänge. Att bli en del av SSAB-familjen innebär att följa med på en resa. En resa som vi tror är avgörande för planetens framtid och hållbarhet. Stål har varit ett av de viktigaste materialen för vår samhällsutveckling och kommer att vara det även i framtid... Visa mer
Vill du vara med på SSABs resa mot en fossilfri framtid? Vår ambition är att vara fossilfria omkring 2030 och du som miljöingenjör kommer att ha en nyckelroll i den gröna omställningen. Placeringsort Borlänge.
Att bli en del av SSAB-familjen innebär att följa med på en resa. En resa som vi tror är avgörande för planetens framtid och hållbarhet. Stål har varit ett av de viktigaste materialen för vår samhällsutveckling och kommer att vara det även i framtiden. I våra hem, i broar som förbinder våra städer och i morgondagens bilar. På SSAB är vi stolta över vår historia och vårt ledarskap inom höghållfast stål. Samtidigt är vi medvetna om att stålproduktion är en av de branscher som släpper ut mest växthusgaser i världen. Det måste förändras. Vi har därför utvecklat världens första fossilfria process för stålproduktion och omkring 2030 kommer vi att vara i stort sett fossilfria. Som en del av SSAB kommer du att vara viktig för att förverkliga detta mål och därmed bidra till en grön omställning av hela stålindustrin.
Om tjänsten
Du kommer tillsammans med kollegorna på avsnitt Miljö att utgöra ett team som stöttar linjeorganisationen med specialistkompetens inom miljöområdet. Vi arbetar för att hantera tillstånds- och anmälningsärenden på ett professionellt sätt samtidigt som vi bidrar till verksamhetens arbete med att ständigt förbättra miljöprestandan. Ett viktigt och spännande uppdrag framför oss är att hantera miljöfrågor kopplat till utveckling och omställning av verksamheten i Borlänge de kommande åren.
Dina huvudsakliga ansvarsområden
· Verksamhetsstöd kopplat till krav i miljölagstiftningen och miljöstandarden ISO 14001
· Tillståndsansökningar, prövotidsutredningar och anmälningsärenden
· Kontaktperson gentemot miljömyndigheter
· Miljöutredningar, miljöbesiktningar och miljöriskbedömningar
· Delta i projekt som sakkunnig inom miljöområdet
· Utforma informationsmaterial samt bidra till att öka miljökunskapen i verksamheten
· Sammanställa och rapportera miljödata och övriga miljörapporter internt och externt
Om dig
· Du har en relevant högskoleutbildning, företrädesvis inom teknik/naturvetenskap, alternativt motsvarande yrkeserfarenhet.
· Du har ett intresse för miljöfrågor i processindustrin med en praktisk och lösningsorienterad approach.
· Du är en lagspelare som tar ansvar för teamets uppdrag, samtidigt som du kan arbeta självständigt och lösa utmaningar på ett systematiskt sätt.
· Du är prestigelös och öppen för utveckling och lärande i arbetet för att på sikt kunna ta dig an nya arbetsuppgifter och ansvarsområden inom avsnitt Miljö.
· Du serviceinriktad och lyhörd för verksamhetens behov och kan lätt växla mellan olika arbetsuppgifter.
· Du behärskar svenska och engelska väl i både tal och skrift och kan kommunicera på ett tydligt och enkelt sätt.
Vårt erbjudande
På SSAB är mångfald och inkludering en del av vår kultur. Vi använder våra värderingar – drivande, äkta och steget före – i vårt dagliga beslutsfattande, alltid med kunden i fokus. Det gör oss alla till lagspelare, med en gemensam strävan att förbättra oss. När du börjar på SSAB blir du en del av en organisation med passionerade problemlösare som arbetar tillsammans med viktiga utmaningar. Vi kommer att stödja din tillväxt genom att erbjuda en säker och vänlig arbetsplats som bidrar till balansen mellan arbete och privatliv. På SSAB har du möjlighet att bredda dina kunskaper och växa.
Vi erbjuder ett brett spektrum av uppskattade förmåner till våra medarbetare. Här är några exempel på det:
Vinstdelning
Flexibla villkor för arbetstidsförkortning
Friskvårdsbidrag
I samband med den här rekryteringen har vi möjlighet att erbjuda medflyttarservice till dig och din familj om ni flyttar till Dalarna. Läs mer på Medflyttarservice - Rekryteringslots Dalarna
Rekryteringsprocessen
1. Ansök
2. Intervju
3. Tester
4. Referenstagning
5. Kom och träffa oss
6. Hälsoundersökning
7. Signera
Bakgrundskontroll kan komma att genomföras som en del i rekryteringsprocessen.
Har du frågor angående tjänsten?
Kontakta rekryterande chef, Maria Nilsson, Chef Avsnitt Miljö.
Kontakta Maria via mail - [email protected]
Kontakta HR Partner, Yvonne Wiberg
Kontakta Yvonne via mail - [email protected]
Vi undanbeder oss kontakter från rekryteringsföretag, annonssäljare och liknande beträffande denna annonsering.


Facklig information lämnas av Akademikerföreningen, Unionen och Ledarna som nås via vår växel på tfn 0243-700 00. från din blivande chef
Några ord från din blivande chef
”Jag som blir din chef heter Maria Nilsson och ansvarar för stödfunktionen avsnitt Miljö i Borlänge. Hos oss blir du en del av ett härligt team med engagerade och kompetenta kollegor som stöttar varandra, trivs tillsammans och har roligt på jobbet. Vår ambition är att erbjuda det bästa tänkbara expertstödet för verksamheten och aktivt bidra till att SSAB i Borlänge ligger i framkant när det gäller miljöarbete. Välkommen med din ansökan”
SSAB är ett Norden- och USA-baserat stålföretag som bygger en starkare, lättare och mer hållbar värld genom förädlade stålprodukter och tjänster. Tillsammans med våra partners har SSAB utvecklat SSAB Fossil-free™ steel och planerar att återuppfinna värdekedjan från gruvan till slutkunden, vilket i stort sett eliminerar koldioxidutsläpp från vår egen verksamhet. SSAB Zero™, ett till stor del koldioxidutsläppfritt stål baserat på återvunnet stål, stärker ytterligare SSABs ledande position och vårt heltäckande hållbara erbjudande oberoende av råvaran. SSAB har anställda i över 50 länder och produktionsanläggningar i Sverige, Finland och USA. SSAB är börsnoterat på Nasdaq Stockholm och sekundärnoterat på Nasdaq Helsingfors. Följ med oss på resan! www.ssab.com, Facebook, Instagram, LinkedIn, X och YouTube. Visa mindre

Miljöingenjör

Borlänge Energi är en viktig pusselbit i Borlängebornas värld och vardag. Vi bedriver en verksamhet där vi tillhandahåller infrastrukturtjänster inom fjärrvärme, elnät, stadsnät, avfall, vatten och avlopp. Vi producerar och säljer el, erbjuder tjänster inom energisektorn samt vårdar och förnyar kommunens stadsmiljö. Det ska vara tryggt och enkelt att bo i Borlänge, samtidigt som våra kunder ska känna att vår verksamhet är hållbar och prisvärd. Vi är en ak... Visa mer
Borlänge Energi är en viktig pusselbit i Borlängebornas värld och vardag.
Vi bedriver en verksamhet där vi tillhandahåller infrastrukturtjänster inom fjärrvärme, elnät, stadsnät, avfall, vatten och avlopp. Vi producerar och säljer el, erbjuder tjänster inom energisektorn samt vårdar och förnyar kommunens stadsmiljö. Det ska vara tryggt och enkelt att bo i Borlänge, samtidigt som våra kunder ska känna att vår verksamhet är hållbar och prisvärd. Vi är en aktör som kraftfullt arbetar för ett hållbart samhälle.
Vi är i en spännande utvecklingsfas och förstärker organisationen och söker dig med kompetens och nyfikenhet att möta framtiden tillsammans med oss.
Är du intresserad av arbete inom kraft- och fjärrvärmeverksamheten?
Trivs du att arbeta i en teknisk miljö och med många kontakter?
Då kanske du är den vi söker!
Till affärsområde Kraft & Värme och enheten Analys, Utveckling och Bränsle söker vi en miljöingenjör. Enheten ansvar bland annat för bränsleförsörjningsprocessen, optimering och miljöfrågor för kraft- och fjärrvärmeverksamheten.
Arbetsuppgifter
· Bidra i och leda utredningar, analyser och projekt inom miljö- och anläggningsteknikområdet, både avseende ekonomiska och miljörelaterade förbättringar inom kraft- och fjärrvärmeverksamheten
· Bidra till och stötta i den långsiktiga anläggningsplaneringen och produktionsoptimeringen inom kraft- och fjärrvärmeverksamheten
· Miljö- och klimatrapportering samt uppföljning inom kraft- och fjärrvärmeverksamheten
· Leda arbetet med miljö- och anläggningsrelaterad tillsyn från externa kontrollorgan
· Skatte- och styrmedelsfrågor samt omvärldsbevakning inom miljö- och anläggningsteknikområdet
· Bidra i arbetet med handel av utsläppsrätter
Kvalifikationer
Vi söker dig som har treårig högskoleexamen eller mycket bred och/eller djup yrkeskunskap som motsvarar minst tre års heltidsstudier på högskola. Du har tre-fyra års relevant yrkeserfarenhet.
För att trivas i rollen samarbetar du bra med andra, är noggrann, analytisk och tar egna initiativ. Du uppskattar att självständigt planera och prioritera ditt arbete och trivs med utveckling. Du har en god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.
Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Vi kan komma att tillämpa provanställning på sex månader.
Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 12 maj 2024. Löpande urval sker.

I samband med den här rekryteringen har vi möjlighet att erbjuda medflyttarservice till dig och din familj om ni flyttar till Dalarna. Läs mer på www.rekryteringslots.se
Vänligen respektera att vi inte vill bli kontaktade av annonssäljare, rekryterare eller motsvarande, gällande denna rekrytering.
Mer om oss
Våra affärsdrivande enheter är organiserade i affärsområden – Kraft & Värme, Elnät & Stadsnät, Vattentjänster, Återvinning och Stadsmiljö. Våra stödjande verksamhetsområden består av HR, Verksamhetsutveckling, Marknad och Ekonomi som tillsammans med våra affärsdrivande verksamheter gemensamt arbetar för att uppnå företagets mål.
Miljö och hållbarhet är en viktig del i vårt uppdrag och i vår vardag, i stort och smått. Vi arbetar aktivt för ett socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbart Borlänge.
Vår personal är en stor del i vår framgång och på Borlänge Energi är arbetsmiljön i fokus. Det är ett företag att växa med och där du får möjlighet att utvecklas. Våra kärnvärden är respekt, engagemang och hållbarhet. Visa mindre

Kemsorterare till Ragn-Sells!

Ansök    Maj 17    Academic Work Sweden AB    Miljökemist
Ett av Ragn-Sells viktigaste uppdrag är att ta hand om miljöfarligt avfall. Det belastar både vår miljö och människors hälsa och nu söker vi en person med ett stort intresse för kemi som vill vara med och bidra till arbetet. Låter det intressant? Sök tjänsten redan idag! OM TJÄNSTEN Som Kemhanterare får du möjlighet att använda dina kunskaper inom kemi för att utgöra ett stöd mot produktion, administration, försäljningsorganisation och Ragn-Sells kunder... Visa mer
Ett av Ragn-Sells viktigaste uppdrag är att ta hand om miljöfarligt avfall. Det belastar både vår miljö och människors hälsa och nu söker vi en person med ett stort intresse för kemi som vill vara med och bidra till arbetet. Låter det intressant? Sök tjänsten redan idag!

OM TJÄNSTEN

Som Kemhanterare får du möjlighet att använda dina kunskaper inom kemi för att utgöra ett stöd mot produktion, administration, försäljningsorganisation och Ragn-Sells kunder. Här arbetar du inte i någon labbmiljö, däremot är du en nyckelperson och naturlig partner i produktionen och ute hos kunder.

Du kommer tillhöra ett prestigelöst och sammansvetsat team där din uppgift är att ge support till anläggningspersonal, hjälpa till med kemhantering och analysera inkommet gods och farligt avfall. Andra arbetsmoment är att informera om risker, hålla utbildningar och skapa avfallsdeklarationer. Hur tas avfallet hand om? Följer avfallet rådande lagstiftning? Arbetet är mångsidigt och innebär mycket problemlösning och detektivarbete. Du arbetar både praktiskt och administrativt och du kommer framförallt lära dig otroligt mycket på kort tid!

Anställningen inleds med en konsultanställning via Academic Work där avsikten från samtliga parter är att anställningen därefter går över till Ragn-Sells.

Du erbjuds
- Arbete på ett av Sveriges främsta kompetensföretag inom återvinning och miljö, som värnar om hållbarhet och en grönare planet
- Kontinuerlig kompetensutveckling genom Ragn-Sells egna akademi
- En engagerad konsultchef på Academic Work som stöttar dig under uppdraget

ARBETSUPPGIFTER

Arbetsuppgifter


* Sortering, emballering, klassificering och behandling av farligt avfall
* Utföra provtagningar och analyser samt upprätta dokumentation enligt gällande lagkrav
* Utföra kemiska riskbedömningar och upprätta avfallsdeklarationer


VI SÖKER DIG SOM
- Har grundläggande kunskaper inom kemi, därtill ett stort intresse inom området och vill lära dig mer!
- Har god datorvana och behärskar Office-paketet
- Är obehindrad i det svenska språket i både tal och skrift då det används i det dagliga arbetet
- Innehar B-körkort

Det är meriterande om du har
- En eftergymnasial utbildning i kemi
- ADR-kunskap och kunskap om avfallsförordningen och miljöbalken

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:
- Innovativ
- Självutvecklande
- Självgående
- Kvalitetsmedveten

Övrig information:
- Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
- Omfattning: Heltid, med goda chanser till överrekrytering
- Placering: Borlänge, då det är bristande förbindelser med kollektivtrafik till kontoret tar du dig med fördel dit med bil. Du kommer även att arbeta på plats hos Ragn-Sells kunder vilket innebär resor i arbetet.
- Då arbetet innebär hantering av hälso- och miljöfarligt material kommer en kontroll i belastningsregister att genomföras innan anställningsstart. Vi uppmanar att beställa ett beslastningsregister i samband med dig ansökan, det görs HÄR.Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

INFORMATION OM FÖRETAGET
Läs mer om Ragn-Sells och hur de representerar sig som arbetsgivare HÄR! Visa mindre

Vikarierande R&D labassistent till Svenska Krämfabriken

Brinner du för att utveckla kosmetiska produkter, älskar att vara kreativ och har en känsla för doft och funktion? Är du en driven, nyfiken och dessutom kemikunnig person? Då är det dig som vi söker! Om företaget Svenska Krämfabriken är en marknadsledande tillverkare, R&D-center, varumärkesägare och utvecklare inom skönhets-, hälsa och wellnessegmenten. Vi strävar alltid efter att ligga i framkant och erbjuda starka, unika och högkvalitativa varumärken på ... Visa mer
Brinner du för att utveckla kosmetiska produkter, älskar att vara kreativ och har en känsla för doft och funktion? Är du en driven, nyfiken och dessutom kemikunnig person? Då är det dig som vi söker!
Om företaget
Svenska Krämfabriken är en marknadsledande tillverkare, R&D-center, varumärkesägare och utvecklare inom skönhets-, hälsa och wellnessegmenten. Vi strävar alltid efter att ligga i framkant och erbjuda starka, unika och högkvalitativa varumärken på marknaden. Förutom att utveckla och bygga upp egna varumärken strävar vi också efter att erbjuda de mest kompletta private label- tjänster som finns på marknaden, inklusive enastående utveckling av varumärkeskoncept, R&D, trendanalys, inköp, design, tillverkning samt 360 marknadsföring- och logistiklösningar.
Svenska Krämfabriken är på en tillväxtresa, och våra fantastiska medarbetare är helt avgörande för vår framgång.
Om jobbet
Som R&D labassistent är du delaktig i produktutvecklingsprocessen från start till mål. Du ansvarar för att blanda och testa nya formuleringar inom alla typer av produktkategorier; ansikte, kropp och hår. Du arbetar på ett laboratorium med att väga upp och blanda formuleringar i nära samarbete med R&D teamet och ansvarig formulerare. Du ansvarar för att utföra produkttester och skicka i väg prover till olika testinstitut samt kunder.
Vi är tio personer i teamet som jobbar bra tillsammans och som tycker att det är viktigt att ha roligt på jobbet! Eftersom vi har så skoj tillsammans och eftersom det mesta av jobbet sker i vårt laboratorium, är vår önskan att du kan arbeta på plats varje dag.
Profil
Vi söker dig som är öppen, strukturerad, initiativrik och noggrann. Vi värdesätter kreativitet, hög serviceanda och att du är engagerad och ansvarstagande. Arbetet ställer stora krav på din sociala förmåga och din vilja att arbeta i ett team, samtidigt som du har förmågan att arbeta självständigt. Vidare önskar vi att du är detaljfokuserad och har förmåga att planera din tid effektivt.
Meriterande är om du har viss kemikunskap eller erfarenhet från liknande arbetsuppgifter. Har du arbetat med, och hanterat, hår- eller hudvårdsprodukter tidigare ser vi även det som ett plus.
Vårt erbjudande
Här finns en möjlighet att växa och utvecklas med utmanande och varierande arbetsuppgifter. Hos oss på Svenska Krämfabriken är vår företagskultur och våra medarbetare av högsta prioritet. Vi erbjuder en dynamisk och vänlig arbetsmiljö där vi bryr oss om varandra. Som anställd har du bland annat tillgång till ett nybyggt gym samt möjlighet att spöa kollegorna i padel på fredagseftermiddagen.
Tjänsten är ett vikariat på cirka ett år, med tillträde snarast, och för rätt person kan möjlighet till tillsvidareanställning finnas. Tjänsten är placerad i Borlänge.
Välkommen med din ansökan!
Om du tror att du har rätt kvalifikationer och vill vara en del av vårt team, skicka in din ansökan med CV och personligt brev till [email protected]. Märk ansökan med ”Labassistent”.
Sista dag att ansöka är 2024-03-31.
För frågor eller mer information om tjänsten kontakta: R&D chef Helen Gustafsson, 070- 750 81 10, [email protected]
Vi ser fram emot att välkomna dig till Krämfabriken!
Vi undanber oss all kontakt med försäljare av annonser. Vi har gjort våra strategiska val för denna rekrytering. Visa mindre

Miljö- och hälsoskyddsinspektör till Borlänge kommun

Vill du vara med och skapa en trygg och hållbar miljö för våra Borlängebor? Vi söker nu två miljö- och hälsoskyddsinspektörer till miljöbalksgruppen som vill vara med och fortsatt driva vår verksamhet framåt. Borlänge är i ständig utveckling, här händer det mycket både i kommunen som organisation och i Borlänge som stad. Ett viktigt mål för oss är att vi ska ha ett miljömässigt hållbart Borlänge så att vi kan lämna över en bra miljö till framtida generat... Visa mer
Vill du vara med och skapa en trygg och hållbar miljö för våra Borlängebor? Vi söker nu två miljö- och hälsoskyddsinspektörer till miljöbalksgruppen som vill vara med och fortsatt driva vår verksamhet framåt.

Borlänge är i ständig utveckling, här händer det mycket både i kommunen som organisation och i Borlänge som stad. Ett
viktigt mål för oss är att vi ska ha ett miljömässigt hållbart Borlänge så att vi kan lämna över en bra miljö till framtida
generationer.

Miljökontoret arbetar med tillsyn och kontroll enligt miljöbalken och livsmedelslagen. Tillsammans har vi ett brett, spännande och viktigt uppdrag att ta oss an. Vårt kontor ligger i trevliga lokaler i centrala Borlänge med närhet till kollektivtrafikförbindelser. I dagsläget finns möjlighet att delvis arbeta på distans. Välkommen till en grupp med god gemenskap och stark vilja att arbeta mot uppsatta mål.

Allt vi gör, gör vi för Borlängebon och därför ser vi det som en självklarhet att du följer vår värdegrund, den lyder:

- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en miljö- och hälsoskyddsinspektörer till miljökontoret i Borlänge. Du kommer att ingå i miljöbalksgruppen som består av ett tiotal inspektörer och en enhetschef. I rollen ingår arbetsuppgifter inom hela miljöbalkens område. Inriktning kan till stor del anpassas efter tidigare erfarenhet och intresse.

Arbetet genomförs enligt årlig övergripande planering, vilket ger dig möjlighet att till stor del fritt planera ditt eget arbete. Granska rapporter, svara på remisser samt ge information utifrån lagstiftningen till verksamhetsutövare och Borlängebor är andra vanligt förekommande arbetsuppgifter. Vi arbetar i ärendehanteringssystemet Castor.

KVALIFIKATIONER
Du är examinerad miljö- och hälsoskyddsinspektör eller har annan relevant utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren finner lämplig.
Erfarenhet av arbete som miljö- och hälsoskyddsinspektör är meriterande. Du har god datavana och mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och i skrift. B-körkort är ett krav.

Vi söker en strukturerad och resultatorienterad person med stor servicekänsla. Du tar snabbt till dig av ny kunskap och använder såväl den som din erfarenhet på ett flexibelt sätt. Du är tydlig i din kommunikation och trygg i myndighetsrollen där du kan göra bedömningar och fatta beslut utifrån givna ramar. Du har ett öppet och accepterande förhållningssätt i din kontakt med såväl kollegor som övriga personer du möter i din yrkesutövning.

Vi ser gärna att du är självgående, noggrann och kvalitetsmedveten och som gärna samarbetar med andra.

Vi kommer att tillämpa löpande urval vid denna rekrytering.

Välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Teknikingenjör inom sektionen för miljö sökes till Trafikverket i Borlänge

Vi söker dig med ett starkt intresse för naturmiljö, biologi och hållbarhet och som vill applicera dina akademiska kunskaper i ett praktiskt sammanhang. Rollen som Teknikingenjör ger dig en unik start på karriären och öppnar upp många dörrar för en framtida karriär hos Trafikverket. I rollen kommer du att få ett skräddarsytt utbildningsprogram, flera kontaktytor inom Trafikverket genom vilka du kommer samla värdefull erfarenhet och få växa i ansvarsområden... Visa mer
Vi söker dig med ett starkt intresse för naturmiljö, biologi och hållbarhet och som vill applicera dina akademiska kunskaper i ett praktiskt sammanhang. Rollen som Teknikingenjör ger dig en unik start på karriären och öppnar upp många dörrar för en framtida karriär hos Trafikverket. I rollen kommer du att få ett skräddarsytt utbildningsprogram, flera kontaktytor inom Trafikverket genom vilka du kommer samla värdefull erfarenhet och få växa i ansvarsområden. Om detta låter som ditt nästa karriärmässiga kliv, ser vi varmt fram emot din ansökan!

OM TJÄNSTEN
Vi söker för Trafikverkets räkning en Teknikingenjör till Miljösektionen inom verksamhetsområde Underhåll. Sektionen jobbar med miljöfrågor som är kopplade till drift och underhåll av väg, järnvägsnät och fastigheter. Du kommer att arbeta nära en senior kollega som är miljöspecialist inom naturmiljö. Du erbjuds en stor bredd i dina arbetsuppgifter och arbetets karaktär kommer variera där rollen är att vara ett stöd till verksamheten i olika naturmiljöfrågor relaterat till Trafikverkets väg- och järnvägsanläggningar.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna innefattar exempelvis:
- Stöd och handläggning i uppkomna naturmiljöfrågor från verksamheten
- Framtagande av underlag till upphandling av baskontrakt
- Genomgång av naturmiljökrav vid startmöten utifrån interna styrdokument och riktlinjer
- Stöd vid beställning och genomförande av tillstånds- och grundinventeringar
- Stöd till verksamheten vid upphandlingar samt i ledningsärenden, upplag och anslutningar
- Delta i arbetet med regelverk och svara på frågor från allmänheten
- Delta i det strategiska arbetet med att bland annat utvärdera arbetssätt och rutiner
- Framtagande av underlag vid utförande av riktade miljöåtgärder och åtgärder i underhållsplan

Du erbjuds
- För att ge dig de bästa förutsättningar att lyckas i din nya roll erbjuder vi ett skräddarsytt utbildningsprogram kopplat till tjänsten. Programmet har tagits fram i samråd med Trafikverket och är anpassat för dig som nyligen tagit ut din examen. Programmet erbjuder kurser inom projektledning, självledarskap, excel och entreprenadjuridik. Förutom utbildningen kommer du även få löpande coaching för att ge dig bästa stöd att utvecklas såväl professionellt som personligt. Tjänsten som teknikingenjör ger dig en unik start på karriären där du på sikt har möjligheten att växa in i en roll som exempelvis specialist.
- En god introduktion och en arbetsmiljö med kollegor som besitter unik kompetens inom branschen.
Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikverket. Uppdraget kommer att vara på heltid och Trafikverket ser en start så snart som möjligt. På sikt kommer du ha goda förutsättningar till en fortsatt karriär hos Trafikverket förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

VI SÖKER DIG SOM
- Är examinerad i minst 180 hp inom miljö, biologi, ekologi, landskap och/eller hållbarhet, alternativt har en utbildning och erfarenhet som Trafikverket bedömer som relevant. Bifoga ditt examensbevis i ansökan.
- Har mycket god kommunikativ förmåga i tal och skrift i svenska och engelska
- Har körkort B

Det är meriterande om du har
- En civilingenjörsexamen eller master inom relevant område

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:
- Samarbetsinriktad
- Anpassningsbar
- Resultatinriktad

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

INFORMATION OM FÖRETAGET
Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Myndigheten arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. De bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Trafikverket utvecklar och förvaltar smart infrastruktur i samverkan med andra aktörer för att underlätta livet i hela Sverige. Trafikverket erbjuder en modern arbetsplats med spännande utmaningar där du gör nytta för hela samhället. Visa mindre

Vi söker präster

Beskrivning Stora Tuna och Torsångs församlingar bildar pastorat med samma namn. Pastoratet har samma geografiska område som Borlänge kommun. Vi är ca 70 medarbetare och söker två komministrar till vårt arbetslag. Borlänge är en stad och kommun i tillväxt. Enbart etableringen av Nothvolt kommer innebära runt 1000 nya jobb till Borlänge. Genom sin centrala placering i Dalarna och med goda kommunikationer upplevs staden större än den är. Staden växer i al... Visa mer
Beskrivning
Stora Tuna och Torsångs församlingar bildar pastorat med samma namn.

Pastoratet har samma geografiska område som Borlänge kommun. Vi är ca 70 medarbetare och söker två komministrar till vårt arbetslag. Borlänge är en stad och kommun i tillväxt. Enbart etableringen av Nothvolt kommer innebära runt 1000 nya jobb till Borlänge. Genom sin centrala placering i Dalarna och med goda kommunikationer upplevs staden större än den är. Staden växer i alla riktningar med fler invånare, nya bostadskvarter och områden. Närheten till Falun, Ludvika och Avesta gör regionen attraktiv och expansiv. 

Arbetsuppgifter
Som präst i Borlänge förmedlar du Guds ord, leder gudstjänster och andakter, döper, konfirmerar, viger och begraver. Periodvis kan vi ha högt tryck i våra grundläggande uppgifter så vi ser gärna att du har några års erfarenheter och gillar att möta människor i alla åldrar, med olika bakgrund, från hela samhället. Samtalet är ett viktigt redskap i tjänsten som präst. Du tjänstgör i hela pastoratet där du möter människor i livets alla skeden. Vi söker dig som vill vara med och påverka profileringen av din tjänst. Det kan handla om att jobba med ekumenik och religionsdialog eller vuxenpedagogik, barn och unga eller om du vill vara med i etableringen av vårt diakonala centrum i en av stadsdelskyrkorna i Jakobsgården. Tillsammans med övrig personal, förtroendevalda och ideella vill du vara med och utveckla vårt arbete. 

Berätta i din ansökan om dina tankar och vad som inspirerar dig för att göra kyrkan närvarande, relevant och trovärdig. Hur vill du bidra till att kyrkan når fler och lockar till engagemang och tro? Vi vill vara en positiv kraft i bygden, en gemenskap med hög delaktighet och ideellt engagemang som tar ansvar för evangelium, människor, utveckling och miljö. 

Kvalifikationer
Behörighet att vara präst i Svenska kyrkan är ett krav för tjänsten.

Körkort B och tillgång till egen bil är ett krav.

Personliga egenskaper
Som präst är du trygg i dig själv och din prästroll. Du är väl förankrad och grundad i din kristna tro samt bygger gärna relationer med andra. Du kan reflektera kring tro och liv och har idéer om hur en kristen trosgemenskap konkret kan byggas upp.

Du behöver kunna arbeta både självständigt och i grupp. Vi är måna om att vi tillsammans ska bygga en god arbetsplats och en levande församling. I det arbetet behöver vi dig som är öppen för utveckling och förändringar i arbetet, arbetar flexibelt och prestigelöst, är lyhörd och social samt är bra på att organisera ditt arbete.

Villkor
Du tjänstgör i snitt varannan helg.

Nu har du en unik chans att bo i vår prästgård som ligger i närheten av Stora Tuna kyrka och i anslutning till Frostbrunnsdalens naturreservat. Erbjudandet av detta boende kan såklart bara gälla en familj, så motivera i ansökan ifall du är intresserad och vad det skulle betyda för dig att få bo där. Om flera är intresserade blir det en sammanvägd bedömning innan beslut fattas om att erbjuda boendet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, provanställning kan förekomma.

Tillträde enligt överenskommelse. Visa mindre

Miljö- och hälsoskyddsinspektör till Borlänge kommun

Vill du vara med och skapa en trygg och hållbar miljö för våra Borlängebor? Vi söker nu en miljö- och hälsoskyddsinspektörer till miljöbalksgruppen som vill vara med och fortsatt driva vår verksamhet framåt. Borlänge är i ständig utveckling, här händer det mycket både i kommunen som organisation och i Borlänge som stad. Ett viktigt mål för oss är att vi ska ha ett miljömässigt hållbart Borlänge så att vi kan lämna över en bra miljö till framtida generati... Visa mer
Vill du vara med och skapa en trygg och hållbar miljö för våra Borlängebor?
Vi söker nu en miljö- och hälsoskyddsinspektörer till miljöbalksgruppen som vill vara med och fortsatt driva vår verksamhet framåt.

Borlänge är i ständig utveckling, här händer det mycket både i kommunen som organisation och i Borlänge som stad. Ett viktigt mål för oss är att vi ska ha ett miljömässigt hållbart Borlänge så att vi kan lämna över en bra miljö till framtida generationer.

Miljökontoret arbetar med tillsyn och kontroll enligt miljöbalken och livsmedelslagen samt kommunens miljöstrategiska arbete. Tillsammans har vi ett brett, spännande och viktigt uppdrag att ta oss an. Vårt kontor ligger i trevliga lokaler i centrala Borlänge med närhet till kollektivtrafikförbindelser. I dagsläget finns möjlighet att delvis arbeta på distans.

Välkommen till en grupp med god gemenskap och stark vilja att arbeta mot uppsatta mål.

Allt vi gör, gör vi för Borlängebon och därför ser vi det som en självklarhet att du följer vår värdegrund, den lyder:

- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en miljö- och hälsoskyddsinspektörer till miljökontoret i Borlänge.
Du kommer att ingå i miljöbalksgruppen som består av ett tiotal inspektörer och en enhetschef.

Vi jobbar med ärenden av varierande storlek och tidsperspektiv.
Arbetet genomförs enligt årlig övergripande planering, vilket ger dig möjlighet att till stor del fritt planera ditt eget arbete. Du kommer att arbeta med tillsyn och med att handlägga anmälningar och ansökningar för miljö- och/eller hälsofarliga verksamheter.
Granska rapporter, svara på remisser samt ge information utifrån lagstiftningen till verksamhetsutövare och Borlängebor är andra förekommande arbetsuppgifter.
Vi arbetar i ärendehanteringssystemet Castor.

KVALIFIKATIONER
Du är examinerad miljö- och hälsoskyddsinspektör eller har annan relevant utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren finner lämplig.
Erfarenhet av arbete som miljö- och hälsoskyddsinspektör är meriterande. Vi ser gärna att du har kunskap kring hälsoskyddsverksamheter och/eller enskilda avlopp.
Du har god datavana och mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och i skrift. B-körkort är ett krav.

Vi söker en strukturerad och resultatorienterad person med stor servicekänsla. Du tar snabbt till dig av ny kunskap och använder såväl den som din erfarenhet på ett flexibelt sätt. Du är tydlig i din kommunikation och trygg i myndighetsrollen där du kan göra bedömningar och fatta beslut utifrån givna ramar. Du har ett öppet och accepterande förhållningssätt i din kontakt med såväl kollegor som övriga personer du möter i din yrkesutövning.

Vi ser gärna att du är självgående, noggrann och kvalitetsmedveten och är en person som gärna samarbetar med andra.

Vi kommer att tillämpa löpande urval vid denna rekrytering.

Välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Biolog

Ansök    Dec 28    Borlänge kommun    Biolog
Vill du vara med och utveckla Borlänge? Som biolog på Borlänge kommun kommer du att ansvara för förvaltningen av kommunens naturreservat och kommunens friluftsfrågor. Närmast har du två biologer som kollegor men ansvaret för naturreservat och friluftsfrågor kommer att bli ditt. I rollen som biolog kommer du tillhöra mark- och exploateringsenheten som har ansvar för kommunens natur- och friluftsliv, förvaltning och utveckling av kommunens markinnehav, ex... Visa mer
Vill du vara med och utveckla Borlänge?

Som biolog på Borlänge kommun kommer du att ansvara för förvaltningen av kommunens naturreservat och kommunens friluftsfrågor. Närmast har du två biologer som kollegor men ansvaret för naturreservat och friluftsfrågor kommer att bli ditt.

I rollen som biolog kommer du tillhöra mark- och exploateringsenheten som har ansvar för kommunens natur- och friluftsliv, förvaltning och utveckling av kommunens markinnehav, exploatering för exempelvis arbetsplatser och bostäder samt strategisk vattenförvaltning. Mark- och exploateringsenheten tillhör samhällsbyggnadsförvaltningen.

I Borlänge möter du jordbruksslätten med våtmarker, sjöar, vattendrag men också lövskogsraviner och barrskog.

Borlänge kommun värnar om alla Borlängebor vi möter i vår arbetsvardag samt våra anställda.

Vår värdegrund är:
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Att vara en del av Borlänge kommun innebär också att dela dessa värderingar då dessa är en central del i de beslut vi tar och är vår ledstjärna i vardagen.

ARBETSUPPGIFTER
Som biolog hos oss kommer du att ansvara för förvaltning och utveckling av kommunens naturreservat och friluftsarbete. Totalt äger och sköter kommunen nio naturreservat och bedriver ett aktivt och utvecklingsinriktat arbete inom naturvård och friluftsliv.

Exempel på arbetsuppgifter som ingår i tjänsten:
• Förvaltning och utveckling av kommunala naturreservat (planering, beställning och uppföljning av skötselåtgärder)
• Förvaltning av kommunala friluftsanläggningar (leder, rastplatser, vindskydd, badplatser, övernattningsstugor)
• Strategiskt arbete och utveckling av friluftsfrågor (framtagande av strategiska dokument, samarbete med föreningsliv och organisationer, delta i planeringsfrågor kopplade till friluftsliv)
• Projektledning inom friluftsliv och naturvård

I tjänsten ingår mycket kontakter med andra kommunala verksamheter, politiken, Borlängebor, föreningar, entreprenörer, kommunala bolag, m.fl.


KVALIFIKATIONER
Naturvetenskaplig utbildning på högskolenivå inom exempelvis biologi eller annan utbildning som bedöms likvärdig.

Vi lägger stor vikt vid social kompetens, relationsbyggande, förmåga att driva arbetet självständigt och ett strukturerat arbetssätt. Du behöver även ha en god förmåga att uttrycka dig väl i svenska, muntligt såväl som skriftligt.

Du är drivande, bra på att prioritera, fastnar inte i detaljer och har förmåga att se till helheten. Du tycker om att knyta kontakter och kan skapa relationer såväl internt som externt samt har förmåga att prestigelöst arbeta med olika individer och grupper.

Det är meriterande med erfarenhet av projektarbete, då tjänsten innefattar att ta egna initiativ och driva projekt.

Det är även meriterande om du har erfarenhet av arbete med naturreservatsskötsel och/eller friluftsfrågor.

Har du erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation är även det meriterande.
ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Vill du jobba med miljö material och teknik

Ansök    Jun 22    Trafikverket    Miljöingenjör
Är du i början av din karriär och vill växa in i rollen? Tillsammans underhåller vi transportsystemet för att minimera miljöpåverkan och undvika att använda och bygga in farliga ämnen i anläggningen. Vill du jobba med miljö material och teknik Arbetsuppgifter Det här är en möjlighet för dig som har ett stort intresse för miljöfrågor och en vilja att tillsammans med våra specialister inom miljö och teknik stärka miljöarbetet vid val av material och ... Visa mer
Är du i början av din karriär och vill växa in i rollen? Tillsammans underhåller vi transportsystemet för att minimera miljöpåverkan och undvika att använda och bygga in farliga ämnen i anläggningen.


Vill du jobba med miljö material och teknik

Arbetsuppgifter

Det här är en möjlighet för dig som har ett stort intresse för miljöfrågor och en vilja att tillsammans med våra specialister inom miljö och teknik stärka miljöarbetet vid val av material och produkter i underhållet av våra vägar och järnvägar. Inom våra utvecklingsprojekt och materialupphandlingar arbetar vi systematiskt med att minska miljöpåverkan och öka järnvägens tillförlitlighet. Du kommer att jobba i ett team tillsammans med ett gäng specialister med olika ansvarsområden. Eftersom vi är flera kollegor är den här tjänsten riktad till dig som är i början av din karriär och har rätt driv och en vilja att utvecklas på ett personligt och yrkesmässigt plan.
Du kommer att arbeta tillsammans med våra tekniska specialister i olika projektteam där du har möjlighet att påverka val av tekniska lösningar inom transportsystemet. Du ger stöd i olika utvecklingsprojekt och upphandlingar och gör utvärderingar kring lämpliga produkter för att minimera miljöpåverkan. I rollen ingår det att bryta ned och tillämpa den generella kravbilden vid upphandling samt genomföra riskanalyser och produktvalsanalyser. Trafikverkets långsiktiga mål är en klimatneutral infrastruktur och att upphöra med användningen av särskilt farliga ämnen i vår anläggning.
Vad kan vi erbjuda dig?
Du får en gedigen introduktion och du kommer samarbeta med flera kollegor som gärna delar med sig av sina kunskaper inom miljö och teknik. På sikt finns möjligheter att kliva in i en specialistroll. Du får även tillgång till ett kompetensnätverk där du kan utbyta erfarenheter och bygga nätverk inom hela Trafikverket. Trafikverket erbjuder dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Vi är noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete och fritid. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare.

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Kvalifikationer

Vem är du
För att bli framgångsrik i rollen har du en god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar genomförbara lösningar. Vidare är struktur och "ordning-och-reda" är en del av dig och du gillar att planera och styra upp. Med hjälp av din goda kommunikationsförmåga förmedlar du ditt budskap på ett enkelt och tydligt sätt samtidigt som du bidrar till välfungerande samarbete i alla sammanhang.
Vi söker dig som:
har en högskole- eller universitetsutbildning om minst 180 hp inom miljöområdet med inriktning mot kemiteknik/miljökemi/toxikologi/material eller annan likvärdig inriktning
har goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är plus i kanten om du
har kunskaper om materialval kopplade till produkter
har kunskaper om material eller kemiska produkter och dess miljöegenskaper
har kunskaper om livscykelanalyser eller miljövarudeklarationer


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 
Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.
#LI-Hybrid Visa mindre

Miljö- och hälsoskyddsinspektörer till Borlänge kommun

Vill du vara med och skapa en trygg och hållbar miljö för våra Borlängebor? Vi söker nu två miljö- och hälsoskyddsinspektörer till miljöbalksgruppen som vill vara med och fortsatt driva vår verksamhet framåt. Borlänge är i ständig utveckling, här händer det mycket både i kommunen som organisation och i Borlänge som stad. Ett viktigt mål för oss är att vi ska ha ett miljömässigt hållbart Borlänge så att vi kan lämna över en bra miljö till framtida generat... Visa mer
Vill du vara med och skapa en trygg och hållbar miljö för våra Borlängebor?
Vi söker nu två miljö- och hälsoskyddsinspektörer till miljöbalksgruppen som vill vara med och fortsatt driva vår verksamhet framåt.

Borlänge är i ständig utveckling, här händer det mycket både i kommunen som organisation och i Borlänge som stad. Ett viktigt mål för oss är att vi ska ha ett miljömässigt hållbart Borlänge så att vi kan lämna över en bra miljö till framtida generationer.

Miljökontoret arbetar med tillsyn och kontroll enligt miljöbalken och livsmedelslagen samt kommunens miljöstrategiska arbete. Tillsammans har vi ett brett, spännande och viktigt uppdrag att ta oss an. Vårt kontor ligger i trevliga lokaler i centrala Borlänge med närhet till kollektivtrafikförbindelser. I dagsläget finns möjlighet att delvis arbeta på distans.

Välkommen till en grupp med god gemenskap och stark vilja att arbeta mot uppsatta mål.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker två miljö- och hälsoskyddsinspektörer till miljökontoret i Borlänge.
Ni kommer att ingå i miljöbalksgruppen som består av ett tiotal inspektörer och en enhetschef.

Vi jobbar med ärenden av varierande storlek och tidsperspektiv.
Arbetet genomförs enligt årlig övergripande planering, vilket ger dig möjlighet att till stor del fritt planera ditt eget arbete. Du kommer att arbeta med tillsyn och med att handlägga anmälningar och ansökningar för miljö- och/eller hälsofarliga verksamheter.
Granska rapporter, svara på remisser samt ge information utifrån lagstiftningen till verksamhetsutövare och Borlängebor är andra förekommande arbetsuppgifter.
Arbetsuppgifter kan till viss del anpassas utifrån dina erfarenheter och dina intressen, förutsatt att verksamhetens fortlöpande behov tillgodoses. Vi arbetar i ärendehanteringssystemet Castor.

KVALIFIKATIONER
Du är examinerad miljö- och hälsoskyddsinspektör eller har annan relevant utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren finner lämplig.
Examen från utbildning till miljö- och hälsoskyddsinspektör är meriterande, likaså tidigare erfarenhet av arbete som miljö- och hälsoskyddsinspektör, gärna med kunskap kring hygienverksamheter, bullermätningar eller enskilda avlopp.
Du har god datavana och mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och i skrift.
B-körkort är ett krav.
Vi söker en strukturerad och resultatorienterad person med stor servicekänsla. Du är tydlig i din kommunikation och trygg i myndighetsrollen där du kan göra bedömningar och fatta beslut utifrån givna ramar.
Vi ser gärna att du är självgående, noggrann och kvalitetsmedveten och är en person som gärna samarbetar med andra.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

EHS-chef till Ovako i Smedjebacken

Vill du vara med och skapa stål för en bättre värld? Ovako ligger i framkant och är inom stålindustrin först i världen med att ha en koldioxidneutral tillverkning. Med fokus på att minimera miljöpåverkan samt upprätthålla en trygg och säker arbetsplats spelar EHS-chefen en avgörande roll för att främja och stärka en hållbar miljö- och säkerhetskultur. Som EHS-chef på Ovako blir du del av ett engagerat team, med goda möjligheter att påverka och omsätta dina... Visa mer
Vill du vara med och skapa stål för en bättre värld? Ovako ligger i framkant och är inom stålindustrin först i världen med att ha en koldioxidneutral tillverkning. Med fokus på att minimera miljöpåverkan samt upprätthålla en trygg och säker arbetsplats spelar EHS-chefen en avgörande roll för att främja och stärka en hållbar miljö- och säkerhetskultur. Som EHS-chef på Ovako blir du del av ett engagerat team, med goda möjligheter att påverka och omsätta dina idéer i praktiken för att göra verklig skillnad.

OM TJÄNSTEN

I rollen som EHS-chef har du ett övergripande ansvar för att driva och utveckla Ovakos processer för miljö, hälsa och säkerhet inom affärsområdet som innefattar anläggningarna i Smedjebacken och Boxholm. Du arbetar såväl strategiskt som operativt och leder ett engagerat team om tre medarbetare verksamma inom miljö och arbetsmiljö. Som EHS-chef samarbetar du på bred front med ledare och medarbetare och deltar i centrala nätverk med kollegor från andra enheter inom Ovako, du har även flertalet externa kontaktytor. Placeringsort är Smedjebacken och du kommer att resa i regel ett par tillfällen i månaden, framförallt till Boxholm men även till andra orter bl.a. till huvudkontoret i Stockholm. Du rapporterar till chefen för kvalitet och teknologi.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work men du kommer att anställas direkt hos Ovako.

Du erbjuds
- Möjlighet att arbeta i en dynamisk miljö med engagerade och erfarna kollegor
- En arbetsplats med fokus på medarbetarnas hälsa, säkerhet och välbefinnande
- Att ständigt få arbeta med din egen kompetensutveckling

ARBETSUPPGIFTER

Arbetsuppgifter


* Driva affärsområdets systematiska förbättringsarbete inom ledningssystemen för miljö/energi, hälsa och säkerhet
* Bedriva omvärldsbevakning med syfte att arbeta proaktivt och anpassa verksamhetens ledningssystem och arbetssätt till kommande regler och lagstiftning
* Driva kontinuerlig kompetensutveckling med stöd och utbildning till berörda chefer och medarbetare
* Ansvara för myndighetskontakter inom miljö- och arbetsmiljöområdet samt upprätta efterfrågad rapportering till tillsynsmyndigheter
* Ansvara för interna och externa revisioner inom ansvarsområdet


VI SÖKER DIG SOM
- Har en eftergymnasial utbildning inom miljö, hälsa och säkerhet, alternativt annan inriktning som bedöms likvärdig
- Tidigare arbetet inom området EHS som generalist, specialist och/eller chef
- Har erfarenhet av att arbeta med förändringsledning
- Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska, då båda språken förekommer i arbetet
- Har B-körkort då resor mellan orterna Smedjebacken och Boxholm förekommer

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:
- Kommunikativ
- Självgående
- Inspirerande
- Strukturerad

Övrig information
- Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid
- Omfattning: Heltid, tillsvidare
- Arbetstider: Kontorstider, vardagar
- Placering: Smedjebacken

Vår rekryteringsprocess

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten riktas till Academic Work

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan tas ned innan sista ansökningsdag om vi har gått vidare till urvals- och intervjufasen. Rekryteringsprocessen omfattar två test: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att matcha rätt talang med rätt position samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

INFORMATION OM FÖRETAGET
Ovako tillverkar rent, högkvalitativt specialstål till kunder inom kullager-, transport- och tillverkningsindustrin. Stålet möjliggör produkter som är lätta, tåliga och klimatsmarta. Ovakos hållbarhetsambition är hög, produktionen är koldioxidneutral sedan januari 2022 och baseras på återvunnet stål och fossilfri el. Ovako har cirka 2 900 anställda i mer än 30 länder med en omsättning på cirka 1000 miljoner euro. De är ett dotterbolag till Sanyo Special Steel och en medlem av Nippon Steel Corporation, en av världens största stålproducenter. Visa mindre

KMA - Ansvarig till Norex

Ansök    Mar 28    Prowork Bemanning AB    Miljöingenjör
Norex-koncernen levererar stål- och skrotrelaterade tjänster till stålindustrin och bedriver internationell handel med stål. All Norex verksamhet grundas i vår vision “waste nothing” och vår mission att skapa ”sustainable steel solutions”. För våra stålverkskunder innebär det att Norex optimerar materialflöden och maximerar värdet. Norex tillgodoser våra kunders behov genom att investera i kunskap, utrustning, maskiner, personal och arbeta med ett långsikt... Visa mer
Norex-koncernen levererar stål- och skrotrelaterade tjänster till stålindustrin och bedriver internationell handel med stål. All Norex verksamhet grundas i vår vision “waste nothing” och vår mission att skapa ”sustainable steel solutions”.
För våra stålverkskunder innebär det att Norex optimerar materialflöden och maximerar värdet. Norex tillgodoser våra kunders behov genom att investera i kunskap, utrustning, maskiner, personal och arbeta med ett långsiktigt perspektiv – ett partnerskap.
Vi söker: Dig som har adekvat erfarenhet av att implementera strategiskt arbete i kärnverksamheten genom att driva projekt från start till slut. Du trivs med att arbeta verksamhetsnära i en entrepenörsinriktad kultur, där du får vara med och utveckla verksamheten och bidra till framgång. Om du är ödmjuk, trivs i en omväxlande roll där du får vara med och rita kartan framåt kommer du att trivas bra hos. I Norex-koncernen tror vi på att utväxla best practice principer mellan våra verksamheter. Hos oss får du möjlighet att leda och utveckla Norex arbetet för hållbara lösningar inom stålbranschen.
Ansvarsområden
I rollen som KMA-ansvarig ansvarar du för att driva och utveckla ett systematiskt arbete inom områdena Kvalité, Miljö, Arbetsmiljö och säkerhet i Norex service Sverige och Finland. Du blir huvudansvarig för KMA frågor såväl internt som externt. I din roll som KMA-ansvarig kommer du att stötta verksamheten både lokalt och centralt och är framför allt en stödfunktion för våra platschefer. Du kommer även att ha ett nära samarbete med våra Service division managers, Underhållsansvarig och HR. Vidare kommer du att vara ett stöd för verksamheten genom att bland annat arbeta med kvalitetssäkring, utföra och delta i revisioner, stötta verksamheten med internutbildning och utföra skyddsronder samt utredningar.
Arbetsuppgifter
Ansvara för att driva och stödja verksamheten i arbetet med att operationalisera strategier för ISO revision (9001, 14001, 45001)
Skapa enhetliga processer och rutiner inom kvalité, miljö, arbetsmiljö och säkerhet
Planera, genomföra och följa upp interna revisioner
Implementera systematiskt arbetsmiljöarbete
Säkerställa att regelverk efterlevs
Arbeta systematiskt med att förbättra och utveckla kvalitetssäkring, rutiner, produktionskontroller och effektivitet
Driva förbättringsarbete i samarbete med övriga medarbetare på företaget eller inom organisationen
Rapportera företagets hållbarhetsarbete

Kvalifikationer
Du har relevant eftergymnasial utbildning samt minst 5 års erfarenhet inom området. Vi tror att du har tidigare erfarenheter från industri, bygg, verkstad
eller transport. Du har rutin och erfarenhet av att arbeta med ISO-system och systematiskt förbättringsarbete. Du har god erfarenhet av att strukturerat arbeta med implementering av systematiskt kvalitéts-, miljö-, arbetsmiljö och säkerhetsarbete. För att bli framgångsrik i rollen är det viktigt att du har lätt för att bygga relationer, är lösningsorienterad och har en stark egen drivkraft. Har du implementerat ISO-system och arbetat med internutbildning, så är det meriterande. Därtill har du goda kunskaper i Office-paketet, särskilt i Excel och god systemförståelse. Du har goda kunskaper i svenska och engelska såväl tal som i skrift, talar du finska är det meriterande. B-körkort är ett krav då resor i tjänsten förekommer varje vecka.
Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning (provanställning 6 månader tillämpas)
Heltid, dagtid
Lön enligt överenskommelse
Tillträde omgående eller enligt överenskommelse
Placeringsort Göteborg, Region Dalarna, Gävleborg, Norrbotten
Resor förekommer i tjänsten

Ansökan skickas till [email protected], vi tillämpar löpande urval.
Har du frågor angående ansökningsförfarandet, eller om du vill veta mer om tjänsten, kontakta Cecilia Grönlund, 0709838465.
För våra stålverkskunder innebär det att Norex optimerar materialflöden och maximerar värdet. Norex tillgodoser våra kunders behov genom att investera i kunskap, utrustning, maskiner, personal och arbeta med ett långsiktigt perspektiv – ett partnerskap. Visa mindre

SSAB - Arbetsmiljösamordnare

Brinner du för arbetsmiljöfrågor och vill vara med och medverka till en bättre och säkrare arbetsmiljö genom att vara drivande, nyfiken och tänka utanför boxen? Då tycker vi att du ska söka denna roll inom Underhåll. Placeringsort Borlänge. Som arbetsmiljösamordnare är du med och utvecklar arbetsmiljön och skyddsarbetet inom avdelningen så att vi fortsätter resan mot världens säkraste stålföretag. Detta sker genom att alla systematiskt följer, driver och å... Visa mer
Brinner du för arbetsmiljöfrågor och vill vara med och medverka till en bättre och säkrare arbetsmiljö genom att vara drivande, nyfiken och tänka utanför boxen? Då tycker vi att du ska söka denna roll inom Underhåll. Placeringsort Borlänge.
Som arbetsmiljösamordnare är du med och utvecklar arbetsmiljön och skyddsarbetet inom avdelningen så att vi fortsätter resan mot världens säkraste stålföretag. Detta sker genom att alla systematiskt följer, driver och åtgärdar risker och tillbud på avdelningen i syfte att skapa en bra och säker arbetsplats.
Som arbetsmiljösamordnare är du ett stöd till 1:a linjens chefer. Du utvecklar och utbildar vid behov chefer, skyddsombud och medarbetare inom avdelningen. Du förväntas driva och delta i skyddsronder och säkerhetscoachning mot avdelningens personal som består av många olika yrkeskategorier som jobbar med underhåll.
Dina kvalifikationer
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper så som ansvarskänsla, samarbetsförmåga och högt arbetsmiljö- och säkerhetstänk.
- Du brinner för arbetsmiljöfrågor, är driven och tar initiativ.
- Du är trygg och vågar tänka utanför boxen.
- Du har lätt för att kommunicera med människor på olika nivåer och i olika roller.
- Du uttrycker dig väl i tal och skrift.
Om du tidigare har arbetat med arbetsmiljöfrågor är det meriterande.
Vi erbjuder
Ett utvecklande och spännande arbete där arbetsmiljön är i fokus. Du kommer själv att vara med och fortsätta utveckla arbetsmiljösamordnarrollen genom att driva arbetsmiljöarbetet framåt på avdelningen tillsammans med ledningsteamen och medarbetarna.
I samband med den här rekryteringen har vi möjlighet att erbjuda medflyttarservice till dig och din familj om ni flyttar till Dalarna. Läs mer på Medflyttarservice - Rekryteringslots Dalarna.
Sista ansökningsdag
20 april 2023
Vid frågor om tjänsten kontakta gärna
Lars Karlsson, avsnittschef, tfn 0243-714 41.
Facklig information lämnas av IF Metall som nås via vår växel på tfn 0243-700 00.
Bakgrundskontroll kan komma att genomföras som en del i rekryteringsprocessen.
Vi undanber oss kontakter från rekryteringsföretag, annonssäljare och liknande beträffande denna annonsering.
SSAB är ett Norden- och USA-baserat stålföretag. SSAB erbjuder mervärdesprodukter och tjänster som har utvecklats i nära samarbete med företagets kunder för att skapa en starkare, lättare och mer hållbar värld. SSAB har anställda i över 50 länder. Idag har SSAB produktionsanläggningar i Sverige, Finland och USA. SSAB är börsnoterat på Nasdaq Stockholm och sekundärnoterat på Nasdaq Helsingfors. www.ssab.com. Följ med oss även i sociala medier: Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter och YouTube. Visa mindre

KMA - Ansvarig till Norex (Nyexad)?

Ansök    Maj 16    Prowork Bemanning AB    Miljöingenjör
Vi söker dig som är nyexad inom relevant yrkesområde? Du som har drivet och vill utvecklas i rollen. Norex-koncernen levererar stål- och skrotrelaterade tjänster till stålindustrin och bedriver internationell handel med stål. All Norex verksamhet grundas i vår vision “waste nothing” och vår mission att skapa ”sustainable steel solutions”. För våra stålverkskunder innebär det att Norex optimerar materialflöden och maximerar värdet. Norex tillgodoser våra k... Visa mer
Vi söker dig som är nyexad inom relevant yrkesområde? Du som har drivet och vill utvecklas i rollen.
Norex-koncernen levererar stål- och skrotrelaterade tjänster till stålindustrin och bedriver internationell handel med stål. All Norex verksamhet grundas i vår vision “waste nothing” och vår mission att skapa ”sustainable steel solutions”.
För våra stålverkskunder innebär det att Norex optimerar materialflöden och maximerar värdet. Norex tillgodoser våra kunders behov genom att investera i kunskap, utrustning, maskiner, personal och arbeta med ett långsiktigt perspektiv – ett partnerskap.
Vi söker Dig som vill utevcklas och få erfarenhet av att implementera strategiskt arbete i kärnverksamheten genom att driva projekt från start till slut. Du trivs med att arbeta verksamhetsnära i en entrepenörsinriktad kultur, där du får vara med och utveckla verksamheten och bidra till framgång. Om du är ödmjuk, trivs i en omväxlande roll där du får vara med och rita kartan framåt kommer du att trivas bra hos. I Norex-koncernen tror vi på att utväxla best practice principer mellan våra verksamheter. Hos oss får du möjlighet att leda och utveckla Norex arbetet för hållbara lösningar inom stålbranschen.
Ansvarsområden
I rollen som KMA-ansvarig ansvarar du för att driva och utveckla ett systematiskt arbete inom områdena Kvalité, Miljö, Arbetsmiljö och säkerhet i Norex service Sverige och Finland. Du blir huvudansvarig för KMA frågor såväl internt som externt. I din roll som KMA-ansvarig kommer du att stötta verksamheten både lokalt och centralt och är framför allt en stödfunktion för våra platschefer. Du kommer även att ha ett nära samarbete med våra Service division managers, Underhållsansvarig och HR. Vidare kommer du att vara ett stöd för verksamheten genom att bland annat arbeta med kvalitetssäkring, utföra och delta i revisioner, stötta verksamheten med internutbildning och utföra skyddsronder samt utredningar.
Arbetsuppgifter
Ansvara för att driva och stödja verksamheten i arbetet med att operationalisera strategier för ISO revision (9001, 14001, 45001)
Skapa enhetliga processer och rutiner inom kvalité, miljö, arbetsmiljö och säkerhet
Planera, genomföra och följa upp interna revisioner
Implementera systematiskt arbetsmiljöarbete
Säkerställa att regelverk efterlevs
Arbeta systematiskt med att förbättra och utveckla kvalitetssäkring, rutiner, produktionskontroller och effektivitet
Driva förbättringsarbete i samarbete med övriga medarbetare på företaget eller inom organisationen
Rapportera företagets hållbarhetsarbete

Kvalifikationer
Du har relevant utbildning och att du har tidigare erfarenheter från industri, bygg, verkstad eller transport. Har du någon erfarenhet av att arbeta med ISO-system och systematiskt förbättringsarbete är det meriterande. För att bli framgångsrik i rollen är det viktigt att du har lätt för att bygga relationer, är lösningsorienterad och har en stark egen drivkraft. Har du implementerat ISO-system och arbetat med internutbildning, så är det meriterande. Därtill har du goda kunskaper i Office-paketet, särskilt i Excel och god systemförståelse. Du har goda kunskaper i svenska och engelska såväl tal som i skrift, talar du finska är det meriterande. B-körkort är ett krav då resor i tjänsten förekommer (någon gång / kvartal)
Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning (provanställning 6 månader tillämpas)
Heltid, dagtid
Lön enligt överenskommelse
Tillträde omgående eller enligt överenskommelse
Placeringsort Göteborg, Region Dalarna, Gävleborg, Norrbotten
Resor förekommer i tjänsten

Ansökan skickas till [email protected], vi tillämpar löpande urval.
Har du frågor angående ansökningsförfarandet, eller om du vill veta mer om tjänsten, kontakta Cecilia Grönlund, 0709838465.
För våra stålverkskunder innebär det att Norex optimerar materialflöden och maximerar värdet. Norex tillgodoser våra kunders behov genom att investera i kunskap, utrustning, maskiner, personal och arbeta med ett långsiktigt perspektiv – ett partnerskap. Visa mindre

Miljöingenjör

Ansök    Feb 20    AB Borlänge Energi    Miljöingenjör
Borlänge Energi är en viktig pusselbit i Borlängebornas värld och vardag. Vi bedriver en verksamhet där vi tillhandahåller infrastrukturtjänster inom fjärrvärme, elnät, stadsnät, avfall, vatten och avlopp. Vi producerar och säljer el, erbjuder tjänster inom energisektorn samt vårdar och förnyar kommunens stadsmiljö. Det ska vara tryggt och enkelt att bo i Borlänge, samtidigt som våra kunder ska känna att vår verksamhet är hållbar och prisvärd. Vi är en ak... Visa mer
Borlänge Energi är en viktig pusselbit i Borlängebornas värld och vardag.
Vi bedriver en verksamhet där vi tillhandahåller infrastrukturtjänster inom fjärrvärme, elnät, stadsnät, avfall, vatten och avlopp. Vi producerar och säljer el, erbjuder tjänster inom energisektorn samt vårdar och förnyar kommunens stadsmiljö. Det ska vara tryggt och enkelt att bo i Borlänge, samtidigt som våra kunder ska känna att vår verksamhet är hållbar och prisvärd. Vi är en aktör som kraftfullt arbetar för ett hållbart samhälle.
Vi är i en spännande utvecklingsfas och söker dig med kompetens och nyfikenhet att möta framtiden tillsammans med oss.
Är du intresserad av arbete inom kraft- och fjärrvärmeverksamheten?
Då kanske du är den vi söker!
Affärsområde Kraft & Värme ansvarar för produktion och distribution av fjärrvärme, el och kyla. Dygnet runt, året om levereras värme till drygt 6 000 kunder. Genom gott samarbete med Falu Energi & Vatten AB och industrin producerar vi i våra anläggningar cirka 500 GWh fjärrvärme per år till våra fjärrvärmenät. Anläggningarna omfattas av kraft- och värmeverk, rökgas-kondenseringar, värmepumpar, reservoljepannor samt pelletspannor.
Till affärsområde Kraft & Värme och enheten Analys & Utveckling söker vi en miljöingenjör. Enheten Analys & Utveckling hanterar miljöfrågor och optimering.
Arbetsuppgifter
· Miljö- och klimatrapportering samt uppföljning inom kraft- och fjärrvärmeverksamheten
· Leda arbetet med miljö- och anläggningsrelaterad tillsyn från externa kontrollorgan
· Skatte- och styrmedelsfrågor samt omvärldsbevakning inom miljö- och anläggningsteknikområdet
· Bidra i arbetet med handel av utsläppsrätter
· Bidra i och leda utredningar, analyser och projekt inom miljö- och anläggningsteknikområdet, både avseende ekonomiska och miljörelaterade förbättringar inom kraft- och fjärrvärmeverksamheten
· Bidra till och stötta i den långsiktiga anläggningsplaneringen och produktionsoptimeringen inom kraft- och fjärrvärmeverksamheten
· Back-up för bränsleingenjör
Kvalifikationer
Vi söker dig som har treårig högskoleexamen eller mycket bred och/eller djup yrkeskunskap som motsvarar minst tre års heltidsstudier på högskola. Några års relevant yrkeserfarenhet.
För att trivas i rollen samarbetar du bra med andra, är noggrann, analytisk och tar egna initiativ. Du uppskattar att självständigt planera och prioritera ditt arbete och trivs med utveckling. Du har en god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.
Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Vi kan komma att tillämpa provanställning på sex månader.
Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 19 mars 2023. Löpande urval sker.
I samband med den här rekryteringen har vi möjlighet att erbjuda medflyttarservice till dig och din familj om ni flyttar till Dalarna. Läs mer på www.rekryteringslots.se
Vänligen respektera att vi inte vill bli kontaktade av annonssäljare, rekryterare eller motsvarande, gällande denna rekrytering.
Mer om oss
Våra affärsdrivande enheter är organiserade i affärsområden – Kraft & Värme, Elnät & Stadsnät, Vattentjänster, Återvinning och Stadsmiljö. Våra stödjande verksamhetsområden består av HR, Verksamhetsutveckling, Marknad och Ekonomi som tillsammans med våra affärsdrivande verksamheter gemensamt arbetar för att uppnå företagets mål.
Miljö och hållbarhet är en viktig del i vårt uppdrag och i vår vardag, i stort och smått. Vi arbetar aktivt för ett socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbart Borlänge.
Vår personal är en stor del i vår framgång och på Borlänge Energi är arbetsmiljön i fokus. Det är ett företag att växa med och där du får möjlighet att utvecklas. Våra kärnvärden är respekt, engagemang och hållbarhet. Visa mindre

Vi söker präster

Beskrivning Stora Tuna och Torsångs församlingar bildar pastorat med samma namn. Pastoratet har samma geografiska område som Borlänge kommun. Vi är ca 70 medarbetare och söker två komministrar till vårt arbetslag. Borlänge är en stad och kommun i tillväxt. Enbart etableringen av Nothvolt kommer innebära runt 1000 nya jobb till Borlänge. Genom sin centrala placering i Dalarna och med goda kommunikationer upplevs staden större än den är. Staden växer i al... Visa mer
Beskrivning
Stora Tuna och Torsångs församlingar bildar pastorat med samma namn.

Pastoratet har samma geografiska område som Borlänge kommun. Vi är ca 70 medarbetare och söker två komministrar till vårt arbetslag. Borlänge är en stad och kommun i tillväxt. Enbart etableringen av Nothvolt kommer innebära runt 1000 nya jobb till Borlänge. Genom sin centrala placering i Dalarna och med goda kommunikationer upplevs staden större än den är. Staden växer i alla riktningar med fler invånare, nya bostadskvarter och områden. Närheten till Falun, Ludvika och Avesta gör regionen attraktiv och expansiv. 

Arbetsuppgifter
Som präst i Borlänge förmedlar du Guds ord, leder gudstjänster och andakter, döper, konfirmerar, viger och begraver. Du möter människor i alla åldrar, med olika bakgrund, från hela samhället. Samtalet är ett viktigt redskap i tjänsten som präst. Du tjänstgör i hela pastoratet där du möter människor i livets alla skeden. Är du en präst som vill jobba med ekumenik och religionsdialog så finns det goda möjligheter hos oss. Vi verkar i en mångkulturell stad där vi kan göra värdefulla insatser och särskilt i mer utsatta områden. Vi håller bl.a. på att etablera ett diakonalt centrum i en av stadsdelskyrkorna i Jakobsgården. Tillsammans med övrig personal, förtroendevalda och ideella vill du vara med och utveckla vårt arbete. 

Berätta i din ansökan om dina tankar och vad som inspirerar dig för att göra kyrkan närvarande, relevant och trovärdig. Hur vill du bidra till att kyrkan når fler och lockar till engagemang och tro? Vi vill vara en positiv kraft i bygden, en gemenskap med hög delaktighet och ideellt engagemang som tar ansvar för evangelium, människor, utveckling och miljö. 

Kvalifikationer
Behörighet att vara präst i Svenska kyrkan är ett krav för tjänsten.

Körkort B och tillgång till egen bil är ett krav.

Personliga egenskaper
Som präst är du trygg i dig själv och din prästroll. Du är väl förankrad och grundad i din kristna tro samt bygger gärna relationer med andra. Du kan reflektera kring tro och liv och har idéer om hur en kristen trosgemenskap konkret kan byggas upp.

Du behöver kunna arbeta både självständigt och i grupp. Vi är måna om att vi tillsammans ska bygga en god arbetsplats och en levande församling. I det arbetet behöver vi dig som är öppen för utveckling och förändringar i arbetet, arbetar flexibelt och prestigelöst, är lyhörd och social samt är bra på att organisera ditt arbete.

Villkor
Du tjänstgör i snitt varannan helg.

Nu har du en unik chans att bo i vår prästgård som ligger i närheten av Stora Tuna kyrka och i anslutning till Frostbrunnsdalens naturreservat. Vi har bara möjlighet att erbjuda detta boende till en familj, så motivera gärna i ansökan ifall du är intresserad och vad det skulle betyda för dig att få bo där. Om flera är intresserade blir det en sammanvägd bedömning innan beslut fattas om att erbjuda boendet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, provanställning kan förekomma.

Tillträde enligt överenskommelse. Visa mindre

Sommarjobb Miljöingenjör - Viltsäker järnväg

Ansök    Feb 24    Trafikverket    Miljöingenjör
Som sommarjobbare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare samt företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur. Att sommarjobba hos oss är ett bra sätt för dig att få arbetslivserfarenhet samt möjlighet att knyta nya kontakter och skaffa referenser samtidigt som du bidrar med nya infallsvinklar och ett nytt tänkande. Planerad tidsperiod 1 juni till 30 aug (8 veckor valfri) Sommarjobb M... Visa mer
Som sommarjobbare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare samt företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur. Att sommarjobba hos oss är ett bra sätt för dig att få arbetslivserfarenhet samt möjlighet att knyta nya kontakter och skaffa referenser samtidigt som du bidrar med nya infallsvinklar och ett nytt tänkande.
Planerad tidsperiod 1 juni till 30 aug (8 veckor valfri)


Sommarjobb Miljöingenjör - Viltsäker järnväg

Arbetsuppgifter

I tjänsten ingår det allehanda uppgifter kopplat till de forskningsprojekt om vilda djur och infrastruktur som Trafikverket finansierar.
I projekt Viltsäker Järnväg hanteras teknisk utrustning som skrämmer bort djur från järnväg. Arbetet innebär praktiskt stöd i projektet som; byte av batterier, ta bort vegetation framför kameror, byta minneskort etc. De insamlade filmerna skall också analyseras och dataföras på Trafikverkets IT-plattform Capture.
I tjänsten ingår även inventeringsverksamhet kopplat till viltstängsel och viltolyckor, datainsamling och bearbetning av insamlat material.
Behov och detaljer: Kurs; Att enskilt vistas i spår samt arbete vid väg I och II.Övrig information

Varje sommarjobb har en egen annons vilket innebär att du aktivt behöver söka samtliga sommarjobb du är intresserad av. Det innebär också att du kan bli aktuell för flera sommarjobb och bli kontaktad av flera olika chefer för intervjuer.
Om du uppfyller kraven i annonsen och går vidare i rekryteringsprocessen kommer du att få genomföra webbaserade tester. Dessa kommer att skickas via mail efter ansökningstiden har gått ut. Kvalifikationerna i annonsen och testresultaten kommer ligga som grund för vilka som går vidare till intervju. Vi arbetar för en öppen inkluderande kultur där vi värdesätter mångfald. För en träffsäker och objektiv rekrytering använder vi webbaserade tester i vårat urval. Testerna är ett objektivt verktyg helt oberoende av ålder, kön, etnicitet etc. som gör att de är rättvisa och motverkar diskriminering. Det innebär att alla kandidater bedöms på samma sätt.
#sommarjobb

Kvalifikationer

Vem är du?
Som person är du lösningsorienterad och har förmågan att sätta dig in i olika arbetsuppgifter och lösa de situationer som uppstår. Du har en god samarbetsförmåga, är engagerad och utför dina arbetsuppgifter på ett pålitligt sätt.
Vi söker dig som
Har en pågående högskole-eller universitetsutbildning under minst termin 3 inom miljö; biologi, naturvetenskap, landskapsinsinriktning alt etologi eller som har avslutat utbildningen 2021 eller senare.
Har kunskap om GIS
Har goda kunskaper i Officepaketet.
Har körkort för manuellt växlad personbil.


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 
Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. Visa mindre

Sakkunnig Farliga ämnen och Giftfri Miljö

Ansök    Nov 23    Trafikverket    Miljöhandläggare
Som Sakkunnig Farliga ämnen och Giftfri Miljö på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur. Sakkunnig Farliga ämnen och Giftfri Miljö Arbetsuppgifter Miljöenheten på verksamhetsområde Planering söker dig som vill ingå i vårt team som arbetar strategiskt med att fasa ut farliga ämnen från kemiska produkter och varor. Du kommer driv... Visa mer
Som Sakkunnig Farliga ämnen och Giftfri Miljö på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.


Sakkunnig Farliga ämnen och Giftfri Miljö

Arbetsuppgifter

Miljöenheten på verksamhetsområde Planering söker dig som vill ingå i vårt team som arbetar strategiskt med att fasa ut farliga ämnen från kemiska produkter och varor. Du kommer driva arbetet i Trafikverkets kemikaliegranskningsfunktion samt förvalta och utveckla våra krav gällande innehåll av farliga ämnen i kemiska produkter och varor. Giftfri Miljö är tillsammans med andra miljömål ledstjärnan i vårt arbete. Du gör skälighetsavvägningar och hittar hållbara helhetslösningar tillsammans med dina kollegor. Giftfria produkter är en viktig förutsättning för att nå klimatmål och en ökad cirkularitet.
Som sakkunnig ansvarar du för att bevaka och driva utvecklingen av spetskompetens, initiera framtagande av ny kunskap samt genomföra utredningar. Du kommer bevaka lagstiftning och svara på remisser inom området. Att ansvara för Trafikverkets interna kompetensnätverk samt företräda Trafikverket i externa kontakter, både nationellt och internationellt, är också en del av tjänsten.
Miljöenheten är en expertenhet och i arbetsuppgifterna ingår att bistå med expertstöd internt och externt i frågor om farliga ämnen i kemiska produkter och varor. Att ta fram vägledning, informera och kommunicera är en viktig del av arbetet med att ge expertstöd.

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.
#LI-Hybrid
I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Vi planerar att hålla intervjuer via Skype den 13-14/12.

Kvalifikationer

Vem är du?
Som person är du strukturerad och analytisk med förmåga att se helheten i komplexa frågeställningar. Du är mål- och resultatorienterad, trivs med teamwork och att ha en inspirerande, samordnande och stödjande roll. Vidare är du bra på att kommunicera och har en god pedagogisk förmåga.
Vi söker dig som
har högskole- eller universitetsutbildning om minst 300hp inom kemi/miljö/teknik/naturvetenskap, alternativt annan eftergymnasial utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig
har god kunskap om nationell och internationell kemikalielagstiftning (Reach, CLP m.m.) samt målen för Agenda 2030 och miljömålet Giftfri Miljö
har erfarenhet av proaktivt kemikaliearbete kopplat till både kemiska produkter samt material och varor, exempelvis från beställar- eller leverantörsledet
har erfarenhet av strategiskt utrednings- och analysarbete i syfte att åstadkomma systematiska förbättringar
kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket

Det är meriterande om du har
erfarenhet av myndighets- eller aktörssamverkan inom farliga ämnen och Giftfri Miljö
erfarenhet av kemikaliefrågor i ett livscykelperspektiv från inköp till avfallshantering

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 
Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.
På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.
#LI-LR2 Visa mindre

KMA - Ansvarig till Norex

KMA Ansvarig till Norex Service Norex är en familjeägd koncern som med stora inköpsvolymer från stålverk med sekunda stål möjliggör en global försäljning till kunder i mer än 50 länder. Därtill utför Norex service inne på stålverk i Borlänge, Sandviken, Hofors, Smedjebacken och Oxelösund i Sverige och i Torneå och Brahestad i Finland. Norex service Sweden AB bedriver skrot och slaggrelaterade service åt stålverken inne på stålverken, med egen personal, for... Visa mer
KMA Ansvarig till Norex Service
Norex är en familjeägd koncern som med stora inköpsvolymer från stålverk med sekunda stål möjliggör en global försäljning till kunder i mer än 50 länder. Därtill utför Norex service inne på stålverk i Borlänge, Sandviken, Hofors, Smedjebacken och Oxelösund i Sverige och i Torneå och Brahestad i Finland.
Norex service Sweden AB bedriver skrot och slaggrelaterade service åt stålverken inne på stålverken, med egen personal, fordon och processutrustning. Målet är att höja värdet på materialet så att en maximal effekt och hållbar process kan nås för stålverken. Totalt är Norex koncernen 170 anställda, 140 av dessa jobbar inom Norex Service.
I rollen som KMA-ansvarig på Norex Service AB ansvarar du för att driva och utveckla ett systematiskt arbete inom områdena Kvalité, Miljö, Arbetsmiljö och säkerhet i Norex service Sverige och Finland.
Du blir huvudansvarig för KMA frågor såväl internt som externt och jobbar primärt som stödfunktion för platscheferna och i nära samråd med Sverigechef, HR och underhållsansvarig. Vidare kommer du att vara ett stöd för verksamheten genom att bland annat arbeta med kvalitetssäkring, utföra och delta i revisioner, stötta verksamheten med internutbildning och utföra skyddsronder samt utredningar.
Arbetsuppgifter
· Ansvara för att driva och stödja verksamheten i arbetet med att operationalisera strategier för ISO revision (9001, 14001, 45001)
· Skapa enhetliga processer och rutiner inom kvalité, miljö, arbetsmiljö och säkerhet samt skapa årshjul för respektive site
· Planera, genomföra och följa upp interna revisioner
· Implementera systematiskt arbete med riskanalyser, skyddsronder och andra undersökningar inom arbetsmiljö
· Säkerställa att regelverk för arbetsmiljö följs
· Arbeta systematiskt med att förbättra och utveckla kvalitetssäkring, rutiner, produktionskontroller och effektivitet
· Driva förbättringsarbete i samarbete med övriga medarbetare på företaget eller inom organisationen
· Rapportera företagets hållbarhetsarbete
Vi söker dig som har god erfarenhet av att strukturerat arbeta med implementering av systematiskt kvalitéts-, miljö-, arbetsmiljö och säkerhetsarbete, att driva projekt från start till slut. Du har dessutom erfarenhet av att arbeta med ISO-system och systematiskt förbättringsarbete, gärna i ledarroll.
Du har lätt för att bygga relationer, är lösningsorienterad och har en stark egen drivkraft.
Kvalifikationer:
Eftergymnasial utbildning – universitet, högskola eller yrkeshögskola. 5 års erfarenhet inom relevant område och bransch (industri, bygg, verkstad eller transport). Goda IT kunskaper (Excel, Office-paketet). Svenska och engelska. B-körkort. Meriterande om du kan finska.
Detta är en rekrytering och du blir direkt anställd av Norex service Sweden AB. Skicka din ansökan till [email protected] eller ring 0709838465 om du har några frågor. Geografiskt bor du med fördel i Mellansverige.
Genom att skicka in dina handlingar till oss på Prowork – så godkänner du vår Integritetspolicy som finns att läsa på www.prowork.se Visa mindre

Sakkunnig Farliga ämnen och Giftfri Miljö

Ansök    Nov 10    Trafikverket    Miljöhandläggare
Som Sakkunnig Farliga ämnen och Giftfri Miljö på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur. Sakkunnig Farliga ämnen och Giftfri Miljö Arbetsuppgifter Miljöenheten på verksamhetsområde Planering söker dig som vill ingå i vårt team som arbetar strategiskt med att fasa ut farliga ämnen från kemiska produkter och varor. Du kommer driv... Visa mer
Som Sakkunnig Farliga ämnen och Giftfri Miljö på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.


Sakkunnig Farliga ämnen och Giftfri Miljö

Arbetsuppgifter

Miljöenheten på verksamhetsområde Planering söker dig som vill ingå i vårt team som arbetar strategiskt med att fasa ut farliga ämnen från kemiska produkter och varor. Du kommer driva arbetet i Trafikverkets kemikaliegranskningsfunktion samt förvalta och utveckla våra krav gällande innehåll av farliga ämnen i kemiska produkter och varor. Giftfri Miljö är tillsammans med andra miljömål ledstjärnan i vårt arbete. Du gör skälighetsavvägningar och hittar hållbara helhetslösningar tillsammans med dina kollegor. Giftfria produkter är en viktig förutsättning för att nå klimatmål och en ökad cirkularitet.
Som sakkunnig ansvarar du för att bevaka och driva utvecklingen av spetskompetens, initiera framtagande av ny kunskap samt genomföra utredningar. Du kommer bevaka lagstiftning och svara på remisser inom området. Att ansvara för Trafikverkets interna kompetensnätverk samt företräda Trafikverket i externa kontakter, både nationellt och internationellt, är också en del av tjänsten.
Miljöenheten är en expertenhet och i arbetsuppgifterna ingår att bistå med expertstöd internt och externt i frågor om farliga ämnen i kemiska produkter och varor. Att ta fram vägledning, informera och kommunicera är en viktig del av arbetet med att ge expertstöd.

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.
#LI-Hybrid
I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Vi planerar att hålla intervjuer via Skype den 13-14/12.

Kvalifikationer

Vem är du?
Som person är du strukturerad och analytisk med förmåga att se helheten i komplexa frågeställningar. Du är mål- och resultatorienterad, trivs med teamwork och att ha en inspirerande, samordnande och stödjande roll. Vidare är du bra på att kommunicera och har en god pedagogisk förmåga.
Vi söker dig som
har högskole- eller universitetsutbildning om minst 300hp inom kemi/miljö/teknik/naturvetenskap, alternativt annan eftergymnasial utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig
har god kunskap om nationell och internationell kemikalielagstiftning (Reach, CLP m.m.) samt målen för Agenda 2030 och miljömålet Giftfri Miljö
har erfarenhet av proaktivt kemikaliearbete kopplat till både kemiska produkter samt material och varor, exempelvis från beställar- eller leverantörsledet
har erfarenhet av strategiskt utrednings- och analysarbete i syfte att åstadkomma systematiska förbättringar
kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket

Det är meriterande om du har
erfarenhet av myndighets- eller aktörssamverkan inom farliga ämnen och Giftfri Miljö
erfarenhet av kemikaliefrågor i ett livscykelperspektiv från inköp till avfallshantering

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 
Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.
På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.
#LI-LR2 Visa mindre

Utvecklingsinriktad miljösamordnare/SRK-specialist

Är du drivande, social och utåtriktad? Vill du vara en viktig del för att kvalitetssäkra arbetet med miljöfrågor? Ta chansen och sök denna tjänst där du får chans att bygga upp verksamhetsnära miljöarbete inom Underhållsdistrikt Mitt.  Utvecklingsinriktad miljösamordnare/SRK-specialist Arbetsuppgifter Som Miljösamordnare (SRK-specialist med inriktning miljö) på verksamhetsområdet Underhåll kommer du att arbeta med många och varierande miljöfrågor k... Visa mer
Är du drivande, social och utåtriktad? Vill du vara en viktig del för att kvalitetssäkra arbetet med miljöfrågor? Ta chansen och sök denna tjänst där du får chans att bygga upp verksamhetsnära miljöarbete inom Underhållsdistrikt Mitt. 


Utvecklingsinriktad miljösamordnare/SRK-specialist

Arbetsuppgifter

Som Miljösamordnare (SRK-specialist med inriktning miljö) på verksamhetsområdet Underhåll kommer du att arbeta med många och varierande miljöfrågor kopplat till vår väg- och järnvägsanläggning. Tjänsten finns på enheten Verksamhetsstyrning inom Underhållsdistrikt Mitt. I arbetet samordnar du olika frågor inom hela miljöspektra, speciellt nära andra samordnare med motsvarande uppgifter inom andra distrikt. På distriktet är du aktiv i utvecklingen av miljöstödet och med din kompetens ger du stöd till dess projektverksamhet i miljöfrågor. Du hanterar behoven av konsultstöd avseende miljökompetens och har en spännande arbetsdag där du driver dina ärenden själv i en mycket bred verksamhet som omfattar både väg och järnvägsanläggningen. Du får dessutom utveckla arbetet från insidan, särskilt det systematiska miljöarbetet då vi ser det som ett prioriterat arbetsområde. I det arbetet stöttar du framförallt projektledare och projektmedlemmar vilket innebär kontakt med ungefär 50-70 personer i miljöfrågor.
I arbetet får du stöd av våra specialister. Du har därför stora möjligheter till att lära dig av andra och få en naturlig utveckling i din vardag, särskilt eftersom du jobbar med olika frågor mot olika delar av Trafikverket. Dessutom skapar du och tar hand om relationer med externa parter inom aktuell geografi såsom kommuner, länsstyrelser och medborgare. Det ingår även att hålla sig uppdaterad på ny lagstiftning och utveckling inom miljöområdet, svara på remisser och frågor från allmänheten, samt utbilda och informera distriktets medarbetare. Fler exempel på arbetsuppgifter är att:
Samordna miljöfrågor inom distriktet kopplat till drift och underhåll av väg och järnväg.
Ge stöd till projektverksamheten på underhållsdistriktet.
Delta vid upphandlingar av drift- och underhållskontrakt.
Uppföljning av drift- och underhållskontrakt i form av ronder.
Stöd vid mottagande av nybyggd anläggning.
Delaktig i utvecklingen av miljöarbetet på verksamhetsområdet Underhåll.

Hos oss kommer alltid leveransen först, men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. För att bana vägen för din framgång erbjuder vi en modern arbetsplats med möjlighet till placering i Borlänge eller Gävle där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur.

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.
#LI-Hybrid
I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.
Intervjuer sker över Skype.
Möjliga placeringsorter: Borlänge och Gävle.

Kvalifikationer

Vem är du?
Du är en målmedveten miljösamordnare och det visar sig i ditt driv, din ambition och din förmåga att planera och strukturera ditt arbete för att förbättra verksamhetens arbete med miljöfrågor. Du sätter ett stort värde vid god kommunikation i din samordning och främjar goda samarbeten samtidigt som du ser till att både skapa och bibehålla goda relationer. Dessutom har du en god analytisk förmåga.
Vi söker dig som har:
Universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120p) inom miljöområdet, eller annan utbildning som vi tillsammans med den efterfrågade erfarenheten bedömer jämförbar.
Några års erfarenhet av brett arbete med miljöfrågor.
Erfarenhet av arbete i en samordnande roll.
God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i det svenska språket.
Körkort för personbil

Det är meriterande om du har:
Erfarenhet av att ha arbetat i en ledande roll, exempelvis som projektledare, uppdragsledare eller liknande.
Erfarenhet av arbete inom samhällsbyggnad eller infrastruktur.
Erfarenhet av att utveckla verksamheter eller arbetssätt.


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 
Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.
Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.
#LI-MN1 Visa mindre

Utvecklingsingenjör Miljö & Hållbarhet till Arctic Paper Grycksbo

Om oss Arctic Paper Grycksbo är ett av tre pappersbruk som ingår i ARCTIC PAPER S.A och har ca 320 anställda. I Grycksbo produceras bestruket träfritt papper för kvalitetsmedvetna kunder som tryckerier, bokförlag, tidningsutgivare, reklambyråer, pappersdistributörer och förpackningsföretag. De övriga bruken är placerade i Munkedal, Sverige och i Kostrzyn, Polen. Koncernen som helhet producerar både bestruket och obestruket träfritt papper. Produktportfölj... Visa mer
Om oss
Arctic Paper Grycksbo är ett av tre pappersbruk som ingår i ARCTIC PAPER S.A och har ca 320 anställda. I Grycksbo produceras bestruket träfritt papper för kvalitetsmedvetna kunder som tryckerier, bokförlag, tidningsutgivare, reklambyråer, pappersdistributörer och förpackningsföretag. De övriga bruken är placerade i Munkedal, Sverige och i Kostrzyn, Polen.

Koncernen som helhet producerar både bestruket och obestruket träfritt papper. Produktportföljen inkluderar välkända varumärken som Amber, Arctic, G-Print och Munken. Produktionskapaciteten för de tre bruken är cirka 700 000 ton papper per år. Huvuddelen säljs genom 14 av bolagets egna försäljningskontor i Europa. Arctic Paper S.A. är noterat på börsen i Warszawa sedan oktober 2009 och december 2012 på NASDAQ i Stockholm.

Vill du vara med och driva Arctic Paper Grycksbo framåt mot en hållbar framtid och samtidigt förbättra vårt arbetssätt?
Vi vill nu stärka vårt utvecklingsteam och söker en utvecklingsingenjör inom miljö och hållbarhet.

Dina arbetsuppgifter
Som miljö- och hållbarhetsingenjör kommer du att arbeta i en bred roll med stor variation på dina arbetsuppgifter. Inom ditt team finns kollegorna på teknikavdelningen som alla värdesätter ett gott samarbete och allra närmast har du en kollega som delvis delar dina uppgifter.

I den här rollen kommer du att driva företagets miljö- och hållbarhetsfrågor både internt och externt. Du kommer också att arbeta med våra ledningssystem och revisioner och på det sättet förbättra vårt arbetssätt. En viktig del är att driva våra miljö- och hållbarhetsmål, samt att föreslå korrigerande åtgärder vid behov. Arbetet innebär också att se till så att verksamheten följer gällande miljölagstiftning inom vårt område, samt att ta fram underlag och sammanställa information till myndigheter och för våra olika certifieringar.
Dina kontaktytor kommer att vara både inom och utanför företaget, med t ex leverantörer, myndigheter och standardiseringsföretag. Tjänsten är tillsvidare och som utvecklingsingenjör rapporterar du direkt till tekniska chefen.

För rätt person erbjuder vi stora utvecklingsmöjligheter i ett internationellt företag med stor framtidstro och som är den största privata arbetsgivaren i Falu kommun.

Din profil
Vi söker dig som har genuint intresse och nyfikenhet för något eller några av områdena yttre miljö, hållbarhet, ledningssystem och effektiva arbetsprocesser. Du har med fördel en ingenjörsutbildning, och vi tycker det är relevant att du redan tidigare har arbetat med ett eller flera av dessa områden. Självklart behärskar du både svenska och engelska väl i både tal och skrift.
Till rollen som Utvecklingsingenjör söker vi framförallt dig som är kommunikativ och samarbetsvillig och som motiveras av att få ta eget ansvar och att få bli drivande i vårt arbete. Du är målinriktad och kreativ i ditt problemlösande, och du tar de beslut och kontakter som arbetet kräver. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper så som drivkraft och engagemang i ditt arbete.

Ansökan
Vi samarbetar med Clockwork Rekrytering. Vid frågor, kontakta gärna rekryteringskonsult Anna Andersson 0708-215 318 eller [email protected]. Registrera din ansökan via www.clockworkpersonal.se så snart som möjligt, dock senast 2022-10-09. Visa mindre

Utvecklingsinriktad miljösamordnare

Är du drivande, social och utåtriktad? Vill du vara en viktig del för att kvalitetssäkra arbetet med miljöfrågor? Ta chansen och sök denna tjänst där du får chans att bygga upp verksamhetsnära miljöarbete inom Underhållsdistrikt Mitt.  Utvecklingsinriktad miljösamordnare Arbetsuppgifter Som Miljösamordnare på verksamhetsområdet Underhåll kommer du att arbeta med många och varierande miljöfrågor kopplat till vår väg- och järnvägsanläggning. Tjänsten... Visa mer
Är du drivande, social och utåtriktad? Vill du vara en viktig del för att kvalitetssäkra arbetet med miljöfrågor? Ta chansen och sök denna tjänst där du får chans att bygga upp verksamhetsnära miljöarbete inom Underhållsdistrikt Mitt. 


Utvecklingsinriktad miljösamordnare

Arbetsuppgifter

Som Miljösamordnare på verksamhetsområdet Underhåll kommer du att arbeta med många och varierande miljöfrågor kopplat till vår väg- och järnvägsanläggning. Tjänsten finns på enheten Verksamhetsstyrning inom Underhållsdistrikt Mitt. I arbetet samordnar du olika frågor inom hela miljöspektra, speciellt nära andra samordnare med motsvarande uppgifter inom andra distrikt. På distriktet är du aktiv i utvecklingen av miljöstödet och med din kompetens ger du stöd till dess projektverksamhet i miljöfrågor. Du hanterar behoven av konsultstöd avseende miljökompetens och har en spännande arbetsdag där du driver dina ärenden själv i en mycket bred verksamhet som omfattar både väg och järnvägsanläggningen. Du får dessutom utveckla arbetet från insidan, särskilt det systematiska miljöarbetet då vi ser det som ett prioriterat arbetsområde. I det arbetet stöttar du framförallt projektledare och projektmedlemmar vilket innebär kontakt med ungefär 50-70 personer i miljöfrågor.
I arbetet får du stöd av våra specialister. Du har därför stora möjligheter till att lära dig av andra och få en naturlig utveckling i din vardag, särskilt eftersom du jobbar med olika frågor mot olika delar av Trafikverket. Dessutom skapar du och tar hand om relationer med externa parter inom aktuell geografi såsom kommuner, länsstyrelser och medborgare. Det ingår även att hålla sig uppdaterad på ny lagstiftning och utveckling inom miljöområdet, svara på remisser och frågor från allmänheten, samt utbilda och informera distriktets medarbetare. Fler exempel på arbetsuppgifter är att:
Samordna miljöfrågor inom distriktet kopplat till drift och underhåll av väg och järnväg.
Ge stöd till projektverksamheten på underhållsdistriktet.
Delta vid upphandlingar av drift- och underhållskontrakt.
Uppföljning av drift- och underhållskontrakt i form av ronder.
Stöd vid mottagande av nybyggd anläggning.
Delaktig i utvecklingen av miljöarbetet på verksamhetsområdet Underhåll.

Hos oss kommer alltid leveransen först, men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. För att bana vägen för din framgång erbjuder vi en modern arbetsplats med möjlighet till placering i Borlänge eller Gävle där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur.

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.
#LI-Hybrid
I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.
Intervjuer sker över Skype.
Möjliga placeringsorter: Borlänge och Gävle.

Kvalifikationer

Vem är du?
Du är en målmedveten miljösamordnare och det visar sig i ditt driv, din ambition och din förmåga att planera och strukturera ditt arbete för att förbättra verksamhetens arbete med miljöfrågor. Du sätter ett stort värde vid god kommunikation i din samordning och främjar goda samarbeten samtidigt som du ser till att både skapa och bibehålla goda relationer. Dessutom har du en god analytisk förmåga.
Vi söker dig som har:
Universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120p) inom miljöområdet, eller annan utbildning som vi tillsammans med den efterfrågade erfarenheten bedömer jämförbar.
Några års erfarenhet av brett arbete med miljöfrågor.
Erfarenhet av arbete i en samordnande roll.
God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i det svenska språket.
Körkort för personbil

Det är meriterande om du har:
Erfarenhet av att ha arbetat i en ledande roll, exempelvis som projektledare, uppdragsledare eller liknande.
Erfarenhet av arbete inom samhällsbyggnad eller infrastruktur.
Erfarenhet av att utveckla verksamheter eller arbetssätt.


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 
Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.
Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.
#LI-MN1 Visa mindre

Senior analytiker inom samhällsekonomi och järnväg

Ansök    Sep 2    Trafikverket    Samhällsekonom
Som Senior analytiker inom samhällsekonomi och järnväg på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur. Vi på Expertcenter arbetar som experter inom områdena väg- och järnvägskapacitet, samhällsekonomi, trafik- och transportprognoser och statistik. Inom samhällsekonomi och trafik- och transportprognoser gör vi nu en satsning inom området jär... Visa mer
Som Senior analytiker inom samhällsekonomi och järnväg på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.
Vi på Expertcenter arbetar som experter inom områdena väg- och järnvägskapacitet, samhällsekonomi, trafik- och transportprognoser och statistik. Inom samhällsekonomi och trafik- och transportprognoser gör vi nu en satsning inom området järnvägsanalyser. Vill du bli en av våra nya kollegor som får möjlighet att vara med och utveckla verksamheten inom detta område? Då är denna tjänst något för dig. Utöver denna tjänst rekryterar vi nu även två trafikanalytiker, med inriktning persontransportmodeller och godstransportmodeller, och i närtid kommer vi söka statistiker inom ramen för denna satsning på området järnvägsanalyser.


Senior analytiker inom samhällsekonomi och järnväg

Arbetsuppgifter

På samhällsekonomienheten ansvarar vi för utveckling och kvalitetssäkring av samhällsekonomiska metoder och modeller, samt ger expertstöd till övriga Trafikverket. Utveckling av våra metoder och modeller sker ofta i samverkan med forskare och vi är även med och initierar forskning inom området. Vi kvalitetsgranskar även de samhällsekonomiska analyser som tas fram på Trafikverket och bidrar med det samhällsekonomiska perspektivet i utredningar som genomförs i olika delar av Trafikverket.
Hos oss blir du en välkommen kollega till vår enhet som i dagsläget består av 15 experter i samhällsekonomi. Det är en utvecklande miljö där vi arbetar i forskningsfronten och har stor påverkan på hur Trafikverket arbetar med samhällsekonomisk analys. 
Inriktningen på denna tjänst är att arbeta med utveckling av samhällsekonomiska metoder och modeller inom järnväg. Förutom att samarbeta med kollegor på samhällsekonomienheten kommer du att samarbeta tätt med prognos- och statistikenheterna på Trafikverket för att utveckla vår analysmetodik och även delta i att identifiera behov och möjligheter samt i prioritering mellan dessa. Du kommer också bidra till att initiera och leda konsultuppdrag och forskning inom ramen för utvecklingsarbetet. Viktiga och komplexa frågeställningar att utveckla i modellerna är:
hur andra transportslag samspelar med järnvägen
hur olika järnvägslinjer samspelar med varandra
kapacitetsrestriktioner på bana och i vagnar

Andra uppgifter kan vara att ge expertstöd till de som genomför större och komplexa järnvägsanalyser på Trafikverket, samt kommunicera, både inom Trafikverket och utåt till aktörer utanför Trafikverket, om hur vi arbetar med samhällsekonomiska analyser inom järnvägsområdet på Trafikverket och hur våra modeller och metoder fungerar. Det kan också bli aktuellt att utföra andra uppgifter inom enhetens ansvar. 

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.
I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer sker via Skype och är beräknade att hållas under v.37-38.
Rekryterande chef Hélène Bratt Wettergren är tillgänglig för frågor rörande tjänsten fr o m v.32.
Möjlig placering är i Borlänge, Linköping, Göteborg, Umeå eller Solna.

Kvalifikationer

Vem är du?
För att lyckas i rollen har du en mycket god problemlösande och kvantitativ analysförmåga, arbetar strukturerat och noggrant samt strävar efter att uppnå resultat. Du har en förmåga att kunna förstå och förklara komplexa samband på ett lättbegripligt och pedagogiskt sätt, både muntligt och skriftligt. Vidare är du trygg och trivs i en miljö där du får kommunicera och använda dig av din goda samarbetsförmåga med både interna och externa kontakter.  
Vi söker dig som har
högskoleutbildning om minst 180hp (120p) i nationalekonomi eller annan relevant utbildning, till exempel civilingenjörsutbildning inom relevant område, och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
flera års yrkeserfarenhet av att arbeta med samhällsekonomiska modeller eller kvantitativa samhällsekonomiska analyser alternativt har flera års relevant erfarenhet av forskning eller forskarutbildning inom området nationalekonomi eller transportekonomi alternativt annan relevant erfarenhet som vi bedömer likvärdig
erfarenhet av att arbeta med analyser eller modellering inom järnvägsområdet
lätt för att uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och på engelska

Det är meriterande om du har
programmeringskompetens exempelvis inom R eller Python
vana av att arbeta med stora datamängder
utbildning inom transportekonomi eller tillämpad välfärdsteori
magister, master, licentiatexamen eller doktorsexamen i nationalekonomi eller annat relevant ämne
erfarenhet av Trafikverkets verktyg för samhällsekonomi och prognoser
erfarenhet av att leda uppdrag och projekt


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 
Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.
På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.
#LI-LR2, #LI-Hybrid Visa mindre

Senior analytiker inom samhällsekonomi och järnväg

Ansök    Sep 9    Trafikverket    Samhällsekonom
Som Senior analytiker inom samhällsekonomi och järnväg på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur. Vi på Expertcenter arbetar som experter inom områdena väg- och järnvägskapacitet, samhällsekonomi, trafik- och transportprognoser och statistik. Inom samhällsekonomi och trafik- och transportprognoser gör vi nu en satsning inom området jär... Visa mer
Som Senior analytiker inom samhällsekonomi och järnväg på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.
Vi på Expertcenter arbetar som experter inom områdena väg- och järnvägskapacitet, samhällsekonomi, trafik- och transportprognoser och statistik. Inom samhällsekonomi och trafik- och transportprognoser gör vi nu en satsning inom området järnvägsanalyser. Vill du bli en av våra nya kollegor som får möjlighet att vara med och utveckla verksamheten inom detta område? Då är denna tjänst något för dig. Utöver denna tjänst rekryterar vi nu även två trafikanalytiker, med inriktning persontransportmodeller och godstransportmodeller, och i närtid kommer vi söka statistiker inom ramen för denna satsning på området järnvägsanalyser.


Senior analytiker inom samhällsekonomi och järnväg

Arbetsuppgifter

På samhällsekonomienheten ansvarar vi för utveckling och kvalitetssäkring av samhällsekonomiska metoder och modeller, samt ger expertstöd till övriga Trafikverket. Utveckling av våra metoder och modeller sker ofta i samverkan med forskare och vi är även med och initierar forskning inom området. Vi kvalitetsgranskar även de samhällsekonomiska analyser som tas fram på Trafikverket och bidrar med det samhällsekonomiska perspektivet i utredningar som genomförs i olika delar av Trafikverket.
Hos oss blir du en välkommen kollega till vår enhet som i dagsläget består av 15 experter i samhällsekonomi. Det är en utvecklande miljö där vi arbetar i forskningsfronten och har stor påverkan på hur Trafikverket arbetar med samhällsekonomisk analys. 
Inriktningen på denna tjänst är att arbeta med utveckling av samhällsekonomiska metoder och modeller inom järnväg. Förutom att samarbeta med kollegor på samhällsekonomienheten kommer du att samarbeta tätt med prognos- och statistikenheterna på Trafikverket för att utveckla vår analysmetodik och även delta i att identifiera behov och möjligheter samt i prioritering mellan dessa. Du kommer också bidra till att initiera och leda konsultuppdrag och forskning inom ramen för utvecklingsarbetet. Viktiga och komplexa frågeställningar att utveckla i modellerna är:
hur andra transportslag samspelar med järnvägen
hur olika järnvägslinjer samspelar med varandra
kapacitetsrestriktioner på bana och i vagnar

Andra uppgifter kan vara att ge expertstöd till de som genomför större och komplexa järnvägsanalyser på Trafikverket, samt kommunicera, både inom Trafikverket och utåt till aktörer utanför Trafikverket, om hur vi arbetar med samhällsekonomiska analyser inom järnvägsområdet på Trafikverket och hur våra modeller och metoder fungerar. Det kan också bli aktuellt att utföra andra uppgifter inom enhetens ansvar. 

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.
I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer sker via Skype och är beräknade att hållas den 7/10 samt den 11/10.
Möjlig placering är i Borlänge, Linköping, Göteborg, Umeå eller Solna.

Kvalifikationer

Vem är du?
För att lyckas i rollen har du en mycket god problemlösande och kvantitativ analysförmåga, arbetar strukturerat och noggrant samt strävar efter att uppnå resultat. Du har en förmåga att kunna förstå och förklara komplexa samband på ett lättbegripligt och pedagogiskt sätt, både muntligt och skriftligt. Vidare är du trygg och trivs i en miljö där du får kommunicera och använda dig av din goda samarbetsförmåga med både interna och externa kontakter.  
Vi söker dig som har
högskoleutbildning om minst 180hp (120p) i nationalekonomi eller annan relevant utbildning, till exempel civilingenjörsutbildning inom relevant område, och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
flera års yrkeserfarenhet av att arbeta med samhällsekonomiska modeller eller kvantitativa samhällsekonomiska analyser alternativt har flera års relevant erfarenhet av forskning eller forskarutbildning inom området nationalekonomi eller transportekonomi alternativt annan relevant erfarenhet som vi bedömer likvärdig
erfarenhet av att arbeta med analyser eller modellering inom järnvägsområdet
lätt för att uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och på engelska

Det är meriterande om du har
programmeringskompetens exempelvis inom R eller Python
vana av att arbeta med stora datamängder
utbildning inom transportekonomi eller tillämpad välfärdsteori
magister, master, licentiatexamen eller doktorsexamen i nationalekonomi eller annat relevant ämne
erfarenhet av Trafikverkets verktyg för samhällsekonomi och prognoser
erfarenhet av att leda uppdrag och projekt


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 
Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.
På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.
#LI-LR2, #LI-Hybrid Visa mindre

Miljö- och hälsoskyddsinspektör med inriktning miljöskydd

På miljökontoret arbetar vi tillsammans för kommunens mål om ett miljömässigt hållbart Borlänge där vi ska lämna över en bra miljö till framtida generationer. Vi jobbar med myndighetsutövning och bedriver tillsyn och kontroll utifrån miljöbalken och livsmedelslagstiftningen. Vi ansvar också för kommunens miljöstrategiska arbete. Tillsammans med 6 000 kollegor i kommunorganisationen jobbar vi för visionen om att Borlänge ska vara Sveriges trevligaste stad... Visa mer
På miljökontoret arbetar vi tillsammans för kommunens mål om ett miljömässigt hållbart Borlänge där vi ska lämna över en bra miljö till framtida generationer. Vi jobbar med myndighetsutövning och bedriver tillsyn och kontroll utifrån miljöbalken och livsmedelslagstiftningen. Vi ansvar också för kommunens miljöstrategiska arbete.

Tillsammans med 6 000 kollegor i kommunorganisationen jobbar vi för visionen om att Borlänge ska vara Sveriges trevligaste stad.

På miljökontoret finns miljöbalksgruppen, livsmedelsgruppen, miljöstrateger, administratörer och miljöchef. Tillsammans har vi ett spännande och viktigt uppdrag att ta oss an. Vårt kontor ligger i trevliga lokaler i centrala Borlänge med närhet till kollektivtrafikförbindelser. Vi erbjuder möjlighet att delvis arbeta på distans.

Välkommen till en grupp med god gemenskap och stark vilja att arbeta mot uppsatta mål.

Borlänge kommun värnar om alla Borlängebor vi möter i vår arbetsvardag samt våra anställda. Vi ser gärna att du som söker arbete hos oss är vaccinerad mot covid-19.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en miljö- och hälsoskyddsinspektör med inriktning miljöskydd. Du kommer att ingå i miljöbalksgruppen där ett tiotal inspektörer och en samordnare arbetar. Vi har ett nära samarbete inom gruppen och du har stort inflytande över ditt arbete.

Vi jobbar med ärenden av varierande storlek och tidsperspektiv. Hos oss kommer du att arbeta med tillsyn av miljöfarliga verksamheter inom olika branscher, bland annat med tillsynsområdena avfall och lantbruk. Du kommer att handlägga anmälningar och ansökningar för miljöfarliga verksamheter, granska rapporter och svara på remisser. Du kommer även att ge information utifrån lagstiftningen till verksamhetsutövare och Borlängebor. Arbetsuppgifter kan anpassas utifrån dina erfarenheter, dina intressen och verksamhetens fortlöpande behov. Vi arbetar i ärendehanteringssystemet Castor.

KVALIFIKATIONER
Du är examinerad miljö- och hälsoskyddsinspektör eller har motsvarande utbildning på högskolenivå som arbetsgivaren finner lämplig. Erfarenhet av arbete som miljö- och hälsoskyddsinspektör är meriterande.

Du har mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och i skrift. B-körkort är ett krav.

Vi söker en strukturerad och resultatorienterad person med stor servicekänsla. Du är tydlig i din kommunikation och trygg i myndighetsrollen där du kan göra bedömningar och fatta beslut utifrån givna ramar. Vi ser gärna att du är noggrann och kvalitetsmedveten och är en person som gärna samarbetar med andra.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Senior analytiker inom samhällsekonomi och järnväg

Ansök    Jul 8    Trafikverket    Samhällsekonom
Som Senior analytiker inom samhällsekonomi och järnväg på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur. Vi på Expertcenter arbetar som experter inom områdena väg- och järnvägskapacitet, samhällsekonomi, trafik- och transportprognoser och statistik. Inom samhällsekonomi och trafik- och transportprognoser gör vi nu en satsning inom området jär... Visa mer
Som Senior analytiker inom samhällsekonomi och järnväg på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.
Vi på Expertcenter arbetar som experter inom områdena väg- och järnvägskapacitet, samhällsekonomi, trafik- och transportprognoser och statistik. Inom samhällsekonomi och trafik- och transportprognoser gör vi nu en satsning inom området järnvägsanalyser. Vill du bli en av våra nya kollegor som får möjlighet att vara med och utveckla verksamheten inom detta område? Då är denna tjänst något för dig. Utöver denna tjänst rekryterar vi nu även två trafikanalytiker, med inriktning persontransportmodeller och godstransportmodeller, och i närtid kommer vi söka statistiker inom ramen för denna satsning på området järnvägsanalyser.


Senior analytiker inom samhällsekonomi och järnväg

Arbetsuppgifter

På samhällsekonomienheten ansvarar vi för utveckling och kvalitetssäkring av samhällsekonomiska metoder och modeller, samt ger expertstöd till övriga Trafikverket. Utveckling av våra metoder och modeller sker ofta i samverkan med forskare och vi är även med och initierar forskning inom området. Vi kvalitetsgranskar även de samhällsekonomiska analyser som tas fram på Trafikverket och bidrar med det samhällsekonomiska perspektivet i utredningar som genomförs i olika delar av Trafikverket.
Hos oss blir du en välkommen kollega till vår enhet som i dagsläget består av 15 experter i samhällsekonomi. Det är en utvecklande miljö där vi arbetar i forskningsfronten och har stor påverkan på hur Trafikverket arbetar med samhällsekonomisk analys. 
Inriktningen på denna tjänst är att arbeta med utveckling av samhällsekonomiska metoder och modeller inom järnväg. Förutom att samarbeta med kollegor på samhällsekonomienheten kommer du att samarbeta tätt med prognos- och statistikenheterna på Trafikverket för att utveckla vår analysmetodik och även delta i att identifiera behov och möjligheter samt i prioritering mellan dessa. Du kommer också bidra till att initiera och leda konsultuppdrag och forskning inom ramen för utvecklingsarbetet. Viktiga och komplexa frågeställningar att utveckla i modellerna är:
hur andra transportslag samspelar med järnvägen
hur olika järnvägslinjer samspelar med varandra
kapacitetsrestriktioner på bana och i vagnar

Andra uppgifter kan vara att ge expertstöd till de som genomför större och komplexa järnvägsanalyser på Trafikverket, samt kommunicera, både inom Trafikverket och utåt till aktörer utanför Trafikverket, om hur vi arbetar med samhällsekonomiska analyser inom järnvägsområdet på Trafikverket och hur våra modeller och metoder fungerar. Det kan också bli aktuellt att utföra andra uppgifter inom enhetens ansvar. 

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.
I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer sker via Skype och är beräknade att hållas under v.37-38.
Rekryterande chef Hélène Bratt Wettergren är tillgänglig för frågor rörande tjänsten fr o m v.32.
Möjlig placering är i Borlänge, Linköping, Göteborg, Umeå eller Solna.

Kvalifikationer

Vem är du?
För att lyckas i rollen har du en mycket god problemlösande och kvantitativ analysförmåga, arbetar strukturerat och noggrant samt strävar efter att uppnå resultat. Du har en förmåga att kunna förstå och förklara komplexa samband på ett lättbegripligt och pedagogiskt sätt, både muntligt och skriftligt. Vidare är du trygg och trivs i en miljö där du får kommunicera och använda dig av din goda samarbetsförmåga med både interna och externa kontakter.  
Vi söker dig som har
högskoleutbildning om minst 180hp (120p) i nationalekonomi eller annan relevant utbildning, till exempel civilingenjörsutbildning inom relevant område, och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
flera års yrkeserfarenhet av att arbeta med samhällsekonomiska modeller eller kvantitativa samhällsekonomiska analyser alternativt har flera års relevant erfarenhet av forskning eller forskarutbildning inom området nationalekonomi eller transportekonomi alternativt annan relevant erfarenhet som vi bedömer likvärdig
erfarenhet av att arbeta med analyser eller modellering inom järnvägsområdet
lätt för att uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och på engelska

Det är meriterande om du har
programmeringskompetens exempelvis inom R eller Python
vana av att arbeta med stora datamängder
utbildning inom transportekonomi eller tillämpad välfärdsteori
magister, master, licentiatexamen eller doktorsexamen i nationalekonomi eller annat relevant ämne
erfarenhet av Trafikverkets verktyg för samhällsekonomi och prognoser
erfarenhet av att leda uppdrag och projekt


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 
Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.
På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.
#LI-LR2, #LI-Hybrid Visa mindre

Samhällsekonom med inriktning mot effektsamband

Ansök    Maj 11    Trafikverket    Samhällsekonom
Som samhällsekonom med inriktning mot effektsamband på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur. Samhällsekonom med inriktning mot effektsamband Arbetsuppgifter Vill du bli en del av vår kompetenta och engagerade grupp som ansvarar för de samhällsekonomiska metoder som ligger till grund för beslut om morgondagens infrastruktur, o... Visa mer
Som samhällsekonom med inriktning mot effektsamband på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.


Samhällsekonom med inriktning mot effektsamband

Arbetsuppgifter

Vill du bli en del av vår kompetenta och engagerade grupp som ansvarar för de samhällsekonomiska metoder som ligger till grund för beslut om morgondagens infrastruktur, och vara med och ta fram de effektsamband som vi använder? Då har vi en spännande tjänst för dig.
På Samhällsekonomienheten ansvarar vi för utveckling och förvaltning av metoder och modeller för samhällsekonomisk analys. Vi ger expertstöd om och kvalitetssäkrar samhällsekonomiska analyser som tas fram på, eller på uppdrag av, Trafikverket. När det gäller mer komplexa samhällsekonomiska analyser, där vår expertis är särskilt efterfrågad, medverkar vi också i genomförandet, till exempel i regeringsuppdrag eller i uppdrag åt andra myndigheter. Utveckling av våra metoder och modeller sker ofta i samverkan med forskare och vi är även med och initierar forskning inom området. Vi bidrar med det samhällsekonomiska perspektivet i utredningar som genomförs i olika delar av Trafikverket.
Hos oss blir du en välkommen kollega till vår enhet som i dagsläget består av 15 experter i samhällsekonomi. Här har du möjlighet att både vara med att bidra och samtidigt utvecklas och lära dig mer om samhällsekonomiska analyser och metoder.
I din roll som samhällsekonom med inriktning mot effektsamband kommer du arbeta med de effektsamband som tillämpas i våra verktyg och metoder. Uppgifter kan vara att:
säkerställa att befintliga effektsamband och effektmodeller finns dokumenterade
identifiera behov av nya effektsamband/-modeller eller utveckling av befintliga
ansvara för vidareutveckling och framtagande av nya effektsamband/-modeller genom beställning från konsulter eller forskare, eller genom eget arbete tillsammans med kollegor på avdelningen
medverka vid implementering av effektsamband/-modeller i CBA-verktyg

I arbetet kan även andra uppgifter ingå, som att:
utveckla och förvalta metoder och modeller för samhällsekonomiska analyser inom transportområdet, vilket kan innebära att jobba nära Trafikverkets IT-utvecklare med utveckling och förbättring av våra analysverktyg 
genomföra avancerade samhällsekonomiska analyser, exempel på områden är elektrifiering av transportsektorn, styrmedel för att minska klimatpåverkan och större järnvägsinvesteringar
ge kvalificerat expertstöd till andra delar av Trafikverket och bidra med samhällsekonomiskt perspektiv i utredningar som genomförs på Trafikverket
kommunicera och pedagogisera samhällsekonomiska analyser och kunskap


Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan den finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.
I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer sker via Skype och är beräknade att hållas 27-28/6.
Möjlig placering är i Borlänge, Linköping, Göteborg, Umeå eller Solna.

Kvalifikationer

Vem är du?
För att lyckas i rollen har du en god problemlösande analysförmåga, arbetar strukturerat och kvalitetsmedvetet och strävar efter att uppnå resultat. Du har en förmåga att kunna förstå och förklara komplexa samband på ett lättbegripligt och pedagogiskt sätt, både muntligt och skriftligt. Du är trygg och trivs i en miljö där du får kommunicera och använda dig av din goda samarbetsförmåga med både interna och externa kontakter.   
Vi söker dig som har
högskoleutbildning om minst 240hp i nationalekonomi med inriktning mot tillämpad mikroekonomi eller i statistik med inriktning nationalekonomi, alternativt annan relevant utbildning och erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
flera års yrkeserfarenhet av att arbeta med samhällsekonomisk metod eller samhällsekonomiska analyser alternativt har flera års erfarenheter av forskning eller forskarutbildning inom området nationalekonomi eller transportekonomi eller annan relevant erfarenhet som vi bedömer likvärdig
lätt för att uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och på engelska

Det är meriterande om du har
erfarenhet av tillämpad statistik/ekonometri, som till exempel modeller för diskreta val
master, licentiatexamen eller doktorsexamen i nationalekonomi eller annat relevant ämne
kunskaper om Trafikverkets transportmodeller och CBA-verktyg
programmeringskunskaper (särskilt språket R)
erfarenhet av samhällsekonomiska analyser och metoder inom transportområdet samt tidsserieanalyser
erfarenhet av att leda uppdrag och projekt


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 
Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.
På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.
#LI-LR2
#LI-Hybrid Visa mindre

Samhällsekonom

Ansök    Maj 11    Trafikverket    Samhällsekonom
Som Samhällsekonom på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur. Samhällsekonom Arbetsuppgifter Vill du bli en del av vår kompetenta och engagerade grupp som ansvarar för de samhällsekonomiska metoder som ligger till grund för beslut om morgondagens infrastruktur? Då har vi en spännande tjänst för dig. På Samhällsekonomienheten an... Visa mer
Som Samhällsekonom på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.


Samhällsekonom

Arbetsuppgifter

Vill du bli en del av vår kompetenta och engagerade grupp som ansvarar för de samhällsekonomiska metoder som ligger till grund för beslut om morgondagens infrastruktur? Då har vi en spännande tjänst för dig.
På Samhällsekonomienheten ansvarar vi för utveckling och förvaltning av metoder och modeller för samhällsekonomisk analys. Vi ger expertstöd om och kvalitetssäkrar samhällsekonomiska analyser som tas fram på, eller på uppdrag av, Trafikverket. När det gäller mer komplexa samhällsekonomiska analyser, där vår expertis är särskilt efterfrågad, medverkar vi också i genomförandet, till exempel i regeringsuppdrag eller i uppdrag åt andra myndigheter. Utveckling av våra metoder och modeller sker ofta i samverkan med forskare och vi är även med och initierar forskning inom området. Vi bidrar med det samhällsekonomiska perspektivet i utredningar som genomförs i olika delar av Trafikverket.
Hos oss blir du en välkommen kollega till vår enhet som i dagsläget består av 15 experter i samhällsekonomi. Här har du möjlighet att både vara med att bidra och samtidigt utvecklas och lära dig mer om samhällsekonomiska analyser och metoder.
I din roll som samhällsekonom kommer du att ha varierade arbetsuppgifter, som till exempel att:
utveckla och förvalta metoder och modeller för samhällsekonomiska analyser inom transportområdet, vilket kan innebära att jobba nära Trafikverkets IT-utvecklare med utveckling och förbättring av våra analysverktyg 
genomföra avancerade samhällsekonomiska analyser, exempel på områden är elektrifiering av transportsektorn, styrmedel för att minska klimatpåverkan och större järnvägsinvesteringar
ge kvalificerat expertstöd till andra delar av Trafikverket och bidra med samhällsekonomiskt perspektiv i utredningar som genomförs på Trafikverket
kommunicera och pedagogisera samhällsekonomiska analyser och kunskap


Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan den finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.
I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer sker via Skype och är beräknade att hållas den 16/6 samt den 23/6.
Möjlig placering är i Borlänge, Linköping, Göteborg, Umeå eller Solna.

Kvalifikationer

Vem är du?
För att lyckas i rollen har du en god problemlösande analysförmåga, arbetar strukturerat och kvalitetsmedvetet samt strävar efter att uppnå resultat. Du har en förmåga att kunna förstå och förklara komplexa samband på ett lättbegripligt och pedagogiskt sätt, både muntligt och skriftligt. Vidare är du trygg och trivs i en miljö där du får kommunicera och använda dig av din goda samarbetsförmåga med både interna och externa kontakter.   
Vi söker dig som har
högskoleutbildning om minst 180hp (120p) i nationalekonomi eller annan relevant utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
flera års yrkeserfarenhet av att arbeta med samhällsekonomisk metod eller samhällsekonomiska analyser alternativt har flera års erfarenhet av forskning eller forskarutbildning inom området nationalekonomi eller transportekonomi alternativt annan relevant erfarenhet som vi bedömer likvärdig
lätt för att uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och på engelska

Det är meriterande om du har
programmeringskompetens exempelvis inom R eller Phyton
utbildning inom transportekonomi eller tillämpad välfärdsteori
magister, master, licentiatexamen eller doktorsexamen i nationalekonomi eller annat relevant ämne
erfarenhet av samhällsekonomiska analyser inom transportområdet
erfarenhet av att arbeta med Trafikverkets verktyg för samhällsekonomi och prognoser
erfarenhet av att leda uppdrag och projekt

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 
Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.
På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.
#LI-LR2
#LI-Hybrid Visa mindre

Hälsoskyddsinspektör till Borlänge kommun

På miljökontoret arbetar vi tillsammans för kommunens mål om ett miljömässigt hållbart Borlänge där vi ska lämna över en bra miljö till framtida generationer. Vi jobbar med myndighetsutövning och bedriver tillsyn och kontroll utifrån miljöbalken och livsmedelslagstiftningen. Vi ansvar också för kommunens miljöstrategiska arbete. Tillsammans med 6 000 kollegor i kommunorganisationen jobbar vi för visionen om att Borlänge ska vara Sveriges trevligaste stad... Visa mer
På miljökontoret arbetar vi tillsammans för kommunens mål om ett miljömässigt hållbart Borlänge där vi ska lämna över en bra miljö till framtida generationer. Vi jobbar med myndighetsutövning och bedriver tillsyn och kontroll utifrån miljöbalken och livsmedelslagstiftningen. Vi ansvar också för kommunens miljöstrategiska arbete.

Tillsammans med 6 000 kollegor i kommunorganisationen jobbar vi för visionen om att Borlänge ska vara Sveriges trevligaste stad. Vår värdegrund har en central plats i arbetet och lyder:

- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

På miljökontoret finns miljöinspektörer, hälsoskyddsinspektörer, livsmedelsinspektörer, administratörer, miljöstrateger och miljöchef. Tillsammans har vi ett brett, spännande och viktigt uppdrag att ta oss an. Vårt kontor ligger i trevliga lokaler i centrala Borlänge med närhet till kollektivtrafikförbindelser. I dagsläget finns möjlighet att delvis arbeta på distans. Välkommen till en grupp med god gemenskap och stark vilja att arbeta mot uppsatta mål.

Borlänge kommun värnar om alla Borlängebor vi möter i vår arbetsvardag samt våra anställda. Vi ser gärna att du som söker arbete hos oss är vaccinerad mot covid-19.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en miljö- och hälsoskyddsinspektör med inriktning hälsoskydd. Du kommer att ingå i hälsoskyddsgruppen där vi har ett nära samarbete med varandra. Inom miljö- och hälsoskydd finns ett tiotal inspektörer och en samordnare. Du har ett fritt arbete där du får möjlighet att till stor del planera din egen tid.

Vi jobbar med ärenden av varierande storlek och tidsperspektiv. Hos oss kommer du att arbeta med tillsyn inom hälsoskyddsområdet bland annat med undervisningslokaler och hygienlokaler. I arbetet ingår att handlägga anmälningar och ansökningar, granska rapporter och svara på remisser. Du kommer även att ge information utifrån lagstiftningen till verksamhetsutövare och Borlängebor. Arbetsuppgifter kan anpassas utifrån dina erfarenheter, dina intressen och verksamhetens fortlöpande behov. Vi arbetar i ärendehanteringssystemet Castor.

KVALIFIKATIONER
Du är examinerad miljö- och hälsoskyddsinspektör eller har motsvarande utbildning på högskolenivå. Du har goda kunskaper inom miljö- och hälsoskydd, miljöbalken och förvaltningslagen. Erfarenhet av arbete som miljö- och hälsoskyddsinspektör är meriterande.

Du har mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och i skrift. B-körkort är ett krav. Du behöver ha mycket god datavana då du dagligen kommer arbeta i flera olika IT-system.

Vi söker en strukturerad och resultatorienterad person med stor servicekänsla. Du är tydlig i din kommunikation och trygg i myndighetsrollen där du kan göra bedömningar och fatta beslut utifrån givna ramar. Vi ser gärna att du är noggrann och kvalitetsmedveten och är en person som gärna samarbetar med andra. Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Miljösamordnare

Borlänge Energi är en viktig pusselbit i Borlängebornas värld och vardag. Vi bedriver en verksamhet där vi tillhandahåller infrastrukturtjänster inom fjärrvärme, elnät, stadsnät, avfall, vatten och avlopp. Vi producerar och säljer el, erbjuder tjänster inom energisektorn samt vårdar och förnyar kommunens stadsmiljö. Det ska vara tryggt och enkelt att bo i Borlänge, samtidigt som våra kunder ska känna att vår verksamhet är hållbar och prisvärd. Vi är en ak... Visa mer
Borlänge Energi är en viktig pusselbit i Borlängebornas värld och vardag.
Vi bedriver en verksamhet där vi tillhandahåller infrastrukturtjänster inom fjärrvärme, elnät, stadsnät, avfall, vatten och avlopp. Vi producerar och säljer el, erbjuder tjänster inom energisektorn samt vårdar och förnyar kommunens stadsmiljö. Det ska vara tryggt och enkelt att bo i Borlänge, samtidigt som våra kunder ska känna att vår verksamhet är hållbar och prisvärd. Vi är en aktör som kraftfullt arbetar för ett hållbart samhälle.
Vi är i en spännande utvecklingsfas och förstärker organisationen och söker dig med kompetens och nyfikenhet att möta framtiden tillsammans med oss.
Är du utvecklingsinriktad och vill arbeta med miljöfrågor?
Trivs du i rollen att arbeta företagsövergripande inom miljöområdet?
Då kanske du är den vi söker!
Arbetsuppgifter
Som miljösamordnare arbetar du med samordning och utveckling av företagets metoder och system för miljöstyrning/utveckling utifrån lagstiftning, företagets övergripande mål samt verksamhetens behov. Huvudsakliga arbetsuppgifter:
· Leda, utveckla och förbättra företagets befintliga verksamhetsledningssystem och certifieringsprocess med stöd av ISO 14001
· Samordna certifieringsprocessen och interna och extern revisioner
· Samordna, driva och utveckla arbetet inom miljö och miljöutveckling
· Ansvara för att företagsövergripande rutiner och styrande dokument upprättas och hålls uppdaterade
· Internrevisor samt samordna och driva gruppen för internrevisorer
· Samordna lagbevakning för miljö genom att tillhandahålla verktyg och arbetssätt och löpande kontrollera att verksamheten har tillgång till aktuell lagstiftning
· Arrangera övergripande utbildningar inom miljö
· Vid behov delta i kemikaliegruppen som sakkunnig
Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom relevant(a) ekonomi-, miljö-, kvalitet-, teknikrelaterade områden, yrkeserfarenhet av kvalitets- och miljöledning och verksamhetsledning och/eller har annan kompetens och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
Du är redo att ansvara för dessa arbetsuppgifter och kan bidra med din kunskap och kompetens inom området.
Du är en utåtriktad, noggrann person och väl medveten om mål och kvalitetsstandard. Vi tror också att du uppskattar att arbeta strategiskt och analytiskt, har en tydlig drivkraft och du ser och verkar för lösningar i ett helhetsperspektiv. Du blir ett stöd för hela organisationen och det ställs därför krav på samarbete, kommunikation och pedagogisk förmåga Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.
Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Vi tillämpar provanställning på sex månader.
Mer om oss
Våra affärsdrivande enheter är organiserade i affärsområden – Kraft & Värme, Elnät & Stadsnät, Vattentjänster, Återvinning och Stadsmiljö. Våra stödjande verksamhetsområden består av HR, Verksamhetsutveckling, Marknad och Ekonomi som tillsammans med våra affärsdrivande verksamheter gemensamt arbetar för att uppnå företagets mål.
Miljö och hållbarhet är en viktig del i vårt uppdrag och i vår vardag, i stort och smått. Vi arbetar aktivt för ett socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbart Borlänge.
Vår personal är en stor del i vår framgång och på Borlänge Energi är arbetsmiljön i fokus. Det är ett företag att växa med och där du får möjlighet att utvecklas.

I samband med den här rekryteringen har vi möjlighet att erbjuda medflyttarservice till dig och din familj om ni flyttar till Dalarna. Läs mer på www.rekryteringslots.se

Vänligen respektera att vi inte vill bli kontaktade av annonssäljare, rekryterare eller motsvarande, gällande denna rekrytering. Visa mindre

Miljöinspektör till Borlänge kommun

På miljökontoret arbetar vi tillsammans för kommunens mål om ett miljömässigt hållbart Borlänge där vi ska lämna över en bra miljö till framtida generationer. Vi jobbar med myndighetsutövning och bedriver tillsyn och kontroll utifrån miljöbalken och livsmedelslagstiftningen. Vi ansvar också för kommunens miljöstrategiska arbete. Tillsammans med 6 000 kollegor i kommunorganisationen jobbar vi för visionen om att Borlänge ska vara Sveriges trevligaste stad... Visa mer
På miljökontoret arbetar vi tillsammans för kommunens mål om ett miljömässigt hållbart Borlänge där vi ska lämna över en bra miljö till framtida generationer. Vi jobbar med myndighetsutövning och bedriver tillsyn och kontroll utifrån miljöbalken och livsmedelslagstiftningen. Vi ansvar också för kommunens miljöstrategiska arbete.

Tillsammans med 6 000 kollegor i kommunorganisationen jobbar vi för visionen om att Borlänge ska vara Sveriges trevligaste stad. Vår värdegrund har en central plats i arbetet och lyder:

- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

På miljökontoret finns miljöinspektörer, hälsoskyddsinspektörer, livsmedelsinspektörer, administratörer, miljöstrateger och miljöchef. Tillsammans har vi ett brett, spännande och viktigt uppdrag att ta oss an. Vårt kontor ligger i trevliga lokaler i centrala Borlänge med närhet till kollektivtrafikförbindelser. I dagsläget finns möjlighet att delvis arbeta på distans. Välkommen till en grupp med god gemenskap och stark vilja att arbeta mot uppsatta mål.

Borlänge kommun värnar om alla Borlängebor vi möter i vår arbetsvardag samt våra anställda. Vi ser gärna att du som söker arbete hos oss är vaccinerad mot covid-19.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en miljö- och hälsoskyddsinspektör med inriktning miljöskydd. Du kommer att ingå i miljöbalksgruppen där vi har ett nära samarbete med varandra. I gruppen finns ett tiotal inspektörer och en samordnare. Du har ett fritt arbete där du får möjlighet att till stor del planera din egen tid.

Vi jobbar med ärenden av varierande storlek och tidsperspektiv. Hos oss kommer du att arbeta med tillsyn av miljöfarliga verksamheter bland annat på fordonstvättar och drivmedelsanläggningar. Du kommer att handlägga anmälningar och ansökningar för miljöfarliga verksamheter, granska rapporter och svara på remisser. Du kommer även att ge information utifrån lagstiftningen till verksamhetsutövare och Borlängebor. Arbetsuppgifter kan anpassas utifrån dina erfarenheter, dina intressen och verksamhetens fortlöpande behov. Vi arbetar i ärendehanteringssystemet Castor.

KVALIFIKATIONER
Du är examinerad miljö- och hälsoskyddsinspektör eller har motsvarande utbildning på högskolenivå som arbetsgivaren finner lämplig. Erfarenhet av arbete som miljö- och hälsoskyddsinspektör är meriterande. Du har god datavana.

Du har mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och i skrift. B-körkort är ett krav.

Vi söker en strukturerad och resultatorienterad person med stor servicekänsla. Du är tydlig i din kommunikation och trygg i myndighetsrollen där du kan göra bedömningar och fatta beslut utifrån givna ramar. Vi ser gärna att du är noggrann och kvalitetsmedveten och är en person som gärna samarbetar med andra. Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Livsmedelsinspektör till Borlänge kommun

Ansök    Feb 2    Borlänge kommun    Livsmedelsinspektör
På miljökontoret arbetar vi tillsammans för kommunens mål om ett hållbart Borlänge. Vi jobbar med myndighetsutövning och bedriver tillsyn och kontroll utifrån livsmedelslagstiftningen och miljöbalken. Vi ansvar också för kommunens miljöstrategiska arbete. Syftet med livsmedelskontrollen är att säkerställa en hög skyddsnivå för människors hälsa och värna konsumenternas intressen i Borlänge när det gäller livsmedel. Tillsammans med 6 000 kollegor i kommunor... Visa mer
På miljökontoret arbetar vi tillsammans för kommunens mål om ett hållbart Borlänge. Vi jobbar med myndighetsutövning och bedriver tillsyn och kontroll utifrån livsmedelslagstiftningen och miljöbalken. Vi ansvar också för kommunens miljöstrategiska arbete. Syftet med livsmedelskontrollen är att säkerställa en hög skyddsnivå för människors hälsa och värna konsumenternas intressen i Borlänge när det gäller livsmedel.

Tillsammans med 6 000 kollegor i kommunorganisationen jobbar vi för visionen om att Borlänge ska vara Sveriges trevligaste stad. Vår värdegrund har en central plats i arbetet och lyder:

- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

På miljökontoret finns miljöbalksgruppen, livsmedelsgruppen, miljöstrateger, administratörer och miljöchef. Tillsammans har vi ett brett, spännande och viktigt uppdrag att ta oss an. Vårt kontor ligger i trevliga lokaler i centrala Borlänge med närhet till kollektivtrafikförbindelser. I dagsläget finns möjlighet att delvis arbeta på distans. Välkommen till en grupp med god gemenskap och stark vilja att arbeta mot uppsatta mål.

ARBETSUPPGIFTER
Som livsmedelsinspektör arbetar du med att kontrollera att livsmedelsaktörer följer livsmedelslagstiftningen. Syftet med våra kontroller är att konsumenterna ska få säkra livsmedel, att konsumenterna inte blir lurade om vad maten innehåller och att informationen om maten är enkel att förstå.

Du kommer att jobba i livsmedelsgruppen tillsammans med kontorets livsmedelsinspektörer och en samordnare. Din huvuduppgift är att kontrollera livsmedelsverksamheter utifrån gällande lagstiftning och god kontrollsed. I arbetet ingår att genomföra kontroller, skriva beslutsunderlag samt ge information, vägledning och rådgivning till företagare och allmänhet. Vi har täta kontakter med livsmedelsföretagen i Borlänge.

KVALIFIKATIONER
Du har relevant utbildning inom livsmedelsområdet och är miljö- och hälsoskyddsinspektör, livsmedelsagronom, livsmedelsingenjör eller annat som arbetsgivaren finner lämplig. Erfarenheter av arbete med kontroll enligt livsmedelslagstiftningen, annan myndighetsutövning eller arbete i offentlig verksamhet är meriterande. Du har mycket goda kunskaper i svenska då dokumentation och korrespondens med andra aktörer sker dagligen. Har du jobbat inom livsmedelsområdet är det meriterande. B-körkort är ett krav.

Vi söker en strukturerad och resultatorienterad person med stor servicekänsla. Du är tydlig i din kommunikation och trygg i myndighetsrollen där du kan göra bedömningar och fatta beslut utifrån givna ramar. Vi ser gärna att du är flexibel och har ett lösningsorienterat förhållningssätt och är en person som gärna samarbetar med andra.

Denna tjänst omfattas av kravet om full vaccination mot covid-19. Du kommer innan anställningens start behöva uppvisa giltigt vaccinationsbevis.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Miljöinspektör till Borlänge kommun

På miljökontoret arbetar vi tillsammans för kommunens mål om ett miljömässigt hållbart Borlänge där vi ska lämna över en bra miljö till framtida generationer. Vi jobbar med myndighetsutövning och bedriver tillsyn och kontroll utifrån miljöbalken och livsmedelslagstiftningen. Vi ansvar också för kommunens miljöstrategiska arbete. Tillsammans med 6 000 kollegor i kommunorganisationen jobbar vi för visionen om att Borlänge ska vara Sveriges trevligaste stad... Visa mer
På miljökontoret arbetar vi tillsammans för kommunens mål om ett miljömässigt hållbart Borlänge där vi ska lämna över en bra miljö till framtida generationer. Vi jobbar med myndighetsutövning och bedriver tillsyn och kontroll utifrån miljöbalken och livsmedelslagstiftningen. Vi ansvar också för kommunens miljöstrategiska arbete.

Tillsammans med 6 000 kollegor i kommunorganisationen jobbar vi för visionen om att Borlänge ska vara Sveriges trevligaste stad. Vår värdegrund har en central plats i arbetet och lyder:

- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

På miljökontoret finns miljöinspektörer, hälsoskyddsinspektörer, livsmedelsinspektörer, administratörer, miljöstrateger och miljöchef. Tillsammans har vi ett brett, spännande och viktigt uppdrag att ta oss an. Vårt kontor ligger i trevliga lokaler i centrala Borlänge med närhet till kollektivtrafikförbindelser. I dagsläget finns möjlighet att delvis arbeta på distans. Välkommen till en grupp med god gemenskap och stark vilja att arbeta mot uppsatta mål.

Borlänge kommun värnar om alla Borlängebor vi möter i vår arbetsvardag samt våra anställda. Vi ser gärna att du som söker arbete hos oss är vaccinerad mot covid-19.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en miljö- och hälsoskyddsinspektör med inriktning miljöskydd. Du kommer att ingå i miljöbalksgruppen där vi har ett nära samarbete med varandra. I gruppen finns ett tiotal inspektörer och en samordnare. Du har ett fritt arbete där du får möjlighet att till stor del planera din egen tid.

Vi jobbar med ärenden av varierande storlek och tidsperspektiv. Hos oss kommer du att arbeta med tillsyn av miljöfarliga verksamheter bland annat på fordonstvättar och drivmedelsanläggningar. Du kommer att handlägga anmälningar och ansökningar för miljöfarliga verksamheter, granska rapporter och svara på remisser. Du kommer även att ge information utifrån lagstiftningen till verksamhetsutövare och Borlängebor. Arbetsuppgifter kan anpassas utifrån dina erfarenheter, dina intressen och verksamhetens fortlöpande behov. Vi arbetar i ärendehanteringssystemet Castor.

KVALIFIKATIONER
Du är examinerad miljö- och hälsoskyddsinspektör eller har motsvarande utbildning på högskolenivå som arbetsgivaren finner lämplig. Erfarenhet av arbete som miljö- och hälsoskyddsinspektör är meriterande. Du har god datavana.

Du har mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och i skrift. B-körkort är ett krav.

Vi söker en strukturerad och resultatorienterad person med stor servicekänsla. Du är tydlig i din kommunikation och trygg i myndighetsrollen där du kan göra bedömningar och fatta beslut utifrån givna ramar. Vi ser gärna att du är noggrann och kvalitetsmedveten och är en person som gärna samarbetar med andra. Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Miljösamordnare med intresse för hydrologi, Borlänge

Om konsultuppdraget - Ort: Borlänge - Uppdragslängd: Ca. 2 år - Sista ansökningsdagen: ansök snarast - Omfattning: 70-100% - OBS! Det är viktigt att du uppfyller skall-kraven för att vi överhuvudtaget ska kunna offerera dig, annars förkastar beställaren vårt anbud omgående där både din tid resp. vår tid går till spillo. Uppdragsbeskrivning Kunden söker nu en Miljösamordnare med intresse för hydrologi. Uppdraget innebär att du som miljösamordnare ska ag... Visa mer
Om konsultuppdraget

- Ort: Borlänge
- Uppdragslängd: Ca. 2 år
- Sista ansökningsdagen: ansök snarast
- Omfattning: 70-100%
- OBS! Det är viktigt att du uppfyller skall-kraven för att vi överhuvudtaget ska kunna offerera dig, annars förkastar beställaren vårt anbud omgående där både din tid resp. vår tid går till spillo.


Uppdragsbeskrivning

Kunden söker nu en Miljösamordnare med intresse för hydrologi. Uppdraget innebär att du som miljösamordnare ska agera stöd till en Nationell samordnare.

Arbetsuppgifter:

- analysera och beskriva nuläge inom de olika teknik- och kunskapsområdena
- ange och beskriva önskvärda lägen inom de olika teknik- och kunskapsområdena
- formulera handlingsplaner
- se till att delar av handlingsplanerna genomförs genom att själv utföra aktiviteter samt genom att leda andra i arbete med utförandet


Obligatoriska kompetenser och erfarenhet (skallkrav):

- Körkort behörighet minst B.

- Högskoleutbildning motsvarande minst magisterexamen inom naturvetenskaplig eller teknisk utbildning med inriktning hydrologi, miljö- och hälsoskydd, miljö eller liknande som beställaren kan bedöma som likvärdig.
- Minst tre (3) års erfarenhet av myndighetsarbete.
- Minst tre (3) års arbetslivserfarenhet avseende utredningsarbete kopplat till miljölagstiftning och vattentjänstlagen.
- Dokumenterad erfarenhet av utredningsarbete inom hydrologi och/eller avvattningsteknik.
- Dokumenterad erfarenhet av utredningsarbete med koppling till vattentjänstlagen (lag om allmänna vattentjänster).
- Dokumenterad erfarenhet av utredningsarbete med koppling till miljölagstiftning.


______________________

Hur du kommer vidare

- Sök uppdraget genom denna annons
- Lägg in ett CV i word-format
- Vi återkopplar om något behöver kompletteras eller förtydligas.
- Återkoppling sker vanligtvis från Kunden till oss inom 10 arbetsdagar
från det att ansökningstiden utgått. Vi försöker återkoppla omgående till dig som kandidat snarast vi har ny information avseende din ansökan eller uppdraget. Skulle återkoppling dröja, vänligen kontakta oss genom att svara på bekräftande mailutskicket i samband med din ansökan.


På uppmaning från beställare/slutkunder vill de inte att vi lämnar ut information om dem. En annan anledning är att Shaya Solutions lägger stor mängd tid som man på förhand inte får betalt för såvida inte uppdraget tillsätts, och därav kan vara återhållsamma med informationsdelningen av naturliga skäl.

Inför en eventuell intervju meddelas du om vilken Kunden är i god tid.

Om Shaya Solutions

Konsult- och kompetenspartner inom IT, Management och Teknik.

Vi lägger ett stort fokus på kund-/konsultpartnernöjdhet och kvalité i våra leveranser och verkar idag på 13 orter i Sverige med utgångspunkt i Stockholm. Teamets motto är Ödmjukhet, Ihärdighet samt Flexibilitet.

Varmt välkommen att höra av dig vid frågor eller funderingar.

Annonsförsäljare undanbedes. Visa mindre

Sommarjobb som biolog med inriktning mot djurs beteende vid järnväg

Ansök    Jan 19    Trafikverket    Biolog
Som sommarjobbare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare samt företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur. Att sommarjobba hos oss är också ett bra sätt för dig att få en inblick, knyta kontakter, skaffa referenser och få arbetslivserfarenhet samtidigt som du kan bidra med nya infallsvinklar samt ett nytänkande. Planerad tidsperiod 2022-06-01 - 2022-08-31(6-8 v) Sommarjobb som... Visa mer
Som sommarjobbare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare samt företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur. Att sommarjobba hos oss är också ett bra sätt för dig att få en inblick, knyta kontakter, skaffa referenser och få arbetslivserfarenhet samtidigt som du kan bidra med nya infallsvinklar samt ett nytänkande.
Planerad tidsperiod 2022-06-01 - 2022-08-31(6-8 v)


Sommarjobb som biolog med inriktning mot djurs beteende vid järnväg

Arbetsuppgifter

Videoanalyser av experiment kring viltavvärjande metoder inom projekt Viltsäker Järnväg, längs två järnvägssträckor: Näverkärret-Krampen samt Kornsjö-Ed-Dals Rostock. Arbetsuppgifter omfattar förvaltning och analys av videomaterial som lokförare laddar upp via projektets webbsida och som hämtas in från fältexperiment längs järnvägen. Analysen görs enligt utarbetat schema och avser djurens beteende i relation till tåget och skrämselsignalen. Arbetsuppgifter omfattar även viss hantering av den tekniska skrämselutrustningen för experimenten i samarbete med lokförare och tågoperatörer. Arbetet kan utföras i stor utsträckning online, del av arbetstiden kan komma att förläggas vid Grimsö forskningsstation. 

Övrig information

Varje sommarjobb har en egen annons vilket bland annat innebär att du aktivt behöver söka samtliga sommarjobb du är intresserad av. Det innebär också att du kan bli aktuell för flera sommarjobb och bli kontaktad av flera olika chefer för intervjuer.
Om du uppfyller kraven i annonsen och går vidare i rekryteringsprocessen kommer du att få genomföra webbaserade tester. Dessa kommer att skickas via mail efter ansökningstiden har gått ut. Kvalifikationerna i annonsen och testresultaten kommer ligga som grund för vilka som går vidare till intervju. Vi arbetar för en öppen inkluderande kultur där vi värdesätter mångfald. För en träffsäker och objektiv rekrytering använder vi webbaserade tester i vårat urval. Testerna är ett objektivt verktyg helt oberoende av ålder, kön, etnicitet etc. som gör att de är rättvisa och motverkar diskriminering. Det innebär att alla kandidater bedöms på samma sätt. 
#sommarjobbnaturvetenskap

Kvalifikationer

Vem är du?
Som person är du lösningsorienterad och har förmågan att sätta dig in i olika arbetsuppgifter och lösa de situationer som uppstår. Du har en god samarbetsförmåga, är engagerad och utför dina arbetsuppgifter på ett pålitligt sätt.
Vi söker dig som
har en pågående högskole-eller universitetsutbildning inom naturvetenskap, ekologi eller biologi eller avslutat utbildningen under 2020 eller senare
har körkort för manuellt växlad personbil
har läst kurs i viltekologi och/eller har erhållit motsvarande kunskaper på annat sätt


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 
Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. Visa mindre

Miljö- och hälsoskyddsinspektör med inriktning miljöskydd

På miljökontoret arbetar vi tillsammans för kommunens mål om ett miljömässigt hållbart Borlänge där vi ska lämna över en bra miljö till framtida generationer. Vi jobbar med myndighetsutövning och bedriver tillsyn och kontroll utifrån miljöbalken och livsmedelslagstiftningen. Vi ansvar också för kommunens miljöstrategiska arbete. Tillsammans med 6 000 kollegor i kommunorganisationen jobbar vi för visionen om att Borlänge ska vara Sveriges trevligaste stad... Visa mer
På miljökontoret arbetar vi tillsammans för kommunens mål om ett miljömässigt hållbart Borlänge där vi ska lämna över en bra miljö till framtida generationer. Vi jobbar med myndighetsutövning och bedriver tillsyn och kontroll utifrån miljöbalken och livsmedelslagstiftningen. Vi ansvar också för kommunens miljöstrategiska arbete.

Tillsammans med 6 000 kollegor i kommunorganisationen jobbar vi för visionen om att Borlänge ska vara Sveriges trevligaste stad. Vår värdegrund har en central plats i arbetet och lyder:

- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

På miljökontoret finns miljöbalksgruppen, livsmedelsgruppen, miljöstrateger, administratörer och miljöchef. Tillsammans har vi ett brett, spännande och viktigt uppdrag att ta oss an. Vårt kontor ligger i trevliga lokaler i centrala Borlänge med närhet till kollektivtrafikförbindelser. I dagsläget finns möjlighet att delvis arbeta på distans. Välkommen till en grupp med god gemenskap och stark vilja att arbeta mot uppsatta mål.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en miljö- och hälsoskyddsinspektör med inriktning miljöskydd. Du kommer att ingå i miljöbalksgruppen där ett tiotal inspektörer och en samordnare arbetar. Vi har ett nära samarbete inom gruppen och du har stort inflytande över ditt arbete.

Vi jobbar med ärenden av varierande storlek och tidsperspektiv. Hos oss kommer du att arbeta med tillsyn av miljöfarliga verksamheter bland annat på fordonstvättar och drivmedelsanläggningar. Du kommer att handlägga anmälningar och ansökningar för miljöfarliga verksamheter, granska rapporter och svara på remisser. Du kommer även att ge information utifrån lagstiftningen till verksamhetsutövare och Borlängebor.

Arbetsuppgifter kan anpassas utifrån dina erfarenheter, dina intressen och verksamhetens fortlöpande behov. Vi arbetar i ärendehanteringssystemet Castor.

KVALIFIKATIONER
Du är examinerad miljö- och hälsoskyddsinspektör eller har motsvarande utbildning på högskolenivå som arbetsgivaren finner lämplig. Erfarenhet av arbete som miljö- och hälsoskyddsinspektör är meriterande.

Du har mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och i skrift. B-körkort är ett krav.

Vi söker en strukturerad och resultatorienterad person med stor servicekänsla. Du är tydlig i din kommunikation och trygg i myndighetsrollen där du kan göra bedömningar och fatta beslut utifrån givna ramar. Vi ser gärna att du är noggrann och kvalitetsmedveten och är en person som gärna samarbetar med andra. Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Samhällsekonom

Ansök    Sep 21    Trafikverket    Samhällsekonom
Som samhällsekonom på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur. Samhällsekonom Arbetsuppgifter Vill du bli en del av vår kompetenta och engagerade grupp som ansvarar för de samhällsekonomiska metoder som ligger till grund för beslut om morgondagens infrastruktur? Då har vi en spännande tjänst för dig. På Samhällsekonomienheten a... Visa mer
Som samhällsekonom på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.


Samhällsekonom

Arbetsuppgifter

Vill du bli en del av vår kompetenta och engagerade grupp som ansvarar för de samhällsekonomiska metoder som ligger till grund för beslut om morgondagens infrastruktur? Då har vi en spännande tjänst för dig.
På Samhällsekonomienheten ansvarar vi för utveckling och förvaltning av metoder och modeller för samhällsekonomiskt analys. Vi ger expertstöd om och kvalitetssäkrar samhällsekonomiska analyser som tas fram på Trafikverket eller på uppdrag av Trafikverket. När det gäller mer komplexa samhällsekonomiska analyser, där vår expertis är särskilt efterfrågad, medverkar vi också i genomförandet, t ex i regeringsuppdrag eller i uppdrag åt andra myndigheter. Utveckling av våra metoder och modeller sker ofta i samverkan med forskare och vi är även med och initierar forskning inom området. Vi bidrar med det samhällsekonomiska perspektivet i utredningar som genomförs i olika delar av Trafikverket.
Hos oss blir du en välkommen kollega till vår enhet som i dagsläget består av 14 experter i samhällsekonomi. Här har du möjlighet att både vara med att bidra och samtidigt utvecklas och lära dig mer om samhällsekonomiska analyser och metoder.
I din roll som samhällsekonom kommer du att ha varierade arbetsuppgifter, exempel är att;
utveckla och förvalta metoder och modeller för samhällsekonomiska analyser inom transportområdet, vilket kan innebära att jobba nära Trafikverkets IT-utvecklare med utveckling och förbättring av våra analysverktyg  
genomföra avancerade samhällsekonomiska analyser, exempel på områden är elektrifiering av transportsektorn, styrmedel för att minska klimatpåverkan och större järnvägsinvesteringar
ge kvalificerat expertstöd till andra delar av Trafikverket och bidra med samhällsekonomiskt perspektiv i utredningar som genomförs på Trafikverket
kommunicera och pedagogisera samhällsekonomiska analyser och kunskap
Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer sker via skype och är beräknade att ske under v. 43-45.
Möjlig placering är i Borlänge, Norrköping, Linköping, Göteborg, Umeå eller Solna.

Kvalifikationer

Vem är du?
För att lyckas i rollen har du en god problemlösande analysförmåga, arbetar kvalitetsmedvetet och strävar efter att uppnå resultat. Du har en förmåga att kunna förstå och förklara komplexa samband på ett lättbegripligt och pedagogiskt sätt, både muntligt och skriftligt. Du har lätt för att uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska. Du är trygg och trivs i en miljö där du får kommunicera och använda dig av din goda samarbetsförmåga med både interna och externa kontakter.   
Vi söker dig som

har högskoleutbildning om minst 180hp i Nationalekonomi eller annan relevant utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig

har flera års yrkeserfarenhet av att arbeta med samhällsekonomisk metod eller samhällsekonomiska analyser alternativt har flera års erfarenheter av forskning eller forskarutbildning inom området nationalekonomi eller transportekonomi eller annan relevant erfarenhet som vi bedömer likvärdigDet är meriterande om du

har utbildning inom transportekonomi eller tillämpad välfärdsteori

har magister, master, licentiatexamen eller doktorsexamen i nationalekonomi eller annat relevant ämne

har erfarenhet av samhällsekonomiska analyser inom transportområdet

har erfarenhet av att arbeta med prognosmodeller

har kunskaper om programmering, t ex erfarenhet från utveckling av simuleringsmodeller

har erfarenheter av systemförvaltningAnsökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 
Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.
Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.
På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. Visa mindre

Livsmedelsinspektör till Borlänge kommun

Ansök    Sep 8    Borlänge kommun    Livsmedelsinspektör
På miljökontoret arbetar vi tillsammans för kommunens mål om ett hållbart Borlänge. Vi jobbar med myndighetsutövning och bedriver tillsyn och kontroll utifrån livsmedelslagstiftningen och miljöbalken. Vi ansvar också för kommunens miljöstrategiska arbete. Syftet med livsmedelskontrollen är att säkerställa en hög skyddsnivå för människors hälsa och värna konsumenternas intressen i Borlänge när det gäller livsmedel. Tillsammans med 6 000 kollegor i kommunor... Visa mer
På miljökontoret arbetar vi tillsammans för kommunens mål om ett hållbart Borlänge. Vi jobbar med myndighetsutövning och bedriver tillsyn och kontroll utifrån livsmedelslagstiftningen och miljöbalken. Vi ansvar också för kommunens miljöstrategiska arbete. Syftet med livsmedelskontrollen är att säkerställa en hög skyddsnivå för människors hälsa och värna konsumenternas intressen i Borlänge när det gäller livsmedel.

Tillsammans med 6 000 kollegor i kommunorganisationen jobbar vi för visionen om att Borlänge ska vara Sveriges trevligaste stad. Vår värdegrund har en central plats i arbetet och lyder:

- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

På miljökontoret finns miljöbalksgruppen, livsmedelsgruppen, miljöstrateger, administratörer och miljöchef. Tillsammans har vi ett brett, spännande och viktigt uppdrag att ta oss an. Vårt kontor ligger i trevliga lokaler i centrala Borlänge med närhet till kollektivtrafikförbindelser. I dagsläget finns möjlighet att delvis arbeta på distans. Välkommen till en grupp med god gemenskap och stark vilja att arbeta mot uppsatta mål.

ARBETSUPPGIFTER
Som livsmedelsinspektör arbetar du med att kontrollera att livsmedelsaktörer följer livsmedelslagstiftningen. Syftet med våra kontroller är att konsumenterna ska få säkra livsmedel, att konsumenterna inte blir lurade om vad maten innehåller och att informationen om maten är enkel att förstå.

Du kommer att jobba i livsmedelsgruppen tillsammans med kontorets livsmedelsinspektörer och en samordnare. Din huvuduppgift är att kontrollera livsmedelsverksamheter utifrån gällande lagstiftning och god kontrollsed. I arbetet ingår att genomföra kontroller, skriva beslutsunderlag samt ge information, vägledning och rådgivning till företagare och allmänhet. Vi har täta kontakter med livsmedelsföretagen i Borlänge.

KVALIFIKATIONER
Du har relevant utbildning inom livsmedelsområdet och är miljö- och hälsoskyddsinspektör, livsmedelsagronom, livsmedelsingenjör eller annat som arbetsgivaren finner lämplig. Erfarenheter av arbete med kontroll enligt livsmedelslagstiftningen, annan myndighetsutövning eller arbete i offentlig verksamhet är meriterande. Du har mycket goda kunskaper i svenska då dokumentation och korrespondens med andra aktörer sker dagligen. Har du jobbat inom livsmedelsområdet är det meriterande. B-körkort är ett krav.

Vi söker en strukturerad och resultatorienterad person med stor servicekänsla. Du är tydlig i din kommunikation och trygg i myndighetsrollen där du kan göra bedömningar och fatta beslut utifrån givna ramar. Vi ser gärna att du är flexibel och har ett lösningsorienterat förhållningssätt och är en person som gärna samarbetar med andra.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Miljö- och hälsoskyddsinspektör till Borlänge kommun

På miljökontoret arbetar vi tillsammans för kommunens mål om ett miljömässigt hållbart Borlänge där vi ska lämna över en bra miljö till framtida generationer. Vi jobbar med myndighetsutövning och bedriver tillsyn och kontroll utifrån miljöbalken och livsmedelslagstiftningen. Vi ansvar också för kommunens miljöstrategiska arbete. Tillsammans med 6 000 kollegor i kommunorganisationen jobbar vi för visionen om att Borlänge ska vara Sveriges trevligaste stad... Visa mer
På miljökontoret arbetar vi tillsammans för kommunens mål om ett miljömässigt hållbart Borlänge där vi ska lämna över en bra miljö till framtida generationer. Vi jobbar med myndighetsutövning och bedriver tillsyn och kontroll utifrån miljöbalken och livsmedelslagstiftningen. Vi ansvar också för kommunens miljöstrategiska arbete.

Tillsammans med 6 000 kollegor i kommunorganisationen jobbar vi för visionen om att Borlänge ska vara Sveriges trevligaste stad. Vår värdegrund har en central plats i arbetet och lyder:

- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

På miljökontoret finns miljöbalksgruppen, livsmedelsgruppen, miljöstrateger, administratörer och miljöchef. Tillsammans har vi ett brett, spännande och viktigt uppdrag att ta oss an. Vårt kontor ligger i trevliga lokaler i centrala Borlänge med närhet till kollektivtrafikförbindelser. I dagsläget finns möjlighet att delvis arbeta på distans. Välkommen till en grupp med god gemenskap och stark vilja att arbeta mot uppsatta mål.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att ingå i miljöbalksgruppen där ett tiotal inspektörer och en samordnare arbetar. Vi har ett nära samarbete inom gruppen och du har stort inflytande över ditt arbete. I arbetsuppgifterna ingår trängseltillsyn samt tillsyn och handläggning av ärenden utifrån miljöbalken. Arbetsuppgifter kan till viss del anpassas utifrån dina erfarenheter, dina intressen och verksamhetens fortlöpande behov. Vi arbetar i ärendehanteringssystemet Castor.

KVALIFIKATIONER
Du är examinerad miljö- och hälsoskyddsinspektör eller har motsvarande utbildning på högskolenivå som arbetsgivaren finner lämplig. Erfarenhet av arbete som miljö- och hälsoskyddsinspektör är meriterande.

Du har mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och i skrift. B-körkort är ett krav.

Vi söker en strukturerad och resultatorienterad person med stor servicekänsla. Du är tydlig i din kommunikation och trygg i myndighetsrollen där du kan göra bedömningar och fatta beslut utifrån givna ramar. Vi ser gärna att du är noggrann och kvalitetsmedveten och är en person som gärna samarbetar med andra. Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Komminister

Beskrivning Stora Tuna och Torsångs församlingar bildar pastorat med samma namn. Pastoratet har samma geografiska område som Borlänge kommun. Verksamheten har påverkats stort under pandemin och vi är i en fas där en omstart sker under hösten, förutsatt att pandemin avtar. Vi är ca 70 medarbetare och vi behöver stärka upp vårt arbetslag med en komminister. Borlänge är en stad och kommun i tillväxt. Genom sin centrala placering och med goda kommunikatione... Visa mer
Beskrivning
Stora Tuna och Torsångs församlingar bildar pastorat med samma namn.

Pastoratet har samma geografiska område som Borlänge kommun. Verksamheten har påverkats stort under pandemin och vi är i en fas där en omstart sker under hösten, förutsatt att pandemin avtar. Vi är ca 70 medarbetare och vi behöver stärka upp vårt arbetslag med en komminister. Borlänge är en stad och kommun i tillväxt. Genom sin centrala placering och med goda kommunikationer upplevs staden större än den är. Staden växer i alla riktningar med fler invånare, nya bostadskvarter och områden. Närheten till Falun, Ludvika och Avesta gör regionen attraktiv och expansiv. Här finns goda förutsättningar att hitta eller skapa ett boende som passar dig, oavsett om du flyttar hit ensam eller tillsammans med din familj.

Arbetsuppgifter
Som präst i Borlänge förmedlar du Guds ord, leder gudstjänster och andakter, döper, konfirmerar, viger och begraver. Du möter människor i alla åldrar, med olika bakgrund, från hela samhället. Samtalet är ett viktigt redskap i tjänsten som präst. Du tjänstgör i hela pastoratet där du möter människor i livets alla skeden. Du får gärna vara intresserad av att bygga upp verksamhet kring pilgrimsvandringar och retreater. Tillsammans med övrig personal, förtroendevalda och ideella är du beredd att vara med och utveckla vårt arbete. Du ingår i fokusgruppen gudstjänst och musik tillsammans med våra andra präster och kyrkomusiker.

Berätta i din ansökan om dina tankar och vad som inspirerar dig för att göra kyrkan närvarande, relevant och trovärdig. Vi vill vara en positiv kraft i bygden, en gemenskap med hög delaktighet och ideellt engagemang som tar ansvar för evangelium, människor, utveckling och miljö. 

Kvalifikationer
Behörighet att vara präst i Svenska kyrkan är ett krav för tjänsten.

Körkort B och tillgång till egen bil är ett krav.

Personliga egenskaper
Som präst är du trygg i dig själv och din prästroll. Du är väl förankrad och grundad i din kristna tro samt bygger gärna relationer med andra. Du kan reflektera kring tro och liv och har idéer om hur en kristen trosgemenskap konkret kan byggas upp.

Du behöver kunna arbeta både självständigt och i grupp. Vi är måna om att vi tillsammans ska bygga en god arbetsplats och en levande församling. I det arbetet behöver vi dig som är öppen för utveckling och förändringar i arbetet, arbetar flexibelt och prestigelöst, är lyhörd och social
samt är bra på planering och framförhållning

Villkor
Du tjänstgör i snitt varannan helg.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, provanställning kan förekomma.

Tillträde enligt överenskommelse. Visa mindre

Miljö- och hälsoskyddsinspektör med inriktning miljöskydd

På miljökontoret arbetar vi tillsammans för kommunens mål om ett miljömässigt hållbart Borlänge där vi ska lämna över en bra miljö till framtida generationer. Vi jobbar med myndighetsutövning och bedriver tillsyn och kontroll utifrån miljöbalken och livsmedelslagstiftningen. Vi ansvar också för kommunens miljöstrategiska arbete. Tillsammans med 6 000 kollegor i kommunorganisationen jobbar vi för visionen om att Borlänge ska vara Sveriges trevligaste stad... Visa mer
På miljökontoret arbetar vi tillsammans för kommunens mål om ett miljömässigt hållbart Borlänge där vi ska lämna över en bra miljö till framtida generationer. Vi jobbar med myndighetsutövning och bedriver tillsyn och kontroll utifrån miljöbalken och livsmedelslagstiftningen. Vi ansvar också för kommunens miljöstrategiska arbete.

Tillsammans med 6 000 kollegor i kommunorganisationen jobbar vi för visionen om att Borlänge ska vara Sveriges trevligaste stad. Vår värdegrund har en central plats i arbetet och lyder:
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

På miljökontoret finns miljöbalksgruppen, livsmedelsgruppen, miljöstrateger, administratörer och miljöchef. Tillsammans har vi ett brett, spännande och viktigt uppdrag att ta oss an. Vårt kontor ligger i trevliga lokaler i centrala Borlänge med närhet till kollektivtrafikförbindelser. I dagsläget finns möjlighet att delvis arbeta på distans. Välkommen till en grupp med god gemenskap och stark vilja att arbeta mot uppsatta mål.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en miljö- och hälsoskyddsinspektör med inriktning miljöskydd. Du kommer att ingå i miljöbalksgruppen där ett tiotal inspektörer och en samordnare arbetar. Vi har ett nära samarbete inom gruppen och du har stort inflytande över ditt arbete.

Vi jobbar med ärenden av varierande storlek och tidsperspektiv. Hos oss kommer du att arbeta med tillsyn av miljöfarliga verksamheter bland annat på täkter. Du kommer att handlägga anmälningar och ansökningar för miljöfarliga verksamheter, enskilda avlopp och hemkompostering. Du kommer även att ge information utifrån lagstiftningen till verksamhetsutövare och Borlängebor.

Arbetsuppgifter kan anpassas utifrån dina erfarenheter, dina intressen och verksamhetens fortlöpande behov. Vi arbetar i ärendehanteringssystemet Castor.

KVALIFIKATIONER
Du är examinerad miljö- och hälsoskyddsinspektör eller har motsvarande utbildning på högskolenivå som arbetsgivaren finner lämplig. Erfarenhet av arbete som miljö- och hälsoskyddsinspektör är meriterande, gärna inom en kommunal verksamhet.

Du har mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och i skrift. B-körkort är ett krav samt god datavana.

Vi söker en strukturerad och resultatorienterad person med stor servicekänsla. Du är tydlig i din kommunikation och trygg i myndighetsrollen där du kan göra bedömningar och fatta beslut utifrån givna ramar. Vi ser gärna att du är noggrann och kvalitetsmedveten och är en person som gärna samarbetar med andra.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Konsult inom masshantering till Dalarna

Ansök    Apr 20    Wsp Sverige AB    Miljöingenjör
WSP Samhällsbyggnad i Dalarna består av ca 35 personer som i nära samverkan arbetar med förorenad mark, MKB och tillståndsärenden, geoteknik, VA, utredning och förstudie, gestaltning, utformning och projektering inom samhällsbyggnadssektorn. Nu söker vi nya kreativa och utvecklingsorienterade medarbetare som vill utvecklas tillsammans med oss. Inom gruppen har vi en bred kompetensbas inom både Geoteknik, Förorenad mark och masshantering. Några i gruppen ha... Visa mer
WSP Samhällsbyggnad i Dalarna består av ca 35 personer som i nära samverkan arbetar med förorenad mark, MKB och tillståndsärenden, geoteknik, VA, utredning och förstudie, gestaltning, utformning och projektering inom samhällsbyggnadssektorn. Nu söker vi nya kreativa och utvecklingsorienterade medarbetare som vill utvecklas tillsammans med oss. Inom gruppen har vi en bred kompetensbas inom både Geoteknik, Förorenad mark och masshantering. Några i gruppen har sin första anställning på WSP medan andra har mångårig erfarenhet. Vår målsättning är att växa och utveckla teknikområdet masshantering, med uppdrag i Dalarna och nationellt. Därför söker vi nu ytterligare konsulter inom masshantering till vårt kontor i Falun alternativt Borlänge.

Om tjänsten
Hantering av överskottsmassor är en fråga som har växt inom entreprenad- och samhällsbyggnadsbranschen de senaste åren. Att hushålla med naturresurser inom allt från stora infrastrukturprojekt till mindre marksaneringsprojekt leder till bättre optimering av kostnader och resurser. Detta är en viktig del i arbetet för att uppnå miljökvalitetsmålet begränsad klimatpåverkan.

Som miljökonsult hos oss i Dalarna kommer du arbeta som utredare med tyngdpunkten inom masshantering. Arbetsuppgifterna omfattar utredning utifrån miljöbalkens lagstiftning gällande avfallshantering samt logistik och samordning.

Vi jobbar i små och stora projekt inom infrastruktur, men vi gör även fristående utredningar åt kommuner och privata aktörer. Masshantering är inom många projekt en central fråga kopplat till byggbarhet och produktionsplanering där vi måste arbeta tillsammans för att effektivisera och hitta kreativa lösningar. Vi har ett väl utvecklat samarbete mellan våra kontor i Sverige och du kommer ha ett omväxlande och utvecklande arbete tillsammans med kollegor över hela landet.

Din profil
Vi tror att du som söker har en relevant utbildning inom förorenade områden eller miljöjuridik och gärna något års relevant arbetslivserfarenhet inom samhällsbyggnadsprocessen från konsultföretag, kommun eller myndighet. Det är också intressant om du istället har mångårig arbetslivserfarenhet av byggbarhet och masshantering inom stora infrastrukturprojekt.

Du tycker det är stimulerande att hjälpa myndigheter, kommuner, företag och organisationer med kvalificerade utredningar. Det är även meriterande att ha uppdragsledarerfarenhet. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper samt hur du ser på din utveckling inom ditt arbetsområde. Stort engagemang, affärsmässighet, teknikkunnande, öppenhet och prestigelöshet är egenskaper som vi värderar högt. Eftersom arbetet innehåller en stor del kommunicerande moment är det även viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Då vi arbetar i ett internationellt bolag med kontakter i projekt runt om i världen är goda språkkunskaper i engelska och andra språk en merit.

Sista ansökningsdag
Urval sker löpande men vi vill senast få in din ansökan 2021-05-31. Kontakt från rekryteringsföretag, CV- och annonssäljare undanbedes.

WSP är ett globalt analys- och teknikföretag som erbjuder konsulttjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur samt Miljö & Energi. Bredd och mångfald kännetecknar våra medarbetare, kompetensområden, kunder och typer av uppdrag.

WSP finns i 40 länder på över 550 kontor i Afrika, Asien, Europa, Nordamerika och Oceanien. Koncernen har 48 700 medarbetare i världen, i Sverige är vi omkring 4 100.

wsp.com

Följ oss gärna på WSP Sverige (https://www.linkedin.com/company/wsp-sverige/) (LinkedIn), WSP Sverige (https://www.facebook.com/wspsverige/) (Facebook), eller @lifeatwspsverige (https://www.instagram.com/lifeatwspsverige/) (Instagram) för en närmare inblick i vår verksamhet samt hur en dag i arbetet kan se ut för våra medarbetare. Visa mindre

Projektingenjör till Trafikverket i Borlänge

Har du nyligen tagit ut en ingenjörsexamen och är intresserad av att arbeta som Projektingenjör hos Trafikverket? Som Projektingenjör kommer du arbeta i spännande projekt som lägger grunden för framtidens infrastruktur i Sverige. Vi söker dig som trivs i en social och administrativ roll samt har en fallenhet för att skapa goda relationer både internt och externt. OM TJÄNSTEN Academic Work söker för Trafikverkets räkning dig som är i början av din karriär... Visa mer
Har du nyligen tagit ut en ingenjörsexamen och är intresserad av att arbeta som Projektingenjör hos Trafikverket? Som Projektingenjör kommer du arbeta i spännande projekt som lägger grunden för framtidens infrastruktur i Sverige. Vi söker dig som trivs i en social och administrativ roll samt har en fallenhet för att skapa goda relationer både internt och externt.

OM TJÄNSTEN
Academic Work söker för Trafikverkets räkning dig som är i början av din karriär och vill utvecklas i en roll som projektingenjör där du stöttar erfarna projektledare i projekt inom vegetation. Som projektingenjör har du en koordinerande roll med varierande arbetsuppgifter där du kommer att få lära dig om infrastruktursektorn och anläggningsbranschen och därför krävs ingen tidigare arbetslivserfarenhet för att komma in i tjänsten.

För att ge dig de bästa förutsättningarna att lyckas i din nya roll kommer vi erbjuda dig ett skräddarsytt utbildningsprogram kopplat till tjänsten. Programmet har tagits fram i samråd med Trafikverket och är anpassat för dig som nyligen tagit ut din examen. Programmet erbjuder kurser inom projektledning, självledarskap och entreprenadjuridik. Förutom utbildningen kommer du även få löpande coaching för att ge dig bästa stöd att utvecklas såväl professionellt som personligt.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

ARBETSUPPGIFTER
Som Projektingenjör kommer du att få arbeta i flera spännande projekt inom underhåll av järnvägsinfrastruktur kopplat till vegetation kring järnvägen. Vegetationsunderhåll innefattar exempelvis arbete med trädsäkring, invasiva arter, ogräsbekämpning och förvaltning av miljötillgångar. Du kommer att arbeta inom förvaltningen direkt under projektledaren, med arbetsuppgifter som erbjuder stor bredd och variation.

Exempel på arbetsuppgifter:


* Biträda projektledaren i alla förekommande projektledaruppgifter så att de genomförs och dokumenteras.
* Biträda projektledaren med projektuppföljning avseende tid, kostnad, kvalitet, säkerhet, arbetsmiljö och miljö, samt prognostisering av slutkostnader.
* Medverka och protokollföra möten och kontakter med myndigheter, projektörer, fastighetsägare mm.
* Strukturera och administrera projekten i projektsystemen så att projekten uppfyller gällande rutiner.
* Säkerställa projektens fakturaflöden, stödja projektledaren i ekonomiuppföljning samt övrig administration.
* Framställa budskapsdokument med viktigt information som ska skickas ut i organisationen.


VI SÖKER DIG SOM
* Har en uttagen civil- eller högskoleingenjörsexamen, exempelvis inom industriell ekonomi, bygg- eller maskinteknik (examensbevis behöver uppvisas).
* Har goda kunskaper i svenska och engelska eftersom det förekommer kontakt och dokumentation på båda språken. Du är även duktig på att uttrycka dig i skrift.
* Innehar B-körkort då det kan förekomma resor i tjänsten.
* Har mycket god datavana och kunskaper i Officepaketet.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är en engagerad lagspelare som skapar förtroende och är skicklig på att föra tydlig dialog samtidigt som du inte är rädd att hugga i där det behövs. Vidare är du flexibel och orädd med en positiv inställning och ser möjligheter istället för problem. Slutligen behöver du vara självgående, ordningsam och ansvarstagande.

Övrig information


* Start: Så snart som möjligt, enligt överenskommelse
* Omfattning: Heltid
* Placering: Borlänge
* Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.


Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

INFORMATION OM FÖRETAGET
Läs mer om Trafikverket på deras hemsida: Trafikverket. Visa mindre

Miljö- och hälsoskyddsinspektör till Borlänge kommun

På miljökontoret arbetar vi tillsammans för kommunens mål om ett miljömässigt hållbart Borlänge där vi ska lämna över en bra miljö till framtida generationer. Vi jobbar med myndighetsutövning och bedriver tillsyn och kontroll utifrån miljöbalken och livsmedelslagstiftningen. Miljökontoret ansvar också för kommunens miljöstrategiska arbete. Tillsammans med ca 6 000 kollegor i kommunorganisationen jobbar vi för visionen om att Borlänge ska vara Sveriges tr... Visa mer
På miljökontoret arbetar vi tillsammans för kommunens mål om ett miljömässigt hållbart Borlänge där vi ska lämna över en bra miljö till framtida generationer. Vi jobbar med myndighetsutövning och bedriver tillsyn och kontroll utifrån miljöbalken och livsmedelslagstiftningen. Miljökontoret ansvar också för kommunens miljöstrategiska arbete.

Tillsammans med ca 6 000 kollegor i kommunorganisationen jobbar vi för visionen om att Borlänge ska vara Sveriges trevligaste stad. Vår värdegrund har en central plats i arbetet och lyder:
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

På miljökontoret finns miljöbalksgruppen, livsmedelsgruppen, miljöstrateger, administratörer och miljöchef. Tillsammans har vi ett brett, spännande och viktigt uppdrag att ta oss an. Vårt kontor ligger i trevliga lokaler i centrala Borlänge med närhet till kollektivtrafikförbindelser. I dagsläget finns möjlighet att delvis arbeta på distans. Välkommen till en grupp med god gemenskap och stark vilja att arbeta mot uppsatta mål.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en miljö- och hälsoskyddsinspektör med inriktning miljöskydd. Du kommer att ingå i miljöbalksgruppen där ett tiotal inspektörer och en samordnare arbetar. Vi har ett nära samarbete inom gruppen och du har stort inflytande över ditt arbete.

Vi jobbar med ärenden av varierande storlek och tidsperspektiv. Hos oss kommer du att arbeta med tillsyn bland annat på avfallsanläggningar, lantbruk och fordonstvättar. Du kommer också att handlägga anmälningar och ansökningar för bland annat miljöfarlig verksamhet (framförallt inom vattenskyddsområde), bekämpningsmedel och kemiska produkter. Du kommer även att ge information utifrån lagstiftningen till verksamhetsutövare och Borlängebor.

Arbetsuppgifter kan anpassas utifrån dina erfarenheter, dina intressen och verksamhetens fortlöpande behov. Vi arbetar i ärendehanteringssystemet Castor.

KVALIFIKATIONER
Du är examinerad miljö- och hälsoskyddsinspektör eller har motsvarande utbildning på högskolenivå som arbetsgivaren finner lämplig. Erfarenhet av arbete som miljö- och hälsoskyddsinspektör är meriterande.

Du har mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och i skrift. B-körkort är ett krav.

Vi söker en strukturerad och resultatorienterad person med stor servicekänsla. Du är tydlig i din kommunikation och trygg i myndighetsrollen där du kan göra bedömningar och fatta beslut utifrån givna ramar. Vi ser gärna att du är en öppen och nyfiken person som gärna samarbetar med andra. Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Miljö- och hälsoskyddsinspektör

På miljökontoret arbetar vi tillsammans för kommunens mål om ett miljömässigt hållbart Borlänge där vi ska lämna över en bra miljö till framtida generationer. Vi jobbar med myndighetsutövning och bedriver tillsyn och kontroll utifrån miljöbalken och livsmedelslagstiftningen. Vi ansvar också för kommunens miljöstrategiska arbete. Tillsammans med 5 000 kollegor i kommunorganisationen jobbar vi för visionen om att Borlänge ska vara Sveriges trevligaste stad... Visa mer
På miljökontoret arbetar vi tillsammans för kommunens mål om ett miljömässigt hållbart Borlänge där vi ska lämna över en bra miljö till framtida generationer. Vi jobbar med myndighetsutövning och bedriver tillsyn och kontroll utifrån miljöbalken och livsmedelslagstiftningen. Vi ansvar också för kommunens miljöstrategiska arbete.

Tillsammans med 5 000 kollegor i kommunorganisationen jobbar vi för visionen om att Borlänge ska vara Sveriges trevligaste stad. Vår värdegrund har en central plats i arbetet och lyder:

- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

På miljökontoret finns miljöbalksgruppen, livsmedelsgruppen, miljöstrateger, administratörer och miljöchef. Tillsammans har vi ett brett, spännande och viktigt uppdrag att ta oss an. Vårt kontor ligger i trevliga lokaler i centrala Borlänge med närhet till kollektivtrafikförbindelser. I dagsläget finns möjlighet att delvis arbeta på distans. Välkommen till en grupp med god gemenskap och stark vilja att arbeta mot uppsatta mål.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en miljö- och hälsoskyddsinspektör. Du kommer att ingå i miljöbalksgruppen där ett tiotal inspektörer och en samordnare arbetar. Vi har ett nära samarbete inom gruppen och du har stort inflytande över ditt arbete.

Hos oss jobbar du med ärenden av varierande storlek och tidsperspektiv. Du kommer att arbeta med tillsyn, att hantera klagomål, handlägga ansökningar och anmälningar samt ge information utifrån lagstiftningen till verksamhetsutövare och Borlängebor. Samtliga förekommande arbetsuppgifter inom miljö- och hälsoskyddstillsyn kan bli aktuella att arbeta med. Vi arbetar i ärendehanteringssystemet Castor.

KVALIFIKATIONER
Du är examinerad miljö- och hälsoskyddsinspektör eller har en motsvarande utbildning på högskolenivå som arbetsgivaren finner lämplig. Erfarenhet av arbete som miljö- och hälsoskyddsinspektör är meriterande.

Du har mycket goda kunskaper i svenska då dokumentation och korrespondens med andra aktörer sker dagligen. B-körkort är ett krav.

Vi söker en strukturerad och resultatorienterad person med stor servicekänsla. Du är tydlig i din kommunikation och trygg i myndighetsrollen där du kan göra bedömningar och fatta beslut utifrån givna ramar. Vi ser gärna att du är en öppen och nyfiken person som gärna samarbetar med andra. Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Miljö- och hälsoskyddsinspektör med inriktning miljöskydd

På miljökontoret arbetar vi tillsammans för kommunens mål om ett miljömässigt hållbart Borlänge där vi ska lämna över en bra miljö till framtida generationer. Vi jobbar med myndighetsutövning och bedriver tillsyn och kontroll utifrån miljöbalken och livsmedelslagstiftningen. Vi ansvar också för kommunens miljöstrategiska arbete. Tillsammans med 5 000 kollegor i kommunorganisationen jobbar vi för visionen om att Borlänge ska vara Sveriges trevligaste stad... Visa mer
På miljökontoret arbetar vi tillsammans för kommunens mål om ett miljömässigt hållbart Borlänge där vi ska lämna över en bra miljö till framtida generationer. Vi jobbar med myndighetsutövning och bedriver tillsyn och kontroll utifrån miljöbalken och livsmedelslagstiftningen. Vi ansvar också för kommunens miljöstrategiska arbete.

Tillsammans med 5 000 kollegor i kommunorganisationen jobbar vi för visionen om att Borlänge ska vara Sveriges trevligaste stad. Vår värdegrund har en central plats i arbetet och lyder:

- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

På miljökontoret finns miljöbalksgruppen, livsmedelsgruppen, miljöstrateger, administratörer och miljöchef. Tillsammans har vi ett brett, spännande och viktigt uppdrag att ta oss an. Vårt kontor ligger i trevliga lokaler i centrala Borlänge med närhet till kollektivtrafikförbindelser. I dagsläget finns möjlighet att delvis arbeta på distans. Välkommen till en grupp med god gemenskap och stark vilja att arbeta mot uppsatta mål.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en miljöinspektör med kunskap om förorenade områden. Du kommer att ingå i miljöbalksgruppen där ett tiotal inspektörer och en samordnare arbetar. Vi har ett nära samarbete inom gruppen och du har stort inflytande över ditt arbete.

Hos oss jobbar du med ärenden av varierande storlek och tidsperspektiv. Du kommer att arbeta med tillsyn, att hantera klagomål, handlägga ansökningar och anmälningar samt ge information utifrån lagstiftningen till verksamhetsutövare och Borlängebor. I jobbet ingår att formulera och fatta beslut . Vi använder ärendehanteringssystemet Castor.

KVALIFIKATIONER
Du är examinerad miljö- och hälsoskyddsinspektör eller har en motsvarande utbildning på högskolenivå som arbetsgivaren finner lämplig. Vi ser gärna att du tidigare har arbetat med förorenade områden och tillsyn av miljöfarlig verksamhet. Erfarenhet av arbete som miljö- och hälsoskyddsinspektör är ett krav.

Du har mycket goda kunskaper i svenska då dokumentation och korrespondens med andra aktörer sker dagligen. B-körkort är ett krav.

Vi söker en strukturerad och resultatorienterad person med stor servicekänsla. Du är tydlig i din kommunikation och trygg i myndighetsrollen där du kan göra bedömningar och fatta beslut utifrån givna ramar. Vi ser gärna att du är noggrann och kvalitetsmedveten och är en person som gärna samarbetar med andra. Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Statsinspektör till kontroll av livsmedelsföretagare i Borlänge

Ansök    Nov 5    Livsmedelsverket    Livsmedelsinspektör
Är du intresserad av en spännande utmaning, där du verkar för att upptäcka och avvärja risker i livsmedelsproduktionen? Som statsinspektör på Livsmedelsverket arbetar du med att kontrollera livsmedelsföretagens efterlevnad av livsmedelslagstiftningen. Du bidrar till att konsumenterna får säkra livsmedel och kan göra väl avvägda val. Vi söker nu en statsinspektör till den avdelning som arbetar med kontroll av livsmedelsföretagare i Uppland, Dalarna, Härjeda... Visa mer
Är du intresserad av en spännande utmaning, där du verkar för att upptäcka och avvärja risker i livsmedelsproduktionen? Som statsinspektör på Livsmedelsverket arbetar du med att kontrollera livsmedelsföretagens efterlevnad av livsmedelslagstiftningen. Du bidrar till att konsumenterna får säkra livsmedel och kan göra väl avvägda val. Vi söker nu en statsinspektör till den avdelning som arbetar med kontroll av livsmedelsföretagare i Uppland, Dalarna, Härjedalen, Jämtland, Gästrikland, Hälsingland och Medelpad.

Kontroll för kvalitet

Syftet med livsmedelslagstiftningen är att skydda människors och djurs hälsa och att värna om konsumenternas intressen. Den offentliga livsmedelskontrollens uppdrag är att kontrollera att konsumenterna får säkra livsmedel och inte blir lurade eller vilseledda av märkningen, presentationen eller informationen om maten. Konsumenterna ska inte behöva riskera att bli sjuka för att maten innehåller farliga bakterier, främmande ämnen och föremål eller saknar information om allergiframkallande ämnen. Kontrollen utvecklas och moderniseras nu för att ytterligare stärka konsumenternas förtroende för livsmedel producerade i Sverige. Som inspektör här har du möjlighet att påverka utvecklingen, och att utvecklas med den.

Arbetsuppgifter

Som statsinspektör  kontrollerar du att livsmedelsföretagare följer livsmedelslagstiftningen och du planerar, genomför och följer upp inspektioner och revisioner. Du har daglig kontakt med företagare och kontrollerar både större och mindre verksamheter. Administrativa uppgifter som att handlägga ärenden kopplade till olika typer av livsmedelsanläggningar ingår också i rollen.

Ditt arbete är självständigt och du är ofta ensam ute på inspektioner, samtidigt finns alltid ditt team nära till hands. I rollen som inspektör kommer du att kunna utveckla dig inom inspektionsmetodik och fördjupa dina kunskaper om lagstiftning och produktionsprocesser inom olika branscher.

Du kommer att tillhöra den avdelning som arbetar med kontroll av livsmedelsföretagare och gränskontroll. Den del av avdelningen som kontrollerar livsmedelsföretagare består av 25 personer. Din placeringsort blir Borlänge alternativt Avesta. Resor med övernattningar i samband med kontrolluppdrag och möten ingår som del av tjänsten.

Dina kvalifikationer

Du har en naturvetenskaplig högskoleutbildning, till exempel veterinär, agronom, miljö- och hälsoskyddsinspektör eller annan likvärdig utbildning.

Du ska ha erfarenhet av att utföra livsmedelskontroll, vara väl insatt i livsmedelslagstiftningen och kunna läsa samt tolka lagar och förordningar. Om du har arbetat i livsmedelsbranschen ser vi det som meriterande. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. B-körkort är krav.

Som person behöver du vara självgående och kunna ta egna välgrundade beslut och initiativ. Du planerar och arbetar strukturerat mot uppsatta mål. Samtidigt ställer tjänsten höga krav på god samarbetsförmåga, då det är tillsammans med ditt team som du lyckas och utvecklas. Samråd med företagare och andra intressenter är också en central del av arbetet, vilket kräver att du är tydlig och lyhörd i din kommunikation. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontakt: Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande teamchef Kristina Dellrud. Representant för SACO är Åsa Eneroth och för ST Leif Pedersen. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Sista ansökningsdag: 2020-11-29 ansök via platsannonsen på livsmedelsverket.se/lediga jobb

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: 100%

Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse

Område/avdelning: Kontroll/Kontroll av livsmedelsföretagare och gränskontroll

Diarienummer: 2020/03853

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg, intyg samt ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju. Vi kommer även efterfråga referenser.

All tillsvidareanställd personal vid Livsmedelsverket är krigsplacerad inom myndigheten.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.


Säker mat, bra dricksvatten, ärlig mat och bra matvanor – det är vårt recept på matglädje. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd och kontroll.
På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet. Visa mindre

Livsmedelsinspektör till Borlänge kommun

Ansök    Okt 26    Borlänge kommun    Livsmedelsinspektör
Miljökontoret i Borlänge kommun arbetar utifrån uppdraget att alla Borlängebor, nu och i framtiden, ska kunna leva i en hälsosam miljö. Vi jobbar med myndighetsutövning och bedriver tillsyn och kontroll inom livsmedel, miljö- och hälsoskydd. Miljökontoret ansvarar också för kommunens miljöstrategiska arbete. Tillsammans med 5 000 kollegor i kommunorganisationen jobbar vi för visionen om att Borlänge ska vara Sveriges trevligaste stad. Vår värdegrund har e... Visa mer
Miljökontoret i Borlänge kommun arbetar utifrån uppdraget att alla Borlängebor, nu och i framtiden, ska kunna leva i en hälsosam miljö. Vi jobbar med myndighetsutövning och bedriver tillsyn och kontroll inom livsmedel, miljö- och hälsoskydd. Miljökontoret ansvarar också för kommunens miljöstrategiska arbete. Tillsammans med 5 000 kollegor i kommunorganisationen jobbar vi för visionen om att Borlänge ska vara Sveriges trevligaste stad. Vår värdegrund har en central plats i arbetet och lyder:

- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

På miljökontoret finns livsmedelsgruppen, miljöbalksgruppen, miljöstrateger, administratörer och miljöchef. Tillsammans har vi ett brett, spännande och viktigt uppdrag att ta oss an. Välkommen till en grupp med god gemenskap och stark vilja att arbeta mot uppsatta mål.

ARBETSUPPGIFTER
Som livsmedelsinspektör arbetar du med att kontrollera att livsmedelsaktörer följer livsmedelslagstiftningen. Syftet med våra kontroller är att konsumenterna ska få säkra livsmedel, att konsumenterna inte blir lurade om vad maten innehåller och att informationen om maten är enkel att förstå. I arbetsuppgifterna ingår tillsyn av dricksvatten.

Du kommer att jobba i livsmedelsgruppen tillsammans med kontorets livsmedelsinspektörer och en samordnare. Din huvuduppgift är att kontrollera livsmedelsverksamheter utifrån gällande lagstiftning och god kontrollsed. I arbetet ingår att genomföra kontroller, skriva beslutsunderlag samt ge information, vägledning och rådgivning till företagare och allmänhet. Vi har täta kontakter med livsmedelsföretagen i Borlänge.

KVALIFIKATIONER
Du har högskoleutbildning inom livsmedelsområdet eller miljö- och hälsoskydd. Erfarenheter av arbete med kontroll enligt livsmedelslagstiftningen, annan myndighetsutövning eller arbete i offentlig verksamhet liksom arbete med dricksvattenkontroll är meriterande. Du har mycket goda kunskaper i svenska då dokumentation och korrespondens med andra aktörer sker dagligen. Har du jobbat inom livsmedelsområdet är det meriterande. B-körkort är ett krav.

Vi söker en strukturerad och resultatorienterad person med stor servicekänsla. Du är tydlig i din kommunikation och trygg i myndighetsrollen där du kan göra bedömningar och fatta beslut utifrån givna ramar. Vi ser gärna att du är flexibel och har ett lösningsorienterat förhållningssätt och är en person som gärna samarbetar med andra.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Livsmedelsinspektörer se hit!

Ansök    Nov 11    Public People AB    Livsmedelsinspektör
Vi söker livsmedelsinspektörer för uppdrag över hela landet. Vi söker dig som söker nya utmaningar, har en gedigen meritförteckning och mycket goda vitsord. Du ska ha erfarenhet av livsmedelsinspektion i kommunal verksamhet med tillhörande lagstiftning och förordningar. Du är effektiv, lyhörd, flexibel och når goda resultat. Vi tror att du sticker ut från mängden. Ja, vi söker helt enkelt Sveriges bästa livsmedelsinspektörer. Just nu söker vi flera inspek... Visa mer
Vi söker livsmedelsinspektörer för uppdrag över hela landet. Vi söker dig som söker nya utmaningar, har en gedigen meritförteckning och mycket goda vitsord. Du ska ha erfarenhet av livsmedelsinspektion i kommunal verksamhet med tillhörande lagstiftning och förordningar. Du är effektiv, lyhörd, flexibel och når goda resultat. Vi tror att du sticker ut från mängden. Ja, vi söker helt enkelt Sveriges bästa livsmedelsinspektörer.

Just nu söker vi flera inspektörer till dalarna.

Som medarbetare hos Public People blir du en viktig del av vårt kvalificerade nätverk med kompetenta, kvalitetsmedvetna och prestigelösa chefer/specialister som alla har en sak gemensamt. Viljan att bidra till och göra skillnad inom den offentliga sektorn, såväl i det lilla som i det stora. Vi på Public People har alla olika erfarenheter, profiler och kompetenser vilket gör att vi kompletterar varandra på bästa sätt. Samtidigt enas vi alla, oavsett roll, kring vår värdegrund som speglas i allt vi gör: kvalitet, förtroende, prestigelöshet och hjärta.Hos oss är det viljan att göra något bra och något extra som står i fokus. På Public People är allt möjligt. Vi ser lösningar istället för problem. Vi är flexibla och skräddarsyr våra anställningar för att passa individen. Tillsammans gör vi skillnad. Bli en av oss du också!

Hos oss får du också:

- Ett varierande arbete

- Möjlighet till utveckling

- En bra lön och andra förmåner

- Personlig utveckling

- Del av Public Peoples nationella nätverk av konsulter Visa mindre

Ragn-Sells söker dig med kemikunskaper!

Vill du göra skillnad på riktigt, inom en framtidsbransch som faktiskt bidrar till ett bättre samhälle? Då läser du helt rätt annons! Har du kunskaper inom kemi och vill arbeta på ett företag som erbjuder nyskapande och effektiva lösningar för att minimera och ta hand om farligt avfall på ett hållbart sätt? Ragn-Sells Recycling AB hjälper sina kunder att hantera sitt farliga avfall på ett hållbart, korrekt och lagligt sätt. Med erfarna experter på farligt... Visa mer
Vill du göra skillnad på riktigt, inom en framtidsbransch som faktiskt bidrar till ett bättre samhälle? Då läser du helt rätt annons!

Har du kunskaper inom kemi och vill arbeta på ett företag som erbjuder nyskapande och effektiva lösningar för att minimera och ta hand om farligt avfall på ett hållbart sätt? Ragn-Sells Recycling AB hjälper sina kunder att hantera sitt farliga avfall på ett hållbart, korrekt och lagligt sätt. Med erfarna experter på farligt avfall och säkerhetsrådgivare hjälper Ragn-Sells dagligen sina kunder med alltifrån märkning, sortering och klassificering av farligt avfall till rådgivning om säker transport.

Ragn-Sells Recycling AB, Borlänge FA transporterar och omhändertar farligt avfall åt kommuner och företag. Verksamheten omfattas av insamling, mottagning, kontroll, sortering och mellanlagring av farligt avfall samt en behandlingsanläggning för olja, oljehaltigt slam och oljehaltigt vatten. Insamling av farligt avfall sker via styckegodstransporter. Avfallet vägs, kontrolleras, märks upp och dokumenteras innan det placeras på avsedd plats i mellanlagret för vidare transport till godkänd behandlingsanläggning.

Som kemitekniker kommer du b.la. att arbeta med:

- Arbete ute hos Ragn-Sells kunder innebär bl. a Sortering, klassificering, emballering, etikettering, upprättande av dokumentation enl. gällande lagkrav.
- Arbete på anläggningen för farligt avfall, innebär bl.a sortering, vägning och omemballering av inkommande gods.
- Arbetet kan även innebära att informera och utbilda såväl internt som externt.

Tjänsten är belägen i Borlänge men arbete på annan ort kan förekomma. Arbetstider är förlagda 07–16, må-fre, men även andra schemalagda arbetstider kan komma att bli aktuellt. Tjänsten är en direktrekrytering, vilket innebär att StudentConsulting sköter rekryteringsprocessen men du kommer att bli anställd av Ragn-Sells.

Din profil
Vi söker dig som har grundläggande kunskaper inom kemi, B körkort och god datavana. Du behärskar svenska väl i tal och skrift.
Har du en examen inom kemi, kunskap om avfallsförordningen, miljöbalken och ADR är detta starkt meriterande. Likaså om du har truckkort, C2 (lastmaskin) och C/CE kort.

Som person är du noggrann, ansvarstagande, flexibel och driven. Du räds inte utmaningar, utan ser det som en möjlighet att utvecklas i din yrkesroll. Du har ett systematiskt och strukturerat arbetssätt, där du tar egna initiativ och ansvarar över resultatet. Du är analytisk och en problemlösare, som delar med sig av kunskaper, erfarenheter och information för att stödja andra i strävan efter att uppnå gemensamma mål.

Passar du in på beskrivningen ovan? Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten tillsätts så snart vi hittar rätt kandidat, så sök redan idag!

Observera att du eventuellt kommer att genomgå en bakgrundskontroll under rekryteringsprocessens gång. Innan en bakgrundskontroll sker, kommer vi att informera dig om dess omfattning och syfte. Vid frågor om tjänsten, kontakta: [email protected]

Om företaget
Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag med fokus på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet har vi rekryterat över 11 000 personer det senaste året. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster på både hel- och deltid inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på www.studentconsulting.se Visa mindre

Expert inom klinisk kemi och trafikmedicinska bedömningar

Ansök    Jun 10    Transportstyrelsen    Kemist
Vi får samhället att fungera för människor på väg, på räls, i luften och på sjön. Därför behöver vi den bästa kompetensen. Vårt uppdrag är viktigt och har betydelse i vardagen – både för privatpersoner och företag. Vi är en arbetsplats där våra olika kompetenser samarbetar för att utveckla vår verksamhet. Hos oss tar vi ansvar, behandlar alla på ett bra sätt och har respekt för olikheter. Som medarbetare bidrar du till en hållbar framtid. Ditt framtida a... Visa mer
Vi får samhället att fungera för människor på väg, på räls, i luften och på sjön. Därför behöver vi den bästa kompetensen. Vårt uppdrag är viktigt och har betydelse i vardagen – både för privatpersoner och företag. Vi är en arbetsplats där våra olika kompetenser samarbetar för att utveckla vår verksamhet.

Hos oss tar vi ansvar, behandlar alla på ett bra sätt och har respekt för olikheter. Som medarbetare bidrar du till en hållbar framtid.

Ditt framtida arbete

Vill du bli en del av vår nationella spetskompetens inom vårt team gällande medicinsk lämplighet för körkort?

Vårt arbete går ut på att väga tillgänglighet mot trafiksäkerhet. Vi vill att individen i möjligaste mån ska få möjlighet att fortsätta köra lastbil eller personbil, men vi ingriper när medicinska tillstånd utgör en risk för att fara uppstår. Vi arbetar med olika medicinska områden som kan ha betydelse i trafiken, t ex missbruk/beroende, kognitiva störningar, epilepsi, hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes, ögonsjukdomar, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och psykiatri. Vi utreder ärenden om medicinsk lämplighet att inneha körkort.

Dina framtida arbetsuppgifter

·         medverka i bedömningar av trafikmedicinska ärenden utifrån expertkompetens vad gäller klinisk kemi

·         bistå som expertstöd i regelutvecklingsarbetet och i frågor inom klinisk kemi

Du måste ha

·         kompetens motsvarande professor inom klinisk kemi

Det är meriterande om du också har

·         arbetat med expertstöd vad gäller klinisk kemi i trafikmedicinska ärenden

·         stor erfarenhet av att värdera medicinsk kunskap utifrån forskningsresultat eller bedrivit forskning själv.

Vi vill att du har

·         lätt för att uttrycka dig i tal och skrift

·         lätt för att läsa och tolka juridiska texter

·         lätt för att tolka vetenskapliga artiklar

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Mer information

Anställningen erbjuds som en visstidsanställning under 12 månader med möjlighet till förlängning med omfattning enligt överenskommelse alternativt en intermittent anställning enligt Arbetsförordningens 9 §.

Du är välkommen att kontakta sektionschef Charlotte Mattsson [email protected].

Mariann Wacklin Almgren Ställföreträdande sektionschef [email protected]

Överläkare Witold Pisarek, 010-4955605, [email protected]

Saco, Patrik Sundvall och ST, Anders Bodving nås via vår växel på 0771-503 503.

Vi vill inte att annonsörer och bemanningsföretag kontaktar oss.

Vi är nyfikna på vem du är, vad du kan och vad du vill. Därför behöver vi din ansökan senast den 30 juni 2020 märkt med referensnummer TSG 2020-5378. Du ansöker via vår webbplats och vi vill att du bifogar ditt CV och ett personligt brev. Vi gör första urvalet utifrån de frågor som du får svara på i vårt e-rekryteringssystem. Vi kan komma att använda urvalstest i vår urvalsprocess.

Välkommen att bli vår nya kollega!


Kort om Transportstyrelsen

Antal anställda:
Ca 1 870.

Verksamhetsområden:
Transportstyrelsen arbetar för att uppnå god tillgänglighet, hög kvalitet, säkra och miljöanpassade transporter inom järnväg, luftfart, sjöfart och väg. Vi tar fram regler, ger tillstånd och följer upp hur de efterlevs. Med hjälp av våra register arbetar vi bland annat med avgifter, tillstånd och ägarbyten.

Verksamhetsorter:
Vi har medarbetare på 13 orter i landet. Den största delen av verksamheten finns i Borlänge, Norrköping och Örebro.

Huvudkontoret ligger i Norrköping.

Läs mer om Transportstyrelsen


Kort om avdelning Väg och järnväg

Väg och järnväg utformar regler, prövar och ger tillstånd, utövar tillsyn och för statistik över olyckor och tillbud inom väg- och järnvägsområdet. Vi arbetar för en effektiv marknad med sund konkurrens. Vi finns på 11 orter. Den största delen av verksamheten finns i Borlänge, Göteborg, Kista och Umeå. Vi har 370 medarbetare. Visa mindre

Livsmedelsinspektör till Borlänge kommun

Ansök    Okt 26    Borlänge kommun    Livsmedelsinspektör
Miljökontoret i Borlänge kommun arbetar utifrån uppdraget att alla Borlängebor, nu och i framtiden, ska kunna leva i en hälsosam miljö. Vi jobbar med myndighetsutövning och bedriver tillsyn och kontroll inom livsmedel, miljö- och hälsoskydd. Miljökontoret ansvarar också för kommunens miljöstrategiska arbete. Tillsammans med 5 000 kollegor i kommunorganisationen jobbar vi för visionen om att Borlänge ska vara Sveriges trevligaste stad. Vår värdegrund har e... Visa mer
Miljökontoret i Borlänge kommun arbetar utifrån uppdraget att alla Borlängebor, nu och i framtiden, ska kunna leva i en hälsosam miljö. Vi jobbar med myndighetsutövning och bedriver tillsyn och kontroll inom livsmedel, miljö- och hälsoskydd. Miljökontoret ansvarar också för kommunens miljöstrategiska arbete. Tillsammans med 5 000 kollegor i kommunorganisationen jobbar vi för visionen om att Borlänge ska vara Sveriges trevligaste stad. Vår värdegrund har en central plats i arbetet och lyder:

- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

På miljökontoret finns livsmedelsgruppen, miljöbalksgruppen, miljöstrateger, administratörer och miljöchef. Tillsammans har vi ett brett, spännande och viktigt uppdrag att ta oss an. Välkommen till en grupp med god gemenskap och stark vilja att arbeta mot uppsatta mål.

ARBETSUPPGIFTER
Som livsmedelsinspektör arbetar du med att kontrollera att livsmedelsaktörer följer livsmedelslagstiftningen. Syftet med våra kontroller är att konsumenterna ska få säkra livsmedel, att konsumenterna inte blir lurade om vad maten innehåller och att informationen om maten är enkel att förstå.

Du kommer att jobba i livsmedelsgruppen tillsammans med kontorets livsmedelsinspektörer och en samordnare. Din huvuduppgift är att kontrollera livsmedelsverksamheter utifrån gällande lagstiftning och god kontrollsed. I arbetet ingår att genomföra kontroller, skriva beslutsunderlag samt ge information, vägledning och rådgivning till företagare och allmänhet. Vi har täta kontakter med livsmedelsföretagen i Borlänge.

KVALIFIKATIONER
Du har relevant utbildning inom livsmedelsområdet och är miljö- och hälsoskyddsinspektör, livsmedelsagronom, livsmedelsingenjör eller annat som arbetsgivaren finner lämplig. Erfarenheter av arbete med kontroll enligt livsmedelslagstiftningen, annan myndighetsutövning eller arbete i offentlig verksamhet är meriterande. Du har mycket goda kunskaper i svenska då dokumentation och korrespondens med andra aktörer sker dagligen. Har du jobbat inom livsmedelsområdet är det meriterande. B-körkort är ett krav.

Vi söker en strukturerad och resultatorienterad person med stor servicekänsla. Du är tydlig i din kommunikation och trygg i myndighetsrollen där du kan göra bedömningar och fatta beslut utifrån givna ramar. Vi ser gärna att du är flexibel och har ett lösningsorienterat förhållningssätt och är en person som gärna samarbetar med andra.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Miljöstrateg till Borlänge kommun

Borlänge är i ständig utveckling, här händer det mycket både i kommunen som organisation och i Borlänge som stad. Ett viktigt mål för oss är att vi ska ha ett miljömässigt hållbart Borlänge så att vi kan lämna över en bra miljö till framtida generationer. Vår ambition är att bli en ledande miljökommun. Kommunen är Borlänges största arbetsgivare med verksamheter inom många viktiga områden. Enheten för hållbar utveckling jobbar med utvecklingsfrågor inom h... Visa mer
Borlänge är i ständig utveckling, här händer det mycket både i kommunen som organisation och i Borlänge som stad. Ett viktigt mål för oss är att vi ska ha ett miljömässigt hållbart Borlänge så att vi kan lämna över en bra miljö till framtida generationer. Vår ambition är att bli en ledande miljökommun.

Kommunen är Borlänges största arbetsgivare med verksamheter inom många viktiga områden. Enheten för hållbar utveckling jobbar med utvecklingsfrågor inom hållbarhetsområdet. På enheten finns idag en miljöstrateg, nu utökar vi med en till för att förstärka kommunens miljöarbete.

Borlänge kommuns gemensamma värdegrund utgör en viktig ledstjärna i enhetens arbete:
- Jag finns här för borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

ARBETSUPPGIFTER
Som miljöstrateg är ditt uppdrag att bedriva utvecklingsarbeten för strategiska miljöfrågor i kommunen. Ditt ansvarsområde är brett och varierande där du både driver egna uppdrag och ingår som sakkunnig i olika arbetsgrupper. Uppdragen kan handla om hållbart resande, giftfri förskola, minskad klimatpåverkan, avfall eller fossilfri fordonsflotta. I rollen kommer du att arbeta både strategiskt och operativt med miljöfrågor där du samarbetar med kollegor i hela kommunkoncernen.

För att lyckas krävs stort engagemang för människor, samarbeten och utvecklingsfrågor. Det är önskvärt att du som söker tjänsten har kunskap om och erfarenhet av att arbeta med hållbarhetsfrågor i en politiskt styrd organisation. Som miljöstrateg ska du vara professionell i din yrkesroll och bidra till att enheten levererar på en god nivå.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har adekvat akademisk examen. Ett krav för tjänsten är mycket goda kunskaper i svenska där du har förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du har förmåga att självständigt driva arbetet framåt och se möjligheter istället för hinder. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete i offentlig sektor, även erfarenhet av projektledning är meriterande. Det är önskvärt om du har muntliga och skriftliga kunskaper i engelska.

Vi söker en person som är strukturerad och handlingskraftig och som har förmågan att omsätta komplexa frågor till praktisk handling. Det är viktigt att du kan skapa förtroendefulla relationer och har hög servicekänsla god samarbetsförmåga är viktigt. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693. Visa mindre

Samhällsekonom

Ansök    Nov 21    Trafikverket    Samhällsekonom
Vill du arbeta som samhällsekonom i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Planering ansvarar för kort- och långsiktig planering av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen inom väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Vårt ansvar är att verka f... Visa mer
Vill du arbeta som samhällsekonom i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Planering ansvarar för kort- och långsiktig planering av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen inom väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Vårt ansvar är att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering jobbar nära den politiska arenan och är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.


Samhällsekonom

Har du ett stort intresse för samhällsekonomi och transportekonomi och att utvecklas tillsammans med våra experter inom området?

Då kanske du är vår nya samhällsekonom!

Hos oss får du möjlighet att utveckla, förvalta, tillämpa och kommunicera effektmodeller, metodik och metoder för samhällsekonomisk analys inom transportområdet. Din roll blir att tillhandahålla effektmodeller, metoder och analysverktyg. I arbetet ingår också att kvalitetsgranska samhällsekonomiska analyser och beslutsunderlag. Du ger expertstöd kring samhällsekonomi och effektmodeller och kommunicerar aktivt resultat och kunskap via intranät, webben och seminarier. Du kommer att anpassa befintliga och även ta fram nya effektmodeller för samhällsekonomisk analys i Trafikverkets verktyg. I dina arbetsuppgifter ingår också att ta fram ny kunskap, bland annat genom forskning, kring effektmodeller, samhällsekonomi och prognoser, samt följa det nationella och internationella arbetet inom området. Inriktningen på denna tjänst är utveckling, förvaltning och expertstöd kring effektmodeller och samhällsekonomisk metod. Du kommer även att medverka i vårt fortsatta arbete vad gäller transportmodeller inom området gång och cykel.

 

Vi söker dig som har:


högskoleutbildning minst 240 hp i nationalekonomi eller transportplanering eller annan utbildning som Trafikverket bedömer som likvärdig. 

Några års yrkeserfarenhet av att arbeta med samhällsekonomisk metod och analyser inom transportområdet eller några års erfarenhet av forskning eller forskarutbildning inom området nationalekonomi och/eller transporter.Det är meriterande om du har:


kunskaper kring transportmodeller, särskilt inom området gång och cykel

disputerat inom nationalekonomi eller annat samhällsvetenskapligt ämneSom person är du analytisk och har en god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du tar egna initiativ, är drivande och självständig. Du har en god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du har god samarbetsförmåga, är förändringsbenägen och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. Visa mindre

Arbetsledande komminister

Ansök    Dec 19    Svenska kyrkan.    Komminister
Stora Tuna och Torsångs pastorat ? Svenska kyrkan i Borlänge söker Arbetsledande komminister Tjänsten Är du utvecklingsinriktad och förstår innebörden av förändringsarbetets olika faser? Då är du sannolikt erfaren och villig att leda arbetet mot förankrade mål. Förutom ledningsarbetet ingår mötet med människor i den prästerliga tjänsteutövningen. Ansvar Kyrkoherden är din chef som du i samverkan med och stöd av leder arbetet inom enheten. Du har perso... Visa mer
Stora Tuna och Torsångs pastorat ? Svenska kyrkan i Borlänge söker Arbetsledande komminister

Tjänsten

Är du utvecklingsinriktad och förstår innebörden av förändringsarbetets olika faser? Då är du sannolikt erfaren och villig att leda arbetet mot förankrade mål. Förutom ledningsarbetet ingår mötet med människor i den prästerliga tjänsteutövningen.

Ansvar

Kyrkoherden är din chef som du i samverkan med och stöd av leder arbetet inom enheten.
Du har personalansvar: Ta väl hand om din personal så tar de väl hand om människor som tillhör eller har en relation till Svenska kyrkan.

Kvalifikationer

Du är utbildad präst i Svenska kyrkan. Referenser från lednings- eller projektuppdrag är önskvärt.

Lite om kommunen och pastoratet.
Borlänge är en logistisk korsväg och mötesplats. Kommunen växer på olika sätt. Invånarantal och inpendlare ökar, infrastrukturen är förberedd för utveckling och är etableringsort för handel, teknik och tjänstesektor. Högskolan Dalarna och Science Park är i spets. Borlänge ? nära till mycket, kolla 25-milsradien!

Stora Tuna och Torsångs pastorat ? Svenska kyrkan i Borlänge är ett av Västerås stifts största pastorat. Kärnverksamheterna är Församlingsverksamhet och Begravningsverksamhet. Uppdragen är att vara till tjänst för människor och förvalta människors förtroende. Läs mer om inriktningen för de kommande fyra åren i det pastorala programmet. Kika gärna på hemsidan och facebook.com/Storatunapastorat

Innan du söker tjänsten, ta gärna kontakt med Per Henriksson Lerström, kyrkoherde. Prata om läget, samtala om möjligheter och utmaningar. Per når du på 0243-771 08 eller [email protected]

Du innehar B-körkort och har tillgång till egen bil.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet till denna tjänst.

Skicka din ansökan senast 2020-01-27 via denna länk. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag. Visa mindre

Biomedicinsk analytiker, Transfusionsmedicin Borlänge

Ansök    Nov 20    Region Dalarna    Biomedicinsk analytiker
Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna! ARBETSBESKRIVNING Laboratoriemedicin Dalarna består av klinisk kemi, klinisk mikrobiologi och transfusionsmedicin där vi arbetar gränsöverskridande mellan avdelningarna. Verksamheten är länsövergripande med laboratorier i Avesta, Borlänge, Falun, Ludvika och Mora. Då stora satsningar har gjorts på Laboratoriemedicin Dal... Visa mer
Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna!

ARBETSBESKRIVNING

Laboratoriemedicin Dalarna består av klinisk kemi, klinisk mikrobiologi och transfusionsmedicin där vi arbetar gränsöverskridande mellan avdelningarna. Verksamheten är länsövergripande med laboratorier i Avesta, Borlänge, Falun, Ludvika och Mora. Då stora satsningar har gjorts på Laboratoriemedicin Dalarna de senaste åren kommer du att arbeta i fräscha och nyrenoverade lokaler i en miljö med modern utrustning.

Vi söker nu en biomedicinsk analytiker som vill arbeta tillsammans med oss på Transfusionsmedicin Borlänge-Ludvika med huvudsaklig placering i Borlänge.
Du kommer att utföra sedvanliga arbetsuppgifter för biomedicinsk analytiker.KVALIFIKATIONER

Du är legitimerad Biomedicinsk analytiker.
Som person är du självständig och ansvarstagande. Du har en bra förmåga att kommunicera och samarbeta med både kollegor och patienter, därför måste Du behärska svenska språket i tal och skrift.
Du är serviceinriktad och tillmötesgående och bidrar till ett gott arbetsklimat.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Region Dalarnas uppgift är att göra Dalarna till en ännu bättre plats att leva på. Vi har ett brett uppdrag så möjligheterna är stora att du hittar ditt drömjobb hos oss! Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, hjälpmedel, kollektivtrafik och folkhögskolor, samt arbetar med folkbildning, forskning, folkhälsa och kultur. Vi arbetar också med utvecklingsfrågor inom infrastruktur, näringsliv, arbetsmarknad och miljö.
Läs mer om hur det är att jobba hos oss på regiondalarna.se/jobb

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag. Visa mindre

Komminister , finskspråkig

Ansök    Aug 1    Svenska kyrkan.    Komminister
Generationsskifte i Borlänge. Svenska kyrkan i Borlänge nysatsar. Här finns goda personella och ekonomiska förutsättningar att bibehålla och utveckla församlingsverksamheten. Vi söker dig som har egen drivkraft, idéer och utvecklingsvilja. Svenska kyrkan i Borlänge har en god förankring hos breda grupper i Borlänge och ses som en viktig samhällsaktör. Du kan läsa mer om pastoratets utvecklingsfokus i Församlingsinstruktionen för 2019-2022. Med anlednin... Visa mer
Generationsskifte i Borlänge.

Svenska kyrkan i Borlänge nysatsar. Här finns goda personella och ekonomiska förutsättningar att bibehålla och utveckla församlingsverksamheten. Vi söker dig som har egen drivkraft, idéer och utvecklingsvilja. Svenska kyrkan i Borlänge har en god förankring hos breda grupper i Borlänge och ses som en viktig samhällsaktör. Du kan läsa mer om pastoratets utvecklingsfokus i Församlingsinstruktionen för 2019-2022.

Med anledning av främst pensionsavgångar söker vi flera nya medarbetare till spännande befattningar där du och din kompetens behövs.

Vi söker en komminister, heltid,med sverigefinsk inriktning. Tjänsteinnehavaren svarar för det finskspråkiga arbetet i Tuna kontrakt som omfattar de södra delarna av Dalarna.

Medlemskap i Svenska kyrkan
Körkort B och tillgång till egen bil är ett krav
Provanställning kan komma att tillämpas

Kontaktuppgifter:
Om tjänsterna: Per Henriksson Lerström, kyrkoherde, 0243- 771 08, [email protected]
Facklig information:
KyrkA: Anna Björk tfn 070-321 27 22
Vision: Johan Jernberg tel. 070-086 77 20

Välkommen med din ansökan via länk på www.svenskakyrkan.se/borlange senast 2019-08-28. Skicka gärna din ansökan så snart som möjligt då urval och intervjuer kan komma att ske löpande. Visa mindre

Samhällsekonom

Ansök    Aug 26    Transportstyrelsen    Samhällsekonom
Vi får samhället att fungera för människor på väg, på räls, i luften och på sjön. Därför behöver vi den bästa kompetensen. Vårt uppdrag är viktigt och har betydelse i vardagen – både för privatpersoner och för företag. Vi är en arbetsplats där våra olika kompetenser samarbetar för att utveckla vår verksamhet. Hos oss tar vi ansvar, behandlar alla på ett bra sätt och har respekt för olikheter. Som medarbetare bidrar du till en hållbar framtid. Ditt framti... Visa mer
Vi får samhället att fungera för människor på väg, på räls, i luften och på sjön. Därför behöver vi den bästa kompetensen. Vårt uppdrag är viktigt och har betydelse i vardagen – både för privatpersoner och för företag. Vi är en arbetsplats där våra olika kompetenser samarbetar för att utveckla vår verksamhet.

Hos oss tar vi ansvar, behandlar alla på ett bra sätt och har respekt för olikheter. Som medarbetare bidrar du till en hållbar framtid.

Ditt framtida arbete

Transportstyrelsen ansvarar för föreskrifter, tillstånd och tillsyn inom transportområdet. Vi gör konsekvensutredningar innan nya föreskrifter beslutas och vi arbetar kontinuerligt med att stärka det samhällsekonomiska perspektivet som en del i arbetet för väl avvägda regler. Innan beslut om nya föreskrifter tas bedömer Transportstyrelsen påverkan på samhället.

Inom avdelningen väg- och järnväg söker vi nu en medarbetare som tillsammans med våra experter på avdelningen och andra avdelningar inom Transportstyrelsen kan arbeta med samhällsekonomiska analyser.

Dina framtida arbetsuppgifter


• delta i avdelningens arbete med samhällsekonomiska analyser
• vara med och driva och utveckla det myndighetsövergripande arbetet inom området
• samla in och bygga upp kunskap om samhällsekonomiska analyser inom regelgivning
• sprida kunskap om samhällsekonomiska analyser inom myndigheten.

Du måste ha


• nationalekonomisk examen på akademisk nivå
• erfarenhet av samhällsekonomiskt utredningsarbete i samband med regelgivning
• god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift.

Det är meriterande om du också har


• erfarenhet och förmåga att förmedla kunskap till andra
• god förmåga att kommunicera på engelska i tal och skrift.

Vi vill att du


• är analytiskt lagd, dvs du ska kunna se orsakssamband i komplexa sammanhang
• är drivande, självgående och ansvarstagande
• kan samarbeta och bidra till en positiv utveckling för en hel grupp
• har förmåga att arbeta under eget ansvar och på ett professionellt sätt efter myndighetens mål och värderingar
• är utvecklingsinriktad och prestigelös, vilket innebär att du inser att det alltid kan finnas bättre sätt att lösa problem på.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Mer information

Anställningen är tillsvidare med placering i Borlänge. Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar normalt provanställning.

Du är välkommen att kontakta sektionschef Pasi Paavola, 010-495 56 63, [email protected].

Saco, Patrik Sundvall och ST, Bo-Eric Pettersson nås via vår växel på 0771-503 503.

Vi vill inte att annonsörer och bemanningsföretag kontaktar oss.

Vi är nyfikna på vem du är, vad du kan och vad du vill. Därför behöver vi din ansökan senast den 15 september 2019 märkt med referensnummer TSG 2019-5725. Du ansöker via vår webbplats och vi vill att du bifogar ditt CV och ett personligt brev. Vi gör första urvalet utifrån de frågor som du får svara på i vårt e-rekryteringssystem. Vi kan komma att använda urvalstest i vår urvalsprocess.

Välkommen att bli vår nya kollega!

 


Kort om Transportstyrelsen

Antal anställda:
Ca 1 870.

Verksamhetsområden:
Transportstyrelsen arbetar för att uppnå god tillgänglighet, hög kvalitet, säkra och miljöanpassade transporter inom järnväg, luftfart, sjöfart och väg. Vi tar fram regler, ger tillstånd och följer upp hur de efterlevs. Med hjälp av våra register arbetar vi bland annat med avgifter, tillstånd och ägarbyten.

Verksamhetsorter:
Vi har medarbetare på 13 orter i landet. Den största delen av verksamheten finns i Borlänge, Norrköping och Örebro.

Huvudkontoret ligger i Norrköping.

Läs mer om Transportstyrelsen


Kort om avdelning Väg och järnväg

Väg och järnväg utformar regler, prövar och ger tillstånd, utövar tillsyn och för statistik över olyckor och tillbud inom väg- och järnvägsområdet. Vi arbetar för en effektiv marknad med sund konkurrens. Vi finns på 11 orter. Den största delen av verksamheten finns i Borlänge, Göteborg, Kista och Umeå. Vi har 370 medarbetare. Visa mindre

Samhällsekonom - tidsbegränsad anställning

Ansök    Mar 22    Transportstyrelsen    Samhällsekonom
Vi får samhället att fungera för människor på väg, på räls, i luften och på sjön. Därför behöver vi den bästa kompetensen. Vårt uppdrag är viktigt och har betydelse i vardagen – både för privatpersoner och för företag. Vi är en arbetsplats där våra olika kompetenser samarbetar för att utveckla vår verksamhet.  Hos oss tar vi ansvar, behandlar alla på ett bra sätt och har respekt för olikheter. Som medarbetare bidrar du till en hållbar framtid.   Ditt fra... Visa mer
Vi får samhället att fungera för människor på väg, på räls, i luften och på sjön. Därför behöver vi den bästa kompetensen. Vårt uppdrag är viktigt och har betydelse i vardagen – både för privatpersoner och för företag. Vi är en arbetsplats där våra olika kompetenser samarbetar för att utveckla vår verksamhet. 

Hos oss tar vi ansvar, behandlar alla på ett bra sätt och har respekt för olikheter. Som medarbetare bidrar du till en hållbar framtid.  

Ditt framtida arbete

Transportstyrelsen ansvarar för föreskrifter, tillstånd och tillsyn inom transportområdet. Vi gör konsekvensutredningar innan nya föreskrifter beslutas och vi arbetar kontinuerligt med att stärka det samhällsekonomiska perspektivet som en del i arbetet för väl avvägda regler. Innan beslut om nya föreskrifter tas bedömer Transportstyrelsen påverkan på samhället.  

Inom avdelningen väg- och järnväg söker vi nu en vikarierande medarbetare som tillsammans med våra experter på avdelningen och andra avdelningar inom Transportstyrelsen kan arbeta med samhällsekonomiska analyser.  

Dina framtida arbetsuppgifter


• delta i avdelningens arbete med samhällsekonomiska analyser
• vara med och driva och utveckla det myndighetsövergripande arbetet inom området
• samla in och bygga upp kunskap om samhällsekonomiska analyser inom regleringsområdet
• sprida kunskap om samhällsekonomiska analyser inom myndigheten.  

Du måste ha


• nationalekonomisk examen på akademisk nivå
• god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift.  

Det är meriterande om du också har


• erfarenhet av samhällsekonomiskt utredningsarbete, gärna i samband med regelgivning
• erfarenhet och förmåga att förmedla kunskap till andra
• god förmåga att kommunicera på engelska i tal och skrift.  

Vi vill att du


• är analytiskt lagd, dvs du ska kunna se orsakssamband i komplexa sammanhang
• är drivande, självgående och ansvarstagande
• har god förmåga att kommunicera med andra
• kan samarbeta och bidra till en positiv utveckling för en hel grupp
• har förmåga att arbeta under eget ansvar och på ett professionellt sätt efter myndighetens mål och värderingar
• är utvecklingsinriktad och prestigelös, vilket innebär att du inser att det alltid kan finnas bättre sätt att lösa problem på.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Mer information

Anställningen är tidsbegränsad på sex månader med möjlighet till förlängning med placering i Borlänge. Vi vill att du börjar snarast.

Du är välkommen att kontakta sektionschef Pasi Paavola, 010-495 56 63, [email protected]     

Saco, Patrik Sundvall och ST, Bo-Eric Pettersson nås via vår växel på 0771-503 503.

Vi vill inte att annonsörer och bemanningsföretag kontaktar oss.  

Vi är nyfikna på vem du är, vad du kan och vad du vill. Därför behöver vi din ansökan senast den 7 april 2019 märkt med referensnummer TSG 2019-2051. Du ansöker via vår webbplats och vi vill att du bifogar ditt CV och ett personligt brev. Vi gör första urvalet utifrån de frågor som du får svara på i vårt e-rekryteringssystem. Vi kan komma att använda urvalstest i vår urvalsprocess.

Välkommen att bli vår nya kollega!


Kort om Transportstyrelsen

Antal anställda:
Ca 1 870.

Verksamhetsområden:
Transportstyrelsen arbetar för att uppnå god tillgänglighet, hög kvalitet, säkra och miljöanpassade transporter inom järnväg, luftfart, sjöfart och väg. Vi tar fram regler, ger tillstånd och följer upp hur de efterlevs. Med hjälp av våra register arbetar vi bland annat med avgifter, tillstånd och ägarbyten.

Verksamhetsorter:
Vi har medarbetare på 13 orter i landet. Den största delen av verksamheten finns i Borlänge, Norrköping och Örebro.

Huvudkontoret ligger i Norrköping.

Läs mer om Transportstyrelsen


Kort om avdelning Väg och järnväg

Väg och järnväg utformar regler, prövar och ger tillstånd, utövar tillsyn och för statistik över olyckor och tillbud inom väg- och järnvägsområdet. Vi arbetar för en effektiv marknad med sund konkurrens. Vi finns på 11 orter. Den största delen av verksamheten finns i Borlänge, Göteborg, Kista och Umeå. Vi har 370 medarbetare. Visa mindre

Biomedicinsk analytiker , Laboratoriemedicin Borlänge

Ansök    Apr 15    Region Dalarna    Biomedicinsk analytiker
Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna! ARBETSBESKRIVNING Vi söker nu biomedicinsk analytiker som vill arbeta tillsammans med oss på Klinisk kemi och transfusionsmedicin Borlänge-Ludvika med huvudsaklig placering i Borlänge. Arbetsområdet omfattar både klinisk kemi och transfusionsmedicin. Du utför sedvanliga arbetsuppgifter för biomedicinsk analytiker. Til... Visa mer
Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna!

ARBETSBESKRIVNING

Vi söker nu biomedicinsk analytiker som vill arbeta tillsammans med oss på Klinisk kemi och transfusionsmedicin Borlänge-Ludvika med huvudsaklig placering i Borlänge.
Arbetsområdet omfattar både klinisk kemi och transfusionsmedicin. Du utför sedvanliga arbetsuppgifter för biomedicinsk analytiker.

Tillträde: Enligt överenskommelse
Placeringsort; Borlänge

KVALIFIKATIONER

Du är legitimerad biomedicinsk analytiker eller motsvarande
- är ansvarsfull och jobbar strukturerat
- har lätt för att samarbeta och tillför arbetsglädje i arbetsgruppen.
- klarar av att arbeta ensam och kan ta egna beslut.
- behärskar svenska i tal och skrift.


Region Dalarnas uppgift är att göra Dalarna till en ännu bättre plats att leva på. Vi har ett brett uppdrag så möjligheterna är stora att du hittar ditt drömjobb hos oss! Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, hjälpmedel, kollektivtrafik och folkhögskolor, samt arbetar med folkbildning, forskning, folkhälsa och kultur. Vi arbetar också med utvecklingsfrågor inom infrastruktur, näringsliv, arbetsmarknad och miljö.
Läs mer om hur det är att jobba hos oss på regiondalarna.se/jobb

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag. Visa mindre

Komministrar

Ansök    Aug 1    Svenska kyrkan.    Komminister
Generationsskifte i Borlänge. Svenska kyrkan i Borlänge nysatsar. Här finns goda personella och ekonomiska förutsättningar att bibehålla och utveckla församlingsverksamheten. Vi söker dig som har egen drivkraft, idéer och utvecklingsvilja. Svenska kyrkan i Borlänge har en god förankring hos breda grupper i Borlänge och ses som en viktig samhällsaktör. Du kan läsa mer om pastoratets utvecklingsfokus i Församlingsinstruktionen för 2019-2022. Med anlednin... Visa mer
Generationsskifte i Borlänge.

Svenska kyrkan i Borlänge nysatsar. Här finns goda personella och ekonomiska förutsättningar att bibehålla och utveckla församlingsverksamheten. Vi söker dig som har egen drivkraft, idéer och utvecklingsvilja. Svenska kyrkan i Borlänge har en god förankring hos breda grupper i Borlänge och ses som en viktig samhällsaktör. Du kan läsa mer om pastoratets utvecklingsfokus i Församlingsinstruktionen för 2019-2022.

Med anledning av främst pensionsavgångar söker vi flera nya medarbetare till spännande befattningar där du och din kompetens behövs.

V söker tre komministrar, heltid, med olika inriktning där du som söker kan påverka tjänstens innehåll och utformning, t.ex:

Enskild själavård, samtal inom ramen för Samtalsakuten

Religionsdialog samt interreligiös och ekumenisk samverkan och utveckling

Barn och familj

Konfirmand och ungdomsarbete, ev. arbetsledare för ungdomsenheten

Medlemskap i Svenska kyrkan
Körkort B och tillgång till egen bil är ett krav
Provanställning kan komma att tillämpas

Kontaktuppgifter:
Om tjänsterna: Per Henriksson Lerström, kyrkoherde, 0243- 771 08, [email protected]

Facklig information:
KyrkA: Anna Björk tfn 070-321 27 22
Vision: Johan Jernberg tfn 070-086 77 20

Välkommen med din ansökan via länk på www.svenskakyrkan.se/borlange senast 2019-08-28. Skicka gärna din ansökan så snart som möjligt då urval och intervjuer kan komma att ske löpande. Visa mindre